Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)TAVŞANLI'DA 48 KİŞİ, MEVLİT YEMEĞİNDEN ZEHİRLENDİ KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'nde 48 kişi, verilen mevlit yemeğinden zehirlendiği gerekçesiyle hastanede tedaviye alındı.

10.05.2017 08:43

1)TAVŞANLI'DA 48 KİŞİ, MEVLİT YEMEĞİNDEN ZEHİRLENDİ

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'nde 48 kişi, verilen mevlit yemeğinden zehirlendiği gerekçesiyle hastanede tedaviye alındı. Akşemsettin Mahallesi'ndeki bir evde, 40 günlük olan bir bebek için dün öğleden sonra verilen mevlitte yaklaşık 250 kişiye, yoğurtlu çorba ve etli pilav ikram edildi. Yemeklerden yiyenlerden bazılarında akşam saatlerinde karın ağrısı ve kusma şikayetleri görüldü. Rahatsızlanan 15'i çocuk, 48 kişi, ambulanslar ve özel araçlarla Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ile Belediye Başkanı Mustafa Güler de hasataneye gelerek, rahatsızlananları ziyaret etti. Kaymakam Yüksel Kara, 48 kişinin yemekten zehirlendiğini, sağlık durumlarının ise iyi olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Zehirlenenlerin özel araçlarla hastaneye getirilmeleri,

-Zehirlenenin bir yakının konuşması,

-Belediye Başkanı Mustafa Güler'in hastaneye gelişi,

-Kaymakam Yüksel Kara'nın hastaneye gelişi,

-Kaymakam ve beraberindekiler odalarda zehirlenen kişileri ziyaret etmesi,

-Kaymakamın gazetecilere açıklamada bulunması

Haber-Kamara: Tuna İŞLEYEN-TAVŞANLI(Kütahya),

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510004

==========================================

2)İZMİR'DE BOŞ ARAZİYE EYP ATILDI

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, boş araziye cam şişelere yerleştirilen 2 el yapımı patlayıcı (EYP) atıldı. EYP'lerden biri infilak ederken, polis, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Çamlıkule Mahallesi 220/48 Sokak'ta gece saat 00.30 sıralarında boş araziden patlama sesi duyan çevre sakinleri, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan incelemede, patlamaya cam şişeye konulmuş EYP'nin neden olduğu belirlendi. Atılan bir EYP'nin ise patlamadığı belirlendi.

Mahalle sakinlerinden 25 yaşındaki Rıza Aslan, "Aracımı park edip indiğim sırada patlama sesi duydum. Müthiş bir sesti. Koşarak gittim, bir sis ve duman bulutu gördüm. Daha sonra hemen polisi aradım" dedi.

Çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye alan polis, olayın terör bağlantısı olup olmadığını belirlemek ve şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Olay yerinden görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Görgü tanığı Rıza Aslan ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510006

===========================================

3)İMAM NİKAHLI EŞİNİN ESKİ KOCASI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

KAHRAMANMARAŞ'ta 40 yaşındaki Osman Özen, imam nikahlı eşi A.A.'nın eski kocası M.K. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olay, dün akşam saatlerinde Namık Kemal Mahallesi'nde meydana geldi. Osman Özen ile imam nikahlı eşi A.A., tatil için geldikleri Kahramanmaraş'tan yaşadıkları İzmir'e gitmek için 35 LR 644 plakalı otomobile binmek üzereyken, yanlarına M.K. geldi. Özen ve A.A.'nın eski eşi M.K. arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.K., yanındaki bıçağı çekip Özen'i bıçaklayarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne götürülen Osman Özen, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Özen'in cesedi otopsi için morga konulurken, M.K.'nın yakalanması için çalışma başlatıldı.

YAKALANDI

Kahramanmaraş'ta boşandığı A.A.'nın imam nikahlı eşi Osman Özen'i bıçaklayarak öldürüp kaçan M.K., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Ahırdağı Caddesi'nde yakalanarak gözaltına alındı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen M.K., sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Olay yeri

Polis otosu

Ölen kişinin otomobili

Otomobilin patlayan lastiği

---------------

Zanlının hastaneye getirilişi

Hastaneden çıkarılması

Polis otosuna bindirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ,

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510002

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510005

===========================================

4)ESKİŞEHİR'DE FIRTINA ÇATILARI UÇURDU, AĞAÇLARI DEVİRDİ

ESKİŞEHİR'de dün etkili olan şiddetli fırtına, çatıları uçurdu, ağaçlar kökünden söktü, çok sayıda araç zarar gördü. Eskişehir'de saatteki hızı 70 kilometreye kadar ulaşan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda yürüyen vatandaşlar, fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı. Kentte çok sayıda binanın çatısı uçtu, ağaçlar kökünden söküldü. Çatılardan kopan parçalar, ve kırılan ağaç dalları, park halindeki çok sayıda araca zarar verdi.

Meteoroloji 3'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, fırtınanın soba ve doğalgaz zehirlenmelerine, çatı uçmalarına, ağaç ve direklerin devrilmesine neden olabileceği belirtilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Kökünden sökülen ağacın,

-Çatı parçasını sokakta sürüklenip bir kadının yanındaki otomobilin önüne gelmesi,

-Kökünden sökülen ağacın görüntüsü,

-Ağaç dallarının fırtınadan sallanması,

-Devrilmiş bir ağacın,

-Bir apartman çatısının yere düşen parçaları,

- İtfaiye görevlilerinin çatının kalan kısmını sökmeye çalışması,

-Parça içerisine uçmuş çatı parçasının,

-Bir vatandaşın ve çocuğun konuşmasından çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

09.05.2017 - Haber Kodu : 170509235

=======================================================

5)RİZE'DE ŞİDDETLİ RÜZGARDA 40 EVİN ÇATISI UÇTU

RİZE'de kısa süreli etkili olan şiddetli rüzgar 40 evin çatısını uçurdu.

Rize'de dün sabah saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle il merkezi ile birlikte Çayeli ve Güneysu ilçelerinde 40 evin çatısı uçtu. Ölen ya da yaralananın olmadığı olaylarla ilgili İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri hasar tespiti çalışması başlattı.  Rüzgar bazı köylerde elektrik nakil hatlarına da zarar verdi. Rize'de son aylarda şiddetli rüzgarlar nedeniyle 475 evin çatısı hasar gördü. Evlerinin çatısı hasar gören ailelere 2'şer bin lira maddi yardım yapılacağı belirtildi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Evinin çatısı uçan bir kadın

-Uçan çatı detayları

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

09.05.2017 - Haber Kodu : 170509220

=====================================================

6)DENİZLİ'DE RÜZGAR ETKİLİ OLDU, ÇATI UÇTU

DENİZLİ'de öğle saatlerinde başlayan, saatteki hızı 70 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar nedeniyle çatı uçtu, elektrik telleri koptu, vatandaşlar sokakta yürümekte zorlandı.

Denizli kent merkezinde hızı 70 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar nedeniyle Topraklık Mahallesi 2233 Sokak'taki bir apartmanın çatısı uçtu. Apartmanın tepesinden sarkan çatı tehlike yarattı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekibi gönderildi. Sokak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Sokaktaki elektrik kesildikten sonra itfaiye ekipleri çatıya çıktı. Çatıdan kopan ve asılı kalan büyük parça itfaiye ekipleri tarafından kontrollü olarak kesilerek düşürüldü.

Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı elektrik hatlarında da kopmalar yaşandı. Caddelerde asılı olan afişlerin ipleri koptu. Şiddetli rüzgar nedeniyle sokak ve caddeler toz bulutuyla kaplandı. Dışarıda olanlar yürümekte zorlandı.

Meteoroloji yetkilileri, şiddetli rüzgarın akşam saatlerinde de devam edeceği ardından hızını yitireceğini belirtti.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Sokaktan güvenlik önlemi alınmasından görüntü,

-Polis ve itfaiye ekiplerinden görüntü,

-İtfaiye ekiplerinin çatıyı çıkmasından görüntü,

-İtfaiyenin kopan parçayı kesmesi ve düşmesinden görüntü,

-Rüzgardan görüntü.

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/DENİZLİ,

=====================================

7)DONDURMA YERKEN BACAĞINDAN VURULDU

KONYA'da 17 yaşındaki Çağlar E., arazide arkadışıyla dondurma yerken, bir otomobilden açılan ateş sonucu bacağından yaralandı. Olay, gece saat 00.20 sıralarında merkez Karatay İlçesi Yeni Mahalle Bakraç Sokak'ta meydana geldi. Çağlar E. ile aynı yaştaki arkadaşı Emre G., marketten aldıkları dondurmayı boş bir arazide yedikleri sırada yanlarına gelen bir otomobilden üzerlerine ateş açıldı. Saldırganlar otomobille olay yerinden uzaklaşırken açılan ateş sonucu Çağlar E. bacağından yaralandı, Emre G. ise olayı yara almadan kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gözyaşlarına hakim olamayan Çağlar E., sağlık ekiplerine, "Abla ne olur çabuk olun. Götürün beni" deiye yalvardı. Ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Çağlar E.'nin hayati tehlikesinin olmadığını belirtildi. Olay yerinden inceleme yapan polis, bir adet sallama olarak tabir edilen bıçak buldu. Polis, kaçan şüpheli yada şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Yaralının yerde yatması

Yaralının konuşmaları

Yaralının ambulansa alınması

Polis ekiplerinin çalışması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK-KONYA,

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510007

=====================================================

8)ALİAĞA TÜPRAŞ ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki TÜPRAŞ Rafinerisi'ndeki işçiler, ülkedeki diğer üç rafineri ile birlikte dün eşzamanlı iş bırakma eylemi yaptı.Toplu İş Sözleşmesi sürecinde yapılan görüşmelerin ardından olumlu bir yanıt alınamaması üzerine TÜPRAŞ'ın ülke genelindeki dört rafinerisinde, aynı anda başlatılan iş bırakma eylemi yapıldı. İzmir Aliağa'daki rafineride çalışan işçilerde eyleme gitti. Akşam vardiyasına kadar işçiler iş bıraktı. Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, dün saat 16.00'da başlayacak akşam vardiyası öncesi açıklama yaptı. Geçinebilecek bir ücret ve insan onuruna yakışır çalışma koşulları için mücadele verdiklerini belirten Oktay, "Geçtiğimiz hafta şirketin genel müdürü, genel merkezimize giderek bir görüşme talebinde bulundu. Biz de genel merkezimize şunları söylemiştik. Bir defa işveren bütün taleplerini geriye çekecek. İkincisi, toplu sözleşme süresince 'ben şu uygulamayı değiştirmek istiyorum diye herhangi bir taleple karşımıza gelmeyecek. Eğer bunları kabul ediyorsa biz görüşmeye hazırız demiştik. Bu çerçevede dün öğle saatlerinde işverenden genel merkezimize bir görüşme talebi gelmiştir. Perşembe günü saat 10.00'da bir görüşme olacak. Ama bizim taleplerimiz halen aynıdır, hala olduğumuz yerdeyiz. Eğer yapılacak görüşmede işveren taleplerini geriye çekmezse ve önümüzdeki iki yıllık süre zarfında farklı isteklerle karşımıza gelecekse biz o oturumda bulunmayız" dedi. İsteklerinin kabul edilmemesi halinde eylemlerin devam edeceğini söyleyen Oktay, "İnsan onuruna yakışır bir ücret istiyoruz. İş huzuru istiyoruz, iş barışı istiyoruz, sağlıklı bir ortamda çalışmak istiyoruz. Bizim taleplerimiz bunlardır. Bu niyetle Perşembe günü o oturuma katılacağız. Bizim taleplerimize cevap verecek şekilde bir görüşme olmazsa, biz o masada gereğini yaparız, o masadan kalkıp geldikten sonra burada da gereğini yaparız" dedi.Geçen hafta, pazartesi gününe kadar hiçbir TÜPRAŞ çalışanının fazla mesaiye kalmaması yönünde karar alan Petrol İş Sendikası, yönetim kurulu olarak aldığı kararla Perşembe günü yapılacak oturuma kadar işçilerin fazla mesai yapabileceklerini söyledi. Diğer bölgelerle eşgüdüm içinde sürecin yürütüldüğünü ve dört bölgede de aynı uygulamaların geçerli olduğunu belirten Oktay, Perşembe günü oturumdan olumlu bir sonuç çıkmazsa, değil fazla mesai, içeride üretim dahi olmayacağını söyledi.Eyleme katılan işçiler, 'Gemileri yaktık geri dönüş yok' ve 'İş ekmek yoksa barış da yok' sloganları atarak Ahmet Oktay'ın sözünü keserken, eylem sonunda işçiler sıralı bir şekilde vardiya değişimini gerçekleştirdi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Eylemden görüntü

Ahmet Oktay konuşması

İşçi sloganları

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: Bülent PINARBAŞI/ ALİAĞA-İZMİR/

09.05.2017 - Haber Kodu : 170509218

========================================

9)DEPREM KONFERANSINDA KATILIMCI DEPREMİ

ÇANAKKALE'de düzenlenen 'Deprem, Binalarımız, Güçlendirme ve Önlemler' konulu konferansın yapıldığı 1250 koltuklu salona sadece 130 kişi geldi. Birinci derece deprem kuşağında bulunan Çanakkale'de, uzmanların Richter ölçeğine göre 7 büyüklüğündeki deprem olabileceği uyarısına rağmen, katılımcı sayısının düşük olması deprem konusundaki duyarsızlığı gözler önüne serdi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Depremle Savaş Derneği ile Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) katkılarıyla ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi'nde 'Deprem, Binalarımız, Güçlendirme ve Önlemler' konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak ÇOMÜ ve İTÜ'den depremle ilgili akademisyenler katıldı. Geçen şubat ayında Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki depremde Ayvacık İlçesi'ne bağlı köylerde çok sayıda binanın yıkılmasına karşın, konferansa yeterli katılım sağlanmadı.

Konferansa konuşmacıların yanı sıra Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz ve ÇOMÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü öğrencileri katıldı. Salonun boş olması nedeniyle üzüldüğünü dile getiren Depremle Savaş Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Malik Gözübol, bundan sonraki benzer etkinliklerde daha geniş bir katılımın sağlanmasını temenni etti. Üzerinde AYAY yazılı kırmızı tişörtleri ile konferansa katılan bir grup öğrenciye seslenen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Bu salona bakarak, sakın ola bu mesleğinizin önemsiz olduğunu zannetmeyin. En önemli mesleklerin başında geliyor. Çünkü insan hayatıyla ilgili, onun kurtarılmasıyla ilgili eğitim alıyorsunuz. Türkiye'de birçok fay hattı bulunuyor. Çanakkale de ne yazık ki iki tane ana fay hattından oluşan bir bölgede yer alıyor. Çanakkale'de her an ciddi bir deprem olabilir" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından konferansta 1'nci oturuma geçildi. Prof. Dr. Süha Özden'in oturum başkanlığını yaptığı konferansın ilk oturumunda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erdinç Yiğitbaş 'Çanakkale ve çevresinin jeolojisi', Prof. Dr. Süha Özden 'Çanakkale ve çevresinin aktif tektoniği', Doç. Dr. Tolga Bekler 'Çanakkale ve çevresinin depremselliği', Çanakkale Belediyesi'nden Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç 'Çanakkale Belediyesi mücavir alan sınırlarındaki zemin koşulları ve yapılaşma arasındaki ilişkiler' ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Prof. Dr. Orhun Köksal 'Çanakkale kentsel ve kırsal alanlardaki yapıların mevcut durumu' konularında konuşma yaptı.

"ÇANAKKALE TÜRKİYE'NİN EN TEHLİKELİ BÖLGESİ"

ÇOMÜ Jeofizik Bölüm Başkanı Doç Dr. Tolga Bekler, yaptığı sunumda şubat ayında deprem fırtınasının yaşandığı Ayvacık'taki depremlerinin kendisi için sürpriz olmadığını söyledi. Doç. Dr. Bekler, Çanakkale'nin deprem konusuna uzak olmadığı ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu grafik de bize gösteriyor ki, neredeyse 6 ve üzerindeki depremlerin Çanakkale ve çevresindeki aktif fay sistemlerine bağlı olarak oluşma potansiyelleri neredeyse yüzde 50'nin üzerinde. Dolayısıyla orta büyüklükte veya büyük bir depremi yaşamama beklentisi içerisinde olmamız mümkün değil. Bermuda şeytan üçgeninde bulunur gibi maalesef Çanakkalemiz belki de Türkiye'nin en tehlikeli bölgelerinden birinde bulunuyor. Kötümser bir havayı çizmek istemem ama durum bu. Kuzeybatıda Saroz Körfezi, Kuzey Anadolu fayının batı uzantısının ciddi yerlerinden bir tanesi, güneybatıda Edremit Körfezi ve Yunan ana karasına doğru Edremit fayının kendisi ve devamı, yine hocalarımızın da bahsettiği gibi Biga Yarımadası'ndaki farklı fay sistemleri yer alıyor. Bunlar sayısal kayıtları olan depremleri oluşturmuş."

"7 VE ÜZERİNDE DEPREM OLABİLİR"

ÇOMÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı Ana Bilim Dalında Prof. Dr. Hasan Orhun Köksal, "Her an Çanakkale toprakları içerisinde veya sınırlarında 7 ve üzerinde deprem olabilir. Şuanda da olabilir. O zaman bizim Çanakkale olarak yapılaşmaya verdiğimiz önem nedir? Çok başarılı bir zemin çalışması yapılmış ve yürürlüğe konulmuş durumda" dedi.

Birinci oturuma verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kadir Güler, Çanakkale ve ülke genelindeki betonarme yapılarla ilgili sorunların çözümü için gayretler olduğunu söyledi. Deprem yönetmeliği ile ilgili herhangi bir sorun bulunmadığını hatırlatan Prof. Dr. Güler, şunları söyledi:

"Hazırlandığı dönem itibariyle, yalnız güncellemede biraz eksiğimiz oldu. 75 yönetmeliği, 97 yönetmeliğine kadar 22 sene güncellenemeden kullanılmış oldu. Esas sıkıntımız, gerek proje denetimi, gerekse yapımla ilgili denetimdeki eksikliklerdir. Ülkenin koşulları, malzeme kalitesi de önemli etkenler. Mevcut yapı stokunun problemlerini çözmek için kötü durumdaki binalar yıkılabilir. Kentsel dönüşüm konusu sürekli gündemde, ancak bunun yerine güçlendirmeyi de gündemimize almamız lazım ülke olarak. Çünkü biz mevcut yapıların hepsini yıkıp yenileyemeyiz. Yani hiçbir ülkenin ekonomik durumu buna el vermez. Biz toptan göçmeyi önleyemiyorsak, can kayıplarını azaltamıyorsak bu da bizim bir kusurumuz olarak tarihe geçebilir. O bakımdan yani bu kentsel dönüşüm devam etsin, bölgesel bazda devam etsin. Fakat bir taraftan da güçlendirilmesi ekonomik olan binaları güçlendirmemiz lazım. Yoksa bütün binaları kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek 20-30 veya daha fazla yıllar alacak bir süreçtir. O kadar zamanımız var mı? İşte o bir soru işareti. Çünkü depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz."

Mevcut yapı stokunu kısa sürede elden geçirmek ve çok kötü binaları ayıklamak gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Güler, "Yakın zamanda yıkıcı bir deprem olursa bu çok sayıda can kaybına neden olabilecek bir durumdur. Biz yapılaşmayı çok ciddiye almıyoruz. Gecekondu olan ve mühendislik hizmeti görmemiş çok sayıda yapımız var. Bundan sonra üretilen yapıların çok daha iyi olmasını bekleriz ama proje kalitesi de önemli. Proje denetimi ve yapı denetimi ile ilgili hala bir takım sıkıntılarımız var. Sadece belirli bir kesimi suçlayamayız. Köysel yada kırsal dönüşüm anlamında da Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın çalışmaları olmalı. Çünkü kırsal kesimde de belirli bir nüfus barınıyor. Dolayısıyla onların yaşadığı konutların da 5 ve 5.5 büyüklüğünde depremlerde hasar görmemesini sağlamamız lazım" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Konferanstan genel ve detay görüntüler,

-Salondaki boş koltuklardan görüntüler,

-Ali Malik Gözübol'un konuşması,

-Ülgür Gökhan'ın konuşması,

-Tolga Bekler'in konuşması,

-Hasan Orhun Köksal'ın konuşması,

-Kadir Güler'in konuşması.

Haber: Burak GEZEN- Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

09.05.2017 - Haber Kodu : 170509219

======================================

10)KAMYONETİN ÇARPTIĞI YAYA ÖLDÜ

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde yolun karşısına geçmek isterken kamyonetin çarptığı 37 yaşındaki Bülent Yıldırım yaşamını yitirdi.

Kaza, dün gece saat 22.00 sıralarında Altınova Mahallesi İstanbul Caddesi'nde meydana geldi. Terminal yönüne giden henüz plakası ve sürücüsü belirlenemeyen kamyonet, yolun karşısına geçmeye çalışan Bülent Yıldırım'a çarpıp kaçtı. Kazada, Yıldımım yaşamını yitirdi.

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede Bülent Yıldırım'ın üzerinden düştüğü tahmin edilen runsatsız tabanca bulundu.Yıldırım'ın cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Kaza yerinden görüntü

Polisin inceleme yapması

Ölen Bülent Yıldırım'ın resmi

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510003

======================================

11)KEMER'DE DENİZDE ERKEK CESEDİ BULUNDU

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde denizde, üzerinde 64 yaşındaki Muhsin Mutlu'ya ait kimlik çıkan erkek cesedi bulundu. Kemer'e bağlı Beldibi Mahallesi'nde dün saat 19.00 sıralarında plajın yaklaşık 50 metre açığında deniz yüzeyinde ceset olduğu ihbarı yapıldı. Kemer'de görevli Sahil Güvenlik botlarının başka bölgede görevde olması nedeniyle Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı Dalış Emniyet Güvenlik Arama ve Kurtarma Timi'nden (DEGAK) yardım istendi. Olay yerine gelen DEGAK ekipleri su yüzeyindeki erkek cesedini aldı. Kemer merkezindeki G Marina'da bulunan İlçe Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirilen cesedin üzerinde yapılan incelemede Muhsin Mutlu'ya ait kimlik çıktı. Ceset incelemenin ardından Kemer Devlet Hastanesi'ne, ardından da otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Sahil güvenlikte ceset ve ambulans ile genel detay

Ambulansın çıkışı

Sahil güvenlik amblemi

Cesetten yakın detay

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

09.05.2017 - Haber Kodu : 170509234

====================================

12)GASPÇILAR ÇALIŞMAYAN OTOMOBİLLERİNİ SİLAH ZORUYLA İTTİRTİP KAÇTILAR

BURSA'nın Gemlik ilçesi'nde bir petrol istasyonuna gelen 3 kişi araçlarının depolarına benzin doldurttuktan sonra  pompalı tüfek ile tehdit ettikleri pompacının cebindeki 2 bin 500 lirayı gasp etti. Araçları çalışmayan gaspçılar otomobili pompacılara silah zoruyla ittirtip çalıştırdıktan sonra kaçtı. Olay, İstanbul Yolu  Engürücük  Mahallesinde gece saat 00.30 sıralarında meydana geldi. 16 MAG 29 plakalı otomobille istasyona gelen 3 kişi araçlarının depolarına benzin doldurttuktan sonra ellerinde bulunan pompalı tüfek ile havaya 1 el ateş ederek pompacının cebinde bulunan 2 bin 500 lirayı gasp etti. Daha sonra araca binen soyguncular aracın çalışmaması üzerine tekrar inip benzin istasyonunda bulunan iki pompacıya silah doğrultup araçlarını ittirterek çalıştırıp olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine gelen Jandarma ekipleri araştırma yaparken durum polis ekiplerine de bildirildi. Bursa yönüne kaçan zanlılar ile polis arasında kovalamaca başladı. Araçtakiler 20 kilometre uzaklıkta bulunan bir otomobil fabrikasının garajında  ismi açıklanmayan 18 yaşından küçük bir çocuk ile birlikte 25 yaşındaki M.Y. ve 30 yaşındaki F.O. gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerinde yapılan aramada gasp ettikleri 2 bin 500 lira ile pompalı av tüfeğe el konulurken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Olay yeri

Haber-Kamera: Hurşit TOPAL/GEMLİK(Bursa),

10.05.2017 - Haber Kodu : 170510010

=========================================

13)YILANIN SOKTUĞU AVCI, HASTANEDE TEDAVİYE ALINDI

ADIYAMAN'da, avlanırken yılanın soktuğu 60 yaşındaki Zeynal Özkaynar, hastanede tedaviye alındı. Olay, dün akşam saatlerinde Adıyaman- Şanlıurfa karayolu 35'inci kilometresinde meydana geldi. Kızılcapınar Köyü kırsalında ava çıkan Zeynal Özkaynar'ı ayağından yılan soktu. Özkara'nın telefonla arayıp haber verdiği yakınlarının ihbarı üzerine, olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Özkara, ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Zeynal Özkaynar'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Hastanesi

Ambulansın gelişi

Yaralı adamın acil servise götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ADIYAMAN,

====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement