Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)KÜÇÜKKUYU'DA DENİZDE 41 KAÇAK YAKALANDIÇANAKKALE 'nin Ayvacık İlçesi, Küçükkuyu Beldesi'nden Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı yollardan lastik bot ile geçmeye çalışan aralarında çocuklarında bulunduğu yabancı uyruklu 41 kaçak, Sahil Güvenlik kipleri tarafından yakalandı.

02.07.2017 13:11

1)KÜÇÜKKUYU'DA DENİZDE 41 KAÇAK YAKALANDI

ÇANAKKALE 'nin Ayvacık İlçesi, Küçükkuyu Beldesi'nden Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı yollardan lastik bot ile geçmeye çalışan aralarında çocuklarında bulunduğu yabancı uyruklu 41 kaçak, Sahil Güvenlik kipleri tarafından yakalandı. Bugün saat 06.00 sıralarında İğdeli Burnu Mevkisi'nde devriye görevi yapan TCSG 28 Bot Komutanlığı ekipleri, bir lastik botta kaçaklar oldğunu belirledi. Durdurulan bottaki Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen 26'sı çocuk toplam 41 kaçak Sahil Güvenlik botuna alınarak kurtarıldı. Suriye ve İran uyruklu oldukları belirlenen kaçaklar, Küçükkuyu Beldesindeki Sahil Güvenlik Komutanlığı Karakolu'na getirildi. Burada giyecek, gıda ve kişisel temizlik malzemeleri yardımı yapılan kaçakların, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne gönderilecekleri bildirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Küçükkuyu'ya getirilen kaçaklardan görüntü

-Kaçaklara insanı yardım yapılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Dilara ERDİNÇ/ AYVACIK (Çanakkale),

==============================================

2)AMBULANS TRAKTÖRE ÇARPTI:  2'Sİ SAĞLIK GÖREVLİSİ 3 YARALI

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde, bir ambulansın traktöre çarpması sonucu, 2'si sağlık görevlisi 3 kişi yaralandı. Kaza, dün (Cumartesi) saat 22.30 sıralarında Muğla- Fethiye Karayolu'un Köyceğiz İlçesi Beyobası Mahallesi Kocabel Mevkisi'nde meydana geldi. Köyceğiz'den aldığı hastayı Ortaca Devlet Hastaresi'ne götüren Yalçın Yılmaz Keskin'in kullandığı 48 EG 917 plakalı 112 Acil Servis ambulansı,  Beyobası Mahallesi'ne geldiğinde bir TIR'ı solladı. Bu sırada işaret lambası ve farları yanmayan İsmail Çelik yönetimindeki 48 K 8904 plakalı traktörü farketmeyen Keskin, arkadan hızla çarptı.  Çarpmanın etkisiyle savrularak ters dönen traktör, yol ortasındaki demir bariyerlere çarparak durabildi. Kazada, ambulanstaki acil tıp teknisyeni Yaşar Atlı ve Sıdıka Aykur ile traktör sürücüsü İsmail Çelik, yaralandı. Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan traktör sürücüsü Çelik Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne, acil tıp teknisyenleri Atlı ve Aykur ise Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Yaralılardan durumu ağır olan Çelik, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Çelik'in hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Kaza yapan ambulanstaki hastada başka bir ambulansa nakledilerek Ortaca Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kaza nedeniyle trafik 1 saat süreyle tek şeritten verilebildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kazadan görüntü

-Kaza yapan ambulans ve traktörün görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cihan KAYA/ KÖYCEĞİZ (Muğla),

====================================================

3)DEVRİLEN TRAKTÖRÜN ALTINDA KALAN YAŞLI ÇİFT ÖLDÜ, TORUN İSE YARALANDI

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ndeşarampole devrilen traktörün sürücüsü Nasıf Türker (77) ile eşi Şefike Türker (74) yaşamını yitirirken, torunları Şerife Türker (22) ise yaralandı. Türker, çiftinin oğullara Sezai Türker de 14 yıl önce aynı traktörle kaza yapıp yaşamını yitirmişti.

Kaza bugün saat 10.30 sıralarında Çatalçam Köyü Rampaları'nda meydana geldi. Palamutoba Köyü'nden Bayramiç yönüne giden Nasıf Türker, kullandığı arkasında römork takılı 17 DU 630 plakalı traktörün direksiyon hakimiyetini dikkatsizlik sonucu kaybetti. Kontrolden çıkan traktör şarampole devrildi. Traktörün altında kalan Nasıf Türker ile eşi Şefike Türker olay yerinde yaşamını yitirirken, üniversite öğrencisi olan torunları 22 yaşındaki Şerife Türker ise yaralandı. Vinç yarndımıyla kaldırılan taktörün altından kurtarılan Şerife Türker, 112 Acil Servis ekibinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından

Bayramiç Devlet Hastanesi'rne kaldırılıp, tedaviye alındı. Durumu ağır olan genç kız, daha sonra Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaşamını yitiren Türker Çifti'nin cesetleri savcı jandarmanın olay yerideki gerekli incelemelerinin ardından Bayramiç Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

OĞULLARI İLE KADERLERİ AYNI OLDU

Nasıf ve eşi Şefike Türker çiftinin oğulları Sezai Türker de 14 yıl önce aynı traktör ile Palamutoba Köyü'nde kaza yapıp, yaşamını yitirmişti.

Jandarma olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Traktörün vinç yardımıyla kaldırılması

-Cesetlerin traktörün altından çıkartılması

-Yaralanan Şerife Türker'in hastaneye kaldırılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

================================================

4)BAYBURT VALİSİ OLDU, MEMLEKETİNDE HORONLARLA KARŞILANDI

BURSA'nın İznik İlçe Kaymakamlığı görevinden Bayburt Valiliği'ne atanan ve önceki gün görevine başlayan Ali Hamza Pehlivan, memleketi Rize'nin Hemşin İlçesi'ni ziyaret etti. Pehlivan, Vali olarak döndüğü ilçede akrabaları ve vatandaşlar tarafından tulum eşliğinde horonlarla karşılandı. İlçe girişinde Hemşin Kaymakamı Coşkun Öztürk, Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, akrabaları ve vatandaşlar tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, vatandaşlarla tokalaştı, fotoğraf çektirdi. Hemşinli kadınların boynuna yöre motifli atkı taktığı Vali Pehlivan, karşılaştığı ilkokul öğretmeninin elini öptü, bir süre sohbet etti. Vali Pehlivan kendisini tulum ezgileri eşliğinde horonla karşılayan gruba eşlik ederek horon oynadı.

Anne, baba ve hemşerilerinin duası ile devletin ve milletin kendisine olan güvenine layık olmaya çalışacağını ifade eden Vali Ali Hamza Pehlivan, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı'na teşekkür etti.

Vali Pehlivan kendisini karşılayan akrabaları ile birlikte ilçedeki baba evine geçti.

Görüntü Dökümü

----------------------

Valinin gelişi ve karşılanması

Vatandaşlarla tokalaşması

Horon oynanması

Valinin açıklamaları

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

Süre:   5.13 dk.    Boyut: 166 mg.

====================================================

5)HALUK LEVENT'E DRONE İLE BAYRAK SERVİSİ

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ndeki bir otelde konser veren Haluk Levent, sahnede İzmir Marşı'nı söylerken kendisine drone ile gönderilen Türk Bayrağı sürpriziyle karşılaştı.

Alanya ilçesindeki Utopia World de Luxe Hotel'in 10'uncu yıl etkinlikleri kapsamında sahneye zımah Haluk Levent şarkılarıyla konser verdi. Denizden havai fişek gösterileriyle başlayan gecede hayranlarıyla buluşan şarkıcı, konsere gelen yabancı müşterileri de zaman zaman sahneye davet ederek sohbet etti. Konser sonuna doğru cep telefonunu getirten Levent hayranlarıyla birlikte selfie çekerek takipçileriyle paylaştı.

SAHNEDE TÜRK BAYRAĞI

Gecenin finalinde ise başarıyla söylediği ettiği İzmir Marşı'nı söyleyen Haluk Levent'e otel yönetimi tarafından büyük bir sürpriz yapıldı. Levent, marşı söylemeye devam ederken drone ile sahneye Türk Bayrağı indirildi. Sürpriz karşısında şaşkınlığı gizleyemeyen Haluk Levent, bir süre kendisine eşlik eden Türk Bayrağı ile birlikte marşı söylemeye devam etti. İlk kez böyle bir olayla karşılaşan Haluk Levent, hava aracının ayaklarına bağlanan ipe bir kancayla asılan bayrağı almakta zorluk çekince yardımcıları devreye girerek bayrağı kendisine ulaştırdı.

Türk Bayrağı'nı eline alarak İzmir Marşı'nı tamamlayan Haluk Levent, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki milli mücadele kahramanları ve Mustafa Kemal'i anarak konserini sonlandırdı ve sahneyi de kendisine verilen bayrakla birlikte terk etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Konserden görüntü

-İzmir marşı

-Drone'nın bayrağı indirmesi

-Haluk levent'in bayrağı alıp şarkıya devam etmesi

ALANYA(Antalya), -

BOYUT 522 MB

SÜRE 04.40

====================================================

6)MUNZUR'DA ÇATIŞMALARIN GÖLGESİNDE PLAJ KEYFİ

TUNCELİ'deki Munzur, Pülümür ve Kutuderesi bölgelerinde terör örgütlerine yönelik operasyonlar sürerken, Munzur Çayı kenarındaki plajlar her şeye rağmen vatandaşların akınına uğradı. Serinlemek isteyen vatandaşlar Munzur çayşına atlayarak serinledi.  Bir dönem terör örgütlerinin yuvası konumunda bulunan Munzur, Pülümür ve Kutuderesi'ndeki plajlar, aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşların uğrak yeri oldu. Yoğun operasyonlara rağmen, İstanbul, Diyarbakır, Malatya, Erzincan, Elazığ'ın yanısıra Almanya'dan gelenler, Munzur Çayı'nda serinlemenin tadını çıkarıyor. Plajlara yoğun ilginin oluşmasının ardından bölgede piknik yapanlar için güvenlik güçleri ise sarp kayalıklarda güvenlik önlemli aldı. Kutuderesi ve Pülümür vadilerindeki plajların fazla olması nedeniyle bu bölgelere yakın dağlık alanlara helikopterlerle gece saatlerinde indirilen askerler tatilcilerin huzur içinde tatil yapması için yoğun çaba harcıyor.

PLAJLAR ÜCRETSİZ

Ege ve Akdeniz sahilleri yerine tatillerini Tunceli'de geçirmek isteyenler geldikleri plajlara hiç bir ücret ödemeden faydalanırken, geçmiş yıllarda özellikle Almanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan birçok Tuncelili de tatillerini bu yıl Ege ve Akdeniz sahillerinde geçirmek yerine Tunceli sahillerini tercih ettiklerini belirtililer. Erzincan'dan gelen Sevgi Yıldız ve kardeşleri tatillerini geçirmek için daha önce Bodrum'a gittiklerini ancak Bodrum'u beğenmediklerini söylediler. Herkesin bu bölgeyi görmesi gerektiğini anlatan Yıldız, "Yakın zamanda tatil için Bodrum'a gittik. Hem çok pahalıydı hem de Tunceli kadar güzel bir ortam bulamadık. Bu nedenle Bodrum'u terk ederek, Munzur ve Pülümür çaylarının serin sularına kendimizi attık. Burada çok mutluyuz. Sahillerde biz de ne para isteyen var ne de pahalılık var. Ortam çok güzel güvenlik kaygısı yok ve herkesi Tunceli plajlarına davet ediyoruz" diye konuştu.

"TUNCELİ PLAJLARI EĞE VE AKDENİZ PLAJLARINDAN DAHA GÜZEL"

Almanya'dan tatil için Ege bölgesi yerine Tunceli'ye gelmeyi tercih ettiğini belirten Mert Aktaş ise, "Aslında biz yakın zamana kadar ailece hep Ege sahillerine giderdik. Ama bu yıl kutsal topraklarımızı tercih ettik. Buralar çok güzel. Sular buz gibi serin herkes buraya tercih etmeli. Tunceli plajları Ege ve Akdeniz plajlarından daha güzel ben burada çok güzel zaman geçiriyorum"diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Plajlardan görüntü

-Munzur Çayı'nda yüzenler

-Plaj kenarında gezen vatandaşlar

-Röportajlar

-Muhabir anonsu

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

====================================================

7)44 DERECE SICAK HAVADA "ADALET' İÇİN YÜRÜDÜLER

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi, Gümüşlük mahallesinde 44 derece sıcakta gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü, 4 saat sürdü. Turgutreis mahallesindeki Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşe bazı tatilciler de alkışlarla destek verdi.

Gümüşlük mahallesinde, dün (Cumartesi) öğleden sonra başlatılan Adalet Yürüyüşü'ne yaklaşık 400 kişi katıldı. Aralarından Gümüşlük Çevre Platformu üyeleinin de bulunduğu yürüyüş Gümüşlük ile Turgutreis mahalleri arasındaki 5 kilometrelik güzergahta yapıldı. Yürüyüşe katılanları plajların yakınından geçerlerken gören tatilciler de alkışlarla, yoldan geçen araç sürücüleri ise korna çalarak destek verdi. Kimi tatilciler de gruba katılıp, 300- 400 metre kadar birlikte yürüdü. "Adalet" yazılı dövizleri taşıyan grup, yol boyunca sık sıkı "Hak- Hukuk- Adalet" sloganı atttı. 4 saat süren yürüyüş, Turgutreis Mahallesi Atatürk Meydanı'nda sona erdi. Gümüşlük Çevre Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İbrahim Hakkı Zırh, burada yaptığı konuşmada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı ve her geçen gün çığ gibi büyüyen Adalet Yürüyüşü'ne Bodrum'dan ses ve destek vermek istedik, Aşırı sıcağa rağmen katılım ve görenlerin yoğun desteği ile karşılaştık. İsteğimiz herkes için eşit adalet duygusunun oluşmasını sağlamak. Herkes için eşit ve hızlı bir adalet istiyoruz" dedi. Kalabalık, yürüyüşün ardından olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yürüyüşün başlamasından görüntü

-Yürüyüşten görüntü

-Yürüyüşe katılanlarla röp.

-Yürüyüşe plajdakilerin alkışlarla destek vermeleri

-Slogan atılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

======================================================

8)MERSİN'DE SICAKTAN KAÇAN DENİZE GİRDİ

MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde sıcaktan bunalanlar Soli Halk Plajı'nda denize girerek serinledi.

Hava sıcaklığının gölgede 40 dereceyi bulduğu kentte sıcağın etkisinden kurtulmak isteyenler, sabah saatlerinden itibaren denize girmeyi tercih etti. Günübirlik tatilcilerin en çok tercih ettiği Soli Halk Plajı'nı dolduranlar, şezlonglarda uzanıp kumların üzerinde güneşlendi. Renkli görüntülerin olduğu plajda bazı kişilerin üzerlerindeki elbiselerle denize girdiği görüldü. Bazı kişiler de kendilerini kuma gömdürdü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Sahilden görüntüler

Kumsaldaki vatandaşlar

Denize giren vatandaşlar

Şezlonglardan görüntüler

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 46"  BOYUT: 26 MB

Haber-Kamera: Gülhan DEMİRCİ/MERSİN,

========================================================

9)TÜRKMEN ŞELALESİ'NDE BUZ GİBİ SERİNLİK

MANİSA'da termometreler 50 dereceyi gösterince, vatandaşlar serinlemek için soluğu Türkmen Şelalesi'nde aldı. Doğa harikası şelalenin buz gibi suyunda yüzerek serinleme fırsatı bulan vatandaşlar, su parklarını aratmayacak görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Tüm yurtta olduğu gibi Manisa'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte serinlemek için yer arayan vatandaşlar, Manisa Yunusemre İlçesi ve İzmir Aliağa İlçesi arasında kalan Türkmen Şelalesi'ne akın etti. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Türkmen Şelalesi, termometreler 50'yi gösterince sıcaktan bunalanların serinleme adresi oldu. Buz gibi suyu ile Türkmen Şelalesi, sadece Manisa değil İzmir'den gelenlerin de gözde mekanı oldu.  Kimileri aileleriyle, kimileri de arkadaş grubuyla şelaleye gelip serinlerken, bir yandan da mangal yakıp, piknik yaptı. Zaman zaman boş yer kalmayan şelalede bol bol fotoğraf da çektiren vatandaşlar, su parklarını aratmayacak görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Eşi ve tek çocuğu ile şelalede yüzerek serinleyen Mehmet Kanon, her yıl sıcak havalarda Türkmen Şelalesi'ne geldiklerini söyledi.Şelaleye arkadaşları ile gelen Eray Yolcular ise, sıcaktan bunalanlara Türkmen Şelalesi'ni tavsiye etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Türkmen Şelalesi'nden görüntü

-Şelalede yüzüp, serinleyenlerden görüntü

-Mehmet Kanon ve Eray Yolcular ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

=======================================================

10)DALAMAN'DA YÖRÜKLERİ BULUŞTURAN YÜRÜYÜŞ

MUĞLA'nın Dalaman İlçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Dalaman-Göcek-Pırnaz Yayla Yörük Göçü Yürüyüşü başladı.

15. Dalaman-Göcek-Pırnaz Yayla Yörük Göçü Yürüyüşü kapsamında Dalaman Belediyesi önünden toplanan kalabalık kortej oluşturup, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe, Köyceğiz Kaymakamı Dalaman Kaymakam vekili Gürkan Demirkale, CHP'li Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Dalaman İlçe Emniyet Müdürü Namık Söylemez, Dalaman Havalimanı Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, Dalaman Yörük Obaları Dernek Başkanı Kadriye Efe, Muğla, Bodrum, Milas, Fethiye, Seydikemer, Göcek, Ula ve Marmaris Yörük dernekleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydranı'ndaki  Atatürk Anıtı'na çelenk konulup, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.  Yapılan konuşmaların ardından Dalaman Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Yöresel kıyafetleri ile korteje katılan Yörük dernekleri renkli görüntüler oluşturdu.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, "Bu gelenek ilk olarak 13 yıl önce Göcek'te başlatıldı. Geçmiş olduğumuz 2015 yılından buyana da  Dalaman'ı da dahil ederek, dedelerimizden gelen bu geleneği yaşatmakla birlikte Yörük kültürünün varlığını bir yere oturtmak, kalıcı hale getirmek istiyoruz. Yörük kültürünün ülkeye ve Cumhuriyet'e verdiği katkıyı bu şekilde anlayacağımıza inanıyorum. Türk kültürüne en büyük katkıyı Yörükler'in verdiğini düşünüyorum, Yörük çocuğu olarak bu kültüre sahip çıkmak boynumuzun borcu" dedi.

"ATALARIMIZIN GEÇTİĞİ YOLLARDAN GEÇMEK, İÇTİĞİ SULARDAN İÇMEK İSTİYORUZ"

Deve ve atlar ile temsili Yörük yürüyüşü yaptıklarını belirten Dalaman Yörük Obaları Derneği Başkanı Kadriye "Yürüyüşe, Türkiye'nin her yerinden Yörük dernekleri katıldı. Her zaman bir birimize katkıda bulunuyoruz. Etkinlikler Göcek ve Çöğmen'de devam edecek. Etkinliği Sipsi yarışması ile sonlandıracağız. Geleneğimizi, örf ve adetlerimizi çocuklarımıza öğretiyoruz. Atalarımızın geçtiği yollardan geçmek, içtiği sulardan içmek istiyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan herkese pilav, etli nohut ve keşkek ikram edildi. Gece ise ilk olarak yöresel sanatçıların sahne aldığı programda Burdur'un yerel sanatçılarından Arzu Gök sahne aldı, hareketli türkülerle katılanları coşturdu. Gece Türk Halk müziği sanatçıları Erkan Uğur ile İsmail Hakkı Demircioğlu türkülerini seslendirmesiyle sona erdi.

Yörük Yaren Gecesi'nin ardından çeşitli etkinliklere sahne olacak yürüyüşün 6 Temmuz'da Altın Sipsi Yarışması'yla Salabağ Yaylası'nda sona ereceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kortej yürüyüşünden görüntü

-Konuşmalardan görüntü

-Konserden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Cihan KAYA/ DALAMAN (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement