Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- CİHANGİR'DE FRANSIZCA ÖĞRETMENİ KADIN ÖLÜ BULUNDU (1)Haber-Kamera: Ersan SAN - Zeki GÜNAL - İSTANBUL DHACihangir'da Fransızca Öğretmeni Zeynep Bayramoğlu (48) apartman boşluğunda ölü bulundu.

04.07.2017 15:13

1- CİHANGİR'DE FRANSIZCA ÖĞRETMENİ KADIN ÖLÜ BULUNDU (1)

Haber-Kamera: Ersan SAN - Zeki GÜNAL - İSTANBUL DHA

Cihangir'da Fransızca Öğretmeni Zeynep Bayramoğlu (48) apartman boşluğunda ölü bulundu.

Olay saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Fransızca özel ders veren Zeynep Bayramoğlu'nun apartman boşluğunda kanlar içinde gören apartman görevlisi durumu polise ve sağlık ekiplerin bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Bayramoğlu'nun hayatını kaybettiğini belirledi.  Polis, apartmanın 5. katında oturduğu belirtilen Bayramoğlu'nun intihar mı ettiği yoksa cinayete mi kurban gittiğini araştırıyor.

Görüntü Dökümü:

-------

-Apartman boşluğundaki ceset

-Polisin incelemesi

-Bayramoğlu'nun kendini tanıttığı video

04.07.2017 - 15.01 Haber Kodu : 170704136_

===============================

2- SAAT 11.02'DE 48 SANİYE.. SAAT 15.21 DE İSE 46 SANİYE..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın bizzat kendisinin hazırladığı 5'inci MİT TIR'ları iddianamesinden: Olay yerindeki FETÖ imamı bir gün sonra ABD Büyükelçilik ve Başkonsolosluğu'yla konuştu.

Ümit TÜRK - Özden ATİK, İstanbul DHA

Adana ve Hatay'da 2014 yılında MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin 5'inci iddianame tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede 55 şüphelinin adı yer aldı. MİT TIR'larının durdurulması talimatının, Fetullah Gülen tarafından bizzat verildiği belirtilen iddianamede TIR'larının durdurulması sırasında olay yerinde bulunduğu tespit edilen FETÖ imamının olaydan bir gün sonra hem ABD Büyükelçiliği hem de ABD Başkonsolosluğu ile telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi. Başsavcılık, bu görüşmelerin kimlerle yapıldığını ve içeriğini ABD Büyükelçiliğ'ine yazı yazarak sordu.

BAŞSAVCI FİDAN HAZILADI 55 KİŞİ HAKKINDA 3'ER KEZ "AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS" İSTEDİ

Mahkemeye gönderilen iddianamede, 55 kişi hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve "Silahlı terör örgütü üyeliği ve yöneticiliği" suçlarından 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan kendisinin hazırladığı iddianame hakkında basın açıklaması yaptı. Başsavcı Fidan şu bilgileri verdi; İddianamede 1 Tuğgeneral, 2 Albay, 2 Yarbay, 7 binbaşı, 11 yüzbaşı, 14 üsteğmen, 1 teğmen, 3 astsubay, 2 uzmançavuş, 5 öğretmen, 1 RTÜK uzman yardımcısı, 2 öğretim üyesi, 1 Sağlık Bakanlığı uzman yardımcısı, 1 Çalışma Bakanlığı uzman yardımcısı ve 1 kişi de Kalkınma Bakanlığı görevlisi  ile 1 eski MİT mensubu olmak üzere toplam 55 şüpheli var... Bu şüphelilerden 11'nin FETÖ'nün sivil imamı oldukları belirtilirken, bu kişilerden sadece Hasan Bektaş isimli şüphelinin yakalandığı diğerlerinin ise arandığı kaydedildi.

"TALİMATI FETULLAH GÜLEN KARAKUVVETLERİ İMAMINA VERDİ"

İddianamede bir tanığın MİT TIR'larının durdurulması, görüntülerinin kayıt altına alınması talimatının bizzat Fetullah Gülen tarafından, örgütün Karakuvvetleri imamına verildiği belirtildi.

"SİVİL İMAMLAR ORGANİZE ETTİ..."

İddianamade söz konusu 11 sivil imamın MİT TIR'larının durdurulmasını organize ettiği ve 1-19 Ocak 2014 tarihleri arasında farklı bir hat kullandıkları, bu hatları sonrasında kapattıkları tespit edildi. İddianamede bu isimlerin olay yeri civarında bulunduklarının tespit edildiği belirtildi.

SİVİL İMAMLAR OLAYDAN BİR GÜN SONRA ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ İLE GÖRÜŞTÜ...

İddianamede TIR'ların durdurulmasını organize ettiği belirtilen ve FETÖ'nün üst düzey imamlığını yaptığı ileri sürülen Bayram Andaç'ın 20 Ocak'ta saat 11.02'de 48 saniye, saat 15.21 de ise 46 saniye ABD Büyükelçiliği ile, aynı gün içinde bir kez de ABD Başkonsolosluğu ile telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi. Andaç'ın 21 ve 24 Ocak'ta yine ABD Başkonsolosluğunu arayarak görüşmeler yaptığı HTS kayıtlarından ortaya çıktı. İddianamede öğretmen olduğu belirtilen Bayram Andaç'ın, MİT personelinin telefonlarının dinlenmesi işlemini başlatan Ankara Jandarma İstihbarat Müdürü Albay Erdal Turna'nın da imamı olduğu ileri sürüldü. Yine sivil imamlardan Muharrem Gözüküçük'ün de 6 Mart 2014'te ABD Büyükelçiliği ile iki kez görüşme yaptığı tespit edildi.

BAŞSAVCILIK BU GÖRÜŞMELERİ SORDU

Bu görüşmelerin tespit edilmesinin ardından Başsavcı İrfan Fidan, ABD Büyükelçiliği'ne yazı yazarak, bu kişilerin söz konusu tarihte Büyükelçiliği neden aradıkları, hangi yetkililerle ve hangi konuda görüştüklerini sordu. Ancak henüz Büyükelçilik'ten savcılığa cevap verilmediği belirtildi.

BAŞSAVCI: BU CASUSLUK FAALİYETİDİR

Başsavcı yaptığı açıklamada, "Bu casusluk faaliyetidir. FETÖ'nün uluslararası istihbarat örgütleriyle organize edilmiştir ve bu eylem, ulusal güvenliğine yöneliktir. Bu eylemin örgütsel amacı, FETÖ liderinin talimatıyla devleti terörle ilişkilendirerek uluslararası camiada zor durumda bırakmak, siyasal amacı ise 7 Haziran 2015 genel seçimlerini etkilemektir" dedi. Başsavcı Fidan ayrıca, görüntülerin Enis Berberoğlu'na verilmesiyle ilgili kişi veya kişilerin  tespitine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Başsavcı İrfan Fidan röp (arşiv)

ABD İstanbul Başkonsolosluğu

04.07.2017 - 14.29 Haber Kodu : 170704126

===========================

(AKTÜEL GÖRÜNTÜYLE GENİŞ HABER)

3-BAŞBAKAN YILDIRIM " YÜRÜMEYE DEVAM EDERSEN ÖMRÜN BİTER BU YOLLAR BİTMEZ"

Haber-Kamera: Taner YENER-İdris TİFTİKÇİ-Hakime TORUN/İSTANBUL,

Başbakan Binali Yıldırım, TEM Kurtköy bağlantı yolu gişe sahasındaki Kuzey Marmara Otoyolu Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolunun açılış töreninde konuştu. CHP'nin başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nü eleştiren Yıldırım, "Yol yürümeye devam edersen, ömrün biter bu yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. Daha 19 günde 400 kilometre oldu. Onun için gel bu sevdadan vazgeç. Bu nasıl adalet yürüyüşü? Bu adalet yürüyüşü değil bu bir gaflet yürüyüşüdür. Gaflet. Adaletin aranacağı yer yollar değil Meclis, mahkemelerdir. Adalet herkese lazım. Bu tür siyasi fantezilerle milleti meşgul ediyorlar. Temeli millet olmayan bir yürüyüş, yolu da incitir, yolcuyu da incitir" dedi.

Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolunun açılış törenine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erol Kaya, Ravza Kavakçı Kan, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, eski dönem milletvekilleri, yüklenici firma ve karayolları temsilcileri, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

"BU ADALET YÜRÜYÜŞÜ DEĞİL BU BİR GAFLET YÜRÜYÜŞÜDÜR  GAFLET"

CHP'nin başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nü eleştiren Yıldırım, "Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz bunu herkes bilsin. Yollar millete hizmet içindir. Temeli millet olmayan bir yürüyüş, yolu da incitir, yolcuyu da incitir. FETÖ'cuların, bölücü terör örgütünün ayakta alkışladığı yan yana yürüdüğü bu yürüyüşün adımları milletin adımları değildir. Bu nasıl adalet yürüyüşü? Bu adalet yürüyüşü değil bu bir gaflet yürüyüşüdür. Gaflet" dedi.

"BU TÜR SİYASİ FANTEZİLERLE MİLLETİ MEŞGUL EDİYORLAR"

Yıldırım, "Bu tür siyasi fantezilerle milleti meşgul ediyorlar. Anamuhalefet partisi genel başkanı yürüyüş yapıyor. 19 gündür yürüyor. Bir bakıma bu yürüyüşün bir faydası oldu. O da;  yaptığımız yolların kalitesini öğrenme fırsatı oldu. Başka türlü anlayamazdı" dedi.

"ONA TAVSİYEM; YAVUZ SULTAN SELİME DE GİR ORAYI DA BİR GÖR"

Yıldırım, "Biraz zahmetli bir iş oldu ama benim ona tavsiyem İzmit'ten buraya gelirken, şurada Kurtköy sapağından bir de Yavuz Sultan Selim'ede gir orayı da bir gör. Dört şerit gidiş, dört şerit geliş" dedi.

"YOL YÜRÜMEYE DEVAM EDERSEN, ÖMRÜN BİTER BU YOLLAR BİTMEZ"

Yıldırım, "Yol yürümeye devam edersen, ömrün biter bu yollar bitmez. Çünkü 20 bin kilometre yol yaptık. Daha 19 günde 400 kilometre oldu. Onun için gel bu sevdadan vazgeç. Adaletin aranacağı yer yollar değil Meclis, mahkemelerdir. Adalet herkese lazım" dedi.

"MİLLETİN GÖNLÜNE AĞIR GELİR"

Yıldırım, " 15 Temmuz'a 'kontrolü darbe, tiyatro' diyenler, gerçek darbe 20 Temmuz'da olmuştur diyenler, Yenikapı ruhunu anlamamış demektir. Eğer 20 Temmuz darbeyse 7 Ağustos'ta Yenikapı ruhunu anlamamış demektir. Eğer 20 Temmuz darbeyse 7 Ağustos o mahşeri topluluk nedir? Oraya niye geldin insana sorarlar. FETÖ'cular ve bölücü terör örgütünün öyle veya böyle desteklemek anlamına gelen hiçbir şey milletin kabul edebileceği iş değildir. Milletin gönlüne ağır gelir. 15 Temmuz'da şehitlerimizi anacağız hep birlikte bugünü ihya edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"YABANCI MAHKEMELER SİZE YARDIM EDECEK, KURTARACAK DİYE ONLARI MOTİVE EDİYORLAR"

15 Temmuz darbe girişimi davalarına değinen Yıldırım, "Bugünlerde FETÖ'cuların davaları görülüyor. Mahkemelerde bile adeta tiyatro oynanıyor. Sanki bu işi hiç yapmamışlar ne görmüşler ne de böyle bir hainliği yapmışlar. Bütün bunların akıl hocaları terörist başı diyor ki;  'önce reddedeceksiniz sonra tevil edeceksiniz daha da olmadı bize işkence yapıldı diyeceksiniz.' Türk mahkemelerinden bir şey beklemeyin yabancı mahkemeler size yardım edecek sizi kurtaracak diye onları motive ediyorlar. Türkiye bir hukuk devleti bu yargılamalar, yapılacak. Şunu bilmemiz lazım. Ne kadar ağır suçu işlerse işlesin savunma hakkı kutsaldır. Yarın bunlar, AİHM'e giderken şunu diyemeyecekler; 'bize savunma hakkı verilmedi.' Söyleyecekleri, söylemedikleri ne varsa sabır edeceğiz ondan sonra hukuk içerisinde adalet içerisinde hak etikleri cezayı en ağır şekilde alacaklar kimsenin  şüphesi olmasın. Tiyatro yapmaları ceza almalarına mani olamayacak" açıklamasında bulundu.

"TIPIŞ TIPIŞ YÜRÜYORSUN YOL OLMASAYDI DAĞDA, BAYIRDA,  KAYBOLUP GİDECEKTİN"

Yıldırım, "Yolları, adalet, kalkınma, istikrar için inşa ettik. Bazıları diyor ki; 'Bu yollar çok pahalı.' Kardeşim en pahalı hizmet olmayan hizmettir, yol olmazsa ne yapacaksın, nasıl yürüyecektin yol olmasaydı? Yolları yaptık, güzel güzel, tıpış tıpış yürüyorsun. ya yol olmasaydı? Dağda, bayırda, ormanda kaybolup gidecektin, onun için yürürken yolları yapanlara da 'Allah razı olsun' de. Biz yürürsek milletle yürürüz. Yollarda yürümekle bu işler olmuyor. Çalışmakla oluyor. Dikili ağacınız mı var memlekette?" diye konuştu.

"ORADAN VER ELİNİ AVRUPA"

Yıldırım, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ayrıca üzerinden hızlı teren de geçecek. Bir ucu İzmit'e diğer ucu da karşı tarafta Edirne'ye giden Halkalı'daki  hızlı terene bağlanacak. Kanal İstanbul'un üzerinden geçecek. Edirne  hattına bağlanacak oradan ver elini Avrupa" dedi.

"İŞLERİ GÜÇLERİ YAPILAN ŞEYLERE ÇAMUR ATMAK"

Yıldırım, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Laf ediyorlar. Efendim bu köprü pahalıymış, şuymuş, buymuş. Bunlar tabii hayatında bir iş yapmadıkları için, işleri güçleri yapılan şeylere çamur atmak. Biz bunlara bakmayacağız" dedi.

"OVİT TÜNELİ İNŞALLAH ONU DA SENEYE AÇACAĞIZ"

Ovit Tüneli'nin seneye açılabileceğini belirten Yıldırım, " Sultanbeyli'nin tapu işi bitti imzalandı. AK parti sorunları torunlara bırakan parti değildir. FETÖ'cularla, bölücüler ile işimiz olmaz. Dünyanın ene uzun Ovit Tüneli inşallah onu da seneye açacağız" dedi.

TOPLAM  UZUNLUĞU 11,5 KM OLAN PAŞAKÖY-TEM KURTKÖY BAĞLANTI YOLUNUN AÇILMASI İLE;

*Anadolu Otoyolu'nu Kuzey Marmara Otoyoluna bağlanacak

*İstanbul'u transit geçen özellikle ağır vasıta trafiğini, Sultanbeyli - Kurtköy mevkiinden Kuzey Çevre Otoyolu'na doğrudan bağlayarak, zaman ve enerjiden tasarruf sağlayacak.

* Sabiha Gökçen Havalimanı ile yeni yapılan 3. Havalimanı ve mevcut Atatürk Havalimanı birbirine  bağlanmış olacak.

Görüntü Dökümü:

---------

-Başbakanın konuşması

-Detaylar

04.07.2017 - 14.25 Haber Kodu : 170704124

============================

4- THY'NİN LAPTOP YASAĞI KALKTI, ALINAN LAPTOPLAR İHTİYACI OLAN OKULLARA

Haber-Kamera:  Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, geçtiğimiz Mart ayında başlatılan ABD'nin Atatürk Havalimanı'ndan yapılan uçuşlara getirdiği diz üstü bilgisayar ve tablet yasağının yarından itibaren kalkacağını açıkladı.

Atatürk Havalimanı'nda Havalimanları Muhabirleri Derneği'ni ziyaret eden İlker Aycı gazetecilerin bu konudaki sorularını yanıtladı ve yasağın yarından itibaren kalkacağı müjdesini verdi.  Bu arada İlker Aycı yasak süresi boyunca THY tarafından satın alınan ve yolculara kullanılması için uçak içinde dağıtılan laptopların bir bölümünün de ihtiyacı olan okullara verilmesi için Yönetim Kuruluna teklif götüreceğini söyledi.

İlker Aycı yarın kalkacak olana yasak kararı ile ilgili olarak hizmeti geçen herkese teşekkür ederek şöyle konuştu: " İnşallah yarın itibariyle bunun neticesini göreceğiz. Sanırım bir yasağı daha, bir engeli daha hep birlikte geride bırakıyoruz. Yasak geldiği andan itibaren söylediğimiz gibi hayatın tabi akışına aykırı olan kararların ve yasakların yaşayamayacağını, kalkmak zorunda olduğunu hep birlikte konuşmuştuk. Ülke olarak hükümetimiz başta olmak üzere Ulaştırma Bakanımız, Dış İşleri Bakanımız ve Sayın Başbakanımız, en başta Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya çok ciddi destek verdiler. Yasağın kalkması için ilgili tüm kurumların başında bulunanlar destek verdiler. Hep birlikte el birliği ile THY ve dışında kalan sektörümüzdeki tüm paydaşlar, tüm kuruluşlar birlikte, ilgili tüm mercilerle birlikte temaslarımız en iyi bir şekilde sürdürdüler. Tedbirlerimizi aldık. Bakanlığımız büyük bir süratle yeni çıkan tomografi cihazlarını ilk olarak aldı ve buraya getirerek önemli adımı attı. Yine ABD'deki Büyük Elçimiz, Dışişleri Bakanımız başta olmak üzere ilgili muhataplarla konsoloslarımız yine başta olmak üzere hep birlikte büyük bir çalışma yürütüldü. Burada yolcumuza bunu hissettirmemek için yeni bir sistem kurduk. Kurduğumuz sistemde yolcularımızın en iyi şekilde laptoplarını muhafaza edip en iyi şekilde kendilerine teslim ettik. Uçak içinde kendilerine Business Class'da laptop sunduk. Aynı şekilde Economy Class'ta uçanlara ücretsiz Wifi hizmeti sunduk. Çeşitli hizmetlerle onlara bu yasağı hissettirmemeye çalıştık. Hep birlikte buradaki güvenliğin en üst düzeyde sağlanması konusunda ABD'li muhataplarla birlikte en üst düzeyde temasları en iyi şekilde sürdürdük. Birlikte çalıştık. Onlarla yakın temas içinde yürüyen bu süreç en nihayet bitti. İnşallah yarından itibaren de bu süreci geride bırakmış olacağız. Bir engeli daha beraberce aşmış olacağız.  Ben bu nedenle bizimle birlikte iş birliği içinde bulunan önümüzü açan bizi destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza Bakanlarımıza kurumlarımıza paydaşlarımıza, iş ortaklarımıza, emeği geçen her kese, medya mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlere omuz verdiniz Hep birlikte bunları geride bıraktık. Karşı taraftaki paydaşlarımıza da iş birlikteliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye'nin bu konudaki samimiyetini ve profesyonniliğini de böylece ödüllendirmiş oluyorlar"

İNGİLTERE DE İNŞALLAH AKLI SELİM İÇİNDE KARA VERİR.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı aynı yasağı koyun İngiltere'nin de bunu kaldıracağını ümit ettiklerini belirterek, " ABD bu yasağı kaldırıyorsa İngiltere de kaldıracaktır. Ancak her ülkenin kendi egemenlik hakları var. Bu İngiltere'nin kararı olacaktır. Biz girişimlerimize çalışmalarımıza devam edelim. Her şey yolcularımızın mutluluğu için.Umarım İngiltere de bunu en aklı selim içinde değerlendirir ve karar verir" dedi.

3. HAVALİMANI RAKAMLARI

İlker Aycı yapımı süren 3. Havalimanı için THY'nin 1,5 milyar dolar harcama yapacağı şeklindeki söylemleri üzerine, "  Bu rakamı ben de duyuyorum. Biz orada yatırımlarımızı etap etap değerlendireceğiz. Bunun birince basamağındaki değeri yaklaşık 500 milyon dolardır. Konuşulan rakamların üçte biridir. Bu THY için finanse edilebilir bir rakamdır. Makul bir rakamdır. THY'nin de büyüklüğü içersinde çok rahatlıkla yapılabilecek bir rakamdır. Bu üç tane geniş gövdeli uçağa denk geliyor. 337 uçağı olan bir şirketten bahsediyoruz. Bu anlamıyle THY güçlü bir şekildi gelişen ortamlara yeni havalimanına en iyi şekilde adapte olacaktırödedi.

Beraberinde THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay ve Basın Müşaviri Yahya Üstün'le birlikte havalimanı muhabirlerini ziyaret eden İlker Aycı yarınki uygulamaya gazetecileri de davet ederek, " Yarınki uygulamayı isterseniz birlikte görelim. İlgili otoritelerle uygulamanın yeni halini görelim. Bu konuda en iyi arama ve taramayı gerçekleştiriyoruz. En hassas incelemeleri yapıyoruz ve o şekilde uçağımız kaldırıyoruz. Bu anlamıyla bu hassasiyetlerimizi koruyacağız ve devam ettireceğiz. Ama yolcuya ekstra bir eziyet gerektirecek, laptopunu al, laptopunu ver gibi konuların çözülmesi olacak inşallah. ABD uçuşlarında eskisi gibi devam edeceğimiz gibi ben de çok mutluyum. Bu açıdan uygulamanın bu açıdan iyileşmeye uğrayacağını hep birlikte yarın tecrübe edeceğiz. TK 03 ile başlatacağız. Bu arada ek bir bilgi gelirse ona da uyarız. ABD'li yetkililerde yarın gelecekler" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Aycı ve ziyareti

-Aycı'nın açıklaması

04.07.2017 - 14.58  Haber Kodu : 170704135_

===========================

5- OTOMOBİLİ HALATLA BAĞLAYIP ÇEKEREK BÖYLE ÇALMIŞLAR

Haber-Kamera:  Ali AKSOYER/İSTANBUL,

İstanbul'da park halindeki otomobili başka bir otomobile halatla bağlayarak çalan Mustafa T. polis tarafından yakalandı. Polisi bile şaşırtan olayı güvenlik kameraları tarafından görüntülenirken yakalanan şüpheli aracı yardım için çektiğini iddia etti. Ancak polis şüphelinin çaldığı araca sahte plaka taktığını tespit etti. İstanbul polisine başvuran S.K., adlı kişi aracını park ettiği yerde bulamadığını ve çalındığını söyleyerek şikayetçi oldu. Bunun üzerine Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Pendik'de Dumlupınar Mahallesi'nde park edilen bölgede yapılan güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.

POLİS BİLE ŞAŞIRDI

Polis yaptğı incelemede otomobilin bir başka otomobile halatla bağlanarak bulundugu yerden çalındığını tespit etti. Polis ekiplerini bile şaşırtan olayın ardından kamera görüntülerinden çalınan aracı çeken aracın plakasını tespit edilerek soruşturma derinleştirildi.

ARACI KULLANAN ESKİ SABIKALI ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada aracın sahibi polise tanıdık çıktı. Çeşitli suçlardan polise çok sayıda geliş kaydı olduğu öğrenilen şüpheli Mustafa T. kısa süre içinde gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan Mustafa T. kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek çalınan otomobili "Ben sadece yardım için çektim" dediği öğrenildi. Şüphelinin araca takılan sahte plaka konusunda bir bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Otomobilin halatla bağlanıp çalınma anı

04.07.2017 - 15.04 Haber Kodu : 170704137_

========================

6- 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ: JANDARMA İDDİANAMESİ TAMAMLANDI

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine katılan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı personeli ile FETÖ'nün jandarma "imamları" hakkındaki iddianame tamamlandı.

Eski İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, aralarında Fetullah Gülen'in talebesi olduğu belirtilen FETÖ'nün jandarma yapılanmasının "manevi abisi" Şemsi Zafer Yalçın'ın da bulunduğu 92 şüpheli yer aldı.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları tespit edilen aralarında eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın da bulunduğu FETÖ'nün jandarma yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede jandarmanın 73 rütbeli askeri ile bu kişilere "abilik" yaptığı belirtilen 19 sivil kişi olmak üzere 92 kişi şüpheli olarak yer aldı. 66 kişinin tutuklu olduğu, 12 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 14 kişinin ise firari olduğu ve haklarında yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

SUÇLAMALAR VE İSTENEN CEZALAR

İddianamede eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan ile birlikte yer alan albay, yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, astsubay ve uzmançavuş rütbesindeki 73 kişi hakkında, "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 7.5 yıldan 15 'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

FETÖ'NÜN JANDARMA İMAMLARI

Aralarında FETÖ'nün jandarma yapılanmasının "manevi abisi" Şemsi Zafer Yalçın, "Marmara Bölge Temsilcisi" Nihat Keskin'in de bulunduğu FETÖ imamı 12 kişi için de, "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Yine sivil kişilerden 5 kişiye "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 2 kişiye ise "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hapis cezaları talep edildi.

DARBE TALİMATININ UYGULANIŞI

İddianamede, "FETÖ'nün Jandarma yapılanması imamlarının örgüt liderinden alınan darbe girişimi talimatını kendi sorumluluk bölgesinde kendisine bağlı bulunan müdürler aracılığıyla alt hiyerarşide bulunan sivil ve Jandarma personeli örgüt mensuplarına iletilmesini sağladıkları, müdür yardımcılarının da öğretmenlere, öğretmenlerin de örgüt mensubu Jandarma personeline talimatı iletmesiyle darbe girişiminin Jandarma ayağının vücut bulduğu" ifade edildi.

ATAMA LİSTESİNDE...

870 sayfadan oluşan iddinamede eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın darbecilerin atama listesinde, bir üst rütbesindeki Tuğgeneral rütbesiyle görev yapılan İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı görevine atandığına yer verildi.

TEZ ÇALIŞMASI

İddianamede Gürcan Sercan'ın, darbe girişimi öncesi 14 Temmuz'da 66. Mekanize Tugay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen darbe toplantısına katıldığı, ardından da Atatürk Havalimanı'na giderek buranın krokisini çıkarıp incelediği, buradan çıktıktan sonra da Metris Cezaevine giderek diğer şüpheli komutanlarla toplantı yaptığı tespitine yer verildi. Sercan'ın darbe girişimi öncesi Harp Akademileri Komutanlığı'ndan, İl Jandarma'ya gelen öğrenci subaylarla kapalı toplantılar da yaptığı belirtilirken, subayların ise geliş amaçlarını "tez çalışması" olarak söylediklerinin tespit edildiği belirtildi.

DARBE GİRİŞİMİ GECESİ KÖPRÜYE GİTTİ...

Şüpheli Gürcan Sercan'ın 00.45-01.15 sıralarında birlikten ayrılarak vali ve emniyet müdürününün bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne gittiği, burada bir süre oyalandıktan sonra, "biz buraya neden geldik ki" şeklinde söylendiği, saat 03: 00 sıralarında "biz artık buradan gidelim" dediği ancak yollar kapalı olduğundan gidemedikleri belirtildi. Daha sonra şüpheli Gürcan Sercan'ın telefon ile Sahil Güvenlik'ten bot ayarlaması için şüpheli Haydar Yalın ile görüştüğü, köprüden ayrılarak Üsküdar sahiline indikleri, buradan korumalarıyla birlikte askeriyeye ait olan bota binerek İstinye sahiline geçtikleri, buradan da Alay'a gettikleri belirtildi.

KAMERA KAYITLARINI YOK ETTİ

İddianamede Olay gecesi komutanlık yerleşkesinde yaşananlar ile birliğe girip çıkanların tespitinin zorlaştırma amacıyla şüpheliler İl Jandarma

Komutanı Gürcan Sercan ve yardımcısı Albay Haydar Yalın'ın nizamiye girişlerini gösteren kamera kayıtlarının tutulduğu biri 2 TB, diğeri 500 GB kapasiteli iki harddiski söktürüp sakladıkları, sonrasında da yok ettikleri belirtildi. Şüpheliler Sercan ve yardımcısı Haydar Yalın'ın ayrıca odalarında sabaha kadar çok sayıda evrakı kıydırdıkları belirtildi.

===================

7- CEZAEVLERİNDE ANNELERİYLE BİRLİKTE KALAN 810 ÇOCUĞA ÖZEL EĞİTİM

"Özgürüm Projesi" hakkında konuşan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun,

"Ceza infaz kurumlarında yürüttüğümüz eğitim başlıkları, çocuklar için okula hazırlık, psikolojik güçlendirme ve değer kazanımları üzerine yapılandırılmıştı. Annelerle ise çocukla etkin iletişim kurabilme,  oyun araçları, duyu ve motor gelişimi,  mahremiyet eğitimi ve şiddetin olumsuz etkileri üzerine çalışıldı."

Enver ALAS, İstanbulDHA

Ceza infaz kurumlarında anneleriyle birlikte yaşayan 0-6 yaş çocuklarına yönelik gerçekleşen ve TOÇEV tarafından yürütülen "Özgürüm Projesi" tamamlandı. Cezaevlerinde anneleriyle birlikte yaşayan çocukların gelişim alanlarına destek olunması için gerçekleşen proje kapsamında, 10 ayda, 7 kadın cezaevinde, 1020 anne, 810 çocuk, 500 infaz ve koruma memuru eğitim aldı.

Türkiye ve Avrupa Birliği(AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı altında, Adalet Bakanlığı, WIF (WorldviewImpact Foundation) ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ile birlikte hayata geçirilen projenin sonuçları, Beşiktaş'ta bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

10 AYDA 7 CEZAEVİ ZİYARET EDİLDİ

Bir buçuk yıl önce başlayan projenin saha çalışmaları 10 ay sürdü. Bu sürede Antalya, İstanbul, Denizli, Bursa ve Balıkesir'de bulunan 7 kadın cezaevinde, 1020 anne, 810 çocuk, 500 infaz ve koruma memuru eğitim aldı. Projede çalışan görevliler, 10 ayda 20 bin 180 kilometre yol yaptı.

'Özgürüm Projesi'yle ceza infaz kurumlarında anneleriyle birlikte yaşayan 0-6 yaş çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanması, enerjilerini doğru kullanabilecekleri oyun alanlarının geliştirilmesi ve annelerin çocuklarıyla olan diyaloglarının ve davranış biçimlerinin güçlendirilmesi amaçlandı.

ÜNLÜ OYUNCU SUNUCULUĞUNU YAPTI

Sunuculuğunu tiyatro ve sinema oyuncusu Hakan Bilgin'in yaptığı Özgürüm Projesi'nin kapanış toplantısında projenin sonuçları üzerine TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, WIF Proje Direktörü Dr. Bremley W. B. Lyngdoh, AB Bakanlığı Proje İzleme Uzmanı Sonay Kanber birer konuşma yaptı.

PROJENİN HEDEFİ

Programda konuşan Ebru Uygun, TOÇEV olarak cezaevlerindeki çocuklar için neler yapabiliriz diyerek yola çıktıklarını, bu doğrultuda Adalet Bakanlığı ve AB tarafından finanse edilerek Sivil Toplum Diyaloğu Programı altında projenin hayata geçirildiğini söyledi. Proje kapsamında birkaç kez cezaevlerine gitme şansı olduğunu kaydeden Uygun, "Yaptığımız işin ne kadar faydalı olduğunu birkez daha anladım. Projedeki en temel hedeflerimiz öncelikle, anne ile çocukların yaşadıkları sınırlı alanda kaliteli ilişki kurabilmeleri, annelik becerilerini geliştirebilmeleri ve çocuklarıyla birlikte geçirdikleri zamanı oyun ve şarkılarla etkin şekilde yönetebilmeleri oldu" diye konuştu.

Uygun, "Ceza infaz kurumlarında yürüttüğümüz eğitim başlıkları çocuklar için okula hazırlık, psikolojik güçlendirme ve değer kazanımları üzerine yapılandırılmıştı. Annelerle ise çocukla etkin iletişim kurabilme,  oyun araçları, duyu ve motor gelişimi,  mahremiyet eğitimi ve şiddetin olumsuz etkileri üzerine çalışıldı" dedi.

"İNFAZ VE KORUMA MEMURLARI İLE ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜK"

Ebru Uygun, proje boyunca uzmanlar tarafından hazırlanan, çocuğun tüm gelişim alanlarını kapsayan eğitim içeriklerinin yanı sıra eğitimler devam ettikçe, anne ve çocuklarla aralarında bir güven bağı oluşturduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu güven bağı sayesinde hem çocukların hem de annelerin bize açtıkları ihtiyaç tablosu ile her ay yaptığımız eğitimlerin içeriklerini güncelledik. İnfaz ve koruma memurları ile de çalışmalar yürüttük. Onlarla çalışmalar yaptığımız tükenmişlik, stres düzeyi,  öfke yönetimi, kriz yönetimi, çocukla iletişim ve ilişkiler konulu başlıklar aslında onların hem çalışma ortamında hem de özel yaşamında faydalanacakları eğitimler oldu."

Projenin ortaklarından WIF'ın Proje Direktörü Dr. Bremley W. B. Lyngdoh ise tüm ortaklara teşekkür ederek, konunun önemine vurgu yaptı. Lyngdoh "Çünkü ceza infaz kurumlarında çocuklarla çalıştık. Gençler ilerideki liderler olacak. Bu yüzden onların ihtiyacını şimdiden karşılamak ülkelerin geleceğini etkileyecek. Eğer şimdi ceza infaz kurumun da annesiyle birlikte kalan çocuklara bir şey yapmazsak ileride çok önemli sorunlarla karşılaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Toplantıya katılanlar

-Açılış videosunun izletilmesi

-Ebru Uygun'un konuşması

-Dr. Bremley W. B. Lyngdoh'ın konuşması

-Genel ve detaylar

04.07.2017 - 14.26 Haber Kodu : 170704125

==========================

8- MÜMTAZER TÜRKÖNE'YE "CUMHURBAŞKANI'NA TEHDİT" TEN 4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI

Serpil KIRKESER, İstanbulDHA

Kapatılan Zaman Gazetesi'nin köşe yazarlarından Mümtazer Türköne'nin,  bir köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'tehdit' ettiği iddiasıyla yargılandığı dava karara bağlandı. 'Tehdit' suçunun sabit olduğunu belirten mahkeme heyeti, sanık Türköne'yi 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

TÜRKÖNE DURUŞMAYA SEGBİS İLE BAĞLANDI

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu bulunan Mümtazer Türköne, Ses ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.  Şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise duruşmada avukatı Ferah Yıldız temsil etti. Ferah Yıldız, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

TÜRKÖNE: SUÇSUZUM BERAATİMİ TALEP EDİYORUM

Sanık Türköne de davaya konu yazısında Cumhurbaşkanını tehdit amacının söz konusu olmadığını belirterek, "Suçsuzum beraatimi talep ediyorum" dedi.

4 YIL 2 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı tehdit suçunun işlendiğinin sabit olduğunu belirtti. Sanık Türköne'yi 5 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın yargılama aşamasındaki tutum ve davranışlarını takdiri indirim sebebi sayarak cezayı 4 yıl 2 ay hapis cezasına indirdi.

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli Mümtazer Türköne'nin "Arınç Saray'ı Sur'daki tünellere sokuyor" başlıklı  yazısında Cumhurbaşkanına yönelik tehdit suçunu işlediği  iddia ediliyordu. İddianamede Türköne'nin 5 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması isteniyordu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

türköne (arşiv)

==========================

9- 'YEDİTEPE HUZUR' DENETİMLERİNDE BİLANÇO

17 bin 766 kişi bilgi taramasından geçirildi. 232 bin 618 lira trafik cezası kesildi. 132 yoklama kaçağıyla haklarında arama kararları bulunan 55 kişi yakalandı.

Çağatay KENARLI, İstanbulDHA

İstanbul Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan'ın koordinasyonunda, 39 ilçede 5 bin polisin katılımıyla dün akşam saatlerinde 'Yeditepe Huzur' uygulaması yapıldı.

ARANMASI BULUNAN 55 KİŞİ YAKALANDI, 232 BİN 618 LİRA TRAFİK CEZASI KESİLDİ

Polis ekipleri, uygulama kapsamında 17 bin 766 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı. Aranması bulunan 55 kişi ile yoklama kaçağı olduğu belirlenen 132 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda 3'ü kurusıkı toplam 7 tabanca ele geçirildi. Denetim sırasında 5 bin 354 araç sorgulanıp, 393 araç ve 345 sürücüye toplamda 232 bin 618 lira trafik cezası kesildi. 438 işyeri polis ekiplerince denetlenerek 21 işyerine ceza kesilerek işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Arama noktası

-Dedektör köpekler

-Durdurulan araçlar

-Üst aramaları

-Tünel girişinde bekleyen polisler

-Nokta üzerinde uçan polis helikopteri

-Çalışkan'ın gelmesi

-Çalışkan'ın açıklamada bulunması

-Çalışkan'ın uygulama noktasından ayrılması

-Genel ve detaylar

03.07.2017 - 20.29 - Haber Kodu : 170703207

03.07.2017 - 21.46 - Haber Kodu : 170703220

04.07.2017 - 02.06 - Haber Kodu : 170704003

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement