Gezgin Damaklar ile Lezzetli Bir Kurban Bayramı Tatili - Son Dakika
Güncel

Gezgin Damaklar ile Lezzetli Bir Kurban Bayramı Tatili

Gezgin Damaklar ile Lezzetli Bir Kurban Bayramı Tatili

Gezgin Damaklar, keşif ve lezzet düşkünü seyahat severlere bu yıl Kurban Bayramı için keyifli ve lezzet dolu rotalar hazırladı.

03.09.2013 11:36  Güncelleme: 12:14

En fazla 20 kişinin katılımıyla gerçekleşen turlarda, damak tadına düşkün seyahat severler, yaşayacakları farklı gezi deneyimlerinin yanı sıra kimi zaman yöre evlerine bilinmedik lezzetler için konuk olurken, kimi zaman da şehrin ünlü bir restoranında damak tadına varabiliyor, bazen de yörenin meşhur aşçısının mutfağında birlikte yemek pişirerek tadım zevkini paylaşıyorlar işte Gezgin Damaklar'ın Kurban Bayramı için sunduğu turlar:

AKDENİZ SAHİL ŞERİDİNDE SEKİZ GÜN

12 – 19 Ekim tarihleri arasında uçakla düzenlenecek ve 8 gün/ 7 gece sürecek bu tur, Göcek'ten Mersin'e kadar Akdeniz sahil şeridinde 817 km'lik bir rota üzerinde düzenleniyor. Önemli tabiat varlıkları ve ören yerlerinin ziyaretinin yanında, lezzet ustalarının ellerinden çıkan enfes tatları kapsayan bu turda sıradışı menülerle kahvaltı ve yemekler de dahil iki kişilik odada kişi başı fiyat 2.120 TL.

FIRAT, ASİ VE DİCLE; ÜÇ NEHİR, 1001 MEDENİYET

14 – 20 Ekim tarihlerinde uçakla düzenlenecek tur 7 gün/ 6 gece sürecek. Bu program, Diyarbakır, Hasankeyf, Mardin, Şanlıurfa, Nemrut, Gaziantep gibi klasik GAP bölgesinin yanı sıra ayrıca Antakya ve Adana illerini de kapsayan ve eksiği olmayan lezzet dolu bir bölge turu niteliğinde... Sıradışı menülerle kahvaltı ve yemekler de dahil iki kişilik odada kişi başı fiyat 2.150 TL.

PİTORESK BİR ALEM KARADENİZ - BATUM

Samsun Havaalanı'ndan başlayacak, 6 gün/ 5 gece süresince Karadeniz sahilinin doğusunda yer alan Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Uzungöl, Rize ve Ayder'de bir yandan yaylalar, köyler, kültürel ve tarihi alanlar gezilirken bir yandan da komşu şehir Batum ziyaret ediecek. Tur boyunca pideler başta olmak üzere Akçaabat Köftesi, Laz Böreği, Hamsikuşu, Mıhlama, Balık Köfte, Hamsili Pilav, Mısır Ekmeği, Karalahana Çorbası, Kaygana, Kuru Fasulye, Tereyağlı Pilav, Kuymak, Turşu Kavurması, Kara Lahana sarması, Hamsiköy Sütlacı gibi birbirinden lezzetli Karadeniz yemeklerinin yanı sıra Gürcü mutfağı ile de bir damak şenliği yaşanacak. 15-20 Ekim tarihleri arasında uçakla gerçekleşecek turun fiyatı, sıradışı menülerle kahvaltı ve yemekler de dahil iki kişilik odada kişi başı 1.890 TL.

AĞRI, SÜPHAN VE PALANDÖKEN GÖLGESİNDE YOLCULUK

15-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek kültür ve lezzet içeren " Ağrı, Süphan ve Palandöken Gölgesinde Yolculuk" turunda; Erzurum, Kars, Iğdır, Doğubayazıt, Bitlis, Tatvan ve Van dolaylarında yer alan doğal ve kültürel varlıklar Camiler, Katedraller, Kliseler ve harabeler gezilirken bölgeye has yöresel lezzetler de ayrı ayrı tadılacak... Bu turda gezi boyunca alınacak kahvaltı ve yemeklerin yanı sıra özenle seçilmiş tüm yöresel menüler de dahil olmak üzere, iki kişilik odada kişi başı fiyat 1.990 TL.

EGE BİZE SENİ GEREK SENİ

15-20 Ekim tarihlerinde 6 gün/ 5 gece boyunca Ayvalık, Foça, Çeşme, Kuşadası, Didim, Bodrum, Tire, Birgi ve İzmir'i kapsayan ve gezi boyunca ustaların ellerinden enfes tatlara uzanan bu yolculukta sıradışı menüler, kahvaltı ve yemekler de dahil iki kişilik odada kişi başı fiyatı 1.540 TL.

YEDİ RENKLİ DOĞU AKDENİZ

16 – 20 Ekim tarihleri arasında Muhteşem Klikya Medeniyeti mirasçısı olan Doğu Akdeniz Bölgesine yolculuğu kapsayan; Adana, Mersin, Tarsus, Silifke, Anamur, Gazipaşa ve Antalya dolaylarında büyük bir keşif zevki yaşatacak olan ve damak tadını da ihmal etmeden hazırlanan bu turda sıradışı menüler, kahvaltı ve yemekler de dahil iki kişilik odada kişi başı fiyatı 1.260 TL.

BALLICA'DAN HATTUŞAŞ'A

16 – 20 Ekim tarihleri arasında 5 gün/ 4 gece sürecek tur esnasında ülkemizin önde gelen kültürel ve doğal varlıklarının yanı sıra Peskutan Çorbası ve Pezik Turşusu lezzetine sahip Sivas, ünlü kebabı ile Tokat, Baklalı Dolması meşhur Amasya, Topuz Kebabı ile ünlü Merzifon, tadılmaya değer Çatal Aşı ile Çorum ve 93 çeşit yiyecekle zengin bir mutfağa sahip Ankara'yı kapsıyor. Tur boyunca sıradışı menüler, kahvaltı ve yemekler de dahil iki kişilik odada kişi başı fiyatı 1.150 TL.

BİR TUTAM ANADOLU BİNBİR LEZZET

Bu turda 16 – 20 Ekim tarihlerinde 5 gün/ 4 gece boyunca pek yan yana getirilmeyen ancak bir araya gelince de zengin bir kültür zinciri oluşturan İç Anadolu programı sunuluyor. Malatya, Elazığ, Kemaliye, Divriği, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum'u ve yörelerin enfes lezzetlerini kapsayan bu turda sıradışı menüler, kahvaltı ve yemekler de dahil iki kişilik odada kişi başı fiyat 1.440 TL.

BİR KAPADOKYA DAHA VAR KAPADOKYA'DAN İÇRE

Bu turda medyatik Kapadokya dışında onun kadar görkemli ama bir o kadar da bakir ve gizli Kapadokya'nın kapıları açılıyor. Kayseri, Nevşehir, Ürgüp, Göreme, ve Zelve'yi kapsayan bu masalsı bölgede gerçek yöresel mutfağın da tadına varılıyor. Bu turun fiyatı, sıradışı menüler, kahvaltı ve yemekler de dahil iki kişilik odada kişi başı 1.500 TL.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gezgin Damaklar ile Lezzetli Bir Kurban Bayramı Tatili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement