Artvinli kadınlar ve çocuklar Filistin'de yapılan zulme karşı yürüyüş düzenledi - Son Dakika
Politika

Artvinli kadınlar ve çocuklar Filistin'de yapılan zulme karşı yürüyüş düzenledi

Artvinli kadınlar ve çocuklar Filistin\'de yapılan zulme karşı yürüyüş düzenledi

Artvin'de yaşayan kadınlar, İsrail'in Gazze'de yaşayan sivillere yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Artvin Belediyesi Atapark önünde toplanan kadın ve çocuklar, Türk ve Filistin bayraklarıyla birlikte İsrail'e tepki gösteren dövizler taşıdı. Yürüyüş sonrasında çocuklar Filistin için şiirler okudu ve dualar edildi. Yürüyüş, Milli İrade meydanında son buldu.

04.11.2023 16:12

Yurt genelinde, AK Parti Gençlik Kolları İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

Artvinli kadınlar İsrail'in zulmüne sessiz kalmadı

ARTVİN - Artvinli kadınlar ve çocuklar Filistin'de yapılan zulme karşı yürüyüş düzenledi

Artvin'de yaşayan kadınlar, İsrail'in Gazze'de yaşayan sivillere yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Artvin Belediyesi Atapark önünde toplanan kadın ve çocuklar, büyük bir Türk Bayrağı ve "Tabutların Küçük Olduğu Yerde Zulüm Büyük Olur" pankartı arkasında Cumhuriyet caddesi ve İnönü caddesi boyunca yürüdü.

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu simgesinin yer almadığı yürüyüşte kadınlar, ellerine Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra "Gazze'de film çekilmiyor ama herkes seyirci", "Zulme karşı tek yürek, zulme karşı tek bilek", "Filistin'de ölüm bebek işi", "Artvinli kadınlar Filistinli annelerin yanında", "Bu bir savaş değil soykırım" yazılı dövizler ile İsrail'e tepki gösterdi.

Halitpaşa meydanında çocukların Filistin için okuduğu şiirler sonrasında dualar edildi. Yürüyüş Milli İrade meydanında son buldu.

Ekranlarda izledikleri soykırıma duyarsız kalmamak adına Artvinli çocuklar olarak yürüyüşe katıldıklarını söyleyen Mümine Soydan, artık çocukların ölmemesini bu zulme dur denilmesini istedi.

Yürüyüşe katılan Zeynep Feyza Karali ise İsrail'in Filistin'e yaptıklarının cezasını fazlasıyla çekmesini isteyerek şunları söyledi. Karali; " Biz burada yürüyüş yapıyoruz. Biz burada yoruluyoruz. Belki küçük bir kağıt kesiğinden ağlıyoruz ama orda çocuklar bombalanıyor ve yapabilecekleri hiç bir şey yok. Kaldıkları hastane bombalanıyor. Gidecek okulları yok ve bu yüzden de her gün kaç gece ağlıyorlar. Bizim burada yapabileceğimiz tek şey dua edebilmek. Bizim onlara dualarımız gidiyor. Onlar orada acı çekerken biz bunu seyredemeyiz. İsrail'i durdurmamız gerek" dedi.

AK Partili gençler Diyarbakır'da Filistin için 'SayStop' sloganıyla yürüdü

DİYARBAKIR - AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları, Türk bayraklı Filistin atkıları, el dövizleri ve pankartlarla kentte İsrail'e 'SayStop' yürüyüşü gerçekleştirdi.

İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef almasına tepkiler çığ gibi büyüyor. AK Parti Gençlik Kolları tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen 'SayStop' sloganıyla Filistin'e destek yürüyüşü, Sur ilçesindeki Dağkapı Meydanından başlayıp Ulu Cami önünde sona erdi. 17 ilçe gençlik kolları başkanın da eşlik ettiği yürüyüş sonunda konuşma yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanvekili Abdurrahman Kikizade, İsrail'in tarihe bir kez daha adını kara lekeyle yazdığını belirtti.

İnsan hakları savunucularının İsrail-Filistin savaşında sus pus olduğunu ve kimi ülke yöneticilerinin ise İsrail'e destek için sıraya girdiğini ifade eden Kikizade, "Bugün burada Gazze'den günlerdir yükselen acı feryatlara, akan onca masum kana, dökülen gözyaşlarına seyirci kalamayan; mazlum ve masum coğrafyalar için her fırsatta hakkı ve hakikati haykıran AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak SayStop demek üzere toplanmış bulunmaktayız. 1948 yılından bu yana devam eden çatışmaların kronikleşmiş bir hal aldığı Filistin'de; katil İsrail 7 Ekimden bugüne küresel vicdanı derinden yaralayan, çok sayıda sivil can kaybının yaşandığı yeni bir çatışma ortamı oluşturmuştur. Her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu, orantısız gücün, savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin'de, İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır. Gazze'deki yaşlı, çocuk, kadın her bir sivilin su ve gıda dahil temel ihtiyaçları edinmelerini bile engelleyen zalim İsrail'in bu gaddarlıkları karşısında ne yazık ki sözde insan hakları savunucuları sus pus olmuş hatta kimileri İsrail'e destek için sıraya gelmiştir" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistin'de soykırım suçu işlediğini dile getiren Kikizade, "41 kilometre uzunluğu 10 kilometre genişliğinde bir alanda 2 milyon insanın yaşadığı, İsrail tarafından açık hava hapishanesine çevrilen Gazze'de; bugün dahi hastaneler bombalanmaya devam etmektedir. Netenyahu hükümeti soykırım suçu işlemektedir. Savaş hukuku, insan hakları ihlal ediliyor, uluslararası hukuk tanınmıyor ve tüm bunlar dünyanın gözü önünde yapılıyor. Bu durum, İsrail'in gerek bugün gerekse yarın insanlık için hem bölgesel hem de küresel bir tehdit olduğunu ortaya koymaktadır. AK Parti Gençlik Kolları mensubu 30 bini aşkın gençle birlikte tüm il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak protestomuzu gerçekleştirmiş, AK Parti Gençlik Kolları olarak SayStop demiş ve işgalci İsrail'in masum kanına doymayan alçak saldırıları son buluncaya kadar SayStop demeye devam edeceğimizi bildirmiştik. Bugün de, burada olduğu gibi 81 ilimizin tamamında eş zamanlı olarak AK Parti Gençlik Kolları mensupları olarak; bugün Gazze'de soykırıma dur de. Bugün Gazze'deki vahşete dur de. Bugün Gazze'deki zulme dur de. Bugün Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına dur de. Bugün İsrail'e dur de diyerek haykırıyoruz ve #SayStop demeye devam ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

Gençlerden Gazze'ye destek

SİVAS - Sivas'ta Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi. Kent meydanında toplanan partililer, 'Filistin'e Özgürlük' sloganları eşliğinde yürüdü.

Ak Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanlığı, İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı zulme tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde toplanan partililer, ellerinde bulunan dövizlerle Filistin'de yaşananlara dikkat çekmek istedi. Heyet, sloganlar eşliğinde kent meydanına kadar yürüdü.

Filistin'e destek yürüyüşüne Ak Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş ve çok sayıda partili katıldı.

"En temel insani haklar hiçe sayılıyor"

Kent meydanında açıklama yapan Ak Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sakarya, Bugün burada Gazze'den günlerdir yükselen acı feryatlara, akan onca masum kana, dökülen gözyaşlarına seyirci kalamayan; mazlum ve masum coğrafyalar için her fırsatta hakkı ve hakikati haykıran Ak Parti Sivas İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak #SayStop demek üzere toplanmış bulunmaktayız.1948 Yılından bu yana devam eden çatışmaların kronikleşmiş bir hal aldığı Filistin'de; katil İsrail 7 Ekim'den bugüne küresel vicdanı derinden yaralayan, çok sayıda sivil can kaybının yaşandığı yeni bir çatışma ortamı oluşturmuştur. Her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu, orantısız gücün, savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin'de, İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır. Gazze'deki yaşlı, çocuk, kadın her bir sivilin su ve gıda dahil temel ihtiyaçları edinmelerini bile engelleyen zalim İsrail'in bu gaddarlıkları karşısında ne yazık ki sözde insan hakları savunucuları sus pus olmuş hatta kimileri İsrail'e destek için sıraya gelmiştir" dedi.

Sakarya, açıklamasının devamında; " Türkiye'nin ötesinde, bölgenin en büyük gençlik hareketi olan AK GENÇLİK olarak Daha Adil Bir Dünya diyerek yola çıkan Cumhurbaşkanımızın izinde; her zaman mazlumların savunucusu olduğumuzu, insanlık ve hukuk bilmez canilerin karşısında olacağımızı belirterek #SayStop diyerek haykırıyoruz." İfadelerine yer verdi.

Vanlı anne ve çocuklar Gazze için yürüdü

VAN - Vanlı kadın ve çocuklar, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımı protesto etmek ve Filistinlilere destek olmak için yürüyüş düzenledi.

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Van'da da İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto edildi. "Anneler Gazze için yürüyor" sloganıyla başlatılan yürüyüş, çok sayıda kadının katılmasıyla Mustafa Altay Parkı'nda başladı. Buradan Beşyol Meydanı'na kadar yürüyen kadınlar, daha sonra Hazreti Ömer Cami avlusunda basın açıklaması yaptı. Annelerin yürüyüş programına katılan bazı çocukların ise temsili kefenli bebek taşıdıkları dikkat çekti.

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Hayriye Kağan, Filistin topraklarının 1948 yılından bu yana İsrail tarafından işgal edildiğini hatırlattı. İşgal ve zulmün ardından Aksa Tufanı Operasyonunun başlatıldığını ifade eden Kağan, "Ne insana ne de kutsala saygısı olan bu barbar siyonist çete zulümlerinin dozunu artırarak sürdürmektedir. Filistin, şu sözde uygar dünyanın ikiyüzlülüğünü her daim ifşa etmiştir. 75 yıldır devam eden bu siyonist işgalin ve zulmün ardından Aksa Tufanı Operasyonu ile 7 Ekim günü, siyonizmin ve onun uşaklarının kara günü, Müslümanlarının ise iftiharı olmuştur. Gazze'nin yetimleri büyümüş ve şanlı bir mücadeleye imza atmışlardır. İşgalci korkak çete ise yalnızca masum sivilleri, çocuk ve kadınları hedef alarak insanlık tarihinin en barbar, en cani katliamlarını gerçekleştirmektedir. Sözde medeniyet timsali batı ise bu katliamlara alenen destek olmuş ve elini bebeklerin kanına bulaştırmıştır. Tarih bir daha göstermiştir ki batının insan hakları adına ortaya koyduğu her şey çocuk masalı olmayacak kadar kirli ve ikiyüzlüdür" dedi.

Program daha sonra okunan dua ile son buldu.

AK Parti Gençlik Kollarından Filistin halkına destek

KIRŞEHİR - Kırşehir'de AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı; İsrail-Filistin savaşında hayatını kaybedenler için Ahi Evran Külliyesinde basın açıklaması düzenledi.

Bir grup partili gencin düzenlediği açıklamada Türk Bayrakları açıldı. İsrail karşıtı dövizler ile sivillerin öldürülmesi kınandı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Haydar Bilgin, bölgede İsrail'in saldırılarını sivil halka yönelik devam ettirdiğini, zulmün ise dünyanın gözü önünde işlendiğini söyledi. Bilgin açıklamasında; "1948 yılından bu yana İsrail çatışmaları sürdürmekte. İsrail 7 Ekim tarihinden itibaren de insan haklarını ihlal ediyor. İsrail, insanlık için bölgesel ve küresel tehdit olarak varlığını sürdürüyor" dedi.

Gençlik Kollarının basın açıklamasına İl Başkanı Seher Ünsal ve Milletvekili Necmettin Erkan'da destek verdi. Basın açıklamasının ardından gençler, Cacabey Meydanında açılan Filistin'e destek alanını ziyaret etti.

Isparta'da İsrail menşeili firmalar protesto edildi

ISPARTA - Isparta'da Kudüs Platformu, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar dolayısıyla Starbucks ve McDonald's önünde protesto yaptı.

Isparta'da bir AVM'nin zemin katında ellerinde pankartlarla toplanan Kudüs platformu, İsrail'e destek olan firmaları protesto etti. Kudüs platformu üyeleri ellerindeki dövizlerle önce Starbucks'un önüne geldi. Gazze için yapılan duanın ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. Platform adına açıklama yapan Emrullah Gülmez İsrail'in Gazze'nin her köşesine bomba atarak insanları katlettiklerini belirterek "Siyonist zalimler özellikle insanların toplu bulundukları mülteci kamplarını, okulları, hastaneleri, yaralıları taşıyan ambulans konvoylarını hedef almakta ve tüm insanlığın utanç tablosu olan bir katliam gerçekleştirmektedirler. Bu manzaralar karşısında, çeşitli firma ve şirketlerden bu vahşi siyonist çeteye destek açıklamaları yapılmaktadır. Bu firma ve şirketlerin ülkemizde de uzantıları bulunmakta ve bunlar ülkemizde yaptıkları faaliyetlerden ciddi geliriler elde etmektedirler" dedi.

Açıklamasının devamında vatandaşlara boykot çağrısında bulunan Gülmez "Bizim bireysel olarak en önemli fiili gücümüz yaptıkları destekle bu vahşete ortak olan firma ve şirketleri boykot etmek olacaktır. Bu anlamda son günlerde bu boykotların yaygınlaşmasıyla Siyonist çetenin avanelerinin ve bunların Türkiye'deki ortaklarının bu durumdan ne kadar rahatsız oldukları ortadadır. Türkiye'deki birçok belediye bu işbirlikçi şirketlerle olan sözleşmelerini feshederek takdire şayan adımlar atmışlardır. Bilinçli veya bilinçsiz olarak bu firmalardan alışveriş yapan kardeşlerimizi bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Artvinli kadınlar ve çocuklar Filistin'de yapılan zulme karşı yürüyüş düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement