Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Bakan Tüfenkci: Milletimizin ekonomiye sahip çıkışı destandırGÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz'da milletin ülkesine, milletine, ekonomisine nasıl sahip çıkıldığını gösterdiğini belirterek, "Milletimizin demokrasiye sahip çıkışı, kendini tanka, topa, silaha karşı göğsünü...

26.07.2017 17:27

Bakan Tüfenkci: Milletimizin ekonomiye sahip çıkışı destandır

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz'da milletin ülkesine, milletine, ekonomisine nasıl sahip çıkıldığını gösterdiğini belirterek, "Milletimizin demokrasiye sahip çıkışı, kendini tanka, topa, silaha karşı göğsünü siper etmesi nasıl sivil bir demokrasi destanıysa, milletimizin ekonomiye sahip çıkışı bir ekonomik destandır" dedi.

İzmit ve Gebze Ticaret Odası'nın toplantılarında iş adamlarıyla bir araya gelecek olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Tüfenkci, Kocaeli'nin sanayinin başkenti olduğunu belirterek, "Gerçekten ülkemizin ekonomisindeki Kocaeli'nin yerini çok iyi biliyoruz. Avrupa'yı Anadolu üzerinden Ortadoğu'ya bağlayan geçiş koridorunu oluşturan Kocaeli yüzölçümü bakımından ülkemizin küçük illerinden biri olarak görünmesine rağmen, sanayi anlamında çok iyi başarılara imza atan bir şehir. Kocaeli bir sanayi, bir bilim kenti. Kocaeli sanayimizin başkenti. Teknokent vizyonuna doğru hızlı bir şekilde ilerlemekte. Kocaeli'nin, Türkiye'de ihracattaki payı biz iktidara gelmeden önce 2002 yılında yüzde 3.5 iken, 2016 yılında yüzde 4.5. Kocaeli'nin, Türkiye'deki ithalattaki payı 2002 yılında yüzde 2.2 iken, 2016 yılında yüzde 4.1 olmuştur. Kocaeli, Türkiye imalat sanayinde bütün ülkede yüzde 13 paya sahip. Bu önemli bir rakam. Yaklaşık 250'si yabancı sermayeli olmak üzere yaklaşık 2 bin 300 önemli sanayi yatırımı Kocaeli'nde bulunmaktadır" dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından milletin ekonomisine de sahip çıktığını söyleyen Tüfenkci, şöyle konuştu: "2016 yılı esasında Türkiye hain bir darbe girişimi altındayken bu başarıları yakalayan ve 2016 yılında türlü fitnelerle karşılaşan ve ülkemizin bu başarı hikayesidir. Milletimizin demokrasiye sahip çıkışı, kendini tanka, topa, silaha karşı göğsünü siper etmesi nasıl sivil bir demokrasi destanıysa milletimizin ekonomiye sahip çıkışı bir ekonomik destandır. Ülkesine nasıl sahip çıkılır, ekonomisine nasıl sahip çıkılır çok güzel bir örnektir. 16 Temmuz tarihinden itibaren bu millet 12 milyar dolarını bu ekonomiye enjekte etti. Türk lirası yabancı para birimleri arasında aşırı değer kaybetmesin diye yaptılar ve bunlar isimsiz kahramanlardır. Bu parayı bu millete, bu ekonomiye enjekte eden kahramanlar var. Baktığımızda esnaflarımız gece sabaha kadar darbe girişimine karşı caddeleri, meydanları, sokakları doldurdular, işyerlerini açık tuttular, işlerine üretimlerine devam ettiler, ihracatlarına devam ettiler. Hükümetimizin almış olduğu tedbirlerle finansal noktada bankaları açık tutarak biliyorsunuz bu hainler borsa İstanbul'a da saldırdılar, biz 18 Temmuz'dan itibaren başlayan bütün borsa işlemlerini yapar hale geldik" Bakan Tüfenkci daha sonra İzmit Ticaret Odası'ndaki toplantıya katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Bakanın açıklamaları

Haber: Ergün AYAZ-Çağla DAŞCI- Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),

==================================================

Bakan Kurtulmuş: Turizm ve kültürü manivela olarak kullanacağız (2)

'TURİZMDE SÜPER LİGE ÇIKACAĞIZ'

Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Antalya'da turist sayısının 20 milyona ulaşması için çalışacaklarını söyledi. Türkiye'nin geçmişe oranla büyük ilerleme kaydettiğini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Futbol tabiriyle Türkiye henüz dünyanın süper ligine çıkmadı. Şu anda play-of oynuyoruz. Birileri de Türkiye'nin üstüne basıyor ki tekrar aşağı lige düşsün. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye önümüzdeki birkaç yılı çok iyi değerlendirerek dünyanın süper ligine çıkacak. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak.  Türkiye'nin güzel günler göreceğine şahit olacağız. Biz sadece Türkiye'nin zengin bir ülke olmasını istemiyoruz. Türkiye'nin güç olmasının çevremizdeki ülkeler bütün dünyada zulmün önlenmesi için Türkiye'nin güçlü olmasını istiyoruz."

MESCİD-İ AKSA'DAKİ SORUN

Bakan Numan Kurtulmuş, Suriye ve Irak'taki gelişmeleri değerlendirerek, Türkiye'nin ilerleyişinin durdurulmasının terör örgütleriyle çevrelenmeye çalışıldığını söyledi. PKK terör örgütü ile 40 yıldır uğraştıklarını anlatan Kurtulmuş, bu terörün Türkiye'ye maliyetinin 1,5 trilyon dolar olduğunu kaydetti. Bakan Kurtulmuş, "Eğer bu parayı teröre değil de Türkiye'nin gelişmesine harcasaydık Antalya'da 20 milyon turist hedefine zaten ulaşmış olurduk. Bu oyunu bozmak boynuzun borcudur. Burada kazanan İsrail'deki siyonist hedeflerini gerçekleştirmek isteyen yönetim kazandı. 1967 yılında hiçbir şekilde kesilmemiş olan Mescid-i Aksa'da namaz kılınması maalesef iki haftadır engellendi. İnsanları dedektörlerle arayarak camiye girişine izin verildi.O da belli yaşın üstündekilere. İnsanların üstüne sis bombalarıyla saldırdılar. Batı dünyasından ses çıkmıyor. Türkiye olarak sesimizi sonuna kadar çıkarıyoruz" diye konuştu.

KUDÜS'E GİDİN ÇAĞRISI

Numan Kurtulmuş, kendisini dinleyenlere Kudüs'e gitmesi çağrısında bulundu. Kurtulmuş, "Kudüs davasına sahip çıkacağız. İmkanı olan Kudüs'ü ziyarete gitsin. Oraya gidelim ki Müslüman kardeşlerimiz yalnız olmadıklarını görsünler" dedi. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşananları da paylaşan Kurtulmuş, darbe girişiminin Türkiye'nin yaşadığı en büyük ihanet olduğunu söyledi.  Bakan Numan Kurtulmuş, partiden Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel'in karşıladığı Kurtulmuş, burada hatıra defterini imzaladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bakan Numan Kurtulmuş'un açıklamaları

04.00

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

================================================

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Bu millet her şeyi yapar

SAMSUN'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nı gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Türkiye tüm dünyaya büyük organizasyonları gerçekleştirecek kapasitede olduğunu gösterdi. Biz yaparız, bu millet her şeyi yaparö dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere karayolu ile Samsun'a geldi. Bakan Bak, ilk olarak Samsun Valisi Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. Burada Vali Kaymak, Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sporcular tarafından karşılandı. Bakan Bak, karşılama sonrasında valilik şeref defterini imzaladı. Burada açıklamalarda bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının gerçekleştirildiği Samsun'da vatandaşların salonlarda tribünleri doldurduğunu söyleyen Bakan Bak vatandaşlara teşekkür etti. Bir basın mensubunun 'Spor Yasası Türkiye'nin gündeminde, federasyon sizi ziyarete geldi, hiç gündeme geldi mi bu yasa? Sizin döneminizde bu yasa çıkabilecek mi?' sorusu üzerine Bakan Bak, "Bunu konuşmayalım ama bizim bakanlığımızın çalışmaları var. Bu işler biliyorsunuz inşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bunu diğer vekil arkadaşlarımızla, futbol kamuoyuyla ve spor kulüpleri ile birlikte yapacağız. Bu birlikte yapmamız gereken bir iş" dedi. 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili bir soru üzerine Bakan Bak, "Türkiye 15 yıldır spora yaptığı yatırımlarla tüm dünyada dikkate değer bir değişikliği ifade ediyor. Türkiye pek çok organizasyonu gerçekleştirecek kapasitede. Ama dediğim gibi öncelikle gençlerimizi daha iyi yetiştirmemiz lazım. Spordaki başarılar bununla beraber zaten gelecek. Bununla ilgili Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri var. Bu merkezlerde sporcularımız yetiştiriliyor. Türkiye pek çok büyük organizasyonu gerçekleştirecek kapasitede. Pek çok dünya şampiyonasını, 2 defa Akdeniz oyunlarını başarıyla organize etti. Şimdide 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nı gerçekleştiriyoruz. Türkiye tüm dünyaya büyük organizasyonları gerçekleştirecek kapasitede olduğunu gösterdi. Biz yaparız, bu millet her şeyi yaparö diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Bakan Osman Aşkın Bak'ın karşılanması

-Ziyaretten detay

-Bakan Bak'ın konuşması

(SÜRE: 3.03 Dk) (BOYUT: 97.77 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

================================================

Cilvegözü Gümrük Kapısı açıldı

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Gümrük Kapısı 7'inci günde TIR ve yaya giriş ve çıkışlarına yeniden açıldı.

Cilvegözü Gümrük Kapısı, 20-21 Temmuz tarihlerinde Cilvegözü ile Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı arasında yapılan inşaat ve asfalt çalışması için 2 gün, daha sonra Suriye Sınır kapısını kontrolünde bulunduran Ahrar'uş Şam ile Heyet Tahrir El Şam gurupları asındaki çatışmalar nedeniyle kapatılmıştı. İki gurup arasında yapılan anlaşmadan sonra Bab-Al Hava sivil yönetime bırakıldı. Bugün tamamen sivil yönetimin kontrolüne bırakılan sınır kapısındaki sorunların giderilmesinin ardından Cilvegözü ile karşılıklı olarak TIR giriş ve çıkışları ile Ramazan Bayramı'na giden Suriyelilerin giriş işlemlerine başlandı. 7 gün kapalı kalan kapıda bugün öğleden sonra giriş çıkış işlemleri yapıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Cilvegözü tabelası ve TIR'lar

Hareket halindeki TIR'lar

Kapıdan gümrük alanına giren TIR'lar

Sırada bekleyen ve hareket halindeki TIR'lar

Suriye tarafına geçmek için sahaya giriş yapan TIR'lar

Suriye'ye gitmek için Cilvegözü'ne gelen Suriyeliler

Suriye'den bayramlaşmadan dönenler

Suriye'den gelen Abdulmumin İbrahim'in konuşması

Suriye'den gelenlerin otobüslerle gümrük dışına taşınması

Araçtan inenler

Eşyaları ile Suriyelilerin görüntüsü

Suriyeli Mustafa Seyit'in konuşması

Suriye tarafında yükünü boşaltan TIR'ların dönüşleri

SÜRE: 04'15"  BOYUT: 135 MB

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

================================================

Adana'da aranan 30 kişi yakalandı

ADANA'da çeşitli suçlardan haklarında hapis cezası kesinleşen 30 firari şahıs, 500 polisle düzenlenen operasyonda yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü aranan şahışlara yakalamak için 81 ilde operasyon düzenledi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro ekipleri 500 polisle merkez ve diğer ilçelerdeki önceden belirlenen 105 adrese şafak baskını yaptı. Polisler girdikleri evlerde, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, uyuşturucu ticareti, adam yaralama, cinsel saldırı, cinsel istismar suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan  2'si kadın 30 firari yakalandı.

Hükümlüler çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu sırada tutuklanan bir kadın gözyaşlarını tutamadı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlıların adliyeden çıkartılması

Polis aracına bindirilmesi

SÜRE: 02'31"  BOYUT: 154 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: Salih ÜÇTEPE/ADANA,

=================================================

Botla deniz yolculuğuna çıkan maceracıya denizde doktor kontrolü

İSTANBUL'dan yaklaşık üç ay önce yola çıkan ve karaya ayak basmadan deniz üzerinden Hatay'a giden çevirmen 48 yaşındaki Enes Save, Antalya'nın Alanya İlçesi'ne ulaştı. Alanya Belediyesi'nden yardım isteyen Save, deniz üzerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Save, "Yaklaşık 1000 deniz mili yol kat ettim ve hiç karaya ayak basmadım. Karaya çıkmadığım için de doktor kontrollerimi teknede yaptırmam gerekiyor" dedi.

Enes Save, 18 Nisan'da 3 metrelik şişme botla Hatay'ın Samandağ Limanı'na karaya ayak basmadan ulaşmak için İstanbul'dan denize açıldı. Şu ana kadar 1000 deniz mili yol alan ve zorlu yolculuğunun ardından Alanya Limanı'na gelen Save, sağlık kontrolü için Alanya Belediyesi'nden yardım istedi. Belediye ise Save'nin kontrolü için denize doktor gönderdi. Alanya Belediyesi sağlık ekibi Enes Save'yi karaya çıkarmadan deniz üstünde muayene etti.

BELEDİYEDEN YARDIM İSTEDİ

Enes Save, üç ayı geçen yolculuğunun yorucu ve zor geçtiğini söyledi. Yolculuğa başlarken karaya çıkmadan Hatay'a ulaşma kararı aldığını belirten Save, "Dün akşam Alanya'ya geldim. Sosyal medya üzerinden tanıştığım denizci Bülent Büyükdağ ile Alanya Limanı'nda buluştuk. Yaklaşık 1000 deniz mili yol kat ettim ve hiç karaya ayak basmadım. Karaya çıkmadığım için de doktor kontrollerimi teknede yaptırmam gerekiyor. Bülent arkadaşım Alanya Belediyesi'ne telefonla ulaşmış ve doktor talebinde bulundu. Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel de bana belediyenin doktorunu göndermiş. 90 günlük yolculuğum boyunca ilk kez bu şekilde ilgiyle karşılandım. Alanya Belediyesi'ne ve çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

"HEDEFİM DÜNYA TURUNA ÇIKMAK"

Deniz yolculuğuna eşinin desteğiyle çıktığını anlatan Enes Save, "Alanya'dan tekrar yola çıkarak Hatay Samandağ Limanı'na ulaşmayı hedefliyorum. Esas hedefim biraz daha büyük bir botla dünya turuna çıkmak. Ancak denizdeki dayanıklılığımı ve tecrübemi artırmak için Türkiye'de bu şekilde bir girişimde bulundum. Tek zorlandığım aşırı dalgalar, şimdiye kadar sorunsuz bir şekilde Alanya'ya geldim. İnşallah hedeflerimi yerine getiririm" diye konuştu. Enes Save'yi deniz üstünde muayene eden Alanya Belediyesi hekimi Sultan Özgen de Save'nin şekerini ve diğer kontrollerini yaptıklarını, sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ve yolculuğuna devam edebileceğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Enes Save'nin kıyıya gelişi

Başka tekneye alınması

Muayenesinden görüntü

RÖP: Enes Save

289 MB/// 04.45ö

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

================================================

Almanya'dan Mersin'e şefkat eli

MERSİN'de, Almanya'nın Halle Westfalen kentinde faaliyet gösteren 'El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma-Dayanışma Derneği' tarafından engellilere medikal malzemesi dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi'nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, El Ele Bielefeld Engelliler Yardımlaşma-Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Karabel, sivil toplum örgütü temsilcileri ile engelliler katıldı. Burada konuşan Başkan Kocamaz, "Engelli kardeşlerimize yönelik dünya çapında ses getiren pek çok hizmetlerimiz oldu. Hiçbir toplum kesimini ayırt etmeksizin, engelli kardeşlerimizi de çok ama çok seviyoruz. Engelli olmanın bir seçim değil, kader olduğunu biliyor; engelli kardeşlerimizi Yüce Allah'ın kutlu bir emaneti olarak görüyoruz" dedi. Fiziksel engelin başarı için bir engel olmadığını ifade eden Başkan Kocamaz, "Hayatı engelli yaşasak da, hayallerimize engel koymamak bizim elimizde. Her şeye rağmen başarabiliriz. Bir engeli olsun ya da olmasın, her insanın hayatta yapamadığı şeyler vardır. Hayatını heba eden engelsizlere karşın, dünyayı hayran bırakan, önemli işler yapan engelliler vardır. Çeşitli engelleri bulunan Timur gibi büyük bir asker; Shakespeare gibi büyük bir şair; Hawking gibi başarılı bir bilim insanı; Cemil Meriç gibi başarılı bir yazar, Şafak Pavey veya Lokman Ayva gibi milletvekili, Aşık Veysel gibi büyük bir ozan olmak bizim elimizde" diye konuştu. Dernek Başkanın Karabel de, kendisinin de bir engelli babası olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "İnsanın kanayan yarası olmayınca böyle bir hizmeti bilemiyor tabi. Biz de bu duyguyla engelli kardeşlerimize umut olalım istedik. Bütün engelli adayı kardeşlerimize, her sağlam birey bir engelli adayıdır düsturuyla bakarak, karınca kararınca herkese yardımcı olmak istiyoruz. Vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan tüm kardeşlerimize, Edirne'nin Karakasım Köyü'nden, Yüksekova'nın Esendere'sine kadar hizmet devam ediyor." Mersin'e gelen medikal malzeme desteği kapsamında, 12 adet akülü araba, 100 adet tekerlekli sandalye, 70 adet yürüme yardımcısı, 30 adet tuvalet sandalyesi, 3 adet yatalak vinci, 1 adet merdiven asansörü, 7 adet motorlu hasta yatağı, 1 adet engelli ayakta tutma cihazı, 3 adet oksijen cihazı, 100 adet koltuk değneği ve hasta bezi belirlenen engellilere teslim edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Malzemelerin içinde bulunduğu TIR'ın görüntüsü

Malzemelerin indirilmesi

İş makinesinin malzeme taşıması

Malzemelerden görüntü

Malzemeler depoya alınırken

Engellilerin görüntüsü

Malzemelerini teslim alan engelliler

Görevliler araç kullanımını anlatırken

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın konuşması

Dursun Karabel'in konuşması

Genel ve detay görüntü

SÜRE: 05'19"   BOYUT: 593,72 MB

Haber-Kamera: MERSİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement