Gündem / 1 Mart 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 1 Mart 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Erdoğan Senegal'daCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall tarafından Cumhuriyet Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak.

01.03.2018 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Senegal'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall tarafından Cumhuriyet Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak.

Baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek Erdoğan ve Sall, iki ülke arasındaki anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sall tarafından onuruna verilecek resmi öğle yemeğine iştirak edecek.

Erdoğan ve Sall, Dakar Uluslararası Abdou Diouf Konferans Merkezi'nde düzenlenecek Türkiye-Senegal İş Forumu'na katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk şirketleri tarafından yapılmakta olan inşaatların şantiyelerini ziyaret edecek.

(Dakar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığında (KOSGEB) "5. KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni"ne katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AFAD Başkanlığında düzenlenecek "Deprem Sempozyumu"na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Büyük Anadolu Oteli'nde Balkan Müslümanlarıyla Yardımlaşma Dayanışma Gençlik ve Spor Derneğinin (BESADER) düzenlediği "Balkanlı Öğrenciler Kış Kampı"nın açılışını yapacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Osman Durmaz Vakfı ile Yozgat Valiliği Arasında 16 Derslikli Okul Yapım Protokolü imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Yargıtay 150. Yıl Hatıra Ormanı fidan dikimi törenine katılacak.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Somali, Kırgızistan ve Libya sağlık bakanlarıyla görüşecek.

(Ankara/11.00/11.45/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Hatay'ı Dinliyoruz" programına katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

(Hatay/09.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, basın açıklaması yapacak, Jandarma Alay Komutanlığını ziyaret edecek.

(Gaziantep/10.00/Kilis/12.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vergi Konseyi'nin Intercontinental Otel'de yapılacak 130. Olağan Genel Kurulu'na iştirak edecek.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize-Artvin Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunacak, Cankurtaran Tüneli'nin trafiğe açılışını gerçekleştirecek, valiliği, belediye başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Artvin/10.30-14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şubat ayına ilişkin tarımsal ürünlerin üretici ve market fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

(Ankara/10.30)

4- Türkiye İhracatçılar Meclisi, şubat ayı ihracat rakamlarını açıklayacak.

(İstanbul/10.00)

5- TÜİK, ocak ayı motorlu kara taşıtları ile 2014-2016 dönemi girişimcilik istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

6- İstanbul Ticaret Odası, şubat ayı perakende ve toptan fiyat değişimini açıklayacak.

(İstanbul/12.00)

7- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA- DİPLOMASİ

1- Bosna Hersek'te Bağımsızlık Günü çerçevesinde ülke genelinde düzenlenecek etkinlikler takip edilecek.

(Saraybosna) (Fotoğraflı/Görüntülü)

GÜNCEL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Yükseköğretimden Endüstriye: Nitelikli İnsan Gücü Çalıştayı"na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Maltepe'deki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yaşananlara ilişkin 15'i tutuklu, 1'i firari 27 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı dava, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde sürecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanıldığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 kişinin yargılandığı dava Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş ile Fenerbahçe, Vodafone Park'ta karşılaşacak.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi 24. hafta maçında Anadolu Efes, deplasmanda İtalya'nın Ax Armani Exchange Olimpia Milan takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Milano/22.45)

3- FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Mersin Büyükşehir Belediyespor-Reyer ve ESBVA LM-Hatay Büyükşehir Belediyespor maçları yapılacak.

(Mersin/18.30/Villeneuve d'Ascq/22.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - Uyuşturucuyla mücadele için "seferberlik"

Toplumun huzuruna ve devlet mekanizmasının işleyişine ciddi zarar veren, en çok da gençleri etkileyen uyuşturucunun yıkıcı etkilerinin tamamen ortadan kaldırılması için son dönemde yeni bir anlayış ortaya koyan Türkiye, uyuşturucuyla mücadeleyi terörle mücadele seviyesine taşıdı

Ekonomik ve sosyal sorun haline gelen uyuşturucunun satışına karşı sivil toplum ve devlet eliyle başlatılan mücadele, bu yoldan finansman sağlayan teröre büyük darbe vuracağı gibi madde kullanımı da eylem planlarıyla minimize edilecek

Bir taraftan uyuşturucu satışıyla mücadele edilirken bağımlılıktan kurtulmak isteyen insanların tedavi imkanları da geliştirildi

Alkol ve çeşitli madde bağımlılıklarına dair tedavi yöntemlerinin sunulduğu AMATEM, hastaların yeni bir hayata "merhaba" demeleri için önemli bir basamağı oluşturuyor

Bağımlılıktan kurtularak hayata adeta "yeniden" başlayanlar da çevrelerindekileri uyuşturucudan kurtarabilmek için çaba gösteriyor

Muş'ta yaşayan A.A, yaklaşık 15 yıl kullandığı uyuşturucuyu pişman olup bıraktıktan sonra diğer gençlerin de bu illetten kurtulması için mücadele yürütüyor

Henüz çocuk denilebilecek yaşta uyuşturucu kullanmaya başlayan 47 yaşındaki M.B, ailesinin desteğiyle 14 yıl önce uyuşturucudan kurtuldu, şimdi İstanbul'da Esenyurt Belediyesinin rehabilitasyon merkezinde tedavi gören gençlere tecrübelerini aktarıyor

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ:

"Çete halinde ya da kartel halinde bu suçu (uyuşturucu ticareti) işleyenler için çok ciddi cezalar var. 'Bu suçtan hüküm giyenlerin mal varlıklarına el konulup, bu mal varlıklarını uyuşturucudan kazanmadıklarının ispatını isteyelim mi?' hususunda, Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığıyla tartışmaları devam ettiriyoruz. Bu konuyu nihayetinde Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza götüreceğiz"

(Ekip)

2- JÖH ve PÖH'ler Afrin görevinde

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bir süre önce Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye sevk edilen teröristlerin korkulu rüyası jandarma ve polis özel harekat timleri, Afrin hattında operasyona destek vermeye başladı

Oluşturulan üs noktalarına konuşlandırılan ortak harekat kabiliyetine sahip JÖH ve PÖH'ler, özellikle meskun mahallerde patlayıcı imhası ve ev araması faaliyetlerini icra ediyor

Bir bölümü YPG/PKK'nın kontrolündeki Cinderes, Raju kasabalarının yakınlarına konuşlandırılan özel eğitimli timler, Afrin şehir merkezi operasyonunda da önemli görevler üstlenecek

(Soner Kılınç/Afrin)

3- Gazprom Başkanı Aleksey Miller AA'ya konuştu

Miller:

"(Doğalgaz fiyatlarında) Tahkim sürecinin başlaması, müzakere sürecini durdurmaz. Türk ortaklarımızla yürütülen ticari görüşmelerde bir uzlaşmayı ihtimal dışında görmüyorum"

"Türk tüketicilere 30 yılda yaklaşık 430 milyar metreküp doğalgaz tedarik ettik. Mevcut boru hatları, bu modelin başarısına işaret etmektedir"

"Türkiye ve Avrupa, Gazprom'un geleneksel pazarlarıdır. Gelişmiş kaynaklarımız, üretim ve taşıma altyapımız, uzun vadeli sözleşmelerimiz ve doğrudan doğalgaz teminini mümkün kılan ihracat rotalarına yönelik çeşitlendirme faaliyetlerimiz nedeniyle Türkiye ve Avrupa'da istikrarlı bir konumdayız"

(Emre Gürkan Abay/Moskova)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement