Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda söz alan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Tarkan Tüzkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a kuruma ait spor tesisleri etrafından gerçekleştirilen peyzaj düzenlemeleri nedeniyle...

02.10.2012 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Vali Altıparmak, katılımcılar

--- KUTU ---

TÜZKAN KÖTÜ SIKIŞTI

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda söz alan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Tarkan Tüzkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a kuruma ait spor tesisleri etrafından gerçekleştirilen peyzaj düzenlemeleri nedeniyle teşekkür etti. Başkan Akaydın ise "Ben de sayın müdürüme teşekkür ediyorum. Atatürk Spor Salonu'nda, asılı, benim sporculara başarılar dileyen mesajımı kaldırdığı için" dedi. Beklenmedik çıkış karşısında İl Müdürü Tüzkan şaşırırken, Vali Altıparmak durumdan haberdar olduğunu söyledi, "Haberim oldu. 'Benim bilgim dahilinde' olduğu da ifade edilmiş. Nasıl bilgim dahilinde, soracağım" dedi.

===

Kök: AKEDAŞ peşkeş çekiliyor

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, önümüzdeki aylarda özelleştirme ihalesi yapılacak olan AKEDAŞ'ın peşkeş çekilmek istendiğini iddia etti. TÜİK rakamlarına göre AKEDAŞ'ın değerinin 3 milyar dolar olduğunu anlatan Kök, kurumun çok daha az bir değerle özelleştirileceğini savundu.

CHP il binasında başkan yardımcıları Bahadır Manyaslıoğlu ve Taylan Budak ile basın toplantısı düzenleyen Devrim Kök, AKEDAŞ'ın elden gittiğini söyledi. Antalya, Burdur ve Isparta illerine hizmet veren AKEDAŞ'ın sunduğu hizmetin bireyleri ve kurumları memnun etmekten uzak olduğunu ifade eden Devrim Kök, şöyle dedi:

"İnsanlar daha kaliteli ve daha ucuz hizmet almanın ancak özelleştirmeyle olacağına inandırılmaktadır. Bölgeler bazında elektrik dağıtım işinin özelleştirilmesi bölge içinde rekabeti ortadan kaldırmakta, bir çeşit tekelleşme yaratmaktadır. Dolayısıyla özel sektörün birinci önceliği nitelikli kamu hizmeti vermek değil, daha çok para kazanmakken, hem kaliteli hem ucuz hizmet rekabetsiz ortamda nasıl sağlanabilecektir?"

ABONE SAYISI 350 BİN ARTTI

AKEDAŞ'ın 2010 yılında yapılan ihaleyle satışa çıkarıldığını, ancak ihaleye en yüksek teklif verdiği açıklanan ilk üç firmanın da geçici teminatlarını yakarak sözleşmeye yanaşmadıklarını dile getiren Devrim Kök, bu firmalardan bazılarının ikinci ihale sürecine de dahil olduklarını kaydetti. Aradan geçen iki yıl içerisinde ne değiştiğini soran CHP İl Başkanı Kök, "Bölgeye sunulan enerji miktarı 2 milyar kilowatt/saat, abone sayısı ise 350 bin artmış. Yani pasta doğal olarak büyümüş, daha iştah açıcı hale gelmiştir" diye konuştu.

Yıllardır 'kaynak yok' gerekçesiyle yatırım sıkıntısı çeken bölgeye 2012 yılında 70 milyon TL yatırım yapıldığını vurgulayan Kök, bunun altında yatan gerçek sebebin yatırım yaparak bölgeye hizmet sunmak değil, ihaleyi alacak olana daha iyi, temel sorunlarına daha az para harcayacağı bir ortam yaratmak olduğunu ileri sürdü.

SORUNLAR BİLİNDİĞİ HALDE ÇÖZÜLMÜYOR

AKEDAŞ'ın sorumluluk bölgesinde sık sık elektrik kesintileri olduğunu, taşeron firmalar tarafından yapılan arıza bakım işlerine zamanında müdahale edilemediği için kesinti sürelerinin uzadığını belirten Devrim Kök, sorunlar bilindiği halde çözülmediğini ve özelleştirme için psikolojik baskı unsuru olarak kullanıldığına dikkati çekti.

BÜYÜK KAMU ZARARI

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2011 yılı verilerine göre 21 dağıtım bölgesi içinde büyüklük açısından 7'nci sırada bulunan AKEDAŞ'ın değerinin 3 milyar dolardan az olmadığını savunan Devrim Kök, "İlk ihalede çıkan en yüksek rakamın 1 milyar 165 milyon dolar olduğunu hatırlatmakta fayda var. Kısa süre sonra yapılacak ihalede, ilk ihaleye esas bu rakamın da altında bir bedelle sonuçlanması endişesini taşımaktayız. Böyle bir durumda oluşacak kamu zararının büyüklüğüne dikkatinizi çekeriz" diye konuştu.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Devrim Kök portre, toplantı genel.

===

İŞÇİ Partisi (İP) Antalya İl Başkanı Bilal Şimşir, partisine son 3 ayda üye olan 40 kişiyi tanıttı. İP İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda Şimşir, üye sayılarının hızla arttığını belirtti. Genel merkez tarafından cumartesi günü Ankara'da düzenlenecek törende aralarında Fikret Otyam ile Levent Kırca'nın da yer alacağı ülke genelindeki yeni üyelere parti rozeti takılacağını dile getiren Şimşir, Antalya'da da son 3 ayda 40 kişinin partiye üye olduğunu aktardı.

Şimşir, şunları söyledi: "Ülkemizin 30 yıllık hızlı geçiş süreciyle bugün bütün kaleleri düşmana teslim edilmiştir. Bütün tersaneleri düşmana satılmış, orduları sindirilmiş, topraklarımız üzerinde komşularımıza saldırı kampı kurulmuştur. Yine bugün TBMM'de bulunanlar gaflet, delalet ve hattı hıyanet içindedirler. Hatta iktidar, menfaatlerini emperyalizmin siyasi emelleriyle birleştirmiştir. Millet fakirlik, çaresizlik içinde harap ve bitap düşmüştür."

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: İl Başkanı Bilal Şimşir ve yeni üyeler

===

YAPEX'te ödüller Bakan Günay'dan

İNŞAAT sektörünün en önemli fuarlarından YAPEX Yapı Fuarı, 20'nci kez kapılarını açıyor. 25 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlandığı YAPEX Yapı Fuarı bu yıl 18-21 Ekim tarihleri arasında Expo Center Fuar Alanı'nda yapılacak. Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın ödülleri ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından verilecek.

Akdeniz Tanıtım A.Ş. Genel Müdürü Fatih Onkar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal ve Çekül Vakfı Güneybatı Anadolu Bölge Koordinatörü Mimar Recep Esengil ile birlikte fuarı tanıttı. The Marmara Hotel'de gerçekleşen toplantıda Fatih Onkar, 20'nci yıl şerefine tarihi dokuyu korumak amacıyla YAPEX Tadilat, Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı'nın da aynı zamanda ilgililerle buluşacağını açıkladı.

FUAR YURTDIŞINA AÇILDI

YAPEX'in 1993 yılından bu yana sergilediği istikrarlı büyümesiyle bu yıl 20'nci kez yapılacağını ifade eden Fatih Onkar, yapı sektörünün geleneksel buluşma noktası olduklarını söyledi. İran, Irak, Rusya, Romanya, Bulgaristan gibi yakın ülkelerden toplu ticaret heyetleri ve genel olarak Avrupa ülkelerinden ziyaretçi ağırladıklarını belirten Onkar, bu yıl fuara Rusya, Dubai, Fransa, İtalya, Kore, Suudi Arabistan ve Rusya'dan gelen katılımcılar ile yurtdışı firma sayısının arttığını kaydetti.

20'NCİ YILA ÖZEL ETKİNLİK

YAPEX Tadilat, Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuar'nın, YAPEX Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak ilk kez gerçekleştirileceğini söyleyen Onkar, restorasyon ve kültür mirasını koruma konulu ilk fuar olması açısından son derece büyük önem arz ettiğini söyledi. Usta-çırak ilişkisiyle günümüze ulaşan zengin yapıların 'Restorasyon Köyü'nde biraraya geleceğini anlatan Onkar, "Antep, Kastamonu, Mardin, Konya gibi kentlerden gelecek ustalar zanaatlarını sergileyecek" dedi.

DÜNYA MİRAS ALANLARI SUNUMU

Fuarda Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer aldığı 11 alan ile adaylığı devam eden 37 alana ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca tanıtım sunumları yapılacak. 48 belediyenin 34 proje ve 30 uygulama ile katıldığı Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın ödülleri, Yapex Tadilat Fuarı'nda 19 Ekim Cuma günü Kültür ve Turizm Bakanı

Ertuğrul Günay tarafından verilecek.

YAPEX BÜYÜK ŞANS

Antalya'nın tarihler boyunca medeniyetlerin geçtiği bölgede kültür mirası ve gelecekte de korunması için etkin rol oynayabilecek bir kent olduğunu belirten Cemal Öcal, "Kültür mirası kavramı şu an dünya literatüründe çok önemli bir kavram. Antalya'nın da böyle uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapması büyük şans" dedi. Recep Esengil ise Türkiye'de ilk kez düzenlenen Yapex Restorasyon ve Kültür Mirasını koruma Fuarı'nın Çekül'ün işbirliği ile gerçekleştirildiğini ve fuarın ilerleyen yıllarda Avrupa'daki örnekleriyle yarışacağını kaydetti.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Fatih Onkar, Cemal Öcal ve Recep Esengil, geçen yılki fuardan arşiv foto

===

Geleceğin doktorları beyaz önlük giydi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'ne bu yıl başlayan öğrenciler, beyaz önlüklerini törenle giydi. Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen 4'üncü Beyaz Önlük Giyme Töreni'ne, 193 öğrenci katıldı. Törene Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Nejat Ergün, Halk Sağlığı Merkezi Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir'in yanı sıra, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oktay Dinç, yeni öğrencilere başarılı bir 6 yıl diledi. 6 yıllık eğitimin ardından her birinin alanlarında başarılı doktorlar olmalarını temenni eden Prof.Dr. Dinç, "Birinci sınıflar bugün beyaz önlüklerini giyiyor. Eğitimlerinin ardından Türkiye'nin dört bir yanına dağılarak, alanlarında uzmanlaşacaklar. Her birine tek tek başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından beyaz önlüklerini giyen öğrencilere, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri eşlik etti. 5'erli gruplar halinde sahnenin önüne gelen birinci sınıflar, alkışlar arasında önlüklerini giydi. Öğrencileri anne ve babaları ile yakınları da yalnız bırakmadı. Kimileri heyecandan ellerinin titrediğini söyledi, kimisi mutluluğunu yanındakilerle paylaştı.

Tören sonunda 10'uncu Yıl Marşı çalındı. Birinci sınıflar marşa alkışlarıyla eşlik etti. Dekan Prof.Dr. Oktay Dinç başta olmak üzere Tıp Fakültesi eğitmen kadrosu da birinci sınıfların arasına girerek marşa eşlik etti. AÜ Tıp Fakültesi'nin öğrenci sayısı, bu yıl başlayanlarla birlikte 1663'e yükseldi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Törenden değişik fotolar.

===

Perde 'Carmina Burana' ile açıldı

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), muhteşem bir konserle yeni sanat sezonu için perdelerini açtı. 2012-2013 sanat sezonunun ilk eseri olan 'Carmina Burana' konserine sanatseverlerin yanı sıra, Antalya protokolünden davetliler de katıldı. Alman besteci Carl Orff tarafından oluşturulan sahne kantatı Carmina Burana'da koro, solist ve orkestra sanatçılarından oluşan 120 kişilik kadro sahne aldı. Sanatçılar temsil sonunda uzun süre alkışlandı.

UNUTULMAZ GECE

Gecede Türkiye'nin en iyileri arasında gösterilen ANTDOB Orkestrası'nı Şef Hakan Halkan yönetti. 56 kişilik koronun sahne aldığı eserde koro çalışmaları ise Caner Ruhselman tarafından yapıldı. Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin güçlü solistleri soprano Nurdan K. Aydın, tenor Devrim Demirel ve bariton Tamer Peker, sahne performanslarıyla izleyiciyi büyüledi. Eserde çocuk korosu da sahne aldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: ANTDOB Orkestrası

===

Kaçakçılara 'makaron' darbesi

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, yurda kaçak yollardan sokulan 1350 karton 'makaron' (filtreli boş sigara kağıdı) ele geçirildi. Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği Diyarbakır'dan ilçeye 'makaron' getirileceği ihbar üzerine akşam saatlerin Çevre Yolu, Yayla Kavşağı'nda önlem aldı.

Ekipler burada durdurdukları bir minibüste yaptıkları aramada, 1350 karton (270 bin adet) 'makaron' ele geçirdi. Operasyonda 28 yaşındaki Hasan Y. ve 37 yaşındaki Abdulsamet V. de gözaltına alındı. Emniyet müdürlüğüne götürülen şüpheliler hakkında 'Tütün Mamulleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Kanunu'na muhalefet' suçundan işlem yapılırken ele geçirilen filtreli boş sigara kağıtları ise Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

Özgür YILMAZ/ALANYA,(DHA)

Foto: Ele geçirilen makaron

===

Burdur'da yangına karşı eğitim

BURDUR Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2004 yılında başladığı yangına müdahale eğitimleri kapsamında şu ana kadar 30 bin kişiye eğitim verdi. İtfaiye ekipleri son olarak Armağan İlci Mahallesi'nde yangın eğitimi verdi. Yangın söndürme eğitimine çok sayıda vatandaş katıldı. Burdur'da yılda yaklaşık 200 yangınının çıktığını belirten İtfaiye Müdürü Hasan Özban verdikleri eğitimlerle bu sayıyı azaltmayı hedeflediklerini söyledi.

Yangına karşı başarılı olmanın ilk maddesi önleyici tedbirlerin alınması olduğuna vurgu yapan Özban, Bu amaçla Burdur İtfaiyesi tarafından yangın çıkmadan alınabilecek önlemler ve başlangıçtaki müdahaleler konusunda halkımızı eğitmeye devam ediyoruz. Okullar, kamu kurumları ve diğer toplu yaşam alanlarına özellikle eğitim veriyoruz" dedi. İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Çavuşu Mehmet Ali Ballak tarafından yangının çıkma sebepleri, çıkabilecek yangınlar ve yangına ilk müdahale konusunda mahalleli bilgilendirdi.

Onur ÖZKAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Eğitim

===

Kumluca yağmur mevsimine hazırlanıyor

KUMLUCA Belediyesi sonbahar yağmurlarının yağmaya başlamasıyla birlikte ilçe genelinde mazgal, yağmur suyu drenaj kanaları ile sera ve narenciye bahçelerinin yağmur sularının tahliyesini sağlayan kanallarda temizleme çalışmalarına başladı. Mazgal ve drenaj kanallarını temizleyen belediye ekipleri, çalışmalarını seralardaki yağmur sularının tahliyesini sağlayan kanallarda sürdürüyor.

Kanalları kaplayan ot ve çöpleri temizleyen ekipler, sonbahar ve kış aylarında yağmur nedeniyle meydana gelebilecek taşkınlara karşı önlem alıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçe genelinde bulunan kanallarda kış aylarında seraların kenarında su tahliyesi için kullanılan kanalların sel baskınlarına sebep olmaması için kış temizliğine başladıklarını söyledi.

Belediye Fen İşleri ekiplerinin kepçe ve kamyonlarla ilçe genelinde yaklaşık 5 kilometrelik kanallarda temizleme çalışması yapacağını belirten Çetinkaya, "Daralan kanalların temizlik ve genişletme çalışmasının iş makineleri desteği en kısa zamanda bitirilerek vatandaşlarımızın kış aylarında olası su taşkınlarının önüne geçilmesi için çalışmaların devam edecek" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Çalışmalardan foto

===

GÜNLÜ

Bugün kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (çarşamba) 06.00-18.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Sarısu Mahallesi, Asat Biyolojik Arıtma Tesisi, Orman Sarısu Tesisleri, NATO Sarısu, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü, Ortadoğu Liman İşletmeleri, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, dolum tesisleri elektriksiz kalacak.

Bugün 09.00-16 saatleri arasında yapılacak bir başka kesintiden Çağlayan Mahallesi, Barınaklar Bulvarı 2040, 2042, 2043, 2069, 2066 sokaklar ve civarı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Sokakta polis sayısı artacak

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, Polis Evi'nde düzenlendiği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Isparta'nın emniyet müdürü olarak ilk görev yeri olduğunu belirten Mehmet Or, basın ve polisin uyumlu çalışması gerektiğine işaret etti. Kentin sorunlarını öğrenme açısından iki haftadır ilçe ziyaretlerinde bulunduğunu anlatan Or, "Tabi sokakta siz basın mensuplarıyla birlikteyiz. Başbakanlık Koruma görevindeyken basın mensuplarıyla çok kaynaşmıştık. Sizler kamu adına görev yapıyorsunuz. Her zaman sizlerle birlikte olacağız" dedi.

Güvenliğin olmadığı yerde eğitim, sağlık ve ticaretin de olamayacağına dikkat çeken Or, Isparta'da ciddi asayiş olayları yaşanmadığını kaydetti. Küçük çaplı olayların yaşandığını kaydeden Or, amacının bunları da sıfıra indirmek olduğunu söyledi. 15 günlük zaman zarfında motosiklet gürültüleriyle ilgili şikayet aldığını anlatan Or, motosikletlere yönelik denetim yapacaklarını vurguladı. Kent genelinde zaman zaman huzur operasyonları da yapacaklarını anlatan Or, yaptıkları son uygulamada çeşitli suçlardan aranan şüphelileri yakalandıklarını kaydetti.

Sokakta polis ve ekip sayısını artıracaklarına dikkati çeken Or, "Atıl olan birimlerdeki ekipleri aktif hale getiriyoruz. Hırsızlığın yoğun olduğu bölgelerde kaçakçılık, terör birimindeki arkadaşlara da görev verdik. O bölgelerde yoğun şekilde çalışma yapacaklar. Ekip sayısını artırabiliriz ama araç sıkıntımız var. Bunu da bir şekilde aşacağız. Personel açısından bir eksiğimiz yok" dedi. Emniyet Müdürü Or, trafik denetimlerinde de personel sayısının artırılacağını söyledi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Gazetecilerle çekilen toplu foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement