Dha Yurt Bülteni - 26 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 26

Isparta'da 15 Temmuz yürüyüşüISPARTA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş yapıldı.

16.07.2017 00:54

Isparta'da 15 Temmuz yürüyüşü

ISPARTA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş yapıldı. Türk bayraklarının açıldığı yürüyüşe Mehter takımı eşlik etti.

Isparta'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Mehter takımı eşliğinde yürüyüş düzenlendi. Isparta Belediyesi, Kavaklı Cami önü ve Atatürk Stadyumu önünde gerçekleştirilen yürüyüşe Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşte dev Türk bayrakları açıldı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün ardından vatandaş nöbet tutmak için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na geçti. Burada Mehter takımı konser verdi. Daha sonra İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Kuran tilaveti ve duanın ardından 15 Temmuz Belgeseli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehitler Köprüsü'ndeki konuşması canlı olarak izlendi.

GÜL SUYU SIKILDI

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda günün ilk saatlerinden itibaren hazırlıklar yapıldı. Meydana gelenlere su ve üzerinde "15 Temmuz" yazan beyaz tişörtler dağıtıldı. Meydanda traktörle vatandaşın üzerine gül suyu da sıkıldı.

EĞİRDİR'DE HALKIN TANKI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Eğirdir İlçesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaş kent meydanına akın etti. Meydana kurulan sahnede Kuran tilaveti sunuldu ve dua edildi. Kent meydanında bir otomobil ise tank haline getirildi. Üzerinde "Halkın tankı", "Daima hazır" yazılarının yer aldığı araç ilgi gördü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Demokrasi Meydanı'ndan görüntü

Detaylar

189 MB/// 01.41"

HABER: Ali ÇEVİKBAŞ- KAMERA: Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA,

========================================================

Konya'da 15 Temmuz anma etkinliği (2)

DAVUTOĞLU: KONTROLLÜ DARBE DİYEREK, MİLLETE EN BÜYÜK İHANETİ YAPMIŞ OLURSUNUZ

Konya'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Mevlana Meydanı'nda düzenlenen törenlere katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk milletinin en büyük imtihanı 15 Temmuz gecesi verdiğini belirtti. Davutoğlu, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesinin imtihanı en ağır imtihandı. Çanakkale zordu, Sarıkamış zordu, ama düşmanı biliyorduk, kime karşı yürüyeceğimizi biliyorduk. 15 Temmuz gecesi içimize giren bu FETÖ hainleri en aşağılık düşmandan daha aşağılar. Çünkü bu milletin kıt kaynaklarından elde ettiği uçakları, mermileri, millete yönelttiler. Ama milleti pes ettiremediler. Onların karşısında silahsız, ama imanlı bir millet vardı. Onlar Pensilvanya'dan talimat alıyordu. Bu millet, bu milletin içinden çıkan Cumhurbaşkanı'ndan talimat aldı. Bu millet yüreğinden talimat aldı, Hz. Mevlana'dan talimat aldı."

Davutoğlu,  daha önceki açıklamalarında 'Kontrollü darbe olarak' ifadelerini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na isim vermeden tepki gösterdi. Davutoğlu, "Kimden gelirse gelsin, her türlü vesayete, her türlü darbeye karşı çıkacağız. Kontrollü darbe diyerek, darbeleri meşru kılmaya veya başka türlü göstermeye kalktığınız zaman bu millete en büyük ihaneti yapmış olursunuz. Nerden gelirse gelsin, meşruiyetini milleten almayan hiç kimseye itaat etmeyeceğiz. Hiç kimsenin sözünü dinlemeyeceğiz. Hiçbir şekilde hiçbir güce boyun eğmeyeceğiz. Ama meşruiyetini bu milletin temiz oylarından aldığı halk desteğinden elde eden Meclise, Cumhurbaşkanı'na, hükümete, milletvekillerine sahip çıkacağız. Darbenin her türlüsünü ayaklarımızın altına alacağız. Silahlı kuvvetlerimize sahip çıkacağız. Hiçbir şekilde, hiçbir kardeşimizin, bu hain FETÖ dolayısıyla silahlı kuvvetlerimizi, peygamber ocağı olan ve şu anda da sınırlarımızı bekleyen o yiğit askerlerimizi ötekileştirmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Konuşmalarının ardından Havzan- 15 Temmuz Anıtı'nın açılışı gerçekleştirdi.

Tören, sabah namazına kadar sürecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Davutoğlu'nun konuşması

Törenden genel ve detay

Haber- Kamera: İsmail AKKAYA- Hasan DÖNMEZ- Tolga YANIK KONYA DHA))

========================================================

Diyarbakır'da Milli Birlik yürüyüşü (2)

VALİ GÜZELOĞLU: BUGÜN DİYARBAKIR'DA ONBİNLER TARİH YAZDI

DİYARBAKIR'da 15 Temmuz anma programı düzenlenen yürüyüşe katılan vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda demokrasi nöbetine katıldı. Nöbetin yapıldığı parkta, sağlık ekipleri çadır kuruarken, katılımcılara yemek ikram edildi. Şehitler Parkı'nda yapılan demokrasi nöbeti etkinliği için geniş güvenlik önlemleri alınırken, ses ve görüntü sistemleri kuruldu. Alanda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tuttu.

15 Temmuz Şehitler Parkı'nda düzenlenen demokrasi nöbetinde konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bugün Diyarbakır'da bir tarihin yazıldığını belirterek, "Bir yıl önce bu duruşlarıyla hainlerin kurşunları ile şehadete erişen 15 Temmuz şehitlerimizi ve bu aziz vatan için toprağın altına kefensiz yatan şehadet mertebesine erişen bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bilinmelidir ki; Bu milletin her bir ferdi, her bir evladı söz konusu olan vatan, devlet, bayrak ve ezan olduğu zaman diğer bütün şehitler gibi bu onurlu duruşun yenilmez ve geri durmaz temsilcileridir. Bizim inancımızın en büyük makamı şehadettir. Bu kararlılıkla Türkiye geleceğe dünden daha iyi gidiyor. İçimizdeki hainler, iş birlikçiler, her türlü terör ve fesat temsilcilerine karşı, bu büyük millet ve devlet kararlılıkla duruyor ve mücadele ediyor. İşte bugün Diyarbakır'da on binler tarih yazdı. Dik duruşları ile dosta güven, düşmanına ürperti saldı. Bu ülkenin her bir köşesinde değerlerine sahip çıkan, gibi imanlı göğüsleri ile bu ülkenin bölünmeden, kararlılıkla geleceğe emin adımlarla yürüyeceğinin şahidi olan, milletimin değerli vatandaşlarına da selam olsun. Diyarbakır'dan bütün Türkiye'ye selam olsun. Rabbim bu bayrakları indirtmesin, ezanımızı dindirtmesin, vatanımızı böldürtmesin." dedi.

Diyarbakır'da 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda binlerce kişinin katımıyla başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------

-Drone görüntü

-Valinin konuşması

-Demokrasi nöbetine katılanlar

-Muhabir anonsu

-Genel ve detay görüntü

Haber -Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

======================================================

Kütahya'da 15 Temmuz yürüyüşü

KÜTAHYA'da 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında yüzlerce kişi elerinde Türk bayrakları ile yürüdü.

Osmangazi Mahallesi'ndeki Gençlik Merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan kalabalık ellerinde Türk Bayrakları ile Zafer Meydanı'na kadar yürüdü. Kalabalık Valilik tarafından Zafer Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili video gösterimi sunuldu.

TAVŞANLI İLÇESİNDEKİ ETKİNLİKLER

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ndeki 15 Temmuz etkinliğinde de Jandarma Garnizon Komutanlığı önünde toplanan kalabalık mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması sonrası mehter takımı gösteri sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması da dev ekrandan izlenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kütahya'daki yürüyüş ve etkinliklerden,

-Tavşanlı İlçesindeki mehter takımlı yürüyüşten çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-Tuna İŞLEYEN/ KÜTAHYA,

===================================================

Bilecik'te 15 Temmuz Şehitler Anıtı açıldı

BİLECİK'te avucunda mermiler olan 'Rabia' işaretli 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın açılışı yapıldı, ardından Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı'na kadar yüründü.

Bilecik Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi karşısına yaptırılan avucunda mermiler bulunan 'Rabia' işaretli 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Garnizon Komutanı Jandarma Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Ak Parti'li Selim Yağcı ile çok sayıda kişi katıldı. Vali ve beraberindekiler, açılışın ardından vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Bilecik'teki 15 Temmuz etkinliklerine Cumhuriyet Meydanı'nda devam edildi.

(GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Anıtımın açılışından ve yürüyüşten çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Cafer ELMAS/ BİLECİK,

====================================

Amasya'da 10 bin kişi meydanlara indi

AMASYA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından darbe girişiminin yıldönümünde düzenlenen Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü'ne 10 bin kişi katıldı.

FETÖ/PDY tarafından darbe girişiminin yıldönümünde istasyon köprüden Yavuz Selim Meydanı'na 10 bin kişi sloganlar atarak yürüdü. Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü'ne Amasya Valisi Osman Vural, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

İstasyon köprüden başlayan yürüyüşün başlangıcında dev Türk bayrağı açan gençler tekbirler ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ile yürüdü. Yavuz Selim Meydanı'na gelen kalabalık burada da dev Türk bayrağı açarak "Amasya uyuma vatanına sahip çık", "Her şey vatan için" sloganları attı.  Programda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Programda Vali Osman Vural ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir birer konuşma yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------

-Amasya Milli birlik ve demokrasi yürüyüşü detay

-Yavuz selim meydanından dev Türk bayraklı sloganlar detay

-Konuşmalar detay

-Diğer detaylar

(SÜRE: 4: 34-BOYUT 145 MB)

Haber-Kamera: Sinan HARMANCI/AMASYA,

=======================================

249 hafızla ay yıldız oluşturuldu

KOCAELİ'nde, hain darbe girişiminin yıldönümüne binlerce kişi meydanları doldururken, İzmit'te 249 şehide ithafen 249 hafız beyaz cübbe giyip ay yıldız şeklini oluşturarak Kur'an-ı Kerim okudu.

Kocaeli'nde 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle ilçelerde düzenlenen etkinliklerde meydanlar doldu. İzmit'te Milli İrade Meydanı'nı düzenlenen etkinliğe Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, EDOK Komutanı Korgeneral Metin Gürak, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 249 şehide ithafen 249 hafız beyaz cübbe giyip ay yıldız şeklini oluşturup Kur'an-ı Kerim okudu. Hafızlar Kur-an'ı Kerim ve dua bitinceye kadar sahnede ayakta bekledi.

HAK ETTİKLERİ CEZALARI ALACAKLAR

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, FETÖ ile ilişkisi olan bütün kurum ve kuruluşlara karşı adli soruşturmaların devam ettiğini belirterek, "Terörle başarı elde edemeyenler 15 Temmuz hain darbe girişimini yapmışladır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın halkı demokrasiye sahip çıkmaya davet etmesi başarılı olmuştur. Darbe engellenmiştir. Bu millet 15 Temmuz gecesi duruşuyla egemenliğin millete ait olduğunu tüm dünyaya bir kere daha göstermiştir. 15 Temmuz birlik ve beraberliğimizin bir kez daha dünyaya gösterildiği gündür. Demokrasimize kast eden, gelişen ülkemizin önünü kesmek isteyen hainlere karşı dik duran tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Darbe girişimine katılan FETÖ ile ilişkisi olan bütün kurum ve kuruluşlara karşı adli soruşturmalar devam etmektedir. Hak ettikleri cezaları alacakladır" dedi.

TARİHİN EN BÜYÜK İHANETİNİ YAŞADIK

15 Temmuz tarihinde en büyük ihanetin yaşandığını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Bugün 15 Temmuz'u idrak ediyoruz. Duayla nöbet vaktinde buluştuk. Zaferimiz kutlu olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Kardeşlerim, 15 Temmuz'da tarihimizin en büyük ihanetini yaşadık. Fetöcü hainler ülkemizi işgal etmeye yeltendi. Cennet vatanımızı tasmalarını tutanlara peşkeş çekmek için hayasızca saldırdılar. Asker kılığına girdiler. Mehmetçiğin üniformasına ihanet bulaştırmaya çalıştılar. Bizim tanklarımızla, uçaklarımızla, helikopterlerimizle üstümüze bombalar yağdırdılar. Türkiye'nin en uzun gecesinde o hayasız akında 249 vatan evladı şahadet şerbeti içti. Binlerce vatan evladı elini, gözünü, bacağını, ciğerini, vatan için feda etti. Bunlardan birisi de Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'di. Komutanından aldığı emri öleceğini bile bile yerine getiren Halisdemir, Türk askerine yakışır bir vakarla, şahadete yürümüştü. Darbecilerin Özel Harekat Merkezi'ni ele geçirmesini canı pahasına engelleyerek darbe girişiminin başarısız olmasında çok önemli bir rol oynadı. Allah bütün şehitlerimizi rahmetiyle kuşatsın" dedi.

İzmit'te Milli İrade Meydanı'ndaki etkinlikler sabaha kadar sohbet, konser, şiir dinletisi ve Kur'an, ilahi ve kasideler okunmasıyla devam edecek. Gebze ve Körfez ilçelerinde de yürüyüşler düzenlenirken, meydanlarda etkinlikler düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Alandaki kalabalık

-Hafızların ay yıldız görüntüsü

-Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşması

-Vali Hüseyin Aksoy konuşması

-Alandan detaylar

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Selda Hatun TAN- Alişan KOYUNCU/ İZMİT(Kocaeli),

====================================================================

Bingöl'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri

BİNGÖL'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında Valilik önünde toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz Direniş Meydanı'ndaki etkinliklerin yapılacağı alana yürüdü.

Bingöl Valiliği bahçesinde akşam saatlerinde toplanan vatandaşlar, 300 metrelik dev bayrak açarak 15 Temmuz Direniş Meydanına doğru yürüyüşe geçti. Direniş Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, şehitler için Kuran'ı Kerim okunması ile devam etti. Etkinliğe Bingöl Valisi Ali Mantı, Emniyet Müdürü Metin Akay, Jandarma Komutanı Hakan Bayer, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 25'inci dönem AK Parti Milletvekili Eşref Taş, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, 15 Temmuz gazilerinden Bingöllü Onur Asutay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikler kapsamında daha sonra, darbe gecesi Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanarak gazi olan Onur Asutay, bir konuşma yaptı. Asutay konuşmasında G-3 piyade tüfeği mermisi ile sağ ayağından vurulduğunu belirterek, "Darbe girişimini öğrendikten sonra, Bingöllü arkadaşım ile Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gittik. Orada arbede yaşandı ve içeri girdik. Aslanlı kapının önünde halka ateş açtılar. Ben de G-3 mermisi ile sağ ayağımdan vuruldum. Allah bir daha bize o günleri yaşatmasın."dedi.

Anma etkinliklerinde konuşan Bingöl Valisi Ali Mantı, Bingöllülerin hiçbir zaman terör örgütlerinde destek vermediğini ifade ederek, "Bingöl, Doğu ve Güneydoğu'nun ortasında, kendine münhasır, birlik ve beraberliğine son derece önem veren bir ilimizdir. Bingöl ilimiz hiçbir zaman ne hain FETÖ örgütüne, ne de hain bölücü örgüte, ne de herhangi bir iç veya dış tehdide hiçbir zaman boyun eğmemiş, bundan sonra da hiç bir zaman boyun eğmeyecektir."diye konuştu.

Tören, gece geç saatlere kadar sürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Valilik önünden bayraklarla 15 Temmuz direniş meydanına yürüyüş

300 metrelik dev bayrağın detayları

15 Temmuz Direniş Meydanından detaylar

15 Temmuz Gazisi Onur Asutay'ın konuşması

İl Valisi Ali Mantı'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 26 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement