Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)ŞEMDİNLİ'DE EYP PATLAMASI; 3 ASKER YARALI HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında, arama-tarama faaliyeti sırasında daha önce teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcı inflak ettirildi.

09.05.2017 12:18

1)ŞEMDİNLİ'DE EYP PATLAMASI; 3 ASKER YARALI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında, arama-tarama faaliyeti sırasında daha önce teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcı inflak ettirildi. Patlamada 3 asker yaralandı. Olay bugün sabah saatlerinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesi İran sınırındaki Kırkçimenlik bölgesinde meydana geldi. PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların sürdüğü bölgede 34'ncü Hudut Tugay Komutanlığı birliklerinin mayın ve el yapımı patlayıcı arama tarama faaliyetleri sırasında daha önce PKK'lı teröristler tarafından döşenen patlayıcı inflak ettirildi. Patlamada 1'i ağır 3 asker yaralandı. Yaralı askerler Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bölgede operasyonlar sürüyor.

HAKKARİ,-

=======================================================

2)BURSA ADLİYESİ ÖNÜNDE BIÇAKLI ŞOVU POLİS ÖNLEDİ

BURSA Adliye Sarayı önünde, aile içinde gayrimenkul anlaşmazlığı yüzünden kendisine haksızlık yapıldığını ve bu yüzden hapis cezası aldığı için bunalıma girdiğini söyleyen 73 yaşındaki Fikri Tombul, bıçakla kendine zarar vermek isterken polis tarafından etkisiz hale getirildi. Elindeki bıçakla vücudun sol göğüs kısmına üç çizik atan Tombul'a olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi müdahale edildi. Bursa Adliyesi bahçesinde bulunan Atatürk heykelinin önüne bu sabah saat 09.30 sıralarında gelen bir çocuk babası Fikri Tombul, onlarca insanın gözü önünde ekmek bıçağını çıkarıp, kendisine haksızlıklar yapıldığını, suçu olmadığı halde hapis cezası aldığını söyleyerek,, göğüs bölgesine çizikler atmaya başladı.

Olaya hemen müdahale eden Adliye Koruma Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 10 dakika ikna çabalarından sonra Fikri Tombul,  kendisine ve çevresine zarar vermeden etkisiz hale getirildi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi tarafından müdahale edilen Fikri Tombul, ifadesinde, "Ağabeyim Niyazi Tombul ile aramızda gayrimenkul yüzünden tartışmalar oldu. Hatta kendisini sözde darp ettiğim için beni mahkemeye verdi. Bursa 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi, ağabeyimin olayla ilgisi olmayan kişileri tanık olarak göstermesi sonucunda haksız yere 3 ay 22 gün hapis cezası aldım. Bunu dile getirmek için tepkimi gösterdim. Kendimi öldürmek istedimö dedi.

Fikri Tombul, tedavisinin ardından Çarşı Polis Merkezi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Detaylar

Halil ÖZÇOBAN/BURSA,

=====================================================

3)TRABZONSPOR'UN YENİ STADINI FIRTINA VURDU

TRABZON'da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Trabzon spor'un yeni stadının çatısındaki membranların bir kısmı uçtu, stadın çevresindeki bazı duvarların da yıkıldığı görüldü.

Trabzonspor'un Şenol Güneş Kompleksi'nde yer alan yeni stadın çatısındaki membranlar, sabaha karşı etkili olan şiddetli rüzgardan zarar gördü. Şiddetli rüzgar, bordo mavili kulübün Şenol Güneş Kompleksi'ndeki yeni stadında maddi hasarlar meydana getirdi.

ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Stadın batı üst tribününün üzerinde yer alan membranların bir kısmı şiddetli rüzgar nedeniyle yerlerinden koptu, kuzey tribün girişinde yer alan bazı duvarların da yıkıldığı gözlendi. Oluşan maddi hasarın ardından stadın çevresinde ve çatısında onarım çalışmalarına başlandı.

18 ARALIK'TA AÇILMIŞTI

Resmi açılışı 18 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen Şenol Güneş Kompleksi'ndeki stadın çatısı Smart Roof sistemiyle inşa edilmişti. Akıllı ve çevreci olarak bilinen Smart Roof sistemi ile stad, kendini temizleyen ve hava kirliliğini gideren Türkiye'nin ilk spor kompleksi olarak kayıtlara geçmişti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Stadın çatısından görüntüler

-Çevresinden görüntüler

-Detaylar

Haber: Tolga SAĞLAM, Kamera: SELÇUK BAŞAR/TRABZON-DHA

======================================================

4)KESMEK İÇİN ÇIKTIĞI KAVAK AĞACINDA MAHSUR KALDI

KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun İlçesi'nde 26 yaşındaki Hacı Ünsal, çıktığı kavak ağacında kestiği parça ile ağaç arasında sıkışarak mahsur kaldı. Kolu kırılan Ünsal, itfaiyenin çalışması sonucu kurtarılarak hastaneye götürüldü. Olay, ilçeye bağlı Ericek Mahallesi'nde meydana geldi. 18 metrelik kavak ağacına çıkan Hacı Ünsal, 15'inci metreye geldiğinde ağacın üst kısmını kesmeye çalıştı. Bu sırada Hacı Ünsal, kopan parça ile ağaç arasında sıkıştı. Arada kalan kolu da kırılan Ünsal'ı kurtarmak çevredekilerin çabası yetersiz kalınca itfaiyeden yardım istendi.

Yaklaşık iki saat ağaçta mahsur kalan ve acı içinde kıvranan Hacı Ünsalı'ı kurtarmak için Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi ileri düzey kurtarma ekibi ile ambulans olay yerine sevk edildi. İtfaiye erlerinin dağcılık malzemeleri kullanarak 40 dakika süren bir çalışma sonunda yanına ulaştığı Ünal, halat yardımıyla aşağıya indirildi.

Hazır bekleyen ambulanstaki sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Hacı Ünsal, daha sonra hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Ünsal'ı kurtarma çalışmaları

Ünsal'ın ağaçtan indirilmesi

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

( Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 15 MB, 3 MB

===================================================

5)OKULUN KAPANMASINA 1 AY KALA ÖĞRETMENLERİNİN TAYİN EDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİLER

KONYA'da 15 Temmuz Şehitler İlkokulu 2'nci sınıf öğrencileri ve veliler okulların tatil olmasına 1 ay kala sınıf öğretmenlerinin başka okula atanmasına tepki gösterdi. Öğrencilerden bazıları, öğretmenleri dönene kadar okula gitmek istemediklerini söyledi. Merkez Meram İlçesi'ndeki Orgeneral Cemal Tural askeri lojmanları içerisinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu 2'nci sınıf öğretmeni Ahmet Murat Toy, 2 ay önce geçirdiği soruşturma sonucu, geçen 5 Mayıs Cuma günü merkez Karatay İlçesi Karkent İlköğretim Okulu'na atandı. Bunun üzerine bazı veliler, öğrencilerini okula göndermeme kararı aldı. Okulun bitimine 1 ay kala öğretmen değişikliğinin çocuklarını olumsuz yönde etkileyeceğini ifade eden bir grup öğrenci velisi, öğretmen Toy'un dönmesi için hazırladıkları dilekçeleri Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti.

"'OKULDAN HİÇ ZEVK ALMIYORUM"'

Öğrencilerden Adem Emir Aydoğdu, öğretmeninin okula geri dönmediği takdirde bu okuldan ayrılmayı düşündüğünü belirterek, şöyle dedi:

"'Öğretmenimin gitmesi nedeniyle okuldan hiç zevk almıyorum. Okuldan zevk almadığım için de okuldan çıkmak istiyorum. Öğretmenim okula bir an önce gelmezse bu okuldan ayrılacağım. Bir daha da bunun gibi bir okula katılmam. Öğretmenimin bir açıklama yapmadan gittiğine de çok sinir oldum.  Sevgilerimle öğretmenimin geri gelmesini isterim."

Öğrenci velisi Aynur Koç öğretmenin tayiniyle ilgili bilgilendirilmediklerini ifade ederek, '5 Mayıs Cuma günü çocuklar piknikteyken sınıf öğretmeninin ani bir kararla başka bir okula tayin edildiğini belirterek, "Gerekçesini merak ediyoruz ve okul idaresi hiçbir açıklama yapmıyor. Müfettişlerin gelip okulda inceleme yapmasını istiyoruz" 'dedi.

Okulların tatil olmasına 1 ay kala bu durumun gerçekleşmesinin öğrencilerde olumsuz etki yaratacağını belirten Koç, şunları söyledi:

"'Çocuklarımıza okuma- yazma öğreten, emek veren öğretmenin 2 yıllık bir emekten sonra ansızın hiçbir açıklama yapılmadan tayin dönemi olmaması ve kendi isteği dışında ayrılmasına  anlam veremiyoruz. Okul idaresinin öğretmenimizle bir anlaşmazlığı olduğunu düşünüyoruz. Okul idaresi bize 'Bu konu kapanmıştır. Bu konunun üzerine gitmeyin' diyor. Okulların kapanmasına 1 ay kala öğrencilerimiz öğretmensiz kalmıştır. Bu gerçekten bizi ve öğrencilerimizi derinden etkiledi."

Bir başka öğrenci velisi Muhsin Haksever ise, ailelerinden biri gibi görüp sevdikleri öğretmen Ahmet Murat Toy'un başka okula tayin edilmesinin veli ve öğrencileri olumsuz etkilediğini ifade ederek, "Çocukların okulu bitirmelerine 2 yıl kalmışken bu davranış çocuklarımızın geleceğiyle oynanmıştır. Çocuklarımız, okuldan soğudu. Ööğretmenleri gelene kadar da gitmek istemiyorlar" diye konuştu.

Okul yönetimi, öğretmen Ahmet Murat Toy'un 2 ay önce bir soruşturma geçirdiğini  ve bunun sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Konya Valiliği'nin kararı üzerine başka bir okula atandığını söylemekle yetindi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------------------------

-2'inci sınıf öğrencisi Adem Emir Aydoğdu röp

-Öğrenci velisi Aynur Koç röp

-Öğrenci velisi Muhsin Haksever röp

-Genel ve detaylar

(Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

==============================================

6)KAN DAVASI KATLİAMINI POLİSE GELEN İHBAR ÖNLEDİ

DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi'nde iki aile arasında çıkan ve 1 kişinin ölümü, 2 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavgadan sonra, ölenin yakınlarının karşı tarafa yeni bir saldırı hazırlığında olduğu ihbarı, olası katliamı önledi. İhbarı alan alan polis, düzenlediği operasyonda 2 kişinin aracında 2 pompalı tüfek ve 2 tabanca ile bu silahlara ait çok sayıda şarjör, mermi ve fişek ele geçirdi. Polis 2 kişiyi gözaltına aldı.

Çınar İlçesi Çınar Köy Mahallesi'nde geçen Cuma günü iki aile arasında tarla sınır duvarı nedeniyle çıkan taşlı, sopalı, bıçaklı ve silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerine gelen ihbarda, kavgada yaşamını yitiren R.Ç'nin yakınlarının karşı taraftan birilerini öldüreceği bildirildi. Bunun üzerine polis ekipleri, köyden silahlanarak çıktığı iddia edilen M.Ç. ile H.G.'nin içinde bulunduğu plakası belli aracı Sur İlçesi Bağıvar köyü girişindeki petrol istasyonunda durdurdu. M.Ç. ile H.G.'nin arçalarında yapılan aramalarda, aracın içerisinde ve motor kısmına saklanmış 2 pompalı tüfek,  ruhsatsız 2 tabanca, 4 tabanca şarjörü, 32 tabanca mermisi, 55 pompalı tüfek fişeği ele geçirildi. Olayda ölen R.Ç.'nin kardeşi ve yakını olan M.Ç. ile H.G. sorgulanmak üzere polis merkezine götürülürken, yeni ölüm ve yaralamaların önüne geçilmiş oldu.

Çınar Köyü'nde geçen Cuma günü iki aile arasında çıkan taşlı, sopalı, bıçaklı ve silahlı kavgada, bıçaklanan 37 yaşındaki  R.Ç. yaşamını yitirirken, yaralanan V.Ç. ve Z.Ç. ise hastanede tedavi altına alındı.

Canan ALTINTAŞ/ DİYARBAKIR,

=================================================

7)ESKİ HAKİM, CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN BERAAT ETTİ

ANTALYA'da boşandığı eşinin annesi tarafından Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla ihbar edilen eski Kaş hakimi Hasan Ç., delil yetersizliğinden beraat etti.

2014 yılında Kars'ın Kağızman İlçesi'nden Antalya'nın Kaş İlçesi Asliye Ceza Mahkemesi hakimliğine atanan Hasan Ç., aynı yılın sonlarına doğru şiddetli geçimsizlik nedeniyle öğretmen eşinden boşandı. Hasan Ç.'nin kayınvalidesi Fatma O., boşanma sonrasında eski damadı hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği' iddiasıyla Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) ihbar mektubu gönderdi.

Bunun üzerine HSYK müfettişleri ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, hakim Hasan Ç. hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda Hasan Ç. hakkında dava açıldı. Hasan Ç., darbe girişiminden sonra FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanıp meslekten ihraç edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Hasan Ç., suçlamaları kabul etmedi. Üniversite öğrencisiyken tanıştığı Z.N.O. ile 2012 yılında evlendiklerini anlatan Hasan Ç., Kaş'a tayin edildiği 2014 yılında ise şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmaya karar verdiklerini söyledi.

Kendisi evde yokken, eşinin ailesinin eşyaları almak için geldiğini, sonrasında aralarında tartışma çıktığını anlatan Hasan Ç., şöyle dedi: "Bana ait eşyaları da götürmek isteyince aramızda münakaşa yaşandı. Ben kendilerine 28 Nisan 2015 tarihinde 25 bin liralık maddi ve manevi tazminat talepli boşanma davası açmıştım. Onlar da benim hakkımda 250 bin liralık maddi manevi tazminat davası açıp bir de BİMER'e şikayette bulunmuşlar. Daha sonra anlaşmalı boşandık. Bana iftira atıyorlar."

Davanın ikinci duruşmasında Hasan Ç.'nın boşandığı eşi Z.N.O. da tanık olarak dinlendi. Kendisi de FETÖ soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan Z.N.O., eski eşi aleyhine beyanlarda bulundu. Tanıkların beyanını yeterli görmeyen mahkeme, delil yetersizliğinden Hasan Ç.'nin beraatına karar verdi.

Mustafa KOZAK/ANTALYA,

==================================================

8)KIRIKKALE'DE, FETÖ'NÜN 13 MAHREM İMAMI ADLİYEYE ÇIKARILDI

KIRIKKALE Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince eş zamanlı yapılan operasyonlar sonucu yakalanan terör örgütü FETÖ'nün mahrem imamları olarak bilinen 13 kişiyi Adliyeye sevk etti. Yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucu mahrem imamlar olarak bilinen ve aralarında doktorların da bulunduğu M.B., F.D., İ.P., E.U., B.S., M.K., Ö.C., M.A.E., M.D., A.B., N.T., İ.K. ve H.K. olmak üzere 13 kişi Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra Adliyeye sevk edildiler.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Kırıkkale Emniyet müdürlüğü

Zanlıların Adliyeye sevk edilmesi

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

=================================================

9)ZONGULDAK'TA FETÖ'DEN 2 AVUKAT ADLİYEDE

ZONGULDAK'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 kadın avukat, adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddia edilen avukatlar hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Avukatlardan Zeynep Ö., Alaplı İlçesi, Elif A. Kayseri'de polis ekipleri tarafından yakalandı. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Polis aracının adliyeye gelmesi

-Şüphelilerin adliye sokulması

-Adliyeden detaylar

Süre: (1.14) Boyut: (40 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

=================================================

10)GAZİANTEP'TE BORÇ- ALACAK KAVGASI: 1 ÖLÜ

GAZİANTEP'te, borç- alacak anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 33 yaşındaki Abuzer Kızıl, tabancayla vurularak öldürüldü. Olay, gece saatlerinde Sanayi Mahallesi'nde meydana geldi. Evli 1 çocuk babası Abuzer Kızıl ile alacaklısı olduğu belirtilen ve adı öğrenilemeyen kişi arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İddiaya göre adı öğrenilemeyen kişi yanındaki tabancayla Kızıl'a ateş edip kaçtı. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Kızıl, çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen  ambulansla götürüldüğü özel hastanede doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Kızıl'ın cesedi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Abuzer Kızıl'ı öldüren şüphelinin kimliğinin belirlenip yakalanması için Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Otopsi merkezi

Cenaze aracı

Abuzer Kızıl'ın sağlık fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet OZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 50 MB

====================================================

11)ORTACA'DA TARIM ÇEVRE VE TURİZM FESTİVALİ

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde bu yıl 22'incisi düzenlenen Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali, dün (pazartesi) kortej yürüyüşüyle start aldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde Tuhafiye Pazaryeri Panayır alanına yürüdü. Kortejde Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, yöresel kıyafetleriyle ise halk oyunları ekipleri renkli görüntüler oluşturdu. Ortaca Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi ve Ortaca Folklor Araştırma Derneği gösteri sundu. Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karaçelik, Dalaman Hava Meydan Komutan Vekili Hava Pilot Yarbay Savaş Cenik, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Evren Ekmekçi, CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar, festivalde açılan stantları gezdi. Ortaca Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu festivalde konser verdi. Belediye Başkanı Karaçelik, "Festival bundan 25 yıl önce dönemin belediye başkanı merhum Kemal Şahin önderliğinde başladı. O dönemde yörenin tarımsal ve turistlik değerlerini öne çıkartmak, çevre değerlerine dikkati çekmek için başlatılan festivalin bu yıl 22'incisini kutluyoruz. Bir festival başlatalım diyerek çıktığımız bu yolculuk, neredeyse çeyrek asır olmuş. Uzun yıllardır bu festivalin amacına ulaştığını ve bizden sonra da uzun yıllar devam edeceğine inanıyorum" dedi.Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise, "İlçenin 30 yılda gösterdiği gelişim hedefleri, amaçları ve festivalleriyle sadece Muğla'da değil, Türkiye'de hak ettiği yere geleceğini düşünüyorum. Bu kapsamda bugüne kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.Festivalin önümüzdeki cumartesi günü Aynur Haşhaş'ın konseriyle son bulacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Kortej yürüyüşünde görüntü

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan görüntü

Konuşmalardan görüntü

Gösterilerden görüntü

Satandların gezilmesinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

======================================================

12)GÖRME ENGELLİNİ CİRİTLE AŞTI

SAMSUN'da doğuştan gece körlüğü hastası olan Halime Yıldız, hastalığının ilerlemesi üzerine 30 yaşından sonra görme yetisini kaybetti. Şimdi 40 yaşında olan ve yaşama sevincini hiç kaybetmeyen Yıldız, cirit sporuna başlayarak iki kez Türkiye şampiyonu oldu. Tiyatroda da oynayan Halime Yıldız, hikayeler yazıp yaşama dört elle sarılıyor.

Samsun'da yaşayan görme engelli Halime Yıldız, yaşama azmi, spor ve tiyatro alanında yaptığı çalışmalar kazandığı başarılarla örnek oldu. Anne ve babası görme engelli olan kendisini de doğuştan gece körlüğü hastası olan Yıldız'ın durumu 30 yaşından sonra ağırlaştı ve görme yetisini kaybetti. Sadece ışığı ayırt edebilen Yıldız, spor ve tiyatro ile hayata tutundu. Görme yetisini kaybettikten sonra atletizme başlayan Yıldız cirit sporunda başarılar elde etti. Yıldız 2016 ve 2017'de Türkiye Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda cirit atmada B1 kategorisinde (hiç görmeyenler) Türkiye birincisi oldu. 2016 yılında mili takıma seçilerek Fas'ta düzenlenen Uluslararası Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etti. Görme yetisini kaybetmesine rağmen hayattan hiç kopmadığını belirten Halime Yıldız şunları söyledi:

"Görme yetimi kaybettikten sonra önce bir umutsuzluğa kapıldım. Ama hiç bir zaman içime kapanmadım, hep çareler aradım. Samsun 6 Nokta Körler Derneği'ne üye oldum ve hayatım tamamen değişti. Spor yapıyorum. Tiyatro oynuyorum, hikaye yazıyorum. Hepsini başarabiliyorum. Görme engelliler özel sesli program ile bilgisayar kullanmayı öğrendim. Ben de zor dönemler yaşadım ama aştım bunları. Cirit sporu ile ilgileniyorum. Türkiye dereceleri elde ettim geçen yıl ülkemi yurt dışında temsil ettim. Bunlar benim için çok büyük mutluluk."

HAYATIN İÇİNE KATILIN

Görme yetisini kaybetmeden önce üniversite okuyup işletme ön lisans diploması aldığını, görme yetisini kaybettikten sonra ise aynı bölümü lisans diploması aldığını şimdi de lisans sosyoloji bölümünü okuduğunu dile getiren Halime Yıldız şöyle devam etti:

"Görme engelliler kendi başlarına bastonlarını eline alıp dışarı çıkabilir, sosyal olabilirler. Korkmasınlar. Eğitimlerini tamamlasınlar okusunlar. Bunların hepsini başarabiliriz. Yaşamak güzel. göremeyebilirsiniz, duymayabilirsiniz, kolunuz bacağınız olmayabilir ama her şeye rağmen insana hayatı sevdirecek başka şeyler de var. Sonuçta yaşamalıyız ve hayata tutunmalıyız. Bu hayatı neden mutsuz geçirelim, neden hayatı kendimize zindan edelim. Eve kapanmakla ne kazanabiliriz ki. Bir çok görme engelli arkadaşlarımızın ailelerine seslenmek istiyorum çok aşırı korumacı oluyorlar. Oysa onların yeteneklerini fark etseler ve destek olsalar çok daha iyi olur. Aileler korktukları için çocuklarını bastonla da olsa dışarı çıkarmak istemiyorlar. Hatta çocuklarından utanan aileler var bu çok kötü bir şey."

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Halime Yıldız'dan işyerinden detay

-Yürürken detay

-Madalyası ile detay

-Röportaj

-Cirit atarken fotoğrafları

(SÜRE: 6.09 Dk) (BOYUT: 196.37 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement