Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)DİYARBAKIR'DA MARKETE PATLAYICI ATILDIDİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesinde yüzleri maskeli bir grup, içeride müşterilerin olduğu sırada bir markete el yapımı patlayıcıyı attı.

05.06.2017 08:29

1)DİYARBAKIR'DA MARKETE PATLAYICI ATILDI

DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesinde yüzleri maskeli bir grup, içeride müşterilerin olduğu sırada bir markete el yapımı patlayıcıyı attı. Saldırıda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmazken markette maddi hasar oluştu.

Bağlar ilçesi, 5 Nisan Mahallesi, Lezgin Avcı Caddesi üzerinde bulunan bir markete dün akşam saat 21.50 sıralarında el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Olay saatinde market önüne gelen yüzleri maskeli bir grup, ellerindeki patlayıcı maddeyi marketin kapısına attı. Market içinde müşterilerin bulunduğu sırada yapılan bombalı saldırı, çevrede büyük paniğe yol açtı. Büyük bir gürültüyle infilak eden patlayıcı marketin camlarına zarar verirken, içerideki vatandaşlar kısa sürede kaçarak marketten dışarı çıktı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi. Patlamanın etkisi ile marketin ön kapısında maddi hasar oluştu. Polis, olayın ardından çevrede zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alırken, olay yeri inceleme ekipleri de parmak izi çalışması yaptı. Polis, markete patlayıcı madde ile saldıran şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------

-Market önü

-Polis ekipleri

-İnceleme yapılması

-Olay yeri inceleme ekipleri

-Güvenlik şeridi

-Hasar gören market

-Zırhlı araçlar

-Genel ve detay

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604137

====================================================

2)SINIRDAKİ ABD BAYRAKLARI İLE PYD/ YPG FLAMALARI YENİLENDİ

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'ne komşu Suriye'nin terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD denetimindeki Telabyad'da hava şartları nedeniyle yıpranınca indirilen ABD bayrakları ile PYD/YPG flamalarının yerine yenileri asıldı.

Akçakale'nin karşısında bulunan PYD denetimindeki Telabyad'ın yüksek yerlerine, ABD bayrakları ile PYD ve örgütün silahlı kanadı YPG flamaları asılmıştı. İlçedeki hava şartları nedeniyle bayrak ve flamalar tahrip oldu. Yıpranan bazı bayrak ve flamalar tamamen, bazıları da kısmen yerinden söküldü. Türkiye'den de görülebilen ve karşısında dev Türk bayrağı dalgalanan bayrak ve flamalarının yerine yenilerinin çekildiği görüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Sınır hattı

Askerler

ABD bayrakları

PYD/YPG flamaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT-ŞANLIURFA,

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604115

=====================================================

3)KAYALIKLARDAN DÜŞEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ 8 SAAT SONRA KURTARILDI

FETHİYE'de dünyaca ünlü Kabak Koyu'ndan arkadaşları ile birlikte kamp kuracağı alana yürürken 8 metre yükseklikten kayalık zemine düşen üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Nimet Alımlı, Ulusal Medikal Kurtarma (UKME) ekibi tarafından 8 saat süren çalışmayla kurtarıldı.

Tatil için Fethiye'nin Faralya Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Kabak Koyu'na gelen Boğaziçi Üniversitesi'nden 12 öğrenci, dün kamp kurmak için 3 kilometre uzaklıktaki Cennet Koyu'na yürüyüşe geçti. Sarp kayalıklarda ilerleyen öğrencilerden Nimet Alımlı, saat 18.00 sıralarında dengesini yitirince 8 metre yükseklikten kayalık zemine düştü. Başını kayaya çarpan, ayrıca bel ve bacağından yaralanan Alımlı, kanlar içinde yerde hareketsiz kaldı. Arkadaşlarının cep telefonuyla yardım istemesi üzerine bölgeye 6 kişilik UMKE ekibi yönlendirildi.

5 SAATTE DENİZ KIYISINA İNDİRİLDİ

Tekneyle bölgeye ulaşan ekip, sarp ve eğimli arazide 600 metrelik tırmanışı ardından Alımlı'nın düştüğü kayalıklara ulaştı. Baş ve yüzünde kesikler bulunan Alımlı'nın belinde çıkık tespit edildi. Bir süre koluna giren 2 görevlinin yardımıyla ayakta taşınan Alımlı, daha sonra sedyeye yatırıldı. Sedye dik yamaçlardan indirilirken halatla ağaçlara bağlandı. Alımlı, 5 saat süren zorlu yürüyüşün ardından deniz kıyısına indirildi. Denizde bekleyen bot, bölgenin kayalık olması nedeniyle kıyıya yanaşamayınca UMKE görevlileri sedye ile birlikte suya girdi. Sedyeyle 20 metre yüzen ekipler Alımlı'yı tekneye çıkardı. Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belceğiz Plajı'na getirilen Alımlı, daha sonra ambulansla çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Alımlı'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirlendi.

"SEDYEYİ 20 METRE YÜZDÜRDÜK"

Operasyonun detayları hakkında bilgi veren UMKE görevlisi Hüseyin Pınar, arazi koşullarının ağır olması nedeniyle sedyeye aldıkları yaralıyı, bazı noktalarda iple istasyon kurarak taşıdıklarını söyledi. Zorlu arazi koşullarıyla mücadele ettiklerini anlatan Pınar, "Olay yerine kara yoluyla ulaşım olmadığı için yaralıyı deniz kıyısına indirdik. Tekne de kıyıya yanaşamayınca yaralıyı denizde yüzdürdük. Yaklaşık 20 metre yüzerek tekneye ulaştık. Operasyon, ihbarı aldığımız andan itibaren 8 saat sürdü" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Nimet Alımlı'ya ulaşmak için yürüyen UMKE görevlilerinin görüntü

Araziden genel görüntü

Koluna girerek taşınan yaralının görüntü

Alımlı'nın sedyeye alınması

Sedyenin ormanlık alanda taşınması

Alımlı'nın tekneden indirilerek ambulansa taşınması

UMKE görevlisi Hüseyin Pınar ile röportaj

Genle ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE(Muğla),

05.06.2017 - Haber Kodu : 170605018

========================================

4)İKİ GENÇ KIZIN AĞIR YARALANDIĞI KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, aşırı hızlı olduğu öne sürülen minibüsün yolun karşısına geçmek isterken çarptığı 16 yaşındaki Simge Kekeç ile kimliği belirlenemeyen arkadaşının ağır yaralandığı kaza güvenlik kameralarına yansıdı. Kaza sonrası mahalle sakinlerinin linç etmek istediği Suriyeli minibüs sürücüsü ise polis kaza yerinden kaçırarak kurtardı.

Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Dostluk Bulvar'ında meydana geldi. Limontepe'den Gaziemir yönüne seyir halinde olan ve kimliği açıklanmayan 35 MB 0030 plakalı minibüsün Suriyeli sürücüsü, yolun karşısına geçmek isteyen 16 yaşındaki Simge Kekeç ile aynı yaşlarda olduğu tahmin edilen kimliği belirlenemeyen yanındaki arkadaşına çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 50 metre savrulan Kekeç ve arkadaşı ağır yaralandı.

Kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Kekeç'i Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, kimliği belirsiz arkadaşı ise Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanelerde tedaviye alınan iki yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

SÜRÜCÜYÜ LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Kaza sonrası minibüsü bırakıp kaçmak isteyen Suriye uyruklu sürücüyü yakalayan mahalle sakinleri darp etti. Aşırı hızlı olduğunu iddia ettikleri sürücüyü vatandaşın elinden polis kurtardı. Polis aracına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırılan sürücü gözaltına aldı. Mahalle sakinleri ise minibüse taş ve sopalarla zarar verdi. Polis, sürücünün evine düzenlenebilecek linç girişimi ihtimaline karşın kimliğini gizli tuttu.

TALİHSİZ KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan Simge Kekeç ve arkadaşının ağır yaralandığı kaza bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde kekeç ve arkadaşının yolu kontrol ettikten sonra karşıya geçmek istediği ancak minibüs süratle gelip iki arkadaşa çarptığı görülüyor. Kazadan sonra sürücüye tepki gösteren mahalle sakinleri caddede sık sık kazaların yaşandığı belirterek trafiği yola kapatmak istedi. Polisin ikna ettiği kalabalık güçlükle sakinleştirilirken, mahalle sakinlerinden Mehmet Bozkurt, "Burada sürekli kaza oluyor. Çocuklarımız böyle eziliyor. Bu cadde de sürat yapıyorlar. Belediye buraya kasis yapsın, trafik ışıkları koyulsun" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DİĞER YARALININ DA KİMLİĞİ BELİRLENDİ

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, aşırı hız yaptığı öne sürülen Suriyeli minibüs sürücüsünün yolun karşısına geçmek isterken çarptığı kimliği belirsiz genç kızın 16 yaşındaki Hilal Önder olduğu öğrenildi. Kazada ağır yaralanan Önder ile arkadaşı Simge Kekeç'in tedavilerinin sürdüğü ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Röportajlar

KAZA ANI (GÜVENLİK KAMERASI)

-Kaza sonrası çıkan olaylar

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604118

=====================================================

5)TIR' IN  6 OTOMOBİLE ÇARPTIĞI KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde ters istikametten gelen TIR'ın otomobillere çarpma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza,  önceki gün  D-130 Karayolu Karamürsel merkez kavşağında meydana geldi. Yalova yönüne giden Turgay Kılıçlı idaresindeki TIR sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu karşı şeride geçerek ardı ardına otomobillere çarptı. TIR, 6 otomobile çarptıktan sonra devrildi. Kazada, D-130 Karayolu savaş alanına dönerken, 8 kişi yaralandı. TIR'ın otomobillere çarpma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Ters istikametten gelen TIR otomobillere ardı ardına çarparken, bir otomobilin takla atmasını kameralar kaydetti.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber: KARAMÜRSEL(Kocaeli),

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604136

=====================================================

6)OTOMOBİLİN ÇARPIP SÜRÜKLEDİĞİ YAYA ÖLDÜ

BURSA'da yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpıp yaklaşık 50 metre sürüklediği 68 yaşındaki İsmail Saygılı hayatını kaybetti.

Kaza, dün akşam saat 22.00 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Bursa-İzmir karayolu Gül kavşağında meydana geldi. Bursa- İzmir karayolundan yolun karşısına geçmek isteyen  İsmail Saygılı'ya 29 yaşındaki Erkan Y. idaresindeki 16 KT 044 plakalı otomobi çarptı. Otomobilin altında yaklaşık 50 metre sürüklenen Saygılı olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada hafif şekilde yaralanan sürücü Erkan Y. ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Polis ekipleri inceleme yaparken

-Detaylar

-Ölen İsmail Saygılı'nın kimlik fotoğrafı

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/ BURSA,

05.06.2017 - Haber Kodu : 170605008

=========================================================

7)BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NUN GÖZLERİ ÖNÜNDE KÜRSÜYE YIĞILDI

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun davetli olarak katıldığı Bursa'daki iftar programında Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, konuşma yapmak üzera geldiği kürsüde rahatsızlanarak yere yığıldı. Hemen müdahale edilen Gençoğlu, bir süre dinlendikten sonra kısa bir konuşma yaptı.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (BAL-GÖÇ) Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği iftar programına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanısıra protokol ve dernek üyeleri katıldı. Programda konuşma yapmak üzkere kürsüye gelen Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, konuşmasına başladıktan yaklaşık 1 dakika sonra kürsüye yığıldı. 2014 yılında kalp rahatsızlığı sebebiyle ameliyat olduğu belirtilen Gençoğlu'na ilk müdahaleyi salondakiler yaptı. Kürsünün hemen yanındaki sandalyeye oturtulan Gençoğlu'na su verildi. 5 dakika dinlenen Gençoğlu, yaptığı konuşmada, "Rahatsızlığım sebebiyle sendrom yaşadım. Kusura bakmayın. Balgöç'ümüzünü düzenlediği iftar programında sizlerle olmak mutluluk verici" dedi.

MÜEZZİNOĞLU: İSTİSNAİ VATANDAŞLIK STATÜSÜNE KAVUŞTURACAĞIZ

Ardından kürsüye gelen Bakan Müezzinoğlu, göreve geldikleri günden beri Balkanlarda yaşayan soydaş vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu,  "Annesi ve babası vatandaş olan ancak birinci derece yakınları vatandaş olamamış olanların istisnai vatandaşlıkla ilgili müracaatlarını Balgöç alacak ve dosya halinde tamamlayacak. Onları hızlı bir şekilde vatandaşlığa almanın gayretini göstereceğiz. Sizlerden istirham ediyorum.Bu alanda sorunu olan ne kadar kişi varsa Balgöç'e müracaat etsin. Bunları 1 yada 2ay içinde İçişleri Bakanlığı'mızla birlikte istisnai vatandaşlık statüsüne alacağız. Artık Balkanlardan gelen vatandaşımız pasaport süresi kadar daimi ikametini alıyor. Bununla ilgili sorun varsa teknik sıkıntıdır. Sorun olan varsa bize bildirsin" dedi.

KAHVEHANEDE VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Bursa'daki programın ardından Ankara dönüş yapmak için yola çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu İnegöl ilçesinde ziyaretlerde bulundu. İlk olarak İnegöl Rumeli Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, Dernek Başkanı Salim Kaplan ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. Dernek üyelerinin kiraz ikramını geri çevirmeyen Bakan Müezzinoğlu, kısa süreli sohbetin ardından Kemalpaşa mahallesindeki bir kahvehaneyi ziyaret etti.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel'in de eşlik ettiği ziyarette Bakan Müezzinoğlu, okey oynayan vatandaşların masasına oturdu. Okey taşları ile kısa süreli oynayan Bakan Müezzinoğlu, vatandaşların isteklerini dinledi.

Vatandaşlarla fotoğraf çektiren Bakan Müezzinoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Bakan daha sonra Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Gençoğlu'nun kursude konuşma yaparken kursuye yığılması

-Vatandaşların müdahalesi

-Sandalyeye oturtulması

-Bakan müezzinoğlunun yanına gelmesi

-Gencoglunun konuşması

-Bakanın konuşması

-Bakanın dernek ziyareti

-Bakanın kahvehane ziyareti

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(Bursa),

========================================================

8)BAKAN ÖZLÜ: BİR TEK ZEYTİN AĞACININ KESİLECEĞİNİ BİLSEM YASAYI ÇEKERİM

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kendisine bilimsel rapor getiremeyen sivil toplum kuruluşlarının bir takım sanatçı ve köşe yazarlarını kışkırtarak siyaset yaptığını belirterek, "Komisyonda da bunu dedim. Bir tek zeytin ağacının kesileceğini bilsem bu yasayı çekerim. Bugünde aynı fikirdeyim. Bir ülkede tarım arazileri için, zeytinlik bahçeleri için Tarım Bakanı'na güvenmeyeceksek kime güveneceğiz" dedi.

Bakan Özlü, partisinin Düzce İl Başkanlığı tarafından belediye sosyal tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemeğe Bakan Özlü'nün yanı sıra AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve partililer katıldı. İftar sonrası partililere seslenen Bakan Özlü, zeytin ağaçlarının bazı sanatçıların ve yazarların gündemine girdiğini söyleyerek, "AK Parti olarak son 14 yılda 71 milyon zeytin ağacı diktik. Biz iktidara geldiğimizde zeytin ağaçları 100 milyon civarındaydı. Şu anda 171 milyon. 71 milyon zeytin ağacı dikmişiz. 71 milyon zeytin ağacı diken bir iktidar neden zeytin kessin? Neden zeytin sahalarını yok etsin? Zeytin kıyımı, zeytin katliamı yapacağımızı söylüyorlar. Bunların hepsi yalan, büyük yalan. Biz neden zeytin ağacı keselim? Türkiye'de bir kanun, yasa var. Bu yasa zeytin ağaçlarına 3 kilometreden itibaren yaklaşma diyor. Bu yasanın çıktığı tarih 1939. Bu yasa 1995 yılında revize edilmiş ve halen gündemde. 1939 yılındaki teknolojilerle şimdiki teknolojiler bir değil. O yıllarda bugünkü arıtma sistemleri, filtre sistemleri yoktu. Bugün nerdeyse içme suyuna yakın arıtma yapan tesisler var. O günkü teknoloji ile bugünkü teknoloji bir değil. Zeytin ağaçlarına 3 kilometre yaklaşmayın demek bugünkü teknolojilere bakıldığında pek anlamlı değil. Fakat biz yine yasanın bu kısmını değiştirmedik. Avrupa Birliği standartları var, oraya baktık. Bir dönüm arazide 2.5 zeytin ağacı varsa orası zeytinlik sahasıdır diyor. Bizim yaptığımız düzenlemede bir ağaç varsa bile orası zeytinlik alandır. STK adı altında kuruluşlar var. Bu kuruluşlar siyaset yapıyorlar. Bana bilimsel yöntemlerle hazırlanan bir rapor getirmediler" diye konuştu.

Bakan Özlü, Zeytin Sahaları Koruma Kurulu kuracaklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Bu kurulda 9 üye olacak. Bunların içinde Ziraat Odası Başkanı, Ziraat Fakültesi Dekanı yada hocası, Zeytinlik Araştırma Enstitüsü Müdürü, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Orman ve Su İşleri İl Müdürü gibi tarımsal toprakla direk ilişkili kişiler var. Bunların yanında maliye yetkilisi de var. Çünkü bunların bir bölümü hazine arazisi. Bize dediler ki 'Siz bu yasayı çekin kendinizi inkar edin. Biz biraz daha çalışalım ve size gelelim'. Bu yasayı çekin biz bir ay daha düşünelim demek gayri ciddi bir durumdur. Ben komisyonda da bunu dedim, Bir tek zeytin ağacının kesileceğini bilsem bu yasayı çekerim. Bugünde aynı fikirdeyim. Bu kişilerin bazı basın kuruluşlarında boy boy fotoğrafları çıktı. Birde bize 'Siyaset yapmıyoruz' diyorlar. Bana bir bilimsel rapor getiremeyen STK'lar bir takım sanatçı ve köşe yazarlarını kışkırtarak siyaset yapıyorlar. Bir ülkede tarım arazileri için zeytinlik bahçeleri için Tarım Bakanı'na güvenmeyeceksek kime güveneceğiz. Bunlardan sorumlu Tarım Bakanıdır. Bu kişileri ciddiye almayın, bu haberler doğru değil. Bu kişiler STK adı altında siyaset yapıyorlar. Önümüzdeki hafta bu yasayı meclisten geçireceğiz. Belki tartışmalar olacak, yeni sanatçılar çıkacak, yeni yazarlar devreye girecek. Ama biz ne yaptığımızı biliyoruz. Biz uzun zamandır bu yasaya çalışıyoruz. Ben bir yıldır çalışıyorum. Yapısal reformlar için çalışıyorum. TÜBİTAK reformu da böyle. Türkiye'nin büyümesi lazım."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Bakan Özlü'nün iftar yemeğinin yapılacağı salon önünde karşılanması

-Yemekten detay görüntüler

-Bakan Özlü'nün açıklamaları

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/ DÜZCE,

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604142

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604143

======================================

9)BİLECİK YAĞMURA TESLİM OLDU

BİLECİK'te sağanak halinde yağan yağmur, çok sayıda ev ve işyerinin sel sularıyla dolmasına neden oldu.

Bilecik'te dün akşam saatlerinde yağan sağanak yağmur, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Sokak ve caddeler sel sularıyla kaplanırken çok sayıda ev ve işyerlerinin zemin ile bodrum katlarını su bastı. Belediye ekiplerinin yanısıra vatandaşlar da kendi imkanlarıyla sel sularının tahliyesini yapmaya çalıştı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Sokak ve caddelerden,

-Su basan işyerleri

Haber-Kamera: Cafer ELMAS/BİLECİK,

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604120

===========================================================

10)ŞANLIURFA'DA ISINAN TRAFO PATLAYIP ALEV ALDI

ŞANLIURFA'da aşırı yüklenmeden dolayı ısınıp alev alan trafodaki yangın korkuttu.

Sırrın Karşıyaka Mahallesi'ndeki Balaban Köprüsü yakınında bulunan elektrik trafosu, aşırı yüklenmeden dolayı ısınınca patlayıp alev aldı. Kimsenin yaralanmadığı olayda çevrede bulunan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. İhbarla gelen elektrik dağıtım görevlileri akımı kesti, itfaiye ekipleri ise alevlere müdahale etti. Müdahaleyle kontrol altına alınan yangın nedeniyle elektrik kesintisine yol açan trafonun onarılması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

DEDAŞ binası

İtfaiye ekiplerinin gelmesi

Trafonun yanma anı

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL/ ŞANLIURFA,

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604134

=======================================

11)İNTİHAR EDEN KADINI KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN CANINDAN OLDU

MALATYA'nın Battalgazi İlçesi'nde bulunan Karakaya Barajında bir kadının boğulmak üzere olduğunu gören askeri personel İsmail Öztürk, suya atladı. Kısa sürede suda kaybolan öztürk yaşamını yitirirken, intihar etmek üzere suya atladığı ileri sürülen kadın ise olay yerine gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye daire Başkanlığı'na bağlı dalgıçlar tarafından kurtarıldı.

Battalgazi ilçesinde bulunan Karakaya barajı kıyısına eşi ile birlikte balık tutmaya giden Jandarma Alay Komutanlığı'nda elektrik personeli olarak çalışan İsmail Öztürk, suyun içinde bir kadının çırpındığını gördü. Sivil memur Öztürk, kadını kurtarmak için suya atladı. Ancak kısa süre sonra Öztürk, suda kayboldu. Haber verilmesi üzerine Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye daire Başkanlığı'na bağlı dalgıç ekibipleri olay yerine gelerek intihar girişiminde bulunan kadını kurtardı. Daha sonra arama kurtarma çalışması başlatan ekipler Öztürk'ün cansız bedenine ulaştı.

Eşinin gözleri önünde barajdan çıkarılan Öztürk'ün cansız bedeni Malatya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Barajdan çıkarılan kimliği belirsiz kadının ise yapılan ilk müdahalenin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mikail PELİT/ MALATYA,

05.06.2017 - Haber Kodu : 170605003

====================================

12)YOL KENARINDA CESEDİ BULUNDU

SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nden geçen D-100 Karayolu kenarında 65 yaşındaki Remzi Akan ölü bulundu. Araç çarpması sonucu yaşamını yitirdiği sahıyah yanında ekmek dolu poşet bulunan Akan'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Hendek'te D-100 Karayolu'nun Hüseyinşeyh Mevkii'nde kanlar içinde birisinin yerde yattığını görenler ihbarda bulundu. Sevk edilen 112 Acil ekibi Remzi Akan'ın öldüğünü belirledi. Jandarma ekipleri olay yerinde incelemede bulunurken, İstanbul yönünde trafik akışı tek şeritten sağlandı. Çevredekilerin ifadesine başvuran jandarma olayla ilgisi olduğundan şüphelendiği 4 kişiyi ifadelerini almak üzere karakola götürdü. Olay yeri inceleme ekipleri el fenerleriyle yolda fren izi aradı. Remzi Akan'ın cesedinin yanında ekmek dolu poşet olduğu görüldü. Remzi Akan'ın cenazesi, yapılan inceleme ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Jandarma soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Jandarmanın olay yerinde inceleme yapması

Yol kenarındaki cesetten görüntü

Çevrede toplananlar

Yoldan görüntü

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI(Sakarya),

05.06.2017 - Haber Kodu : 170605017

================================================

13)GAZİANTEP'TE TÜFEKLİ KAVGA: 9 YARALI

GAZİANTEP'te iki grup arasında bilinmeyen nedenle çıkan kavgada kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen pompalı tüfekten çıkan saçmalara hedef olan 9 kişi yaralandı.

Olay, dün akşam saatlerinde Türkmenler Mahallesi'nde meydana geldi. Salih Danış Caddesi7nde karşılayan iki grup arasında bilinmeyen nedenle başlayan tartışma, kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavgada kim tarafından bilinmeyen pompalı tüfekten çıkan saçmalarla 9 kişi yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından kentteki hastanelere götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapıp boş kartuşlara el koyan polis, tüfeği ateşleyen kişinin kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Olay yeri

Polisin çalışması

Olay yerindeki boş kartuşlar

Hastane

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER GAZİANTEP-DHA)

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604114

======================================

14)KÖYLÜLERDEN TAŞ OCAĞI TEPKİSİ

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nin 6 kırsal mahallesinin ortak yaylası Ayvacık'ta açılmak istenen taşocağı, köylüler ve çevreciler tarafından protesto edildi. Açılan taşocağının doğaya, ekili arazilerine ve su kaynaklarına zarar vereceğine dikkat çeken köylüler, yanlıştan dönülmesini istedi.

Ödemiş'e 24 kilometre mesafedeki kırsal Ardıcak, Mursallı, Günlüce, Çağlayan, Dolaylar ve Çobanlar mahallerinin ortak yaylası olan Ayvacık'ta açılması düşünülen taşocağı tepkilere neden oldu. Taşocağı açılması planlanan Ayvacık Yaylası'nda, Ödemiş Küçük Menderes Havzası Koza Hareketi Derneği öncülüğünde toplanan yaklaşık 70 kadar çevreci ve köylü, 'Suyuma, toprağıma, ormanıma dokunma' yazılı pankart açtı. Ödemiş Küçük Menderes Havzası Koza Hareketi Derneği Başkanı Selahattin Bağlı, bölgeye taşocağı açılması halinde yalanını yok olacağını çevredeki verimli tarım arazilerinin tozdan üretim yapılamaz hale gelip, su kaynaklarının değişeceğini ileri sürdü. Taşocağı kurulmak istenen bölgenin Ayvacık ile Subatan Yaylası arasında kalan bir bölge olduğuna dikkati çeken Bağlı, şunları söyledi:

"Bu arazide Ödemiş'in Salihli'nin hatta Ege Bölgesi'nin en iyi domatesi, patatesi, barbunyası, fasulyesi yetişmektedir. Ayrıca geçimini hayvancılıktan sağlayanlar tarafından bölgede silajlık mısır üretimi yapılmaktadır. Burada taş ocağı açılması konumunda, toz ve atıklardan dolayı bu ürünlerin tamanında kalite düşecek. bu da tarımsal arazilerin terkedilmesi demek oluyor. Öğrendiğimiz kadarıyla ilk etapta  24 hektarlık, ikinci etapta ise 75 hektarlık, bir alanda  taşocağı yapılmak istenmektedir. Her hektarda ortalama 100 ağaç olarak düşündüğümüzde, büyük bir ağaç katliamı da yaşanacak. Bu nedenle de endişeliyiz. bu nedenle yaylamıza taşocağı açılmasına karşıyız."

Dolaylar Mahallesi Muhtarı Fatih Kocamaner de yaylalarına taş ocağı açılacağını yeni öğrendiklerini belirtip, "Bölgede Subatan'da 2, Ayvacık'ta da 1 olmak üzere toplam 3 düdenimiz var. Burada bir taş ocağı çalışması halinde, bu su dengesi bozulacaktır. Bir taş ocağı yapılması halinde, yer altındaki dalgalanmadan dolayı düdenlerimiz  tıkanabilir.  Bölge ya da su altında kalabilir. Bir an önce yanlıştan dönülsün" dedi.

Ardıcak Mahallesi Muhtarı Nihat Bardakçı da yaylarında taş ocağı istemediklerini söyledi. Ödemiş Küçük Menderes Havzası Çevre Gönüllüsü, Kuyumcu Mehmet Taşlı "Doğayı korumak  için çevreyi  temiz tutmak için,  mücadele ediyoruz. Bugün burada olmamızın nedeni, bu bölgede açılacak maden ocağının, burada yapılacak olan madencilik faaliyetinin doğaya, insanlara ve bu bölgeye zarar vereceğini düşünüyoruz. Ödemiş'e su deposu olarak görev yapan, Ayvacık, Subatan ve Pıtrak düzeninde zarar görme ihtimali  var olduğuna inanıyoruz.  Ayrıca, bu yerin altında, 1500 metrekarelik Ege'nin en büyük mağarası olduğunu biliyoruz. O bakımdan, madenci arkadaşlarımızın bu konuyu bir kez daha gözden geçirmelerini diliyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Taşocağı açılmak istenen Ayvacık Yaylası'ndan görüntü

-Köylüler ve çevrecilerin eşyleminden görüntü

Ödemiş Küçük Menderes Havzası Koza Hareketi Derneği Başkanı Selahattin Bağlı'nın açıklaması

-Dolaylar Mahallesi Muhtarı Fatih Kocamaner'in açıklaması

-Ardıcak Mahallesi Muhtarı Nihat Bardakçı'nın açıklaması

-Ödemiş Küçük Menderes Havzası Çevre Gönüllüsü Mehmet Taşlı'nın açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yüksel BALCI/ ÖDEMİŞ(İzmir),

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604135

05.06.2017 - Haber Kodu : 170605015

=========================================

15)HAKKARİ TSO BAŞKANI TAŞ: HAKKARİ'NİN TAŞINMASI, HALKA HAKARET VE ZULÜMDÜR

HAKKARİ'nin il statüsünden çıkarılmasının gündeme gelmesinin ardından, kentteki Sivil Toplum Kuruluşları'nın öncülüğünde aralarında kanaat önderleri, işadamları, esnaf, MHP ve CHP il yöneticilerinin de bulunduğu geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, böyle bir uygulamanın düya tarihinde bir benzeri bulunmadığını, bunun Hakkari halkına ciddi bir hakeret ve zulüm olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şırnak Cizre'ye, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek" açıklamasının yankıları Hakkari'de sürüyor. Hakkari'de 40'a yakın STK temsilcisi, MHP Hakkari il Başkanı Fatih Özbek, CHP Hakkari İl Başkan Yardımcısı Metin Kahraman ile kentin ileri gelenlerini de aralırında bulunduğu yaklaşık 500 işadamı ve esnaf, iftar sonrası Ticaret ve Sanayi Odası'nda biraraya gelerek konuyla ilgili görüş ve önerilerini deli getirdi.

YÜKSEKOVA 82'NCİ İL OLSUN

Toplantıda konuşan Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari il merkezinin bir ilçeye taşınması düşüncesinin hayata geçirilebilmesi için o kentin çok ciddi bir afet ve yok olmasıyla ancak uygulanabileceğini söyledi. Taş, "Hakkar'yi yok eden bir deprem, bir sel felaketi olmadı. Merkez ve köylerde nüfusu 80 bini aşan kentimiz, ekonomik ve sosyal kalkınmaya hazırlanırken, insanlarımız ticaretlerini geliştirmeyi ve yatırım planları yaparken böylesi bir talihsizliğin yaşanacak olması hepimizin çok derin düşüncelere kapılmasına sebep olmuştur. Böyle bir uygulamanın dünya tarihinde bir benzeri bulunmamaktadır. Düşencesi ve gündemi bile biz Hakkarililere ciddi bir hakaret ve zulümdür. Bizler geçmişten bu yana her söylemimizde Yüksekova ilçemizin il olmasına karşı olmadığımızı dile getirdik. Hiç bir zaman da karşı olmadık. 82'nci il olarak Yüksekova'nın il stütüsüne kavuşması da bizleri mutlu eder, sevindirir. Ama Hakkari'nin statüsüne ve dokusuna karışılmasın" dedi.

Hakkari coğrafyasında atalarının, dedelerinin  yaşadığını anlatan TSO Başkanı Taş, "Bu kentin dokusunu, değerlerini yok sayıp, halkımıza danışmadan bizleri buradan başka bir yere savurmak hiç bir hükümetin veya gücün hakkı değildir. Bu topraklarda, bu coğrafyada hatıralarımız var, ölülerimiz var. Bizim değerlerimizle oynayarak, bizleri yoksullaştırarak duygularamızı incitmek çok büyük bir haksızlıktır. Hakkari genel nüfusu itibariyle Türkiye'deki 17 ilden ve merkez nüfusu Gümüşhane, Sinop, Bilecik, Artvin, Ardahan, Bayburt gibi illerden büyük bir şehirdir. Aşiretler ve beylikler kenti geleneğinden gelen ilimiz, dünyanın en zengin coğrafyasına sahip bir ildir" diye konuştu.

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Taş, Hakkari'nin il kalabilmesi için büyük çabalar sarfeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de teşekür etti. Taş'ın bu teşekkürü alkışlarla karşılandı. Taş, Hakkari için bugün yapılacak yürüyüşe de herkesin katılması çağrısında bulundu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş'ın açıkaması

-Toplantıya katılanlarden genel ve detay

-Taş'ın konuşmasınan detaylar

-Toplantıa katılanlar MHP Hakkari il Başkanı Fatih Özbek ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye alkış yaparken

-Toplantıya katılan MHP Hakkari il Başkanı Özbek

-Esnafların görüşlerini dile getirmesi

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,

05.06.2017 - Haber Kodu : 170605004

========================================

16)OSMANİYE'DE TÜRK YILDIZLARI'NDAN NEFES KESEN GÖSTERİ

OSMANİYE'de ilk kez gösteri düzenleyen Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları, izleyenleri büyüledi.

Osmaniye'de ilk defa düzenlenen gösteriyi izlemek isteyen binlerce vatandaş, Kuzey Çevre Yolu Otogar civarındaki alanı erken saatlerde doldurdu. Türk Yıldızları'nın gösterisi öncesinde, Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 1992 yılında Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı 'Hanke'ye ağıt' isimli şiiri okundu. Daha sonra Adana'dan havalanan 7 jetten oluşan Türk Yıldızları, Osmaniye semalarında göründü. Türk Yıldızları'nın yaklaşık 30 dakika süren gösterisinde, jetlerin gökyüzüne doğru dönerek tırmanması, birbirlerine yaklaşarak ilerlemeleri, bıraktıkları dumanla kalp oluşturmaları ve yüksek sürat geçişi izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Gösteri bitiminde telsizle irtibat kurarak protokol üyeleri ve Osmaniyelilere seslenen Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Binbaşı Osman Yığcı Binbaşı Yığcı, "Şehitler diyarı Osmaniye'de ilk defa uçmanın gururunu yaşarken, uçuşumuzu tüm şehitlerimize adıyoruz. Ruhları şad olsunö dedi.

Osmaniye Valiliği ve Osmaniye Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen program sonunda gösteriyi izlemeye gelen vatandaşlara iftar verildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Jetlerin Osmaniye semalarında görünmesi

Jetlerin gösteri alanı üzerinden geçişleri

Türk Yıldızları gösterisinden detaylar

Bayrak sallayan bir vatandaş ve uçaklar

Uçakların gökyüzünde dumanla kalp yapması

Binbaşı Osman Yığcı'nın telsizden konuşması

Tören alanındaki vatandaşlardan görüntü

Törene katılan vatandaşlarla röp.

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/ OSMANİYE,

04.06.2017 - Haber Kodu : 170604133

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement