Başbakan, 15 Yeni İlin Belediye Başkan Adayını Açıkladı - Son Dakika
Politika

Başbakan, 15 Yeni İlin Belediye Başkan Adayını Açıkladı

Başbakan, 15 Yeni İlin Belediye Başkan Adayını Açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisin grup toplantasında 15 yeni şehrin belediye başkan adayını açıkladı.

03.12.2013 14:54  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şuana kadar 32 şehrin belediye başkan adaylarını açıkladıklarını belirterek “Bugün de 15 şehrimizin adaylarını açıklayacağız.” dedi. Başbakan Erdoğan, Kasın ayı itibariyle hükümette 11 yılı tamamladıklarını ifade ederek “11 yıl boyunca milli iradenin güz kazanması ve tüm süreçlere hakim olması için kapsamlı mücadeleyi verdik. Sağlam zemin milli iradenin özüdür ve bağımsız şekilde tecellisidir." diye konuştu. Erdoğan, geçmişte Türkiye’de sadece askeri darbelerin değil, bazı grupların, çetelerin ve sermaye gruplarının da milleti hedef aldığını kaydederek, “Milletin vesayete ve vasilere hiç ihtiyacı yoktur” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin kasım ayı itibariyle iktidarda 11. yılı doldurduğunu belirterek, “Türkiye’ye iz bırakacak eserler ortaya koyduk” dedi. Başbakan, 11 yıl boyunca milli iradenin güç kazanması ve bu iradenin tüm süreçlere hakim olması için mücadele verdiklerini anlattı. Sadece askeri darbelerin değil, bazı grupların, çetelerin ve sermaye gruplarının da milleti hedef aldığını kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, “Milletin vesayete ve vasilere hiç ihtiyacı yoktur” ifadesini kullandı.

Bugünün Engelliler Günü olduğunu hatırlayan Erdoğan, “2002 yılında 5 bin 777 engelli vatandaşımız istihdam ediliyorken, bu sayı şu anda 32 bine ulaştı" diye konuştu.İhracatta rekor kırıldığını belirten Başbakan, “2013 kasım ayı ihracat rakamı yüzde 8.8 artarak 13 milyar 798 milyon dolara ulaştı ve cumhuriyet rekoru kırdı" dedi.

ARDAHAN: FARUK KÖKSOY

Faruk Köksoy kimdir?

1964 Ardahan, Hanak İlçesi Baştoklu Köyü doğumludur. İlkokulu Köyünde bitirmiş. Ortaokul ve liseyi Sarıkamış’ta okuyarak 1981 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesini kazanmış olup, buradan da 1985 yılında Orman Mühendisi ünvanıyla mezun olmuştur. Bir yıl Kırklareli- Demirköy Orman İşletme Müdürlüğünde Stajyer Orman Mühendisi olarak çalışmış, askerliğini 1986-87 yıllarında yedek subay olarak mersinde yaparak Dz.P. Teğmen rütbesi ile terhis olmuştur. Askerlik sonrası Orman Mühendisi olarak Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde ve serbest olarak Gaziantep’te kısa süreli işlerde çalışmıştır. Orman Bakanlığının açtığı imtihanı kazanmış ve 1988 Ağustos ayında Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü emrine atanmıştır. Kısa bir süre Diyarbakır ve Mardin Orman İşletme Şefliklerinde çalışarak daha sonra Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Merkezinde Elazığ Orman İşletme Şefi

olarak atanmış ve iki yıl bu görevde kalmıştır. Bu görevden sonra sırasıyla; Elazığ Ağaçlandırma şefi olarak beş yıl (1990 – 1995), Elazığ Ağaçlandırma ve ErozyonKontrolü Başmühendisi olarak iki yıl (1995 – 1997 yıllarında, görev alanı Elazığ, Bingöl, Tunceli, Muş, Van, Bitlis ve Hakkari bölgesinde) 1997 Ekim ayında görev alanı Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinden oluşan Erzurum Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Başmühendisliğine Başmühendis olarak tayin olmuştur.2003 yılı Ekim ayına kadar bu görevde kalmış, 09/10/2003 tarihi itibari ile yeni kurulan Ardahan İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne İl Müdürü olarak tayin olmuştur. Elazığ ilindeki görevi sırasında, Dünya Bankası kredili, kırsal kalkınma içerikli entegre bir proje olan Doğu Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesinde uygulamacı ve yönetici olarak (1991 – 1997) aktif görev yapmış olup proje çerçevesinde A.B.D New Mexico Eyalet Üniversitesinde eğitim görmüştür.Ayrıca Japon JİKA firması ile 2002 – 2003 yıllarında hazırlanan Çoruh Havzası Kırsal Kalkınma ve Rehabilitasyon Projesinin (Erzurum – ArtvinBayburt illerini kapsamaktadır) planlanmasında ve hazırlanmasında eş uzman olarak aktif görev almış olup, 2007 yılı haziran ayında Bakanlıklar arası işbirliği protokolu çerçevesinde Azerbaycan’a görevli gitmiştir. Evli ve –biri kız, ikisi erkek- üç çocuk babasıdır.

IĞDIR: MUSTAFA BULUŞ

Mustafa Buluş kimdir?

İlk, Orta ve Lise öğrenimimi Iğdır ilinde tamamladı. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk fakültesini kazandı. 1992 yılında bu okuldan mezun oldu. 1993 yılında İstanbul ilinde rahmetli Av. Medet Serhat'ıAvukatlık stajımı yaptı. 1994 yılında askerlik görevimi tamamladım. 1995 yılında Iğdır İlinde Avukatlık mesleğine başladım. Üç dönem Iğdır Barosu yönetim kurulunda üye olarak görev yaptım. 2005 - 2006, 2006 - 2008, 2008 - 2010, 2010 - 2012 yılında yapılan Baro Başkanlığı seçimlerinde tekrar Baro Başkanı seçildim. Yani dört dönem, Iğdır Baro Başkanlığı görevi yaptım. Baro Başkanı olarak görev yaptığım süre içerisinde sivil toplum örgütü olan Baronun meslek alanı dışında sosyal ve kültürel alanda çeşitli organizasyonlar ( panel, seminer ve sosyal yardımlar vb.) yaparak İlimizin gelişimine katkı sunduk. 2005 yılında İl Başkanımızın görevinden ayrılmasından dolayı, Parti teşkilatımız ( Ak Parti) tarafından İl Başkanlığı için Genel Merkeze çağrıldım. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerde Belediye Başkan aday adayı oldum. 30 Mayıs 2009 tarihinden buyana Ak Parti Iğdır İl Başkanlığını yürütmekteydi. Daha önceleri İlim yayma cemiyetinin Iğdır şubesinde görev aldı. Evli iki çocuk babasıdır.

ERZİNCAN: CEMALETTİN BAŞSOY

Cemalettin Başsoy kimdir?

1959 doğumlu olan Cemalettin Başsoy, Anadolu Üniversitesi İşletme Faküktesini bitirdi. AK Parti Erzincan İl Başkanı.

BİNGÖL: YÜCEL BARAKAZİ

Yücel Barakazai kimdir?

1966 Bingöl doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Bingöl Cumhuriyet İlkokulu (1977) ve Bingöl İmam Hatip Lisesi’nde (1984) tamamladı. Yükseköğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde (1988-Lisans) tamamladı. Eğitim hayatını sırasıyla şöyle sürdürdü; Köln Üniversitesi Felsefi Bilimler Fakültesi Şarkiyat Bölümü (2000 Lisans), Köln Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler (2000-Lisans), Köln Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Avrupa Birliğinin Bölgesel Güçlerle İlişkisi; Türkiye, İran ve Mısır Örnekleri (2002 Yüksek Lisans), Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Doktora Tez Aşaması.

Çok iyi derecede Almanca, Arapça, İngilizce ve Farsça konuşabilen Barakazi, 1988-1989 Ankara`da İller Bankası Personel Daire Başkanlığı`nda başlattığı kamu hayatını yurt içi ve yurt dışında birçok kurum ve bakanlıkta tercümanlık, danışmanlık ve yöneticilik görevleriyle sürdürdü. Temmuz 2010`dan beri Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünde görev yapmakta olan ve yurt dışında birçok önemli seminere katılan Barakazi, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi içinde AK Parti’den Bingöl Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Barakazi, evli ve iki çocuk babasıdır

HAKKARİ: OSMAN KIZILBAN

Osman Kızılban kimdir?

Osman Kızılban, bir dönem Ak Parti Hakkari İl Başkanlığını yaptı. Sonra Hakkari Üniversitesinde Kütüphane ve Dökümatasyon Daire Başkanlığını yaptı.Osman Kızılban, kısa süre üniversitede çalıştıktan sonra İl Özel İdaresi Sekreter Yardımcılığına atandı. Ve halen orada çalışmalarını sürdürüyor. BDP aday adaylarını haftalar önce açıklamıştı. Gözler Ak Parti’deydi. Kulüslerde üç aday adayının adı geçiyordu. Osman Kızılban acilen Ankara’ya çağrıldı ve aday olması istendi. Osman Kızılban‘ın İl Özel İdare Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa etti.

RİZE: PROF. DR. REŞAT KASAP

Prof. Dr. Reşat Kasap kimdir?

1961 Yılında Rize’de doğdu. İlkokulu Derepazarı Bahattinpaşa İlkokulunda, Ortaokulu Derepazarı Ortaokulunda, Liseyi ise Samsun 19 Mayıs Liselinde tamamladı. Lisans ve Yüksek Lisansını 1984 ve 1987 yıllarında Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde bitirdi. Doktorasını, 1992 yılında Wales Üniversitesi (İngiltere)’de yaptı. 1993’de Yrd.Doç., 1998’de Doçent ve 2004’de Profesör oldu. Yarısı yurt dışı olmak üzere 70’in üzerinde bilimsel çalışması bulunmaktadır. Çeşitli Yurt içi ve yurt dışı sempozyum ve toplantılar düzenleyerek, kurum ve kuruluşlara davetli seminerler veren ve panellerde konuşmacı olarak katılan Sayın Kasap, Gazi Üniversitesi’nde birer dönem İstatistik Bölüm Başkan yardımcılığı ve Bölüm Başkanlığı yaptı (2008-2013). Bunun yanında, YÖK’te, Türkiye Bologna Uzmanı (2008-2009) ve YÖK, ÖSYM Yürütme Kurulu Üyeliği (2008 – 2011) görevlerinde bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun AB müzakere çerçevesinde “İş İstatistiklerini Geliştirme” ve “Yerli Üretimin Tahminler” konulu iki AB projenin Türkiye Danışmanlığını yaptı. OECD Eğitim Sistemleri ve Göstergeleri Programı (INES)'in Yeniden Yapılandırılması Grubu, Türkiye Temsilcisi (2008-2010) oldu. 2011 yılından bu tarafa, UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization-Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) Türkiye Milli Komisyonu Temel Bilimler İhtisas Komisyonu Üyeliğini yürüten Profesör Kasap, halen Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Ana Planı 2038 Projesi, Proje İcra Kurulu Üyesidir.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, İŞKUR, TÜBİTAK, AB, Gazi Üniversitesi ve çerçevesinde; Rize, Karadeniz, Ankara ve Türkiye’nin genelini kapsayan bir çok projede danışman ve araştırmacı olarak görev aldı. Bir çok Sivil Toplum Kuruluşu (STK)’nun aktif üyesi olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı.Akademik ve uygulamalı olarak uzmanlık ve çalışma alanları ise şunlardır: Uygulamalı İstatistik (Ulaşım, Planlama, Kalkınma, Çevre, Endüstri, Ekonomi, Finans, Eğitim, Sağlık ve Fen Bilimleri, Mühendislik, İklim, Deprem ve diğer konularda); Kestirim (Geleceği Tahmin-Forecasting) ve Düzgünleştirme Yöntemleri; Araştırma Yöntemleri, Kaos Analizi; Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları, Günümüzde Proje Kültürü, Bölgesel Projeler ve AB Projeleri; BOLOGNA Süreci -Avrupa Yüksek Öğretim Alanı (Kalite Güvencesi, Yeterlikler, Öğrenme Çıktıları, Tanınma, Derece Sistemi); Sosyo-Ekonomik Araştırmalar; Ulaşım, Planlama, Modelleme ve Simülasyonu. Prof.Dr. Reşat Kasap, evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

BİTLİS: FEHMİ ALAYDIN (MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI)

Fehmi Alaydın kimdir?

İlk, orta ve lise öğrenimini Bitlis’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesinde İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 2008 yılında aynı üniversitenin Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Bir müddet serbest mühendislik ve müteahhitlik yaptı. 1999 - 2005 yılları arasında Zeytinburnu Belediyesi’nde Başkan Danışmanı olarak görev aldı. İlçenin tüm alt yapı ve üst yapı projelerinde koordinatörlük görevi ve büyük şehirle ilgili tüm koordinasyonu sağladı. Bununla birlikte belediyenin sosyal projelerinin tümünde rol aldı. Kendi isteğiyle 2005 yılı sonunda Başkan Danışmanlığı görevinden ayrılarak, 2006 - 2008 yılları arasında müteahhitlik ve profesyonel yöneticilik yaptı. İş hayatının yanısıra sosyal sorumluluk projeleri bağlamında Zeytinburnu Genç İş Adamları Derneği Kurucu Başkan Yardımcılığı, Merkez Efendi Kültür Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyeliği, Bitlis Genç İş Adamları Derneği Kurucu Başkan Yardımcılığı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. Aktif siyaset hayatında Fazilet Partisi’nin Zeytinburnu İlçesi Kurucu Başkan Yardımcılığı, 2002 - 2007 Ak Parti İlçe Kurucu Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

BATMAN: MEHMET EMİN EKMEN

Mehmet Emin Ekmen kimdir?

15 Mayıs 1975'te Batman'da doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Fatma'dır. Avukat; Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı'nda tamamladı. Serbest avukat olarak çalıştı. Batman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve İnsan Hakları Komisyonu ile Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanlığı yaptı. Tema Vakfı'nın Temsilciliği, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yöneticiliği, Günışığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Herkes İçin Spor Federasyonu Batman Temsilciliği ve Batman Mazlum-Der Kurucu Üyeliği görevlerinde bulundu. Orta düzeyde İngilizce bilen Ekmen, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AĞRI: HASAN ARSLAN (MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI)

Hasan ARSLAN kimdir?

1967 Ağrı doğumlu olan Hasan ARSLAN, İlk, orta ve lise tahsilini Ağrı'da tamamladı. Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Enstitüsü Bölümünü ve A.Ü İşletme Fakültesini bitirdi. Mezuniyetinin ardından yine Ağrı'da görev yapan ARSLAN, Ağrı Sağlık Meslek Lisesinde öğretmenlik ve idarecilik yaptı. 1998-2006 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Ağrı Sağlık Yüksekokulunda Akademisyen olarak çalışan ARSLAN, Ağrı ilinde sendika çalışmaları yaparak Memur-Sen Ağrı İl Başkanlığı görevinde bulundu.

ERZURUM: MEHMET SEKMEN

Mehmet Sekmen kimdir?

25 Ocak 1958'de Erzurum İspir'de doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Hava'dır. Yönetici; İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Kamu ve özel sektörde yöneticilik yaptı. Serbest Muhasebeci olarak çalıştı. Özel bir şirkette finansman yöneticiliği yaptı. Daha sonra kendi aile firmasında yönetici olarak iş yaşamını sürdürdü. Bir dönem Samandıra, iki dönem Kartal Belediye Başkanlığı görevine seçilerek bu görevleri yürüttü. Ayrıca Bölgedeki birçok Kültür ve Sanat derneklerine öncülük ederek, dernek çalışmalarına katıldı ve bu derneklerde üyelik ve başkanlık görevleri üstlendi. Kartal Spor Kulüp Başkanlığı ve 2. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı görevlerinde bulundu. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce bilen Sekmen, evli ve 4 çocuk babasıdır.

VAN: OSMAN NURİ GÜLAÇAR

Osman Nuri Gülaçar kimdir?

1965 yılında Van’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini aynı ilde bitirdi. İmam-hatip lisesinden mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.Yabancı dil olarak Arapça bilmektedir. Bölge’de Kanaat Önderi olarak tanınan Osman Nuri Gülaçar, 28 yıl imam-hatip olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde faaliyet gösterdi. Ensar Vakfı Van Şube Başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

SAMSUN:YUSUF ZİYA YILMAZ((MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI)

Yusuf Ziya Yılmaz kimdir?

1951 yılında Samsun'un Çarşamba ilçesinde doğan Yılmaz, ilk orta ve ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladıktan sonra, üniversiteyi o zamanki adı İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olan Yıldız Teknik Üniversitesi'nde bitirdi.[1] 1975'te karayollarında mühendis olarak iş hayatına başlayan Yılmaz, 1983 yılında Ankara Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'ne Makina İkmal Baş Mühendisi olarak atandıktan sonra 1987'de Karayolları Genel Müdürlüğü İkmal Şube Müdürlüğüne atandı. 1990 yılında Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne, 1992 yılında ise Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'ne getirildi.[2 Altı yıl boyunca Samsun'da görev yaptıktan sonra İstanbul Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne atandı.

Yusuf Ziya Yılmaz, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü görevini sürdürürken, 1999 Türkiye yerel seçimleri için Mesut Yılmaz tarafından 1 Şubat 1999'da Anavatan Partisi Samsun belediye başkan adayı olarak gösterildi. 18 Nisan 1999'da yapılan seçimlerde %28.00 oy alarak CHP'li Muzaffer Önder'den başkanlığı devraldı. Belediye başkanlığındaki ilk döneminde Samsunspor'a 1,5 yıl başkanlık da yapan Yılmaz, 2004 seçimleri öncesinde partisinden istifa etti ve 18 Kasım 2003'te Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı.[5] 14 Şubat 2004 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir kez daha Samsun belediye başkanlığına aday gösterilen Yılmaz, bu seçimde oylarını bir önceki seçime oranla yaklaşık 20 puan artırarak, %46.30 oy aldı ve ikinci kez başkanlığa seçildi. Böylece bir iktidar partisi 1980 sonrası Samsun'da ilk kez yerel seçim kazandı.

Yılmaz, 12 Ocak 2009'da üçüncü kez Tayyip Erdoğan tarafından 2009 yerel seçimlerinde aday gösterildi. Bu seçimlerde ise %48.45 oy alarak üst üste üçüncü kez belediye başkanı seçildi.

Yusuf Ziya Yılmaz, eski bir tarih öğretmeni olan Semiha Yılmaz'la evli olup çiftin çocukları yoktur.

HATAY: SADULLAH ERGİN (Adalet Bakanı)

Sadullah Ergin kimdir?

1964 yılında Antakya'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Antakya'da tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesinde 1 yıl okudu.

Daha sonra 1983 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine giren Ergin, 1987 yılında mezun oldu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünde 5 yıl süreyle kurum avukatı olarak çalıştı. 1995'te istifa ederek serbest avukatlığa başladı.

Çeşitli dernek ve cemiyetlerde yöneticilik yaptı. Refah Partisi ve Fazilet Partisinde Hatay İl Başkanı olarak görev yaptı.1999 yerel seçimlerde Fazilet Partisinden Antakya belediyesi Başkan Adayı olarak seçimlere girdi.Adalet ve Kalkınma Partisinde kurucu İl Başkanı oldu . 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan 22. dönem milletvekili genel seçimlerinde 1.sıradan Hatay milletvekili olarak parlamentoya girdi. Üç dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili olarak görev yaptı. 60. Cumhuriyet Hükümetinde Adalet Bakanlığı görevini yürüttü. 61. Cumhuriyet Hükümetinde yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirildi.

Ergin, Evli ve 4 çocuk babasıdır.

DİYARBAKIR: GALİP ENSARİOĞLU

Mehmet Galip Ensarioğlu kimdir?

1 Ekim 1966'da Diyarbakır'da doğdu. Babasının adı Sait, annesinin adı Zeliha'dır. İş Adamı; Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar İşletme Bölümünü bitirdi. Gıda toptancılığı, özel ve resmi benzin istasyonu işletmeciliği, özel hastane işletmeciliği ve inşaat müteahhitliği yaptı. Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD), Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu (DOĞUGÜNSİFED), Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı (DKVS) ile Diyarbakır Sosyal ve Siyasal Araştırma Akademisinin (DİSSA) kuruculuğunu yaptı ve Yönetim Kurulları Üyeliklerinde bulundu. 2 yıl süreyle Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığını yürüttü. Çok iyi düzeyde Kürtçe ve Zazaca, az düzeyde İngilizce bilen Ensarioğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

ŞANLIURFA: CELALETTİN GÜVENÇ

Celalettin Güvenç kimdir?

1959 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu.

1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Sırasıyla Devrek, Kargı Kaymakam Vekillikleri, Altınözü, Beytüşşebap, Kürtün Kaymakamlıkları, Adıyaman Vali yardımcılığı, Mülkiye Başmüfettişliği, Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı ve Erzurum Valililiği yapmıştır. 27 Nisan 2008 tarihinde Manisa valisi olarak atanmıştır. 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla Şanlıurfa Valiliği'ne getirilmiştir. 2014 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden belediye başkan adayı olmak için, 30 Kasım 2013 tarihinde, valilik görevinden istifa etmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç'in ağabeyidir.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan, 15 Yeni İlin Belediye Başkan Adayını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edremit'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Yemeği Düzenlendi
    13:59 Edremit'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Yemeği Düzenlendi

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'nci Yıl Dönümü dolayısıyla Edremit Kaymakamlığı tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenlendi. Şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilenen Kaymakam Odabaş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

  • Erzincan'da FETÖ operasyonunda yakalanan 2 firari hükümlü cezaevine gönderildi
    13:58 Erzincan'da FETÖ operasyonunda yakalanan 2 firari hükümlü cezaevine gönderildi

    Erzincan'da gerçekleştirilen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik aranan 2 hükümlü yakalandı. H.T. ve M.G. isimli hükümlüler, emniyet ve adliyedeki işlemlerin ardından Erzincan T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelesi verdi
    13:56 Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelesi verdi

    DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 2018 yılında ailesine yönelik saldırıya ilişkin annesi Emine Şenyaşar ile Adalet Bakanlığı önünde "adalet mücadelesi" verdiklerini belirterek, barolardan eylemlerine destek vermesini istedi. Şenyaşar, Meclis'te annesi Emine Şenyaşar ile düzenlediği basın toplantısında, 2018 yılında ailesinden üç kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde öldürüldüğünü söyledi. Annesi ile birlikte Adalet Bakanlığının önünde 6 gündür eylem yaptıklarını belirten Şenyaşar, annesinin talebinin olayın aydınlatılması ve tutuklu bulunan oğlunun serbest bırakılması olduğunu kaydetti. Türkiye'de her alanda derin krizlerin yaşandığını ve bunun temelinde adaletsizliğin yattığını savunan Şenyaşar, "Bir yerde haksızlık, hukuksuzluk varsa savunma sessiz kalmamalı. Buradan Türkiye Barolar Birliği başta olmak üzere bütün barolara çağrımızı yapıyoruz. Adalet Bakanlığının önünde yapılan bu insanlık mücadelesine sahip çıkalım, sessiz kalmayalım. Bu insanlık suçuna ortak olmayalım." dedi. Şenyaşar, eski Şanlıurfa Valisi'nden mahkemeye gelerek tanık olarak gördüklerini anlatmasını da istedi.

  • Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir: Adanalı Artık Hizmet Bekliyor
    13:53 Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir: Adanalı Artık Hizmet Bekliyor

    Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Adana'da esnaf ziyaretleri sırasında Adanalıların belediyeden hizmet beklediğini belirtti. Kocaispir, 1 Nisan'da göreve gelmeleri durumunda Adana'nın sorunlarını çözeceklerini ifade etti.

  • Başkan Yılmaz, üniversitelileri sahura davet etti
    13:49 Başkan Yılmaz, üniversitelileri sahura davet etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kendi paylaşımını repost ederek sahura davet eden üniversitelileri kırmadı. Gençler, kendilerine elleriyle kahvaltılık ekmek ve sahur sofrası hazırlayan Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek yine beklediklerini dile getirdi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Toplu İş Sözleşmesi İçin Eylem Yaptı
    13:47 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Toplu İş Sözleşmesi İçin Eylem Yaptı

    İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan Belediye İş Sendikası üyesi bir grup işçi, iki ayı aşkın süredir devam eden Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamadığı gerekçesiyle eylem yaptı. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde toplanarak taleplerini dile getirdi.

  • Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı
    13:46 Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı

    Belçika'da Flaman hükümeti tarafından, Ankara'nın müdahalesi nedeniyle eleştirilen Aalst şehrindeki Kevser Camii'nin ruhsatı, 1 yıllığına askıya alındı. Caminin ruhsatının askıya alınmasıyla görevli imamın maaşını ve oturma iznini kaybedebileceği belirtiliyor. Belçika Diyanet Vakfı, ruhsat kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu
    13:44 Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisinin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bayraktar, çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı ve kararlılıkla arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • 'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün tazminat davasına ret
    13:43 'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün tazminat davasına ret

    'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün, kendisini siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek linçe maruz bıraktıkları iddiasıyla Redd Grubu'nun üyeleri Doğan Duru ve Güneş Duru ile sanatçı Aylin Aslım'a açtığı 300 bin liralık manevi tazminat davasında karar çıktı. Mahkeme, Akgül'ün açtığı davanın reddine karar verdi.


Advertisement