Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(8.3.Adana'ya 500 milyon dolarlık yatırım yapacak olan Hintli Aditya grubu, Uluslararası Çocuk Üniversitesi hakkında bilgi almak için Gündoğdu Koleji'ni ziyaret etti.)

08.03.2012 15:14

(8.3.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Çocuk üniversitesine uluslararası ilgi

Adana'ya 500 milyon dolarlık yatırım yapacak olan Hintli Aditya grubu, Uluslararası Çocuk Üniversitesi hakkında bilgi almak için Gündoğdu Koleji'ni ziyaret etti.

Gündoğdu Koleji ve dünyaca ünlü Earyl Years işbirliği ile kurulan ve geçtiğimiz günlerde kamuoyuna tanıtımı yapılan 3-6 Yaş Çocuk Üniversitesi Kampüsü, Hintli işadamları Sudhir V. Kulkarni ile Birla Cellulose'un da ilgisini çekti. Ziyarete, Başbakanlık Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı Kıdemli Proje Direktörü Seda Kalyoncu ve Proje Direktörü Ahmet Burak Dağlıoğlu da eşlik etti. Kulkarni, Hindistan'dan, Adana'daki yatırımları için gelecek olan uluslararası üst düzey yöneticilerinin çocuklarını, yeni kurulan çocuk üniversitesine kaydettirmeyi düşündüklerini söyledi.

DÜNYADA ÇIĞIR AÇACAK PROJE

Adana Gündoğdu Koleji CEO'su Gökhan Gündoğdu, kente böyle bir yatırım yapmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, "Uluslararası 3-6 Yaş Çocuk Üniversitesi projesine başlama kararıyla ne kadar isabetli bir adım attığımızı, Hintli misafirlerimizin ziyareti ile bir kez daha gördük. Bu proje gerçekten küçük yaş grubu çocukların eğitimi konusunda dünyada çığır açacak. Türkiye'de doğup, tüm dünyada ışıl ışıl paryalacak" dedi.

HİNTLİ İŞADAMLARI ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNİ ÖNEMSİYOR

Gündoğdu, şu bilgileri verdi: "Adana Organize Sanayi Bölgesinde 500 milyon dolarlık yatırım yapacak olan Hintli Aditya Grup Başkan Direktörü Sudhir V. Kulkarni, bizleri takım arkadaşlarıyla ziyaret etti. Çocuklarının eğitimini çok önemsediklerini belirten Kulkarni'yi, 'Uluslararası Çocuk Universitesi' projesi konusunda bilgilendirdik. Kendisi de Aditya grubun üst düzey yöneticilerinin çocuklarını bu üniversiteye kaydettirmeyi düşündüklerini ifade etti. Dünya vatandaşı yetiştirmeyi hedefleyen projemiz için, 500 milyon dolarlık yatırımla bölgemizin refah düzeyine katkı sağlayacak olan Hintli yönetici ailelerin varlığı, kampüsümüze büyük renk katacaktır."

Adana, (DHA)

(8.3.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Lions Kulübü'nde görkemli tören

Adana Lions Kulübü, üye kabul töreni Seyhan Oteli'nde yapıldı. Vali Yardımcısı Ali Bezirgan ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende lionslar gönüllerince eğlendi. Törende konuşan Adana Lions Kulübü Dönem Başkanı Uz.Dr Taner Canatar, 8 yeni üye ile güç kazandıklarını belirterek, Adana Lions Kulübü'nün eğitim, sağlık ve sosyal yaşama önemli katkıları olduğunu söyledi. Yeni üyelere rozetlerinin takıldığı gecede, ayrıca kulübe katkılarından dolayı Av. Mehmet Ali Akgül ile Taygun Kaya'ya Dönem Başkanı Canatar tarafından birer plaket verildi.

Adana,(DHA)

////////

Çukurova Ödülü İpek Ongun'un

Çukurova Sanat Girişimi adına konuşan Genel Koordinatör Çetin Yiğenoğlu İpek Ongun'a ödülünün 22 Mart'ta Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda düzenlenecek törenle verileceğini söyledi.

Mehmet Karasu, Ziya Aykın ve Uğur Pişmanlık'tan oluşan Seçici Kurul Çukurova Ödülü'nün 2012'de İpek Ongun'a verilme gerekçesini şöyle açıkladı:

"Çukurova Ödülü'nü tüm yazın yaşamını gençlere hizmete adadığı, onbinlerce gence okuma alışkanlığı kazandırdığı, edebiyatı sevdirdiği, onlara sorunlarının çözümünde adeta bir psikiyatrist, bir psikolog bilinçliliğiyle, bir anne sıcaklığıyla yardım ettiği, olası sorunlar karşısında ne yapmaları gerektiğini önceden öğrenmiş, mutlu, sorumlu, saygılı kişiler olmaları konusunda olağanüstü başarı sağladığı, ayrıca, Türkçe'ye gösterdiği özenle de örnek olduğu, çalışmalarıyla anne ve babalar tarafından model alındığı, eserleriyle Çukurovalılık hoşgörüsünü, alçakgönüllülüğünü, erdemini yücelttiği için İpek Ongun'a sunmaya karar verdi."

Adana,(DHA)

///////////

Eğitime belediyelerden 4 okul

Gaziantep Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde başlatılan 'Bir okul, bin gelecek', 'Geleceğe bir tuğla da siz koyun' eğitim seferberliği kampanyalarına merkez Şehitkamil ve Şahinbey belediyeleri de toplam 100 derslikli 4 okul protokolü imzalayarak destek verdi. Protokol töreninde Vali Erdal Ata, üniversite sınavlarında Türkiye genelinde ilk 10'a giren ya da Gaziantep birincisi olan öğrenciye otomobil hediye edeceklerini açıkladı.

Gaziantep Valiliği Yaşayan Atatürk Toplantı Salonu'nda düzenlenen iki protokol imza törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, iki belediyenin meclis üyeleriyle Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve daire müdürleri katıldı. Törende konuşan Vali Erdal Ata, "6 bin 500 derslik ihtiyacının 2 bin 600'e yakını Şahinbey'de bulunuyor. Bu eğitimle ilgili yükümüzün, sorunumuzun ne derece büyük boyutlarda olduğunun bir göstergesidir. Bu arada üniversiteye hazırlanan öğrencileri teşvik etmek için sınavda Türkiye genelinde ilk 10'a giren veya Gaziantep birincisine bir otomobil hediye edeceğiz" dedi.

KAYNAK BU MİLLETİN KAYNAĞI

Kampanyaya iki lise yaptırarak destek veren Şehitkamil Belediyesi'nin Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Nitelikli bireyler yetiştirmediğimiz taktirde sorunları çözme imkanımız yok. Okul meselesi gündeme geldiğinde benim teklifimden çok meclis üyesi arkadaşlarımızın teklifleriyle bu okul yapımı konusu hayata geçti. İktidarı ve muhalefetiyle hep birlikte bu kararı aldık. Meclis üyesi arkadaşlarımız uygun görürlerse her sene imkanlarımız dahilinde bu konuda elimizden geleni yaparız. Çünkü kaynak bu milletin. Bunun belediye ya da özel idare tarafından harcanması önemli olan konu değil. Önemli olan bu kaynakların ülke insanının hizmetine harcanmasıdır" dedi.

BİR LİSE BİR ANA OKULU

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, belediye olarak "Meclis üyelerimizin desteğiyle daha önce 32 derslikli bir ilköğretim okulunun yapımı için protokol imzaladık. İnşaatına başladık. Bugün ise 33 derslikli bir lise ve 8 derslikli bir anaoklu yapımı için protokol imzalıyoruz. Bununla beraber belediye olarak üç okul yapmış olacağız. Bu kararı vermemize destek olan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Zeki GÜNAY/ Gaziantep, (DHA)

(8.3.2012)

//////////

Kültür evinde kanser konferansı

Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi Kiremithane Mahallesi'ndeki Mutlu Kültür Evi'nde düzenlenen seminerde, kadınlara meme kanseri hakkında bilgi verildi.

Seyhan Soroptimist Kulübü, BSK Metropark Hastanesi ve Yüreğir Meslek Edindirme Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen seminere, Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tarık Zafer Nursal konuşmacı olarak katıldı. Nursal, meme kanserinin dünyada kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden birisi olduğunu ve bu hastalıkta erken teşhisin hayat kurtardığını söyledi. Kadınların meme kanserine karşı kendilerini kontrol altında tutabileceğini belirten Nursal, meme kanserinin teşhisinde önemli rol oynayan mamografi hakkında bilgiler verdi.

Yüreğir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri Genel Koordinatörü Kadriye Güzel, yeni açılan kültür evlerinde kendilerine destek olan Seyhan Soroptimist Kulübü ve BSK Metropark Hastanesi yöneticilerine teşekkür ederek, Hasane Genel Koordinatörü Mehmet Kalo'ya plaket takdim etti.

Can KÜÇÜKÖZKAN/Adana, (DHA)

(8.3.2012, FOTOĞRAF)

////////

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv:

"Başarılı olmanız farklılık yaratmanıza bağlıdır"

TURKCELL, Anadolu'daki şirketlere teknolojik dönüşüm çağrısı kapsamında Antakya'da toplantı düzenledi. Ottoman Otel'de düzenlenen toplantıya Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in yanı sıra Antakya Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Servet Ögütmen de katıldı.

Moderatörlüğünü oyuncu ve sunucu Kadir Çöpdemir'in yaptığı toplantıda söz alan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Hatay'ın stratejik açıdan önemini vurguladı. Ciliv, ilin özellikle Ortadoğu'ya yakınlığı ve Arap dünyasını yakından tanıyor olmasının çok büyük bir avantaj olduğunu ifade etti.

Turkcell'in şu an dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri konumuna gelmesinde en önemli etkenin farklılaşma olduğun belirten Civil, "Başarı için strateji çok önemli ve müşteri için farklı olabiliyor musunuz, rakiplerinizin sunduğu alternatiflere göre üstünlüğünüz ne ve bu konuda en iyisi olabiliyor musunuz? Fikir herkeste var fakat önemli olan fikri fark yaratarak ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürebilmektir" diye konuştu.

Mehmet EZER/ANTAKYA,(DHA)

(8.3.2012 FOTOĞRAFLI)

////////

Şehitkamil'de toplu sözleşme sevinci

Gaziantep'in merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi ile DİSK Bölge Başkanlığı arasında görüşülen ve 203 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Şehitkamil Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen sözleşmenin imza törenine Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan, Genel-İş Sendikası 3 Nolu şube başkanı Ali Güdücü ile sendika üyeleri katıldı. Toplam 94 maddeden oluşan ve tarafların anlaşması üzere yapılan iş sözleşmesi, 2012 yılının başından itibaren geçerli olup, yüzde 13 oranında zam içeriyor. Diğer 2'nci ve 3'üncü yıllar için ise 2013 yılının TEFE - TÜFE artış oranı ortalaması göz önüne alınacak.

DİSK Bölge Başkanı Nihat Bencan, yapılan anlaşmayla maaş oranı başta olmak üzere sosyal haklarında iyileşmeler sağlandığını söyledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da

"Belediyemizin var olması, çalışan kardeşlerimizle mümkün oluyor. Yıllardır biz buralarda yokken bu millete hizmet eden kardeşlerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde bizlerde gayret gösteriyoruz. Sosyal haklar içinde kardeşlerimize elimizden gelen kolaylığı sağlamaya çalıştık" diye konuştu.

Gaziantep, (DHA)

(8.3.2012)

///////////

1 kapak 1 umut

Osmaniye'de "1 Kapak 1 Umut" kampanyası ile engellilere destek olunacak. Kampanya, Engelliler Platformu, Toplum Destekli Polis, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ve Muhtarlar Derneği tarafından ortaklaşa uygulanacak. Kampanya hakkında bilgi veren Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk "Amacımız engellilerin engellerini ortadan kaldırarak onlarında hayatın içinde daha fazla yer almalarını sağlamak" dedi.

Hem çevre bilincini oluşturmak hem de engellilere el uzatmak adına böyle bir projeye başladıklarını belirten Aktürk, "Osmaniye'de özellikle okulların ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile şu ana kadar 115 ihtiyaç sahibini tekerlekli sandalyelerine kavuşturduk. Bundan sonrada Osmaniye halkının desteği ile çok daha fazla tekerlekli sandalye alarak ihtiyaç sahibi kalmayıncaya dek bu kampanyayı yürütmektir" dedi.

Aktürk'ün Osmaniye halkından destek istediği proje boyunca hazırlanan plastik kapak ve kağıt atık kutuları şehrin çeşitli noktalarına yerleştirilecek. Dönemsel olarak bu kutulardan toplanan atık kağıt ve kapaklar geri dönüşüm firmasına gönderilerek karşılığında tekerlekli sandalye ve cihaz alınacak.

Öğretmenevi'ndeki toplantıya, kampanyaya destek veren kurumlardan İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Teker, TÜMSİAD Başkanı Murat Özkardeş, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Baş komiser Serdar Cöcü ile mahalle Muhtarları katıldı.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

(8.3.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Sokak çocuklarının annelerine yemek

İSKENDERUN Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği sokak çocuklarının anneleri ile Asmalı Konak Kebap Evi'nde bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı. Etkinliğe İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de katıldı. Dernek bünyesindeki çocuklar ve annelerinin de aralarında bulunduğu 70 kişiye hitap eden Başkan Civelek, kadınların yaşamda çok iyi yerlerde olması gerektiğini söyledi.

Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı da anneleri bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına yaptıkları çalışmaların olumlu sonuç verdiğini belirterek "Bu anlamlı günü kadınlarımızla böylesi güzel bir ortamda yemek yiyerek, türküler söyleyerek kutlamak istedik. Bu nedenle de bu gün biz susup onları dinleyeceğiz. Nereden nereye geldiklerini kendileri anlatacaklar" dedi.

Etkinliğe katılanlar, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyelerinden oluşan müzik grubunun çaldığı ezgilerle keyifli anlar yaşadı.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(8.3.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Görme engelliler için bilgisayar kursu

Osmaniye'de görme engelliler için bilgisayar kursu açıldı. Cebelibereket Kültür Merkezi'ndeki kurs Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi ve Belediye'nin ortak projesi olarak hayata geçirildi. Kursta, görme engelliler kendilerine özel bilgisayar programı aracılığıyla bilgisayar kullanmayı öğreniyor.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kursun projesini Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi ile ortak hazırladıklarını, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) Sosyal Destek Programı'na (SODES) sunduklarını ve projenin kabul gördüğünü söyledi. Kara, kursla görme engelli vatandaşların bilgisayar öğrenerek, yaşam kalitelerinin artırılmasının amaçlandığını, belirtti. Bilgisayarları görme engelli vatandaşların kullanabilmesi için bilgisayara verilen her komutu seslendiren bir programın yüklendiğini aktaran Başkan Kara, "Bu sayede bilgisayarlar görme engellilerin kullanabileceği standartlara kavuştu ve şu an uzman öğretmenlerimiz tarafından eğitimler veriliyor. Kursiyerlerimiz okumak istedikleri bir dokümanı tarayıcıdan geçirdiklerinde, bilgisayarlarda bunu sese çevirebilen bir program kurulu. Aynı şekilde çıktı almak istedikleri bir yazıyı da Braille yazım sistemine çevirebilen bir yazıcıya sahibiz" dedi.

Kurs öğretmeni Ayhan Kutlu ise kursun amacının görme engelli vatandaşların yeterliliklerini artırmak olduğunu, 15 görme engelli vatandaşa hizmet verildiğini kaydetti.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

(8.3.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Sanatçılardan karma sergi

Mersin'in Tarsus ilçesinde açılan karma resim sergisi büyük ilgi gördü. Mehmet Bal Sanat Galerisi'nde açılan sergide Ressamlar Derneği'ne üye 24 ressamın yağlı boya eserleri yer aldı.

Serginin açılışına Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Ressamlar Derneği Başkanı Hülya Atakan, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Dernek Başkanı Hülya Atakan, Tarsus'ta yerel yönetimin sanata ve sanatçıya büyük önem verdiğini belirterek, "Böyle bir başkana sahip olmamız gerçekten büyük bir şans. Sanata büyük önem vermesi ve sanatçılar için böyle bir salon yapması, bir okuma salonu yaptırması ve bize yer vermesi, bizim için büyük bir mutluluk. Geleceğimiz için iyi bir nesil yetiştirmek istiyorsak en başta çocuklarımızın sanatla iç içe olması lazım. Ben bütün sanatçı arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Kocamaz da yerel yönetimler olarak sanatsal etkinliklere destek verdiklerini ifade ederek, "Tarsus'ta her geçen gün yeni yeni sergiler açılması, insanların sergilere olağanüstü ilgi göstermesi, bu galeri açık olduğu sürece gelip ziyaret etmesi, bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Geleceğe umutla bakıyoruz. İnşallah bu sergilerden gelecek nesillerde feyiz alacaklar ve onlar da sanata sanatçıya yeterli ilgiyi desteği verecekler, onlarda gelecekte birer sanatçı olarak bu mekanlarda kendi sergilerini açacaklar" diye konuştu.

Sergi 14 Mart'a kadar açık kalacak.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(8.3.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement