Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(27.12.ADANA Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla otel yeri olarak tadilatı yapılan 'Beyazevler Çamlığı' ile ilgili karar Meclise iade edilirken, siyasi parti il başkanları, bölgenin yeşil alan olarak Adana'ya kazandırılması konusunda görüş)...

27.12.2012 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(27.12.2012)

////////////

siyasi parti il başkanlarının 'Çamlık' konusundaki ortak düşüncesi

"Yeşil alan olarak kalsın"

ADANA Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla otel yeri olarak tadilatı yapılan 'Beyazevler Çamlığı' ile ilgili karar Meclise iade edilirken, siyasi parti il başkanları, bölgenin yeşil alan olarak Adana'ya kazandırılması konusunda görüş bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın, "Bana kalırsa, çok iyi bir proje olarak, müze yeri şeklinde düzenlenebilir" teklifine karşılık, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il başkanları, ileride oluşacak tartışmaların önüne geçilmesi ve kamuoyu vicdanı için arazinin yeşil alan olarak korunmasını istedi.

'YEŞİLİ KORUYARAK KARAR ALINSIN'

Yeşilin katledilmesine kimsenin razı olmayacağını belirten AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, şöyle dedi:

"Yeşil alanı katletmeye hiç kimsenin gönlü razı olmaz. Yeşili korumak kaydıyla, belediye meclisinin yetkisi dahilinde, en uygun kararı alacağına inanıyorum. Bizim vazgeçemeyeceğimiz yeşilin korunmasıdır. Zihni Bey'le görüşmemiz oldu. Kendisini, kararı meclise iade etmeye davet ettiğimizde, bize kararı imzalamayarak, iadeyi yapacağını söylemişti ve bunu da gerçekleştirdi. Daha fazla bir şey görüşmedik."

'KAMU VİCDANI RAHATLATILSIN'

Alınacak kararların kamu vicdanını rahatlatacak şekilde olması gerektiğini belirten CHP İl Başkanı Orhan Sümer ise şöyle konuştu:

"Biz CHP olarak, kararın yeniden meclise iade edilmesi görüşümüzü kamuouyuyla paylaşmıştık. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'la da bir görüşmemiz oldu. Çamlık olarak bilinen Beyazevler Mahallesi'ndeki yeşil alanın korunmasını istiyoruz. Burası 2008'de 25 binlik plana işletilmiş. Oradaki yeşil alanı bozmayacak şekilde düzenleme yapılmasını istiyoruz."

'KİMSE ZAN ALTINDA KALMASIN'

Beyazevler Çamlığı'nda bireysel rantın söz konusu olmadığına dikkat çeken MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu'nun görüşleri ise şöyle:

"Rant varsa, devletin olacaktır. O arazide, hem Çukurova, hem de Büyükşehir'in hissesi var. Yarın belediye yönetimi değişip, 'siyasiler kendi yandaşlarına peşkeş çekti' noktasına gelinmemesi için belediyelerimiz burayı, Adana'mıza yeşil alan olarak bağışlamalı. Aksi takdirde, bu arazi üzerinden herkes zan altında kalacak. Adana'nın menfaati neyi gerektiriyorsa, biz onu yapacağız."

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(27.12.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Metro 3 yılda üniversitede

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, uzun süre tartışmalara neden olan metro güzergahının belirlendiğini, 3 yıl içinde Balcalı Yerleşkesi'ne metronun geleceğini duyurdu. Fen Lisesi yapımı konusunda Adana Valiliği ile ÇÜ'yü karşı karşıya getiren Zeytin Gen Merkezi'yle ilgili sorunun çözüldüğünü belirten Rektör Kibar, Fen Lisesi'nin başka bir yere yapılacağını açıkladı.

'BALCALI'NIN 64 MİLYON LİRA BORCU VAR

Makamında çeşitli konularda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mustafa Kibar, kamuoyunda çok konuşulan ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin borcuyla ilgili net rakamlar verdi. Yeni yönetim göreve geldiğinde Balcalı Hastanesi'nin 77 milyon lira borcu olduğunu bildiren Rektör Kibar, "Şimdi Balcalı Hastanesi'nin toplam borcu 63 - 64 milyon lira civarında. 'Bu borç nasıl azaltılır, nitelikli sağlık hizmeti nasıl verilir, nasıl standartlar daha yukarılara çekilir?' sorularını tartışıyoruz. Geliri arttırmak ve gideri iyi yönetmek için çalışıyoruz" dedi.

HUKUKA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ

Balcalı Hastanesi'nde taşeron şirkete bağlı olarak çalışırken kadro alabilmek için eylemler yapan Devrimci Sağlık-İş Sendikası'na üye işçilerle ilgili de konuşan Rektör Kibar, "Gerekli inceleme yapılıyor. Bu konuda hak ve hukuk ne diyorsa gereken yapılacak. Bizim kanun dışında bir adım atmamız söz konusu olamaz. Hukuka göre hareket edeceğiz" diye konuştu.

'KAYIKHANE KAPATILACAK MI?'

Rektör Kibar, Balcalı Yerleşkesi'ndeki alkollü içki satışı yapılan yerler ve ÇÜ Kayıkhanesi'nin kapatılması konularında ise şunları söyledi:

"Yükseköğretim Kurumu (YÖK), eğitim alanlarında, üniversite yerleşkelerinde alkollü içki ve tütün ürünleri satışıyla ilgili bir genelge yayınladı. Türkiye'nin her yerinde eğitim alanlarında kesinlikle alkollü içecek ve tütün ürünleri satışı mevzuat gereği yasak. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi biz de bu mevzuat gereği adımlar attık. Kampus alanında buna göz yumamayız çünkü mevzuat var önümüzde. ÇÜ Kayıkhanesi'nde alkollü içki veriliyordu. Burası ruhsatında alkolsüz lokanta olarak görülüyor. Daha önce alkollü içecek ile ilgili ruhsat alınmış ama sonra bu ruhsat iptal olmuş. Son durumda alkol ruhsatı yoktu. YÖK'ten gelen yazıya göre, araştırma yaptık. Buraya alkollü içki ruhsatı almak mevzuat gereği mümkün değil. Kayıkhanede stoktaki alkollü içecekler bitecek. Kapanması söz konusu değil. Yasal çerçevede ÇÜ Kayıkhanesi hizmet verecek."

YENİ ÇARŞI GELİYOR

Balcalı Yerleşkesi'ndeki kantinlerle ilgili düzenlemelere ilişkin bilgi veren Rektör Kibar, şunları kaydetti:

"Yerleşkede çay ocağından tutun da fotokopicilere, lokantalardan kafeteryalara kadar, üniversite yönetimince kiralanabilecek 117 yer var. Buraların tamamı bizden önce kiraya verilmiş. Buralarla ilgili düzenlemeler yapılıyor. Yerleşkede Merkezi Kütüphane'nin karşısında, futbol sahası olarak kullanılan yaklaşık 7 bin metrekarelik alanda ağaç boyunu geçmeyecek şekilde 2 katlı bir merkezi çarşı yapılacak. Burası büyük ihtimalle yap-işlet-devret modeliyle olacak. Çarşıya ilişkin ilgili fakültemiz tarafından yarışma yapıldı ve 4 proje yarıştı. Hangisi uygun görülürse o yapılacak. Bu çarşıda kuaför, yemek salonları, fotokopiciler, dinlenme mekanları gibi yerler olacak. Aslında çarşı konusunda biz geç kaldık. Türkiye'nin bir çok üniversitesinde çarşı var. En kısa sürede burası tamamlanacak."

GÜZERGAH ONAYLANDI

Geçmişte Adana Büyükşehir Belediyesi ile ÇÜ arasında gerilime neden olan metro tartışmalarına da değinen Rektör Mustafa Kibar, bu sorunun çözüldüğünü duyurdu. Metro güzergahının belirlendiğini aktaran Rektör Kibar, güzergahla ilgili şu bilgileri verdi: "Büyükşehir Belediyesi bizden güzergahla ilgili öneri istemişti. Biz, uzman ekipten oluşan komisyonumuzca belirlenen bir güzergah hazırladık. Üniversite yerleşkesine gelecek olan metronun güzergahı belli oldu ve 2013 bütçesine dahil oldu. Buna göre metro, Akıncılar Durağı'ndan sonra otobanın altından, Zeytin Gen Bahçesi'nin güneyinden yani kanal kenarından Mithat Özsan Bulvarı'na paralel, Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nun önünden Balcalı Hastanesi'nin alt kısmından Büyükşehir Belediyesi Yol Şantiyesi'ne kadar ulaşacak. Tam 3 yıl içinde üniversite metroya kavuşacak."

'200 SURİYELİ EĞİTİM GÖRÜYOR'

Çukurova Üniversitesi'nde Suriye'deki iç karışıklık ve savaş ortamından kaçarak gelen 200 civarında öğrenci bulunduğunu söyleyen Rektör Mustafa Kibar, "Bunlar için Türkçe yeterlilik sınavı yaptık. 147 tanesi sınavı geçti ve değişik bölümlerde Türkçe olarak eğitim görüyorlar. Geri kalanları da Türkçe öğreniyor. Bunlar bizim geçici misafir öğrencimiz" diye açıklama yaptı.

FEN LİSESİ YAPILIYOR

Fen Lisesi yapımı konusunda Çukurova Üniversitesi ile Adana Valiliği'ni karşı karşıya getiren 'Zeytin Gen Merkezi' arazisiyle ilgili de konuşan Rektör Mustafa Kibar, şunları söyledi:

"Bu sorun da çözüldü. Adana Valiliği, İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi ve ÇÜ arasında bir protokol imzalandı. Bu protokole göre Fen Lisesi ÇÜ Mezarlığı'nın karşısında belediye şantiyesi tarafında bir yere yapılacak. Burada tapu takası gerçekleştirildi. Fen Lisesi'ni yaptıracak aile yeni yeri uygun buldu. Bu sorun artık gündemden çıktı. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile karşı karşıya gelinen Narenciye Gen Merkezi ile ilgili de mahkeme yürütmeyi durdurmanın ardından iptal kararı verdi."

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(27.12.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Acevit veda etti

GÖREV süresinin dolması nedeniyle emekliye ayrılan Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Fevzi Acevit, bir veda mesajı yayınladı. Fevzi Acevit 'Sevgili Kent Konseyi Yoldaşlarım' diye başladığı mesajında "Üzerinde 'İnsan ve Adana' yazılı hizmet dosyamın son yaprağı tamamlandı. Yaşamımdaki, Büyükşehir Belediyesi, Altın Koza Kültür AŞ ve kurucusu olduğum Kent Konseyi sayfalarını artık kapatmış bulunuyorum" dedi. Kent Konseyi çalışmalarında 12 yıldır birlikte olduğu arkadaşlarına teşekkür eden Acevit "Altın Koza'yı, yeniden ve yeniden ihya etme çalışmalarında omuz omuza verdiğim ve Altın Koza tarihinin altın sayfaları olduğuna inandığım dönemi paylaştığım çalışma arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

ADANA,(DHA)

//////////////

Makina mühendislerinin onur gecesi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nın kuruluşunun 58'inci yıldönümü nedeniyle Gaziantep Şubesi Geleneksel Gecesi düzenlendi.

MMO Onur Kurulu Üyesi Ali Peri, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Serap Özpolat Çete ve Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak'ın konuşmalarıyla başlayan gecede, kamu yararına yapılan etkinliklere desteklerinden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger'e plaket verildi. Gecede, Gaziantep Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Makina Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Canan Dülger de plaket aldı.

Gecede ayrıca, meslekte 25, 40 ve 45'inci yılını dolduran, oda üyelerine onur plaketi verildi. Bu kapsamda, 25'inci yılını dolduran A. Mürşit Meriç, Mehmet Ali Özberk, Mehmet Ay, İsmail Derer, Ergün Yener, Levent Sürmelihindi, Prof. Dr. Mustafa Özakça ve Ökkeş Karadağ'ın yanısıra, 45'inci yılını dolduran Önder Büdeyri ve Fethi Çeliktürk ile 40 yıllık meslek yaşamını geride bırakan Galip Renklidağ ve Mehmet Teminde onur plaketini aldı.

MMO Onursal Başkanı Ali Peri yaptığı konuşmada, dönemler halinde 20'nin üzerinde kongre, sempozyum, panel ve söyleşi düzenlediklerini belirterek "Oda olarak sanayi, makina imalat sanayi, güneş enerjisi, rüzgar, jeotermal, alternatif enerji kaynakları, otomotiv yan sanayi, iş güvenliği, tekstil teknolojileri sempozyumuna kadar her konuda üyelerimiz ve kamuoyu yararına yaptığımız bu çalışmayı bildiriler kitabı haline getirip ilgililere ve siyasilere ulaştırdık. Zaman zaman 'Odalar herşeye karışıyor' eleştirilerine uğramamıza rağmen kararlılığımızla çalışmalarımızı sürdürdük" dedi. Geceye katılan makina mühendisleri geç saatlere kadar eğlenip sohbet etti.

GAZİANTEP, (DHA)

(AK/EŞ) (27.12.2012 FOTOĞRAF)

//////////

Osmaniye'de 2012'de 12 bin şüpheli yakalandı, 749'u tutuklandı

Ceren'den yıllık değerlendirme

OSMANİYE İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, 2012 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda 12 bin 36 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 749'unun tutuklandığını söyledi. Bir yılda yapılan operasyonlar ve ele geçirilenler ile ilgili bilgi veren Müdür Ceren "Halkımızdan aldığımız destek ile suç ve suçlularla mücadelemiz, Osmaniye halkının huzur ve güvenliği için kararlılıkla devam edecektir" dedi. Ceren şöyle devam etti:

"2012 yılı il genelinde; terör örgütü üyesi 1 şahıs yakalanmış, terör örgütüne yardım ve yataklık eden 19 şüpheli şahıs yakalanarak 7'si tutuklanmıştır. İlimiz ve diğer il-ilçe mahkemeleri tarafından çeşitli suçlardan aranan ve kesinleşmiş hapis cezaları bulunan şahıslar ve asayişe müessir suçlar ile mali, narkotik, kaçakçılık, bilişim ve organize suçlarının deşifresine yönelik, münferit ve planlı olmak üzere 709 operasyonel faaliyet gerçekleştirilmiştir. 12 bin 36 şüpheli şahıs yakalanmış bu şahıslardan 749'u tutuklanarak ilimiz kapalı ceza evine konulmuştur."

Yapılan operasyonlarda ele geçirilenler hakkında da bilgiler veren Ceren, şunları kaydetti: "10 bin 568 adet cep telefonu, 12 bin 980 adet cinsel uyarıcı hap, 58 bin 223 kilo gümrük kaçağı çay, 2 milyon 718 bin 90 adet gümrük kaçağı makaron, bin 110 adet gümrük kaçağı alkol, 2 milyon 930 bin 405 adet değişik cins ve markalarda gümrük kaçağı sigara, 303 adet kaçak canlı hayvan, 21 bin 90 litre madeni yağ ve motorin, 2 bin 125 kilo 749 gram uyuşturucu esrar, 336 adet hint kenevir bitkisi ile uyuşturucu ve gümrük kaçağı malzeme naklinde kullanılan 4'ü tır olmak üzere toplam 183 adet değişik marka ve cinste araca mahkemece el konulmuştur."

Müdür Ceren, il genelinde yıl içerisinde il genelinde meydana gelen 10 bin 134 olayın yüzde 90'ının aydınlatıldığını sözlerine ekledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(27.12.2012

///////////////

Robotik cihazla yeniden yürüme umudu

ADANA'da 14 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olan bir kadın, robotik yürüme tekniği ile 3 aylık tedavi sonucu bacaklarını hareket ettirmeye başladı. Kentte 6 aydır kullanılan robotik yürüme cihazı, çevre illerdeki yürüme engelliler için de umut oldu.

Özel bir tıp merkezinde görevli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Arif Akgül, robotik yürüme cihazının 1995 yılında ilk prototipinin üretildiğini, 2002 yılında ABD'de FDA (Amerika Gıda ve İlaç Dairesi) onayı aldığını, o zamandan bu yana Avrupa'da kullanıldığını söyledi. Cihazın Türkiye'de 4 yıldır, bölgede ise son 6 aydır kullanıldığını belirten Akgül, yürüme yeteneğini kaybeden hastalarda cihazın kullanılabildiğini anlattı. Akgül, her hastanın tedaviye alınamayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Nörolojik rahatsızlıklar, beyin kanaması, felç inme sonucu sakat kalanlar, trafik kazası ve yüksekten düşme sonucu omurilik hasarı gelişen hastalar, spastik özürlü dediğimiz çocuklar, parkinson ve MS hastaları gibi değişik alt gruplarda kullanabiliyoruz. Burada amacımız hastanın kaybettiği yürüme yeteneğini, yeniden kazandırabilmek. Tabi bunun için omurilikteki hasarın derecesi önemli. Onun için hastaları seçerek alıyoruz, her gelen hastaya 'sizi yürüteceğiz' diyemeyiz."

1998 yılında trafik kazası sonucu yürüme yeteneğini tamamen kaybeden Lütfiye Bahçıvan'ın (30) bir süre farklı rehabilitasyon merkezlerinde tedavi olduktan sonra Eylül ayında kendilerine geldiğini kaydeden Akgül, bu süreci şöyle anlattı:

"Tedaviye başlandığında Bahçıvan'ın sağ bacağında çok az his ve hareket vardı, sol bacakta istemli his ve hareket hiç yoktu. Son kontrollerimizde sağ bacakta hareketin arttığını, sol bacakta hareketin başladığını ve sertliğin azaldığını tespit ettik. Başlangıçta ayakları hep içe dönük duruyorken tedavi ile her iki ayağı da adım atarken düz tutabiliyor. Hasta tedavinin başlangıcında hiç yürüyemezken bu tedavinin sonucunda yardımla yürüyebiliyor. Rehabilitasyonun amacı hastanın kaybettiği yeteneklerini düzeltebilmek. Tam yürüteceğiz diye hiç kimsenin iddiası olamaz."

"BU ANI DÜNYALARA DEĞİŞMEM"

Robotik yürüme cihazıyla ayaklarını yeniden hareket ettirmeyi başaran Lütfiye Bahçıvan ise çok mutlu olduğunu ifade ederek "Şu anda ayaklarımı kontrol etmeye başladım. Yeniden yürümeyi dünyalara değişmem" diye konuştu.

Can KÜÇÜKÖZKAN/ ADANA, (DHA)

(27.12.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

Ezgi ilk albümüyle geliyor

ADANALI müzisyen bir ailenin üyesi olan Ezgi, ilk albümü ile izleyici karşısına çıkıyor. Türk Sanat Müziği şarkılarını, Batı Müziği düzenlemeleri ile yorumlayan Ezgi, 11 şarkı ve 1 remixten oluşan albümününde, piyanodaki performansı ile dikkat çekiyor. Prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü Alpay Ünyaylar'ın üstlendiği albümün yapımcılığını Ati Müzik gerçekleştirdi. Albümün ilk klip çalışması ise 'Bitmeyen Çile' adlı şarkıya çekildi. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi mezunu olan Ezgi, İstanbul'da aldığı yüksek lisans eğitiminin ardından, 10 yıldır Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimci olarak görev yapıyor.

ADANA,(DHA)

////////////

Nezih Sanat Evi'nde yılbaşı sergisi

ADANA'da Nezih Sanat Evi'nde resim eğitimi gören, aralarında ADSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz'ın da bulunduğu 15 kursiyer, yılbaşı sergisi açtı.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan Nezih Sanat Evi Fuayesi'nde açılan sergiye çok sayıda sanatsever ilgi gösterdi. Açılışta konuşan sanatçı Nezihe Tansuğ, "Ben 50 yıldır sanatla ilgileniyorum. Son 8 yıldır resimle uğraşıyorum. Burada kursiyerlerimize ücretsiz verdiğimiz eğitimlerin ardından böylesi başarılı eserlerin çıkması bizi gururlandırıyor" dedi.

SANAYİCİ RESSAM

Nezih Sanat Evi'nde eğitim gören Adana'nın ünlü sanayicilerinden Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz ise, "Öğrenmenin yaşı yok. Sanatla ilgilenmek ruhu dinlendiriyor. İnsanın farklı alanlarda kendisini yenilemesi çok önemli" diye konuştu.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(27.12.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Ar-Ge hibe ve destekleri anlatıldı

MERSİN'de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından üniversiteler ve sanayicilere sağlanan ar-ge hibe ve destekleri anlatıldı. Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa TÜBİTAK bilimsel programlar uzmanı Alper Şeker, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı (BSTB) uzmanı Selvi Akdeniz, KOBİ uzmanı Mehmet Eren ve TECNOSCOPE Genel Müdürü Özgür Durmaz konuşmacı olarak katıldı. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri Türkol Çankaya ve Can Erdoğan'ın sunduğu müzik dinletisinin ardından söz alan konuşmacılar 'Özel Sektöre Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları', 'BSTB Teknogirişim ve SAN-TEZ Destekleri', 'KOBİ'ler ve KOSGEB Destekleri' ile 'Teknoparkların Avantajları' konularında katılımcılara bilgi verdi.

Konferansa, Mersin Vali Vekili Nihat Karabiber, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Mehmet Yıldız ile öğretim elemanları, öğrenciler ve sanayiciler katıldı.

MERSİN, (DHA)

(27.12.2012)

////////////

Öğrencilere diş taraması

MERSİN'de Yenişehir Kent Konseyi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Diş Hekimleri Odası ve Yenişehir Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa olarak ilköğretim okullarında diş bakımı projesi hayata geçiriliyor. Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Yakup Kaya başkanlığındaki bir heyet Mersin Diş Hekimleri Odası'nı ziyaret ederek proje hakkında görüş alışverişinde bulundu. Yakup Kaya, özellikle kırsalda bulunan ilköğretim okulu öğrencilerinin diş macunu kullanarak diş fırçalama alışkanlığının bulunmadığını, birçok öğrencinin ise maddi sıkıntılardan dolayı periyodik diş bakımı yapamadığını söyledi. Kaya, bu öğrencilere diş bakımı konusunda destek olmak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını vurguladı. Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdurrahman Doğulu, Yenişehir Kent Konseyi'nin hazırladığı projeye destek vereceklerini söyledi.

MERSİN, (DHA)

(27.12.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement