TBMM'de vefat eden Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez için Meclis'te cenaze töreni düzenlendi - Son Dakika
Güncel

TBMM'de vefat eden Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez için Meclis'te cenaze töreni düzenlendi

TBMM Genel Kurulunda konuşma yaparken fenalaşan ve hastanede hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez için Meclis'te cenaze töreni düzenlendi. Törene, Bitmez'in ailesi ve birçok siyasi lider katıldı. Bitmez'in cenazesi yarın İstanbul'da defnedilecek.

14.12.2023 16:58  Güncelleme: 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde kürsüde konuşmasını tamamladığı sırada fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve bugün yaşamını yitiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez için TBMM'de cenaze töreni düzenlendi. Bitmez'in Türk bayrağına sarılı tabutuna Filistin bayrağı da konuldu.

TBMM Genel Kurulu'nda salı günü bütçe görüşmeleri sırasında konuşmasını tamamladığı sırada fenalaşan ve hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Bitmez için bugün saat 16: 00'da TBMM'de tören düzenlendi. TBMM'de yapılan törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Gülizar Biçer Karaca ve Celal Adan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, Saadet Gelecek Grubu Başkanı Selçuk Özdağ, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bitmez'in babası, eşi, kızı ile çok sayıda eski ve yeni milletvekilleri katıldı.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Bitmez'in Türk bayrağına sarılı tabutuna Filistin bayrağı da koydu. Cenaze töreninde Hasan Bitmez'in özgeçmişi okundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve dua edildi. Tören sonunda Bitmez'in naaşı cenaze aracına kortej eşliğinde götürüldü. Cenaze töreninin ardından Bitmez'in ailesi ve Saadet-Gelecek Grubu milletvekilleri tören salonunda taziyeleri kabul etti.

Bitmez'in cenazesi 15 Aralık Cuma günü (yarın) İstanbul Fatih Camisi'nde kılınacak Cuma namazını müteakip İstanbul Merkezefendi Mezarlığı'na defnedilecek.

TBMM\'de vefat eden Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez için Meclis\'te cenaze töreni düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM'de vefat eden Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez için Meclis'te cenaze töreni düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement