Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-1

Askeri konteyner bölgesinde mühimmat patlaması ve yangın (1)KİLİS-Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde bulunan ve askeri personelin kaldığı belirtilen geçici konteyner bölgesinde bir yangın meydana geldi.

13.07.2017 07:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Askeri konteyner bölgesinde mühimmat patlaması ve yangın (1)

KİLİS- Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde bulunan ve askeri personelin kaldığı belirtilen geçici konteyner bölgesinde bir yangın meydana geldi. Mühimmat patlamalarının da yaşandığı öğrenilen bölgeye halen itfaiyenin yaklaşamadığı bildirildi.

PATLAMA SESLERİ KİLİS KENT MERKEZİNDEN DUYULUYOR

KİLİS-Gaziantep karayolunun 15'inci kilometresinde bulunan ve askeri personelin kaldığı belirtilen geçici konteyner bölgesinde bir yangın meydana geldi. Mühimmat patlamalarının da yaşandığı öğrenilen bölgeye halen itfaiyenin yaklaşamadığı bildirildi. Patlama seslerinin Kilis kent merkezine kadar geldiği ifade edildi. Kilis-Gaziantep karayolu saat 04: 00'ten bu yana kapalı.

YANGIN, KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

KİLİS'te, Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli askerlerin barındığı konteynerlerden oluşan geçici askeri birlikte, bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Patlamaların da yaşandığı yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Kilis-Gaziantep karayolunun 15'inci klometresinde, Fırat Kalkanı'nda görevli askerlerin barındığı geçici askeri birlikte sabaha karşı bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Mühimmat patlamalarının da yaşandığı konteynerlerin bulunduğu birliğe çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahale etttiği yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

//////////////////

Bölgeden genel görüntü

Yangının geniş çevreden görüntüsü

Detay

///////////////

Olay yeri

İtfaiye araçlarının gidişi

Ekiplerin yolu kesmesi

Genel ve detay görüntüler

////////////////////

İtfaiye araçlarının olay yerine gelişi

Polisin yol güvenliği önlemi

Yangından genel görüntü

Detay

Haber-Kamera: Reşit Çelebioğlu/ KİLİS,

====================================

Adana'da DEAŞ operasyonu (1)

Adana'da DEAŞ'a yönelik sabah saatlerinde bir operasyon düzenlendi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Operasyondan görüntüler

Haber-Kamera: ADANA

==========================================

Polisten kaçan Suriyeliler'in üzerinde tabancalar ve el bombaları ele geçirildi

GAZİANTEP'te, kontrol noktasında polisi görünce otomobilden inip yaya olarak kaçan Suriyeli 3 kişi, kovalamaca sonucu yakalandı. Üst aramalarında 2 tabanca ve üzerindeki yelekte 2 el bombası ele geçirilen Suriyeliler gözaltına alındı.

Olay, gece saatlerinde İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. 33 sokakta oluşturulan kontrol noktasına yaklaşan ve polislerin durdurmak istediği 33 SAA 052 plakalı otomobilde bulunan Suriyeli 3 kişi, otomobilden inip yaya olarak kaçmaya başladı. Polisin 'dur' ihtarında bulunduğu ancak uymayan Suriyeliler, kovalamaca sonucu yakalandı.

ÜST ARAMALARINDA BOMBALAR VE TABANCALAR BULUNDU

Ekipler tarafından Suriyelilerin yapılan üst aramasında bir kişinin üzerinde yeleğe takılı 2 el bombası, diğer kişilerin ise birer tabanca ele geçirildi. Silah ve bombalara el konulurken, olay yerinde inceleme yapan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin terör bağlantısını ve olası saldırı planını araştırıyor. Otomobil ise, detaylı inceleme yapılmak üzere emniyet otoparkına götürüldü.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Valiliği tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İstiklal Mahallesi 33 sokak üzerinde yapılan uygulama sırasında şüpheli durumdaki binek araç içerisindekilerin güvenlik görevlilerini fark ettiklerinde hızla uzaklaşmak istedikleri sırada ekip arabalarıyla önü kesilen araç kontrollü bir şekilde durdurulmuştur. Durdurulan araç içindeki 3 şahsın koşarak araçtan uzaklaşmaları neticesinde yaşanan kovalamaca sonucu Suriye uyruklu oldukları anlaşılan şahıslar güvenlik görevlilerimizce yakalanmışlardır. Yapılan üst aramalarında şahıslardan birinin üzerinde bel kemerine takılı el bombası yeleği ve bu yelek üzerinde 2 el bombası, diğer iki şahsın üzerinde 2 tabanca ele geçirilmiştir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Durdurulan otomobil

Polislerin incelemesi

Ele geçirilen el bombaları ve tabancalar

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP,

========================================

Kaçak üretim yapılan depoda cephanelik ele geçti

GAZİANTEP'te, kaçak silah üretimi yapılan depoda çok sayıda silah ve mühimmat ile üretimde kullanılan malzemeler ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 kişiden biri tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmayla bir depoda kaçak silah üretildiğini saptadı. Ekipler, savcılık talimatıyla depoya baskın düzenledi. Yapılan aramada 1 Kalaşnikof tüfek, 4 tabanca, 8 tüfek 137 kartuş, 84 fişek, torna makinesi, kartuş dolumu yapan cihaz, silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ve silah parçaları, 4 bin 950 gram granül halde madde, bin 500 gram nitrat ve bin 400 gram nitrit ele geçirildi. Ele geçirilen silah ve malzemelere el konulurken D.E. ve M.E. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen D.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, M.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Polislerin arama yapması

Ele geçirilen malzemeler

Silah ve mühimmatlar

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

========================================

Konya'da 5 DEAŞ'lının öldürüldüğü operasyonda patlayıcı ve mühimmatlar çatıda bulundu

Polisin terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yapılan operasyonda çıkan çatışmada öldürülen 5 teröristten, 2 teröristin daha cesedi, yapılan incelemenin ardından Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Böylelikle 5 teröristin cesedi otopsi için morga götürülmüş oldu. Teröristlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Evde yapılan inceleme de sona erdi. Ele geçirilen 4 kilo TNT patlayacı, canlı bomba yeleği ve teröristlerin çatışmada kullandığI kaleşnikoflara ait mühimmatların çatı katında saklandığı öğrenildi. Bahçede nöbet tutan teröristin ise tabancayla nöbet tutttuğu belirtildi.

TERÖRİSTLERİN ÜZERİNDEN PARA ÇIKMADI

Polisin yaptığı araştırmada teröristlerin üzerinde ve evde hiç para olmadığı belirlendi. Evde birkaç kanepe dışında da başka bir eşyanın olmadığı belirtildi. Terörist A.Y. tarafından yaklaşık 20 gün önce emlakçı aracılığıyla kiralanan villanın daha önce FETÖ/PDY operasyonunda 'örgüte finans sağladığı ve örgütün mütevelli heyeti olduğu' iddiasıyla gözaltına alınan ve serbest bırakılan işadamı M.Ö. olduğu belirtildi.

Villada daha önce 2 bin lira kira karşılığında oturan bir müzik grubunun  ise yaklaşık 1 ay önce evi tahliye ettiği öğrenildi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konya'da 5 teröristin öldürüldüğü terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik düzenlediği operasyanla ilgili DEAŞ üyesi A.Y.'ye evi kiralayan bir emlak firmasında görevli 3 kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------

Hücre evinin dışından detay

Polisin önleminden detay

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ, Mehmet Kayhan YILDIZ/ KONYA,

=====================================

Tunceli'de bulunan cesedin kayıp öğretmen olabileceği tahmin ediliyor

TUNCELİ Valiliği, Erzincan Karayolu'nun 25'inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde bir erkeğe ait ceset bulunduğunu açıkladı. Vali Tuncay Sonel, cesedin 19 Haziran günü PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olma ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Tunceli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada,12 Temmuz 2017 günüi saat 12.20 sıralarında Tunceli-Pülümür karayolu 25'inci kilometresinde bulunan Pülümür Çayı üzerinde erkek bir şahsa ait olduğu anlaşılan ceset bulunmuştur. Tespit edilen ceset yapılacak ön otopsi işlemine müteakip Malatya Adli Tıp Kurumu'na sevk edilecektir. Ceset üzerinde yapılacak olan DNA incelemesi işleminin akabinde kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır denildi.

Konu ile ilgili DHA muhabirinin sorularını cevaplayan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, bölgede herhani bir kayıp erkek ihbarı ve şikayeti alınmadığını belirterek, cesedin 19 Haziran günü Tunceli-Erzincan karayolunun 46'ncı kilometresinde kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olabilme ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. Cesedin Pülümür Çayı'nın kıyısına vurmuş şekilde bulunduğunu belirten Vali Sonel, "Ceset tahribata uğradığı için tanınmaz bir halde. Bu da uzun süredir suda kaldığını gösteriyor. Bulunan erkek cesedi otopsi sonrasi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ailesinden alınacak DNA örneği ile yapılacak karşılaştırma sonucunda kesin kimlik tespiti yapılacak. Ceset vatandaşların ihbarı sonucu bulundu" dedi.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde görev yapan ve memleketi Gümüşhane'ye gitmek üzere yola çıkan öğretmen Necmettin Yılmaz, 16 Haziran günü Tunceli- Erzincan karayolunu kesen PKK'lı teröristler tarafından, aracı yakıldıktan sonra kaçıldı. PKK terör örgütü daha sonra öğretmen Yılmaz'ı şehit ettiklerini açıklarken, jandarma timleri Yılmaz'ın bulunması için operasyon başlatmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

(ARŞİV)

------------------

-Operasyondan görüntüler

-Kayıp öğretmenin babasının açıklamaları

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: TUNCELİ,

================================

PKK'lılar, Tunceli-Pülümür karayolunda araç yaktı

PKK terör örgütü mensupları, dün saat 13.00 sıralarında Tunceli-Pülümür karayolu Kocakoç Köyü mevkiinde yol keserek bir kamyoneti yaktı.

Tunceli Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "12 Temmuz 2017 günü saat 13.00 sıralarında Tunceli-Pülümür karayolu Kocakoç Köyü mevkiinde, yol silahlı ve teçhizatlı 2 terör örgütü mensubu tarafından kesilmiş ve bölgeden geçmekte olan kamyonet tipi araç teröristler tarafından yakılmıştır. Olayın öğrenilmesine müteakip bölgeye itfaiye ekibi ve İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı birlikler sevk edilmiş, ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucu yanan araç söndürülmüştür. Bölgede kaçan teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatılmıştır" denildi.

Haber: TUNCELİ,

=======================

Akhisar'da hayır yemeğinde 120 kişi zehirlendi

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, hayır yemeğine katılan 20'si çocuk toplam 120 kişi, yedikleri yemekten zehirlendi. Hastanelerde tedavi altına alanan vatandaşların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olay, dün akşam saat 18.30 sıralarından Çobanhasan Mahallesi'nde meydana geldi. 52 gün önce vefat eden Yüksel Aslan adına verilen hayır yemeğinde konuklara pilav, keşkek, yoğurt, tavuk suyu çorba ve bir de höşmerim ikrak edildi. Yemekten bir süre sonra 20'si çocuk toplam 120 kişi, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan vatandaşların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Hayır yemeğine katılanlar arasında bulunan ve herhangi bir sağlık şikayetinin bulunmadığını belirten Muammer Coşkun, şeker hastası olduğu için yemekler arasında bulunan höşmerim tatlısından yemediğini, ancak bu tatlıyı yiyen diğer arkadaşlarının hepsinde zehirlenme şüphesi olduğunu öne sürdü.

Çobanhasan Mahallesi Muhtarı Zülfikar Kavas ise, "Yemekler ikindi namazı ardından verildi ve bu yemekten yaklaşık 300 kişi yedi. İlk olarak saat 20.00 sıralarında 8 ila 10 yaşlarındaki çocuklarda kusma belirtileri meydana gelince, aileleri çocukları hastanelere getirdi. Saat 21: 00 sıralarında ise köyde bulunan kahvehaneye gelen bir vatandaşımız baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından hemen hastaneye getirildi. Akabinde ise bir çok vatandaşımız kusma belirtileri ile özel araçları ve ambulanslar ile hastanelere akın etti. Yemekte 2 teneke höşmerim tatlısı vardı, bunlardan bir tanesinden dolayı zehirlenme meydana geldiğini tahmin ediyoruz. Çünkü diğer tenekedeki höşmerim tatlısı yiyenlerde zehirlenme şüphesi meydana gelmedi. Muhtarlık olarak tüm yemeklerden numune aldık ve hepsini Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim ettik. Hayır yemeğinde pilav, keşkek, yoğurt, tavuk suyu çorba ve bir de höşmerim vardı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Hastaneden görüntü

Muammer Coşkun röp.

Çobanhasan Mahallesi Muhtarı Zülfikar Kavas röp.

Genel ve detay görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Barış GEZİCİ/ AKHİSAR (Manisa),

=======================================

Sivas'ta 3 hektar ormanlık alan yandı

SİVAS'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kıvşak köyündeki ormanlık alanda üç ayrı noktadan yangın çıktı. Yangın, iftaiye ekiplerinin 4 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınırken, ilk belirlemere göre 3 hektarlık alanın zarar gördü.

Yıldızeli ilçesine bağlı Kıvşak köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 16.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Sivas ve çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, itfaye ekiplerinin 4 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınırken soğutma çalışmalarına başlandı. Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinden alınan bilgiye göre, yaklaşık 3 hektarlık alanın zarar gördüğü ancak detaylı çalışmanın önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

Olay yerine gelerek incelemede bulunan Yıldızeli Kaymakamı Hakan Keskin, yerleşim yerlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek yangının çıkış kaynağıyla ilgili gerekli araştırmaların yapıldığını söyledi. Yangının 3 noktadan başladığını belirten Kaymakan Keskin, "Şu an Kayseri, Sivas, Yozgat ve Tokat ekipleri tarafından yangına müdahale ediliyor. Yine Sivas İl Özel İdaresi ekipleri de dozer ve arazörlerle olaya müdahale ediyor. Şu an için yangın kontrol altına alınmış durumda" dedi.

Bölgenin çobanlar tarafından otlak alanı olarak kullanıldğını ifade eden Keskin, "Tahminimiz bir çobanımızın ihmalinden kaynaklanmış olabileceği yönünde. Ama şu an bir şeyler söylemek için çok erken. Yangın tamamen söndürüldükten sonra arkadaşlarımız gerekli tahkikatı yapacaklar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Yangın görüntüleri

-Ekiplerin müdahelesi

-Kaymakamın açıklaması

-Detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

===================================================

Tutuşan ısı yalıtımı apartmanı yaktı

SİVAS'ta mahalle arasında apartmanın yüzeyine püskürtülen ısı yalıtım maddesinin tutuşması sonucu 5 katlı binayı alevler sardı. Panik ve korkuya neden olan yangında maddi hasar oluştu.

Olay akşam 18.30 sıralarında Yeni Mahalle, Battalgazi Caddesi üzerindeki 5 katlı Emmioğlu Apartmanı'nda meydana geldi. İddiaya göre caddede oyun oynayan çocukların otları tutuşturmasıyla binanın dış yüzeyine ısı yalıtımı için uygulanan poliüretan köpük malzemesi tutuştu. Çevredeki mahalle sakinlerinin kendi imkanları ile müdahale etmeye çalıştığı yangın için itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Bu sırada rüzgarın etkisi ile alevler bir anda tüm binanın duvarını sararak üst katlara kadar ulaştı. Binada yaşayan kişiler tahliye edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, iddiaya göre önce caddenin bulunduğu yere farklı istikametten gelince, kapan nedeni ile giriş yapamadı. Caddenin diğer tarafından giriş yapmak zorunda kalan ekipler, gecikmeli olarak yangına müdahale edebildi. Ancak kısa sürede büyüyen alevlerin etkisi ile binanın en üst katında bulunan Yalçın Y.'ye ait apartman dairesinin teras kısmı tamamen kül oldu. Alt katlarda bulunan dairelerde alevlerden etkilendi. İtfaiyenin müdahalesi ile yaklaşık 1 saatte söndürülen yangında binada maddi hasar oluştu. Yangın nedeni ile şoka giren daire sahiplerinden İlkay Y.'ya sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti. Yangın söndürme çalışmaları sırasında ise bir itfaiye eri sol el parmağından hafif şekilde yaralandı. Görgü tanıkları itfaiyenin olay yerine yaklaşık yarım saat sonra geldiğini iddia etti. Mahalle halkını sokağa döken yangınla ilgili polis ekipleri soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Binayı saren alevlerin görüntüsü

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-Yangını izleyen meraklılar

-Dire sihibi kadının üzüntüsü

-Binada oturan yaşlı adamın üzüntüsü

-Müdahaleden görünütler

-Mahalle sakinlerinin konuşmaları

-Detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN/ SİVAS,

======================================

Elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalleli, DEDAŞ personellerini rehin aldı

ŞANLIURFA'da elektirik kesintilerine tepki gösteren bir grup mahalle sakini, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (DEDAŞ) ait bakım-onarım aracıyla 2 personeli rehin aldı. Polisin 1 saat konuşup ikna ettiği mahalle sakinleri, çalışanları serbest bıraktı.

Bağlarbaşı Mahallesinde sık sık yaşanan elektrik kesintisi yüzünden elektronik malzemelerinin zarar gördüğünü ileri süren yaklaşık 40 kişilik bir grup, trafo arızasını onarmaya gelen DEDAŞ ekibinin bakım-onarım aracı ile 2 personeli rehin aldı. Yaşanan olay üzerine bölgeye zırhlı polis ekipleri sevk edildi. Elektirik sorunu çözülmeden DEDAŞ ekiplerini bırakmayacağını belirten mahalle sakinlerini polis, uzun süre ikna etmeye çalıştı. Trafiğin aksamasına neden olan olayda DEDAŞ'a tepki gösteren kalabalık, elektrik kesintilerinden sadece esnafının değil mahalle sakinlerinin de olumsuz etkilendiğini söyledi.

Kent merkezinde sık sık yaşanan elektrik kesintisinden dolayı 3 bin lira değerinde olan klima cihazının yandığını söyleyen Ahmet Koç, DEDAŞ'ın elektrik ücretini düzenli aldığını, ancak düzenli hizmet vermediğini, elektrik kesintilerinden dolayı klima çalıştıramadıklarını, bu yüzden kimsenin işyerine uğramadığını, bunun da kendilerini ekonomik olarak kötü etkilediğini söyledi.

Esnaf Mustafa Kaya ise, elektrik kesintilerinin günde en az 2- 3 defa yaşandığını, işlerini kötü etkilediğini savunarak, Ülkenin en çok elektrik üreten şehriyiz ama elektrikten mahrumuz diye konuştu.

Polislerin görüştüğü mahalleli, 1 saatin sonunda rehin tuttukları DEDAŞ'ın 2 personelini serbest bıraktı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Olay yerinde toplanan mahalle sakinleri

Rehin alınan DEDAŞ aracını çıkan çocuklar

Polis ile mahalle sakinleri arasında ikna görüşmesi yapılması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ali LEYLAK - ŞANLIURFA-DHA)

=====================================

Bahçe duvarını yıkan tanker, park halindeki aracı ezdi

ANTALYA'da, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdiği boş akaryakıt tankeri, önce bir evin bahçe duvarına sonra bahçede park halindeki otomobile çarparak durdu. Ortalığı savaş alanına çeviren kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Kepez İlçesi Avni Tolunay Mahallesi'ndeki kaza, saat 18.00 sıralarında meydana geldi.  G.K.'nin kullandığı 34 TU 780 plakalı boş akaryakıt tankeri, 4500 Sokak'a geldiğinde sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan tanker, Ahmet Aydoğan'a ait 2 katlı müstakil evin duvarına çarptı. Duvarı yıkan tanker daha sonra bahçede park halindeki Kamil Güleç'e ait 42 BZH 32 plakalı otomobile çarparak durdu. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı kazada, sürücü G.K. şoka girdi. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği G.K., kontrol amacıyla ambulansla hastaneye götürüldü.

Ortalığın savaş alanına döndüğü kaza nedeniyle büyük korku yaşadıklarını belirten ev Ahmet Aydoğan, gürültüyle birlikte hemen dışarı çıktığını söyledi. Bahçedeki tankeri gördüğünde şaşırdığını anlatan Aydoğan, "Kazanın oluşunu görmedim. Fakat çıkan ses bizi korkutmaya yetti. Bahçede kimsenin olmaması can kaybını önledi. Kiracımın aracı park halindeydi. Tanker araca çarparak durmuş" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Polis araçlarının görüntüsü

Tankerin görüntüsü

Polis görgü tanıklarından bilgi alırken görüntü

Yıkılan duvarın görüntüsü

Tankerin çarptığı aracın görüntüsü

RÖP 1: Ahmet Aydoğan

RÖP 2: Hüseyin Aşık

Detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: İbrahim LALELİ - Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ ANTALYA,

==========================================================

Direksiyon başında kalp krizi geçiren sürücü öldü

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde 61 yaşındaki İsmail Kara, otomobil kullanırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Kaza, akşam saatlerinde Andırın-Çokak karayolunda meydana geldi. Andırın ilçe merkezine giden 46 N 4099 plakalı otomobili kullanan İsmail Kara, Kesik mevkiinde kalp krizi geçirdi. Kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki ağaca çarparak durabildi. Kazada yaralanan İsmail Kara ile yanında bulunan eşi Zekiye Kara, olay yerine gelen ambulansla Andırın Devlet Hastanesi'ne getirildi. İsmail Kara, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kara'nın bir süre önce kalp ameliyatı olduğu belirtildi. Soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kaza yapan araç

Aracın çekilmesi

Aracın çekiciye yüklenmesi

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: İskender ZENGİN/ KAHRAMANMARAŞ,

================================================

1 günlük bebekleriyle eve dönerken kazada yaralandılar

KÜTAHYA'da eşini ve 1 gün önce dünyaya gelen kızını hastaneden alıp Tavşanlı İlçesi'ndeki evlerine götüren Abdullah Elyak'ın kullandığı otomobil, başka bir otomobille çarpıştı. Kazada, bebeğin de aralarında bulunduğu 6 kişi yaralandı.

Kaza Kütahya- Tavşanlı karayolunun 18'inci kilometresindeki Yoncalı kavşağında meydana geldi. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğan 1 günlük kız bebeği ile eşini ve annesini Tavşanlı İlçesi'ne götüren Abdullah Elyak'ın kullandığı 43 PL 182 plakalı otomobil, kavşakta Mehmet Yiğit yönetimindeki 43 BE 709 plakalı otomobile çarptı. 43 BE 709 plakalı otomobil, çarpmanın etkisiyle devrilirken, kazada Abdullah Elyak, Fatma Elyak, Ayşe Elyak ve henüz ismi verilmeyen 1 günlük kızı ile diğer otomobilde bulunan Semiha Zıngıl ve Esat Zıngıl yaralandı. Yaralı 6 kişi ambulanslarla DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Kaza yapan araçların,

-Yaralıların ambulansa bindirilmesi,

-1 günlük bebeğin ambulans içerisindeki görüntüsü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

======================================

Eşinin başına nacakla vurup ağır yaraladı

ÇORUM'un Mecitözü İlçesinde Ahmet C, tartıştığı eşinin kafasına nacakla (küçük balta) vurarak ağır yaraladı.

Olay Pazar günü Çorum'un Mecitözü ilçesi Doğu Mahallesi'ndemeydana geldi. Bir çocuk annesi 48 yaşındaki Nilüfer C.'nin iddiasına göre, bir yıl önce ikinci evliliğini yaptığı 50 yaşındaki Ahmet C., arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve  Ahmet C., eline geçirdiği nacakla eşinin başına vurdu. Nacak darbelerine engel olmaya çalışırken parmakları kopma noktasına gelen Nilüfer C., hem başından hem de ellerinden ağır şekilde yaralandı. Nilüfer C.'nin çığlıklarını duyan komşuları hemen polise ve 112 acil servis ekiplerine haber verdi. Yerde kanlar içerisinde yatan Nilüfer C.'ye ilk müdahaleyi acil servis ekipleri evde yaptı. Durumu ağır olan Nilüfer C. Mecitözü Devlet Hastanesi'ne, ardından da Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından başına 80 dikiş atılan Nilüfer C.'nin tedavisi sürüyor. Olayın şüphelisi Ahmet C., çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

-Nilüfer C.'nin açıklamaları

-Hastane acil önü görüntü

-Çiftin fotoğraf

-Detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ ÇORUM,

====================================

Bakan Çelik, buğday fiyatlarını açıkladı

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2017 yılı için Anadolu ekmeklik kırmızı sert buğdayın alım fiyatı, ton başına 940 lira olarak açıkladı. Çelik, açıklanan fiyatlara, kaliteye göre yüzde 5'e kadar da ilave artış uygulanacağını,  düşük vasıflı buğdayın ton başına taban fiyatını ise 800 lira olarak belirlediklerini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce,  Konya'nın Sarayönü İlçesi'ndeki Gözlü Tarım İşletmesi'nde düzenlenen '67. Geleneksel Hasat Bayramı'na katıldı. Burada biçerdöver binerek ilk hasadı gerçekleştiren Bakan Çelik, daha sonra deneme ekimi yapılan alanları gezdi. Ardından hasat bayramı etkinliklerine katılan Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada buğday taban fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hububat üretimi için güzel gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Bakan Çelik, geçen yıla göre hububatta yüzde 4,5'lik artışla toplamda 37 milyon ton hububat üretimi beklediklerini söyledi. Bakan Çelik,  "Bu yıl kalitede yüzde 10'luk bir artış olduğunu belirtmek istiyorum. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Mayıs'ta başlayan hasat dönemiyle beraber 6 Haziran'dan itibaren üreticilere depolama ve finansman sağlamak amacıyla emanet ürün alımlarına başladı." dedi.

Hasat bayramında çiftçilerin beklediği buğday taban fiyatını da açıklayan Bakan şunları söyledi:

"Hasadın yoğunluğuna ve yüksek rekolteye bağlı olarak piyasa fiyatlarının gevşemesi sonucu dün itibarıyla TMO'nun müdahale fiyatını açıklaması ihtiyaç. Bunu gidermek için açıklamayı yapma zarureti doğmuştur. Bazı bölgelerde ekmeklik buğday 980 liranın üzerinde işlem görmektedir. Bazı bölgelerde de 850 ila 900 lira arasında işlem görmeye başladığını müşahade etmiş bulunuyoruz. Bunu dikkate alarak Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğdayın fiyatı tabii ki bir taban fiyat. Bu taban fiyat üzerinde değer bulacak, buna inanıyoruz. 2017 yılı için Anadolu ekmeklik kırmızı sert buğdayın alım fiyatı, ton başına 940 lira olarak belirlenmiştir. Açıklanan fiyatlara, kaliteye göre yüzde 5'e kadar da ilave artış uygulanacaktır. Bu durumda üreticimiz kalitesine göre buğdaylarını 990 liraya kadar TMO'ya satabileceklerdir. Bu yıl aldığımız yeni bir kararla da en düşük vasıflı buğday fiyatı ton başına 800 lira olarak belirlenmiştir. Böylelikle en alt grup buğday fiyatında üreticilerimizin lehine yüzde 5'lik artış yapılmış bulunmaktadır. Aldığımız bir kararla TMO'nun ürün alımlarında üreticiden ton başına kestiği 6,5 liralık boşaltma ücreti de bundan sonra alınmayacaktır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Bakan Çelik'in biçerdöver kullanması

Deneme ekimi yapılan arazileri incelemesi

Bakan Çelik'in açıklaması

Genel ve detay

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ/ KONYA,

============================================

Adana Sabancı Merkez Camii'nin mahyasında 15 Temmuz mesajı

15 TEMMUZ Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü kapsamındaki etkinlikler yurt genelinde başlarken, camiilerde de mahyalar aracılığı ile anma organizasyonuna eşlik edildi. Adana'da Sabancı Merkez Camii mahyasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü kapsamında "Birliğimiz Daim Olsun, Şehitlerimize Rahmet Olsun" ve "Birliğimiz ve Kardeşliğimiz Daim Olsun" mesajı yayınlandı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Sabancı Merkez Camii ve tarihi Taşköprü'nün aynı karede görüntüsü

Sabancı Merkez Camii'nin led mahyasındaki yazılar

Süre: 02'19" Boyut: 141 MB

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

===========================================

Bodrum'da Adriana Lima nöbeti

ADRİNANA LİMA BODRUM'DA

Bodrum'da 4 gündür sevgilisi Metin Hara ile birlikte tatilini geçiren ünlü manken Adriana Lima, gündüzleri çiftlikte geceleri de Bodrum'da dolaştı. Yalıkavak'taki balık restoranında yemek yiyen Lima, sevgilisi Metin Hara ile bol bol öpüştü.

Bodrum'da tatilini geçiren Brezilyalı ünlü manken 36 yaşındaki Adriana Lima, dün konakladığı çiftlik evinden gün boyunca çıkmadı. Saat 22.00 sıralarında çiftlikteki değirmen evinden sevgilisi Metin Hara ile el ele çıkarak lüks bir otomobile binen Lima'nın beyaz dekolte bir gece elbisesi giydiği görüldü. Metin Hara, çiftlik evinden çıkışta basın mensuplarının sorularına yanıt vermedi. Dereköy Mahallesi'nden Yalıkavak Mahallesi'ndeki bir balık restoranda gelen Lima ve Hara'nın yemekte bol bol öpüştükleri görüldü. El ele restorana giren ikili yemekte de göz göze diz dize oturdu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlamayan ikili restoranda ahtapot, kalamar salatası ve laos balığı yedi. Lima ve Hara'nın alkol almadığı belirtildi. İkilinin bugün sabah erken saatlerde mavi yolculuğa çıkacakları öğrenildi.

DENİZ SEKİ VE ADRİANA LİMA SARMAŞ DOLAŞ

Bodrum'da tatil yapan Brezilyalı ünlü manken Adriana Lima ve sevgilisi Metin Hara, gittikleri balık restoranında Deniz Seki ve nişanlısı ile karşılaştı. Lima ile Seki sarmaş dolaş oldu.

Yaklaşık 150 kişinin bulunduğu bir balık restoranında nişanlısı Faruk Salman ile sohbet edip yemek yiyen Deniz Seki, Adriana Lima ve Metin Hara'nın geldiğini fark edince çiftin yanına gidip mutluluklar diledi. Deniz Seki, Faruk Salman, Lima ve Metin Hara birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi, Deniz Seki ile Adriana Lima'nın sarmaş dolaş olması dikkat çekti. Restoran çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Seki, "Metin, çok sevdiğim bir arkadaşım. Böyle bir mutluluğu tebrik etmek istedim, onu görünce yanaklarından öpmek istedim. Aşk bu, reklam olduğuna inanmıyorum. Hiç öyle gözükmüyor arkadaşlar, aşk şarkıları yazan biri olarak reklam aşkı olduğuna inanmıyorum" dedi. Seki daha sonra nişanlısı ile restorandan ayrılırken Lima ve Hara'nın yemeğe devam ettikleri görüldü.

LİMA EVİNE DÖNDÜ

Bodrum'da sevgilisi Metin Hara ile birlikte tatilini geçiren ve bu akşam balık restorantında yemeğe çıkan ünlü manken Adriana Lima, sevgilisi Hara ile birlikte saat 00.30'da restorandan ayrılıp kendilerini bekleyen VIP minibüse binerek evine döndü. Lima ve Hara'nın minibüse biner binmez sık sık öpüştükleri görüldü. İkilinin, basın mensuplarının "İlişkiniz hakkında ne söyleyeceksiniz, reklam olduğu söyleniyor, doğru mu?" sorularını yanıtsız bıraktıkları görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Lima ve Hara'nın çiftlik evinden çıkmasından görüntü

İkilinin restorana gelip oturmalarından görüntü

İkilinin yemek yemeleri ve öpüşmelerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

-------------------------------

Deniz Seki'nin, Adriana Lima'nın masasına gidişinden görüntü

Seki ve Lima'nın hatıra fotoğrafı çekilmesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

-------------------------------

Hara ve Lima'nın restoranttan çıkmalarından görüntü

İkilinin minibüse binişlerinden görüntü

Soruları yanıtsız bırakmalarından görüntü

Minibüsün içinde öpüşmelerinden görüntü

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM(Muğla),

=======================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement