Faber-Castell Sanat Atölyeleriyle Rengarenk - Son Dakika
Güncel

Faber-Castell Sanat Atölyeleriyle Rengarenk

Faber-Castell Sanat Atölyeleriyle Rengarenk

Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri firması Faber-Castell'in desteğiyle Rahmi M. Koç Müzesi, Pera Müzesi, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi ve S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleşen atölye çalışmalarıyla, çocuklar hem renkli bir dünyaya yolculuğa çıkıyorlar hem de keyifli vakit geçiriyorlar.

04.12.2013 15:31

Rahmi M. Koç Müzesi

Etkinlik: 'Mutfak Atölyesi; En Tatlı Noel Babam'

Yer: Fenerbahçe Vapuru

Tarih: 7 Aralık Cumartesi

Saat: 11:00 – 12:30

Yaş: 4 - 6 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Çocuklar, yılbaşına özel gerçekleştirilen 'En Tatlı Noel Babam' atölyesiyle rengarenk kurabiyeler hazırlayacaklar ve sonra bu kurabiyeleri kocaman bir bardak sütle birlikte yiyecekler. Atölyeye katılım için biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir ve kişi başı katılım ücreti 40 TL'dir.

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi

Etkinlik: 'Fen Atölyesi; Edison'un Sesi'

Yer: Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi

Tarih: 7 Aralık Cumartesi

Saat: 11:00 – 12:30

Yaş: 9 - 12 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Bu cumartesi Fen Atölyesine katılacak çocuklar, tarihin en önemli mucitlerinden Edison'u tanıyacaklar ve onun buluşlarının hayatımıza kattığı güzellikleri anlayacaklar. Atölyeye katılım için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Atölye için kişi başı katılım ücreti 30 TL'dir.

Pera Müzesi

Etkinlik: 'Maviyi Seviyorum'

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 7 Aralık Cumartesi

Saat: 11:00 – 13:00

Yaş Grubu: 4 – 6 Yaş Arası

Etkinlik Detayı: Mavinin birbir farklı tonunu keşfedecek çocuklar, keşfettikleri bu renklerle kendi resimlerini oluşturacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Etkinlik: 'Hayalimdeki Takı'

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 7 Aralık Cumartesi

Saat: 14:00 – 16:00

Yaş Grubu: 7 – 14 Yaş Arası

Etkinlik Detayı: Sophia Vari'nin eserlerinden ilham alan çocuklar, birbirinden çeşitli malzemelerle kendi takılarını tasarlayacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Etkinlik: 'Kağıt Üstüne Kağıt'

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 8 Aralık Pazar

Saat: 12:20 – 14:20

Yaş Grubu: 4 – 6 Yaş Arası

Etkinlik Detayı: Çocuklar, sergideki kolaj çalışmalarını inceledikten sonra, eğitim atölyesinde değişik kağıtları bir araya getirerek, kendi kolajlarını oluşturacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

Etkinlik: 'Günlük Hayatımızdaki Şekiller'

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 8 Aralık Pazar

Saat: 15:00 – 17:00

Yaş Grubu: 7 – 14 Yaş Arası

Etkinlik Detayı: Geometrik ve organik şekillerle çalışan Sophia Vari'nin rölyef çalışmalarını inceleyen çocuklar, farklı bir malzemeyle soyut/somut kavramları üzerine kabartmalarını oluşturacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL PERAkart aile ile %50 indirimli.

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi

Etkinlik: 'Taş Ağır mıdır?'

Yer: S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 3/ 4/ 5/ 6 Aralık

Saat: 10:00 – 15:00

Yaş Grubu: 5 - 17 yaş arası

Etkinlik Detayı: Bu atölyede, Anish Kapoor'un eserlerinde yaratmaya çalıştığı ağır, hafif boşluklu ve soyut olma algılarını katılımcıların da duyumsamalarını sağlayacak üç boyutlu çalışmalar yapılacaktır.

Etkinlik: 'Asistanım Bilgisayar'

Yer: S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 7 Aralık Cumartesi

Saat: 11:00 – 13:00

Yaş Grubu: 9 - 12 yaş arası

Etkinlik Detayı: Bu çalışma ile çocuklar bilgisayar kullanarak tasarım yapacaklar ve tasarladıkları biçimleri kendi seçecekleri materyaller ile üç boyutlu hale getirecekler. Etkinlik için rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Etkinlik: 'Dünya Bu Eser İçin Çok Küçük'

Yer: S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 7 Aralık Cumartesi/ 14:00 – 16:00

8 Aralık Pazar/ 11:00 – 13:00

Yaş Grubu: 5 - 6 yaş arası

Etkinlik Detayı: Çocuklar, onlar için hazırlanmış beyaz bir galeri, kamusal alan ve doğa maketleri için soyut biçimler tasarlayacaklar. Küçük büyük algısı, objenin mekanı var etmesi, soyut figür gibi kavramları tartışıp minyatür dünya içine büyük eserler yapıp yerleştirecekler. Etkinlik için rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Etkinlik: 'Malzemem, Ben ve Tesadüfler'

Yer: S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 8 Aralık Pazar

Saat: 11:00 – 13:00

Yaş Grubu: 7 - 8 yaş arası

Etkinlik Detayı: Çocuklar, Anish Kapoor'un sıklıkla kullandığı pigment, balmumu gibi materyalleri Süreç Stüdyosu olarak tasarlanan atölyede kullanarak bir sanat laboratuarı deneyimi yaşayacaklar. Bir eser yaratılırken kendi kararlarının dışında nelerden etkilendiğini yaşayarak görecekler. Etkinlik için rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Faber-Castell Sanat Atölyeleriyle Rengarenk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement