Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Sınıfta arkadaşının öldürdüğü Nilüfer toprağa verildiBURSA'da arkadaşının sınıfta tabancayla başından vurarak öldürdüğü 16 yaşındaki Nilüfer Acar, bugün memleketi Isparta'da toprağa verildi.

06.05.2017 15:27

Sınıfta arkadaşının öldürdüğü Nilüfer toprağa verildi

BURSA'da arkadaşının sınıfta tabancayla başından vurarak öldürdüğü 16 yaşındaki Nilüfer Acar, bugün memleketi Isparta'da toprağa verildi. Cenaze töreninde baba Onur Acar ayakta durmakta güçlük çekti. Ukrayna dönüşü bugün acı haberi alan anne Tatyana Acar ise fenalaşıp hastaneye götürüldü.

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Hürriyet Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Hasan C. tarafından dün sınıfta tabancayla başından vurularak öldürülen Nilüfer Acar için bugün memleketi Isparta'nın Yakaören Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi.

BABA AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

Yakaören Merkez Camii'ndeki cenaze törenine baba Onur Acar ile amcaları Selim, Timur ve Selçuk Acar da katıldı. Baba Onur Acar'ın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Öğle vakti kılınan namazın ardından Nilüfer Acar'ın cenazesii Yakaören Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ANNEYE ACI HABER HASTANE ÖNÜNDE VERİLDİ

Olay günü Ukrayna'da bulunan anne Tatyana Acar ise bu sabah uçakla Antalya'ya geldi. Antalya'dan karayolu ile Isparta'ya getirilen anne Tatyana Acar'a acı haber Isparta Şehir Hastanesi önünde verildi. Fenalaşan anneye ilk müdahale hastanede yapıldı. Sakinleştirici vurulan anne daha sonra Yakaören'deki eve geldi. Ancak durumu kötü olduğu için evden çıkarılmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Camiden görüntü

Tabuttan görüntü

Baba Onur Acar'dan görüntü

Namazın kılınması

Cenazenin taşınması

Haber: Mehmet ERÇAKIR- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

======================================

Sosyal deney yaptığını öne süren gençlere müstehcenlikten işlem

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde üniversite öğrencisi 19 yaşındaki iki genç kız, kartona yazdıkları 'Dert dinlemek 1 TL, sarılmak 1 TL' yazılı dövizlerle sokağa çıktı. Bazı kişiler gençlere tepki gösterirken, bazıları sarılıp derdini anlattı. Şikayet üzerine polisin karakola götürdüğü gençler, sosyal deney kapsamında böyle bir eylemde bulunduklarını öne sürdü, ancak haklarında 'müstehcenlik'ten işlem yapıldı.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında, Nazilli Belediye Meydanı'nda meydana geldi. Adnan Menderes Üniversitesi Bozdoğan Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü 1'inci sınıf öğrencileri 19 yaşındaki H.E. ile K.D. kartona yazdıkları 'Dert dinlemek 1 TL, sarılmak 1 TL' dövizleriyle Belediye Meydanı'nda oturmaya başladı. Dövizi okuyanların bir kısmı parayla gençlere sarıldı ya da dertleşti. Kızlara tepki gösteren bir kişi durumu polise bildirdi.

Meydana gelen polis, iki üniversiteli genç kızı ve 1 lira vererek derdini anlatan bir erkek genci emniyete götürdü. İki üniversite öğrencisinin sosyal deney kapsamında böyle bir eylemde bulunduklarını söyledikleri ifade edildi. Buna karşın 2 kız öğrenci hakkında, 'müstehcenlik'ten yasal işlem yapıldı. Daha sonra gözaltına alınanların tümü serbest bırakıldı. İki öğrenci hakkındaki evrakların daha sonra savcılığa gönderileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Genç kızların dövizlerle görüntüsü

Emniyete götürülmelerinden görüntü

Haber- Kamera: Mehmet ALİ CİNTOSUN/ NAZİLLİ (Aydın),

=====================

Bakan Eroğlu : Bayburt'a teşekkür etmek için buradayım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Maliye Bakanı Naci Ağbal, farklı tesislerin temelini atmak ve bazılarının da açılışını yapmak için Bayburt'a geldi. Valilikte konuşan Bakan Eroğlu, 16 Nisan'da Türkiye rekoru kıran Bayburt'a teşekkür etmek için geldiğini söyledi.

'BAYBURT'A TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN BURADAYIM'

Kente gelişlerinde vatandaşların coşkuyla, çiçeklerle karşıladığı Osman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ile Maliye Bakanı Ağbal, Çoruh Nehri Şehir Geçiş Projesi çalışmalarını inceledi. Vali İsmail Ustaoğlu ve Belediye Başkanı Mete Memiş ve yetkililerden konu hakkında bilgi alan Bakanlar, daha sonra da Vali İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti. Valilikte, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Bayburt'taki yatırımları hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, Bayburt'a geliş amacının farklı olduğunu söyledi, "16 Nisan Türkiye rekoru kıran Bayburt'a teşekkür etmek için buradayım" dedi

Görüntü Dökümü

Bakanların gelişi ve karşılanması

Bakanların nehir kenarında incelemelerde bulunması

Bakanların valilik ziyareti

Bakanların basın açıklaması yapması

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ BAYBURT

==============================================

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, 'Evetçiler, hayırcılar diye iki kamp olmaz'

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bursa'da yaptığı açıklamada referandum sonrası toplumda kutuplaşma tehlikesine dikkat çekerek, "Evetçiler, hayırcılar diye iki kamp olmaz" dedi. Karamollaoğlu Türkiye'nin sonbahar ya önümüzdeki yıl erken seçime gitme ihtimali olduğunu da söyledi.

Gürsu Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GÜSİAD) davetlisi olarak Bursa'ya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Değirmen Sosyal Tesisleri'ndeki kahvaltı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Deniz Baykal'ın katıldığı televizyon programında Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki sözleri ve Gül'ün Baykal'a dün verdiği cevabı değerlendiren Karamollaoğlu, "Birisinin, başka birisi için bir takım fikirler geliştirmesi, bunun gerçekleşeceği, gerçek olduğu manasına gelmez. Sayın Gül de bu konuda biraz üzüntülü olduğunu ve bu söylemlerin doğru olmadığını söyledi. Ancak bir gerçek de var ki toplumda bir arayış var. Referandum neticesi toplum ortadan ikiye bölündüö dedi.

Toplumun anayasa konusunda bölünmesinin hayra alamet olmadığını söyleyen Karamollaoğlu, "Böyle bir ortadan ikiye bölünme olunca fikirler karıştı. Yani 'Yarın herhangi bir konuda bir bloklaşma olursa bunlar ters de dönebilir' kanaati ortaya çıktı. Bundan dolayı da bir takım spekülasyonlar yapılıyor ama bunu bir noktanın ötesine götürmemek lazım. En önemli konu, toplumun kutuplaştırılmaması. Bu referandum sürecinde ısrarla bu konuyu dile getirdik. Anayasada bile toplum kamplaşırsa, bilahare ülke çok ciddi problemlerle karşı karşıya kaldığında onu bir araya getirmek zorlaşır. İnsanlar da gerçekleri görerek tavır belirlemeli. Türkiye'de bu var maalesef. Yani bir endişe, korku hakim, 'Ben zarar görürüm' gibi. Fikirler ve oylar belirlenirken, bu da biraz rol oynuyor. Bu da ister istemez kırgınlığı, kızgınlığı artırıyor. Ben bunun çok ileri gitmeyeceğini zannediyorum. Spekülasyonlar, birkaç zaman sonra diner inşallahö diye konuştu.

BİR ÇATI ALTINDA BULUŞMAK

Gazetecilerin, "Saadet Partisi olarak Meral Akşener, Deniz Baykal, Muharrem İnce gibi siyasetçilerle bir çatı altında birleşmeniz mümkün mü'ö sorusuna Karamollaoğlu şöyle cevap verdi:

"Bir defa bunu ben kökten reddediyorum. 'Evetçiler', 'hayırcılar' diye iki kamp olmaz. Bugün için şartlara bakarak, ülkemizde yaşayan insanlar, bir tarafı tercih ediyor. 'Evetçiler, hayırcılar iki blok haline gelsinler. Kendilerini daha güçlü yapacak bir takım adımlar atsınlar' gibi spekülatif, hayali senaryolar oluşturuyorlar. Bunu doğru bulmuyorum. Onun için 'hayırcı' bir blok oluşması diye bir şey yok. Öyle bir blok da yok zaten. Bunun içinde sosyal demokratlar, belki kendilerine göre bir fikri olan Güneydoğu'daki Kürt kardeşlerimizin oluşturduğu HDP'liler var. Bunun yanında milliyetçiler var, demokrat geçinenler var. Bütün bunlara bakıldığında çok farklı kanaatlerden insanlar var. Evetçiler de blok değil. Onun da içinde çok farklı kanaatte insanlar var. Onun için ben, 'Bir şeyler yapalım, bir araya gelelim' gibi fikirlerde olmadım."

Meral Akşener'le görüşmesini anlatan Karamollaoğlu, "Bu ziyaretleri ille de tutup bundan sonra yapılacak seçime endekslemek doğru değil" İfadelerini kullandı.

Erken seçim ihtimaline de değinen Karamolaoğlu, "Bu, tamamen bir varsayım. Sayın Başbakan, referandum oylamasından sonra, parti içinde değişikliklerin olup olmayacağı konusunda bir acelecilik içinde olmadıklarını, zaman içinde kongrelerini yapacaklarını daha zamanları olduğunu söyledi. Arkasından bir baktık her şey öyle gitmiyor, hemen öne alındı ve Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti üyesi oldu. Onun arkasından hemen 'Kongreye gidiyoruz' denildi. O zaman da 'Bir şeyler oluyor, herhalde erken seçim gelecek' diye düşündüm. Bunları dikkate aldığımızda sonbahar veya önümüzdeki senenin başlarında, ilk yarısında bir seçim olma ihtimali var gibi gözüküyor" dedi.

"BENİM ÖYLE BİR NİYETİM YOK"

"Seçim olsa cumhurbaşkanlığına aday olur musunuz" sorusuna Karamollaoğlu şu yanıtı verdi: "Şimdiden hiçbir şey söylemek mümkün değil. Benim öyle bir niyetim yok. Bir seçime gidildiği taktirde partinin yetkili organları, toplanır, oturur. Her partide bir takım görüşmeler yapılır. İttifaklar olur, olmaz, bir değil on bir cumhurbaşkanı adayı çıkar.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Mollaoğlu'nun tesislere gelmesi

Vatandaşlarla el sıkışması

Mollaoğlu'nun konuşması

Haber-Kamera: Edip TEKİN/ BURSA, -

============================================

Kilisede Hıdırellez'i kutladılar

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Müslüman ve Hıristiyan kadınlar, Aziz Corch Kilisesi'nde Hıdırellez'i kutladı.

Aziz Corch Kilisesi'ne gelen kadın, çocuk ile gençler, farklı inanışlardan olsalar da Hıdrellezi birlikte kutlayıp, dilek tuttu. Kimileri sağlık, kimileri ev araba, sevgili, evlilik, üniversite sınavında başarılı olabilme dileklerini kağıtlara yazdı. Kilisenin iç duvarlarına zeytin dallarını sürerek dualar edenler, dileklerini de dilek kutusuna atıp, mum yaktı. Kilise bahçesine de 'Dualarınız ve tüm dilekleriniz kabul olsun Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı' pankartı asıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kilisenin girişi ve içeri girenlerin görüntüsü

Kilisenin bahçesinde toplanan insanlar ve çevresinden görüntüler

Kilisede mum yakarak dilek tutanlar, dilek kağıtlarını kilesinin duvarlarına sürenler

Dilek taşına para yapıştırmaya çalışanlar

Dilek tutanlar ile röp.

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

======================================

Tokat'ta protokolün alkol gözlüğü imtihanı

TOKAT'ta Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen programda Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan alkol gözlüğü takarak, pet şişeden bardağa su doldurmaya çalıştı.

Trafik Haftası nedeniyle 'Cumhuriyet Meydanında Tokat Emniyet Müdürlüğü, Tokat Jandarma Komutanlığı, Tokat Belediyesi ve Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde stant ve resim sergisi açılışı gerçekleştirildi. Okullarda hafta nedeniyle düzenlenen resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan verdi. Stantları gezen Emniyet Müdürü Topaloğlu ve Jandarma Komutanı Arıkan, 1.5 promil alkol etkisi yapan özel bir gözlük takarak pet şişeden bardağa su doldurmaya çalıştı. Ancak Topaloğlu ve arıkan gözlüğün etkisiyle suyu bardağa doldurmakta bir hayli zorlandı. Açıklama yapan Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, "Alkollü araç kullanan arkadaşların ne halde olduklarını gözlüklerle denemiş olduk. Alkol alındıktan sonra insanın gözlerinin bünyesinin ne hale geldiğini daha iyi görebiliyoruz. Bunları alkolsüzken vatandaşlarımıza takarak, alkol aldıkları zamanki hallerini göstermek lazım. Bütün vatandaşlarımızdan da rica ediyorum, alkollü araç kullanmasınlar" dedi.

Stantlar iki gün boyunca açık kalacak.

Görüntü Dökümü:

-Etkinlikten görüntüler

-Stantların gezilmesi

-Emniyet Müdürü ve komutanın alkol gözlüğü ile su doldurmaya çalışması

-Emniyet Müdürünün açıklaması

-Öğrencilere ödül verilmesi

Haber-Kamera: Halil İbrahim YEL/TOKAT,

======================================

KESK'den ihraçlara tepki

MERSİN'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu üyeleri (KESK), Kanun Hükmünde Kararname ile üyelerinin ihraç edilmesini protesto etti.

Merkez Akdeniz İlçesinde bulunan Özgür Çocuk Parkı'nda buluşan yaklaşık 200 KESK üyesi, 'AKP'ye teslim olmayacağız', 'Karanlığa teslim olmayacağız' ve 'İşimizi geri istiyoruz' sloganları attı. CHP Milletvekili Hüseyin Çamak'ın da destek verdiği protesto gösterisinde eylemciler, adına açıklama yapan Sağlık Emekçileri Sendikası Başkanı Yılmaz Bozkurt, ihraç edilen üyelerin işlerine dönünceye kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Eylemcilerden görüntüler

Eylemcilerin slogan atması

Eylemcilerin pankart taşıması

SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt'un konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

===============================================

Bursa güne yağmurla başladı

BURSA'da sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur fırtınayla birlikte daha da kuvvetlendi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar ellerindeki poşetlerle yağmurdan korunmaya çalıştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağış olacağını açıkladı. Yağışın dün etkisi altına aldığı Bursa'da yağmur sabah saatlerinde yeniden başladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ellerindeki poşetlerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Şemsiye ile dışarı çıkanlar ise ıslanmaktan kurtuldu. Yağış sebebiyle ana arterlerde trafik yoğunluğu oluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yağmur yağışı

Yağmurdan kaçanlar

Şemsiye ile yürüyenler

Haber-Kamera: Edip TEKİN/ BURSA, -

==============================

Sivas'ta kitap okuma etkinliği

SİVAS'ta 'Okuma Bayramı' etkinleri kapsamında kitap okumaya farkındalık oluşturmak için okuma etkinliği düzenlendi.

Umut Atölyesi Tiyatro Grubu'nun İl Temsilciliği üyeleri ve öğrenciler tarafından 'Okuma Bayramı' kapsamında kitap okuma farkındalığı yaratmak için etkinlik düzenledi. Sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar kent meydanında buluştu. Genç, yaşlı ve çocuklar yanlarında getirdikleri kitapları okudu. Yaklaşık 20 kişilik grup kitap okuyarak farkındalık oluşturmaya çalıştı. Okuma etkinliğine katılan 8 yaşındaki İlayda İrem ve 6 yaşındaki Yusuf Berat ilgi gördü. Kitap okuma etkinliği yaklaşık yarım saat sürdü.

Görüntü Dökümü:

-Etkinlikten görüntüler

-Kitap okuyanlar

Haber-Kamera: SİVAS,

====================================

KKTC heyetinden Gül'e ziyaret

ANTALYA'da Yörük Şenliği'ne katılmak için gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı ve eski Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hamit Bakırcı, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile görüştü.

KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı ve eski Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hamit Bakırcı, Belediye Başkanı Mustafa Gül ile ilçe merkezindeki bir restoranda görüştü.

KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, "KKTC'de başkanımızın namını hep işitmiştik. Ancak tanışmak bir türlü nasip olmamıştı. Buraların reklamını o kadar güzel yapmış ki Rus turizminin adeta başkenti gibi olmuş beldemiz. Biz de buralara gelmişken başarılı belediye başkanımıza bir anı plaketi sunup, bütün Türkiye Cumhuriyeti devleti nezdinde de belediyecilik nezdinde yapmış olduğu katkılar içinde kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Lapta Belediyesi'ne Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül tarafından hediye edilen Atatürk heykelinin açılışı ile ilgili soruya cevap veren Avkıran, "Şu anda heykelin konulacağı parkta çalışmalar devam ediyor. Başkanımızın vermiş olduğu Atatürk heykeli KKTC'ye ulaştı. Üzeri örtülü biçimde parkın hazırlanması bekleniyor. Hazırlandığı anda ve monte edildikten sonra belediye başkanımızı da davet edeceğiz Allah'ın izniyle de bizi onurlandırır, şereflendirir ve orada hep birlikte açılışımızı yaparız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mustafa Gül de "Bizim için sürpriz oldu. Antalya'da Yörük Şenlikleri var. Kendileri oraya kadar gelmişler ama bizi de ziyaret edip görmek istemişler. Kendilerini Kemer'de görmekten, ağırlamaktan onur duyduk. Çok ortak hareketlerimiz var. Yine de Kemer'de ölümsüzleştirdik, biliyorsunuz bulvarımıza KKTC cumhurbaşkanımızın ismini verdik. Artık Kemer ile Kıbrıs'ın arası hep sıcak olacak" diye konuştu.

KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Belediye Başkanı Mustafa Gül'e plaket hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

KKTC heyetinin gelişi

Başkan Gül'ün heyeti karşılaması

Masadan detay

Anı plaketi verilirken yapılan konuşmalar ve sorular

Heyetin ayrılması

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/Kemer(Antalya),

====================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement