Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması

(2.3.SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 'Türkiye'nin Sosyal Sorumluluk Liderleri' arasında yer alıyor.)

02.03.2012 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(2.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Konukoğlu sosyal sorumlulukta da önde

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 'Türkiye'nin Sosyal Sorumluluk Liderleri' arasında yer alıyor. İş dünyasının saygın yayın organlarından Capital Dergisi'nce düzenlenen Türkiye'nin Sosyal Sorumluluk Liderleri araştırması sonuçları açıklandı. Dergide, "Araştırma çok önemli veriler içeriyor. Çalışma, yıllar itibarıyla hem iş dünyasının hem kamuoyunun Kurumsal Sosyal Sorumluluk bilincinin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Bu yılki listelerde anlamlı değişiklikler var" görüşlerine yer verildi. Halk sonuçlarında, aralarında SANKO Holding'in de bulunduğu bazı şirketlerin yükselişinin dikkat çekici bulunduğu kaydedildi. Capital Dergisi'nde yer alan araştırma sonuçlarına göre, SANKO Holding 'Halk Gözünde Kurumsal Sosyal Sorumluluk Şampiyonları' listesine, 2011'e göre üç sıra yükselerek 6'ncı sıradan girdi. 'Halk Gözünde En Başarılı Bulunan Liderler' araştırmasında ise SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, listede bir sıra yükselerek 6'ncı oldu.

Gaziantep, (DHA)

(2.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Festivalde Lale Mansur söyleşisi

YAPI Kredi Bankası'nın kredi kartı Play'in ana sponsorluğunda Çukurova Üniversitesi'nde düzenlenen 'Play ÜniFilmFest' film festivali, sinema oyuncusu Lale Mansur'u ağırladı. Mansur, Mithat Özsan Amfisi'nde düzenlenen festivalde, 'Türkiye Sinemasıyla Beş Çayı' söyleşisine katıldı. Atlıkarınca filminin yönetmeni İlksen Başarır ile birlikte öğrencilerin karşısına çıkan Lale Mansur, çok heyecanlı olduğunu söyledi. Türk sineması ve gündemde öne çıkan konular üzerine görüşlerini öğrencilerle paylaşan Mansur, daha sonra soruları yanıtladı. 4 Mart'a kadar sürecek festivalde, film gösterimleri ücretsiz olarak sunuluyor.

Yusuf BAŞTUĞ/ Adana, (DHA)

(2.3.2012, FOTOĞRAF)

///////////

TÜMSİAD Adana'nın 3 üyesi yılın iş adamı

TÜM Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Deniz Köse, TÜMSİAD 6. Genel İstişare Kurulu (GİK) toplantısında üç üyelerinin 'Yılın işadamı' seçildiğini söyledi. Ankara Kızılcahamam'da gerçekleşen toplantı hakkında bilgi veren Köse, 'Yılın iş adamı' seçilen Adana Şubesi üyeleri Ümit Özlü, Hakan Özdeğer ve Neslihan Gök'ün, ödüllerini TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert'in elinden aldığını belirti.

ÖDÜLLER ONUR VE GURUR VERDİ

TÜMSİAD 6. GİK Toplantısına bu yıl yurt içi ve yurt dışından çok yoğun ilgi gösterildiğini belirten Köse, şöyle devam etti: "AB Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit, birçok milletvekili, dekanlar ve üst düzey yöneticiler, Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsviçre, İran, Makedonya ve Somali TÜMSİAD şube yöneticileriyle, dünyanın birçok ülkesinden misafirler katıldı. Birer konuşma yapan Bakanlarımız da Türkiye'nin geleceği ve Avrupa'daki yeri ile ilgili çok olumlu mesajlar verdi. Bu ortamda üç üye arkadaşımızın yılın iş adamı seçilmesinden onur ve gurur duyduk."

Adana Şubesi de Başkan Deniz Köse, toplantıya; Kurucu Başkan Ümit Özlü, Başkan Yardımcılarından Adem Güngör, Yakup Kutluca, M. Hakan Can, Yönetim Kurulu üyesi Hakan Özdeğer, Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Recep Ertaş, Sektör Kurulları Komisyon Başkanı Harun Dağtekin, Yardımcıları Neslihan Gök ve Sami Karnas, Genç TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Özkan Özdeğer, Yüksek İstişare Kurulu üyesi Prof. Dr. Selahattin Serin, Eğitim AR-GE Komisyonu Başkanı Yard. Doç.Dr. K. Çağatay Bayındır ve Bilgi İşlem Sorumlusu Vefik Mercan'ın da katıldığını sözlerine ekledi.

Adana,(DHA)

/////////

D'anna: Düşlüyorsak başarılıyız

TÜRKİYE'de büyük ilgi uyandıran 'Tanrılar Okulu' kitabının yazarı ve European School of Economics Rektörü Prof. Stefano D'Anna, TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu'nun daveti üzerine, genç girişimcilere 'Liderlik, Bütünlük ve Kurumsal Uzun Ömürlülük' semineri verdi.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Sakıp Sabancı Salonu'nda gerçeleştirilen seminerin açılış konuşmasını TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu üyesi Mehmet Topal yaptı. ADASO Başkanı Sadi Sürenkök de, şirketlerin neden kapandığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Almanya'da önümüzdeki 10 yılda bir milyon 600 bin şirketin kapanacağı belirten Sürenkök "Şirketlerin ömrü tüm ülkelerde çok kısa. Bunun en büyük nedeni ise, şirketi yürütecek varislerin olmaması. İşletmelerin yüzde 80'i 5'inci yılını dolduramadan kapanıyor. Bir genelleme yapacak olursak, şirketlerin ömürleri 10-17 yıl arasında değişiyor. Bunun en büyük nedenlerinin başında iflas geliyor. Bunun önüne geçmek için ise, genç girişimcilerin yönetime gelmesi gerekiyor" diye konuştu.

'TÜRKİYE LİDER ÜLKE'

D'anna ise Türkçe 'Merhaba' diyerek başladığı konuşmasında, Türkiye'ye duyduğu ilgi ve sevgiyi anlattı. Türkiye'nin lider ülke olma yolunda çok önemli fırsatları bulunduğuna dikkat çeken D'anna, şöyle devam etti:

"Türkiye için bir düşüm var. Türkiye'nin en büyük olması düşüm var. En büyük olmanız için bütünlük bilinci içindeki liderlere ihtiyacınız var. Genç liderler, etik ve bütünlük içinde, ülkenizi en iyi yerlere taşıyabilir. Türkiye için, vizyon sahibi 50 öğrenci seçtim. Bu kurs çok başarılı oldu. Artık ülke değil, dünya düşü kurmalıyız. Dünya liderini Türkiye yetiştirebilir. Bunları düşlerken, hep İstanbul'u düşündüm. İstanbul bu düşüncenin merkezi olmalıydı."

Düşlerin her zaman somutlaştığını anlatan ve düş kurmayanların bitmeye mahkum olduğunu vurgulayan D'anna, şu değerlendirmeyi yapqtı:

"Bir düş kurduysanız gerçekleşmiştir. Neden düş kurmadığımıza anlam veremiyorum. Düş kurmaktan vergi alınıyor olsaydı, belki çok daha küçük düşlerle yetinirdik. Ama düşün vergisi yok. O zaman her zaman büyük düşler kurmalı ve hedefe ilerlemeliyiz. Türkiye bir dünya ülkesi olmak istiyorsa, çok büyük düşler kurmaya ihtiyacı var. Bu görevi de ben üstlendim. Türkiye'ye çok sık gelmeye başlamıştım ve sonunda İstanbul Bebek'te kendime bir daire kiraladım. Çünkü Türkiye'yi çok seviyorum."

Türkiye'de de çok uzun ömürlü şirketlerin olmadığına değinen D'anna, şirket sahibi insanların varislerine, bina ve gelirleri devrettiğini ancak ruhlarını, düşlerini devretmediği için, birçok şirketin ikinci ve üçüncü kuşakta başarısızlığa sürüklendiğini söyledi. Ülkenin en büyük eksiğinin, bütünlüğün öğretilmemesi olduğunu belirten D'anna, "Bir an önce bütünlük ve liderliği öğreten bir kurum oluşturulmalı ve Türkiye'nin genç liderleri yetiştirilmeli. Bu potansiyel ülkenizde var. Çünkü pozitif düşünebiliyor ve felsefi yaşayabiliyorsunuz. Ufkunuz ne kadar geniş, düşünüz ne kadar büyükse, o kadar başarılı olursunuz" dedi.

Seminere katılan Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer ile ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, Prof. Stefano D'anna'ya Adana'yı anlatan bir plaket verdi. D'anna, Adana'yı çok sevdiğini ve yeni çıkan kitabının Türkçeye çevirisinin ardından, ilk tanıtımını Adana'da yapacağı söyledi.

Can KÜÇÜKÖZKAN/Adana, (DHA)

(2.3.2012, FOTOĞRAF)

///////////

16 yıl sonra tapularını aldılar

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımına 1996 yılında başlanan ve 16 yılda tamamlanan Doğukent Konutları'nın tapuları törenle dağıtıldı. Törene eski belediye başkanları Ali Sezal ile Hanefi Mahçiçek de katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Ali Sezal'ın (1989-1999) Belediye Başkanlığı döneminde başlanılan ve Hanefi Makçiçek'in (1999-2002) Başkanlığı döneminde de devam eden Doğukent Konutları'nın tamamlandığını ve 3 bin konutun tapusunun hazır olduğunu söyledi. Başkan Poyraz şunları söyledi:

"Hepinizin bildiği gibi zaman zaman istenmeyen aksaklıklar olduysa da nihayetinde arkadaşlarımız konutların tamamlandığını ve tapularının hazır olduğunu söylediler. Biz de bugün bu törenle tapuları sahiplerine teslim etmek istedik. Şu anda insanlarımız evlerinde oturuyor ama sadece bizim açımızdan eksik olan son yapılan blokların önü ve cami yolunun çıkışı kaldı. Sıcakların düştüğü ilk anda da oraları yapacağız ve bunlar yapılırken de aralarda aşınmalar olmuşsa onlarda tamamlanacaktır."

Konuşmanın ardından tapu dağıtımına geçildi. İlk tapuları Belediye Başkanı Mustafa Poyraz verirken, sırasıyla belediye eski başkanları ve eski milletvekilleri Ali Sezal ve Hanefi Mahçiçek, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı ve Hasan Kara, Baro Başkanı Metin Doğan ve Doğukent Mahalle Muhtarı Ahmet Bayraktar tapuları sahiplerine verdi.

M. NURİ ŞİRİN/ Kahramanmaraş, (DHA)

MNŞ (EŞ)(2.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Dar gelirliye konut

Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi Serinevler Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 300 konut 10 yıl vadeli olarak dar gelirli ailelere satışa sunulacak. Belediye Meclisi toplantısında konuyla ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında Nuripazarbaşı'nda 585 yapıdan 350'sinin kamulaştırıldığını, 227'sinin yıkıldığını belirterek "Yine Yazıcık Mahallesi'nde 88 bina kamulaştırıldı. 30 tanesini yıktık. Etiler Mahallesinde 296 konutu arsa karşılığı TOKİ'den alarak satışa sunacağız. Bu konutların bir kısmını kentsel dönüşümde takasta bir kısmını ise vatandaşlarımıza satacağız. Yine aynı şekilde Serinevler Mahallesinde yapımı tamamlanan 300 konutun 10 yıl vadeli şekilde kira öder gibi şartlara uyan dar gelirli ailelere satışa sunulması için karar aldık" dedi.

Gaziantep, (DHA)

(2.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Toplu konutların kuraları çekildi

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) ve Antakya Belediyesi işbirliğiyle Antakya Günyazı mevkiinde inşaat faaliyetleri devam eden, 770'i alt gelir, 186'sı orta gelir grubuna yönelik 956 konutun kura çekim töreni yapıldı. Antakya Spor Salonu'ndaki kura çekiminde konuşan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, TOKİ ile işbirliği içinde yaptıkları çalışmalarla ketin gelişimine katkıda bulunduklarını söyledi.

Kurada adı çıkmayanların üzülmemesini isteyen Başkan Savaş "Bu konutların yapımı devam edecek. Önümüzdeki süreçte ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz için Saraycık mevkiinde 4'üncü etap 1000 -1500 civarında konut için 86 dönümlük arsa tahsisini Toplu Konut İdaremize yapmış durumdayız" dedi.

Hatay,(DHA)

(2.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

OTSO'un bütçesi ilk kez fazla verdi

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Arif Taşkaya, ilk kez bütçe fazlası verdiklerini söyledi. Taşkara, 2011 yılında bütçe gerçekleşme oranının yüzde 108 olduğunu açıkladı.

Taşkaya, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi'ni ziyaretinde, 3 yıldır OTSO yönetimi olarak yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Taşkaya, "Ne kadar zor bir görevi devraldığımızı göreve başlayınca anladı. Birbirini seven, birbiri ile barışık ve güve duyan bir yönetimimiz var. OTSO dönemimizde tarihinde ilkleri yaşıyor. İlk kez bütçe fazlası verdik. 2009'da bütçe gerçekleşme oranı yüzde 83, 2010 yılında yüzde 93 olurken 2011'de 108 oldu" dedi.

TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş de yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretine gelen Arif Taşkaya ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

(2.3.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Mahkumlar 'uyuşturucu' konulu tiyatro izledi

Samsun Tiyatrosu Temaşa Grubu "Gülün Solduğu Gün" adlı oyunu Osmaniye Cebelibereket Kültür Merkezi'nde sahneledi. Uyuşturucu ve madde bağımlılığının zararlarını anlatan oyunu, Toprakkale Açık Cezaevi'nde kalan 100 hükümlü izledi. Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen oyun, madde bağımlılığıyla ilgili sosyal soruna dikkat çekmek amacıyla sahnelendi.

Oyunu izleyenler arasında bulunan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, uyuşuturcunun çağımızın en kötü hastalıkları arasında olduğunu söyledi. Gençlerin bu kötü alışkanlıklardan mutlaka korunması ve zararlarının öğretilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Cerrah, "Ben İstanbul'dan geldiğim için orada uyuşturucu ile mücadelem çok fazlaydı. 7 Yıllık görev sürem içerisinde de 70 tona yakın uyuşturucu yakalamıştık. Uyuşturucunun üzerinde durmamın nedeni de gençlerimizi bu kötü alışkanlıklardan korumak içindi. Bu konuda da uyuşturucunun iyi bir şey olmadığını vurgulamakta siz değerli sanatçılara düşüyor. Gösteriminizden dolayı teşekkür ederim" dedi.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

(2.3.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Öğrenci-veli birlikte okuyor

İSKENDERUN Gazi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programda 5 Avrupa ülkesinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim projesi tanıtıldı. Okul eğitimi alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak, kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlamak amacıyla uygulanan proje kapsamında 15 kişilik AB heyeti konuk edildi. Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Ali Koç, 3 ay önce İngiltere'de yapılan ilk toplantının ardından, ikinci buluşmanın İskenderun'da gerçekleştirildiğini söyledi. Koç "Buradan çıkan sonuçlar doğrultusunda kendi okulumuzda ve yurt dışında çeşitli uygulamalar gerçekleştireceğiz. Çocuklarımıza ve velilere nasıl yararlı olabileceğimizi birlikte düşünüyoruz" dedi. Koç, velileri okula çekmek için çeşitli kurslar açmak, okuma günleri düzenlemek gibi etkinlikler yaptıklarını kaydetti. Yapılan okuma saatleri hakkında bilgi veren Koç "Bütün okul aynı saatte, 14.00-14.30 arasında yarım saat düzenli olarak okumaktadır" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(2.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Cihangir Bostancı 'İdealist' ile döndü

BESTEKAR-Sanatçı Cihangir Bostancı 'İdealist' adlı Türk Sanat Müziği albümüyle suskunluğunu bozdu.

1970-80'li yıllarda 'Nazar boncuğum' adlı şarkısı ve 45'lik plağıyla popüler olan Cihangir Bostancı, Zafer Doğulu Müzik Okulu bünyesindeki stüdyolarda hazırlanan albümünde Zafer Doğulu, Selçuk Erdem, Ferhat Çeken, Coşkun Yeditepe gibi usta müzisyenlerle çalıştı. 6 şarkının yer aldığı Türk Sanat Müziği albümünde çıkış şarkısı olarak kendi yazdığı 'Yüzyılda bir' adlı şarkıyı seçen Bostancı'nın albümüne, Aynur Özdal, Bülent Özcan ve Baki Yıldırım da şarkı sözleriyle katkıda bulundu.

MÜZİKTEN KOPAMADIM

"60 yıllık yaşam serüvenim boyunca kendimi bildiğimden beri müzik bahçesinde bir arı misali her çiçekten öz alıyorum" diyen Bostancı, zaman zaman elinde olmayan nedenlerle kesintiye uğrayan müzik yaşamını yüreğinde hep taşıdığını söyledi. Yıllar boyu biriktirdiklerinin bir kısmını koşullar elverdiği ölçüde sevenleriyle paylaşmak istediğini kaydeden Bostancı, "1985 yılından bu yana, yani müzikten kopmuş göründüğüm dönemlerde müziğimizdeki yerleri tartışılmaz kardeşlerim Zafer Doğulu ve Mehmet Yankır ustalarla çalıştım. Çalışmalarımız esnasında bu dostlarım yeni çalışmalarımın artık daha geniş halk kitleleriyle buluşmasının gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Selçuk Erdem dostumun da katkılarıyla böyle bir eserin ilk tasarımını gerçekleştirdik" dedi.

Gaziantep KOKAN BESTELER

Gaziantep'te yetiştiğini ve tam bir Gaziantep sevdalısı olduğunu belirten Bostancı, bu nedenle albümün tanıtımını da Gaziantep'te yaptığını, konservatuar öğrencilerinin vokal yaptığı gala gecesinde keman hocası Emin Beyazçiçek'in de kendisine eşlik ettiğini belirtti. Sahne kıyafetlerini Gaziantep'in ünlü terzisi Zeki Yazman'a diktirdiğini ifade eden Bostancı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün albümüm ve bestelerim Gaziantep kokuyor. Ben Gaziantep'in sanata ve sanatçıya verdiği değeri biliyorum. Albüm çalışmaları sırasında her alanda teşvik ve desteklerini benden esirgemeyen Gaziantep'te yaşayan sayın Bülent Özatay'a ve beni hiç bir zaman yalnız bırakmayan can dostum arkadaşım şair-yazar İbrahim Halil Aycan'a şükranlarımı arz ediyorum."

Gaziantep, (DHA)

(2.3.2012, FOTOĞRAF)

////////////

Bir ayda 6 ton atık

Osmaniye'de öğrenciler bir ayda 6 ton kağıt toplandı. Kampanyanın uygulandığı Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulu'nun Müdürü Mehmet Pat, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Arslan'ın konu hakkında bilgi verdi. Toplanan kağıtlar arasında kullanılabilir kitapların olduğunu ve bunları ihtiyaç sahibi öğrencilere teslim ettiklerini ifade eden Mehmet Pat, "Bu kampanya bizlere ne kadar çok şeyi attığımızı da öğretti. Atık kağıt toplama kampanyamıza öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. Onlara bu sayede geri dönüşümün faydalarını anlatıyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Arslan ise geri dönüşüm sağlamanın ülkelerin gelişmişlik göstergelerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. ABD'de bir kişinin yılda 332, Afrika'da ise 5.5 kilogram kağıt tükettiğini belirten Arslan, Türkiye'de bu rakamın 50 kilogram olduğunu kaydetti. Aslan, "Tüketim, şehirleşme ve okuma-yazma düzeyi ile orantılı bir olaydır. Kağıt tüketiminde geri dönüşüm, Avrupa ülkelerinde yüzde 70 iken ülkemize ise yüzde 43 civarındadır. Bazı kağıtlar geri dönüşümü sağlandığında 5 kez kullanılma özelliğine sahiptir. Bu da bir ağacın 5 kez kesilmekten kurtarıldığı anlamına gelmektedir. Unutulmamalıdır ki her atık, çöp değildir" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

(2.3.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Perakendeciler Kadirli'de buluşuyor

ÇUKUROVA Perakendeciler Derneği (Çukurova Perder), Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerindeki perakendecileri 3 Mart'ta Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde buluşturacak. Çukurova Perder Başkanı Cahit Kaplaner, derneğe üye 17 marketler zinciri yöneticilerinin Şenmar'ın evsahipliğinde Kadirli'de bir araya geleceği toplantıda, Türkiye Perakenderiler Federasyonu Eğitim Danışmanı Ahmet Işık'ın seminer vereceğini söyledi. Başkan Kaplaner, geniş katılımlı toplantıda perakende sektöründe yaşanan sorunların da ele alınacağını, geleceğe yönelik bölgesel güçbirliği ve rekabet üstünlükleri ortaya koyacak projelerin geliştirilmesine çalışacaklarını bildirdi.

KADİRLİ(Osmaniye), (DHA)

(2.3.2012, FOTOĞRAF)

///////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement