Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

Şehit Yarbay Songül Yakut sonsuzluğa uğurlandıŞırnak'ta Helikopter kazasında şehit olan Yarbay Songül Yakut Malatya'da düzenlenen törenin ardından şehitlikte toprağa verildi.

01.06.2017 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Yarbay Songül Yakut sonsuzluğa uğurlandı

Şırnak'ta Helikopter kazasında şehit olan Yarbay Songül Yakut Malatya'da düzenlenen törenin ardından şehitlikte toprağa verildi.

BAKAN SAYAN'DAN ACILI ANNEYE TAZİYE ZİYARETİ

Şehit düşen 41 yaşındaki Yarbay Songül Yakut'un evinde taziye ziyaretinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya Sayan'a anne Sebahat Yakut, "Bana baş sağlığı dilemeyin" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Yarbay Songül Yakut'un annesi Sebahat Yakut, göz yaşları dökerek, "kızımın babası küçük yaşta öldü. Ben kızıma hem annelik hem babalık yaptım. Kızım bana dedi ki 'anne sana bir şey olursa ben ne yaparım?', kızım sen şimdi gittin ben ne yapacağım. Beni de al götür" diyerek ağıt yaktı.

Anne Yakut Bakan Sayan'a, "Kötülere bir şey olmaz. Hep iyilere olur. Kötüler hep yerinde olduğu gibi oturuyorlar."diyerek göz yaşlarına hakim olamadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Beül Kaya Sayan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Milletimizin başı sağ olsun" diyerek cümlelerine şöyle devam etti:

"Acılı aileye taziye vermeye geldik. Acılarımı paylaştık Türkiye'nin ilk kadın komutanıydı. Kendisiyle tanışıyorduk. Aralık ayında görüştük betaber oturduk yemek yedik. Aydoğdu ve Yakut ile görüşmüştük. Acımız çok büyük milletimizin başı sağ olsun" dedi.

ŞEHİDE SON GÖREV

Şehit Yarbay, Songül Yakut'un naşı evinden alınarak tekbirlerle Malatya şehir mezarlığına getirildi. Şehit Yarbay ikindi namazına müteakip cenaze namazı için musalla taşına konuldu. Cenaze namazına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Kaya Sayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Malatya il Müftüsü Ümit Çimen'in kıldığı cenaze namazının ardından şehit Yarbay'ın cenazesi askerler tarafından top arabasına taşındı. Şehir mezarlığında bir süre top arabasında taşınan şehidin naşı, gömüleceği şehitlik alanına tekbirler le vatandaşların omzunda götürüldü.

Şehit yakınları cenaze boyunca göz yaşı dökerken Yarbay Songül Yakut'un bazı yakınları baygınlık geçirdi. Songül Yakut'un naşı saygı atışından sonra toprağa verilerek son yolcuğuna uğurlandı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cenaze töreni şehit ailesine başsağlığı dilenmesiyle sona erdi. Şehit Yarbay Songül Yakut'un cenaze törenine Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı ve çok sayıda bakan ile silah arkadaşları çelenk gönderdi.

BAKAN TÜFENKCİ'DEN TAZİYE MESAJI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekci cenaze sonrası yaptığı açıklamada, elim bir üzüntüye boğulduğunu belirterek cümlelerine şöyle devam etti: "Şehitlerimizin şehitlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Cenabı Allah rahmet etsin. Tabi onlar cenabı Allaha yürüdü. Geride kalanları da bizlere emanet inşallah bir daha ülkemiz böyle kazalarla yüz yüze kalmaz karşı karşıya kalmaz acı bir kaza geride kalanlara baş sağlığı diliyoruz. Vatanımız sağ olsun."

CENAZE TÖRENİ CANLI YAYINLANDI

NOT : AKTÜEL GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT - Şahismail GEZİCİ/ MALATYA

=============================================

Şehit annesi: Söz verdim oğlum ağlamıyorum (2)

TABUTUNUN ÜZERİNE GÜL YAPRAKLARI DÖKÜLDÜ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenazesi Selahiye Mahalesi'ndeki evine getirildi. Burada Kuran-ı Kerim okunup yakınlarından helallik alındı. Ardından Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenazesi konvoy eşliğinde cenaze törenin düzenleneceği Büyük Cami avlusuna getirildi. Burada şehidin annesi Selma Seçkin, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit annesi oğlunun tabutunun yanında fenalaşarak baygınlık geçirdi. 112 sağlık ekibi tarafından sedye ile ambulansa taşınıp müdahale edildi. Yapılan müdahale sonrasında şehit annesi tekrar cenaze törenine katıldı.

Buradaki törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan, Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun milletvekili Erhan Usta, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram için ikindi namazı sonrasında İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Yapılan duaların ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Bir vatandaş top arabasındaki şehidin tabutunun üzerine gül yaprakları döktü. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenazesi bir süre top arabasında taşındıktan sonra tekrara cenaze aracına konularak Kıranköy Mezarlığı'na götürüldü. Buradaki şehitlikte toprağa verildi.

ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM

Öte yandan Samsunspor taraftarı olan şehit Uzman Çavuş Gökhan Bayram, kendisine gönderilen 'Samsunspor polarını' giydiği ve teşekkür etmek için arkadaşına gönderdiği ses kaydında, "İki haftaya yakındır namaz kılmaya başladım. Dağda, arazide, görevde, çatışmaların ortasında dahi namazımı kılıyorum. Çok istiyorum şehit olmak. O makama, Peygamberimizin ayaklarının dibinde olmak, çok istiyorum. Acizim, günahkarım, biliyorum o makama ulaşamayacağım ama kalbimle, dualarımla istiyorum şehit olmak" dediği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şehidin cenazesinin cami avlusuna getirilişi

-Yakınlarının tabuta sarılıp ağlaması

-Cenaze namazınını kılınması

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın taziyesi

-Yakınlarından helallik alınması

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan ÇELİKBAŞ-Hakan AKGÜN/SAMSUN,

======================================

Gelibolu'da 3 bin kişi şehidini uğurladı

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde Cougar tipi helikopterin düşmesiyle şehit olan askerlerden İstihbarat Binbaşı Koray Onay, memleketi Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, 3 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi'nde düşen helikopterde bulunan ve kaza sonucu şehit olan askerlerden olan 38 yaşındaki İstihbarat Binbaşı Koray Onay'ın cenazesi, helikopterle memleketi Gelibolu'ya getirildi. Bir süre devlet hastanesi morgunda bekletilen şehit Onay'ın cenazesi, yakınlarınca teslim alındı. Türk bayrağına sarılı tabut, cenaze aracına konularak, Yazıcızade Mahallesi Seher Sitesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Burada dualar okundu, helallik alındı. Bu sırada şehit Onay'ın annesi Nahide Onay, babası Süleyman Sinan Onay, öğretmen eşi Pınar Onay, kız kardeşi Nilay Güner ve yakınları gözyaşı döktü. Anne Nahide Onay ve eşi Pınar Önay, tabuta uzun süre sarıldı. Anne Nahide Önay'ın, "Şaka de oğlum, şaka olsun" feryadı yürekleri dağladı. Anne Nahide Önay, camiye gitmek üzere evin önünden hareket edildiği sırada, cenaze aracını ve tutup tabutu bırakmak istemedi.

3 BİN KİŞİ UĞURLADI

Ardından şehit Onay'ın cenazesi, siren sesleri eşliğinde oluşturulan konvoyla, dev Türk bayrakları da açılarak, Gazi Süleyman Paşa Camisi'ne getirildi. Burada askeri bando ve manga cenazeyi karşıladı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu 2'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkele Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, Gelibolu Kaymakam Vekili Bülent Yılmaz, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve Çanakkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce'nin de aralarında bulunduğu, ellerinde Türk bayrağı yer alan yaklaşık 3 bin kişi cenaze törenine katıldı.

ŞEHİDİN MİNİK OĞLU HERŞEYDEN HABERSİZ GEZİNDİ

Türk bayrağına sarılı şehit Onay'ın cenazesi, cami bahçesindeki musalla taşına konuldu. Namazdan önce eşi Pınar Onay ve annesi Nahide Onay, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin oğlu 6 yaşındaki Kuzey, olan bitenden habersiz gözyaşı döken aile fertlerinin arasında gezindi. Annesi ve babaannesi ise Kuzey'e sarılıp gözyaşı dökmeyi sürdürdü. Şehidin kızı 1 yaşındaki Ece ise camiye getirilmedi. Aile fertleri tören sırasında taziyeleri de kabul etti.

İkindide düzenlenmen törende, şehit Onay için İl Müftüsü Arif Gökce tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazından sonra şehidin tabutu askerlerin omuzlarında cami bahçesi dışında bekleyen top arabasına konuldu. Şehit İstihbarat Binbaşı Koray Onay, Gelibolu İlçesi'ndeki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Şehidin cenazesinin baba ocağına getirilmesi

Şehidin yakınlarının annesinin ve eşinin ağlaması

Şehidin oğlunun herşeyden habersiz aile yakınlarının yanında dolanması

Genel ve detay görüntü

Haber - Kamera: Burak GEZEN - Mustafa SUİÇMEZ - Doğan ZELOVA/ ÇANAKKALE,

=====================================

Diyarbakır'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş, son yolculuğuna uğurlandı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesinde dün PKK'lılarla girdikleri çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş 34 yaşındaki Selçuk Özer'in, cenazesi memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi Doğrugöz Mahallesi'nde, yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Selçuk Özer'in cenazesi bugün Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Konya'ya getirildi. Şehit Özer'in cenazesi, Konya Havalimanında, ailesi, yakınları ve protokol tarafından karşılandı.

Şehit eşi Huriye Özer de,3 yaşındaki kızı Ayşegül Özer ile eşiyle birlikte son yolcuğunu yapıp, eşinin naşının taşındığı askeri uçakla Konya'ya geldi. Gözyaşlarına hakim olamayan Huriye Özer, eşinin cenazesinin uçaktan indirildiği sırada güçlüklü ayakta durduğu için yere yığıldı. Yakınları müdahale etti.

Şehit Özer'in cenazesi karşılamanın ardından törenin yapılacağı memleketi Akşehir İlçesi'ne bağlı Doğrugöz Mahallesi'ne götürüldü. İlk olarak baba evine götürülüp helallik alındı. Daha sonra dini ve askeri törenin yapılacağı Meydan Camii önünü getirildi.

Törene Orman ve İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akrüyek, askerler, ailesi, yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Bakan Eroğlu, şehit babası Yusuf Özer'e başsağlığı diledi.

"YİĞİDE BAKIN"

Tören alanında şehidin ailesi ve yakınları tabuta sarılıp ağladı. Annesi Nevin Özer, "Kuzum ben seni nasıl vereyim toprağa kuzum. Vatan toprağı için evladım can vardı."diyerek gözyaşı döktü. Nevin Özer, daha sonra tabutun yanındaki oğlunun fotoğrafını havaya kaldırıp, " Yiğide bakın, yiğide" dedi.

Şehit eşi Huriye Özer de, eşinin tabutuna sarılıp, "Aslanım, canım yiğidim, seni buralarda mı görecektim"dedi. Tören alanına bir yakını tarafından şehidin kızı Ayşegül Özer de getirildi ve minik Ayşegül'e babasının fotoğrafı öptürüldü. Şehidin kardeşi Mehmet Özer de ağabeyinin törende ağabeyinin mavi beresini taktı.

İkindi ezanı okunduğu sırada cenaze namazını kıldıracak olan Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, tabutun başındaki yakınlarını, tabutun başından ayrılmaları için uyardı. Bunun üzerine şehidin bir yakını "10 dakika bekleyin, her zaman böyle yapıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Kısa bir süre sonra ailesi ve yakınları tabutun başından ayrıldı ve cenaze namazı kılındı.

Şehit babası Yusuf Özer, yanına gelen geçen Nisan ayında Şırnak'ın Gabar Dağı'nda operasyon sırasında PKK'lı teröristlerce araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk'ün babası Mehmet Ertürk ile birlikte cenaze namazını kıldı. Cenaze namazının ardından Şehit Özer'in cenazesi, mahalle mezarlığına defnedildi.

(Görüntü Dökümü

-----------------------

Şehidin cenazesinin konya havalimanına getirilmesi

_ Eşinden ve kızından detay

_ Şehidin cenazesinin babaevine getirilmesi

Tören alanına getirlmesi

Törenden ve ailesinden detay

_ Genel ve detay

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ- Atilla MEMİŞ/ AKŞEHİR

===================================================

(ÖZEL) Telefon dolandırıcısı böyle yakalandı

KÜTAHYA'da kendisini polis olarak tanıtıp aynı anda 2 kadının getirdiği altın poşetini alan telefon dolandırıcısı 30 yaşındaki Hakan Dağ polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şüphelinin yakalanma anı, saniye saniye DHA kamerası tarafından kaydedildi.

Olay Yunus Emre Mahallesi Akçay Caddesi'ndeki Şelale Camii önünde meydana geldi. Kendisini emniyet amiri olarak tanıtan Hakan Dağ, Süleyman Kılıç'ı telefonla arayarak, nüfus cüzdanının terör örgütlerinin eline geçtiği, bu kişileri yakalamak için evinde bulunan altın ve paraları getirmesini istedi. Süleyman Kılıç'ın şüphelenmesi üzerine yakınları durumu polise bildirdi.

Şüpheli Hakan Dağ, Süleyman Kılıç'a Kütahya Emniyet Müdürlüğü önüne gidip kendilerini beklemesini; kısa süre sonra da Kılıç'ın kızı Emel Kılıç'ı arayıp altınları poşet içerisine koyup Akçay Caddesi'ndeki Şelale Camii önüne getirmesini istedi.

Şüpheli, dolandırmak istediği Hayriye Güngör'e de altınlarla birlikte aynı cami önüne gelmesini söyledi. Polis ekipleri Süleyman Kılıç'ın kızı Emel Kılıç'ı takibe aldı. Bu sırada polisler cami yakınında türbanlı olan Hayriye Güngör adlı kadının da cep telefonuyla konuştuğunu fark etti. Bu kadının yol kenarına otların arasına bıraktığı içinde altın olan poşeti şüpheli Hakan Dağ aldı. Hakan Dağ daha sonra caminin önünde bekleyen Emel Kılıç'ın yanına geldi. Hakan Dağ, polislerin daha önceden poşetin içerisine değersiz metal eşyaları koyduğu, kendisinin altın sandığı poşeti Emel Kılıç'tan almak isterken Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Yakalanma anı DHA muhabiri tarafından saniye saniye kameraya kaydedildi. Şüphelinin üzerindenn 20 bin liraya yakın altın ve para çıktı. Polisler Hayriye Güngör'ün poşetteki altınlarını geri verdi. Şüpheli Hakan Dağ, gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Dolandırılmak istenen Süleyman Kılıç yaşadığı olayla ilgili olarak, "Telefonum çaldı. 'Savcılıktan arıyorum emniyet amiriyim' dedi. 'Acele emniyete gelir misin?' dediler. 'Acele gelemem, bir saat içinde ancak gelirim' dedim. 'Araban var mı?' diye sordular. Anında aklıma dolandırıcılık geldi. Sonra ev telefonu ile 155'i arayıp durumu bildirdik. Hemen 3 dakika sonra 2 araba geldi. Ben de şaşırdım, acaba bunlar gerçek polis mi sahte polis mi? diye. Sonra söylediler, biz böyle böyleyiz diye sonra tedbir aldık. Kızım dahil oldu. Teşekkür ediyorum polislere" diye konuştu.

Görüntü dökümü (ÖZEL):

-----------------------------------

-Şüpheli Hakan Dağ'ın sokakta tek başına cep telefonuyla konuşurken,

-Hakan Dağ'ın Hayriye Güngör'ün içinde altın olan poşeti yol kenarında otların arasıdan alıp yürümesi,

-Hakan Dağ'ın cami önünde bekleyen Emel Kılıç'ın yanına gelmesi,

-Sivil polislerin koşarak Hakan Dağ'ı yakalaması ve yere yatırmasından,

-Polislerin üst araması yapması,

-Şüphelinin sağlık raporu için hastaneye götürülüp getirilmesinden,

-Ele geçirilen altın ve paraların görüntüsü,

-Dolandırılmak istenen Süleyman Kılıç'ın konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,-

=================================

Akhisar şehidini bekliyor

MANİSA'nın Akhisar ilçesi, Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nden havalanan Cougar tipi helikopterin yüksek gerilim hattına takılıp düşmesiyle şehit olan 13 askerden biri olan 35 yaşındaki Teknisyen Astsubay Başçavuş Fevzi Kıral'ın cenazesini bekliyor.

Otopsisi Ankara Adli Tıp Kurumu'nda devam eden evli ve iki çocuk babası şehit astsubay Fevzi Kıral'ın Türk bayrağı asılan Akhisar'ın Beyoba Beldesi, 137 Sokak'taki babaevinde, gözyaşı ve hüzün hakim. Şehit Başçavuş Kıral'ın, Edirne İspala'da görev yapan ağabeyi Yüzbaşı Hürşehit Kıral ve İzmir'de yaşayan eşi Nilgün Kıral'da Beyoba'ya gelerek taziyeleri kabul etti.

Akhisar Belediyesi şehidin babaevinin bulunduğu sokağı Türk bayrakları ile donatıp, taziye ziyaretine gelenler için sandalye, masa, su ve ikram için çeşitli yiyecekler gönderip, çevre temizliğini yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörlüğü'nce bu akşam şehidin babaevi önünde yemek ve su dağıtımı yapılacağı bildirildi. Şehit Kıral'ın otopsinin tamamlanması halinde yarın (cuma) Akhisar'da toprağa verilmesinin beklendiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Taziyeye gelenlerin görüntüsü

Haber-Kamera: Barış GEZİCİ/ AKHİSAR (MANİSA),

=============================================

Göçükte mahsur kalan işçinin cesedine 31 saat sonra ulaşıldı (4)

TAYFUN KESKİN'İN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Kömür ocağındaki göçükte ölen diğer işçi evli ve 2 çocuk babası Tayfun Keskin için Çaycuma İlçesi'ne bağlı Taşçılar Köyü'ndeki evinin önünde helallik alındı. Bu sırada eşi Gülfide, çocukları 10 yaşındaki Beyrasu ve 8 yaşındaki Hamza Umut tabuta sarılıp öperek gözyaşı döktü.

Dua edilmesinin ardından Keskin'in cenazesi, köy mezarlığı önüne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazına Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı. Kılınan cenaze namazı sonrası Keskin, Yusufhanlı Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

............................

-Evinin önünde helallik alınması

-Eşi ve çocuklarının ağlaması

-Cenazenin taşınması

-Cenaze namazı kılınması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

==================================================

Kadın sürücü otomobiliyle durağa daldı: 5 öğrenci yaralandı

MUĞLA'nın Dalaman ilçesinde, kadın sürücünün kulandığı otomobil kontrolden çıkıp, otobüs durağına daldı, 1'i ağır 5 öğrenci yaralandı.

Kaza, bugün saat 16.00 sıralarında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) önünde meydana geldi. Dalaman şehir merkezinden Dalaman Havalimanı yönüne giden Serap Yılmaz Aksoy (35), kullandığı 10 D 7549 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini TİGEM önüne geldiğinde kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil savrulup, kaldırıma çıkarak burada otobüs durağına daldı. Durakta bekleyen Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi öğrencileri Hatice Tosun (15), Esra Ezgi Reyhan (15), Sena Çağla Çil (15), Nesibe Nur Balcı'ya (15) ve Burcu Kocapınar (16) yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılardan Sena Çağla Çil ve Nesibe Nur Balcı Dalaman Devlet Hastanesi'ne, Hatice Tosun ve Esra Ezgi Reyhan ise Ortaca Özel Yücelen Hastanesi'ne, Burcu Kocapınar ise Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı öğrencilerden Kocapınar, ilk müdahalenin ardından durumu ağır olduğu gerekçesiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Başka bir okulda öğretmen olduğu öğrenilen otomobil sürücüsü Serap Yılmaz Aksoy, polis tarafından gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kaza yerinden görüntü

-Yaralı öğrencilerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cihan KAYA/ DALAMAN (Muğla),

=====================================================

Silahlı gasp şüphelisi yakalandı

SİVAS'ta aralarında husumet bulunan akrabasını silahla yaraladıktan sonra bir miktar parasını gasp ettiği idida edilen şüpheli 48 yaşındaki T.K. İstanbul'da yakalandı.

Olay 3 ay önce Yenişehir Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre tartıştığı 61 yaşındaki İsmet A.'yı tabancayla ayağından yaraladıktan sonra 7 bin lirasını gasp eden T.K. olaydan sonra kaçtı. Olayla ilgili çalışma başlatan Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayın şüphelisi T.K.'nın İstanbul'da olduğunu belirledi. Polis ekiplerinin düzenledikleri operasyonla T.K. saklandığı evde yakaladı. Sivas'a getirilen şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-Şüphelinin görüntüsü

-Polis eşliğinde adliyeye götürülüşü

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

===========================================

Aç kalan domuzlar şehre indi

DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'ndeki ormanlık alana yakın olan Gökpınar Mahallesi'nde dağda aç kalan domuzlar, şehre inerek evlerin bahçelerinde yiyecek aradı. Domuzların yiyecek aramasını bir vatandaş cep telefonuyla kaydetti.

Gökpınar Mahallesi'nde ormanlık alanda yiyecek bulamayan 4 yaban domuzu, gece şehre indi. Mahalle içindeki sokaklarda dolaşan ve evlerin bahçelerine giren domuzlar, yiyecek aradı. Vatandaşlarda domuzların yiyecek aramasını cep telefonuyla kaydetti. Domuzların geldiğini gören köpekler de uzun süre havladı. Domuzlar daha sonra mahalleden uzaklaşıp, tekrar ormana döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Cep telefonuyla çekilen görüntü

Domuzlardan görüntüler

Köpeklerin havlama seslerinden

Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera: DENİZLİ,

====================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement