Eski Çek futbolcu Ujfalusi'den Galatasaray ile ilgili açıklama! - Son Dakika
Spor

Eski Çek futbolcu Ujfalusi'den Galatasaray ile ilgili açıklama!

eski Çek futbolcu Tomas Ujfalusi, takımının yaşadığı sıkıntılı süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Sarı-Kırmızılı takımdaki günlerini özlediğini ifade eden Ujfalusi, Galatasaray'ın küme düşmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

23.03.2022 13:45  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'da 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Ujfalusi, Çekya'nın başkenti Prag'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

"GALATASARAY TOPARLANACAKTIR"

Sarı-Kırmızılı ekibi takip ettiğini belirten Çek futbol adamı, "Tüm maçları izleme fırsatı bulamıyorum ama bazen takip ediyorum. Her takım başarılı olduğu sezonların ardından böyle iyi olmayan dönemler geçirebilir. Takıma birçok yeni futbolcu katıldı, ayrıca en önemli oyunculardan Fernando Muslera sakatlığı nedeniyle uzun süre forma giyemedi. Bu sezon Galatasaray için beklenildiği gibi geçmedi. Ancak Galatasaray'ın gelecek sezon toparlanacağını ve şampiyonluk yarışının içinde yer alacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ı unutamıyor! Ujfalusi'den küme sorusuna dikkat çeken cevap

"SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Tomas Ujfalusi, 30 haftası geride kalan Süper Lig'de 38 puanla 15. sırada yer alan Galatasaray'ın küme düşme tehlikesi yaşayıp yaşamayacağına ilişkin bir soruya, kısa ve net bir dille "Galatasaray'ın küme düşmesi söz konusu olamaz" cevabını verdi.

"TORRENT KALİTE KATACAKTIR"

Ujfalusi, Galatasaray'da Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen Domenec Torrent'in başarılı olacağını düşündüğünü kaydetti. İspanyol teknik adam hakkında bilgisi olduğunu aktaran Tomas Ujfalusi, "Torrent'i tanıyorum. Daha önce hangi kulüplerde çalıştığını biliyorum. Torrent'in yardımcısı Albert Riera ile de konuştum. Domenec Torrent'in bu takıma kesinlikle kalite katacağını düşünüyorum." şeklinde görüşünü aktardı.

Galatasaray'ı unutamıyor! Ujfalusi'den küme sorusuna dikkat çeken cevap

"TERİM DAHA ÖNCE DE AYRILDI"

Sarı-kırmızılı ekipte forma giydiği dönemde beraber çalıştığı Fatih Terim ile yolların ayrılmasını da değerlendiren 43 yaşındaki futbol adamı, "Futbolda bunlar olabiliyor. Galatasaray gibi takımlar iyi sonuçlar alamadığında her zaman ilk önce teknik direktörle yollar ayrılır. Fatih Terim daha önce de defalarca görevinden ayrıldı. Geri geldikten sonra ise tekrar şampiyonluklar yaşadı." şeklinde konuştu.

"KADIKÖY'DEKİ MAÇI UNUTAMIYORUM"

Galatasaray'da oynadığı ilk sezonda Fenerbahçe ile yaptıkları 2 maçı unutamadığını vurgulayan Ujfalusi, "Sahamızda Fenerbahçe ile oynadığımız ve 3-1 kazandığımız ilk derbiyi unutamam. Çok iyi bir sonuç aldık. Tabii ki Fenerbahçe'nin stadında şampiyonluk yaşadığımız müsabakayı da unutmam mümkün değil. Muhteşem bir atmosfer vardı." ifadelerini kullandı.

"KAZANILAN MAÇTA OLMAK İSTERİM"

Tomas Ujfalusi, "Galatasaray, 2020'de uzun yıllar sonra Fenerbahçe'yi deplasmanda mağlup etti. O derbide sahada olmak ister miydin?" sorusunu, "Kazandığımız bir maç ise kesinlikle sahada olmak isterdim. Derbiler her zaman özel ve farklıdır." şeklinde yanıtladı.

Galatasaray'ı unutamıyor! Ujfalusi'den küme sorusuna dikkat çeken cevap

"ÇOK İYİ BİR TAKIMDIK"

Çek futbol adamı, kendisinin oynadığı dönemde Galatasaray'ın iyi bir kadroya sahip olduğunu anlatarak, "Mükemmel bir kalecimiz vardı. Felipe Melo ve Selçuk İnan orta sahada çok iyiydi. İki oyuncu, kaliteleriyle çok fazla asist yaptı ve gol kaydetti. Bu oyuncuların yanı sıra Milan Baros, Johan Elmander, Emmanuel Eboue ve Albert Riera da çok iyiydi. İyi bir takıma sahiptik." diye görüş belirtti.

"GALATASARAY'IN STOPERLERİ İYİ"

Galatasaray'da savunmanın ortasında görev yapan Victor Nelsson ve Marcao Teixeira'nın iyi oyuncular olduğunu belirten Ujfalusi, "Nelsson hala genç bir futbolcu. Kendini geliştirebilir. Marcao'nun kalitesi zaten ortada. Semih Kaya da Galatasaray'a döndü. Onun adına mutlu oldum. Onunla bir süre önce yazıştık. Umarım Semih, Galatasaray'da daha fazla forma şansı bulur." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE GEÇERSE MUTLU OLURUM"

A Milli Takım'ın Portekiz Karşılaşmanın çekişmeli geçeceğini ifade eden Ujfalusi, "Avrupa'da kaliteli takımlarda oynayan Türk futbolcuları izliyoruz. Türkiye'de de kaliteli futbolcular var. Portekiz de kendine özel bir kaliteye sahip. Her şey mümkün. Her zaman şanslar eşittir. Göreceğiz. Türkiye turu geçerse mutlu olacağım." değerlendirmesinde bulundu.

"TEKNİK DİREKTÖR OLMAM"

Futbolu bıraktıktan sonra vaktinin çoğunu kızına ayırdığını söyleyen Tomas Ujfalusi, sözlerini, "Futbolu bıraktıktan sonra kızım için gerçek bir baba olmaya karar verdim. Kızım İtalya'da oynadığım dönemde doğdu ve ona fazla vakit ayıramamıştım. Ülkeme döndüm ve kızıma daha iyi bir babalık yapma imkanı buldum. Çekya'daki televizyon kanallarında yorumculuk yapıyorum. Ayrıca Çekya 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nda görev yapıyorum. Gelecekte teknik direktör olmayı planlamıyorum. Ancak sportif direktörlük iyi bir seçenek olabilir" ifadeleriyle tamamladı.

Eski Çek futbolcu Ujfalusi\'den Galatasaray ile ilgili açıklama!
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Eski Çek futbolcu Ujfalusi'den Galatasaray ile ilgili açıklama! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi
    19:03 Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verdi. Kursiyerlere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • İngilizler duyurdu! Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Liverpool'dan
    18:54 İngilizler duyurdu! Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Liverpool'dan

    Fernando Santos ile yollarını ayıran Beşiktaş, teknik direktör arayışlarını sürdürüyor. İngiliz basını, siyah-beyazlıların sezon sonunda Liverpool'dan ayrılacak olan Alman teknik adam Jürgen Klopp'un yardımcısı Pepijn Lijnders'ı takımın başına getirmek istediğini yazdı.

  • Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Alanya'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Erolçevik, şampiyon olmanın heyecanını ve hedeflerini paylaştı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından da ziyaret edilen sporcu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.

  • Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    17:54 Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Antalya'da düzenlenen Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılış töreni Kemer ilçesindeki Göynük Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, konuşmasında sporcuların ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları vurgulayarak, 2024 yılında da aynı başarıyı beklediklerini belirtti. Açılış töreninde Bekir Özer'e teşekkür plaketi verildi. Şampiyona 21 Nisan'da sona erecek.

  • Kızıldağ Karakucak Güreşleri Şampiyonu İbrahim Bölükbaşı'na Altın Kemeri Verildi
    17:38 Kızıldağ Karakucak Güreşleri Şampiyonu İbrahim Bölükbaşı'na Altın Kemeri Verildi

    Adana'nın Karaisalı ilçesinde düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde üst üste 3 kez şampiyon olan İbrahim Bölükbaşı, 2021'de altın kemer almayı hak etti. Ancak müsabakaların 2020'de Kovid-19 nedeniyle durdurulması sebebiyle ödülü verilmemişti. Sporcu, durumu yargıya taşıdı ve altın kemerin kendisine verilmesi kararı çıktı. Karaisalı Belediye Başkanı Bekir Şimşek, noter huzurunda Bölükbaşı'na ödülünü teslim etti. Bölükbaşı, altın kemeri çocuklarının eğitimi için kullanacağını belirtti.

  • Servet değerinde tazminat kazandı! Arabistan'da paraya para demeyen Ronaldo'dan eski takımına ağır darbe
    17:37 Servet değerinde tazminat kazandı! Arabistan'da paraya para demeyen Ronaldo'dan eski takımına ağır darbe

    Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo, alacaklarının ödenmediği iddiasıyla eski kulünbü Juventus'a açtığı davayı kazandı. İtalyan devi, eski oyuncusu Ronaldo'ya 10 milyon euro tazminat ödeyecek.

  • TSYD Samsun Şubesi Yönetimi Samsun Valisi'ni Ziyaret Etti
    17:34 TSYD Samsun Şubesi Yönetimi Samsun Valisi'ni Ziyaret Etti

    Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Samsun Şubesi yönetimi, Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret etti. Ziyarette, şubenin faaliyetleri hakkında bilgi verildi ve sporun birleştirici yönü vurgulandı. Vali Tavlı, Samsun'un doğal ve kültürel güzelliklerini spor turizmiyle tüm dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti.

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi
    17:33 Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Yakutistan ile ilişkilerin geliştiğini söyledi

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan (Saha Cumhuriyeti) ile ilişkilerinin dinamik bir şekilde geliştiğini söyledi. Tokayev, Yakutistan Başkanı Aysen Nikolayev'i kabul ederek, karşılıklı ticaret hacmindeki artışın bu ilişkilerin bir göstergesi olduğunu belirtti. Yakutistan Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen görüşmede tarım, madencilik, dijitalleşme ve turizm alanlarında işbirliği konuları ele alındı.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    17:24 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Yılport Samsunspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Adana Demirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor. Teknik direktör Markus Gisdol yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, pas ve rondo çalışması yaptı. Sakatlığı devam eden Lubomir Satka ise antrenmana katılmadı. Samsun ekibi, yarın yapacakları çalışma ile maçın hazırlıklarını tamamlayacak.


Advertisement