Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 17

Dha Yurt Bülteni - 17

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Muğla'da (2)TBMM DARBE KOMİSYONU ÜYELERİ MARMARİS'TEFethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan, 'TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini...

20.12.2016 21:28

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Muğla'da (2)

TBMM DARBE KOMİSYONU ÜYELERİ MARMARİS'TE

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan, 'TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu' üyeleri Marmaris'e geldi.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ilk açıklama yaptığı ve ayrıldıktan sonra FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe kalkışmasını gerçekleştirdiği Club Turban Grand Yazıcı Tatil Köyü'ne TBMM Araştırma komisyonu üyeleri geldi. Komisyona, o gece yaşanılanlara şahit olan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Yazıcı Otelleri Sahibi İşadamı Serkan Yazıcı, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya eşlik etti. Komisyon üyeleri ilk olarak heyet ile birlikte şehit olan Cumhurbaşkanı Mehmet Çetin'in kaldığı oda da inceleme yaptı. Muğla Valisi Amir Çiçek, komisyon üyelerine odada yaşanılanları anlattı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı ve ilk açıklamanın yapıldığı özel villanın önüne geçildi. Burada Vali Çiçek ve Yazıcı Otellerin sahibi İşadamı Serkan Yazıcı,15 Temmuz gecesi ile ilgili gelişmeleri anlattı.

Basın mensuplarına açıklama yapan TBMM Darbe Araştırma Komisyon Başkanı Reşat Petek, "Bu hainlerin yaptıklarını Beşşar Esad'ın askerlerinden farkı yok. Bu FETÖ'matik terör mensuplarının insan hakkı tanımadıklarını ne kadar hain kalleş olduklarını. Buraya gelen hainler, çeteler burada kat kat fazlasını göstermişler. Normal bir savaşta düşman askerini yapmayacağı şekilde kendi halkına, Cumhurbaşkanı'na saldırı olmuştur. Bizlere de lanetlemekten başka bir sözcük kalmıyor. Marmaris'te tüm vatandaşlarımız ve devletimize bağlı görevlilerle demokrasi mücadele verilmiştir. Ayrıca Marmaris medyası çok büyük özveri göstermiştir. Geçmişte darbeler görüldü. Ama ilk defa darbenin püskürtüldüğünü halkımız gördü. Bugün burada TBMM tutanaklara Marmaris'ten nasıl tarih yazıldığını gördük" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili TBMM Komisyon Başkan Vekili Selçuk Özdağ ise, "Burada tiyatro oynanıyor diyenler yaşanılanları bir görsün, anlasınlar. Burada tiyatro değil ülkeyi ele geçirmeye çalışanların hain oyunları sergilendi" dedi. Komisyon üyeleri ve beraberindeki heyet otel çevresini gezerek incelemelerde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Komisyon üyelerinin karşılanmasından görüntü

Cumhurbaşkanı Koruması şehit olan polisin kaldığı odadan inceleme

Heyetin otel içinde gezerek inceleme yapması

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı ve ilk açıklama yaptığı villa önünden açıklamalar

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

==========================================

PKK adına haraç topladıkları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı

BATMAN'da, Cumhuriyet Başsacılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, PKK terör örgütü adına haraç topladıkları, örgüte erzak, malzeme ve silah yardımında bulundukları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığının PKK terör örgütünün finans kaynaklarına yönelik yürüttüğü sorşturma kapsamında Jandarma ekipleri Batman, Ağrı, Mardin, Van ve Şırnak'ta 14 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyon sonucu, iş adamlarından tehdit ve şantaj amacıyla terör örgütünce yazılan ve 'pusula' olarak tabir edilen notları ulaştırdıkları, örgüte eleman, erzak, malzeme, silah ve mühimmat temininde bulundukları, güvenlik güçlerinin faaliyetleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik bilgi toplama faaliyetlerinde bulundukları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolü için hastaneye götürülükken, hakkında gözaltı kararı çıtartılan 2 kişinin arama çalışmaları ise sürdüğü belirtildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, örgütsel doküman, ruhsatsız av tüfeği, bu tüfeğe ait fişek, cep telefonu, tablet ve iş adamlarına verilmek üzere yazılan pusulaların ele geçirildiiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Zanlıların hastaneye getirilmesi

-Zanlılardan görnütüler

-Jandarma araçlarının görüntsü

Haber-Kamera: Reşat YİĞİZ/BATMAN,-

==========================================

Niğde'de taraftar grupları teröre karşı birlikte yürüdü

NİĞDE'de çeşitli spor kulüplerinin taraftar grupları, İstanbul ve Kayseri'de yaşanan terör saldırısına tepki göstermek için yürüyüş düzenledi.

Kent merkezinde bulunan Ömer Halisdemir Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 300 taraftar, teröre karşı tepki için Derbent Kavşağında bulunan Niğde Şehitliği'ne kadar yürüdü. Terör örgütü PKK karşıtı slogan atarak yürüyen taraftarlar, ellerinde 'Biz sizin gazınızı copunuzu her zaman yeriz, siz yeter ki şehit olmayın', 'Vatan bir bütün parçalanamaz', 'Teröre karşı omuz omuza' yazılı pankartlar taşıdı. Şehitlik önünde dua eden taraftarlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Taraftar gruplarının yürümesi

Slogan atan taraftarlar

Elinde döviz ve pankart taşıyan taraftarlar

Taraftarların şehitlik önünde dua etmesi

Taraftarların saygı duruşunda bulunu, İstiklal Marşı'nı okuması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

==========================================

Göçük altında kalan işçi öldü

DENİZLİ'nin Kale İlçesi'nde, alt yapı çalışmaları sırasında meydana gelen göçükte toprağın altında kalan 18 yaşındaki Murat Aksan hayatını kaybetti.

Olay, bugün saat 16.00 sıralarında Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü'nün taşeron aracılığıyla yürüttüğü alt yapı çalışmalarının yapıldığı alanda meydana geldi. Kepçe tarafından açılan kuyuda çalışma yapan Murat Aksan, kenarda biriken toprağın kayması üzerine göçük altında kaldı. Tonlarca toprağın altında kalan Aksan için iş arkadaşları ve itfaiye ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Ekiplerin çalışmasıyla toprak altından çıkarılan Aksan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Murat Aksan'ın cansız bedeni savcının incelemesinin ardından otopsi için Kale Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Ramazan ÇETİN/KALE (Denizli), -

==========================================

Yasa dışı dinleme davasında 'mağduriyet' tartışması

ANTALYA'da 2009 ile 2013 yılları arasında 130 kişinin yasadışı yöntemlerle dinlendiği iddiasıyla eski istihbaratçı polisler hakkında açılan davanın 16'ncı duruşmasında suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, telefonları dinlenen kişilerin bu dinlemelerden dolayı mağdur olmadığını, asıl mağdurun kendileri olduğunu ileri sürdü.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 16'ncı duruşmasında halen bu suçtan Antalya L tipi cezaevinde tutuklu bulunan Şenol Oral, Gökhan Tayuk ile Sunal Sevindik hazır bulundu. Aynı suçtan Burdur E tipi cezaevinde tutuklu bulunan Erol Çomak ile bir başka suçtan İzmir 2 Nolu T tipi cezaevinde tutuklu Yavuz Bölek ise duruşmaya SEGBİS üzerinden bulundukları ilden katıldı.

HALEN DÖRT SANIK FİRARDA

Haklarında yakalama kararı çıkartılan sanıklardan Rüştü Çetinkasap ile Erol Çomak'ın yakalama emirlerinin infaz edilip savunmalarının alındığı anlaşılan 16'ıncı duruşmada, buna karşılık İsa Yıldırım, Mehmet Fatih Baştuğ, Asim Demirel ile Bülent Elaldı hakkında yakalama emrinin ise infaz edilemediği görüldü.

TUTUKLAMAYLA MAĞDUR EDİLDİK

Sanıklardan Sunal istihbarat amaçlı dinlemelerin deşifre edilmesinin suç olduğunu belirterek, "Bu dinlemeler hiçbir şekilde menfaat temin etmek için kullanılmamıştır. Kimse mağdur edilmemiştir. Bu nedenle herhangi bir suç unsuru yoktur. Bir yıldır suçsuz yere tutukluyum. Benimle birlikte ailem de mağdur olmuştur. Tahliyemi talep ediyorumö dedi. Sanıklardan Gökhan Tayuk da dinlemeleri hiçbir zaman kötü niyetli kullanmadıklarını ve bu dinlemelerden hiçbir menfaat temin etmediklerini ileri sürdü. "Dinlemelerden dolayı kimse mağdur olmamıştırö diyen Tayuk, telefonları farklı isimlerle ve sıfatlarla dinlenen kişilerle ilgili olarak da "Hatalar sadece şekli usul hatalarıdır. Herhangi bir suç oluşturmaz. Bugün de aynı usulle istihbarat amaçlı dinlemeler yapılmaktadır. Tutuklanmam nedeniyle ailemin psikolojisi bozuldu. Tutuklu kalmam benim ve ailem için telafisi güç sorunlar doğacaktırö diyerek tahliye talebinde bulundu.

ASIL MAĞDUR BİZİZ

Duruşmada sanıkların mağdur olduklarını beyan etmesi müştekilerin tepkisine neden oldu. Telefonları dinlenip FETÖ baskısından dolayı önce sürgün edildiğini, ardından emekliye ayrıldığını iddia eden emekli polis memuru Hikmet İskender, "Benim telefonum sahte isimlerle ve farklı sıfatlarla dinlenmiştir. Ben mağdur edildim. Sanıkların dinlemelerden kimsenin mağdur olmadığına ilişkin beyanlarını kabul etmiyorumö dedi.

Halen bir başka suçtan Antalya'da tutuklu Mehmet Kara ile Süleyman Çark ve Kırşehir'de tutuklu Ali Koçak'ın önümüzdeki duruşmada hazır edilmesine karar veren mahkeme, sanıklardan Yavuz Bölek'in de tutuklanmasına karar verip duruşmayı erteledi.

Haber: Mustafa KOZAK/ANTALYA, -

=========================================

Damat, gelini gitar çalarak evden aldı

SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde otomotiv test mühendisi damadın gelini gitar çalarak evden aldığı görüntüler sosyal medyada en çok paylaşan videolar arasında yer aldı.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde İstanbul'da yaşayan otomotiv test mühendisi Güney Töke, geçen yıl evlendiği Sapancalı Sevda Şirin'e sürpriz yaptı. İstanbul'da gerçekleşen nikah öncesi damat Güney Töre gelin Sevda Şirin'i evinden alırken aracının bagajından amfisi ve gitarını çıkararak arkadaşının çaldığı davulun eşliğinde ünlü metal müzik grubu Megadeth'in Holy War parçasını çaldı. Geçen yıl çekilen görüntüler kısa bir süre içerisinde sosyal medyada 'Damat Megadeth çalarak gelin aldı' diyerek paylaşılmaya başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Gelinin babasının yanında görüntüsü

-Damadın arkadaşıyla birlikte gitar ve davul çalması

Haber: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 17 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement