Galatasaray Daikin - Dinamo Krasnodar Maçı Kaçta, Hangi Kanalda? - Son Dakika
Spor

Galatasaray Daikin - Dinamo Krasnodar Maçı Kaçta, Hangi Kanalda?

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası finalinin rövanş maçında bugün Rusya temsilcisi Dinamo Krasnodar ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

04.04.2016 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası finalinin rövanş maçında bugün Rusya temsilcisi Dinamo Krasnodar ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Krasnodar Olimpik Spor Salonu'nda oynanacak müsabaka TSİ 17.00'de başlayacak ve NTV Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Final etabı ilk maçında İstanbul'da Rus temsilcisini 3-2 yenerek avantaj elde eden sarı-kırmızılılar, deplasmanda her türlü galibiyette tarihinde ilk kez CEV Kupası'nın sahibi olacak.

GALATASARAY NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Galatasaray Daikin bugün deplasmanda Rusya takımı Dinamo Krasnodar karşısında 2016 CEV Volleyball Cup şampiyonluk maçına çıkıyor. Final etabının 29 Mart'ta Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanan ilk karşılaşmasında Galatasaray Daikin sahadan galibiyetle ayrılan taraf olmuştu.

İki maç üzerinden oynanan final etabının ilk maçında elde ettiği 3-2'lik skorla, Galatasaray Daikin'in şampiyonluk için galibiyet alması gerekiyor. 3-2'lik mağlubiyet halinde maç 15 sayı üzerinden oynanacak olan Altın Set'e uzayacak. Ev sahibinin Altın Set oynamadan kupaya gitmesi için 3 puanlık galibiyet elde etmesi gerekiyor.

İstanbul'da Rus temsilcisini 3-2 yenerek avantaj elde eden sarı-kırmızılılar, deplasmanda her türlü galibiyette tarihinde ilk kez CEV Kupası'nın sahibi olacak.

20160329_2_15010301_6756370_Web-555x370

GALATASARAY KRASNODAR'A GİTTİ

Galatasaray Daikin, maçın oynanacağı Krasnodar kentine bugün sabaha karşı vardı ve oteline yerleşti. Baş Antenör Ataman Güneyligil, tıpkı ilk maçta olduğu gibi kendilerini zorlu bir karşılaşmanın beklediğini ifade etti.

"İSTANBUL'A KUPAYLA DÖNECEĞİZ"

Güneyligil, "Finaller her zaman zorludur. İlk maçtan önce de aynı şeyi söylemiştim; biz en iyi biçimde hazırlanarak Galatasarayımıza Avrupa kupası getirmek için sahada olacağız. Sportif performansımız ve oynayacağımız voleybolun kalitesi dışındaki hiçbir şeyin önemi yok. Çalışmalarımıza buradaki antrenmanlarla devam edeceğiz. Galatasaray armasını layıkıyla temsil edecek ve inşallah Pazar günü İstanbul'a kupayla döneceğiz." dedi.

RÖVANŞ ÖNCESİ KRİZİ ÇIKTI

Galatasaray Spor Kulübü, Dinamo Krasnodar ile oynanan CEV Kupası Finali ilk maçının ardından Rus oyuncu Tatiana Kosheleva tarafından sosyal medya kanalıyla başlatılan karalama kampanyası ve Rus basının tutumuna ilişkin bir açıklama yayınladı.

Sarı kırmızılı kulüp, yaptığı açıklamada başantrenör Ataman Güneyligil'in maç içinde rakip takımı fair play kuralları dışında rahatsız edecek hiçbir davranışta ve eylemde bulunmadığını söyledi.

Kulüp ayrıca, hedeflerinin kupayı Türkiye'ye getirmek olduğunun da altını çizdi.

GALATASARAY SK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE;

"Rus Basını Karalama ve İftira Kampanyasına Devam Ediyor

gstepki1

29 Mart Salı akşamı, İstanbul Burhan Felek Voleybol Salonu'nda, Galatasaray Daikin ile Rus ekibi Dinamo Krasnodar arasında oynanan 2016 CEV Volleyball Cup Finali ilk maçının ardından, Rus oyuncu Tatiana Kosheleva tarafından sosyal medya kanalıyla başlatılan karalama kampanyası, Rus basınında abartılarak sürdürülüyor. Kupayı kaybetme korkusunu Galatasaray'ın hırsı ile fazlasıyla hisseden Rus spor medyası, başta siyaset gibi saha dışı unsurları oyunun içine çekerek yalanlar üzerine kurulu planlı bir saldırı stratejisi ile hareket ediyor. Maçı sahada değil de saha dışında kazanmak için fair play ruhundan uzak bir mücadele yürütülüyor.

Herkesin bilmesini isteriz ki ne Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı Baş Antrenörü Ataman Güneyligil, ne de arma sevdası ile tribünleri dolduran şanlı Galatasaray taraftarı maç içinde rakip takımı fair play kuralları dışında rahatsız edecek hiçbir davranışta ve eylemde bulunmamıştır. Kaybetme psikolojisinin yaşattığı korku ile Rus basını tarafından başlatılan iftira dolu karalama kampanyasının her detayını yakından takip ettiğimizi ifade ederken, kupa yolunda hiçbir engel tanımadığımızı, Burhan Felek Spor Salonu'nda olduğu gibi yine sahada, Galatasaray armasına yakışır mücadelemizi vererek hak ettiğimiz kupa ile Türkiye'ye dönmek için mücadele edeceğimizi yinelemek isteriz.

Galatasaray Spor Kulübü"

GÜNEYLİGİL İLK MAÇIN ARDINDAN NELER SÖYLEMİŞTİ?

Galatasaray Daikin Antrenörü Güneyligil: " İnşallah rövanşı iyi oynayıp, 3-0 veya 3-1 yenip, altın sete de gerek kalmadan kupayı getireceğiz" dedi.

Voleybol Kadınlar CEV Kupası final ilk maçında Rus ekibi Dinamo Krasnodar'ı 3-2 yenen Galatasaray Daikin'in antrenörü Ataman Güneyligil, deplasmandan kupayla döneceklerine inandığını söyledi.

Müsabakanın ardından açıklamada bulunan Ataman Güneyligil, iyi servis atmaları gereken bir takıma karşı oynadıklarını vurgulayarak, "İkinci ve dördüncü sette, belki de önde olmamızdan kaynaklanan bir skoru koruma dürtüsüyle, servisimizi kıstık. Halbuki servis atıp maçı bitirmemiz gerekiyordu. İnşallah rövanşı iyi oynayıp, 3-0 veya 3-1 yenip, altın sete de gerek kalmadan kupayı getireceğiz." ifadelerini kullandı.

20160329_2_15010301_6756365_Web-550x370

RUSYA PROTESTO YAZISI GÖNDERDİ

Rusya, İstanbul'da oynanan Galatasaray Daikin ve Dinamo Krasnodar maçında sarı kırmızılı taraflarların Rus voleybolculara çöp atması nedeniyle Galatasaray Daikin'e disiplin cezası verilmesi için Avrupa Futbol Konfederasyonu'na protesto yazısı gönderdi.

Gazetecilere konuşan Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, "Rusya Voleybol Federasyonu, Avrupa Voleybol Federasyonu'ndan taraftarlarının davranışları nedeniyle ev sahibi takıma disiplin cezası verilmesini talep etti. Bayanlar voleybol takımımıza yapılan bu kaba davranış kabul edilemez. Fakat biz onlara benzememeliyiz. Maçın skoruyla zafer elde etmeliyiz, zira biz orada 3'e 2 kaybettik. Gelecek maçı kazanmamız bu provokasyonlara vereceğimiz en güzel cevap olur" dedi.

Mutko, bugün Krasnodar'da oynanacak maçta da Rus taraftarların benzer davranışlardan kaçınmalarını beklediğini söyledi.

Rus voleybolcu Tatyana Koşeleva, önceki günlerde gerçekleşen maçın ardından Instagram hesabından yaptığı açıklamada maç sırasında Galatasaray taraftarlarının sahaya çöp attığını yazmıştı.

DİPLOMATİK KRİZ ÇIKTI

Galatasaray ile Dinamo Krasnodar arasında geçtiğimiz salı oynanan CEV Kupası Finali ilk maçında yaşananlar, Rus voleybolcu Tatyana Kosheleva yüzünden diplomatik krize yol açtı. Kosheleva, oynamadığı maçı 'yasak olmasına rağmen' saha kenarından izledi, Galatasaray'ın antrenörü Ataman Güneyligil'in taktiklerini kendi takımına sızdırdı. Yetmedi, maçtan sonra sosyal medya hesabından 'Türkler bana çirkin hareketler yaptı' diye iftira attı.

3 gündür Türkiye ve Rusya'da maçın önüne geçen olaylar şöyle gelişti:

29 Mart 2016'da Galatasaray ile Dinamo Krasnodar, CEV Kupası'nın sahibini belirleyecek finalin ilk maçında İstanbul'da karşı karşıya geldi. G. Saray'ın 3-2 galibiyeti ile sonuçlanan maçta Kosheleva, sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Ancak takımının istatistik ekibi ile birlikte maçı saha kenarındaki masadan izledi.

Ancak Kosheleva, maçı izlemekle yetinmeyip, oyuna müdahil olmaya başladı. G.Saray'ın Başantrenörü Ataman Güneyligil'in oyuncularına gizleyerek verdiği tüm taktikler, bulundukları açıdan bunu rahatça görebilen staff ekibi ve Kosheleva tarafından Dinamo Krasnodar takımına iletildi.

Galatasaray-Daikin

MAZLUM ROLÜ OYNADI

Güneyligil, taktiklerinin Ruslar tarafından öğrenildiğini, oyun içinde yaptığı her hamleye tedbir alınmasından anladı. Bunun üzerine, yardımcı hakeme giden sarı kırmızılı teknik adam, "He", yani İngilizce erkek zamiri ile cümleye başlayıp, Rus takımının 3 erkek istatistikçisini şikayet etti. Burası önemliydi, çünkü Tatyana Kosheleva, daha sonra Güneyligil'in kendisine hareket yaptığını iddia edecekti. Maç sonrası Instagram hesabından bir mesaj paylaşan Kosheleva, "Benim için insanın ülkesi, ırkı veya dini önemli değildir. Ancak Galatasaray ile maçımızda gördüklerim beni korkuttu ve şok etti. Sözleri ve hareketleriyle bize nefret kustular. Tribünden kafamıza çöpler ve başka yabancı maddeler fırlattılar. En büyük şok ise Galatasaray hocasının bize karşı yaptığı el hareketi oldu" dedi.

KRASNODAR, RUS MİLLİYETÇİLİĞİNİN BAŞKENTİ

Bu mesaj sonrasında olaya siyaset girdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın danışmanı Dmitriy Peskov, "Konuyu titizlikle inceliyoruz. Henüz farklı kaynaklardan doğrulayamadık. Eğer bunlar olduysa, sporculara yakışmayan bu hareketler için resmi bir tepkide bulunabiliriz" açıklamasını yaptı.Krasnodar kentinin, "Rus milliyetçisi" kimliği sıkıntıyı büyüten bir başka faktördü.Ve dün G.Saray'ı, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği yetkilileri aradı. Sarı kırmızılı yöneticilere bugün oynanacak rövanş için uyarılarda bulunan elçilik yetkilileri, "Burada bu konuyu sürekli manşetlere taşıyıp ortamı geriyorlar. nodar, Rusya'da 'milliyetçilerin' yaşadığı bir bölge. Kışkırtma adına haberler yapılıyor. Biz gerekli güvenlik önlemlerini alıyoruz. Siz de tedbirli olun" denildi. G: Saray takımı dün Rusya'ya gitti.

O TAHRİK ETTİ ARKADAŞLARI YERLERE SU DÖKTÜ

SARI kırmızılı kulübün voleyboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ali Yüce, başından sonuna tanık olouğu Kosheleva'nın yaptıklarını Hürriyet'e şöyle anlattı:

HOCA ŞAŞIRDI KALDI

"İkinci set başladığında oyun ortada giderken hocamız Ataman Güneyligil, ilginç bir şekilde Rus ekibinin, normalde önlem almaması gereken oyuncularımıza üçlü blok ile reaksiyon verdiğini fark ediyor. Hoca önce "Allah, Allah" diye şaşırıyor ve sonra durumu kavrı-yor."

DAHA FAZLA DAYANAMADI

"Biz servis atarken, hocamız, sporcusuna, topu hangi rakibin üzerine yönlendireceğini işaret ediyor. Bu sırada bulundukları yerden hocanın işaretini gören kenardaki Kosheleva ve istatistikçiler, işareti antrenörlerine söylüyor. Hocamız da duruma seyirci kalamayıp şikayette bulunuyor."

SAHANIN İÇİNDE NE İŞİ VAR?

"Bu sırada Kosheleva bir yandan gülüyor, aldıkları her sayıya aşırı bir sevinç gösterip tribünleri tahrik ediyor. Hatta daha ileri gidip, yasak olmasına rağmen oynamadığı maçta sahanın içine kadar giriyor, arkadaşlarına taktik veriyor."

KENDİ ÜSTÜNE NEDEN ALIYOR?

"Daha sonra teknik molada kalkıyor, staff ekibindeki bir kişi ile tuvalete gidiyorlar. Protokol tribünü önünden değil seyircilerin önünden geçerek ortamı geriyor. Daha sonra Ataman Güneyligil dayanamıyor ve staff ekibindeki Rus istatistikçilere 'Hadi oradan' dercesine bir tepki veriyor. Fakat Kosheleva, bunun kendisine yapıldığını iddia edip ortalığı karıştırıyor."

BİZ SİLDİKÇE ONLAR DÖKTÜ

"Maçın son setinde daha başka olaylar oldu. Ruslar yerlere su dökmeye başladılar. Oyun 13-13 iken bizi yavaşlatmak amaçlı bu provokasyonu yaptılar. Biz suları sildikçe onlar bir daha döktü. Maç sona erdi ve iki takım birbirini tebrik ederken bu kez tribünleri provoke eden hareketlerde bulundular.

KOSHELEVA BAŞLATTI, RUS BASINI SÜRDÜRÜYOR

Galatasaray Kulübü, resmi internet sitesinden dün bir açıklama yayımlayarak Dinamo Krasnodar ile oynadıkları maç sonrası yaşananlara tepki gösterdi.

Açıklama şöyle:

"Rus oyuncu Tatyana Kosheleva tarafından sosyal medya kanalıyla başlatılan karalama kampanyası, Rus basınında abartılarak sürdürülüyor.

Rus spor medyası, başta siyaset gibi saha dışı unsurları oyunun içine çekerek yalanlar üzerine kurulu planlı bir saldırı stratejisi ile hareket ediyor. Herkesin bilmesini isteriz ki ne Galatasaray Daikin Bayan Voleybol Takımı Baş Antrenörü Ataman Güneyligil, ne de şanlı Galatasaray taraftarı rakip takımı fair play kuralları dışında rahatsız edecek hiçbir davranışta ve eylemde bulunmamıştır. Hak ettiğimiz kupa ile Türkiye'ye dönmek için mücadele edeceğimizi yinelemek isteriz."

ALİ YÜCE: RÖVANŞTA DA YENİP KUPAYI ALACAĞIZ

Galatasaray Voleybol Şube Sorumlusu Ali Yüce, bugün kupanın sahibini belirleyecek rövanştaki iddialarını anlatırken şunları söyledi:

"Dinamo Krasnodar, geçtiğimiz yılın şampiyonu... Buradaki maçta yenileceklerini düşünmediler. Çok rahat geldiler. Mağlup olunca, kupayı kaybetme korkusuyla bu yola başvuruyorlar. Politik durumdan yararlanıp kriz çıkarma derdindeler. Biz ise onları burada en iyi şekilde ağırladık. Her kolaylığı sağladık.

Biz Rusya'daki maçta da voleybol oynamak ve kupayı almak istiyoruz. Hiçbir tedirginliğimiz yok. Genç bir takım olmamıza rağmen oyuncularımız da maça hazır. Onları bir kez daha yenip kupayı alacağız."

Sputnik & Hürriyet

Galatasaray Daikin - Dinamo Krasnodar Maçı Kaçta, Hangi Kanalda?
Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Galatasaray Daikin - Dinamo Krasnodar Maçı Kaçta, Hangi Kanalda? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement