Son dakika Hakim haberleri, Hakim son dakika, son dakika Hakim

Son Dakika Hakim Haberleri

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.

  • Tunceli ve Ardahan'da Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı Düzenlendi
    23:10 Tunceli ve Ardahan'da Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı Düzenlendi

    Tunceli ve Ardahan'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin bölgesinde istikrarı sağlamak için kararlı
    22:39 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin bölgesinde istikrarı sağlamak için kararlı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin bölgesinde istikrarı sağlamak için elindeki tüm dış politika araçlarını koordineli bir şekilde kullanma konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Fidan, Irak'taki terörle mücadelede Süleymaniye'deki dostlukların perçinlenmesi ve ortak geleceğe hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Süleymaniye'deki Kürdistan Yurtseverler Birliği liderliği ve onu oluşturan ekibin PKK ile olan ilişkilerinin ulusal bir güvenlik tehdidi olduğunu ifade etti.

  • TBMM Başkanı Kurtulmuş, şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi Açıklaması
    22:21 TBMM Başkanı Kurtulmuş, şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi Açıklaması

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Dün Çanakkale'de geçit vermeyenlerin torunları, bugün de sınır içinde sınır dışında Türkiye'ye karşı hain pusular kuran, hain emeller taşıyanlar ve arkasında yine emperyalist güçlerle büyütülerek, beslenerek, silah verilerek, güçlendirilerek ortalığa salınanlar...

  • Bakan Kacır, Balıkesir'de Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı
    21:46 Bakan Kacır, Balıkesir'de Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Balıkesir'de şehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar yaptı. İftar sonrası yaptığı konuşmada Bakan Kacır, Türkiye'nin tam bağımsızlık ve milli teknoloji hamlesi için çalıştığını vurguladı ve ay yıldızlı bayrağın gölgesinde cumhuriyeti kurduklarını belirtti.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi
    21:38 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi

    Numan Kurtulmuş, Meclis'te şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi. Kurtulmuş, şehitlerimizi ve bu vatanı, vatan olarak bırakan, ebedi yurt olarak bırakan bütün şühedayı, gazileri minnetle, şükranla yad ettik. Ayrıca, Kurtulmuş, Çanakkale Destanı'nı hatırlatarak emperyalist güçlerin hala Türkiye'ye karşı hain emeller taşıdığını belirtti. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını da kınadı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştiriyoruz
    21:33 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştiriyoruz

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Balıkesir Öğretmenevi'nde şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı. Kacır, Türkiye'nin tam bağımsızlığı için Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştirdiklerini belirtti. Savunma sanayisinde yerli sistemlerle yüzde 80'lik bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Kacır, terörle mücadelede de kararlılıkla hareket edeceklerini söyledi.

  • Safranbolu'da Tartıştığı Kişiyi Bıçaklayarak Öldüren 14 Yaşındaki Çocuk Tutuklandı
    20:31 Safranbolu'da Tartıştığı Kişiyi Bıçaklayarak Öldüren 14 Yaşındaki Çocuk Tutuklandı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşanan olayda, 14 yaşındaki bir çocuk tartıştığı kişiyi bıçaklayarak öldürdü. Çocuk, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

  • KADEM, BM'de Filistinli kadınların acılarına dikkat çekti
    20:21 KADEM, BM'de Filistinli kadınların acılarına dikkat çekti

    KADEM, BM'de düzenlediği etkinlikle Filistinli kadınların çektikleri acılara dikkat çekti. Etkinlikte, İsrail'in saldırılarının etkileri anlatıldı. Filistin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı, İsrail'in cezasız kaldığını belirtti. Etkinlikte, Filistin'deki sağlık sisteminin durumu ve yaşanan acılar da paylaşıldı.

  • İmamoğlu: Memleketini, Şehrini, Doğasını, Suyunu, Havasını Koruyan En Büyük Milliyetçidir
    20:14 İmamoğlu: Memleketini, Şehrini, Doğasını, Suyunu, Havasını Koruyan En Büyük Milliyetçidir

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, “Bugün Büyükçekmece Gölü'nün muazzam tabiatının bir bölümünü, 1 milyon 200 bin metrekaresini hizmete açıyoruz. Memleketini, şehrini koruyan en büyük milliyetçidir. Doğasını, suyunu, havasını koruyan en büyük milliyetçidir. Benim Atatürk milliyetçiliğim, memleketinin her insanını eşit gören milliyetçiliktir. Bir de kalkınmayı, icraatçılığı, ekonomik kalkınmayı, güvenlikle birlikte koruyan kavramdır milliyetçilik” dedi.

  • Terme Adliyesi Lojmanlarının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi
    20:03 Terme Adliyesi Lojmanlarının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

    Samsun'un Terme ilçesinde Terme Adliyesi lojmanlarının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Belediyesi'nin yoğun çalışmalarının meyvelerini her geçen gün aldıklarını dile getirdi. Başsavcının da katkılarıyla birlikte yaklaşık 18 dairelik bir blok kazandırıldı. Törene, kaymakam, müftü, siyasi parti temsilcileri ve adliye çalışanları da katıldı.

  • Bolu'da Yangında Evleri Küle Dönen Ailelere Destek
    18:33 Bolu'da Yangında Evleri Küle Dönen Ailelere Destek

    Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Feruz köyünde çıkan yangında 3 ahşap ev ve 1 samanlık küle döndü. Yangın, 5 saatlik çalışma sonucunda söndürüldü. Evlerini kaybeden ailelere Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu destek oldu ve 'Devlet sizin yanınızda, gereken yapılacaktır' dedi.

  • Bolu'da 3 ev ve 1 samanlık alev alev yandı
    18:31 Bolu'da 3 ev ve 1 samanlık alev alev yandı

    Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Feruz köyünde çıkan yangında 3 ahşap ev ve 1 samanlık küle döndü. Yangın, 5 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Evlerini kaybeden aileler gözyaşlarına hakim olamayınca, Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, aileleri teselli etti ve devletin yanlarında olduğunu belirtti.

  • Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki cinsel saldırı davasında verilen karar onaylandı
    17:08 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki cinsel saldırı davasında verilen karar onaylandı

    İzmir Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kanser hastası kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla açılan tazminat davasında verilen kararı hukuka uygun buldu. Mahkeme, İzmir 5. İdare Mahkemesinin aileye 600 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmettiği karara yapılan itirazları reddetti.

  • Yunanistan'da Türk Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi
    15:18 Yunanistan'da Türk Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi

    Yunanistan'da, Pire'deki Türk Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında anma töreni düzenlendi.

  • Hatay'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde hüzün hakim oldu
    13:18 Hatay'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde hüzün hakim oldu

    Hatay'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde, Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit olan Polis Memuru Ahmet Benli'nin eşi Turna Benli, eşini unutmayarak mezarı başında dua etti. Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve il protokolü de şehitliği ziyaret ederek, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

  • Rekabet Kurulu'ndan Meta'ya günlük 4.8 milyonluk ceza
    11:28 Rekabet Kurulu'ndan Meta'ya günlük 4.8 milyonluk ceza

    Rekabet Kurulu, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada, META Platforms, Inc. (Facebook) hakkında geçici tedbir kararı verdi. META'nın önereceği uyum tedbirinin Rekabet Kurumu kayıtlarına girmesine kadar her gün için 4 milyon 796 bin 152 lira idari para cezası uygulanacak.

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Alperen Arda'ya 23 Nisan'da başkanlık koltuğuna oturma sözü verdi
    10:51 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Alperen Arda'ya 23 Nisan'da başkanlık koltuğuna oturma sözü verdi

    Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Kemer Mahallesi ziyareti sırasında Alperen Arda'ya 23 Nisan'da başkanlık koltuğuna oturma sözü verdi. Başkan Atay, gençlere parlak bir gelecek inşa etmeyi görev edindiklerini belirtti.

  • Mazhar-Fuat-Özkan Uğur'un Anısına İlk Konserlerini Verdiler
    02:34 Mazhar-Fuat-Özkan Uğur'un Anısına İlk Konserlerini Verdiler

    Mazhar Alanson ile Fuat Güner, 52 yıl beraber müzik yaptığı grup arkadaşları Özkan Uğur'u toprağa verdikten 7 ay sonra ilk konserlerini Bostancı Gösteri Merkezi'nde verdi. Konserlerine 'Güllerin İçinden' şarkısıyla başlayan grup, şarkının son bölümünde led ekrana yansıtılan Özkan Uğur'un bass gitarıyla yaptığı solo performansına yer verdi. Bu anlarda 'Özkan hep bizimle' mesajını veren iki dev sanatçı gözyaşlarına hakim olamadı. Atlantis Yapım'ın organize ettiği yaklaşık 3 saat süren konseri Gülben Ergen, Umut Evirgen ve Alina Boz çifti de izlemeye gelenler arasındaydı.

  • Ali Sirmen Hayatını Kaybetti
    17 Mar Ali Sirmen Hayatını Kaybetti

    84 yaşındaki Ali Sirmen, duayen gazeteci, Cumhuriyet gazetesi yazarı ve Cumhuriyet Vakfı Üyesi olarak tanınan bir isimdi. Aynı zamanda hukukçu ve oyuncu olan Sirmen, bir süredir tedavi görüyordu. Cenaze programı henüz açıklanmadı.

  • AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: Gazze kardeşlerimiz bizlerin dualarını bekliyor
    17 Mar AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin: Gazze kardeşlerimiz bizlerin dualarını bekliyor

    AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Biga ilçesinde verilen sokak iftarında yaptığı konuşmada, Filistin'de yaşanan soykırım ve zulme dikkat çekerek, Gazze kardeşlerimizin dualarını beklediğini söyledi. Şahin, yardımın güçlü olmak, sesi yükseltmek ve adaletsiz küresel sisteme karşı itirazları artırmak olduğunu vurguladı.

  • Apple, AirTag sebebiyle toplu sınıf davada yargılanacak
    17 Mar Apple, AirTag sebebiyle toplu sınıf davada yargılanacak

    Bloomberg'in bildirdiğine göre bir hakim, davacıların 'ihmal ve ürün sorumluluğu' için yeterli iddialarda bulunduklarını belirterek, Apple'ın toplu davayı reddetme girişiminin başarısız olduğuna karar verdi. Dava dosyasında davacılar, Apple'ın AirTag'in tasarımının kusurlu olduğunu iddia ediyorlar çünkü ürün, normal bir tüketici tarafından kullanıldığında veya yanlış kullanıldığında, beklenenden daha güvenli bir şekilde çalışmadı ve çalışmıyor.

  • Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin Karabük mitingine katıldı
    17 Mar Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin Karabük mitingine katıldı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Karabük mitinginde yaptığı konuşmada, ramazan ayının zulümlerin sona ermesine vesile olmasını diledi. Erbakan, yerel seçimlerde Milli Görüş belediyeciliğini hakim kılacaklarını belirtti ve CHP'li belediyelere eleştirilerde bulundu.

  • İbb, Salacak Sahilini İstanbullularla Buluşturdu, İmamoğlu: 'İsraf ve İhanet Şebekelerine Son Vereceğiz'
    17 Mar İbb, Salacak Sahilini İstanbullularla Buluşturdu, İmamoğlu: "İsraf ve İhanet Şebekelerine Son Vereceğiz"

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Salacak Sahili’nin yeni hâlini İstanbullularla buluşturdu. İmamoğlu, Kız Kulesi manzarasına karşı yaptığı açıklamada, “Düzgün ve nitelikli bir çalışmayla, güler yüzlü bir çalışmayla Üsküdar'da, eminim büyük bir başarıyı elde edeceğiz. İsraf ve ihanet şebekelerine bu şehirde son vereceğiz. Bizim tek borcumuz var, o da bu şehrin 16 milyon insanına. Başka kimseye borcumuz yok. Tek korkumuz var, Yaradan’dan korkarız. Yaradan korkusu bizi kul hakkı yemekten uzak tutar” dedi.

  • Fatih Erbakan: CHP'li belediyeler dünyanın en yüksek dolar faiziyle borçlanıyor
    17 Mar Fatih Erbakan: CHP'li belediyeler dünyanın en yüksek dolar faiziyle borçlanıyor

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, CHP'li belediyelerin yüksek dolar faiziyle borçlandığını ve bu borçları hizmetlere zam yaparak milletten çıkarttıklarını söyledi. Erbakan ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin hızla büyüyen bir siyasi parti olduğunu ve seçimlerde üçüncü büyük parti olacaklarını belirtti.

  • Kasımpaşa, Galatasaray'a 4-3 mağlup oldu
    17 Mar Kasımpaşa, Galatasaray'a 4-3 mağlup oldu

    Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa, sahasında Galatasaray'a 4-3 yenildi. Maçta iki takım da birbirine üstünlük sağlamaya çalıştı ancak Galatasaray son dakikalarda attığı golle galibiyeti elde etti.

  • Mauro Icardi'nin attığı gollerle gol sayısı 17'ye yükseldi
    17 Mar Mauro Icardi'nin attığı gollerle gol sayısı 17'ye yükseldi

    Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Kasımpaşa karşılaşmasında attığı gollerle Süper Lig'deki gol sayısını 17'ye çıkardı. Icardi'nin 2 golüyle Galatasaray, Kasımpaşa ile 3-3 berabere kaldı. Bu sezon toplamda 23 gol atan Icardi, Süper Lig'de 17 gol kaydetti.

  • Galatasaray, Kasımpaşa maçında ilk 11'de değişiklik yapmadı
    17 Mar Galatasaray, Kasımpaşa maçında ilk 11'de değişiklik yapmadı

    Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa maçında geçen hafta oynanan Çaykur Rizespor maçına göre ilk 11'inde değişiklik yapmadı. Berkan Kutlu ise yine stoperde görev aldı. Galatasaraylı taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı.

  • Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa maçında 11'de değişiklik yapmadı
    17 Mar Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa maçında 11'de değişiklik yapmadı

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Çaykur Rizespor maçının 11'ine göre Kasımpaşa müsabakasında değişiklik yapmadı. Sarı-kırmızılılarda, Davinson Sanchez ile Serge Auirer sakatlıklarından dolayı, Sergio Oliveira da teknik heyet kararıyla kadroda yer almadı. Berkan Kutlu yine stoperde başladı. Abdülkerim Bardakcı ise 2 maç sonra kadroda yer aldı. Galatasaraylı taraftarlar, Kasımpaşa deplasmanında takımı destekledi.

  • Çankırı Devlet Hastanesinde Uzman Doktorun Darp Edilmesi Kınandı
    17 Mar Çankırı Devlet Hastanesinde Uzman Doktorun Darp Edilmesi Kınandı

    Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Çankırı Devlet Hastanesinde uzman doktorun darp edilmesini kınadı. Olay, dün gece saatlerinde meydana geldi. Hasta yakınları nöbetçi hekimler ve sağlık çalışanları ile tartıştıktan sonra nöbetçi Uzm. Dr. U.O.'nun kafasının arkasına yumruk atarak darp etti. İl Sağlık Müdürü, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, olayın faili ve failleri hakkında hukuki sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

  • Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde sis etkili oldu
    17 Mar Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde sis etkili oldu

    Anadolu Otoyolu'nun Düzce ve Gölyaka gişeleri ile Küçük Melen mevkisi ve Gümüşova rampalarında sürücüler, sis nedeniyle dikkatli ilerledi. Düzce Ovası'nın güney kesiminde yer alan Aydınpınar yolu ve çevresindeki köyler ile D-100 kara yolu ve kuzey çevre yolunun bazı kısımlarında da sis hakim oldu. Polis ekipleri, görüş mesafesinin azaldığı güzergahlarda sürücüleri, takip mesafesini korumaları yönünde uyardı.

  • Apple'ın katlanabilir iPhone için tarih öne sürüldü
    17 Mar Apple'ın katlanabilir iPhone için tarih öne sürüldü

    Son birkaç yıl içinde katlanabilir akıllı telefonlar giderek yaygın hale geldi. Samsung'un lider konumda olduğu bu alanda Apple'ın da çalışmalar yaptığı biliniyor. Güvenilir kaynaklara göre Apple, ilk katlanabilir iPhone modelini 2026'da piyasaya sürecek. Bu durum, katlanabilir telefon pazarında rekabetin artacağını gösteriyor. Apple'ın katlanabilir iPhone'dan büyük bir gelir elde etmesi bekleniyor.

  • Yaşar Güler: Huzur ve Güvenliğimiz İçin Terörle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek
    17 Mar Yaşar Güler: Huzur ve Güvenliğimiz İçin Terörle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'ncu yıl dönümü dolayısıyla Bakanlık'ta düzenlenen törende; "Geçmişte yürütülen 'sınırlı hedefli ve süreli' operasyonların yerine, bugün; terörün kaynağında yok edilmesi stratejisi ile, 'sürekli ve kapsamlı' operasyonlar gerçekleştirerek terör örgütlerine büyük darbeler vuruyoruz. Şu anda oralarda olmasaydık; örgütün ülkemize ve milletimize yönelik saldırıları, yurt içinde daha önceden olduğu gibi devam edecek ve mevcut istikrar ortamı sağlanamayacaktı. Kimsenin şüphesi olmasın ki, huzur ve güvenliğimiz için terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir" dedi.

  • Milli Savunma Bakanı: Terör örgütlerine büyük darbeler vuruyoruz
    17 Mar Milli Savunma Bakanı: Terör örgütlerine büyük darbeler vuruyoruz

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Geçmişte yürütülen sınırlı hedefli ve süreli operasyonların yerine, bugün terörün kaynağında yok edilmesi stratejisiyle sürekli ve kapsamlı operasyonlar gerçekleştirerek terör örgütlerine büyük darbeler vuruyoruz.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreninde konuştu
    17 Mar Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi töreninde konuştu

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla düzenlenen törende konuştu. Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanın teminatı olduğunu vurgulayarak, terörle mücadelede azim ve kararlılıkla devam edileceğini belirtti. Ayrıca, Kıbrıs, Azerbaycan, Mısır ve Ukrayna gibi ülkelerle ilişkilerin önemine değindi ve şehitlerin anısının yaşatılacağını ifade etti.

  • İBB Belediye Başkan Adayı Dr. Taylan Yıldız ile Gençlerin Teknoloji İstekleri Üzerine Konuştu
    17 Mar İBB Belediye Başkan Adayı Dr. Taylan Yıldız ile Gençlerin Teknoloji İstekleri Üzerine Konuştu

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Taylan Yıldız, gençlerin teknoloji alanında neler istediğini ve sahip olması gerekenleri anlamak için Counter Strike 2 oynayarak iletişim kurdu. Yıldız, belediyelerin girişimcilik ekosistemini desteklemesi ve teknolojiyi kullanarak şehir yönetimini daha verimli hale getirmesi gerektiğine inanıyor.

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Batman Belediyesi işbirliğiyle Yeşil Kütüphane'nin temeli atıldı
    16 Mar Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Batman Belediyesi işbirliğiyle Yeşil Kütüphane'nin temeli atıldı

    Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Batman Belediyesi işbirliğiyle 250 kişilik kapasiteye sahip olacak Yeşil Kütüphane'nin temel atma töreni düzenlendi. Kütüphane, enerjisini yenilenebilir güneş enerjisi ile üretecek, yağmur sularını depolayacak ve geri dönüştürerek kullanacak. Ayrıca, yeşil bina anlayışına uygun olarak doğal havalandırma sağlayacak. Kütüphane, öğrencilerin ve akademik düzeydeki araştırma yapanların hizmetinde olacak.

  • Yukatel Adana Demirspor, EMS Yapı Sivasspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı
    16 Mar Yukatel Adana Demirspor, EMS Yapı Sivasspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Yukatel Adana Demirspor, EMS Yapı Sivasspor ile oynadığı maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı. Atal'ın golüyle öne geçen Adana Demirspor, ilk yarıyı üstün tamamladı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye Yüzyılı, Tüm Milletin Yüzyılıdır
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye Yüzyılı, Tüm Milletin Yüzyılıdır

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de gerçekleştirdiği programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yüzyılı olduğunu ve terörün herkesin düşmanı olduğunu belirtti. Yılmaz, kitap okumanın önemine vurgu yaparak, kütüphanelerin ve kitapların insanları zenginleştirdiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin yeni yüzyılda tüm milletin ve toplumun katkısıyla büyük başarılara imza atacağını ifade etti.

  • Korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden babasının vasiyetini yerine getirdi, hafız oldu
    16 Mar Korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden babasının vasiyetini yerine getirdi, hafız oldu

    İnebolu ilçesine bağlı Hacımehmet köyünde yaşayan Nazlı Hilal Şahin, korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden babasının vasiyetini yerine getirerek hafız oldu. Hafızlık sınavını başarıyla geçen Nazlı Hilal, babasının vasiyetini yerine getirmenin gururunu yaşadığını belirtti.

  • Samsun'da Halk Pazarında Sebzelerin Fiyatı Yüksek
    16 Mar Samsun'da Halk Pazarında Sebzelerin Fiyatı Yüksek

    Samsun'da halk pazarında en pahalı sebze kilosu 120 TL'den satılan kıl biber, en ucuz sebze ise kilosu 15 liradan satılan pırasa oldu. Ramazan ayında halk pazarlarında alışveriş hareketliliği yaşanırken, Modern Pazarı'nda sebzelerin fiyatları dikkat çekti. Meyve fiyatları ise 25 TL ile 70 TL arasında değişiyor.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Tarım Topraklarının Kaybedilmesine Müsaade Etmeyeceklerini Söyledi
    16 Mar Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Tarım Topraklarının Kaybedilmesine Müsaade Etmeyeceklerini Söyledi

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, tarım topraklarının kaybedilmesine müsaade etmeyeceklerini ve Bursa'nın marka değerine katkı sağlayacak her girişim ve kurumun yanında olduklarını belirtti.

  • Eşinin ölümünde cinayetten yargılanan kadın ve kızı ile sevgilisine beraat
    16 Mar Eşinin ölümünde cinayetten yargılanan kadın ve kızı ile sevgilisine beraat

    Muğla'nın Yatağan ilçesinde Samet Bulut'u öldürüp intihar süsü verdikleri suçlamasıyla yargılanan eşi Penbe Bulut, kızı Ayşegül Bulut ve kızının erkek arkadaşı Mehmet Karadağ, suçlarının sabit olmaması nedeniyle beraat ettiler. Karar sonrası Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı kararı üst mahkemeye taşıdı.

  • Korona Virüs Sebebiyle Hayatını Kaybeden Babasının Vasiyetini Yerine Getiren Nazlı Hilal Şahin Hafız Oldu
    16 Mar Korona Virüs Sebebiyle Hayatını Kaybeden Babasının Vasiyetini Yerine Getiren Nazlı Hilal Şahin Hafız Oldu

    İnebolu ilçesine bağlı Hacımehmet köyünde yaşayan Nazlı Hilal Şahin, korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden babasının vasiyetini yerine getirerek hafız oldu. Şahin'in hafız olması herkesi duygulandırdı ve konuşması gözyaşlarına sebep oldu.

  • Kastamonu'da kavga edilen kişiyi tüfekle rehin alan şahıs tutuklandı
    16 Mar Kastamonu'da kavga edilen kişiyi tüfekle rehin alan şahıs tutuklandı

    Kastamonu'nun Cide ilçesinde bir kavga sonrasında A.K., kavga ettiği şahıslardan birisine benzettiği E.D.'yi tüfekle rehin aldı. Polis ekiplerinin ikna çabaları sonucunda A.K. gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Fındık fiyatını biz belirleyeceğiz
    16 Mar Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Fındık fiyatını biz belirleyeceğiz

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı M. Hilmi Güler, fındık fiyatının monopsonik firmaların tekeline bırakılmayacağını belirtti. İtalyan firma Ferrero'nun referans fiyatının altında fındık alımı yapmayacağını taahhüt etmesi üzerine soruşturma sonlandırıldı.

  • Kasımpaşa ile Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında karşı karşıya gelecek
    16 Mar Kasımpaşa ile Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında karşı karşıya gelecek

    Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, liderlik koltuğunda bulunduğu maçta Kasımpaşa ile karşılaşacak. Galatasaray, son 17 lig maçını kaybetmezken, ligin en az gol yiyen takımı konumunda yer alıyor. Maçı Atilla Karaoğlan yönetecek.

  • Küresel piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı
    16 Mar Küresel piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı

    Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam etmesiyle bu hafta karışık bir seyir izlerken, gözler gelecek hafta Fed'in açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

  • Başkan Soyer: 'Vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum'
    16 Mar Başkan Soyer: "Vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum"

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 2019-2024 dönemi son toplantısı, duygusal bir havada yapıldı.

  • Özgür Özel: İsrail'in devlet terörü sona ersin
    16 Mar Özgür Özel: İsrail'in devlet terörü sona ersin

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'daki iftar programında İsrail'in devlet terörünün sona ermesi çağrısında bulundu.

  • Başkan Soyer: 'Vicdanım Rahat Bir Şekilde Ayrılıyorum'
    16 Mar Başkan Soyer: "Vicdanım Rahat Bir Şekilde Ayrılıyorum"

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 2019-2024 dönemi son toplantısı, duygusal bir havada yapıldı. Başkan Soyer, tek tek helalleştiği meclis üyelerine, “Buradan vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum. İzmir’de ektiğimiz her bir tohumun takipçisi olmaya, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bundan sonra sathımız, sine-i millettir. Tüm Türkiye’dir” dedi.

  • Siltaş Yapı Pendikspor, İstanbulspor'u 1-0 mağlup etti
    15 Mar Siltaş Yapı Pendikspor, İstanbulspor'u 1-0 mağlup etti

    Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Siltaş Yapı Pendikspor, İstanbulspor'u 1-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Yardımcı antrenör Eren Şafak, maçın zorluğuna rağmen takımın iyi bir performans sergilediğini ve birleştiğini belirtti. Ayrıca, milli maç arasını iyi değerlendireceklerini ve ligde kalmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin'deki zulmün sona ermesi çağrısında bulundu
    15 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin'deki zulmün sona ermesi çağrısında bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'daki iftar programında Filistin'deki zulmün son bulması çağrısında bulundu. Özel, ayrıca CHP'nin Filistin'e olan desteğinin devam ettiğini belirtti.

  • Adalet Bakanı Tunç: 'Gerçek belediyecilik temelleri Recep Tayyip Erdoğan'la atıldı'
    15 Mar Adalet Bakanı Tunç: "Gerçek belediyecilik temelleri Recep Tayyip Erdoğan'la atıldı"

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'e gerçekleştirdiği ziyaretlerde yaptığı konuşmada, gerçek belediyeciliğin Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan ile başladığını belirtti. Tunç, Erdoğan'ın İstanbul'u yaşanabilir hale getirdiğini ve AK Parti'nin kurulmasını sağladığını ifade etti. Ayrıca, Tunç, Türkiye'nin fiziki kalkınmasını engellemeye çalışan şer güçlerle mücadele ettiklerini ve millete hizmet etmenin önemini vurguladı.

  • Cinsel istismara uğrayan 6 yaşındaki çocuktan 'Şikayetçi misin?' sorusuna 'Ona tokat atın' yanıtı
    15 Mar Cinsel istismara uğrayan 6 yaşındaki çocuktan "Şikayetçi misin?" sorusuna "Ona tokat atın" yanıtı

    Kocaeli'de 5 yaşındaki kız çocuğuna "Sana dondurma vereceğim" diyerek evine çağıran ve cinsel istismarda bulunan şahıs ilk kez hakim karşısına çıktı. Şahıs, "Kafamın içinde bir şeyler var" diyerek suçlamayı kabul etmedi. Mağdur kız çocuğu ise olayın defalarca yaşandığını, söz konusu şahsın da kimseye bir şey söylememesi için kendisini tembihlediğini ve para verdiğini söyledi. Kız çocuğu "Şikayetçi misin?" sorusuna ise "Ona tokat atın" cevabını verdi.

  • Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Türk fındık üreticisi kazandı
    15 Mar Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı: Türk fındık üreticisi kazandı

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturmanın sonucunu değerlendirdi. Güler, Türk fındık üreticisinin yıllardır süren haksız rekabetten kazandığını belirtti. Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada ise Ferrero'nun rekabetçi endişeleri gideren taahhütlerle soruşturmanın sona erdiği ifade edildi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin'e destek çağrısı yaptı
    15 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin'e destek çağrısı yaptı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'daki iftar programında Filistin'deki zulmün sona ermesi ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için destek çağrısında bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ve terör örgütü Türkiye'nin huzurunu istemedi
    15 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ve terör örgütü Türkiye'nin huzurunu istemedi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP'nin adımlarını engellediğini ve terör örgütünün de huzurun bozulmasına hizmet ettiğini belirtti. Erdoğan, Hakkari'nin kaynaklarını terör örgütlerine aktarmadan kullanacak isimler belirlediklerini söyledi ve Hakkari'deki projeler hakkında bilgi verdi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'e ziyaret gerçekleştirdi
    15 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'e ziyaret gerçekleştirdi

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'e ziyaret gerçekleştirerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Tunç, Artvin Valiliği, Adalet Sarayı ve Artvin Barosu'nu ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı. Ayrıca esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi ve konuşmasında gerçek belediyeciliğin Recep Tayyip Erdoğan ile başladığını vurguladı.

  • Erdoğan: Şehrimizin kaynaklarını terör örgütüne aktarma yerine Hakkarili kardeşlerim için kullanacak isimler belirledik
    15 Mar Erdoğan: Şehrimizin kaynaklarını terör örgütüne aktarma yerine Hakkarili kardeşlerim için kullanacak isimler belirledik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, şehrin kaynaklarının terör örgütüne aktarılmayacağını, bunun yerine Hakkarili kardeşlerin yararına kullanılacak isimler belirlendiğini söyledi. Erdoğan, ayrıca partisinin Hakkari Belediye Başkan adayı İsmet Ölmez'i destekleyeceklerini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ve terör örgütü Türkiye'nin huzurunu istemedi
    15 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP ve terör örgütü Türkiye'nin huzurunu istemedi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP'nin yasakların geri gelmesine çalıştığını ve terör örgütünün de vatan evlatlarını katlettiğini belirterek, her ikisinin de Türkiye'nin huzurunu istemediğini söyledi. Erdoğan ayrıca, Hakkari'deki belediye başkan adayı İsmet Ölmez'i desteklediğini ve Hakkari'ye yapılan yatırımlardan bahsetti.

  • İş yerinde öldürülen Ömür, son yolculuğuna duvağıyla uğurlandı
    15 Mar İş yerinde öldürülen Ömür, son yolculuğuna duvağıyla uğurlandı

    Eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen 17 yaşındaki Ömür Arslan, memleketi Denizli'de tabutuna örtülen duvağıyla son yolculuğuna uğurlandı. Nazilli'de yaşanan olayda genç kızı silahla vurarak öldüren İbrahim Olece, intihar etti. Ömür Arslan'ın cenazesi Asri Mezarlık Morgu'na kaldırıldı ve burada düzenlenen cenaze töreninde duvağı tabutunun üzerine örtüldü. Ardından Ömür Arslan, Gümüşler Mezarlığı'nda dualarla defnedildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin Van mitinginde konuştu Açıklaması
    15 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin Van mitinginde konuştu Açıklaması

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Belediyeler, ideolojik saplantılar içinde olanların ideolojilerine araç yapacakları bir kurum değildir.

  • Öğretme ve öğrenmenin merkezi ATA-ÖGEM
    15 Mar Öğretme ve öğrenmenin merkezi ATA-ÖGEM

    Atatürk Üniversitesi Öğretme ve Öğrenmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATA-ÖGEM), öğretim elemanlarına yönelik gerçekleştirdiği başarılı projeler ve düzenlediği etkinliklerle başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

  • DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Manisa'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    15 Mar DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Manisa'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Manisa'da seçim çalışmalarına devam etti. Uysal, partisinin il başkanlığını ziyaret ettikten sonra Hatuniye Camisi'nde cuma namazını kıldı ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Uysal, yaptığı açıklamada, seçimlerin vatandaşların kendi kaderlerine hakim olduğu günler olduğunu vurgulayarak, vatandaşların bu ülkenin ev sahibi olduğunu göstermelerini istedi.

  • Eski sevgili kurbanı 17 yaşındaki kız duvağıyla son yolculuğuna uğurlandı
    15 Mar Eski sevgili kurbanı 17 yaşındaki kız duvağıyla son yolculuğuna uğurlandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde çalıştığı iş yerinde eski erkek arkadaşı tarafından silahla vurularak öldürülen 17 yaşındaki Ömür Arslan, memleketi Denizli'de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede talihsiz kızın tabutunun üzerine duvak örtüldü.

  • Nazilli'de eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen genç kız son yolculuğuna uğurlandı
    15 Mar Nazilli'de eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen genç kız son yolculuğuna uğurlandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde çalıştığı iş yerinde eski erkek arkadaşı tarafından silahla vurularak öldürülen 17 yaşındaki Ömür Arslan, memleketi Denizli'de tabutuna örtülen duvağıyla son yolculuğuna uğurlandı. Olayda hayatını kaybeden iki gencin daha önce beraber çalıştıkları ve Ömür Arslan'ın iş yerini değiştirdikten sonra ayrıldığı erkek arkadaşı tarafından öldürüldüğü belirtildi. Cenaze töreninde duvağı tabutunun üzerine örtülen genç kızın ailesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'de Ziyaretler Gerçekleştirdi
    15 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'de Ziyaretler Gerçekleştirdi

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Valilik, Adliye Sarayı, Baro Başkanlığı ve esnafı ziyaret eden Bakan Tunç, kentteki projeler hakkında bilgi aldı ve vatandaşların taleplerini dinledi.

  • Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, mahalle sakinleriyle iftarda buluştu
    15 Mar Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, mahalle sakinleriyle iftarda buluştu

    Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Güneş Mahallesi'nde düzenlenen iftar programında mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Gültak, geçmişte yaşanan olayların ardından bugün artık huzur, güven ve kardeşliğin hüküm sürdüğünü belirtti.

  • Perinçek: Vatan Partisi'nin üretim devrimi programı var
    15 Mar Perinçek: Vatan Partisi'nin üretim devrimi programı var

    Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bursa İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, partinin 200 yıllık hedeflerini içeren bir programı olduğunu ve bugün en önemlisi hiçbir partide olmayan bir üretim devrimi programı bulunduğunu belirtti. Perinçek, Türkiye'nin seçim döneminden sonra büyük bir karar vereceğini ve üretim ekonomisi inşa edileceğini ifade etti.

  • Trabzon'da Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Birimi, hastane öncesi sağlık hizmetlerini simülasyonlarla geliştiriyor
    15 Mar Trabzon'da Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Birimi, hastane öncesi sağlık hizmetlerini simülasyonlarla geliştiriyor

    Trabzon'da Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Birimi, simüle ettikleri hasta vakaları üzerinden hastane öncesi sağlık hizmetleri çalışanlarının bilgi ve tecrübelerini geliştiriyor.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yargı paketleriyle yeni mevzuat düzenlemeleri gerçekleşiyor
    15 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yargı paketleriyle yeni mevzuat düzenlemeleri gerçekleşiyor

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Rize'ye yaptığı ziyaretlerin ardından Rize Personel Eğitim Merkezi'nde yeni atanan zabit katiplerine ve İdari İşler Müdürlüğünde görev yapan personele hizmet içi eğitim programına katıldı. Bakan Tunç, yaptığı konuşmada yeni mevzuat düzenlemelerinin gerçekleştirildiğini ve yargı hizmetlerinin etkinliğinin arttırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • İstanbul'da ofisinde eski ortağını öldüren sanık hakim karşısında
    15 Mar İstanbul'da ofisinde eski ortağını öldüren sanık hakim karşısında

    İstanbul Beyoğlu'nda ofisinde eski ortağını öldüren sanık Suat Beker, mahkemede savunmasını yaparak pişman olduğunu ve tahliyesini talep etti. Sanığın, eski ortağına olan borcunu ödemek için hazırlık yaptığı sırada olayın çıktığını anlattığı belirtildi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve sanığın telefonunun incelenmesi için duruşmayı erteledi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adalete güvenin ve memnuniyetin artırılması için çalışıyor
    15 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adalete güvenin ve memnuniyetin artırılması için çalışıyor

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Rize Adalet Eğitim Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, adalete güvenin tesis edilmesi ve yargı hizmetlerinden memnuniyetin en üst seviyeye çıkarılması için gayret gösterdiklerini belirtti. Tunç, hakim ve savcıların adaletin tecelli etmesi için mücadele verirken, personelin de onlara destek olduğunu vurguladı. Ayrıca, fiziki mekan ihtiyacının büyük ölçüde tamamlandığını ve mevzuatın sürekli olarak yenilendiğini ifade etti.

  • Kocaeli'de Tutuklanan Uyuşturucu Ticareti Şüphelileri Hakim Karşısında
    15 Mar Kocaeli'de Tutuklanan Uyuşturucu Ticareti Şüphelileri Hakim Karşısında

    Kocaeli'de uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklanan 2 arkadaş, hakim karşısına çıktı. Sanıklardan biri, evinde sakladığı uyuşturucu maddenin yerini tarif ederek itiraf etti. Mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

  • Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, Gazze'deki Acıları ve Tecrübelerini Paylaştı
    15 Mar Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, Gazze'deki Acıları ve Tecrübelerini Paylaştı

    Genel Cerrah Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, Gazze'ye yaptığı ziyaretlerde tanık olduğu acıları ve tecrübelerini paylaştı. Alimoğlu, Filistinlilerin dramını anlattığı kitabında, Gazze'nin onurlu ve cesur insanlarını asla unutmayacağını belirtti. Ayrıca, İsrail'in saldırıları sonucu yaralanan 7 yaşındaki Maha'nın hikayesini de aktaran Alimoğlu, çocukların din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin değerli olduğunu vurguladı. Gazze'nin iyileşmesiyle birlikte dünyanın da iyileşeceğini dile getirdi.

  • Gaziantep'te lise öğrencileri Türkçeyi doğru kullanmanın faydalarını anlattı
    15 Mar Gaziantep'te lise öğrencileri Türkçeyi doğru kullanmanın faydalarını anlattı

    Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Boğaziçi Şehit Ömer Uygun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 'Türkçe'yi doğru kullanmak nasıl bir fayda sağlar' konulu projeyle vatandaşlara Türkçeyi doğru kullanmanın faydalarını anlattı. Okul öğrencileri, dil kurallarına hakim olmanın, diksiyona dikkat etmenin ve Türkçe telaffuza özen göstermenin iletişimi etkili ve düzgün kıldığını vurguladı.

  • Hülya hemşirenin katilinin cezası belli oldu! Aile 'Yaşasın Türk adaleti' dedi.
    15 Mar Hülya hemşirenin katilinin cezası belli oldu! Aile "Yaşasın Türk adaleti" dedi.

    Denizli'de 3 çocuğunun annesi olan Hülya hemşireyi başında soda şişesi kırdıktan sonra 11 yerinden bıçaklayarak öldüren katil zanlısı karar duruşmasında eşinin sadakatsiz ve agresif tavırları olayın yaşanmasına neden oldu dedi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen karar sonrası Hülya hemşirenin ailesi "Yaşasın Türk adaleti" dedi.

  • Denizli'de Hemşireyi Öldüren Katil Zanlısına Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası
    15 Mar Denizli'de Hemşireyi Öldüren Katil Zanlısına Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

    Denizli'de 3 çocuğunun annesi olan Hülya hemşireyi başında soda şişesi kırdıktan sonra 11 yerinden bıçaklayarak öldüren katil zanlısı karar duruşmasında, eşinin sadakatsiz ve agresif tavırlarının olayın yaşanmasına neden olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti sanığa eşi kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vererek indirime yer olmadığına karar verdi.

Advertisement