Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA İş Kadınları Derneği(İŞKAD) Başkanı Av.

20.02.2013 15:16

//////////////////

alkışlarla aday adaylığını açıkladı

ADANA İş Kadınları Derneği(İŞKAD) Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı. CHP Çukurova İlçe binasında, kalabalık grup tarafından karşılanan Türkmen, salona alkışlar eşliğinde girdi.

CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer ve İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç'ın da bulunduğu toplantıda adaylığını açıklayan Elif Doğan Türkmen, 'Çukurova'ya kadın eli değsin' sloganıyla yola çıktıklarını duyurdu. Çukurova Bölgesi'nin, tarihin her döneminde bereketli toprakları, yetiştirdiği insanlarıyla öne çıktığını aktaran Türkmen, "Çukurova ilçemiz de, partimiz yönetimindeki güzide belediyeler arasında yer almaktadır. Ancak, modern Çukurova ilçemizin çok daha ileri noktalara taşınması için kadınların ve gençlerin aktif hale gelip, yönetimlerde yer alması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

'EZBER BOZACAĞIM'

Seçilmesi halinde ezber bozan bir belediye başkanı olacağını söyleyen Türkmen, "Bizler, farklı bir belediyecilik anlayışı getireceğimize inandığımız için görev almayı hedefledik. Adana ve Çukurova sevdalısı bir kadın olarak, elimi taşın altına koyuyorum. Toplumsal ve sosyal belediyeciliğe güzel bir örnek sunmak amacını taşıyorum. Bu konuda kararlıyım. Belediyeyi, halkla, mahalleliyle, hemşerilerimizle birlikte yönetmeye talibim. Toplumun tüm kesimlerinin başkanı olacağımın bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

DESTEK İSTEDİ

Yapacakları çalışmalar ve projelerden söz eden Türkmen, şunları söyledi:

"Çukurova'ya kadın eli değmesi gerektiğinden hareketle, sıkı bir çalışma temposu içindeyiz. Çukurova İlçesi, Adana için vitrin konumunda. Bu kapsamda, toplumun her kesimine hitap eden bir belediye başkanı olacağım. CHP'nin, ilerici, çağdaş ve demokratik yönetim anlayışıyla, halkımızla iç içe, el ele, gönül gönüle vereceğiz ve ilçeyi hak ettiği konuma ulaştıracağız. Bu amaçla, hepinizden destek bekliyorum. Bizler, örnek belediyeciliği yaşama geçirmek için gecemizi gündüzümüze katarak, haftanın 7 günü, günün her saati, sokak sokak, köy köy, mahalle mahalle dolaşıp çalışacağız. Seçimlere bir yıldan fazla süre var. Bu süre içerisinde, yağmur çamur demeden çalışacağız. Örgütlü mücadelenin gücüne inanıyoruz. Tek başına mücadele etmek yerine, örgütümüzle birlikte hareket edip, yalnızca Çukurova için değil, Adana için zafer kazanmak istiyoruz. Adana, bir kadın başkan adayına kavuştuğunda, gelecek seçimlerde daha çok kadın olacaktır. Adana'nın dönüşmesi için özlediğimiz Adana için hep birlikte kol kola, omuz omuza olalım."

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA)

(20.02.2013, FOTOĞRAF)

//////////////////

Vali Coş minik Utku'yu ziyaret etti

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, beyninde tümör saptanan ve kendi girişimiyle ameliyata alınan minik Utku'yu hastanede ziyaret etti. Yoğun bakımda olduğu için telekonferans yoluyla bağlanılan Utku Yücel'in sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

Adana Acıbadem Hastanesi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda Vali Coş, telekonferans yöntemiyle ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan 6 yaşındaki Utku'nun durumu hakkında bilgi aldı. Gazeteci babası Kemal Yücel ile gittiği buz pistinde düşen ve götürüldüğü hastanede beyninde tümör olduğu saptanan Utku'nun tedavi masrafları Vali Coş tarafından karşılanmasının ardından, küçük çocuk dün ameliyat oldu.

Vali Coş, Utku'nun tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret ederek, operasyonun sonucu hakkında bilgi aldı. Yoğun bakım odasına yerleştirilen kamera aracılığıyla gerçekleştirilen telekonferans ile minik çocuğun doktoru, Utku'nun sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Ameliyatı gerçekleştiren Uzman Doktor Süha Kınalı, operasyonun başarı ile gerçekleştirildiğini belirterek, tümörün tamamının alındığını söyledi.

Toplantı sonunda Vali Coş, minik Utku için aldığı Adana Demirspor formasını, baba Yücel'e verdi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(20.02.2013, FOTOĞRAF)

/////////////////

Derneklerden harita tepkisi

ADANA Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu Başkanı Yakup Bulut, dağıttığı haritada, Türkiye'nin sınırlarını farklı gösterdiği gerekçesiyle uluslararası yayın yapan bir dergiye tepki gösterdi.

Yönetim kurulu üyeleriyle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklama yapan Bulut, 'National Geographic' adlı derginin, 1922 tarihli bir dünya haritası yayınladığını, bu haritada Türkiye'nin doğusundaki bazı bölgelerin Ermenistan, batısındaki bazı yerlerin de Yunanistan sınırlarında gösterildiğini söyledi. Türkiye'nin sınırlarını farklı göstermenin, yasalara göre suç olduğunu anlatan Bulut, "Kimse, Türkiye'nin sınırlarını olduğundan farklı gösteremez. Bu bir suçtur. Dergi, haritanın tarihini yayınlayarak, üzerinden işi atmaya çalışmış ama 1922 tarihinde de, Türkiye'nin sınırları böyle değildi" diye konuştu.

Derginin yaptığı yanlışı düzeltmesini isteyen Yakup Bulut, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA)

(20.02.2013, FOTOĞRAF)

////////////////

Adliye çalışanları 'fazla mesai' hakkını geri istedi

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES) Adana Şubesi üyesi adliye çalışanları, fazla mesai hakların geri istedi.

Adana Adliye Sarayı önünde toplanan adliye çalışanları, basın açıklaması yapmak istedi. Polis izin vermeyince 'Adliye çalışanları adalet istiyor' sloganı atan çalışanlar, adliye binasının yan tarafına yürüdü. Burada toplanan, yaklaşık 100 kişilik grup adına basın açıklamasını BES Adana Şube Başkanı Sinan Tunç yaptı. Açıklamada, servis ücretlerinin ellerinden alındığı, fazla mesai ücretlerinin ödenmediği, angarya işlerin arttığı ve iş güvencelerinin kalmadığını belirten Tunç, kamu emekçilerinin kazanılmış haklarının, birer birer ellerinden alınmakta olduğunu, verilen zamların ise daha para ceplerine girmeden geri alındığı söyledi.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Mehmet KAYMAK/ADANA, (DHA)

MKA(CK)(20.02.2013/FOTOĞRAFLI)

//////////////////

Baba-oğlun duygulandıran buluşması

ADANA'nın Ceyhan İlçesi'nde 8 yıl önce kaybolan 29 yaşındaki zihinsel engelli Sabri Özkaya, babasının gördüğü bir rüya üzerine, başvurduğu Gaziantep polisi tarafından bulundu. Baba-oğlun buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

Ceyhan İlçesi'ne bağlı Büyükburhaniye Köyü'nde yaşayan emekli işçi Ali Özkaya'nın, 2 engelli oğlundan Sabri Özkaya, 9 Ağustos 2005'te ailesiyle gittikleri bir düğünde kayboldu. Aile, tüm aramalarına rağmen Sabri Özkaya'ya ulaşamadı. Baba Özkaya, başta Adana, Mersin, Osmaniye olmak üzere çeşitli illerdeki polis merkezlerine, oğlu için kayıp başvurusu yaptı. Ancak, aradan geçen 8 yıllık süreye rağmen Sabri Özkaya bulunamadı. Oğlunun bulunmasından umudunu kesen baba Özkaya, bir süre önce rüyasında oğlunu gördü. Rüyasında, kendine çay veren oğlunun yaşadığına inanan Özkaya, Gaziantep'e giderek oğluyla ilgili kayıp başvurusu yaptı.

DUYGULU ANLAR YAŞADI

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kayıp başvurusu yapılan çocuğun, kaybolduğu tarih ile o zamanlarda yurda yerleştirilen çocukların bulunuş tarihlerini inceleyince, Sabri Özkaya'nın kaybolduktan bir gün sonra Gaziantep Otogarı'nda bulunup, koruma altına alındığını belirledi. 21 yaşında kaybolan engelli Sabri Özkaya, aradan geçen 8 yıl sonra babasını görünce sevinçle boynuna sarıldı. Öldüğünü sandığı oğluna yeniden kavuşan Ali Özkaya'ya çocuğu, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın makamında teslim edildi. Çocuğunu çalıştığı dönemde de aradığını ancak bulamadığını belirten Ali Özkaya, "Artık ümidimi kesmiştim. O nedenle aramayı bıraktım. Bu arada emekli oldum. Bir süre önce Sabri rüyama girdi. Bana siyah pantolonuyla, çay getirip gülüyordu. Yeniden onun yaşadığına inandım ve aramaya çıktım. Bu doğrultuda Gaziantep'e gelerek polise başvurdum. Onların da dikkat ve sağduyusu sayesinde yavruma kavuştum. Bundan sonra her şey çok güzel olacak" dedi.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın ise, sokakta bulunarak koruma altına alınan kimsesiz çocuklarla ilgili her türlü bilgi ve belgelerin sürekli değerlendirildiğini, polisin dikkat ve hassasiyeti sayesinde böyle dramatik bir gelişmenin mutlulukla sonuçlanmasından, sevinç duyduklarını belirterek, aileye geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kendisi kayıpken annesi yaşamını yitiren Sabri Özkaya ise Emniyet Müdürü Aydın'ın makamında, babasına sarılıp biran evine gitmek istedi.

Ahmet KAYA/GAZİANTEP, (DHA)

(20.02.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Sarıçam'da 11 engelliye akülü araç

ADANA'nın merkez Sarıçam Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle 11 akülü aracı, engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Sarıçam Belediyesi Şantiye binasında düzenlenen toplantıda, belediye sosyal hizmetler birimlerince tespit edilen 11 engelli vatandaşa akülü araç dağıtıldı. Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, bir süre önce Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü'nün kendisine engelliler için desteklerinin olacağını ilettiğini belirterek, "OSB Yönetim Kurulu Başkanımız engelliler için akü ile çalışan tekerlekli sandalye yardımında bulunmak istediğini söyledi ve bu bizi heyecanlandırdı. Sanayiciler bu yardımı Sarıçam'da yaşayan vatandaşlarla paylaşmak istediklerini söyledi. Çünkü buna ihtiyacı olan çok sayıda engelli vatandaşımız bulunuyor. Böyle güzel olaya vesile oldular. Burada birbirinden güzel vatandaşlarımız var. Yapılan işin ne kadar güzel olduğunun farkındayız. OSB Yönetim Kurulu Başkanımız Bekir Sütcü ve Genel Sekreterimiz Mustafa Keskin'e teşekkür ediyorum" dedi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü de, "İnsani sorumluluğumuz gereği, faydalı bir iş yapmak istedik. Sarıçam, bizim bölgemiz ve bölgemizin içinde bulunduğu ilçemizdir. Bu hayırlı hizmeti, en yakınımızda bulunan Sarıçam'dan başlamak istedik. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Akülü engelli sandalyesi dağıtım toplantısına OSB Genel Sekreteri Mustafa Keskin, Sarıçam Belediyesi Başkan Yardımcıları ve mahalle muhtarları katıldı. Ayrıca akülü engelli aracının kullanımına ilişkin, görevlilerce bilgi verildi.

ADANA, (DHA)

/////////////////

Acıbadem ödüllendirdi

ADANA'da kuruluşunun 4'üncü yıldönümünü kutlayan Acıbadem Hastanesi, yaptıkları çalışmalar ve kazandıkları yarışmalar ve elde ettiği başarılarla adından söz ettiren çok sayıda kişi ve kurumu "Adana'yı Onurlandıranlar" etkinliğiyle ödüllendirdi.

Acıbadem Adana Hastanesi'nde düzenlenen etkinliğe, Vali Vekili İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Adem Ersoy ile Acıbadem Üniversitesi Rektörü Ahmet Şahin ve çok sayıda davetli katıldı. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda eğitim gören 'Adana Quartet' grubundaki öğrencilerin, klasik müzik dinletisiyle başlayan etkinlikte konuşan Acıbadem Hastanesi Direktörü Hüseyin Çelik, "Acıbadem, dünyanın ikinci büyük sağlık grubu. 5 yılda dünya liderliğini hedefliyoruz" dedi.

ACIBADEM'E TEŞEKKÜR

Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak da, hastaneyle ilgili bilgiler vererek, "Açıldığımız günden bu yana 471 bin hastaya hizmet verdik" diye konuştu. Ahmet Şahin ise hastanenin Adana'ya çok şey kattığını söylerken, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, hastane yönetimi ve çalışanlarına teşekkür etti. Adana Vali Vekili İbrahim Avcı da, "Acıbadem'in Adana'ya gelişiyle birlikte kendimizi daha da güvende hissediyoruz" diye açıklama yaptı. Yapılan konuşmaların ardından, Adana'nın adını eğitim, spor, sanat ve çeşitli alanlarda elde ettikleri başarılarla tüm Türkiye ve dünyaya duyuran kişilere, "Adana'yı Onurlandıranlar" etkinliğiyle ödül verildi.

PASTA KESİLDİ

Protokol üyelerinin elinden ödülünü alanlar da, Acıbadem'e teşekkür etti. Törenin ardından Acıbadem Adana Hastanesi'nde yeni hizmete giren 'Pediatrik Kemik İliği Nakil Merkezi' ve 'Tüp Bebek Merkezi'nin açılışı yapıldı. Ayrıca törenin ardından Acıbadem Adana Hastanesi'nin 4'üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle protokol üyeleri hep birlikte pasta kesti.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(20.2.2013, FOTOĞRAF)

//////////////////

Amanoslara, yaban havanları için yem bırakıldı

OSMANİYE'de, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7'nci Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şubesi koordinasyonunda, doğa ve avcı derneklerinin desteği ile yem bulmakta zorluk çeken hayvanlar için Amanos Dağları, Cebel Yaylası mevkisine yem bırakıldı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nuri Yılmaz, yaban hayatını destek amacıyla, doğaya saman, yonca, yemek artıkları, mısır ve buğdaydan oluşan toplam bin 800 kilogram yem bırakıldığını söyledi. Kar kalınlığının yüksek olduğu bölgelerde yemleme yaptıklarını belirten Yılmaz, "Sürdürülebilir av ve yaban hayatının doğal ortamlarıyla birlikte korunması ve geliştirilmesi için bazı sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile bu etkinliği düzenledik. Bilindiği gibi, kış şartları, yaban hayatı için en zor dönemi kapsar. Buralarda yaşayan hayvanlara, zorlu kış şartlarında bir nebze de olsa destek verebilmek, yaban hayatının devamlılığı açısından çok önemli. Bu amaçla bir araya geldik. 50 araçlık bir konvoyla, yaban hayatını destek amacıyla, doğaya yem bıraktık. Vatandaşlarımızın, ormanlık arazilere çıkarken, yanlarında götürdükleri yiyecek maddelerinin artıklarını, doğaya bırakmalarını arzuluyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının yaban hayvanları için doğaya yem bırakılması faaliyetine destek vermesinin önemli olduğunu belirtti.

Etkinliğe, Orman İşleme Müdürlüğü, Osmaniye Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği, Avspor, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği, Offroad ve Dağcılık Derneği, Yemekçiler Derneği, Korkut Ata Üniversitesi Doğa, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyeleri de katıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(20.02.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////////////

Mum: Serbest Bölge'nin önemi artıyor

MERSİN Serbest Bölge İşleticisi Anonim Şirketi(MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mum, kente yapılan kombine yatırımlar nedeniyle, bölgenin öneminin her geçen gün arttığını söyledi.

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç yönetimiyle birlikte, MESBAŞ Genel Müdürü Edvar Mum'u, makamında ziyaret etti. Irak sermayesinin, Türkiye ve bölgeye çekilmesi adına yoğun bir mesai harcadıklarını belirten Kılıç, Mersin'in, serbest bölgesi, limanı ve organize sanayi bölgeleri ile öne çıktığını vurguladı. Serbest Bölge'nin yatırımcılara sunduğu avantajların önemine dikkat çeken Kılıç, "Bu avantajlar sayesinde, bölgedeki yabancı yatırımcı sayısı artmaktadır. Amacımız, bu artışta Irak sermayesinin de payının olması. Zira, sermaye gücüne sahip Irak iş dünyası, yatırım arayışındadır. Bu anlamda dil, din ve tarih birlikteliği ile Türkiye öne çıkmakta, Mersin ise gerek coğrafi avantajları, gerekse de sahip olduğu zenginlikler ile ilgi çekmektedir" dedi.

MESBAŞ Genel Müdürü Mum da, bölgedeki çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Uzun yıllardır gündem olan bölgenin genişlemesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyleyen Mum, Serbest Bölge'nin önüne, denizin doldurulması ile yapılması planlanan yeni Konteynır Limanı'nın da, önemli bir proje olduğunu dile getirdi. Ekonomi Bakanlığı'nın çalışmalarını sürdürdüğü ve Mersin'in de pilot bölge seçildiği, 'Yeni Nesil Serbest Bölgeler' ile ilgili de bilgi veren Mum, "Yeni nesil serbest bölgelerin, pilot il olarak uygulanacağı ilimizde, lojistik, tarım, bakım-onarım gibi alanlarda olması bekleniyor. Ayrıca, kentimize yapılacak havalimanı da bu projeye dahildir. Havalimanı içerisinde. yaklaşık 500 dönüm üzerinde Uluslararası Ticaret Serbest Bölgesi olacak. Tasarı, halen Bakanlar Kurulunda olup, incelemenin ardından Meclis'e gönderilmesi ve ardından hayata geçirilmesi beklenmektedir. Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı ile TCDD'nin yaptığı ve bu yıl tamamlanacak olan Lojistik Köy de, Mersin'in uluslararası ulaşım ağları ve koridorlarına bağlanması adına önemli çalışmalardır" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(20.02.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Adana'nın Ocak ayı trafik bilançosu

ADANA Valiliği tarafından yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için yapılan trafik denetimlerinde 103 bin 663 aracın kontrol edildiği, bunlardan 25 bin 887'sine toplam 3 milyon 853 bin lira para cezası uygulandığı belirtildi.

Kentte, aylık bir milyon aracın trafikte olduğu belirtilen açıklamada, araçların yaklaşık yüzde 10'u üzerinde kontrol gerçekleştirildiği belirtildi. Ocak ayında yapılan denetimlerde, kusurlu olan 848 sürücünün mahkemeye sevk edildiği, bin 555 aracın trafikten men edildiği ve 381 sürücünün ehliyetine el konulduğu açıklandı. Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Alınan tüm etkin önlemlere rağmen, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle, 2013 yılı Ocak ayı içerisinde ilimiz sınırlarında toplam, 522 maddi hasarlı, 343 yaralamalı, 4 ölümlü olmak üzere toplam 869 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda maalesef 522 vatandaşımız yaralanmış, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak, aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 polis ve jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır."

ADANA, (DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement