Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan gözaltına alındıHDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Ferit Melen Havalimanı'da polisler tarafından gözaltına alındı.

02.08.2017 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan gözaltına alındı

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Ferit Melen Havalimanı'da polisler tarafından gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma nediniyle hakkında yakalama kararı bulunan Lezgin Botan, bugün öğlen saatlerinde Ankara'ya gitmek üzere Van Ferit Melen Havalimanı'na geldiği sırada polisler tarafından gözaltına alındı. Milletvekili Botan adliyeye götürülürken, konu hakkında açıklama yapılmadı.

Haber: Orhan AŞAN/VAN, -

================================

Bakan Fakıbaba: Kurban fiyatlarının geçen senenin üzerinde olacağını düşünmüyorum(2)

ET İTHALATINI 2-3 YILDI BİTİRECEĞİZ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tekirdağ Valiliği ziyaretinin ardından merkez Süleymanpaşa İlçesi'ne bağlı Naip Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Köyde de ilk göre yerinin Edirne'nin Enez İlçesi olduğunu yineleyen Fakıbaba, "1977'de Edirne'de çalışmaya başladım ve orada 6 ay hekim olarak kaldım. Trakyalılar mert, dürüst ve iyi insanlar sizleri bu yüzden çok seviyorum" dedi.

Tekirdağ'ın büyükşehir olmasının ardından mahalleye dönüşen Naip Köyü'nün halkının çok çalışkan olduğunu öğrendiğini ifade eden Fakıbaba, her zaman bu çalışkan halkın emrinde olduklarını söyledi. Fakıbaba, "Halkımızın emrindeyiz, onlarla beraberiz. Halkımız ne istiyorsa imkanlar el verdiğince, il başkanımız, milletvekillerimiz, sayın valimiz, STK'larımız, basınımız olarak siz halkımızın emrindeyiz" diye konuştu.

Bakan Fakıbaba, damızlık özelliğini kaybetmiş dişi hayvanların kesiminin kolaylaştırılmasına ilişkin talep konusuna değinerek,

"Süt olmazsa ana olmaz, ana olmazsa dana olmaz. Ana bizim için şok önemli. Bu kadar zengin topraklarda yaşıyoruz maalesef et ithal ediyoruz. Bu et ithal etmek bizim gibi çalışkan insanlara yakışmaz. Siyasetçi gelip de her şeye evet, bravo. Yok, doğruları konuşmamız, doğrulardan hareket etmemiz lazım. Süt olmazsa ana olmaz, ana olmazsa dana olmaz. Ama sizin dediğiniz analık özelliğini kaybetmiş hayvanların da kesilmesine biz zaten yok demiyoruz. Yoksa kesime uygun olan dişilerin kurbanlığına engel değiliz" dedi.

Ankara'ya döndükten sonra Cumartesi günü burada konuşulan ve temas edilenkonuları  değerlendireceklerini söyleyen Fakıbaba, verdikleri sözü yerine getireceklerini, neden yerine getiremiyorlarsa da onu açıkça söyleyeceklerini anlattı. Fakıbaba, "İnşallah planlı gittiğimizde 2,5- 3 yıl içinde et ithalatını bitireceğiz. Olaya öyle bakacağız. 'Etin fiyatı ne olacak?' diye soruluyor. Etin fiyatı bizim çalışmamıza bağlı. Allah bize öyle zenginlikler vermiş ki bu konuda çalışacağız" dedi.

Bakan Fakıbaka, dah asonra bir otelde düzenlenen Trakya İlleri Tarım Sektörü Değerlendirme toplantısına katıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Fakıbaba'nın köye gelişi

Bakanın karşılanması

Köylülerle tokalaşma

Köylülerle sohbet

Fakıbaba'nın açıklaması

Ziyaretten detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

=======================================

Vatan Partisi'de yürüyecek

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Kayseri'de yaptığı açıklama da Eylül ayında Adana'da " İncirlik'e el konulsun, Habur kapatılsınö yürüyüşü ve mitingi düzenleyeceklerini söyledi

Kayseri İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Gültekin, " Ulusal medya, ABD'nin PKK'ya bin TIR ağır silah verdiği, ABD'nin Sıriye'nin kuzeyinde 10 askere üs inşa ettiğini yazdı. Haritalarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizi ilan edeceği bağımsız Kürdistan sınırları içinde gösteren Barzani'nin nefes alıp verdiği biricik kapı ise, Türkiye'nin Habur kapısıdır. Türkiye'nin atması gereken adımlar bellidir. İncirlik'e el koymalı, Barzani yönetimi uyarılmalıdırö dedi. Eylül ayında Adana'da " İncirlik'e el konsun, Habur kapatılsınö mitingi düzenleyeceklerini belirten Mehmet Bedri Gültekin, yetkilileri biran önce harekete geçmeye çağırdı.

Kasım ayında Meral Akşener başkanlığında kurulması beklenen siyasi parti ile ilgili de konuşan Genel Başkan Yardımcısı Gültekin, " Meral Hanım, ülkenin durumu, ekonomi politikası konusunda neler yapması gerektiği neler yapacağı konusunda ortaya koyduğu bir fikir yok. Meral hanım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı HDP ve FETÖ'cüler destek verdiği yürüyüş sonunda Maltepe mitingine gönderdiği kutlama mesajı ile duruşunu sergilemiştirö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Genel Başkan Yardımcısının Açıklaması

Detay görüntü

Haber- Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

=============================================

Midesinden 1 kilo eroin çıktı

ELAZIĞ ile Van narkotik timleri, düzenledikleri ortak operasyonda; Ankara'ya gitmek üzereyken gözaltına alınan İran uyruklu bir kişinin, hastanede yapılan röntgen çekiminde midesinde 97 adet kapsül halinde 1 kilo eroin bulundu.

Van ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan bir ihbar üzerine takibe aldıkları, İran uyruklu 19 yaşındaki Khoshkar Hıva'nın, Van'dan Ankara gittiği yolcu otobüsü Elazığ'ın girişindeki uygulama noktasında durdurularak arama yaptı. Polis ekipleri yolcu otobüsünde yaptığı aramada, Khoshkar Hıva'yı gözaltına aldı. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Hıva'nın çekilen röntgeninde, mide ve bağırsaklarında yaklaşık 1.5 metre uzunluğunda, içerisinde eroin bulunan kapsüller olduğu tespit edildi. Hastanede iki gün yapılan ilaçlı uygulama sonucu Hıva'nın midesinde ve bağırsaklarında bulunan 1 kilo ağırlığındaki eroin çıkarıldı.

Hastanedeki işleminin ardından sorgulanması üzerine Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Hıva, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-Eroin fişeklerinden detay

-Röntgenden detay

-Hıva'nın emniyetten çıkarılması

Haber-Kamera: ELAZIĞI, -

===================================================

Kanada'da yaşayan dünyaca ünlü Pizzacı, tatil için memleketi Tunceli'ye geldi

KANADA'danın Toronto kentinde yaşayan ve dünyaca ünlü pizzacı Zeynel Arı, yaz tatilini geçirmek üzere Tunceli'ye geldi. Toronto kentindeki Tuncelili Arı'nın müşterileri arasında şarkıcı Madonna, Hollywood yıldızları, Kanada Başbakanı ve parlamento üyeleri ile bir tanınmış kişiler bulunuyor.

Kanada'da bir çok tüketiciler birliğinin en iyi pizzacısı ödülü alan ayrıca bölge parlamentosundan da yılın pizzacısı ödülünü alan Zeynel Arı, yaz tatili için memleketi Tunceli'ye geldi. Hem tatil hem de hasret gidermek için memleketi Tunceli'ye geldiğini belirten dünyaca ünlü pizzacı Zeynel Arı, şarkıcı Madonna'nın Kanada'ya her gelişinde Pizza siparişi verdiğini, pizzalarını çok beğendiğini kendisine ilettiğini ve tebrik kartı gönderdiğini söyledi.

Tunceli'de de pizza üzerinde işletmecilik yapan Rozamarin'nin mutfağına giren ünlü pizzacı Arı, mutfak kısmında kendisinin hazırladığı hamur ile karışık, sebzeli pizza yaptı. Sadece DHA'nın görüntülediği pizzacı Arı, Madonna'ya yaptığı pizzanın aynısını Tunceli'de DHA muhabiri için yaptı.

KANADA'DA BİR ÇOK ÖDÜL ALDI

Türkiye dahil, Çin ve Amerika'nın birçok kenti ve birçok Avrupa ülkesinden pizza şubesi açması için teklifler geldiğini ve bu teklifleri düşündüğünü belirten Arı, "Ben yaklaşık 20 yıldır Kanada'nın Toronto şehrinde yaşıyorum, Toronto'da Dino's Wood Burning Pizza ismiyle pizzacı bir işletme çalıştırıyorum. Yaklaşık 15 yıldır pizza işletmeciliği yapıyorum. Bizim pizza  işletmesi Kanada'nın en tanınmış pizzacısı olarak biliniyor bütün kanada'da. Kanada'da da birçok ödül aldık. Kanada'nın en büyük gazetesi ve Kanada Parlamentosu bize ödül verdi. Kanada'nın en iyi pizzacısı ödülünü aldık. Yine bu yıl Kanada tüketici birliği en iyi pizzacı ödülünü bize verdi. Bunlar bizim için mutluluk ve gurur kaynağı. Ayrıca yemek tahlilleri ve yemekler üzerine çalışma yapan birçok basın kuruluşu bize yılın pizzacısı, en iyi pizzacı ve en kaliteli pizzacı ödülünü defalarca verdi. Kanada Başbakanı dahil, bütün politikacılar ve milletvekilleri ile Kanada'nın bütün tanınmışları pizza siparişlerini bize veriyor. Bizim en önemli ilkemiz hijyenik ortamda, işimizi çok temiz ve hızlı yapıyoruz. kaliteden asla ödün vermiyoruz. İşimizi severek ve isteyerek en temiz koşullarda organik ürünler kullanarak yaptığımız için bu başarıları elde ediyoruz" dedi.

"MADONNA'YA PİZZAYI BEN YAPIYORUM"

Maddona ve birçok Amerikalı film yıldızının kendisine pizza siparişi verdiğini anlatan Arı, "Bize Kanada'nın her yerinden pizza siparişi geliyor. Düşünün ki 3 bin kilometre uzaklıkta bir şehirden bile pizza siparişi alıyoruz. Amerika'dan pizza siparişi geliyor. Dünyaca ünlü şarkıcı Madonna Kanada'ya her geldiğinde, menajerini bizzat bizim işyerine göndererek, pizza siparişi veriyor. Yakın bir zamanda Maddona için sebzeli, karışık bir pizza yaptık ve Madonna bu pizzayı çok beğenmiş, menajeri ile bize teşekkür mektubu gönderdi. Birçok Amerikalı özel olarak bizim yaptığımız pizzaları yemek için Toronto'ya geliyor. Kanada'da çok fazla film stüdyosu bulunuyor, birçok Amerikalı ünlü buraya geliyor ve bu ünlüler bizim pizzamızı yemeden gitmezler. Amerikalı birçok ünlü oyuncu ve yönetmen, otellerinde bize özel pizza siparişi veriyor. Yani  Kanada'ya gelen bütün ünlüler ve politikacılar bizim pizzalardan yemeden gitmez. Kanada'nın en büyük marketler zinciri olan bir market, sattığı unlara benim resmimi logo olarak koydu, çünkü biz çok tanınmış ve beğenilmiş bir firma olduğumuz için, bizim üzerimizden kendi reklamlarını yapıyorlar" diye konuştu.

"ÇİN VE AMERİKA'DAN TALEP VAR"

Kanada dışından Çin, Amerika ve birçok Avrupa ülkesinden, şube açılması için teklif aldıklarını kaydeden Arı, şöyle konuştu:

"Pizza bizim için artık vazgeçilmez bir gerçek kanada halkı pizzayı çok sevdi ve biz onlara daha çok sevdirdik, Şimdi Amerika'nın birçok kentinden, Çin'den birçok Avrupa ülkesi şehrinden bize geliyorlar şube açmak için çok önemli girişimler var bunların üzerinde çalışıyoruz ama benim hayalim memleketime yani Tunceli'ye büyük bir Pizza resturantı açmak ve Türkiye'nin en ünlü pizzalarını Tunceli'den Türkiye'ye sipariş etmektir. Tunceli'ye yakın bir zamanda pizza işletmesi açacağım ve dünyada açılmayı hedefliyor ve memleketime doğduğum yere  ticari anlamda yatırım yapmak istiyorum."

Görüntü Dökümü

Zeynel Arı'nın mutfağa girmesi

Arı'nın hamur açması

Pizza malzemelerini alarak pizza yapması

Pizzayı yaparken açıklamaları

Pizzayı fırına atması

Pizza'nın pişmesi

Pizzanın fırında çıkması

Pizzanın servis edilmesi

Pişen pizza yanında  açıklamaları

Pizzayı yemesi detay görüntüler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

======================================

Kozlu Belediye Başkanı, yeni makam aracı için kestirdiği kurbanın etini personele dağıttı

ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, yeni aldığı makam aracı için kestirdiği üzerinde aracın plakası yazılı kurbanın etini pilavla birlikte belediye personeline dağıttı.

Kozlu Belediye Başkanı Ak Parti'li Kerim Yılmaz, 2011 model Wolkswagen Passat marka aracın yerine aldığı piyasa değeri yaklaşık 530 bin TL olan olan Wolkswagen Touareg marka makam aracı için dün belediye garajında kurban kestirdi. Kesim öncesi kurbanlık koçun üzerine kırmızı boya ile makam aracının '67 AH 010' olan plakası yazıldı. Başkan Yılmaz'ın, kurbanlık hayvanın yanında kasap ile birlikte çektirdiği fotoğraf, belediyenin sosyal medya hesabında paylaşıldı.

Başkan Yılmaz, kesilen kurbanın etini, pilav ve ayranla birlikte bugün belediye garajında personele dağıttı. Başkan Yılmaz, hayvanın üzerine aracın plakasının kasap tarafından yazıldığını söyleyerek, "Ben yazdırmadım. Bana söyledi, hoşgörü ile karşıladım. Ne art niyet var, ne kötü niyet. İnsanların bu şekilde dedikodu yapması beni çok üzdü. Ama şevkim kırıldı mı? Kırılmadı. Ben şevkim kırılmadan devam ediyorum" dedi.

'KENDİ ARACIMLA 70 BİN KİLOMETRE YOL YAPTIM'

Aracı ihtiyaçtan dolayı meclis kararıyla aldıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Arazi yapımıza uygun bir araç. Sadece makam aracı olarak değil, belediye itfaiye aracı, belediye hizmet aracı olarak da kullanacağız. Her şey için kullanabiliriz. Sıkıntı yok, sonuçta kamunun bir malıdır. Bugün makam aracı olarak, yarın farklı bir iş için kullanılabilir. Artık binesim de gelmiyor yani. Vereceğim itfaiyeye gitsin, yani oraya kadar geldi. Kendi özel aracımla 70 bin kilometre yol yaptım belediyemizin hizmetleri için Ankara ve İstanbul arasında. Eğer haber değeri varsa bunun da haber değeri var."

Görüntü Dökümü:

-Kerim Yılmaz'ın açıklaması

-Tezgahın başında pilav dağıtması

-Araçtan görüntü

-Yemek yiyen personel

-Kurban ile çekilen fotoğraf

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

========================================

Tehlikeli montaj

MERSİN bir apartmanın 3'ncü katında pencereye, hiçbir güvenlik tedbiri almadan gölgelik monte etmek isteyen 2 kişi ölümden döndü.

Olay, merkez Akdeniz İlçesi Hamidiye Mahallesi'nde meydana geldi. Bir vatandaşın cep telefonuyla kayıt ettiği görüntü de, 5 katlı apartmanın 3'üncü katındaki evin balkon penceresine metal gölgelik monte etmek isteyen kimliği belirsiz kişiler, hiçbir güvenlik tedbiri almadan kaynak yapmaya başladı. Balkon demirinin üzerine çıkan 2 kişi, başlarının üzerine koydukları gölgeliği elleri ile desteklerken, içerideki bir kişi de kaynak makinesi ile demire kaynak yapmak istedi.

Kaynak işlemi sırasında ortaya çıkan kıvılcımlar sonrası metal ellerinden kayıp büyük bir gürültü ile sokağa düştü. Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu büyük bir faciadan dönülen kazada yaralanan olmazken, balkon demiri üzerindeki 2 kişi uzun süre olayın şokunu yaşadı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Balkon demiri üzerinde metal gölgeliği tutmaya çalışan iki kişi

Sokaktan görüntü

İçeriden metali taşıyanlara yardım etmeye çalışanlar

Metalin kaynağı yapılırken

Metal gölgeliği tutanların elinden kayması

Metal gölgeliğin düşmesi

Sokaktan geçenlerin metal gölgeliği kaldırması

Genel ve detay

Haber-Kamera: MERSİN,

=================================

Park halindeki otomobil yandı

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde 20 gündür park halinde bekleyen otomobil bilinmeyen bir nedenle yandı.

Dragon Çayı Köprüsü yanında park halindeki 33 L 0074 plakalı otomobili bilinmeyen bir nedenle alev aldı. İhbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan otomobili uzun uğraşların ardından söndürdü. Durmuş Ali Karatağ adına kayıtlı olan otomobilin yaklaşık 20 gündür olay yerinde park halinde olduğu bildirildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Aracın yanması

İtfaiyenin söndürme çalışması

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(MERSİN),

========================================

Yasa dışı avlanan sakalar doğaya bırakıldı

MERSİN'in Tarsus İlçesinde yasa dışı avlanan 93 saka kuşu özgürlüklerine kavuştu.

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı ve Fahri Av Müfettişi Tufan Dokucu, kendisine gelen bir ihbarı değerlendirerek Tarsus'a bağlı Halitağa Mahallesi'ne gitti. Mahallenin kırsal bölgesinde Suriye uyruklu bir avcının saka kuşu yakalamak için düzenek ve tuzak kurduğunu belirleyen Dokucu yaptığı araştırmada 3 adet kafeste 93 adet saka kuşu ele geçirdi. Şahıs hakkında yasal işlemler başlatırken, ekipmanlara da el konuldu. Yakalandıktan sonra kafeslerde hapsedilen ve güzel ötüşleriyle tanınan saka kuşlar doğaya bırakıldı.

Dokucu, yasa dışı avcılığa karşı olduklarını, bu tür av yapan kişi ve kişilerin kendilerine ya da güvenlik güçlerine ihbar edilmesini istedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı ve Fahri Av Müfettişi Tufan Dokucu'nun olay yerine gelişi

Yasa dışı av yapan şahıs

Tufan Dokucu'nun konuşması

Tufan Dokucu'nun kafese kapatılan Saka kuşlarının yanına gidişi

Tufan Dokucu'nun kuşları doğaya salması

Tufan Dokucu'nun yasak av yapılan yerdeki tespitleri

Tufan Dokucu'nun ağlara bağlanan iki saka kuşunu kurtarması ve doğaya salması

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),

==============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement