Gündem / 10 Mart 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 10 Mart 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov'u ayrı ayrı kabul edecek.

10.03.2016 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov'u ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/19.15/11.00/14.00/17.15)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ile görüşecek.

(TBMM/16.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.30/15.30/17.00)

4?- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneğince düzenlenecek "Kurumlar, Kurallar ve Yeni Medya Düzeni" çalıştayına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Türkiye- Afrika İlişkilerinde Kadın Konferansı'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının Meslek Öncesi ve Meslek İçi Eğitim Çalıştayı"na katılacak.

(İzmir/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze Plastikçiler OSB yönetim binası açılışına, TAYSAD 38. Olağan Genel Kurulu ve ödül töreni ile Kocaeli Vergi Ödülleri törenine iştirak edecek.

(Kocaeli/11.00/14.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bakanlıkta KKTC İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ile görüşecek.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Almanya'da, ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek, Avrupa Türk Demokratlar Derneği (UETD) üyeleri ile bir araya gelecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, iki bakanlık ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasındaki "İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü" imza törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- TBMM Genel Kurulunda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği, ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova/Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlik ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Arap Birliğine yeni genel sekreter seçimi dolayısıyla birliğe üye ülkelerin dışişleri bakanları seviyesinde Birliğin Mısır'daki merkezinde toplantı yapılacak.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayı ödemeler dengesi istatistikleri ile haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

2- TÜİK, ocak ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Dünyayı İyilik Değiştirecek" başlığı altında "TDV Uluslararası İyilik Ödülleri"ne ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

2- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Yükseköğretim Program Atlası" uygulaması tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçları oynanacak.

- Fenerbahçe, Portekiz'in Braga takımını Ülker Stadı'nda konuk edecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

2- Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'na erkekler serbest stilde 61 ve 74, kadınlarda 55 ve 75 kilo müsabakalarıyla devam edilecek.

(Riga/10.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 10. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımıyla karşılaşacak.

(Krasnodar/19.00) (Fotoğraflı)

4- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off ilk maçında VakıfBank, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda İsviçre'nin Volero takımını ağırlayacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

5- A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri 6. Grup 3. maçında deplasmanda Portekiz ile karşı karşıya gelecek.

(Sau Pedro do Sul/22.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement