Dha Yurt Bülteni - 23 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 23

Dha Yurt Bülteni - 23

Çukurca'da üs bölgesine sızma girişimi; 1 şehit, 3 yaralıHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Gerki Tepe Üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

23.03.2017 03:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurca'da üs bölgesine sızma girişimi; 1 şehit, 3 yaralı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Gerki Tepe Üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırına sıfır noktadaki Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Gerki Tepe Üs bölgesine bugün saat 22.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist, sisli havadan da yaralanarak sızma girişiminde bulundu. Nöbet tutan askerlerin fark ettiği teröristler, uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği PKK'lı teröristler kaçarken, saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle bölgeden alınıp Hakkari'de hastaneye getirilerek tedaviye alındı.

Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haber: ÇUKURCA (Hakkari),

======================

Fidyecileri ele veren kamera görüntüleri basına dağıtıldı

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, fidye çetesinin kaza sürü vererk otomobilde bulunan iki kişiyi kaçırdığı olayın araç kamerasına yansıyan görüntüleri basınla paylaşıldı. Kamera kayıtlarından yola çıkan jandarma, kaçırılan Ö.K. ve M.U.'yı operasyonla kurtarırken, fidye çetesinden de yakalanan 6 kişi tutuklandı. 1 kişinin adlı kontrol şartı ile serbest kaldığı fidye çetesinin elebaşı Mevlüt B. ile 3 kişinin daha arandığı belirtildi.

Olay, geçen 12 Mart'ta saat 17.30 sıralarında Menderes Caddesi Öğretmen Durağı Mevkii yakınlarında meydana geldi. Otomobiliyle seyir halinde olan Ö.K. ve M.U., kontrolsüz olarak yola çıkan otomobil ile çarpıştı. Kazanın ardından kontrolsüz yola çıkan otomobilden inen 4 kişi, Ö.K. ve M.U. ile tartışmaya başladı. Bu sırada hafif ticari araçtan inen tabancalı kişiler, Ö.K. ve M.U.'yu zorla araca bindirerek kaçırdı.

Terkedilmiş otomobili gören çevredekiler durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri, yaşanan olayın trafik kazası olduğunu ve çevre hastanelerde kazayla ilgili yaralılar olabileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı. Herhangi bir yaralıya ulaşamayan jandarma, terkedilmiş otomobilde yaptığı incelemede otomobil kamerasını buldu. Kamera kayıtlarını inceleyen jandarma Ö.K. ve M.U.'nun kaçırıldığını belirledi.

KUYUMCUDAN FİDYE İSTEYECEKLERDİ

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kamera kayıtlarından saldırganların kimliğini belirledi. Ö.K. ve M.U.'nun kullandığı otomobilin plaka sorgusunu yapan jandarma, kaçırılanların yakını olan ismi açıklanmayan bir kuyumcuya ulaştı. Kuyumcunun ifadesini almak üzere evine giden jandarma, olayın fidye istemek amacıyla gerçekleştirildiğini saptadı. Aynı esnada fidyecilerin de anlaşmak üzere kuyumcunun evine geldiğini öğrenen jandarma, evin çevresinde önlem alarak gelen 2 fidyeciyi yakaladı. Yakalanan fidyeciler ve kamera kayıtlarından kimlikleri tespit edilen Mevlüt B., İ.B., E.B., A.Y.K., B.C.K., N.İ., Ş.K., K.B., A.Y., R.H. ve H.T.'nin Buca ve Gaziemir'deki adreslerine jandarma Komando timlerinin desteğiyle eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi. Yapılan baskınlarda B.C.K., N.İ., Ş.K., K.B., A.Y., R.H. ve H.T. yakalandı. İfadeleri alınmak üzere karakola götürülen fidyecilerden alınan bilgiler doğrultusunda tekrar harekete geçen jandarma, Ö.K. ve M.U.'nun Karabağlar İlçesi'nin Tırazlı Mahallesi'ndeki dağ evinde tutulduğunu belirledi. Geçen 14 Mart'ta belirlenen adrese operasyon düzenleyen jandarma, Ö.K. ve M.U.'yu kurtarırken, suç örgütünün lideri olduğu belirlenen Mevlüt B.'nin olayda kullanılan tabanca ve tüfekleri evde bırakarak kaçtığını belirledi. Jandarma tarafından yakalanan şüphelilerden B.C.K., N.İ., Ş.K., K.B., A.Y. ve R.H. işlemlerinin ardından geçen 14 Mart'ta sevk edildiği adliyede tutuklanırken, yaşı küçük olduğu belirlenen H.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Jandarma suç örgütünün elebaşı olduğu belirlenen Mevlüt B. ile firari İ.B., E.B., A.Y.K.'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

(OTOMOBİL KAMERASI)

Kaçırılma anından görüntü

Otomobilin önünün kesilmesinden görüntü

Ö.K. ve M.U.'nun zorla araca bindirilişinden görüntü

Haber: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

==========================

Akseki'de 3 asırlık düğmeli ev yangında kül oldu

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde yaklaşık 3 asırlık yöreye özgü düğmeli ev, çıkan yangında tamamen kullanılmaz hale geldi.

Sarıhaliller Mahallesi'nde yaklaşık 300 yıllık olduğu tahmin edilen Kurtuluş Savaşı gazisi İsmail Güven'e ait 2 katlı ahşap düğmeli evde belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevlerin sardığı ev, ekiplerin müdahalesine rağmen tamamen yanarak çöktü. Yangın yaklaşık 3 saat süren çalışma sonunda kontrol altına alındı.

Sarıhaliller Mahalle Muhtarı Hüsnü Başbil, boş olan evin Kurtuluş Savaşı gazisi İsmail Güven'e ait olduğunu söyledi. Sahibi Güven ve çocukları öldükten sonra evin torunlarına kaldığını anlatan Başbil, "Evdeydim. Yatsı namazına gidince yangın yoktu. Elektriğin kesildiğini gördüm. Evden dışarı çıktığımda alevleri gördüm. Bu tarihi düğmeli ev 27 yıl cephelerde savaşmış İstiklal gazisi merhum İsmail Güven diye birisinin eviydi. Kendisi öldükten sonra oğlu Ahmet Ali Güven oturuyordu. O da vefat ettikten sonra torunları Tahir ve İsmail Güven'e kaldı. Onlar da İstanbul'da oturuyor. Eski, tarihi ve 2 katlı düğmeli bir ev. Burası yaklaşık 250-300 yıllık var. Biz bu evde çocukluğumuzda Ahmet Ali Güven'den dini bilgiler alırdık. Çok büyük hatıralarımız vardı. Maalesef bir tarih yanarak kül oldu, bitti" diye konuştu.

Jandarma yangının çıkış nedeni araştırıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yangın esnasından görüntüler

-Muhtar Hüsnü Başbil'in açıklamaları

HABER- KAMERA: Adem ÇETİN/AKSEKİ (Antalya),

================================

İzmir'de referandum gerginliği

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, referandum çalışması yapan AK Partili kadınlarla mahalle sakinleri arasında yaşanan tartışmada, bir evden atılan saksı AK Parti minibüsüne isabet ederek ufak çaplı maddi hasar oluşturdu.

Olay, akşam saatlerinde Bostanlı Mahallesi 1811 sokakta meydana geldi. Referandum çalışması yapan AK Parti Karşıyaka Kadın Kolları üyeleri, broşür dağıtmak için minibüsle girdikleri sokakta müzik sesinin yüksek olması iddiasıyla mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Tartışma sürerken sokaktaki bir apartmanın 1'inci katında oturan 53 yaşındaki Ayşe Gül Gürçen, annesinin hasta olduğunu söyleyerek evinin balkonundan parti minibüsüne saksı fırlattı. Olayda herhangi bi yaralanma olmazken, parti minibüsünde ufak çaplı maddi hasar oluştu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri tartışmayı yatıştırdıktan sonra tarafları Bostanlı Polis Merkezi'ne götürdü. Kendisine hakaret edildiğini söyleyen Ayşe Gül Gürçen, sokakta hasta vatandaşların bulunduğunu ve seçim aracının müzik sesinin yüksek olmasından dolayı rahatsız olduklarını belirtti. Burada ifadeleri alınan taraflar, birbirlerinden şikayetçi olduktan sonra serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Polis merkezi önündeki kalabalıktan görüntü

Olayın yaşandığı sokaktan görüntü

Ayşe Gül Gürçen ile Röp.

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

================================

Çorlu'da 200 polisle uyuşturucu operasyonu

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen oqerasyonda, 500 gram uyuşturucu ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.

Çorlu Emniyet Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hıdırağa Mahallesi'nde uyuşturucu satıcılarına yönelik 200 polisle operasyon düzenledi. Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonu Çorlu Emniyet Müdürü Aykut Efe yönetti. Mahalle giriş ve çıkışında önlem alan polis, önceden belirlenen evler, metruk binalar ile durdurulan araç ve kişiler üzerinde arama yaptı.

Operasyon kapsamında 500 gram esrar ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Polislerin mahalle içinde gezmeleri

-Arama yapmaları

-Metruk binalar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU,

================================

Bakan Zeybekci; Bahçeli destek vererek risk aldı

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, referandum sürecinde Ak Parti'ye destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin büyük risk aldığını, Türk siyasi tarihinde böyle bir desteğin görülmediğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de esnaf odaları başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle toplantıda bir araya geldi. Dedeman Park Otel'de düzenlenen toplantıya Bakan Zeybekci'nin yanı sıra, Ak Parti Milletvekili Şahin Tin, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, oda ve borsa başkanları ile esnaf odalarının başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Türkiye'nin önemli bir kararın arifesinde olduğunu söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Hükümetimiz esnafın yanında oldu. Esnaf odaları sanatkarlar bir orman, fidanlık gibi. Görün, desteğe devam edeceğiz. Ahilik sandığını kurduk, esnafımız namerde, bırak merte bile muhtaç olmasın diye kurduk. Esnaflar için sicil affı uygulamasını hayata geçirdik. Terör örgütünden zarar gören hiçbir esnafımızı yalnız bırakmadık. Faizsiz kredi uygulaması başlattık" dedi.

'BU DÜZENLEME TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇAN DÜZENLEMEDİR'

Türkiye'nin önemli bir dönüm noktasından geçtiğini belirten bakan Zeybekci, "Ülkenin bağımsızlığı için, bu bayrağın Anadolu topraklarında kıyamete kadar dalgalanması için bu mesele esnafın meselesidir. Bu mesele muhtarların, öğretmenin, imamın, işçinin, memurun, çocuklarımızın, kadınlarımızın meselesidir. Bu düzenleme yıllardan beri çalışılmış Türkiye'nin sıkıntılarını gideren bir düzenlemedir. Türkiye'nin önünü açan düzenlemedir. 16 nisanda Türkiye başbakan seçmeyecek, partilere oy vermeyeceğiz. Türkiye bir sistem değişikliğine oy verecek. Türkiye bundan sonra geleceğinde bir daha aynı noktadan dayak yediği hastalıklara kapıyı kapatacak" dedi.

'BAHÇELİ RİSK ALDI'

Devlet Bahçeli'nin Türkiye siyasi tarihinde görülmemiş şekilde destek verdiğini ifade eden Bakan Zeybekci, "Mevzubahis millet, vatansa, bayraksa, gelecekse gerisi teferruattır ve ülkem için, bayrağım için 'evet' diyorum diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bakın, Allah ondan razı olsun. Bakın neler yapmıyorlar, neler demiyorlar. Vay partisini sattı da, şu da, bu da. Menfaatini düşünen partisinde yüzde 10 alırım 13-17 alırım demedi. Türkiye'nin büyük kazancını gördü. Büyük fırsatı gördü. Risk aldı, risk. Kolay değil. Hiçbir siyasi parti genel başkanını bu şekilde başka bir siyasi partinin bir görüşüne bu şekilde güçlü bir destek vermesi, siyasi tarihimizde görülmedi. Bu millet adına Bahçeli'ye minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Tayyip Erdoğan'ı beğenmeyenlerden, beğenenlerden, sevenlerden, sevmeyenlerden Bahçeli'yi beğenenlerden, beğenmeyenlerden, bu onların meselesi değil ki; onlar bu gün var, yarın yok. Ama ilelebet Türkiye var olacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Salondan görüntü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Ramazan Çetin - Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=====================================

Aydın'da 44 sanıklı FETÖ davası başladı (2)

ÖRGÜTÜN DİDİM KASASI İDDİALARI REDDETTİ

Aydın'da, FETÖ/PDY'nin Didim yapılanmasına yönelik 10'u tutuklu 44 sanığın yargılandığı davanın öğleden sonraki bölümünde sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi. FETÖ'nün Didim'deki kasası olduğu iddia edilen Ayvaz Kocabaş, ifadesinde, "Irmak A.Ş'de 2011 yılında muhasebesi olarak çalışmaya başladım. Çalıştığım kurumun terör örgütü olduğunu bilmiyordum. Evimden çıkan Fethullah Gülen'in CD'leri ile alakam yok. Arama olduğu sırada evimde değildim. Üzerime atılan iddiaları kabul etmiyorum" dedi.

SÖZDE İMAM DİDİM'E İŞ KURMAK İÇİN GELMİŞ

Davanın 1 numaralı sanığı, FETÖ'nün 2015 yılından sonraki sözde Didim imamı olan Muharrem Sever, tutuklu bulunduğu Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade verdi. Mahkeme Başkanı Erhan Yıldırım, Sever'e "Sen Didim'in son imamı mısın?" diye sordu. İddiaları reddeden Sever, "Didim'e atamayla gelmedim. Didim'e 2015 yılında iş kurmak için geldim. Didim'e gelmeden önce Gaziantep'te GAYEDER'de memur olarak çalışıyordum. Maaşımı dernekten alıyordum. Didim'e emlakçılık yapmak için geldim. Çocuklar ve eşim alışamayınca geri döndüler. Ben Didim'de kaldım. Irmak A.Ş'ye bağlı şirketler ve kurumlarla ilgim yoktur. Resmi olarak çalışmışlığım yoktur. FETÖ'ye bir sempatim yok, üyesi değilim. Sohbetlerine de katılmadım. Bu süreçte kararı yargı verecek. Fethullah Gülen suçlu bulunursa, cezalandırılacaktır. Ergenekon sürecinde Genelkurmay Başkanı da terörist ilan edilmişti. Sonrasında masum olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle yargılama sonuçlarını beklemekte fayda görüyorum" diye konuştu.

ÖRGÜT ELEBAŞI GÜLEN'İ ZİYARETE GİTMİŞLER

Tutuksuz yargılanan Didimli Mimar Eyüp Sabri Ekiz de, hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Ekiz, "Paralel yapıya dahil değilim. 17-25 Aralık'tan sonra hiçbir toplantıya katılmadım. 2014 yılında Irmak A.Ş.'deki hisselerimi kardeşime devrettim. Benim zamanımda yapılanmanın başında Nurullah Topçu vardı. Sohbetlere genelde öğretmen arkadaşlar katılıyordu. 2012 yılında Nurullah Topçu'nun önerisiyle ABD'ye gidip, Fetullah Gülen'i ziyaret ettik. Ben, Ufuk Döver, Abdurrahim Öztürk, Hilmi Yıldırım ve Mustafa Mutlu, Nurulllah Topçu'yla birlikte New York Havaalanı'ndan karayoluyla Pennsylvania'ya gittik. İlk 3 gün, Gülen'in misafirhanesinde kaldık. Bir çalışan bizi Fetullah Gülen'in yanına götürdü. Bize 'Hoş geldiniz' dedi, nereli olduğumuzu sordu. Toplam 2 dakika sohbet ettik" dedi.

Yaklaşık 8 saat süren davanın bugünkü duruşmasında 12 sanığın ifadesi alındı. Duruşmaya, yarın diğer 32 sanığın ifadelerinin alınmasıyla devam edilecek.

Haber: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

=========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 23 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement