Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(7.5.CHP Milletvekili Ali Demirçalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu.)

07.05.2013 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(7.5.2013, FOTOĞRAF)

///////////

CHP Milletvekili Ali Demirçalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu:

"Adana'yı neden cezalandırıyorsunuz?"

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 seçimlerinde Adanalılara '11 Müjde' diye duyurulan vaadleri meclis gündemine taşıdı. Demirçalı, Başbakana "Adana'ya vermiş olduğunuz sözleri neden yerine getirmiyorsunuz? Adana'yı neden cezalandırıyorsunuz?" sorularını yöneltti.

VAADLERİ HATIRLATTI

Demirçalı, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Adana için verdiği vaatleri şöyle hatırlattı:

"Metro yapımını Ulaştırma Bakanlığımıza devrediyoruz. En kısa sürede 1. Etabı bitirecek, ardından 8 kilometre uzunluğundaki Akıncılar - Çukurova Üniversitesi hattına başlayacağız. Adana'ya yeni bir kültür ve kongre merkezi kazandıracağız. Ziya Paşa Bulvarı ve Havaalanı Kavşağı için iki adet battı çıktı (yer altı geçiş) .Adana'ya artık bir stadyum yakışır diye düşünüyorum. İnşallah Adana'ya bir stadyum ve Adana'yı da Süper Lig yarışında daha güçlü görmek istiyoruz. Bir kapalı spor salonu planlıyoruz 7 bin 500 kişilik. 1 tane olimpik kapalı yüzme havuzundan oluşan uluslararası karşılaşmalara da ev sahipliği yapacak tesisleri inşa edeceğiz. Adana Şakirpaşa Havaalanı Terminal Binasını büyütüyoruz. Adana'ya 19 kilometre uzaklıktaki Çukurova Havalimanı'nın yapımına da başlıyoruz. İstanbul'u; finans merkezi, Güneydoğu Anadolu Bölgesini; tarım merkezi haline getirirken, Adana'da Ceyhan'ı; bir enerji üssü haline getireceğiz. Adana'ya 1320 yataklı bir şehir hastanesi kuruyoruz. Yaban Hayatı sorununu çözeceğiz."

İŞSİZLİKTE ŞAMPİYON YAPTINIZ

CHP Milletvekili Demirçalı, şöyle devam etti: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vaat etmeden yaptıklarını şöyle sıralayalım. Adana kamu yatırımlarında 81. sırada, işsizlik oranı en yüksek il, Türkiye İstatistik Kurumu'nun çalışmasına göre, Adana yüzde 19.1 ile Diyarbakır ve Hakkari'nin önüne geçerek işsizlik rekoru kırdı. Adana'da 475 bin yeşil kart kullanan yurttaş var. Yaşanabilir iller arasında 55'inci sırada, kredi kartı borcu en fazla olan il, son 10 yılda 50'den fazla fabrika kapanmış durumda, Gökdere baraj faciası üzerinden 1 yıl geçti hala kayıp işçilere ulaşılamadı, Hacı Ömer Sabancı Organize Sanayi Sitesi'nden 9 fabrika satışa çıkarıldı, bazılarına da kiralık ilanları asıldı. Bir zamanlar tarım ve sanayinin başkenti olan Adana sadece adliyesiyle ünlenmiştir, Türkiye'de 10 bine yakın çıkmaz sokağı olan tek kenttir. Nüfus büyüklüğünde Türkiye'nin 5'inci sırasında olan Adana, ekonomide 22'nci sırada.Tarım arazileri amaç dışı kullanılmakta, yapılaşmaya ve rant hesaplarına feda edilmektedir. Kamu yararı gözetilmeyen kentsel dönüşüm projeleri uygulanmaktadır."

ERDOĞAN'A 2 ADANA SORUSU

CHP Milletvekili Ali Demirçalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yazılı olarak yanıtlamasını istediği 2 soru şöyle: "1-Adana'ya vermiş olduğunuz sözleri neden yerine getirmiyorsunuz? 2-Adana'yı neden cezalandırıyorsunuz?"

ADANA,(DHA)

////////////

Faiz indirimi ilaç gibi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın esnafa 2.8 puanlık faiz indirimi ve masraf oranlarının düşürüleceğini açıklaması, Mersin esnafında sevinçle karşılandı. Mersin Esnaf Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, faizlerdeki indirimle birlikte esnafa ucuz kredi olanağı tanındığını ifade ederek, "Faiz oranlarındaki bu indirim, esnafa ilaç gibi gelecek, piyasalar hareketlenecek" dedi. Esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerin faiz oranlarında yapılan yüzde 2.8 puanlık indirime birlikte durağan ekonominin harekete geçeceğini vurgulaan Dinçer, şöyle devam etti:

"Esnaf sanatkarlara kullandırılan kredilerin faiz oranları 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere bir yıl vadeli kredilerde yüzde 4, bir yılın üzerindeki kredilerde ise yüzde 5'e düşürüldü. Bir yılın üzerindeki vadelerde 2.8 oranında indirime gidilirken, bir yıl vadeli kredilerde bu oran 3.8'lere çekildi. Ayrıca banka istihbarat ücretleri kaldırıldı, kooperatiflerin aldığı masraf karşılığı yüzde 1.5'e, banka komisyon ücreti ise yüzde 0.5'e (binde beş) çekildi. Yapılan bu düzenleme ile yüzde 7 olan kesinti oranı yüzde 4.5 gibi makul bir seviyeye geriledi. Faizlerin 2.8 puan indirilmesi ve krediye masraflarındaki gözle görülür düşüşler, esnafın krediye daha kolay ulaşımını sağlayacak. Esnafımız daha az masraf ücreti ve çok iyi bir faiz oranı ile kredi kullanabilecek. Esnafımız bu düşük faizli kredi imkanı ile rahatlayacak."

MERSİN, (DHA)

(7.5.2013)

//////////

İş dünyası deneyimlerini paylaştı

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Kariyer Akademi ikinci basamağın ikinci gününde iş dünyasından temsilciler, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

OKÜ Amfisi'nde yapılan 'İş'te Hayat Deneyim Paylaşımı' adlı panelin oturum başkanlığını Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Türk yaptı. Mavigöl Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alpay, Eczacıbaşı Baxter Bölge Müdürü Sencer Özgür ve Turkcell Şebeke Operasyon Adana Bölge Müdürü Akan Kar'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, panelistler, iş hayatında yaşanması olası durumlar hakkında katılımcıları kendi deneyimlerinin ışığında bilgilendirdi.

Türkiye'nin nüfusu ile dünyada özel ve önemli bir konuma sahip olduğu vurgulanan panelde, sağlık sektöründen iletişim sektörüne ülkenin genel durumu hakkında bilgi aktarıldı. Gençlerin iş yaşamına atılırken dikkat etmesi gereken konular ayrıntıları ile paylaşıldı. Yüksek not ortalamasının başarıyı da beraberinde getireceğinin altı çizildi. OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, program sonunda panelistlere teşekkür plaketi verdi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(7.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Trafikte herkes eşittir

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu trafik kazalarının en aza indirilebilmesi için okullardan başlayarak eğitimler verilmesi gerektiğini belirterek, "Trafikte herkes eşittir. Bu bilinç zihinlere yerleşmelidir" dedi.

Vali Güzeloğlu, 1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası' nedeniyle Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) düzenlenen etkinliğe katıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan'ın da yer aldığı etkinlikte konuşan Güzeloğlu, trafik kazalarının en aza indirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Trafik ve trafik güvenliğin üzerinde çalışılması gereken önemli kavramlar olduğunun altını çizen Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Yaşam ve hizmet noktasındaki eğitimleri trafiğe de taşımalıyız. Çünkü en fazla can ve mal kaybı trafikte yaşanmaktadır. Yükselen hayat standartlarına bağlı olarak artan trafik yoğunluğu nedeniyle ihtiyaç duyulan ve devletimiz tarafından yapılan duble yollar, otobanlar ile altyapı geliştirme çalışmaları trafik kazalarını en aza indirme adına büyük önem arz etmektedir."

Konuşmaların ardından Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri tarafından emniyet kemerinin önemini vurgulandığı bir kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Avrupa Ralli Şampiyonu Volkan Işık'ın geliştirdiği 'Volkicar' adlı araçlarla yapılan gösteri ilgiyle izlendi. Etkinlikte 'Trafik Eğitim Sınıfı'nın açılışını da gerçekleştiren Vali Güzeloğlu, el işi atölyesini gezerek ürünler ve polis adayları tarafından yapılan model uçakları inceledi.

MERSİN, (DHA)

(7.5.2013)

//////////////////

Orman Bölge Müdürü, muhtarların sorunlarını dinledi

ADANA Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Karaisalı ilçesinde muhtarların sorunlarını dinledi, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Müdür Acer, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde; Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Orman İşletme Müdürü Mustafa Turpçu ve işletme şeflerinin de katıldığı toplantıda 68 köyün muhtarlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda muhtarlar, mezarlıkların, okulların, ve camilerin ağaçlandırılmasını ve 2B çalışmalarının tamamlanmasını istedi. Acer ise konuşmasında 2B arazileri için çözüm üreteceklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Mezarlıkların ve okulların ağaçlandırma çalışmaları başladı. Ayrıca köylere bal ormanları kurulacak ve hayvancılıkla uğraşanlar için otlatma yerleri yapılacak."

Muhtarlara orman yangınları konusunda da uyarılarda bulunan Acer, köy halkının bu konuda dikkatli olmasını istedi.

Oğuz KUŞÇU/KARAİSALI(Adana), (DHA)

(7.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Mut'ta çevre düzeni planı tartışıldı

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 1/100 binlik çevre düzeni planıyla birlikte Mut ilçesinin gelecekte önemli bir kent kimliğine bürüneceğini söyledi.

Çevre Düzeni Planı çalışmaları kapsamında Mersin'in Mut İlçesi'nde daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 1/100 binlik çevre düzeni planı ile ilgili önerileri dinledi. Mut Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıda İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin bir sunum yaptı. Daha sonra söz alan Vali Güzeloğlu, Çevre Düzeni Planı'nın il ve ilçenin geleceğinin konuşulduğu planlar olduğunu belirterek, "Kentlerin gelişmesinin çevre düzeni planına olma zorunluluğu bulunuyor. Ülkemiz 2023 hedefine emin adımlarla yürüyor. Bugün dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olan Türkiye, 2023 hedefimiz doğrultusunda dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer almayı kendisine hedef edinmiş bir durumundadır" dedi. Mersin'in ülkemizin 2023 hedefine yürüyüşünü güçlendiren illerin başında geldiğini vurgulayan Vali Güzeloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemiz hedeflerinin yanında Mersin olarak bizim hedefimiz de Türkiye'nin en gelişmiş ilk 5 kenti arasında yer almaktır. İlimiz gelişirken Mut ilçemiz de gelişecek. Çünkü Mut ilçemizde tarım, enerji yatırımları ile turizm altyapısı var. İsteğimiz var olan zenginliklerin çocuklarımıza iş ve AŞ olarak dönmesidir. Ülkemizin değerlendirilebilir neyi varsa onu değerlendireceğiz."

Toplantıda söz alan daire müdürleri Silifke-Mut arasındaki 112 kilometrelik yolun 57 kilometresinin yapıldığını, Mut-Sertavul Geçidi arasındaki yolun ise çok kısa bir sürede tamamlanacağının ifade etti. Özel sektör tarafından yapılacak olan Mut Barajı'nda 1 milyar 700 milyon, Mut-Dereyurt Göleti'nde ise 1 buçuk milyon metreküp su tutulacağı, Hacınuhlu Göleti ile de bin 160 dekar arazinin suyla buluşacağı kaydedildi. Yapımına 2012 yılında başlanan, 5 bin 95 hektar alanın sulanacağı Kayraktepe Barajı ile birlikte su altında kalacak köylerde yaşayan vatandaşların da yeni yerleşim yerlerine sevk edileceği belirtildi. Öte yandan, 200 kişi kapasiteli kız öğrenci pansiyonunun inşaatına başlandığının bilgisinin verildiği Mut'ta 2'nci bir anaokulunun yapılacağı, hayırsever bir işadamı tarafından bağışlanan 8 dönümlük arazi üzerine ise okul yapılması için gerekli proje ihalesine çıkıldığı bildirildi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu toplantı çıkışında esnafla sohbet etti.

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin)(DHA)

(7.5.2013)

/////////////////////////

Madama Butterfly'ın Mersin prömiyeri

Mersin Devlet Opera Balesi (MDOB) İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin Madam Butterfly Operası'nı 14 Mayıs saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. Vladimir Lungu yönetiminde sahnelenecek eseri Aytaç Manizade rejisiyle Melih Öztürk sahneye koyuyor. Amerikalı yazar Luther Long'un aynı adlı kısa öyküsünden operaya uyarlanan eserin librettosu L. Illica ve G. Giacosu'ya ait. Eserin, dekor ve kostüm tasarımı İsmail Dede, ışık tasarımı Tarı Deniz imzasını taşıyor. Koro şefi olarak Serhat Kaya'nın görev aldığı eserde başlıca rolleri; Cio Cio San: Işıl Azaz, Suziki: Ayşe Pınar Balay, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, B. F. Pinkerton: Bülent Bezdüz, Sharpless: Arda Aktar, Andrei Yevtushenko, Goro: Mustafa Özer, Prince Yamadori: Serkan Karagöz, Kenan Şahin, Bonzo: Hasan Berk, Yakuside: Levent Yetkin, İmparatorluk Komiseri: Yusuf Ziya Büyükaslan, Resmi Sicil Memuru: Ercüment Şirin, Cio Cio San'ın Annesi: Gülçin Altaş, Teyze: Melahat Yavuz, Kuzen Itır Gözde Tuyan, Kate Pinkerton: Nihan Evren dönüşümlü olarak paylaşıyor.

Giacomo Puccini'nin ölümsüz eseri Madama Butterfly ilk olarak 17 Şubat 1904 Milano'da, orkestra şefi Cleofonte Campanini yönetiminde La Scala Operaevi'nde sahnelendi. Puccini'nin Uzakdoğu ezgileriyle bezediği Madama Butterfly, başta Amerika olmak üzere en çok sahnelenen 20 opera eseri arasında bulunuyor. Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Dünya opera edebiyatının eşsiz eserlerinden birisi olan Puccini'nin Madam Butterfly eserini Mersinli sanatseverlerle buluşturmak, onlara sezonun son günlerinde bir başyapıtı takdim etmek bizim için büyük mutluluktur" dedi.

MERSİN, (DHA)

(7.5.2013)

////////////////////////////

Yeni SGK binası 3 ay sonra bitiyor

OSMANİYE Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hami Yücer, geçtiğimiz yıl temmuz ayında temeli atılan yeni hizmet binasının 3 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi. Kadirli Caddesi eski hayvan pazarı arazisi üzerinde inşaatı devam eden yeni bina hakkında bilgi veren Yücer, "Yeni binamıza yaklaşık üç ay içerisinde taşınacağız. Kadirli ve Düziçi ilçelerimizdeki hizmet binalarımızda bitmek üzere. Bunları başarabilirsek çok mutlu olacağınızı düşünüyorum. Şu anda iki ayrı binada hizmet veriyoruz. Yeni binamızın bitmesiyle farklı binalarda sunduğumuz hizmetleri tek çatı altında toplayarak daha kaliteli ve iyi hizmet sunacağız" dedi.

Yücer, 13- 19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri hakkında da bilgi verdi. Yücer, bir hafta sürecek etkinliklerin amacın, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, vatandaşları hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirme ve toplumda sosyal güvenlik bilincini oluşturmak olduğunu kaydetti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(7.5.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Vali Cerrah, Gül Anaokulu'nu açtı

OSMANİYE'de 2012 yılında yatırım programına alınarak, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Bahçesi'nde inşaatına başlanan Gül Anaokulu'nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Celalettin Cerrah, eğitime çok önem verdiğini belirterek, "Bir ülkenin kalkınması bir ülkenin terörden kurtulması için çocuklarımızın iyi eğitim alması, eğitim görmeleri ve iyi okullarda okumaları gerekiyor" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ise yaptırılan anaokulunun 5 derslikli olarak hizmet vermeye başladığını ve şu anda 45 öğrencisi bulunduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ile diğer protokol üyeleri, okulun açılış kurdelesini kesti. Sınıfları gezen vali Cerrah, çocuklarla bir süre sohbet ettikten sonra, onlara yerfıstıklı çikolata, diş fırçası ve macunu ile oyuncak hediye etti.

Açılış töreninde anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ilgiyle izlendi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(7.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Osmaniyelilerin Mehmet Erdem sevgisi

İLK albümü 'Herkes Aynı Hayatta' ile başarılı bir çıkış yakalayan ve 'Hakim Bey' şarkısı ile tanınan Mehmet Erdem, Osmaniye'de sevenleriyle buluştu. Park 328 Alışveriş Merkezi'nde konser veren sanatçı, imza günü ve söyleşiye de katıldı. Osmaniyeli hayranları sanatçıya yoğun ilgi gösterdi. Çoğunluğu genç kızlardan oluşan izleyiciler, Erdem'i cep telefonları ile görüntülemek için adeta birbirleriyle yarıştı. Konserin ardından imza dağıtan Mehmet Erdem daha sonra hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafta çektirdi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(7.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Şimdi düşünme zamanı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ile Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen "Şimdi Düşünme Zamanı Projesi" kapsamında Adana'da sergi açıldı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, M1 Merkez Alışveriş Merkezi'nde "Şimdi Düşünme Zamanı Adana Yerel Sergisi" adıyla açılan sergiyi gezerek öğrencilerle sohbet etti, tasarladıkları eserler hakkında bilgi aldı.

Sergi hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, 2011 yılından itibaren ulusal düzeyde düzenlenen "Şimdi Düşünme Zamanı Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri"nin

ilk kez bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde 'ulusal standartlara' sahip bir biçimde yerel düzeyde düzenlendiğini söyledi.

Projenin, Avrupa Patent Ofisi tarafından da desteklendiğini söyleyen Selamet, "Şimdi Düşünme Zamanı Projesi çocuklarımızın yaratıcı düşünme becerilerini yansıttıkları bir organizasyon olarak öne çıkıyor. Birçok ilginç öğrenci tasarımının yer aldığı sergide, ulusal düzeyde dereceler kazanmış projelerde yer alıyor" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Selamet, projede yer alan eserlerin, "Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Etkinlikleri", 2012-2013 eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrencilerin ders içinde gerçekleştirdikleri yaklaşık 300 bin etkinlik içerisinden bölge düzenleme kurulları tarafından belirlendiğini söyledi.

Selamet, sergide yer alan 100 proje hakkında, öğretmen ve öğrenciler tarafından ziyaretçilere bilgi verdiğini sözlerine ekledi.

ADANA,(DHA)

/////////////

Adana Koleji'nin ödüllü öğrencileri

ADANA Koleji başarılı öğrencilerini ödüllendirdi. Resim ve satrançta farklı kurumlar tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, düzenlenen törenle ödülleri verildi. Adana Mimarlar Odasının düzenlediği "Kent ve Çocuk" konulu resim yarışmasında dereceye giren Berfin Mavruk, Pelin Sakallı, Deren Acar ile Ender Mağazasının düzenlediği "Hayalimdeki Tatil" konulu resim yarışmasında başarılı bulunarak ödüle layık görülen Sudenaz Çelik Adana Koleji Genel Müdürü Leyla Göksel tarafından ödüllendirildi. Adana Koleji İlköğretim Müdürü Hülya Uysal ise 23 Nisan dolayısı ile düzenlenen satranç turnuvasında madalya kazanan 18 öğrenciye ödüllerini verdi.

ADANA,(DHA)

/////////

Kimya mühendislerinin gecesi

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi'nin düzenlediği dayanışma gecesinde, meslekte 35 ve üzeri yılını dolduran üyelere plaket verildi. Adana Sürmeli Oteli'ndeki gecede, kıdemli kimya mühendislerine ödülleri, Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Oda üyesi olan Prof. Dr. Selahattin Serin tarafından verildi. Geceye TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi 11. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik, II. Başkanı İsa Ünlükurt, üyeler Cennet Çelik, Gökhan Acımış, Zeynep Karcı, Galip Çiğşar ve Gökhan Türkmen ile çok sayıda kimya mühendisi katıldı.

ADANA,(DHA)

///////////

Eyvah anneannem ergen mi oluyor?

İZMİRLİ fotoğraf sanatçısı Arzu Sandal'ın, Alzheimer hastası anneannesinin fotoğraflarından oluşan ve tüm gelirini Alzheimer derneklerine bağışladığı 'Eyvah! Anneannem Ergen mi Oluyor?' adlı sergisi Mersin'de açıldı. Altamira Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına sonatseverler yoğun ilgi gösterdi. Açılışa İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube başkanı Prof.Dr.Aynur Özge, çok sayıda sanatçı, sanatseverler ile Alzheimer hastası yakınları katıldı. Sanatçı Arzu Sandal'ın 94 yaşındaki Alzheimer hastası anneannesinin bir günlük yaşamını yansıtan ve iki yılda oluşturduğu sergide 30 fotoğraf yer aldı. Arzu Sandal, serginin açılışında, bir ay önce çıkan ve sergiyle aynı adı taşıyan kitabının tanıtımını da yaptı.

Serkan AVCI/ MERSIN, (DHA)

(7.5.2013)

/////////////////////////

Mevlana'nın çağrısı

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), librettosunu Şefik Kahramankaptan'ın yazdığı, müziği Can Attilla'ya ait Mehmet Balkan'ın "Mevlana'nın Çağrısı" adlı eserini, sezon bitmeden iki kez daha sanatseverlere sunacak. Konuk sanatçı Ziya Azazi'nin danslarıyla katıldığı eser, 9 Mayıs'da saat 20.00, 11 Mayıs'ta ise 15.00'de Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Lale Balkan'ın sahneye koyduğu, Mevlevi semahını modern dansla birleştiren ünlü dansçı Ziya Azazi'nin konuk sanatçı olarak yer aldığı eserde, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Funda Çebi, ışık tasarımı Tarı Deniz, video tasarımı Şafak Türkel'e ait. Mevlana karakterini Ender Üçdemir'in canlandırdığı eserde başlıca rolleri, Özlem Şenormanlılar, Iraklı Bakhtadze, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Önder Acar paylaşıyor.

MERSİN, (DHA)

(7.5.2013)

//////////////////////////

Antisk sezonu açtı

ANAMUR Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü yeni sezonu barbekü partisi ile açtı. ANTİSK Başkanı Ali Balcı, sezonu farklı bir etkinlik yaparak başlatmak istediklerini belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Balcı, sezon boyunca bu tür etkinliklerin sıkça tekrar edileceği ve daha çok sporseveri ararında görmek istediklerini vurguladı. Sezon hakkında da bilgi veren Balcı, ilkbahar turnuvalarının yakında başlayacağını, tenis dışında motokros etkinlikleri ve mayıs ayı içinde ise geniş katılımlı bir yemek düzenleyeceklerini açıkladı.

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)

(7.5.2013)

//////////////////////////////////

İletişim günleri

ADANA'da gazetecilik, radyo televizyon, halkla ilişkiler ve bilişim teknolojileri alanında öğrenci yetiştiren Çep Ticaret Meslek Lisesi'nin İletişim Günleri 9-10 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Etkinlikler kapsasmında; Bilişim Teknlojisi öğrencilerine Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) araştırma görevlisi İpek Abasıkeleş ve öğretim üyesi Buse Melis Özyıldırım bilgi verilecek. Gazetecilik bölümü öğrencilerine ise Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Orhan Apaydın, Sabah Gazetesi Haber Müdürü Temel Eren, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölüm Başkanı Nurçay Türkoğlu ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir deneyimlerini anlatacak.

Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerine de Optimum Pazarlama Halkla İlişkiler Yöneticisi Pınar Kefeli ve Kemal Hiçyılmazer, Adana Hiltonsa Eğitim Müdürü Şile Ölmez hitap edecek. Koza TV Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sekin, Çukurova Üniversitesi Radyo TV Bölüm Başkanı Nükhet Ergeç, TRT Çukurova Bölge Müdürü Halil Kahveci de Radyo Televizyon Öğrencileri ile bilgilerini paylaşacak.

ADANA,(DHA)

(EŞ)(7.5.2013)

//////////

Avukatlar gecede coştu

MERSİN Barosu Tarsus Temsilciliği'nin yardımlaşma ve dayanışma yemeği Yıldırımlar Otantik Restoran'da düzenlendi. Tarsus avukatlarından oluşan Türk Halk Müziği Korosu ve halk oyunları ekibinin sahne alması ile başlayan geceye Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Mersin Baro Başkanı Av.Alpay Antmen, Mersin Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda avukat katıldı. Geceyi düzenleyen Mersin Barosu Tarsus Temsilcisi Av. Aliye Özcan emeği geçenlere teşekkür etti. Yemekte konuşan Tarsus Kaymakamı Orham Şefik Güldibi adalet için hizmet eden avukatların meslekleri dışında bu şekilde sosyal kültürel faaliyetler içinde yer almasının gurur verici olduğunu vurguladı. Mersin Baro Başkanı Avukat Alpay Antmen ise taşınma süreci devam eden yeni adliye içerisinde Tarsus avukatlarına yakışan şekilde çalışmaların yapıldığını ve Mersin Barosu'nun Tarsus'a hizmetlerinin devam edeceğini belirtti. Daha sonra koro ve halkoyunları çalışmalarının eğitmenleri Salih Yedican ile Özge Aslanpençe'ye plaket verildi. Av.Aliye Özcan Tarsus avukatları adına Mersin Baro Başkanı Antmen'e, Mehmet Bal'ın 'Atatürk Tarsus'ta' çizimlerinden bir örnek ile Hikmet Öz'ün arşivinden Atatürk'ün Tarsus'ta çekilmiş fotoğrafını verdi.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(7.5.2013)

///////////////////////////

Suriyeli çocukların oyuncak sevinci

KONYA'nın Meram İlçe Belediye başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Reyhanlı'daki Suriyeli çocuklara oyuncak dağıttı. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Türkçe, Arapça ve İngilizce eğitim verilen Suriyeli çocukları ekibi ile ziyaret eden Meram İlçesi Belediye Başkanı Dr. Kalaycı, düzenlenen etkinlikten sonra çocuklara getirdiği oyuncakları teslim etti. Etkinlikte konuşan Kalaycı, "İlçemizde ve yurdun çeşitli şehirlerinden koliler halinde oyuncak yardımı yapıldı. Suriyeli çocukların en çok sevdikleri oyuncaklar toplandı. Oyuncakları sevgili yavrularımıza dağıtıyoruz. Suriyeli çocukların oyuncak ihtiyaçlarının karşılanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA),

(7.5.2013 FOTOĞRAF)

///////

Zıpkınla avlanmaya ceza

TARSUS'ta yasaklara uymayarak baraj göletinde zıpkınla balık avlayan 3 kişi yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren Tarsus Milli Parklar görevlileri, fahri av müfettişleri ve Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Tarsus Baraj Göleti içme su havzasında zıpkınla balık avlayanlara karşı operasyon düzenledi. Operasyonda, suçüstü yakalanan 3 kişiye, yasadışı avlanarak 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na Muhalefet etmekten biner TL para cezası kesildi. 1 Mart-1 Haziran döneminde av yasağına uymayan kaçak avcıların dalış tüpü, zıpkınları ve botlarına el konuldu.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(7.5.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement