Kayseri'de Yılın Olayları - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Yılın Olayları

Tevfik Işık - Kayseri'de 2011 yılında siyaset, ekonomi, kültür, spor ve diğer alanlarda birçok önemli olay yaşandı.2011 yılında meydana gelen önemli olaylardan bazıları şu şekilde.28.01.2011 - Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ve bazı yöneticilerin, bir soruşturma kapsamında tutuklanmalarının ardından yönetime atanan kayyum heyeti üyeleri, olağanüstü genel kurulda yeni yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

21.12.2011 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tevfik Işık - Kayseri'de 2011 yılında siyaset, ekonomi, kültür, spor ve diğer alanlarda birçok önemli olay yaşandı.

2011 yılında meydana gelen önemli olaylardan bazıları şu şekilde:

-Ocak-

28.01.2011 - Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ve bazı yöneticilerin, bir soruşturma kapsamında tutuklanmalarının ardından yönetime atanan kayyum heyeti üyeleri, olağanüstü genel kurulda yeni yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

Hüseyin Akay başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliklerine, kayyum heyeti üyelerinden Faruk Fıratoğlu, Fevzi Konaç, Hurşit Dede ve Tarım Bakanlığı Denetleme Birim Başkanı Sinan Soylu seçildi. Denetim kurulu ise İsmet Aksoy, Mustafa Türkaslan ve İsmail Köse'den oluştu.

-Şubat-

08.02.2011 - Kayseri'de katıldığı şehit cenazesi sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırıda bulunan Şahin Şimşek'e 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verildi. Cezası 5 yıl süreyle geriye bırakılan Şimşek, serbest bırakıldı.

13.02.2011 - Basketbolda, Spor Toto'nun sponsorluğunda düzenlenen 26. Erkekler Türkiye Kupası müsabakaları, Kayseri'de Kadir Has Kongre ve Spor Salonu'nda yapıldı.

Galatasaray Cafe Crown, Fenerbahçe Ülker, Medical Park Trabzonspor ve Beşiktaş Cola Turka'nın mücadele ettiği müsabakalarda final maçında Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Ülker karşılaştı.

Beşiktaş Cola Turka'yı 81-72 yenen Fenerbahçe Ülker, kupayı müzesine götürdü.

-Mart-

26.03.2011 - Talas ilçesinde, 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramının 2. gününde şeker toplamak için evlerinden ayrılan ve geri dönmeyen 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin ile aynı mahalleden arkadaşları 11 yaşındaki Türkan Ay'ın cesetleri Yozgat'ın Çayıralan İlçesindeki Yahyasaray Barajı yakınlarında gömülü olarak bulundu. Kayıp çocukları öldürdüğü belirlenen Uğur Veli Gülışık, yakalandı.

Ankara'da yargılanan Uğur Veli Gülışık, 27 Eylül'de Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesince 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Nitelikli biçimde "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından da toplam 85 yıl 6 ay hapse mahkum edilen Gülışık hakkında takdiri indirim uygulanmadı.

-Nisan-

08.04.2011 - Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli projelerinden olan ve Kayseri'de toplu taşımada çığır açan Kayseray'ın 2. ve 3. etap çalışmaları için düğmeye basıldı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, 2. ve 3. aşama raylı taşıma sistemleri ve mevcut depo sahasında yeni hatlar inşaatı için ihale yaptı. 2. etap raylı sitem güzergahı, Mimarsinan Kavşağı'ndan Beyazşehir ve İldem bölgesine ulaşacak. 3. etap projesinde ise mevcut raylı sistem hattı, Sivas Caddesi'nden 30 Ağustos Bulvarı bağlantısı ile Erciyes Üniversitesi üzerinden Talas'a ulaşacak. Raylı sistem Erkilet'e de uzanacak.

08.04.2011 - Ünlü modacı Faruk Saraç'ın, Mimar Sinan'ı Anma Etkinlikleri kapsamında hazırladığı defilede, Osmanlı padişahları, sultanlar, gözdeler, hasekiler ve şehzadelerin kıyafetleri sergilendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirilen Mimar Sinan'ı Anma Etkinlikleri kapsamında, Mustafa Aksay'ın "Çağını Aşan Mimar: Mimar Sinan" konulu resim sergisinin açılışından sonra, ünlü modacı Faruk Saraç'ın hazırladığı "Padişahın Esvabı" defilesi sunuldu.

09.04.2011 - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli açılış ve temel atma törenleri için Kayseri'ye geldi. Mimar Sinan'ın ölümünün 423. yılı dolayısıyla doğum yeri olan Kayseri'nin Ağırnas beldesinde düzenlenen törene katılan Gül, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Kayseri'de yaptırılacak dokuz tesis ile Yozgat'taki bir tesisin toplu temel atma töreni ile Kayseri Adliye Sarayı inşaatının temel ötme törenine katıldı.

-Mayıs-

11.05.2011 - 49. Ziraat Türkiye Kupası final maçı Kayseri'de Kadir Has Stadı'nda oynandı. Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan karşılaşmanın normal süresi 2-2 berabere bitti. Penaltı atışlarında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 4-3'lük üstünlük sağlayan Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

21.05.2011 - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziran milletvekili genel seçimi çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

29.05.2011 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran milletvekili genel seçimi çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

-Haziran-

05.06.2011 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Haziran milletvekili genel seçimi çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

08.06.2011 - Hazar Bölgesi ve Kafkaslar'daki doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi için hazırlanan Proje Destek Anlaşmaları (PSA) resmi imza töreni Kayseri'de yapıldı.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılan imza törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Nabucco Projesi tarafları ( Bulgaristan, Romanya, Avusturya, Macaristan) yanı sıra, AB Enerji Komisyoneri Günther Oettinger, büyükelçiler, ABD Avrasya Enerji Temsilcisi Richard Morningstar, Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası temsilcileri de katıldı.

12.06.2011 - Milletvekili genel seçimi sonucunda Kayseri'den, AK Parti, Taner Yıldız, Sadık Yakut, Mustafa Elitaş, Yaşar Karayel, Pelin Gündeş Bakır, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer'i; CHP, Mehmet Şevki Kulkuloğlu'nu ve MHP Yusuf Halaçoğlu'nu milletvekili olarak TBMM'ye gönderdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 61. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev aldı.

-Temmuz-

30.07.2011 - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü üyelerince açılan ateş sonucu şehit olan er Mustafa Bulut, Kayseri'de toprağa verildi.

Şehit Er Mustafa Bulut için, Hunat Camisi'nde kılınan cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Kayseri milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır ve Ahmet Öksüzkaya ile vatandaşlar katıldı.

-Ağustos-

19.08.2011 - Lisans Yerleştirme Sınavı'ndan (LYS) 241 puan alan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, tercih ettiği Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümüne yerleşti.

-Eylül-

06.09.2011 - Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından Kayseri Şeker Fabrikası'nda "haksız kazanç elde etmek, aşırı zenginleşmek ve genel kurulda aday olacakları sindirmek" suçlamalarıyla geçen yıl aralık ayında başlatılan ve aralarında fabrikanın yönetim kurulu başkanı Vedat Ali Özışık'ın da bulunduğu 11 kişinin tutuklandığı soruşturmanın devamında aralarında fabrikanın eski yöneticileri ile çalışanlarının da bulunduğu 40'tan fazla kişi gözaltına alındı.

Soruşturmanın devamında 25 Ekim'de de aralarında siyasetçi, oda yöneticileri ve görevlileri ile gazetecilerin de bulunduğu 8 kişi de ev ve iş yerlerinden gözaltına alındı. Bu soruşturma kapsamında Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Ankara'da tutuklandı.

10.09.2011 - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erciyes Dağı'nda Kayseri'de sivil toplum kuruluşu ve iş dünyası yetkililerine hitap etti. Erdoğan, bölge hastanesi inşaat alanında düzenlenen törende, yapımı tamamlanan okul ve diğer tesislerin açılışlarıyla bölge hastanesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi raylı sistem ve Harikalar Diyarı ortak temel atma törenine katıldı.

10.09.2011 - Avrupa Yelkenkanat Şampiyonası Test Kupası Talas İlçesindeki Ali Dağında yapıldı. 4 Eylül'de başlayan ve 16 pilotun katıldığı yarışmada, Tomarza, Pınarbaşı ve Kaynar hedefine gol yapan İsyanyol Pilot Pedro Luis Garcia Morelli ve Slovenyalı Pilot Primoz Gricar, 150 kilometre uçarak Türkiye mesafe rekorunun sahibi oldular.

13.09.2011 - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Eyüp Darendelioğlu, memleketi Kayseri'de toprağa verildi.

Darendelioğlu için Hunat Camii'nde düzenlenen törene, ailesi, yakınları, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılıç, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer, Ahmet Öksüzkaya ve Yusuf Halaçoğlu, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ile meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

16.09.2011 - Pınarbaşı ilçesinde bir cezaevi nakil aracında çıkan yangında 5 mahkum yanarak hayatını kaybetti.

Van'dan İstanbul'a gitmekte olan 34 BL 2564 plakalı cezaevi nakil aracındaki Abdülsetter Ölmez (35), Sinan Aşka (18), İsmet Evin (33), Akif Karabalı (24) ve Medeni Demir (47) yaşamını yitirdi.

29.09.2011 - Batman'da teröristlerin saldırısında yaralanan ve beyin ölümü gerçekleştikten sonra hava ambulansı ile sevk edildiği memleketi Kayseri'deki hastanede şehit olan komiser yardımcısı Adem İlkkılıç'ın cenazesi toprağa verildi.

Şehit komiser yardımcısı Adem İlkkılıç için Yahyalı ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine, şehidin yakınları, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milletvekilleri, Batman Valisi Ahmet Duran, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve vatandaşlar katıldı.

29.09.2011 - Kimse Yok mu Derneği ve Nil Organizasyon tarafından düzenlenen sınav sonucunda Türkiye'de okuma imkanı kazanan 309 öğrenci, eğitim görecekleri 7 ile gönderildi. Kayseri'ye gelen 15 Somalili öğrenci de özel Kılıçaslan Eğitim Kurumları'nın lise bölümüne yerleştirildi.

-Ekim-

12.10.2011 - Basketbol 27. Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşması Kadir Has Kongre ve Spor Salonu'nda oynandı. Fenerbahçe Ülker'i 103-97 yenen Galatasaray kazandı. Galatasaray'a kupasını, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Adil Alparslan verdi.

22.10.2011 - Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlenen Avrupa Büyük Kadınlar Boks Şampiyonası'nda, Türk sporculardan 64 kiloda Gülsüm Tatar, Avrupa şampiyonu oldu. Kayseri Elektrikspor Kulübü sporcusu finalde Ermeni boksör Armeni Sinabian ile karşılaştı.

Maçın başından sonuna kadar üstün bir performans sergileyen Gülsüm Tatar, rakibini 10-4 yenerek zafere ulaşan taraf oldu. Şampiyonada ilk maçından itibaren rakiplerine karşı ezici bir üstünlük sağlayan Tatar, altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

31.10.2011 - Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yüklü miktarda esrar taşıdığı ihbarında bulunulan minibüsü kent girişinde Mimarsinan kavşağında takibe aldı. Polislerin "dur" ihtarına uymayan minibüs durdurularak sürücüsü R.Ö. gözaltına alındı. Minibüste valiz, çuval ve poşetlere yerleştirilmiş 352 kilo 250 gram esrar ele geçirildi.

-Kasım-

18.11.2011 - Van'daki depremin ardından memleketlerinden ayrılan 120 kişi, Kayseri'ye geldi. Depremzedeler, Erciyes Dağı'ndaki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Misafirhanesine yerleştirildi.

-Aralık-

10.12.2011 - Kayseri Sanayi Odası'nın düzenlediği sanayi gecesine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu katıldı. Gecede, kurumlar vergisi rekortmeni olan firmalar, 2010 yılında en çok ihracat yapan firmalar, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ilk 500 ve ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan firmalara plaket verildi.

17.12.2011 - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenecek

"Gençlik Şurası"na altyapı oluşturmak amacıyla organize edilen Kayseri Bölgesel Gençlik Çalıştayı Kayseri'de yapıldı. Hilton Otel'de düzenlenen çalıştayın açılışına Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez de katıldı.

20 Aralık 2011 - Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfındaki hesaplarda usulsüzlük olduğu ihbarı üzerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının 23 Ocak 2009'da başlattığı soruşturma kapsamında Valilik Özel Kalem Müdürü Kadir Şimşek tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce "resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık" suçunu işlediği iddia edilen 5 vakıf çalışanı ile 8 banka görevlisi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınmış, mahkemeye çıkarılan zanlılardan 3'ü tutuklanmıştı.

21 Aralık - Eski Şehir Stadyumu'nun yerine yapılan Kayseri Forum AVM Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından açıldı.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Yılın Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement