Dha Yurt Bülteni - 21 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 21

CHP'li İnce: Hollanda kesinlikle AKP'lidir, 'evet' çıkmasını istiyor (2)"HAYIR DİYENLERE TERÖRİST DİYEN TERBİYESİZDİR"CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmaları kapsamında Keşan İlçesi'nin ardından Edirne'de halka seslendi.

16.03.2017 19:53

CHP'li İnce: Hollanda kesinlikle AKP'lidir, 'evet' çıkmasını istiyor (2)

"HAYIR DİYENLERE TERÖRİST DİYEN TERBİYESİZDİR"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmaları kapsamında Keşan İlçesi'nin ardından Edirne'de halka seslendi. Trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nde konuşan Muharrem İnce, referandum maddelerini anlatarak Ak Parti hükümetini eleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım'ın üçüncü köprüye ilişkin söylemlerini hatırlatan İnce, "Almanlar bizi çekemiyormuş. Binali Yıldırım öyle anlatıyor. Niye köprü yapmışız biz, Almanlar bizi çekemiyormuş. Niye çekemesin. Adamlar o köprüyü 100 sene önce yapmış zaten. Senin yaptığın köprüden Almanların yaptığı arabaya binerek geçiyorsun, sen ne konuşuyorsun. Bir de şunu diyor ki 'üçüncü köprüyü yaptık, görmüyor musun?' Üçüncü köprüyü yaptığına göre birinci ve ikinci köprüyü yapmışlar demek ki. Birinci köprü 1973'te yapıldı. 45 sene önce bu millet yaptı. Köprü yaptın Allah razı olsun, teşekkür ederim. 60-70 lira parayı verip geçiyoruz. Yahu o dolarların hepsi ana sığmaz ki, artan ile de köprü yapacaksın tabi ki. Biraz yapacaksın, ne var ki bundaö dedi.

15 TEMMUZ'UN SEBEBİ 2010 REFERANDUMU

Yargının FETÖ/PDY terör örgütüne teslim edildiğini öne süren İnce, 15 Temmuz darbe girişiminin nedeninin 2010 yılında yapılan referandum olduğunu iddia ederek, "2010 yılında referandumda 'hayır' dedik, onlar ne dedi 'evet' dedi. Ne oldu 2010'da yargıyı FETÖ'ye teslim ettiler. 15 Temmuz'un olma sebebi 2010 referandumudur. O zaman yargıyı teslim ettiler. Açılım sürecinde PKK ile pazarlık yaptılar. Biz 'hayır' yapmayın dedik, onlar 'evet' dediler. Dadaloğlu, Köroğlu, 'hayır' dedi. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin işgaline 'hayır' dedi. Bizde demokrasinin katledilmesine 'hayır' diyoruzö şeklinde konuştu.

SABAH AKŞAM YALAN SÖYLÜYORLAR

İnce, hükümetin yani anayasa maddelerine güvenmediği için Almanya ve Hollanda ile kavga ettiğini öne sürerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Evet diyenler kimler, bakın Kuran-ı Kerim'in, kutsal kitabımızın ilk emri nedir? Oku. İstiklal marşımızın ilk sözcüğü nedir? Korkma. İlkeniz bu olsun 'oku ve korkma'. Neyi okuyacaksın, önce 18 maddeyi oku. Buraya evet dersek terör bitecekmiş, ekonomi düzelecekmiş. Ben 50 kere okudum hiçbir maddede ekonomi ve terörden bahsetmiyor. Hangi madde ile maddesini söyle. Neden bunu okumuyorlar, malına güvenmiyor. Güvense maddeleri tartışır. Malına güvenmediği için Almanya ile kavga Hollanda ile kavga. Hayır diyenler terörist bunları konuşuyor. Sabah akşam yalan söylüyor. Hayır diyenlere terörist diyor. Siz terörist misiniz? Siz PKK'lımısınız, IŞİD'çimiziniz. Hayır diyenlerde evet diyenlerde bu memleketin evladı. Evet diyenler emin olunki bir kere okusalar yüzde 1 bile evet çıkmazdı. Ama hayır diyenlere terörist diyen terbiyesizdir.ö İnce, konuşmasının ardından Edirne'den ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-İnce'nin geliş ve gidiş detayları

-İnce'nin konuşması

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,

===============================================

Çavuşoğlu: Yakında Avrupa'da din savaşları başlar (3)

ÇAVUŞOĞLU: BİNMİŞ CUMHURİYETİN SIRTINA YÜK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda 'Gençlik Buluşmaları' konulu toplantıya katıldı. AÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Ünal ve üniversite öğrencilerinin katıldığı toplantıda konuşan Çavuşoğlu, referandum, bazı Avrupa ülkeleriyle görülen sorunlar ve dış politikalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrupa'da 6-7 yıl önce tüm merkezdeki siyasetçileri uyardıklarını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "Avrupa'da İslam karşıtlığı, ırkçılık bugün hat safhaya çıktı, artık çok tehlikeli bir boyuta geldi. Avrupa'nın uyanması lazım. Göç, güvenlik politikaları başarısız ve kendine bir çekidüzen vermesi lazım. Bunları söylediğimizde bizden hoşlanmıyorlar. Alışmışlar ders vermeye" dedi.

LİBYA'YA THY UÇUŞU BAŞLIYOR

Suriye, Irak gibi ülkelerde yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik Türkiye'nin çabalarını anlatan Çavuşoğlu, "Şu anda Libya'da büyükelçiliğini atayan sadece İtalya ve Türkiye var. Yakında inşallah THY uçuşlarına da başlayacak" dedi.

BÜYÜKELÇİLİK SAYISI 251'E ÇIKIYOR

Ekonominin gücünün batıdan doğuya doğru yılda 140 km hızla gittiğini dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Ticareti nasıl artırabiliriz, müzakereleri nasıl imzalayabiliriz?', 'Serbest ticaret anlaşmalarını ne kadar artırabiliriz?', 'Bölgesel ekonomik işbirliklerini nasıl artırabiliriz?' bunların hepsini düşünmemiz lazım. Yeni açılacak büyükelçiliklerle toplam 251'e çıkacak ve yakında dünyada 5'inciliğe yükseleceğiz. Bayrağımız her yerde dalgalansın, Türkiye temsil edilsin. Ama sadece büyükelçiliklerle değil, THY, AFAD, Kızılay, insani yardımlarıyla her yönüyle var olmamız lazım. Türkiye'nin sorumluluğu sadece kendi sınırlarında değil, Somali'de de Asya Pasifikte de, Karayip ülkelerinde doğal felaket olduğunda da biz sorumluyuz. Biz öyle görüyoruz."

"BOYUN EĞMEYİZ"

Türkiye'nin Türkiye'den büyük olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, " Balkanlar'dan da sorumluyuz. 'Bir gün Türkler tekrar güçlenecek bize gelecekler' diye bekliyorlar. 'Gelsinler bize hastane, okul, yolumuzu yapsınlar' diye bekliyorlardı ve şimdi işte bunları yapıyoruz. Ahıska Türkleri, Kırım Tatarları, Gagavuz Türkleri de bizi bekliyordu. 30-40 sene önce Almanya'ya Avrupa ülkelerine giden Türkler de oralarda ezikti. Ama şimdi öyle değil. Güçlü bir Türkiye var ve bununla gurur duyuyorlar. Bunu gören Türk- İslam düşmanları bize karşı sistematik baskı kurmaya çalışıyor, ama buna boyun eğmeyiz ve buna hiç kimsenin de gücü yetmez" diye konuştu.

"PARTİNİN ADI ÖZGÜRLÜKÇÜ AMA SENİN KAFAN FAŞİST"

Hollanda Başbakanının 'Türk bakan gelir laleleri, müzeyi görür ama Türkleri göremez' sözlerini hatırlatan Çavuşoğlu, "Sen kimsin? Senin partinin adı 'Özgürlükçü' ama senin kafan faşist. O akım var ya ırkçı merkezdeki partileri de buraya sürüklemeye başladı. Değer miydi iki fazla sandalye kazanacağım diye Türkiye gibi bir ülkeyi kaybetmeye. Ne oldu iki tane kazandın da. Dinamik dış politikada olmaya, karar masalarında olmaya ve dünyanın her yerinde aktif dış politikalar yürütmeye devam edeceğiz" dedi.

"BU SİSTEMİN DEĞİŞMESİ LAZIM"

Avrupalılar'la yaptıkları toplantılarda yetkililere Ortadoğu, Güney Amerika, BAE, Kazakistan, Azerbaycan, Asya, Çin gibi ülkelerle ilgili çalışmalarla ilgili tek tek 'var mısın' diye sorduğunda 'evet' yanıtı aldığını anlatan Çavuşoğlu, "Peki ben sana niye varsın diye soruyor muyum? Sen kimsin? Türkiye onların dizinin dibinde oturacak Türkiye değil artık. Kendi kararlarını kendi verecek Türkiye" dedi.

CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren ve 18 maddeyi okumamakla suçlayan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"10'uncu Yıl Marşı var. İyi var ama 10'uncu Yıl Marşı'nın yapıldığı günden bize kadar Türkiye'de 1 kilometre demiryolu yapıldı mı? Yapılmadı. Neden, yapılamaz çünkü hep kriz. Hani Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine Türkiye'yi ulaştırmak, ulaştıramadılar. Siyasetçileri kötülemiyorum ben, sistem. Sistemi güçlendirmemiz lazım. 'Cumhuriyet elden gidiyor' diyorlar ya kara propaganda. 'Cumhuriyet gidiyor gidiyor' da nereye gidiyor'Cumhuriyet 100'üncü yıla gidiyor arkadaşlar. 'Cumhuriyet elden gidiyor' diyene sorun bugüne kadar cumhuriyet için ne yaptın? Kem küm hep. Bugüne kadar yapamadın da cumhuriyetin 100'üncü yılı için ne hedefin var, yok. Cumhuriyetin geleceğiyle ilgili bir hedefin bile yok ama hemen başlıyor demagojiye. Bırak bunu, bunlar sadece cumhuriyetten geçiniyor. Binmiş cumhuriyetin sırtına yük. Biraz da katkı sağla kardeşim. Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine Türkiye'yi taşımak için bir hedefin olsun kardeşim."

Konuşmasında 'hayır' diyen ülkücü ve MHP'lilere de seslenen Bakan Çavuşoğlu, "Efendim hayır çıkarsa Bahçeli koltuğu kaybeder diye dağdaki PKK'lıyla bir ülkücü aynı safta yer alabilecek kadar nefsine bu kadar yenilebilir mi" diye eleştirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Salondakilerden görüntüler

Bakan Çavuşoğlu'nun gelişi

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşması

Salondakilerin şarkı söylemesi

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasını sürdürmesi

HABER-KAMERA: Mehmet ÇINAR/ANTALYA,

==============================================

Baro eski başkanı Kocasakal: Türkiye yol ayrımında

İSTANBUL Barosu eski başkanı Ümit Kocasakal, 16 Nisan'daki referandumda Türkiye'nin yol ayrımında olduğunu belirterek, Türk milletinin olmak ya da olmamak arasında bir sınav vereceğini söyledi.

Antalya Barosu Staj Akademisi'nde 2017 yılının ilk dersini, Konyaaltı Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal verdi. 'Milli Egemenlik Nedir, Nasıl Kullanılır' konusunda konuşan Ümit Kocasakal, genç meslektaşlarına mesleklerine ve cübbelerine saygılı olmaları çağrısında bulundu.

TUVALETLERDEN CÜBBE TOPLANIYOR

Kocasakal, kendisinin aklının ucundan bile geçmezken 6 yıl baro başkanlığı yaptığını söyledi. Bir dönem de yönetim kurulu üyeliği yaptığını anlatan Kocasakal, şöyle devam etti:

"Bakın Çağlayan Adliyesi'nde her gün ortalama tuvaletlerden 40 tane cübbe toplanıyordu. Yahu insan cübbesini tuvalete bırakır mı? Bakın ben yeminle söylüyorum. Hayatım boyunca cübbem üstümde hiç tuvalete girmedim, giremem. Çıkarırım cübbemi, bir yere bırakırım. Öyle giderim. O cübbe basit bir cübbe değil" diye konuştu.

"BU ORTAMDA YARGIYA DA GEREK YOK"

Avrupa'nın en beğenilen cübbesinin düğmesi ve cebi olmadığı için Türkiye'deki avukatların cübbesi olduğunu anlatan Kocasakal, "Değerli meslektaşlarım bir ülkede hukuk devleti işlemiyorsa, o ülkenin yargısı bağımsız değilse hepinize geçmiş olsun. Yahu nasıl yapacaksın mesleği? Zaten bu ortamda mahkemeye, avukata filan gitmeye gerek yok. İktidar partisinin il başkanlığına, ilçe başkanlığına gidersin, işi çözersin. Sen avukat olarak huzuruna çıktığın kişilerin hukuka göre değil de başka şeylere göre karar vereceğini düşünüyorsan, nasıl yapacaksın bu mesleği" diye konuştu.

Ardından 16 Nisan'da yapılacak referanduma sözü getiren Kocasakal, getirilmek istenen sistemle kayıtsız şartsız Türk milletine ait olan egemenlik yetkisinin Türk milletinden alınıp bir kişiye verilmek istendiğini savundu. "Aklımızla alay mı ediliyor?" diyen Kocasakal, şöyle devam etti:

"Bu saatten sonra kendi kendimizi yönetmiş olmayız. Birisi bizi yönetmiş olacak. Çünkü denetleme imkanımız yok. 5 seneden 5 seneye seçimle ise ya 5 sene sonra bu sistemle seçimin garantisi mi var? Ben bu kadar yetkiyi evde anama babama vermiyorum. Yahu anneme babama vermediğim bu kadar yetkiyi bir kişiye niye vereyim."

Referandumda Türkiye'nin yol ayrımında olduğunu belirten Kocasakal, "16 Nisan'da millet olarak TEOG sınavı gibi sınava gireceğiz. Olmak ya da olmamak. Shakespeare'nin var ya hani 'To be or not to be.' Yani hukuk devleti olmak ya da olmamak. Hukuk güvenliğine sahip olmak ya da olmamak. Medeni ülke olmak ya da olmamak. Telafisi yok. Hayırın ise hiçbir riski yok. Mevcut sistemin de arızaları var, ama gidermek o kadar kolay ki, iki kanun değiştirin yemin ediyorum bir sorun kalmaz. Siyasi partiler kanunu ile seçim kanunu" dedi.

Toplantı sonunda Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Kocasakal'a plaketle teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Toplantıdan genel görüntüler

Ümit Kocasakal'ın konuşması

Plaket verilişi

HABER-KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

==============================================

İstanbul'un 3'üncü havalimanı için 10 bin personel Gaziantep'te eğitilecek

GAZİANTEP Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) arasında İstanbul'un 3'üncü havalimanında çalıştırılacak 10 bin personelin eğitim alacağı protokol, düzenlenen törenle imzalandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza törenine; Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, IATA Genel Müdür Yardımcısı Rafael Schvartzman, Türk Hava Yolları Eğitim Başkanı Kemal Yüksek, İGA Havalimanı İşletmecisi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. İstanbul'da inşa edilen ve yılda 200 milyon yolcuya hizmet vermesi hedeflenen 3'üncü havalimanında görev yapacak personellerin eğitileceği programın protokol töreninde konuşan Rektör Tamer Yılmaz, üniversite olarak toplum yararına projelere destek verdiklerini belirterek, "Üniversitelerin en önemli görevi eğitim-öğretim yapmaktır. Bununla birlikte topluma fayda sağlayan hizmetler vermek ve toplum yararına projeler üretmek de üniversitelerin görevleri arasındadır. Dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olan İstanbul'un 3'üncü havalimanı için nitelikli personel yetiştirmek amacını taşıyan bu eğitim projesini IATA ile yürütecek olmak bizim için gurur verici" dedi.

IATA Genel Müdür Yardımcısı Rafael Schvartzman ise İstanbul'un yeni havalimanında çalışacak personellere eğitim vereceklerini söyleyerek, şunları dedi:

"İstanbul'un yeni havalimanının başarısı için Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile beraber çalışacak olmaktan onur duyuyoruz. Bu IATA'nın şimdiye kadar üstlendiği en büyük eğitim projesi olacak. İstanbul'un yeni havalimanını beklentilerin üzerine çıkarmak için havalimanına çalışkan ve kabiliyetli personel yetiştirmek konusunda kararlıyız. Türkiye'nin dünya standartlarında birinci kalite hava taşımacılığı hizmeti verme vizyonu ve bu alanda adanmışlığı oldukça açık bir şekilde görülüyor. Umuyoruz ki bu anlaşmamız uzun ve verimli bir ortaklığın başlangıcı olacaktır." Konuşmaların ardından Yılmaz ve Schvartzman arasında 10 bin havalimanı personelinin eğitileceği protokol imzalandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Toplantıya katılanlar

Konuşmalar

İmza töreni

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement