Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

Kaymakam Safitürk Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 29 kişiden 7'si tutuklandıMARDİN'de terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 29 kişiden 7'si tutuklandı.

08.12.2016 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaymakam Safitürk Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 29 kişiden 7'si tutuklandı

MARDİN'de terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 29 kişiden 7'si tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı'nca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen ve 10 Kasım'da PKK'lı teröristlerce makam odasında el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenen, Kaymakam Safitürk'ün şehit olmasının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında dün sabah adliyeye çıkarılan 29 kişiden 7'si tutuklandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 71 kişiden, emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 29 kişinin savcılıktaki sorguları tamamlandı. 17 kişi savcılık tarafından sorguları sonrası serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 12 şüpheliden 5'i de mahkemece serbest bırakılırken, aralarında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş ile yeğeni olan Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu ve Derik Belediyesi Zabıta Amiri Vedat Erol'un da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Öte yandan, Jandarma tarafından gözaltına alınan 42 kişinin işlemleri ise devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

-Adliyeden görüntü

-Alınan güvenlik önlemleri

-Serbest bırakılanlar

-Tutuklananların adliyeden çıkarılması

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/ MARDİN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Afyonkarahisar'a şehit ateşi düştü

Şehit babası: Ahmet'ime bir şey mi oldu

Fırat Kalkanı harekatında şehit olan piyade uzman çavuş Ahmet Şahin'in tarlaya çalışmak için gittiği için evde bulunamayan babası İsmail Şahin, motosikletiyle eve döndüğünde, gördüğü kalabalığı görünce şaşırdı. Evinin balkonuna Türk bayrağı asıldığını gören İsmail Şahin, "Ne oluyor burada, bu bayraklar nedir, indirin bu bayrakları. Yoksa Ahmet'ime bir şey mi oldu?" diye gözyaşı döktü.

Fenalık geçiren şehit babası İsmail Şahin'i çevredekiler ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Şahin, gözyaşları ve feryatlar içinde eve girdi.

Şehit Uzman Çavuş Ahmet Şahin'in 15 Temmuz'da Şeyma Şahin ile evlendiği, eşi sınır ötesi operasyona katıldığı için Şeyma Şahin'in kayınvalidesi ve kayınpederiyle birlikte kaldığı belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Şahin'in asıl görev yerinin Kayseri olduğu ve geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı'na katıldığı, şehidin ağabeyi Mahmut Şahin'in de Erzurum'da astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.

Şehidin evinin önünde sağlık ekipleri hazır bekletilirken, ev ve çevresine Çay Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Şehidin babası İsmail Şahin'in feryatları

Eve gelenler ve ağlayanlardan

Evden dış plan görüntü

Eve Türk bayrağı asılması

HABER- KAMERA: Muzaffer NAL/ÇAY (Afyonkarahisar),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

TFF Başkanı Yıldırım Demirören : Federasyon olarak döviz hesabını kapattık

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun 15 Temmuz Şehitler Parkı içerisinde bulunan Şehit Ömer Halis Demir Salonu'nda düzenlediği '2016 Samsun'un Enleri' adlı ödül törenine katıldı.

Gecede konuşan TFF Başkanı Demirören, federasyon olarak döviz hesabını kapattıklarını belirterek, "Futbol Federasyonu olarak yönetim kurulu toplantımızı belirli zamanlarda değişik illerde yapıyoruz. Amacımız oradaki kulüplerimizi, amatör kulüplerimizi görerek daha doğru kararlar almak istiyoruz. Yarın da toplantımızı Samsun'da yapacağız. Az önce bakanımız ile birlikte Samsun stadyumunu gezdik. Mart ayında ilk maçı oynayacaklarını düşünüyorum. Biz de buradan söz vererek milli maçımızın bir tanesini burada oynayacağız. Yönetime geldiğimizden beri amatör sporlar bizim için çok önemli. Tabi biz amatör sporların futbol bölümüne bakıyoruz. Futbol bölümüne de ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü futbol Türkiye'de siyasetten sonra ikinci geliyor. Toplumları bir araya getiren, kardeşlik duygusunu birbirimizle kaynaşmasını sağlayan en önemli unsurdur. Bunun için de her sene belli bir bütçeyi amatör sporlara ayırıyoruz. Cumhurbaşkanımızın verdiği nasihati biz 10 gün evvelinden yaptık. Federasyon olarak döviz hesabımızı kapattık hepsini TL'ye çevirdik" dedi.

BAKAN KILIÇ: ÜLKELER ARASI NEZAKET VARDIR

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Almanya'da Havalimanı'nda Alman polisinin tavrı ile ilgili konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ülkelerarası belli nezaketlerin olduğunu belirterek, "Uluslararası camianın içerisinde Türkiye'yi farklı göstermeye, farklı şeylerde bir araya getirmeye çalışanlar var. Ülkeler arası ilişkilerde, diplomatik ilişkilerde belli nezaketler vardır. O nezaket kurallarına herkes uymak durumundadır. Yakın zamanda Almanya'da cereyan eden ve TBMM'nin başkanvekiline havalimanında yapılan muamele kabul edilemez. Ayşe Nur Bahçekapılı hanımefendinin çalınmış olan pasaportundan sonra alınan seyahat belgesi ile bin bir zorluk çıkartarak Almanya'dan çıkışını geciktiren ve orada onu sıkıntıya sokan görevliler hakkında Almanya Federal Cumhuriyetinin ivedi şekilde izahat vermesi ve orada yanlış bir uygulama içerisinde olan bu görevliler ile ilgili de gerekli işlemlerin yapmasını bekliyoruz. Bu en azından hiçbir şey değilse, diplomatik nezaketen yapılması gereken şeydir. 'Tanımıyorduk, bilmiyorduk' diyerek bu işin içerisinden çıkamazsınız. 'Uluslararası kurallarımızda öyledir' diyerek de bu işin içerisinden çıkamazsınız. Bir nezaket vardır, ülkelerarası ilişkiler vardır, hepsinden önemlisi gösterilmesi gereken belli uluslararası kurallar vardır. Uluslararası kurallarda mütekabiliyet diye bir uygulama vardır. Mütekabiliyet de her şekilde işlenir" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'yi farklı noktada almak isteyenler önce kendilerine baksınlar. Türkiye'de bir takım sorunların olduğunu söylüyorlar. Biz bu yaz Fransa'da Olağanüstü Halin gölgesi altında Avrupa Futbol Şampiyonası'nı izledik. Fransa sokaklarında ağır silahlarla gezen askerler vardı. Orada OHAL vardı. Hiç kimse Paris'te veya Fransa'da 'yapmayalım, orada bir sıkıntı olur' diye. Dürüst olacağız. Teröre karşı mücadelede birbirimize destek vereceğiz. Birbirimizi kösteklemeyeceğiz. Çünkü terör ne milleti, ne dini, ne inancı, ne sınırı vardır. Gelir herkesi her an her yerde vurabilir.ö

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ödül almaya layık görülen sporculara ve kulüplere hediyelerini takdim ettikten sonra salondan ayrıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in açıklamaları

-Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın açıklamaları

-TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in ödül vermesi

-Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın ödül vermesi

-Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın'ın Bakan Kılıç'a hediye takdimi

- Samsunspor Başkanı Erkut Tutu'nun TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven'le TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e hediye takdimi

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

Diyarbakır kırsalında operasyon: 6 PKK'lı öldürüldü

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi kırsalında ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra gerçekleştirilen hava destekli operasyonda, aralarında üst düzey yöneticilerin de olduğu değerlendirilen 6 PKK'lı öldürüldü.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerince elde edilen bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda, Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan ve teröristlerce Ape Musa olarak isimlendirilen dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"04 Aralık 2016 tarihinde Hava Kuvvetleri desteğinde başlayan 'Bayrak-31 J Uzm Çvş. Mehmet Arıyeşil' operasyonu 07 Aralık 2016 Çarşamba gecesi başanyla tamamlanmıştır. icra edilen operasyon kapsamında yapılan temas araması neticesinde; İçerisinde üst düzey terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 6 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş, 1 adet M-16 Piyade Tüfeği, 4 adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği, 2 adet tabanca, 2 adet Yaesu Sabit Merkez Telsizi, 1 adet Laptop, 6 adet sırt çantası, Mayın/el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 4 adet Toll serisi patlayıcı düzeneği, 250 metre kablo, 25 adet elektirikli fünye, 1 adeat R/F sinyal dedektörü, 5 adet büyük tüp, 5 adet küçük tüp ile çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi, Şenlik Köyü mülki sınırları içerisindeki terörist mezarlığı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca inşa edilen yasadışı yapılar yerinde imha edilmiş, teröristler tarafından hazırlanan 2 adet sığınak ve barınak kullanılamaz hale getirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon ile ilgili adli işlemlere devam edilmektedir."

Görüntü Dökümü

--------------

Ele geçirilen mühimmatlar

Haber: DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

HDP heyeti Cezaevi'nde bulunan Fiğen Yüksekdağ'ı ziyaret etti

KOCAELİ F tipi Cezaevi'nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, milletvekilleri ve yabancı parti başkanları ziyaret etti. Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Tuğluk, Fiğen Yüksekdağ'ın bir gün bile cezaevinde kalmasının gayrimeşru olduğunu söyledi.

Kandıra Cezaevi'ne gelen Norveç Sosyalist Sol Parti Başkanı Audun Lysbakken, Norveç Sosyalist Sol Parti Milletvekili Siri Gjortz, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Berdan Öztürk, İstanbul İl Eşbaşkanı Doğan Erbaş ve Parti Meclisi Üyesi Ayşe Berktay'dan oluşan heyet Kandıra Cezaevi'nde yatmakta olan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı cezaevinde ziyaret etti.

Cezaevi önünde açıklama yapan Ayşe Tuğluk, "Arkadaşlarımız içlerinde bulundukları zor duruma rağmen cezaevinde moral olarak da yüksek düzeyde bu süreci karşılıyorlar. Tabiki milletvekili arkadaşlarımızın ki bir tanesi bizim partimizin eş başkanı Fiğen Yüksekdağ'ın bir gün bile bu cezaevinde kalması gayrimeşrudur. Biz içerdeki uygulamaları bir tecrit uygulaması olduğunu zaman zaman basın mensuplarıyla paylaşmıştık. Düşünün ki bir partinin eş başkanı sayın Yüksekdağ ile yaptığımız görüşmede bizim bütün yanımızda götürdüğümüz ve kendisiyle paylaşmak istedimiz. Dökümanlar aktarımların eğer kendisine gösterirsek el konulacağına dair bize uyarılar gelmeye başladı." dedi.

Cezaevinde bulunan partililerin siyasal faliyetlerini yürütme hakları olduğunu söyleyen Tuğluk konuşmasını söyle sürdürdü:

"Bir partinin eş başkanı 6 milyon oy almış bir partinin eş başkanının siyaset konuşamaz hale getirilmesi cezaevinde bu uygulamanın da devam ediyor olması ayrı bir sorundur. Hukuksuzluğun ne boyutta olduğunu gösteriyor. Kararın Türkiye'deki mevcut anayasa ve kanunların dışında çok üstten siyasi iktidar tarafından bir kararla burada tutulduklarını ve buradaki uygulamaların da o kararla bağlantıların devam ettiğini görüyoruz. Gayrimeşru bir durum söz konusudur. Çünki arkadaşlarımız hala milletvekillerleridirler halen dokunulmazlıkları devam ediyor ve bunların yasama faliyetlerine katılma dolayısıyla cezaevinde siyasi faliyetleri yürütme hakları vardır. Bu haklarını kullanmaları engelleniyor ve özellikle sayın Yüksekdağ noktasında özel bir uygulamanın da ayrıca bir uygulamanın da devreye sokulduğunu ifade edebilirim. Tek kişilik odalarda kalıyorlar defalarca müracat yapılmasına rağmen bu tecrit durumu devam ediyor. Diğer F1 de de olan arkadaşlarımız da birbirleriyle görüşemiyorlar sohbet dahi edemiyorlar. Halbuki bunlar aynı davadan cezaevinde bulunuyorlar. Bunların bir arada olmaları en doğru şeydir. Bu uygulamaların da katı bir şekilde devam ettiğini söyleyebiliriz. Yaptığımız itirazlar var. Bu itirazları da yapmaya devam edeceğiz. Bu hukuksuzlukları hiçbir şekilde kabul edemeyiz." diye konuştu

Milyonlarca verilen oyun iradesine darbe vurulduğunu söyleyen HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğit Alp, "Ülke hakları açısından birarada yaşamanın zeminin yok etmeye çalışan ve bunu da dinamitleyen bir iktidar sözkonusu. Öyle ki seçilmiş olan milletvekili arkadaşlarımız parti ve ilçe başkanlarımız bir bütün olarak partimize yönelik yoğun bir saldırı sözkonusu. Milyonları aşan iradedir bu. Bu olay Fiğen Yüksekdağ veya Selahattin Demirtaş'ın şahsında milyonlarca verilen oyun iradesine darbedir ve bu darbeyi de hergeçen gün arttıran 34. günü bulan bir cezaevi durumuyla karşı karşıyayız. Her geçen gün birarada yaşama zeminini yok etmeye çalışıyorlar.Bu siyasal ve ekonomik istikrarsızlık getirdiği gibi insanların birada birbirine bakacak yüzü neredeyse yok sayacak bir şekilde uygulama var. Dün cemaat bunu yapıyordu bugün AKP yaptı. AKP dün cemaate yaptırdığını bugün cemaati tutuklayarak bir başka savaş isteyen guruplarla yine Kürt özgürlük ve siyasal hareketine aynı uygulamalarla devam ediyor. Bu konudaki Kürt politikasındaki istikrar inanılmaz düzeyde yürüyor. " dedi. Yapılan açıklamanın ardından HDP heyeti cezavinden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kandıra Ceazevi görüntüsü

-Açıklamalar

HABER: FARUK KIYAK-ORHAN UZUN-KAMERA: ORHAN UZUN-/ KOCAELİ

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Yolcu otobüsünde 2 kilo 135 gram esrar ele geçirildi

UŞAK'ta polisin yolcu otobüslerinde yaptığı uygulamada, bir yolcu otobüsünde 2 kilo 135 gram esrar ele geçirildi, olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, önceki gün Uşak-Ankara Karayolu Şeker Fabrikası Kavşağı'nda uygulama noktası oluşturdu. İzmir yönüne giden yolcu otobüsleri durdurularak arama yapıldı. Narkotik köpeği Tora, bir yolcu otobüsünün bagajında valizlerin arasında iki adet streç filme sarılı ve naylon poşete gizlenmiş şekilde esrar tespit etti. Valizleri açan polis, naylon poşetlerde 2 kilo 135 gram esrar buldu. Ele geçirilen uyuşturucuya el koyan polis, M.K.'yı (20) gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen M.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Yolcu otobüsünden görüntü

Narkotik köpeği TORA'nın otobüsün bagajında araması

TORA'nın esrarı bulması

Esrardan görüntü

Haber-Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

Halk otobüsündeki yolcular dehşeti böyle yaşadı

Kocaeli'nde dün akşam gizli buzlanma nedeniyle meydana gelen otobüs kazasındaki yolcular dehşet anı kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kaza, dün saat 19.00 sıralarında İzmit 28 Haziran Mahallesi Eski İstanbul Caddesi'nde meydana geldi. Umuttepe'den aldığı yolcuları çarşı merkezine taşıyan Cemil Başarık yönetimindeki 41 J 0477 plakalı halk otobüsü, gizli buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp devrildi. Kazada, araç şoförü ile birlikte 10 kişi yaralandı.Otobüs içersindeki kamera saniye saniye kaza anını görüntülerken sürücünün bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetmesinin ardından, kaldırıma çarpan halk otobüsü devrildikten sonra yolcular otobüs içersinde koltuklara ve camlara savrularak çarparak düştü. Kazanın ardından sürücü Cemil Başarık sağ önce camı tekmeleyerek kırdı. Ardından sürücü Başarık ve yolcular ön camdan dışarı çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ(güvenlik kamerası)

------------

-Otobüs içersindeki kameradan kaza anı

-Yolcuların koltuklara camlara savrularak çarpmaları

-Otobüs içersinde yolcuların bağırışmaları

Haber: Ergün Ayaz/ Kocaeli,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Uluslararası güvenlik şirketinin CEO'su kazada yaralandı

BOLU'da, kar nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak dereye uçan otomobilin sürücüsü 46 yaşındaki Hasan Alsancak yaralandı. Alsancak'ın uluslararası bir güvenlik şirketinin CEO'su olduğu belirtildi.

Kaza, dün akşam saat 21.15 sıralarında Abant Tabiat Parkı yolunda meydana geldi. Kent merkezi yönüne giden, Hasan Alsancak yönetimindeki 34 KB 7521 plakalı otomobil, kar nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak dereye uçtu. Araçta sıkışan Alsancak yaralandı. Yaklaşık 45 dakikalık çalışmayla kurtarılan Hasan Alsancak, ambulansla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Alsancak'ın vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu belirtildi.

ULUSLARARASI ÖZEL GÜVENLİK ŞİRKETİNİN CEOSU

Hasan Alsancak'ın 1992 yılında Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra emniyet teşkilatında üst düzey görevlerde bulunduğu ve Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi'nde kıdemli ülke güvenlik ve güvenlik danışmanı olarak da çalıştığı belirtildi. Alsancak'ın resmi görevinden ayrıldığı ve şu anda uluslararası bir özel güvenlik şirketinde CEO olarak görev yaptığı bildirildi.

GÖRÜNTÜLÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Yaralının aracından çıkarılması

-İtfaiyenin ve sağlık ekiplerinin çalışması

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Mevlana'yı anma törenleri başladı

KONYA'da Mevlana'nın ölüm yıldönümü nedeniyle her yıl 7- 17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 'Uluslararası Mevlana'yı Anma Törenleri'nin ilk günü sema gösterisiyle başladı. Sema gösterisine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı.

Mevlana Kültür Merkezi'nde, bu yıl 'Birlik Vakti' temasıyla düzenlenen törenlerin ilk günü, sema gösterisiyle başladı. Gösteri öncesi konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, insanları birlik ve beraberliğe davet etti. İnsanları bir araya getiren, 'Birlik Vakti' fikrinden hareketle konuşan Kurtulmuş, bu seçilen sözün çok anlamlı ve önemli olduğuna dikkat çekti. Konya'da cadde ve sokaklara asılan Mevlana'nın yıllar ve asırlar öncesinden gelen sözlerinin her birinin üzerinde günlerce konuşulacak sözler olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Bu sözlerin bir kere daha hatırlatılmasının modern insanın sorunlarına çözüm olacağı, içerisinde yaşadığımız çağın problemlerini ortadan kaldıracağı anlayışıyla o sözler seçilmiş ve pankart haline getirilmiştir. Bu sözlerden bir tanesi de, 'Biz, bu dünyaya bölmeye, parçalamaya, irili ufaklı hale getirmeye gelmedik. Biz bu dünyaya birleştirmeye, derlemeye, toparlamaya, ululamaya ve büyütmeye geldik' sözüdür. Bu çerçevede 'Birlik vakti' sloganı anlayışı son derece anlamlı ve bu seneki törenlere rehberlik edecek bir sözdür. İnşallah bu sözün hem ülkemiz, hem de maalesef paramparça edilmiş coğrafyamız için yeniden uyarıcı, hatırlatıcı bir mahiyetle hepimizi yeniden uyandırmasını temenni ediyorum" dedi.

Mevlana'nın 'Gel, Ne olursan gel' sözünü hatırlatarak konuşmasına devam eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Hz. Mevlana insanları 'Gel ne olursan ol gel' diye çağırarak insanları bir olana, tek olana, insani olana, irfanı olana, hikmete ait olana, insanın derununda var olana davet etmiştir. Aslında Hz. Mevlana insanları, tek kelime ile insanları kesret içinde vahdete, kesret içinde tevhide davet etmiştir. İşte o davet, bugünlerde çok daha fazla ihtilacımız olan bir davettir. İnsanların mezhep ve meşrepleri üzerinden ayrılmaya çalışıldığı, insanların etnik kimlikleri üzerinden birbirinden farklılaştırmaya çalışıldığı, insanların hayat tarzları ve dini inanışları dolayısıyla birbirinden uzaklaştırılmaya çalışıldığı günümüzde, her şeyden daha çok bu kesret içinde vahdet anlayışıyla tevhidin birleştiriciliğinde birlik olma vakti ve zamanıdır. Bu sene 743'üncüsünü icra edeceğimiz Mevlana ihtifallerinin Şeb-i Arus törenlerinin, başta bizim insanlarımız olmak üzere, bu coğrafyanın insanları olmak üzere, bütün insanla birlik meselesini yeniden hatırlatmasını diliyorum"

Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Ahmet Özhan, tarafından Türk Tasavvuf Müziği konseri verildi. Daha sonra Kültür Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sema gösterisi sundu.

Görüntü Dökümü:

----------

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un konuşması

Anma töreninden görüntüler

Genel ve detaylar

Haber: Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan DÖNMEZ/KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

200 liralık borç 800 liraya çıkınca çıldırdı

ANTALYA'da 800 TL'lik kredi kartı borcuyla ilgili görüşmek için gittiği ofiste avukat Burak Aydoğan'ın hakaretine maruz kaldığını iddia eden Bülent Karataş, 12'nci kattaki büronun balkonuna çıkarak, "Bu ülkede 200 TL'lik borç 4 ayda 800 TL'ye çıkıyorsa bunu kabul etmiyorum" diye isyan etti.

Olay, saat 15.15 sıralarında Muratpaşa İlçesi, Soğuksu Mahallesi Adabel Sitesi'nde meydana geldi. Yurt dışında olduğu için unuttuğu 200 TL'lik kredi kartı borcunu ödemek için bankayla görüşen Bülent Karataş, borcun 4 ayda 800 TL'ye yükseldiğini öğrendi. Bu duruma sinirlenen Karataş, bankanın avukatı Burak Aydoğan'ı telefonla aradı. Karataş, iddiaya göre avukat Aydoğan'ın kendisine hakaret etmesi üzerine ofisine gitti. Burada da avukat Aydoğan'ın hakaretlerine uğradığını ileri süren Bülent Karataş, ofisin balkonuna çıkarak çevreye bağırmaya başladı. Karataş, "Bu ülkede 200 TL'lik borç 4 ayda 800 TL'ye çıkıyorsa bunu kabul etmiyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.

Karataş'ın balkona çıkması üzerine ofis çalışanları durumu polise bildirdi. Kısa sürede gelen polis, Bülent Karataş'ı ikna edip içeri girmesini sağladı. İfadesi alınmak üzere Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürülen Bülent Karataş, "Avukat Aydoğan telefonda 'Sen hayvan mısın, neden borcunu ödemiyorsun' diye hakaret etti. Konuşmak için ofisine gittiğimde hakaretleri sürdürünce çıldırdım" diye konuştu.

Suçlamaları kabul etmeyen avukat Burak Aydoğan ise "Kimseye hakaret etmedim. Üstelik kendisine yardımcı olma sözü verdik. Ofisi basıp bizi tehdit etti. Kamera görüntüleri var" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Bülent Karataş'ın balkonda görüntüsü

İtfaiye,ambulans ve polis araçlarının görüntüsü

RÖP 1: Bülent Karataş ( intihara teşebbüs eden kişi )

Bülent Karataş polis aracına binerken görüntüsü

Binanın dış plan görüntüsü

RÖP 2: Av Burak Aydoğan

Tarafların polis aracı ile polis merkezine götürülmesi

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

======================================

Kamyon altında kalan üniversiteli Gizem öldü

BURDUR'da yolun karşısına geçmeye çalışırken belediyeye ait asfalt kamyonunun çarptığı üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Medine Gizem Çakal, yaşamını yitirdi.

Kaza, saat 16.00 sıralarında Burdur kent merkezi Özgür Mahallesi Merkez Halk Pazarı Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Medine Gizem Çakal, caddeden yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada Ramazan A.'nın kullandığı 15 NT 301 plakalı Burdur Belediyesi'ne ait asfalt kamyonunun altında kaldı. Kamyon üzerinden geçen Medine Gizem Çakal ağır yaralanırken, yanındaki arkadaşı olayın etkisiyle şoka girdi.

Kamyon sürücüsü çevredekilerin bağrışmaları sonucu aracı durdururken, olay yerine gelen sağlık ekipleri Medine Gizem Çakal'ı ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan müdahaleye rağmen Çakal, yaşamını yitirdi.

Acı haberi alıp hastaneye gelen arkadaşları gözyaşına boğuldu. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz da hastaneye gelerek hastane yöneticisi Dr. Ferunda Demir'den bilgi aldı. Prof. Dr. Korkmaz, "Çok büyük bir acı yaşıyoruz. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Olay yerinin yakınında işyeri bulunan Hasan Koca adlı bir görgü tanığı, "Kız kaldırımdan yürüyordu, muhtemelen takıldı düştü. Belediyenin arabası fark etmedi bile. Bütün tekerleri vücudunu ezip devam etti. Millet bağırınca durdu" dedi.

CENAZE AİLEYE TESLİM EDİLDİ

Burdur'da yolun karşısına geçmek isterken kamyonun çarpması sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Medine Gizem Çakal'ın acı haberini alan ailesi Denizli'den Burdur'a geldi. Burdur Devlet Hastanesi morgundan kızlarının cenazesini almak için bekleyen baba Ömer Çakal ile anne Teslime Çakal gözyaşlarına boğuldu.

'ÖĞRETMEN OLSUN DİYE GÖNDERDİK'

Zemin kattaki bir odada bekledikleri sırada acılı anne, "Bu ölüm sana hiç yakışmadı kızım", baba ise "Öğretmen olsun diye gönderdik, cenazesini götürüyoruz" diye gözyaşı döktü. Baba Ömer Çakal, kamyon sürücüsü ve Burdur Belediyesi'nden şikayetçi olacağını da belirtti.

Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz ile Medine Gizem Çakal'ın okuduğu Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz da hastanede acılı aileyi teselli etmeye çalıştı.

Gizem Çakal'ın cenazesi daha sonra morgdan alınarak Burdur Belediyesi'nin aracıyla memleketi Denizli'ye götürüldü. Genç kızın cenazesi yarın Denizli'ye bağlı Kaklık Beldesi'nde toprağa verilecek.

Görüntü dökümü

--------------------------

Hastanede bekleyen arkadaşları ve yakınları

Anne ve babadan detay

Cenaze aracının gidişi

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement