TEM Otoyolu Ankara-İstanbul Yönü Trafik Kapandı - Son Dakika
Güncel

TEM Otoyolu Ankara-İstanbul Yönü Trafik Kapandı

Yoğun yağıştan dolayı Bolu Dağı Tüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara - İstanbul yönü trafiğe kapanmıştır. Ankara'dan İstanbul'a giden sürücülerimiz Abant gişelerinden D-100'e yönelmiş ve o güzergâhta yoğun bir trafik oluşmuştur. Ankara'dan İstanbul'a gidecek olan yol kullanıcılarının ikinci bir duyuruya kadar Ankara- Eskişehir - Bilecik - Sakarya istikametini kullanmaları gerekmektedir.

09.07.2023 21:40  Güncelleme: 01:10

Yoğun yağış nedeniyle TEM Otoyolu'nda heyelan meydana geldi. Ankara- İstanbul yönü trafiğe kapandı. Bakan Uraloğlu, "Ankara'dan İstanbul'a gidecek olan yol kullanıcılarının ikinci bir duyuruya kadar Ankara - Eskişehir - Bilecik - Sakarya istikametini kullanmaları gerekmektedir." ifadelerini kullandı. Alternatif yollarda uzun araç kuyrukları oluşurken akşam saatlerinde bir canlı yayına bağlanan Bakan Uraloğlu, çalışmaların sürdüğünü ve yolun Pazartesi akşama açılacağı bilgisini verdi.

TÜRKİYE SELE TESLİM

Türkiye genelinde iki gündür şiddetli sağanak yağış etkili olmaya başladı. Özellikle Karadeniz ve Marmara bölgesindeki yağışlar hayatı felç etti, birçok bölgede sel ve heyelan meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 30 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı.

TEM Otoyolu'nda heyelan! Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı

ANKARA-İSTANBUL YÖNÜ TRAFİĞE KAPANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, aşırı yağışın ardından TEM Otoyolu'nda yaşanan heyelan sebebiyle Ankara-İstanbul yönünün trafiğe kapandığını belirtti. Twitter hesabından paylaşım yapan Uraloğlu şunları söyledi: "Yoğun yağıştan dolayı Bolu DağıTüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara - İstanbul yönü trafiğe kapanmıştır. Ankara'dan İstanbul'a giden sürücülerimiz Abant gişelerinden D- 100'e yönelmiş ve o güzergâhta yoğun bir trafik oluşmuştur. Ankara'dan İstanbul'a gidecek olan yol kullanıcılarının ikinci bir duyuruya kadar Ankara- Eskişehir - Bilecik - Sakarya istikametini kullanmaları gerekmektedir."

Yoğun yağış nedeniyle TEM Otoyolu trafiğe kapandı

YOLUN AKŞAM SAATLERİNDE AÇILMASI BEKLENİYOR

Bakan Uraloğlu, bağlandığı bir televizyon programında son duruma ilişkin bilgi verdi. Uraloğlu, otoyolda sabaha doğru trafiğin rahatlayacağını ve yolun akşam saatlerinde açıklayacağı bilgisini verdi.

"EKİPLER MÜDAHALEYİ SÜRDÜRÜYOR"

Bakan Uraloğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise şunları söyledi: "Dün geceden bu yana ülkemizin özellikle Bolu, Zonguldak, Bartın, Ordu, Karabük Kastamonu, Sivas, Erzincan ve Samsun'u etkisi altına alan yoğun yağışlar sebebiyle sel ve heyelan olayları yaşanmıştır. Karayolu ulaşımında da sel, teressubat birikmesi gibi olumsuzluklar nedeniyle yer yer aksaklıklar meydana gelmiştir. Karayolları Genel Müdürlüğü, AFAD, Jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü vb. birçok kurum ivedi bir şekilde duruma müdahale etmiş ve etmeyi de sürdürmektedir.

TEM Otoyolu'nda heyelan! Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı

"BELLİ NOKTALARDA TRAFİK NORMALE DÖNDÜ

Özellikle yol boyunda 7/24 görev yapan Karayolları Ekiplerimiz tüm ekipman ve araçları ile sel birikintilerini boşaltma, sonrasında alan temizleme gibi işlemleri hızlıca gerçekleştirmektedirler. Ulaşımın aksamaması için oluşturulan alternatif güzergâhlara yönlendirme yapılmış ve belli noktalarda trafik normale dönmüştür. Ordu, Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Bolu, Sivas, Erzincan başta olmak üzere birçok ilimiz ve ilçemizde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Çevre illerden de buralara ekip ve ekipman desteği sağlanmıştır. Bu gece yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da ekiplerimiz teyakkuz halinde olacaklardır.

TEM Otoyolu'nda heyelan! Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı

ULAŞIMA KAPALI YOLLAR

Ereğli - Zonguldak Yolu, Kilimli - Filyos - Saltukova Yolu, Bartın - Arıt Yolu, Bartın - Amasra Yolu, Bartın - Kurucaşile Yolu, Zonguldak - Devrek Yolu, Bartın - Kozcağız - Perşembe Yolu, Zonguldak - Devrek Yolu, Çaycuma - Bartın Yolu, Bartın - Arıt Yolu, Kozcağız - Hasankadı Yolu başta olmak üzere toplam 14 güzergâh ulaşıma açılmıştır. Karaman - Beycuma - Devrek Yolu 17 - 19. km'ler arası, Alaplı - Yığılca Yolu 14 - 17. km'ler arası, Gökçebey - Yenice - Karabük Yolu 0 -1. km'ler arası, Devrek - Ereğli Yolu 22 - 25. km'ler arası, Gökçebey - Yenice - KarabükYolu 6. km Kayadibi mevki, Gökçebey - Yenice - Karabük Yolu 16. km'si, Kilimli - Filyos - Saltukova Yolu 20 - 24. km'si,Karaman - Beycuma - Devrek Yolu, Gökçebey - Yenice - Karabük Yolu, Perşembe - Kozcağız - Bartın Yolu, Ankara - İstanbul Otoyolu ise halen ulaşıma kapalıdır.

"VATANDAŞLARIMIZ DİKKATLİ OLSUN"

Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre mevsim normalleri üzerindeki sağanak yağışların yarın da etkisini sürdüreceği öngörülmektedir. Bu nedenle özellikle Bartın, Zonguldak, Karabük, Trabzon, Rize, Artvin, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Sakarya, Kastamonu, Bolu ve çevre illerimizde yola çıkacak vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, çok elzem olmadığı müddetçe yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü afetten esirgesin!"

TEM Otoyolu'nda heyelan! Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı
TEM Otoyolu'nda heyelan! Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı

20 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Bölgeye sevk edilen karayolları ekipleri, yeni toprak kaymaları yaşanma ihtimali nedeniyle çalışmaları yarıda kesti. Bu arada otoyolun İstanbul istikameti Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna yönlendirilen sürücüler, Çaydurt mevkisine kadarki yaklaşık 20 kilometrelik güzergahta araç kuyrukları oluşturdu. Yollarına D-100 üzerinden devam eden araçlar nedeniyle de Bolu Dağı İstanbul istikametinde yoğunluk yaşanıyor.

TEM Otoyolu'nda heyelan! Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı
TEM Otoyolu Ankara-İstanbul Yönü Trafik Kapandı

Son Dakika Güncel TEM Otoyolu Ankara-İstanbul Yönü Trafik Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • mücahid: Bu sel ler,felaketler durduk yere olmuyor.Kul hakki yemeye,faiz yemeye millet devam ediyor.Felaketlerde devam demektir! 5 1 Yanıtla
  • Harun Durak: Körfez yakın ama gidemiyorum ulan dünya parası olanamı hayat 0 1 Yanıtla

Advertisement