Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Valilik makamdan genel, okul protokolü imzalanırken.

13.02.2013 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Valilik makamdan genel, okul protokolü imzalanırken.

===

Vali Altıparmak: EXPO çalışmaları aksamaz

Vali Altıparmak, basında yer alan 'EXPO planları iptal edildi' şeklindeki söylemlerin çalışmaları aksatmayacağını ifade etti. Altıparmak, "Bir sorun olursa çözeceğiz" dedi.

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, EXPO 2016'nın sembol çiçeğinin belirlenmesiyle ilgili başlatılan oylama ve basında 'EXPO planları iptal edildi' şeklinde çıkan haberlere ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sembol çiçek için uzman bir ekip tarafından yapılan incelemenin ardından belirlenen 15 çiçekten 4'ünün oylamaya sunulduğunu aktaran Vali Altıparmak, "4 çiçeği, Antalya'nın kendi bitkisi olsun, endemik olsun, üretilebilir olsun, istediğimiz sezonda o bitkiye ulaşalım ve çoğaltması kolay olsun diye belirledik. Karşımıza 15 çiçek çıkmıştı. İlk 4'de bu çiçekler çıktı" dedi.

ŞAKAYIK TÜRK ÇİÇEĞİ OLARAK BİLİNİYOR

Oylamaya sunulan 'Şakayık', 'Papatya', 'Menekşe' ve 'Yabani Karanfil'in EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda da tartışıldığını dile getiren Vali Altıparmak, "Şakayık özellikle ön plana çıktı. Görselliğini çok önemsedik. Alana ekildiği zaman görselliği nasıl olacak, insanların gözüne nasıl hitap edecek, fotoğraf çekilebilecek mi, alanı dolduracak mı, alt yapraklarıyla üst çiçeğiyle beraber. Bu önemli bir kriterdi. Şakayık'ın Latince ismi de 'Turcica' diye geçiyor. Türk çiçeği diye biliniyor" ifadelerini kullandı.

ÇİÇEĞİMİZİ DÜNYAYA TANITALIM

Oylamanın yapıldığı internet sayfasına girişlerde teknik problem olduğu yönündeki bir soru üzerine, bunun düzeltilebilecek bir durum olduğunu aktaran Vali Altıparmak, "İnsanlar ilgi göstersin, bir vesile olsun. Hem çiçeğimizi tanımış olalım, hem de Antalya'da bunu çoğaltmanın yolunu arayalım. Dünyaya da böylece Şakayık olarak şarkılara türkülere konu olan çiçeğimizi tanıtmış olalım" diye konuştu.

Basında EXPO planlarının iptal edildiği şeklinde çıkan haberlere de değinen Altıparmak, "Basında ben de okudum. Arkadaşlarıma talimat verdim 'bakalım' diye. Bir sorun olursa çözeceğiz. EXPO'nun işlemlerinin yürütülmesine engel değil bunlar. Her halükarda çözeriz. Bu Antalyalıların sahiplendiği bir proje ama Türkiye Devleti'nin bir projesi. Buna sahip çıkmak zorundayım. Dolayısıyla böyle bir şey 'yetki verildi, verilmedi' diye ortada kalmaz. Türkiye EXPO ligine girdi. Burada başarılı olmak için de herkes elinden geleni yapmak zorunda" dedi.

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

'Bu tür söylemlerin EXPO'ya zarar verip vermeyeceği' yönündeki bir soru üzerine ise Vali Altıparmak şunları söyledi; "Ne söylerlerse söylesinler biz yolumuza devam etmek zorundayız. Kim ne derse desin. Plan iptal edildi diye altyapı devam etmiyor mu, ediyor. EXPO alanından vazgeçilmesi gibi bir şey yok. Ağaç dikimiyle, binaların yıkılmasıyla ilgili bu hafta toplantımız olacak. Biz herkesten daha kendimizi sıkışmış hissediyoruz. Bunu yetiştirmemiz lazım. Sahada çalışma bugün yarın başlayacak."

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Trafikte 'Daaaaaatma!' kampanyası

ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü tarafından trafikte gürültü kirliliğini önlemek ve sürücülerin gereksiz yere klakson ve korna kullanımını azaltmak amacıyla 'Daaaaaatma!' sloganıyla 'Kornasız Trafik ile Gürültü Kirliliğine Son' adlı proje başlatıldı.

Antalya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği tarafından yürütülen projenin tanıtım toplantısı yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, 'Daaaaatma' sloganıyla gerçekleştirilen projeyle trafikte gürültü kirliliğini engellemek için vatandaşlarda farkındalık yaratarak toplumun bilinçlenmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, insanın yaşam kalitesini düşüren en önemli faktörlerden birinin gürültü kirliliği olduğunu söyledi. Korna sesinin vatandaşların huzurunu bozduğunu vurgulayan Sağlam, "Trafikte gürültü kirliliğiyle başlatılan mücadele 'Dünya Kenti' normlarının tümüyle etkin bir kent yaratmanın kararlılığında olduğumuzu gösteriyor" dedi. Sağlam, Antalya'da başlatılan projenin diğer illere de örnek olacağını ifade etti.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ da kampanyanın uygulanış şekli hakkında bilgi verdi. Kampanya kapsamında hazırlanan afişlerin okullarda, reklam panolarında asılacağını dile getiren Aktuğ, kampanyayı anlatan broşürle servis ve araçlarda kullanılacak yapıştırıcıların dağıtılacağını söyledi. Dünyada öfkeli ve saldırgan sürücünün sembolü olan korna kullanımının, sürücülerin en son başvurması gereken uyarı aracı olması gerektiğini anlatan Aktuğ, "Gereksiz korna kullanma alışkanlığını toplumsal ayıp ilan edelim' dedi. Aktuğ, trafikte gereksiz korna kullanmanın cezasının da 77 lira olduğunu hatırlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin ise trafikte korna kullanımının kentin medeniyetinin göstergesi olduğunu ifade etti. Aktekin, gereksiz korna kullanımından oluşan gürültü kirliliğinin strese yol açtığını ve sağlık sorunlarına neden olduğunu dile getirdi. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok da esnaf odası başkanı olarak üyeleriyle kampanyaya dahil olmaktan mutluluk duyduğunu aktardı.

Toplantının ardından İl Emniyet Müdürü Sağlam, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aktekin ve AESOB Başkanı Sevimçok, 'Gürültü Kirliliği ile Etik Mücadele' adlı sözleşmeyi imzaladı. Sağlam, sürücülere trafikte korna ve klakson kullanımını en aza indirmeleri yönünde çağrı yaptı.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Sözleşmenin imzalanması, Akif Aktuğ, müdür Mustafa Sağlam, toplantıya katılanlar

===

Büyükşehir'e anlamlı bağış

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, ihtiyaç sahiplerine yardımlarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, kurum ve kuruluşlar aracılığı ile yapılan bağışları da ihtiyaç sahiplerine iletiyor. Özel Medline Antalya Hastanesi bu kapsamda değerlendirilmek üzere 13 adet elektrikli hasta yatağını Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağışladı.

DESTEK VERMEK İSTEDİK

Sosyal sorumluluk kapsamında yatak bağışı kararı aldıklarını belirten Hastane Genel Direktörü Tufan Sarınoğlu, "Büyükşehir Belediyesi'nin Evde Sağlık Hizmeti gibi anlamlı çalışmalarını takip ediyoruz. Bu kapsamda biz de kendilerine destek vermek istedik. Bundan sonraki aşamalarda da birçok projeye destek vermeyi hedefliyoruz" dedi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yatakların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirterek, önceliğin engelli ve yaşlı hastalara verileceğini söyledi.

OTOMATİK AYARLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na teslim edilen elektrikli yatakların ayak, gövde ve baş kısımlarında üç motor bulunuyor. Hastanın durumuna göre koltuk pozisyonuna da dönüşebilen yataklar, diğer ara pozisyonlarda da kullanılıyor. Hidrolik sistemi de bulunan hasta yatakları istenilen yükseklikte ayarlanabiliyor. Hasta ya da refakatçisi kontrol panelleri aracılığı ile yatağı kolayca istenilen ayara getirebiliyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Hasta yataklarından foto

===

Doğalgaz uyarısı

OLİMPOSGAZ tarafından yapımına Nisan 2012 tarihinde başlanan, Antalya Merkez, Kepez ilçesinin güneyi ve Konyaaltı ilçesini besleyecek Batı Orta Basınç Çelik Hattı'nın birinci etap çalışmaları tamamlandı. 15 Şubat Cuma günü, Batı Orta Basınç Çelik Hattı'nın devreye alınma işlemi gerçekleştirilecek. Gaz verme işlemi Otogar güneyindeki 3072 Sokak, Konyaaltı İlçesi'ndeki 16. Cadde ve 336 Sokak üzerindeki vana noktasında yapılacak. Olimposgaz'dan yapılan açıklamada, "Bu işlem sırasında gürültü çıkması (atmosfere yüksek debide hava ve gaz karışımı atılacağından) ve bir miktar sarımsak kokusu hissedilmesi muhtemeldir. Gazın devreye alınma işlemi rutin bir prosedür olup gerekli tüm teknik ve çevre güvenlik önlemleri alınmıştır" denildi.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Engelliler Sanat Evi'nden Evcilmen'e ziyaret

MURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i ziyaret eden Antalya Engelliler Sanat Evi kurucu yöneticisi Hülya Bostanoğlu ve üyeleri, engellilerin topluma kazandırılması yönünde yaptıkları sosyal ve kültürel çalışmalar hakkında bilgi verdi. Haftanın 6 günü sanatsal çalışmalar yaptıklarını belirten Hülya Bostanoğlu, "Başta müzik olmak üzere resim, el işi ve çeşitli sanat dallarıyla ilgileniyoruz. Bu çalışmalarımızı çeşitli mekanlarda vatandaşlara sunma olanağı buluyoruz. Bu çalışmalarımızda Muratpaşa Belediyesi yetkilileri her zaman yanımızda ve bizlere destek oluyor. Bizlere verdiğiniz önem ve engellilere olan duyarlılığınız nedeniyle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını belirten Başkan Süleyman Evcilmen ise "Engel tanımayan engelli vatandaşlarımız, kendilerine olanak tanındığı zaman çok büyük başarılara imza atıyor. Bunun en güzel örneği sizsiniz. Çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum" dedi. Engellilere yönelik çeşitli proje çalışmaları içerisinde olduklarını da belirten Başkan Evcilmen, "Belirli noktalara bedensel engelli vatandaşlarımızın kullandığı akülü araçlarını şarj edebilecekleri şarj cihazları yerleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca engellilerimize özel araçlar alarak, onların talepleri doğrultusunda kullanmak istiyoruz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Kolejliler Dubai'de

ÖZEL Toros Yağmur Liseleri'nin velileri için organize ettiği Dubai Gezisi, sömestr tatilinde gerçekleştirildi. Dünyanın en cazip gezi destinasyonlarından biri olan Dubai'de Toros Yağmur Koleji öğrenci ve velileri, gezi ve alışverişle dolu beş gün geçirdi. Özellikle 4x4 ciplerle yapılan çöl safarisi ve Ferrari temalı oyun parkı, Toros Yağmurlu katılımcılara farklı deneyimler yaşattı. Soğuk ve yağmurlu günlerden sonra sıcak bir iklimde olmak, gezi grubunu ayrıca mutlu etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Geziye katılan öğrencilerin

===

1000 sporcu şenlikte buluştu

ANTALYA Polis Gücü Spor Kulübü, 24 branşta 350 lisanslı 1000 sporcusuyla 'Sağlıklı Nesiller Sporla Gelecek' parolasıyla özellikle 18 yaş altı çocukları spor disiplini ve ahlakıyla donatarak, topluma faydalı bireyler kazandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Antalya Polis Gücü Kulübü, Süleyman Evcilmen Kapalı Spor Salonu'nda spor şenliği düzenledi.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, şenliğin yapılmasında katkıda bulunan işadamlarına ve Antalya Polis Gücü Spor Kulübü branş antrenörlerine plaket takdim etti. Ayrıca Hokey Bayan Takımı oyuncuları Bolu'da aldıkları Türkiye 2'nciliği kupasını ve Atıcılık Bayan Takımı oyuncuları Kemer İlçesi'nde aldığı Türkiye 2'nciliği kupasını Emniyet Müdürü Sağlam'a takdim etti.

Antalya Polis Spor Gücü Kulübü, spor müsabakalarında ülke bazında kazandığı büyük başarılarıyla da dikkat çekiyor. Atıcılık, tekvando, basketbol, hokey branşlarında büyük başarılar gösteren kulübün, takım ve bireysel müsabakalarda da önemli başarıları bulunuyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Şenlikten foto

===

"İlacınla ilacım olur musun?"

ANTALYA Valiliği'nce düzenlenen, tarihi geçmemiş ilaçların toplanarak ihtiyaç sahiplerine gönderilmesini amaçlayan 'İlacınla İlacım Olur musun' kampanyası Serik'te de başlatıldı. Kampanyaya vatandaşların ilgisini çekmek ve bilgilendirilmeleri amacıyla Serik Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıya katılan Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, vatandaşların kullanmadığı halde evlerinde bulundurdukları ilaçların toplanarak yurt içi ya da yurt dışında ihtiyacı olanlara ulaştırılacağını bildirdi.

Rüstemoğlu, kullanılmayan ilaçların, ilçedeki 61 eczane, 15 Aile Sağlığı Merkezi ve Devlet Hastanesi'nde toplanacağını, ilaç toplama kutularının Eczacılar Odası Serik Temsilciliği'nce bulunan eczanelere, Aile Sağlığı Merkezlerine ve Devlet Hastanesi'ne dağıtımına başlandığını söyledi. Rüstemoğlu, toplanan ilaçların eczacılar ve hastane personeli tarafından ayrıştırılarak, kullanım alanlarına göre kutulandıktan sonra ihtiyaç bulunan yerlere gönderileceğini kaydetti.

Rüstemoğlu, kampanyaya, Serik halkının ilgisini ve desteğini beklediğini ifade etti. Serik Hükümet Binası önünde başlatılan ilaç kampanyasında Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Yusuf Kara, Malmüdürü Yusuf Koç, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Melahat Gez, İlçe Sağlık Müdürü Ramazan Irmak, Eczacı Odası Serik Temsilcisi Sedat Akbulut Kaymakamlık ve Sağlık personeli katıldı. Kaymakam Rüstemoğlu ve beraberindekiler kutulara ilaç atarak, 'İlacınla İlacım Olur musun' kampanyasına destek verdi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Kampanyanın başlatılması

===

Madalyalarla döndüler

ULUSLARARASI İstanbul Mutfak Günleri'ne katılan Kemer Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli öğrencileri, ilçeye 14 madalya ile döndü. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, 5-10 Şubat tarihleri arasında ünlü şeflerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kemer Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli öğrencileri, etkinlik çerçevesinde düzenlenen yemek yarışması olan Gastronomi Festivaline katıldı.

10 erkek ve 5 kız öğrenci olmak üzere toplam 15 öğrenci, 13 bronz ve 1 merit madalya alarak ilçeye döndü. Ustalar kategorisinde yarışan Okulun Beslenme ve Mutfak Bölümü Öğretmeni Halil Kahraman ise bronz madalya aldı. Okul Müdürü Necdet Özkaya, Beslenme ve Mutfak Bölümü Öğretmenleri Hilal Aslan ile Halil Kahraman, Okul Aile Birliği Başkanı Sedat Öge, Başkan Yardımcısı Muammer Yenigün ve öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Görür'ü ziyaret etti.

Öğrencileri kutlayan Görür, "Öğrencilerimizi Avrupa Birliği projelerinde görmek istiyoruz. Bu tür projeler, öğrencilere hareketlilik getirir. Proje sayısını artırmak istiyoruz. Bu yıl zaman dar ama gelecek yıl daha iyi hazırlık yapabiliriz" dedi. Öğretmen ve öğrenciler daha sonra Kaymakam Murat Bulacak'ı ziyaret etti. Okulun bir çok başarıya imza attığını söyleyen Bulacak, her türlü desteği vereceklerini söyledi. Okul Müdürü Necdet Özkaya ise amaçlarının çıtayı daha da yükseltmek olduğunu belirtti.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Yerel medya AB yolunda

AVRUBA Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın himayesinde yürütülen ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen Türk Yerel Medyası Avrupa Yolunda bilgilendirme seminerlerinin üçüncüsü Isparta'da başladı. Barida Otel'de düzenlenen ve 2 gün serecek seminerin açılışına AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, Isparta Valisi Memduh Oğuz, İngiltere Büyükelçiliği Siyasi İşler Uzmanı Loise Taylor, daire müdürleri ile Isparta, Aksaray, Antalya, Aydın, Burdur, Konya, Denizli, Karaman ve Muğla illerinden gelen yerel medya çalışanları katıldı.

Seminerin açılış oturumunda konuşan İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Siyasi İşler Uzmanı Loise Taylor, Türkiye'nin Avrupa'daki en önemli destekçisi ve savunucusu olduklarını belirtti. Taylor, "Türkiye'nin AB üyeliği ekonomik bütünlüğü daha da derinleştirecek ve AB'nin ekonomik ayak izlerini artıracaktır. Bizlere Ortadoğu'da ve ötesinde, startejik konularda daha lakın çalışma imkanı verecektir. Bu da Türkiye'nin ve AB'nin bölgesindeki etkisini büyük ölçüde artıracaktır" dedi.

Türkiye'de medyanın özgür ve yeterli bilgiye sahip olmasının hükümet ve diğer menfaat grupları arasında denge mekanizması açısından son derece önemli olduğunu ileten Taylor, "Türkiye'nin her yerinde medyanın toplumu Avrupa Birliği ile ilgili gerçekler konusunda haberdar etme ve muhtemel faydalar yerine sadece sürecin zorluklarını gören kişilerin sorgulanmasını isteme zorunluluğu vardır" diye konuştu.

KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR

Türkiye'nin ilk kez kendi ilerleme raporunu hazırladığına işaret eden Hasdemir, şöyle konuştu: "Bu rapor AB'ye katılım sürecinde reform kararlılığımızın ispatıdır. Bizi bu süreçte kararlı kılan her türlü çifte standarda rağmen AB'nin temsil ettiği değerlere ihtiyacımızdır. Türkiye olarak daha fazla demokrasi diyoruz. Daha çağdaş hukuk normlarına sahip olmak istiyoruz. Tüm bu taleplerimiz karşılayacak ilkelerin AB'nin tam da özünde yer aldığın göroyor ve reformalarımızı sürdürüyoruz."

ISPARTA İLİM ŞEHRİ OLMAYI HAK EDİYOR

Isparta Valisi Memduh Oğuz da, Isparta'nın ilim şehri olmaya aday olduğunu kaydetti. Isparta'da tarihte 3 medrese bulunduğunu belirten Vali Oğuz, buralarda sadece din bilimlerinin değil müspet bilimlerin de öğretildiğini vurguladı. 58 bin öğrencili Süleyman Demirel Üniversitesi'nin dünyada 500 üniversite arasında yer aldığına işaret eden Oğuz, Isparat'nın sahip olduğu bu özellikleriyle ilim şehri olmayı hak ettiğini sözlerine ekledi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Fethiye'de mezarlıklar temizleniyor

FETHİYE Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ilçedeki tüm mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışması başlattı. Taşyaka Şehir Mezarlığı'nda başlayıp Karagedik'te devam eden çalışmaların, Hallaç, Karayolları, Foça ve Çatalarık mezarlıklarında süreceği kaydedildi. Çalışmalar kapsamında mezarlıklardaki yabani otlar temizlenirken, hasar gören mezarlar onarılıp güzel bir görünüme kavuşturuluyor.

YANGINLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Fethiye Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Osman Musluk, temizlik çalışmalarının yangınlarında önüne geçeceğini belirterek, "Mezarlıklarımıza güzel bir görünüm kazandırmak öncelikli hedefimiz olmakla birlikte, kuru otları temizleyerek yaz aylarında çıkabilecek yangınların önüne geçmek istiyoruz" diye konuştu. Defin yapacak vatandaşları uyaran Musluk, belediyenin arşivleme çalışması yaptığını aktararak cenazelerin belediye bilgisi olmadan defnedilmemesini istedi.

Defin işlemlerinde vatandaşlara destek olmak istediklerini söyleyen Musluk, cenazesi olanların Alo 188 ya da Alo 179 hattından bilgi verebileceklerine değinerek, "Belediyemiz yıkama ve defin işlemlerini ücretsiz yapmaktadır. Kadın cenazeleri için bayan din görevlilerimiz mevcuttur. Maddi durumu zayıf olan halkımız talep ettikleri takdirde pide ikramı da vermekteyiz. Halkımızdan istediğimiz mezarlarına sahip çıkmalarıdır" dedi.

Temizlik çalışmalarından dolayı belediye ekiplerine teşekkür eden Karagedik Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü, mezarlıkları temizlenerek güzel bir görünüm kazandığını söyledi. Vatandaşların ölülerini temiz ve bakımlı bir ortamda ziyaret etmesinin önemine değinen Canözü, vatandaşların mezarlıkları ziyaret etmesini istedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Temizlik çalışmalarından

===

Alanya'da kaçak sigara yakalandı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Demirtaş Beldesi'nde jandarma ekipleri tarafından yapılan yol kontrolünde durdurulan otomobilde yapılan aramada 2 bin 210 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Demirtaş Jandarma Karakol Komutanlığı aldığı bir ihbarı değerlendirerek, Alanya- Mersin Karayolu üzerinde bu sabah yol kontrolü yaptı.

Ekipler önceden bilgisine ulaştıkları A.E.Ö idaresindeki 07 EKT 48 plakalı otomobili durdurdu. Yapılan aramada otomobilin bagaj ve koltuk altında 2 bin 210 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Jandarma otomobil sürücüsü ile yanındaki arkadaşı 40 M.Y'yi gözaltına aldı. Sigaralar Alanya Gümrük Müdürlüğüne teslim edilmek üzere el konulurken şüpheliler ifade vermek üzere adliyeye götürüldü.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: El geçirilen sigaralardan

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement