Ankara Büyükşehir'in Game Jam Yarışmasında Ödüller Verildi - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir'in Game Jam Yarışmasında Ödüller Verildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet'in 100. yılında, Bilkent CYBERPARK, Başkent Üniversitesi, TOBB Kreatif Endüstriler Meclisi ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) iş birliği ile “Yüzde 100 Game Jam” yarışmasına ev sahipliği yaptı. Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Cumhuriyetimizin 100. yılında çağımıza uygun bir şekilde bilişim sektörünü desteklemek amacıyla 100 gençle yan yana gelindi ve çalışıldı. Katılan herkese teşekkür ediyorum, başarı kazananları da tebrik ediyorum” dedi.

26.10.2023 11:04  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetin 100. yılında, Bilkent CYBERPARK, Başkent Üniversitesi, TOBB Kreatif Endüstriler Meclisi ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) iş birliği ile "Yüzde 100 Game Jam" yarışmasına ev sahipliği yaptı. Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Cumhuriyetimizin 100. yılında çağımıza uygun bir şekilde bilişim sektörünü desteklemek amacıyla 100 gençle yan yana gelindi ve çalışıldı. Katılan herkese teşekkür ediyorum, başarı kazananları da tebrik ediyorum" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bilişim sektörüne verdiği desteğe devam ediyor.

Bilgi İşlem Dairesi, VLMedia etkinlik ve Sense4Motion ürün sponsorluğunda Bilkent CYBERPARK, Başkent Üniversitesi, TOBB Kreatif Endüstriler Meclisi ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) iş birliği ile " Yüzde 100 Game Jam" yarışmasına ev sahipliği yaptı.

Cumhuriyet'in 100. yılında 100 gencin katılımı ile 48 saat süren yarışma ödül töreni ve oyun lansmanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi'nde gerçekleşti.

Yavaş, "Ben bilişimin her alanda kullanılabileceğini fark eden birisiyim. Seçim döneminde yapacağım projeleri yapılmış halini gösterebildim bu sayede. Herkes çok etkilenmişti. Beypazarı Belediye Başkanı olduğum dönemde bu teknoloji çok kullandım. Şimdi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde de kullanıyorum" dedi.

"İLK YAPTIĞIMIZ PROJELERDEN BİRİ TEKNOLOJİ MERKEZLERİ AÇMAKTI"

Bilişimin pek çok alanda kullanılması gerektiğini vurgulayan Mansur Yavaş, "Şu anda Ankara'da 400 bine yakın üniversite öğrencisi var ve teknokentler, organize sanayiler var. İş birliği yapmaları takdirde çok daha büyük değerler üretebileceklerinin farkındaydım. Bu yüzden ilk yaptığımız projelerden biri de bu teknoloji merkezlerini hayata geçirmek oldu. Burada açılan teknoloji merkezleri ile sanayi odalarıyla iş birliği yapılmasını düşünerek burayı açtık" diye konuştu.

"BİZİM GÖREVİMİZ GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK"

Teknoloji merkezlerinin sayısını artırılacağını belirten Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim görevimiz sadece böyle merkezleri açıp öğrencilerin, girişimcilerin önünü açmak. İnşallah sizi hayata hazırlayacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında çağımıza uygun bir şekilde bilişim sektörünü desteklemek amacıyla 100 gençle yan yana gelindi ve çalışıldı. Katılan herkese teşekkür ediyorum, başarı kazananları da tebrik ediyorum."

"KÜLTÜRÜMÜZE UYGUN OYUNLAR GELİŞTİRDİK"

Törende konuşan Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği Başkanı Ali Erkin, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında 'yüz genç yüz oyun' parolası ile yola çıktık. Teknoloji merkezimizin ilk günden beri destekçilerinden bir tanesiyiz. Bugün burada yarışmaya katılan arkadaşlarla kat edeceğimiz çok yol var" dedi.

Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Faruk İnaltekin ise "Gençler burada buluşsunlar değer katsınlar ülkemize hep beraber daha fazla katma değer elde edelim diye bu amaç için burayı yaptık. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yüz gençle birlikte yaptığımız Game Jame'i hep beraber tamamladık. Kültürümüze uygun oyunlar geliştirdik" diye konuştu.

Yarışmaya katkı sunan Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan Yağcı, "Yan yana gelmeden hiçbir şey olmuyor. Yan yana geliş tek başına yetmiyor. Eğer o ruhu o heyecanı yansıtamıyorsak hiçbir şey olmuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ve emeği geçenlere çok teşekkürler" ifadelerini kullandı.

Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Erel ise şunları söyledi:

"Bu etkinlik üreten ve geliştiren bir toplum ortaya çıkarmak için Bilkent ve Başkent Üniversitesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle yapılmakta. Biz de üniversite olarak bu etkinliğe destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bizim için yaratıcı ve yenilikçi düşünceyi teşvik eden üretmeye istekli genç nesil yetiştirmek amaçlarımız arasında."

GENÇLERDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Yarışmada ilk üçe giren yarışmacılar ise şunları söyledi:

-Berk Savi (Ancyra isimli birincilik alan grup): "Hiç uyumadan bütün oyunu bitirmek için tüm mücadelemizi verdik. Yarışmada birinci olduk. 25 bin TL para ödülü ve laptop kazandık teşekkür ederiz."

-Eren Temir (Leke isimli ikincilik alan grup):  "Yarışmada ikinci olduk. 10 bin TL ve VR gözlük kazandık.  Güzel bir jame dönemi oldu. Belediyemiz bize güzel bir oyun alanı sağladı. Burada güzel bir oyun süreci geçirdik."

- Caner Topçu (Topçu ismiyle üçüncülük alan grup):  "Kardeşimle birlikte katıldık. 10 bin TL para ödülü ve tablet kazandık. Burada network yapabildik, sektör büyüklerimizle tanıştık. Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir desteği vermesinden çok memnunuz."

Konuşmaların ardından dereceye giren gruplara ödülleri takdim edilirken, Başkan Yavaş genç bilişimcilerin hazırladıkları oyunlar hakkında bilgiler alıp, onlarla sohbet etti.

Ankara Büyükşehir\'in Game Jam Yarışmasında Ödüller Verildi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir'in Game Jam Yarışmasında Ödüller Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement