Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Başbakan Yıldırım'dan Bodrum depremiyle ilgili açıklamaBAŞBAKAN Binali Yıldırım, Yörük şenliğine katılmak üzere geldiği Muğla'da, Dalaman Havalimanı'nda Bodrum depremiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

22.07.2017 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yıldırım'dan Bodrum depremiyle ilgili açıklama

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Yörük şenliğine katılmak üzere geldiği Muğla'da, Dalaman Havalimanı'nda Bodrum depremiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Yetkililerden brifing aldıktan sonra açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, depreme ilişkin bilgi verdi, Yunan halkına ve yöneticilerine de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bazı bakanların da eşlik ettiği Başbakan Binali Yıldırım, Seydikemer'deki Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Türkmen Şöleni'ne katılmadan önce Dalaman Havalimanı'nda Bodrum depremine ilişkin Muğla Valisi Esengül Civelek'ten bilgi aldı. Ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım, "6.6 şiddetinde deprem oldu. 11 saniye süren deprem sonunda Allaha şükür bir can kaybı yok. Önemli sayılabilecek yıkım da yok. Ancak depremin oluşu esnasında vatandaşların tedirginliğinden dolayı bazı yaralanmalar var. Onlar da hastanelerde kısa müdahalelerle hallolmuş vaziyette. 20 kadar vatandaşımız tedavi görüyor. Bu deprem adalarda da hissedildi, Kos (İstanköy) adasında bir vatandaşımız hayatını kaybetti, bir de İsveç uyruklu bir kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşımıza diğer İsveç vatandaşına da rahmet diliyorum" dedi.

"DEPREM SONRASINDA İYİ ORGANİZE OLUNDU"

Depremin hemen sonrasında Vali Esengül Civelek ile yaklaşık 15 - 20 dakika içinde görüştüklerini de anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Kısa süre içerisinde deprem sonucu durumun ne olduğunu, bugün verilen brifingle bize anlattı. Özellikle bu deprem esnasında ve sonrasında Muğla'da Vali, Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz ve sivil toplum kuruluşları çok özel bir işbirliği gerçekleştirdiler. Çok hızlı hareket ettiler ve depremle ilgili tespiti yaptılar. Bu arada Ankara'da AFAD Başkanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklar, Kızılay gereken müdahaleyi anında yaptılar. Buraya 400 çadır gönderildi, diğer muhtemel ihtiyaç olabilecek malzemeler intikal ettirildi. Bu deprem sonrası iletişim hatlarında herhangi bir kesinti olmadı bu önemli bir şey. Türkiye'nin bu konudaki alt yapısının ne kadar gelişmiş olduğunu göstermesi bakımından önemli" dedi. Yıldırım, Kos adasındaki vatandaşların tahliyesinin de yapıldığını ifade etti.

3 BİNA YIKILDI 32 EV ZARAR GÖRDÜ

Deprem sonrasındaki kesin durum tespitini de söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bodrum'da kullanılmayan 3 yıkık bina var, 32 binada nispeten ağır hasar var. Bunun dışında başka bir hasar söz konusu değil. Kriz masasında koordinasyon içinde güzel bir çalışma oldu" dedi.

Türkiyenin bir deprem ülkesi olduğunu, yaşanan acı depremler bulunduğunu hatırlatan Yıldırım şöyle devam etti: "Ben depremlerin olduğu bölgeden geliyorum. Erzincan'da 1939 depreminde 50 bin canı yitirdik. Dolayısıyla depremler dün olduğu gibi bugün de yarın da her zaman olabilir, bunun için telaşlanmaya luzüm yok. Depremle yaşamanın yollarının mutlaka bulmamız lazım. Bunun birkaç yolu var. Bir tanesi depreme karşı ilkokuldan başlayan eğitim. Milli Eğitim Bakanlığımız zaten bu programları başlattı. Deprem eğitimi. Bunlar öğretiliyor. Sadece çocuklara değil büyüklere de deprem konusunda eğitimler vermemiz lazım. İkincisi özellikle deprem konusunda, 1999 yılında Marmara depreminden sonra bir deprem yönetmeliği çıktı. Ondan sonra yapılan inşaatlar buna göre yapıldı. Ancak öncesinde yapılan yapılar bu dönüşümü henüz tamamlamadı. İstanbul, İzmir başta olmak üzere deprem bölgesindeki bütün bölgelerde bu dönüşüm yapılıyor. Bu işin birden bire tamamlanması mümkün değil, her türlü imkanımız da olsa 130 milyarlık bir bütçeden, 15 yıllık bir süreden bahsediliyor. 7 milyonun üzerinde konuttan bahsediliyor. Kentsel dönüşümü hayata geçirmeye çalışıyoruz."

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının sonunda Yunanistan ve Yunan halkına deprem nedeneyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Yıldırım, "Bu acılar komşularla ortaktır. Sevinçler de ortaktır. Komşumuzun acısını paylaşmak, komşuluğun gereğidir. Halkına, yöneticilere selamlarımızı iletiyoruz. Allaha büyük afetlarden korusun" dedi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından helikopterle Seydikemer ilçesine hareket etti.

Görüntü dökümü

-Yıldırım'ın açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Taylan YILDIRIM, Cavit AKGÜN, Ergün TOS/ MUĞLA,

=====================================

Kurtulmuş: Türkiye'nin her ili turistler için güvenliklidir

ORDU'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Almanya ile son zamanlarda yaşanan gerginliğe dikkat çekerek, "Türkiye'de turistlere kötü davranıldığı yanlış birşeydir. Türkiye'nin her ili turistler için güvenliklidir. En az dünyadaki bütün turizm bölgeleri kadar güvenli bir ülkedir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bugün Ordu'ya gelerek Ordu Valisi Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Numan Kurtulmuş, Türkiye ile Almanya arasında son zamanlarda yaşanan gerginliğe dikkat çekerek, eleştirilere tepki gösterdi.

Türkiye'ye bu yılın ilk 5 ayında 863 bin Alman turistin geldiğini de belirten Numan Kurtulmuş, "Malesef son günlerde Almanya ile ilgili çok ciddi bir gerginlik stratejisi sürüyor. Almanya'da bazı bakanların Türkiye ile ilgili son derece haksız, yanlış, yersiz açıklamalarıyla Türkiye'de ki turizmide etkileyecek bazı konular gündeme gelmiştir. Alman turistler için Türkiye dünyadaki en önemli destinasyonlardan birisidir. Sadece bu yılın ilk 5 ayında Türkiye'ye gelen Alman turist sayısı 863 bin. Burayı o kadar sevmiş yerleşmiş olan Almanlar var ki, neredeyse Türkiye'nin bazı bölgelerinde, özellikle Güney şehirlerimizde Alman köyleri oluşturmuşlar. Aynı şekilde İngiltere'den gelen çok sayıda vatandaş var. Onlar burada yerleşiyorlar, turist olarak gelip gidiyorlar. Bir takım siyasi hesaplar yüzünden aslında barışın, ülkeler arasın diyaloğun, kültürler arasındaki yakınlaşmanın önemli araçlarından birisi olan turizm alanını etkilemeye dönük bu tür açıklamanın yapılması son derece haksızdır" dedi.

TÜRKİYE TURİSTLER İÇİN GÜVENLİ BİR BÖLGEDİR

Türkiye'nin turistler için güvenli bir bölge olduğunu, Alman bakanının son açıklamalarını da tamamıyla reddettiklerini ifade eden Numan Kurtulmuş, "Hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor. Türkiye'de turistlere kötü davranıldığı yanlış birşeydir. Alman yada İngiliz turistlerin Türkiye'ye gelmek istemedikleri, bunların hepsi yalan yanlış bilgilerdir. İnsanları etkilemeye dönük, özellikle Türkiye karşıtı politikaların devamı olan bir yaklaşımdır.  Bunu kabul etmek mümkün değil. Türkiye'nin her ili turistler için güvenliklidir. En az dünyadaki bütün turizm bölgeleri kadar güvenli bir ülkedir. Bu iddiayı kökten reddettiğimizi ifade etmek isterim.  Bunlar Türkiye'ye karşı planlı, programlı sürdürülen bir Türkiye karşıtı kampanyadır. Hangi demeci verirlerse versinler hakikat ortadadır. Türkiye turistler için güvenli bir bölgedir. Özellikle Alman turistlerinde birinci derece tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Böyle olmayada devam edecektir. Siyasi gerilimler ve siyasi hesaplar uğruna gerçekleri feda etmeye kimsenin hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya müdahale olayına da sert tepki gösteren Bakan Numan Kurtulmuş, bunun kabul edilemez,i nsanlık dışı, bütün uluslararası hukuk kurallarına aykırı olduğunu söyledi. Kudüs'ün kıyamete kadar müslümanlarında şehri olarak yaşayacağını vurgulayan Numan Kurtulmuş, "İnanç, ibadet özgürlüklerini, insanların can güvenliklerini, her şeyi tehdit eden, son derece barbarca, gaddarca bir uygulamadır. Nereden bahsediyoruz Kudüs'ten bahsediyoruz. Her tarafı mukaddes kabul edilen Kudüs şehrinin din ve inanç özgürlüklerinin merkezi olduğu tarihi bir gerçektir. İsrailli'ler, bu gaddarca, barbarca uygulamasıyla aslında Kudüs'ün tarihine de hakaret ediyorlar. 2017 yılında bütün dünyada malesef bu insanlık dışı uygulamaları seyrediyor. Kudüs müslümanların kentidir. Kudüs Hrıstiyanların kentidir. Kudüs Yahudilerin kentidir.  Mescid-i Aksa'ya karşı yapılan bu barbarca saldırıyı nefretle kınıyoruz. Böyle bir saldırıyı asla kabul etmiyoruz. Kaldı ki, Mescid-i Aksa müslümanlarında ilk kıblesidir. Hazreti peygamberimizin miraca çıktığı kutsal mekandır. Bütün çevresi kutsanmıştır. Bu muameleyi kabul etmek mümkün değil. Herkes şunu bilsin ki, Filistin topraklarının kalbi olan Kudüs, kıyamete kadar müslümanlarında şehri olarak yaşayacaktır. Mescid-i Aksa kıyamete kadar Allah'ın izniyle islamın en kutsal ibadet yerlerinden birisi olarak devam edecektir. Bunun içinde yalnız islam dünyasının silkinmesi, kendine gelmesi lazım. Yapılan bu yanlışlıklara karşı açıkça tavrını ortaya koyması lazımdır" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN TURİZM ALANINDA ÖNEMLİ BİR POTANSİYELİ VAR

Yayla turizminde Karadeniz bölgesinin önemli olduğunu da hatırlatan Numan Kurtulmuş, "Özellikle Karadeniz bölgesi için yayla turizminin önemli olduğunu biliyoruz.Yaylalarımızı mahvetmeden, betonlaştırmadan, çirkinleştirmeden ve oradaki güzellikleri kalıcı hale getirecek, bu güzelliklerden de iç ve dış turistlerinde istifa etmesini sağlayacak çalışmalar yürütülür. Türkiye'nin turizm alanında önemli bir potansiyeli var. Ciddi bir birikimi de var. Bu birikimi en iyi şekilde Karadeniz'e ve özellikle Ordu'ya yansıtmak herhalde boynumuzun borcudur" dedi.

Numan Kurtulmuş, fındık konusunda da Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı tarafından çalışma yürütüldüğünü, vatandaşı mağdur etmeden, tekelleşmenin önüne geçerek bir politika izleneceğini de kaydetti.

Numan Kurtulmuş daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret ederek, ardından Ordu Valiliği tarafından Boztepe'de bir otelde düzenlenen 'Ordu Buluşması' programına katıldı.

Görüntü Dökümü

-----------

-Numan Kurtulmuş'un Valilik'te açıklamaları

-Numan Kurtulmuş'un Ordu Valiliği'ni ziyaretinden görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN/ORDU-

===============================================

Darbe Komisyonu Başkanı Petek'ten CHP'ye 'ihanet' suçlaması

DARBE Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, CHP'nin 15 Temmuz'a ilişkin 'kontrollü darbe' değerlendirmesine yönelik, "Fethullahçı Terör Örgütü'ne hem 'karşıyım' diyeceksiniz, hem de kalkıp onların söylemleriyle bu darbe girişimine 'kontrollü darbe' diyeceksiniz. Bu tam bir çelişkidir, tam bir ihanettir" dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, CHP'nin Darbe Komisyonu raporuna yazdığı cevaba tepki gösterdi. Burdur'da gazetecilere açıklama yapan Petek, 12 Haziran 2017 tarihinde Darbe Komisyonu raporunun TBMM'ye sunulduğunu hatırlattı. Komisyon raporu konusunda ana muhalefet partisinin kamuoyuna yanlış bilgi sunduğunu ve olayları çarpıttığını savunan Petek, "12 Haziran'da biz raporumuzu TBMM Başkanlığı'na sunduk. Ancak ondan önce 26 Mayıs tarihinde taslak raporu bütün üyelerimize sunduk. Verdiğimiz süre içinde CHP katkıda bulunmak yerine bir muhalefet şerhi yazdı, bu da haklarıdır, yazabilir ama muhalefet şerhinde maalesef şehitlerimizin ruhunu incitecek, gazilerimizi, şehit yakınlarımızı rahatsız edecek ve bütün milletimizi hakikaten sükutu hayale uğratacak şekilde 15 Temmuz darbe girişimini tıpkı Fethullahçı Terör Örgütü gibi 'kontrollü darbe' şeklinde değerlendirdiler, bu bizi üzdü" dedi.

"RAPORUMUZUN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ"

CHP'nin muhalefet şerhinde 'öngörülen, önlenmeyen, sonuçlarından yararlanılan kontrollü darbe' demek suretiyle tarihi bir hatanın, bir ihanetin içine girdiğini vurgulayan Petek, şunları söyledi: "Gelen cevaplar, ayrıca Genelkurmay Başkanımız'dan sonradan gelen cevabı dikkate alarak, bazı üyelerimizin katkı ve eleştirilerini de dikkate alarak raporumuza son şeklini verdik. Bu bağlamda siyasi değerlendirme bölümüne de ilavelerimiz oldu. Bunlar Anayasaya ve TBMM iç tüzüğüne tamamen uygun olmasına rağmen bu defa 'korsan rapor' veya 'rapora korsan ilaveler' şeklinde yine kamuoyunu yanıltacak, çarpıtmalarla açıklamalar yaptılar. Bunları asla kabul etmiyoruz. Raporumuz tamamen anayasaya, iç tüzüğe uygun, cumhuriyet tarihimizde böyle bir darbe girişimini araştırıp, objektif, gerçekçi, delil ve belgeye dayanarak hazırlanmış tarihi bir rapordur. Komisyon olarak raporumuzun sonuna kadar arkasındayız. TBMM milletimizin kalbi, siyasetin oluştuğu, millet iradesinin oluştuğu TBMM'yi bombalayan bu hain Fethullahçı Terör Örgütü'ne hem 'karşıyım' diyeceksiniz, hem de kalkıp onların söylemleriyle bu darbe girişimine 'kontrollü darbe' diyeceksiniz. Bu tam bir çelişkidir, tam bir ihanettir, bunu kabul etmiyoruz ve bunu meclisimiz adına tarihe not düşen raporumuzda yer vermezsek görevimizi eksik yapmış oluruz, yapmamış oluruz. Bu nedenle bunu ifade ettik."

"ŞİMDİ DÖNMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Ana muhalefet partisinin komisyondaki temsilcilerinin tutanaklarda mevcut olan değerlendirmelerinde "15 Temmuz darbe girişimine 'senaryo' diyenler var, bunun 'kontrollü darbe' olduğunu söyleyenler var, biz bunlara katılmıyoruz, kabul etmiyoruz" dediklerine dikkati çeken Petek, şöyle devam etti: "Ama aradan geçen birkaç ay sonra ne değişti de, ne oldu, nereden talimat geldi, kimler yönlendirdi bilmiyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanını, oy veren vatandaşlarımızı tenzih ederek söylüyorum, ama Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve ekibi bu darbe girişimine, bu hain darbe girişimine 'kontrollü darbe' demeye başladı. Sonradan yaptıkları hatayı anladılar, şimdi dönmeye çalışıyorlar ama viraj almak galiba zor oluyor. Halbuki bu kolay, aziz milletimizden özür dilerler, 'hata ettik' derler ve doğruları söylerler. Bunu yapmadıkları takdirde biz TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu olarak gerçekleri milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Öyle komisyon üyelerine uzaktan iftira atarak, çamur atarak da bir yere varamazlar. Biz hakkımızda iftira atan ve istinatta bulunanlara da hukuk diliyle iddialarını ispata davet ediyoruz, iddiasını ispat edemeyen 'müfteridir' diyoruz, 'alçaktır' diyoruz, 'şerefsizdir' diyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

RÖP: Reşat Petek

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/ BURDUR, -

==================================

Otomobil traktörü ters çevirdi 6 yaralı

ÇORUM'un  Sungurlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında otomobille traktörün çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı.

Kaza, Sungurlu- Çorum karayolu Gökçe köyü kavşağında meydana geldi. Sungurlu ilçesinden Çorum yönüne seyir halinde olan Osman Akyıldız yönetimindeki 06 S 8735 plakalı otomobil, aynı istikametteki Ömer Toklu yönetimindeki 19 EE 010 plakalı traktörle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle traktör devrildi. Kazada, Osman Akyıldız, Ömer Toklu, Nazan Korkut, Muhammet Yiğit, Emir Tura ve Elfida Korkut, yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Ambulanslara alınan yarılılar  Sungurlu ve Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kaza yerinden görüntü

Jandarma ve polis ekipleri

Detaylar

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

====================================

Takla atan otomobildeki 4 kişi yaralandı

KONYA'nın Kulu ilçesinde kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarparak takla attı. Kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza saat 11.30 sıralarında Ankara- Konya karayolu Kulu ilçe merkezi girişinde meydana geldi. 26 yaşındaki İskender Adak idaresindeki 68 DV 188 plakalı otomobil ile seyir halinde iken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Bariyerlere çarpan otomobil takla attı. Kaza sonrası araç sürücüsü Adak ile birlikte otomobildeki Durmuş S., İmdat S., Selim S. yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Kulu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Cihanbeyli Devlet Hastanesine sevk edildi.

Takla atan araç hurdaya dönerken, polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Olay yeri görüntüsü

-Takla atan araçtan detay

Haber-kamera:  Mehmet YILMAZ/KULU(Konya), )

================================================

Çaldıkları 20 ton zeytini satmak isterken, polise yakalandılar

TEKİRDAĞ'ın Kapaklı İlçesi'nde, Manisa'daki bir fabrikadan çaldıkları zeytinleri, alıcı gibi davranan polis ekiplerine satmak isteyen 3 şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin gösterdiği depoda ise çalınan 20 ton zeytin bulundu.

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Manisa'daki fabrikadan çalındığı tespit edilen 20 ton zeytinin ilçede satılacağı bilgisine ulaştı. Şüphelileri takibe alan polis ekipleri, alıcı gibi davranarak şüphelilerle irtibat kurdu. Kapaklı Bülent Ecevit parkında buluşan polis ekipleri suçüstü operasyonu düzenleyip Ömer D., Hakan T. ve Doğan K.'yı gözaltına aldı. Şüphelilerin gösterdiği depoda ise satılmak istenen 20 ton zeytin bulundu. Sağlık kontrolünden geçirilen 3 şüpheliler ifadeleri için Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polis ekiplerince yapılan incelemede 3 şüphelinin daha önce Kapaklı İlçesi'nde ki bir fabrikadan 20 ton zeytin yağı çalarak İstanbul'da sattıkları ortaya çıktı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Polisin depo baskını

-Bulunan zeytin tenekeleri

-Zeytinlerden detay

-Polisin arama yapması

Haber-Kamera: Onur KAYA/ KAPAKLI(Tekirdağ),-

=======================================

Kayseri'deki kazada ölen üniversiteliler, toprağa verildi

KAYSERİ'nin Kocasinan ilçesi Kuzey Çevre yolu Oymaağaç kavşağında park edilmiş TIR'a otomobilin arkadan çarpması sorucu meydana gelen trafik kazasında ölen 4 üniversitelinin 3'ü Kayseri'de 1'i Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde toprağa verildi.

Kayseri çevre yolunda dün saat 16.00 sıralarında meydana gelen kazada, 38 ZU 010 plakalı otomobil, yol kenarında park etmiş Azeri sürücü Raim Bedelov yönetimindeki 90-JO-998 plakalı TIR'ın dorsesine iddiaya göre arkadan hızla çarptı. Kazada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve kanal İdaresi (KASKİ) tesislerinde staj yaptıkları belirtilen Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Meslek yüksek Okulu öğrencisi Cenk Yoldaş, Sabri Ocak, Ömer Faruk Beyaz ve Ahmet Aslımtürk yaşamını yitirdi,

Kazada ölen üniveriteli öğrencilerin cenazeleri, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından, toprağa verilmek üzere yakınları tarafından alındı. Kazada hayatını kaybeden 20 yaşındaki Ahmet Aslımtürk, Camiikebir'de öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kayseri Şehir Mezarlığında toprağa verildi. Aslımtürk'ün cenaze namazına, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven de katıldı. Ölenlerden Sabri Ocak'ın cenazesi ise memleketi Nevşehir'in Ürgüp ilçesine gönderildi. Cenk Yoldaş'ın cenazesi, Hunat Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığına, Ömer Faruk Beyaz'ın cenazesi ise Yenişehir mezarlığına defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ölen öğrencinin cenaze namazından görüntü

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

============================================

16 yaşındaki genç denizde boğuldu

BURSA'nın Gemlik ilçesi'nde sahilde elbiseleri dünden beri duran 16 yaşındaki İsmail Can Gül'ün cesedi dalgıçlar tarafından yapılan arama sonucu bulundu.

Gemlik ilçesi  Kumla Mahallesinde dün  saat 15.00 sıralarında serinlemek için denize giren   İsmail Can Gül'den haber alınamadı. Sahilde sahibi olmayan elbise gören bir vatandaş durumu polise bildirdi.  Haber verilmesi sonucu olay yerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları yaptıkları aramada kıyıya beş metre uzaktaki dubaların yanında İsmail Can Gül'ün dibe batmış halde cesedini bularak kıyıya çıkardılar. Cumhuriyet savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından İsmail Can Gül'ün cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na  kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü dökümü

Olay yerinden görüntü

Haber-Kamera:  Hurşit TOPAL BURSA,-

==============================================

Mahalle ortasında 'Kanalizasyon' deresi

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nin Tufanpaşa Mahallesi sakinleri, üzeri kapatılmayan kanalizasyon deresinin yaydığı kötü kokundan  şikayetçi. Muhtar Beytullah Kürtül, pis koku nedeniyle artık insanların artık mahalleden taşınmaya başladığını söyledi.

Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon akan dere, mahallenin ortasından geçiyor. Evlerin kanalizasyon atıklarının döküldüğü kanalizasyon deresinin pis kokusu nedeniyle insanların dışarıya çıkamaz hale geldiğini ifade eden Muhtar Beytullah Kürtül, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü'ne defalarca başvurduklarını ancak sorunun çözülmediğini söyledi.

Pis koku nedeniyle insanların artık başka mahallelere taşınmaya başladığını kaydeden Kürtül, "KASKİ sorumluluğunda olan yaklaşık 1 kilometrelik kanalizasyon dersinde lağım suları açıktan akarak mahalle içerisinden geçmektedir. Buradan çıkan kötü kokular vatandaşlarımızı tedirgin ediyor, üstelik camii yanından geçen bu üzeri açık dere yüzünden insanlar camiye gelemez oldu. 3 yıl önce dilekçelerimizi ilgili kuruma verdim, hatta bizzat giderek defalarca durumu anlattım. 'Yapıldı, yapılacak' derken aradan 3 yıl geçmesine rağmen bir türlü çözüm üretilmemesine üzülüyoruz" dedi.

'HASTALIK SAÇIYOR'

Özellikle yaz aylarında kanalizasyon deresinden yayılan kokunun dayanılmaz olduğunu ifade eden Beytullah Kürtül, "Bu kanalizasyon dersi aynı zamanda çocukların suya girip oyun oynadığı yer. Yine hayvanlar buradan su içiyor, hastalık kapmaması mümkün değil, ayrıca derenin yakınında bulunan vatandaşlarımıza ait 70 hane bulunmaktadır. Yine birçok vatandaşımız bu pis kokulardan artık bıkmış durumda. İlgililerin biran önce buna acilen bir çözüm getirmesini bekliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

Beytullah Kürtül ile röp.

Kanalizasyon deresi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===========================================

Kaza yapıp kaçan alkollü sürücü yakalandı

MOBESE'ye yansıyan kaza anı

KARABÜK'te, kavşaktan kontrolsüz çıktığı yolda başka bir otomobile çarpıp kaçan otomobilin alkollü sürücüsü, ileride sürücü koltuğuna arkadaşını oturturken yakalandı.

Kaza, gece saatlerinde Atatürk Bulvarı üzerindeki Kardemir Kavşağı'nda meydana geldi. İsmail K. yönetimindeki  06 BS 0997 plakalı otomobil, kavşaktan ana yola kontrolsüz çıktığı sırada Soner Gülyeri'nin kullandığı 78 BE 196 plakalı otomobile çarptı. Kazada ölen ve yaralanan olmadı. Çarptığı aracın refüje savrulmasına yol açan sürücü aracıyla kaçtı. Kavşakta mobese kamerasına da yansıyan kazayı gören trafik ekibi, kaçan sürücünün peşine düştü. İsmail K., Yenişehir Mahallesi'nde yol kenarında sürücü koltuğuna arkadaşını oturturken yakalandı. İsmail K.'nın yapılan kontrolde 3.40 promil alkollü olduğu ve daha önce de bir çok kez alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulduğu belirlendi. Sürücü hakkında alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı.

Görüntü dökümü:

-MOBESE'ye yansıyan kaza anı

-Sivil polis aracının kaçan otomobilin peşinden gitmesi

-Kazaya sebebiyet veren sürücünün karakola götürülmesi

-Kavşakta 2 aracın son anda kaza yapmaktan kurtulması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=======================================

Ünlü manken Özge Ulusoy Bodrum'dan vazgeçmedi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen depremin ardından tatil programını değiştirmeyen ünlü manken Özge Ulusoy, "Bodrum testten geçti. Gördüğünüz gibi bu şiddetteki depremde bile kimsenin burnu kanamadı. Kimsenin çekinmesine gerek yok, gelsinler Bodrum'da tatilin tadını çıkarsınlar" dedi.

Merkez üssü Muğla'nın Bodrum ilçesi açıkları olan 6.5 büyüklüğündeki depremin hemen ardından tatil için kente gelen ünlü manken ve sunucu Özge Ulusoy, Torba Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü Nikki Beach Club'ta tatilin tadını çıkardı. Zaman zaman yürüyüş ve spor yapan zaman zaman da kitap okuyarak dinlenen Ulusoy, "Bodrum testten geçti. Gördüğünüz gibi bu şiddetteki depremde bile kimsenin burnu kanamadı. Konaklama tesisleri dahil yerleşim yerlerinde hiçbir zarar yok. Kimsenin çekinmesine gerek yok, gelsinler Bodrum'da tatilin tadını çıkarsınlar" diye konuştu.

Depremin hemen ardından Bodrum'a geldiğini anlatan Ulusoy, "Herkese tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum. Çok şükür can kaybı olmadan atlattık, Kos'ta can kaybı varmış. Allah rahmet eylesin ama ben depremin ertesi günü buraya geldim. Turizm sezonu zaten çok kısa sürüyor. Yaz turizmi açısından cennet ülkemize şans vermek, destek olmak gerekli. Çok şükür kötü bir şey olmadan atlatıldı. Biz geldik çok da keyifli tatil yapıyoruz. Biz uçaktan iner inmez bir tane ufak deprem hissettik ama yetkililer de giderek azalacağını açıklıyor. Gelmek isteyen herkes gönül rahatlığı ile gelebilir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Özge Ulusoy sahilde yürürken, kitap okurken görüntü,

-Özge Ulusoy ile röp.

Haber- Yaşar ANTER - Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

============================================

Alişan'dan muhteşem konser

YOZGAT'ın Sorgun İlçesi Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Gurbetçiler Şöleni'nde dün akşam sahneye çıkan ünlü sanatçı Alişan, söylediği birbirinden güzel şarkılarla şölene katılanlara unutulmayacakları bir gece yaşattı.

Sorgun Belediye Meydanı'nda düzenlenen konsere Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sorgun Kaymakam Vekili Murat Kaplay, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ünlü sanatçılar Alişan, Murat Balaban ve Beran Başel birer konser verdi.

9'uncu Gurbetçiler Şöleni kapsamında sahneye çıkan Berna Başel ve Murat Balaban söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla konsere gelen vatandaşları coşturdular.

Sahneye son olarak çıkan ünlü sanatçı Alişan, kendini dinlemek için Sorgun Belediye Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaşın coşkusuyla muhteşem bir konser verdi. Bir saate yakın sahnede kalan Alişan'a sevenleri hem eşlik etti, hem de alkış yağmuruna tuttu. Ünlü sanatçıya ulaşmak için sahneye çıkan engelli bir kadın ise Alişan ile birlikte şarkı söyleyip, dans etti. Bazı vatandaşlar ise ünlü sanatçıya evlerinin balkonlarından eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Belediye Meydanından görüntü

-Sanatçı Berna Başel'in konseri

-Sanatçı Murat Balaban'ın konseri

-Meydandaki kalabalıktan detay görüntüler

-Ünlü Sanatçı Alişan'ın konseri

-Vatandaşların Alişan'a eşlik etmesi

-Balkondaki vatandaşlardan görüntü

-Detay

Haber-Kamera: Halit YILMAZ/ SORGUN, (Yozgat)

===========================================

'Ayasofya İçin Pedallıyoruz'

YALOVA, Türk Tarih Kurumu tarafından 18 Temmuz'da Ankara'dan yola çıkan 30 bisikletçi ile "Belgeler ve Resimlerle Ayasofya Sergisiöni duyurulması kapsamında başlatılan  "Ayasofya İçin Pedallıyoruzö proje ekibi Yalova'ya geldi.

Ayasofya'da  düzenlenecek olan sergiyi duyurmak için 520 kilometre mesafeyi 5 günde tamamlaması beklenen ekip, Yalova Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na geldi. 30 bisikletçi ardından Yalova İskelesi'den feribota binerek Heybeliada'ya geçti.

Serginin tanıtımı nedeniyle çıktıkları yolda Bursa'nın İznik ilçesinden Yalova'ya gelen ekibin Proje Koordinatörü Salih Yalızat, "Türk Tarih Kurumu'nun Ayasofya Sergisi'nin açılışı ve Tarihi Belgelerin Tanıtımı Projesi'nin şu anda Yalova-Heybeli ayağını tamamladık. Projemiz Ankara'dan başladı. Bugünkü etabımız Heybeliada'da tur atarak orada aynı zamanda standımız ve tanıtımlarımız olacak. Yarın da, 23 Temmuz'da Ayasofya'da sergi açılışıyla beraber görevimizi tamamlayacağızö dedi.

Görüntü Dökümü

-Bisikletçilerin gelişi

-Proje Koordinatörü Salih Yalızat'ın konuşması

-Toplu fotoğraf çekimi

-Bisikletçilerin feribota binişi

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement