Son dakika İngilizce haberleri, İngilizce son dakika, son dakika İngilizce

Son Dakika İngilizce Haberleri

  • Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi İngilizce sınıfı öğrencileri ihtiyaç sahibi aile için yardım kolisi hazırladı
    14:53 Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi İngilizce sınıfı öğrencileri ihtiyaç sahibi aile için yardım kolisi hazırladı

    Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi İngilizce sınıfı öğrencileri, 'Ramazan Paylaşmaktır' temalı etkinlik kapsamında ihtiyaç sahibi bir aile için yardım kolisi hazırladı. Etkinlikte öğrencilerin hazırladığı yardım kolisi, ihtiyaç sahibi aileye teslim edildi. Gönüllü İngilizce Eğitmeni Canfidan Er, öğrencilerin bu davranışının iyiliğin yaşının olmadığını gösterdiğini belirterek öğrencilere, velilere ve öğreticilere teşekkür etti.

  • Putin: NATO'nun Rusya ile çatışması, 3.Dünya Savaşı'na doğru bir adım olur
    13:20 Putin: NATO'nun Rusya ile çatışması, 3.Dünya Savaşı'na doğru bir adım olur

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransız Devlet Başkanı Macron'un Ukrayna'ya asker göndermenin gerekliliğini söylemesinin ardından Rusya ve NATO arasındaki bir çatışmanın 3. Dünya Savaşı'na bir adım olabileceği konusunda Batı'yı uyardı. Putin, NATO askeri personelinin Ukrayna'da bulunduğunu ve barışı bulmaya yardımcı olunması gerektiğini belirtti.

  • Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi İngilizce sınıfı öğrencileri ihtiyaç sahibi aile için yardım kolisi hazırladı
    12:34 Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi İngilizce sınıfı öğrencileri ihtiyaç sahibi aile için yardım kolisi hazırladı

    Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi'nde İngilizce sınıfı öğrencileri, 'Ramazan paylaşmaktır' etkinliği kapsamında ihtiyaç sahibi bir aile için yardım kolisi hazırladı. Öğrencilerin bu davranışı, sosyal ve ahlaki olarak kendilerini geliştirdiklerinin bir göstergesidir.

  • Türkiye'deki İlk Nöropsikoloji Laboratuvarını Kuran Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, 89 Yaşında Hala Gençlere Örnek Oluyor
    11:05 Türkiye'deki İlk Nöropsikoloji Laboratuvarını Kuran Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, 89 Yaşında Hala Gençlere Örnek Oluyor

    Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kurarak üniversitede ders vermesi ve hasta bakmasının yanı sıra her gün yürüyüş yaparak ve haftada bir gün pilates yaparak gençlere örnek oluyor. Tanör, yaşlılıkta dinç kalmak için beyni çalıştırmanın önemini vurgulayarak, sürekli yeni şeyler öğrenmenin ve aktif bir yaşam sürmenin genç bir zihin ve sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu belirtiyor.

  • Okan Bayülgen'in yazdığı ve yönettiği 'Richard' oyunu 50. temsilini yapacak
    17 Mar Okan Bayülgen'in yazdığı ve yönettiği 'Richard' oyunu 50. temsilini yapacak

    Okan Bayülgen'in yazıp, yönettiği ve oynadığı 'Richard' oyunu, 24 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde 50. temsilini gerçekleştirecek. Oyun, 'Yılın Prodüksiyonu', 'Yılın Yönetmeni' ve 'Yılın Oyuncusu' dahil olmak üzere 6 ödül kazanmıştır. Etkinlikte canlı müzik performansları ve oyun sonrası söyleşiler de yer alacak. Oyunda bazı sahnelerde İngilizce üst yazı kullanılacak ve 'Herkes için Shakespeare!' sloganıyla yabancı seyircilere de hitap edilecektir. Oyun, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır ve Adana gibi birçok şehirde turne yapmış olup, mayıs ayında Konya, Antalya ve Denizli'de de sahne alacaktır. Oyunda Okan Bayülgen'in yanı sıra Şenay Gürler, Ebru Unurtan, Nihal Usanmaz, Kevork Türker, Oral Özer ve Volkan Ateş Gündüz rol almaktadır.

  • Fransız Öğrenciler İstanbul'u Keşfetti
    17 Mar Fransız Öğrenciler İstanbul'u Keşfetti

    Paris Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) diplomat adaylarına yönelik projesi kapsamında İstanbul'a gelen Fransız öğrenciler, şehrin turistik mekanlarını ve eğitim kurumlarını gezip Türk halkını daha yakından tanıma imkanı buldu. Enstitü tarafından Türkiye'nin kültürel, sosyal ve sanatsal zenginliğini Fransız öğrencilerle buluşturmayı hedefleyen projeyle kenti gören misafirler, halkın yaklaşımı ve zengin Türk mutfağı karşısında büyülendiklerini dile getirerek, gezinin ön yargılarını değiştirdiğini kaydetti.

  • Ataşehir İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi Hizmete Açıldı
    17 Mar Ataşehir İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi Hizmete Açıldı

    Ataşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin katılımıyla hizmete açıldı. Açılış törenine, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yanı sıra, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, Meclis Üyeleri, İnal Aydınoğlu, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve tüm Ataşehirliler katıldı.

  • Amerikalı Rapçi Lil Jon Müslüman Oldu
    16 Mar Amerikalı Rapçi Lil Jon Müslüman Oldu

    Amerikalı rapçi ve prodüktör Lil Jon, California'daki bir camide şehadet getirerek Müslüman oldu. Jon, Los Angeles'taki King Fahad Camisi'nde İslam dinini seçtiğini ilan etti. Sosyal medyada paylaşılan videoda cami imamının yönlendirmesiyle şehadet getiren rapçi, hip hop alt türünün tanıtımında öncü rolüyle biliniyor. Lil Jon'un meditasyon albümü büyük ilgi görmüştü. Jon, ramazan ayının ilk haftasında İslam'ı kabul eden ikinci Amerikalı oldu.

  • İsviçre'de binlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü
    16 Mar İsviçre'de binlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü

    İsviçre'nin Cenevre kentinde binlerce kişi, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek ve Filistin'e destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Göstericiler, İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırımına tepki gösterirken, Gazze'deki kıtlık ve çocukların açlık nedeniyle ölmesine de tepki gösterdi. Eylemcilere çevredeki binalardan da destek geldi. Gösteri, yaklaşık 3 saat sürdü.

  • İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden sessiz yürüyüş gerçekleştirildi
    16 Mar İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden sessiz yürüyüş gerçekleştirildi

    İstanbul'da, çeşitli hastanelerde görev yapan doktor, sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Türkiye'de hakemler neden sevilmiyor, hakem tartışmaları niçin bitmiyor?
    16 Mar Türkiye'de hakemler neden sevilmiyor, hakem tartışmaları niçin bitmiyor?

    Türkiye'de Süper Lig'in bitimine 8 hafta kala futbol dünyasında en çok konuşulan kesimlerden biri de hakemler.

  • Çok dilli çocuk yetiştirmenin yöntemleri ve faydaları
    16 Mar Çok dilli çocuk yetiştirmenin yöntemleri ve faydaları

    İki dilli çocuk yetiştirmenin farklı yöntemleri ve avantajları hakkında bilgi veren bir haber. İki ebeveynin farklı diller konuşması, azınlık dillerinin canlı tutulması, ikinci dilin ne zaman öğretilmesi gerektiği gibi konular ele alınıyor. Ayrıca, çok dillilik beyni nasıl etkilediği ve Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkisi hakkında da bilgiler veriliyor.

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda görev değişimi yapıldı
    15 Mar Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda görev değişimi yapıldı

    Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünde görev değişimi yapıldı. Dr. Enes Efendioğlu Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Doç. Dr. Veli Ozan Çakır ise Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atandı.

  • Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, yeni başbakan olarak Muhammed Mustafa'yı atadı
    15 Mar Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, yeni başbakan olarak Muhammed Mustafa'yı atadı

    Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Perşembe günü Filistin hükümetini kurmak üzere Muhammed Mustafa'yı başbakan olarak atadı. Mustafa, Filistin'deki büyük Filistin şirketlerini ve son dönemde devlete ait Filistin Yatırım Fonu'nu yöneten önde gelen bir ekonomist. Yeni başbakan, Gazze'deki insani krize ek olarak Batı Şeria'da gergin seyreden siyasi durum gibi büyük bir zorlukla karşı karşıya.

  • Kastamonu Valiliği, Tanıtım Filmleriyle Kenti Ziyaretçi Sayısını Artırmayı Hedefliyor
    15 Mar Kastamonu Valiliği, Tanıtım Filmleriyle Kenti Ziyaretçi Sayısını Artırmayı Hedefliyor

    Kastamonu Valiliği tarafından çektirilen 34 tanıtım filmiyle kenti ziyaret edenlerin sayısının artırılması hedefleniyor. Valilik koordinesinde KASTAB tarafından hazırlanan tanıtım filmleri, hem İngilizce hem de Türkçe olarak yurt içi ve yurt dışında fuarlarda yayımlanacak. Filmlerde kentin doğal ve kültürel güzelliklerine yer veriliyor. Vali Meftun Dallı, Kastamonu'nun turistik potansiyeline dikkat çekerek herkesi kente davet etti.

  • Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Robotik Jiroskopik Radyocerrahi Cihazı ile İşitme Kaybı Engellendi
    15 Mar Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Robotik Jiroskopik Radyocerrahi Cihazı ile İşitme Kaybı Engellendi

    Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kullanılan robotik jiroskopik radyocerrahi cihazı Zap-X ile işitme sinirlerindeki tümör nedeniyle sağırlık riski bulunan bir hastanın işitme kaybı engellendi. Zap-X teknolojisi sayesinde hastaların tedavisi daha hassas bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Cihaz, akustik nörinom gibi cerrahi olarak çıkarılması zor olan tümörlerin tedavisinde etkili oluyor. Zap-X ile yapılan tedavilerde cerrahi işlem yapılmadan hastaların işitme kaybı engelleniyor ve tümörün büyümesi durduruluyor.

  • Türk ve Yunan Sanatçılarının Ortak Yapımı: Romeo ve Juliet
    15 Mar Türk ve Yunan Sanatçılarının Ortak Yapımı: Romeo ve Juliet

    İngiliz yazar William Shakespeare'in ünlü oyunu Romeo ve Juliet, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla farklı bir yorumla sahnelenecek. Devlet Tiyatroları ve Pire Şehir Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen proje, iki düşman ailenin çocuklarının aşkını anlatarak Türk-Yunan kardeşliğini vurguluyor. Oyun, Türkçe, Yunanca ve İngilizce diyaloglarla sahnelenecek ve seyircilere üst yazıyla çeviri imkanı sunulacak.

  • İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu Nevruz Bayramı için konser verdi
    14 Mar İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu Nevruz Bayramı için konser verdi

    İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Kültür Enstitüsü'nde düzenlenen bir konserde Türkçe, Farsça, İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca şarkılar seslendirerek dinleyicilere müzik ziyafeti sundu. Koronun büyümesiyle birlikte farklı dillerde parçalar söylemeye başlayan çocuklar, birbirlerine destek olarak bir ahenk yakaladılar.

  • Meral Akşener: İYİ Parti'ye oy verin, muhalefetin nasıl yapıldığını görün
    14 Mar Meral Akşener: İYİ Parti'ye oy verin, muhalefetin nasıl yapıldığını görün

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, İYİ Parti'ye oy verilmesini ve muhalefetin nasıl yapıldığının görülmesini istedi. Akşener, emeklilerin sorunlarına dikkat çekerek, hükümete seslenerek emeklilere bayramda ikramiye ve zam yapılmasını istedi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınlarından Beş Yeni Kitap
    14 Mar İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınlarından Beş Yeni Kitap

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları, beş yeni kitabıyla okuyucularıyla buluşuyor. Kitaplar, İZELMAN kitap kafelerden, kitabevleri ve sanal marketlerinden temin edilebilecek.

  • Faslı yolcunun ölümüne neden olan taksici hakim karşısında: 'Şahsa zarar verme gibi bir niyetim yoktu, keşke o gün işe çıkmasaydım da böyle olmasaydı'
    13 Mar Faslı yolcunun ölümüne neden olan taksici hakim karşısında: "Şahsa zarar verme gibi bir niyetim yoktu, keşke o gün işe çıkmasaydım da böyle olmasaydı"

    Faslı yolcunun ölümüne neden olan taksici hakim karşısında: "Şahsa zarar verme gibi bir niyetim yoktu, keşke o gün işe çıkmasaydım da böyle olmasaydı" Beyoğlu'nda taksiye binmek için el kaldıran Fas uyruklu Jamal Doumane'yi taksiye almadığı, bunun üzerine aracın bagaj kısmına vuran Doumane'yi...

  • Beyoğlu'nda Taksici, Fas Uyruklu Yolcuyu Darp Ederek Ölümüne Neden Olduğu İddiasıyla Yargılanıyor
    13 Mar Beyoğlu'nda Taksici, Fas Uyruklu Yolcuyu Darp Ederek Ölümüne Neden Olduğu İddiasıyla Yargılanıyor

    Beyoğlu'nda taksiye binmek isteyen Fas uyruklu Jamal Doumane'yi taksiye almayan ve ardından darp ederek ölümüne neden olduğu iddia edilen taksici Doğan Güç, hakim karşısına çıktı. Sanık, duruşmada özür diledi ve olayın kendisinin isteği dışında geliştiğini belirtti. Duruşmada, Doumane'nin eşi ve kızı da müşteki olarak hazır bulundu. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve dosyanın mütalaasının hazırlanması için Cumhuriyet Savcısı'na gönderilmesine hükmetti.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Yeşil Şehir Eylem Planı' hazırladı
    13 Mar Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Yeşil Şehir Eylem Planı' hazırladı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası iş birliğiyle iklim değişikliği kaynaklı problemler ve çevresel zorluklarla mücadele edilebilmesi, düşük karbon emisyonlu bir kent oluşturulabilmesi amacıyla 'Yeşil Şehir Eylem Planı' hazırlandı. Eylem planı, Türkçe ve İngilizce olarak ABB'nin internet sitesinde paylaşılmaya başladı.

  • Türkiye, 53. Londra Kitap Fuarı'nda yerini aldı
    12 Mar Türkiye, 53. Londra Kitap Fuarı'nda yerini aldı

    Dünya çapında yayıncılık ve telif satış sektörünün önemli buluşma noktalarından 53'üncü Londra Kitap Fuarı, Türkiye'den 20'nin üzerinde yayınevinin katılımıyla açıldı. Fuarda Türk yayınlarının tanıtıldığı stantlar ziyaret edildi ve telif ticareti konusunda önemli görüşmeler yapıldı. Türk edebiyatının dünyaya açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen projelerle 60'tan fazla dilde Türk kitapları dünyanın farklı ülkelerine yayılmış durumda.

  • Bahçeşehir Üniversitesi'nde Japon kültürüne ait geleneksel güldürü gösterisi yapıldı
    12 Mar Bahçeşehir Üniversitesi'nde Japon kültürüne ait geleneksel güldürü gösterisi yapıldı

    Bahçeşehir Üniversitesi, Japon kültürünün köklü güldürüsü Rakugo gösterisine ev sahipliği yaptı. Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu himayesinde, English Rakugo Association tarafından düzenlenen gösteri, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatioğlu'nun katılımıyla yapıldı. Rakugo sanatçıları Kanariya Koraku, Kanariya Peako ve Cyril Coppini, art arda tek kişilik gösteriler gerçekleştirdi. Japon toplumunun alışkanlıkları, kültürü ve geleneğine dair hikayeler anlatan sanatçıların performansı, üniversite öğrencilerinin beğenisiyle karşılandı.

  • Türk akademisyen ve hafız, Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuyarak 14 dildeki mealiyle yayımlıyor
    11 Mar Türk akademisyen ve hafız, Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuyarak 14 dildeki mealiyle yayımlıyor

    Türk akademisyen ve hafız, on bir ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte İslam alemi için bir ilke imza attı. Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okuyarak 14 dildeki mealiyle birlikte dijital ortamda yayımladı. Böylece, Kur'an-ı Kerim'in sesini tüm dünyaya duyurmayı başardı.

  • Qualcomm, Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisini tanıttı
    11 Mar Qualcomm, Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisini tanıttı

    Dünya çapında lider olan çip üreticisi Qualcomm, yeni amiral gemisi Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisini Çinli sosyal medya platformu Weibo üzerinden tanıttı. Snapdragon 8s Gen 3'ün özellikleri ve performansıyla ilgili bilgiler merakla bekleniyor.

  • AK Parti'nin Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu'nun geyik ve yaban domuzu avladığı görüntüler ortaya çıktı
    11 Mar AK Parti'nin Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu'nun geyik ve yaban domuzu avladığı görüntüler ortaya çıktı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'nun geyik ve yaban domuzu avladığı fotoğraflar ortaya çıktı. Hatipoğlu, 5 Mart tarihinde Eskişehir Ticaret Odası Vehbi Koç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdiği toplantıda "Modern Hayvan Bakımevi ve Pati Kulübü" adını verdiği sosyal projeyi tanıtmıştı.

  • Çin, Bilim ve Teknolojideki İlerlemeyle Yeni Bir Büyüme Motoru Kazanıyor
    11 Mar Çin, Bilim ve Teknolojideki İlerlemeyle Yeni Bir Büyüme Motoru Kazanıyor

    Çin'in yüksek kaliteli kalkınma yolunda ilerlerken, bilim ve teknolojideki ilerleme ülke için yeni bir büyüme motoru haline geliyor. Çin'in yüksek teknoloji inovasyonu, elektrikli araçlar ve güneş panelleri gibi alanlarda görülüyor. Bu gelişmeler, Çin ekonomisine güç verirken, toplumun ilerlemesine de katkı sağlıyor. Uluslararası gözlemciler, Çin'in inovasyon ve Ar-Ge'ye yaptığı yatırımların önemini vurguluyor ve Çin'in geleceği hakkında iyimserliklerini dile getiriyorlar.

  • Türk Pop Müziği Sanatçısı Erol Büyükburç'un Vefatının Üzerinden 9 Yıl Geçti
    11 Mar Türk Pop Müziği Sanatçısı Erol Büyükburç'un Vefatının Üzerinden 9 Yıl Geçti

    Türk pop müziğine getirdiği yeniliklerle adından söz ettiren ve 'Sevemem' isimli şarkısıyla müzikseverlerin hayranlığını kazanan Erol Büyükburç'un vefatının üzerinden 9 yıl geçti. Sanatçının müzik kariyeri, gençlik yılları ve başarıları hakkında bilgiler.

  • İstanbul Bilgi Üniversitesi, Çocuklarla İnsan Hakları Eğitimi Projesi'ni Tanıttı
    11 Mar İstanbul Bilgi Üniversitesi, Çocuklarla İnsan Hakları Eğitimi Projesi'ni Tanıttı

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi, 'Çocuklarla İnsan Hakları Eğitimi için Kapsayıcı Öğrenme Materyalleri Projesi'ni tanıttı. Proje kapsamında çocuk haklarına dair animasyon filmler, kutu oyunu ve rehberler hazırlandı. Etkinlikte Hollanda İstanbul Başkonsolosu, üniversite yetkilileri, proje paydaşları, akademisyenler, çocuklar ve aileleri yer aldı.

  • Dolar 32 TL'yi gördü, Bakan Şimşek 'Endişelenmeyin' dedi
    11 Mar Dolar 32 TL'yi gördü, Bakan Şimşek "Endişelenmeyin" dedi

    Dolar kurunda günlerdir süren değer kazancı sonunda tarihi bir eşik daha aşıldı. 32 TL'yi gören dolar kuruyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten "Döviz piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmanın geçici olduğu değerlendirilmelidir." açıklaması geldi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Çamaşır Hizmeti Sunuyor
    11 Mar Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Çamaşır Hizmeti Sunuyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin çamaşır yıkama sorununu çözmek için 'Çamaşır Kafe' adında bir hizmet başlattı. Çamaşır Kafe, öğrencilere ücretsiz çamaşır yıkama ve kurutma imkanı sunuyor. Öğrenciler, bu hizmet sayesinde hem paradan hem de zamandan tasarruf ediyorlar.

  • Ankara'da Filistin'e Destek Yürüyüşü
    10 Mar Ankara'da Filistin'e Destek Yürüyüşü

    Başkentte, Filistin Dayanışma Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu farklı sivil toplum kuruluşlarından (STK) bir grup, İsrail saldırısı altındaki Gazze'ye destek için ABD Büyükelçiliğine yürüdü. Gruptakiler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti ve basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Gazze'de yaşanan vahşet ve ABD'nin İsrail'e destek sağlaması eleştirildi.

  • Kubbealtı Lugatı'nın Yeni Sürümü Tamamlandı
    10 Mar Kubbealtı Lugatı'nın Yeni Sürümü Tamamlandı

    Türk dilinin en temel sözlüğü olarak bilinen Kubbealtı Lugatı'nın yeni sürümü, 4 binin üzerinde yeni kelime içeren genişletilmiş bir şekilde hazırlandı. Sözlüğün dijital versiyonunda kelimelerin anlamları, misalleri ve transkripsiyon alfabesiyle yazımı yer alırken, madde başları TRT spikerleri tarafından seslendirildi. Kubbealtı Lugatı, dilin sürekli değişimine uyum sağlamak amacıyla sürekli yenilenen bir sözlük olacak.

  • Baykar, Azerbaycan'da üretime başlıyor
    09 Mar Baykar, Azerbaycan'da üretime başlıyor

    Türkiye'nin savunma sanayi projelerinde önemli bir rol oynayan Baykar, Azerbaycan'da üretim yapmak amacıyla yeni anlaşmalar imzalıyor. Baykar ve Azerbaycan arasında imzalanan işbirliği anlaşması ile Azerbaycan'da yerli ve milli Baykar ürünlerinin üretimi gerçekleştirilecek. İHA, SİHA ve diğer teknolojilerin üretimi ve eğitimleri gibi konular da gündemde. Detaylar haberimizde!

  • Avustralya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlandı
    09 Mar Avustralya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlandı

    Türkiye Maarif Vakfı'na bağlı Avustralya Uluslararası Maarif Okulları öğrencileri, Melbourne'da düzenledikleri 'Bir Sevdadır Anadolu' müzikaliyle Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladı. Müzikalde, Türklerin Orta Asya'dan çıkıp Anadolu'yu vatan edinmeleri, savaşları, kültürleri ve inançları anlatıldı. Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu ve Maarif Vakfı temsilcileri de müzikali izledi.

  • 70 Yaşındaki Metin Yıldız, İngilizce Öğrenmek İçin Kursa Gidiyor
    09 Mar 70 Yaşındaki Metin Yıldız, İngilizce Öğrenmek İçin Kursa Gidiyor

    Nevşehir'de yaşayan 70 yaşındaki Metin Yıldız, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nden mezun olabilmek için İngilizce kursuna kayıt yaptırdı. Haftada 8 saat süren derslere ara vermeden katılan Yıldız, dersleri dikkatlice dinleyerek not alıyor.

  • Edirne Kırmızısı, Keman ve Viyolada Kullanılacak
    09 Mar Edirne Kırmızısı, Keman ve Viyolada Kullanılacak

    Trakya Üniversitesi tarafından Edirne kırmızısının tanıtımı için yapılan çalışmalar kapsamında, keman ve viyola Edirne kırmızısı rengine boyandı. Balkan Senfoni Orkestrası konserlerinde kullanılacak olan enstrümanlar, rengin yurt içi ve dışında tanıtılmasına katkı sağlayacak.

  • AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, öğrencilere ücretsiz etüt merkezleri müjdesi verdi
    08 Mar AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, öğrencilere ücretsiz etüt merkezleri müjdesi verdi

    AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir, ilçedeki öğrencilere ücretsiz etüt merkezlerinin müjdesini verdi. Aday Pekdemir, göreve geldikten sonra ücretsiz yabancı dil kursları ile birlikte eğitim gezileri düzenlemeyi planladığını söyledi.

  • Efeler Gastronomi Festivali Başladı
    08 Mar Efeler Gastronomi Festivali Başladı

    Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın düzenlediği Efeler Gastronomi Festivali'nin 3'üncüsü başladı. Festival, sergi, panel, söyleşi, mutfak çalışmaları gibi etkinliklerle 3 gün boyunca sürecek.

  • İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda kadın sporcular 8 Mart'ı işaret diliyle kutladı
    08 Mar İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda kadın sporcular 8 Mart'ı işaret diliyle kutladı

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda kadın sporcular, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü işaret diliyle kutladı. Polonyalı, Türk, Avusturyalı, Güney Koreli, Brezilyalı ve Japon sporcular, 'Sesimizi başarılarımızla duyuruyoruz. Biz güçlüyüz ve ne istersek yapabiliriz' mesajını işaret diliyle iletti. Ayrıca bu mesaj, Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 7 farklı dilde altyazılı videoyla yayınlandı.

  • Lösemi Hastası Öğrenci, Gönüllü Öğretmenlerin Yardımıyla Üniversite Sınavına Hazırlanıyor
    08 Mar Lösemi Hastası Öğrenci, Gönüllü Öğretmenlerin Yardımıyla Üniversite Sınavına Hazırlanıyor

    Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezinde lösemi tedavisi gören 12. sınıf öğrencisi İlayda Öztürkçü, gönüllü öğretmenlerin hastanede verdiği eğitimle üniversite sınavına hazırlanıyor. Öztürkçü, hastanede oluşturulan sınıfta gönüllü öğretmenlerin yardımıyla derslerine devam ediyor. İngilizce öğretmeni olmayı hedefleyen Öztürkçü, tedavi sürecinde de derslerinden geri kalmamak için çaba gösteriyor. Ailesi ve doktorlarının desteğiyle iyileşen Öztürkçü, tekrar hastalanmasına rağmen umudunu kaybetmeden geleceğe umutla bakıyor.

  • Manisalı Kadın Girişimci Babasının Besi Çiftliğini Kurtardı
    08 Mar Manisalı Kadın Girişimci Babasının Besi Çiftliğini Kurtardı

    Manisalı kadın girişimci Süreyya Çalışır, kariyerini bırakarak babasının kapanmak üzere olan besi çiftliğinin başına geçti. Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle çiftliği onaran Çalışır, modern bir tesise dönüştürdüğü çiftlikte süt üretimi yapmaya başladı. Hedefi, hayvan sayısını ve üretimi artırarak alanında markalaşmak.

  • Kazakistan'da Engelli Çocuklu Ailelere Destek Veren Fon Kuruldu
    08 Mar Kazakistan'da Engelli Çocuklu Ailelere Destek Veren Fon Kuruldu

    Kazakistan'da Botagoz Sultanova tarafından kurulan 'Mutlu Yuva Engelli Çocuklu Aileleri Destekleme ve Yardımlaşma Fonu', engelli çocuk büyüten ailelere destek olmayı amaçlıyor. Fon, engelli çocukların yanı sıra ailelerinin de psikolojik, eğitimsel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli hizmetler sunuyor. Sultanova, fonun kurulmasının ardından engelli çocuklu annelerin iş bulma imkanı da sağlandığını belirtti.

  • Geleneksel Atlı Okçu Sevilay Çakır: Türkiye'yi yurt dışında temsil etmeyi çok istiyorum
    08 Mar Geleneksel Atlı Okçu Sevilay Çakır: Türkiye'yi yurt dışında temsil etmeyi çok istiyorum

    Geleneksel atlı okçu Sevilay Çakır, kadınlar kategorisinin ayrılmasıyla bu branşta kadın sporcuların sayısının arttığını ve Türkiye'yi yurt dışında temsil etmeyi istediğini belirtti. Çakır, atlı okçuluğun zorluklarını ve başarılarını anlattı. Ayrıca, eşi ve atlı okçuluk sporcusu Davut Çakır da kadınların bu branşı yapması gerektiğine inandığını söyledi.

  • Kütahya Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği'ne Kutlu Eser atandı
    07 Mar Kütahya Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği'ne Kutlu Eser atandı

    Kütahya Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz'un görevden ayrılmasının ardından boşalan Genel Sekreterlik görevine Kutlu Eser vekaleten atandı. Kutlu Eser, 2010 yılından beri Zafer Kalkınma Ajansının Kütahya Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörlüğü görevini yürütmekteydi.

  • Erzurum Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'nde Birleşmiş Milletler Modeli Etkinliği Düzenlendi
    07 Mar Erzurum Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'nde Birleşmiş Milletler Modeli Etkinliği Düzenlendi

    Erzurum Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Modeli etkinliği, öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmeyi, analitik düşünme yeteneklerini artırmayı ve farklı ülkelerin bakış açılarıyla dünya problemlerine yaklaşabilmeyi amaçladı. Etkinlikte Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin simülasyonu yapıldı ve öğrenciler çeşitli ülkelerin delegelerini canlandırdı. Toplantıda İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dil kullanıldı ve küresel sorunlar üzerine dört oturum gerçekleştirildi. Etkinlik, öğrencilerin kişisel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayarak onların entelektüel birikimlerini artırmayı hedeflemektedir.

  • Dimash Qudaibergen, İstanbul konseri için özel bir konsept hazırladı
    07 Mar Dimash Qudaibergen, İstanbul konseri için özel bir konsept hazırladı

    Kazakistanlı müzisyen Dimash Qudaibergen, 24 Mayıs'ta Beşiktaş Stadyumu'nda gerçekleştireceği İstanbul konseri için özel bir konsept hazırladığını söyledi. Qudaibergen, Türkiye'nin farklı şehirlerinde de konser vereceğini belirtti ve Türk ve Kazak dostluğunu sahnede gösterebilmeyi amaçladığını ifade etti. Ayrıca, İstanbul konserinde Türkçe şarkılar da seslendireceğini ve yeni şarkılarının Kazak ve Türk öğelerini birleştirdiğini söyledi.

  • Nüket Alevli Ersoy: Eğitim ve Kadın Hakları İçin Mücadele Eden Bir Rol Model
    07 Mar Nüket Alevli Ersoy: Eğitim ve Kadın Hakları İçin Mücadele Eden Bir Rol Model

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, ömrünü eğitime ve kadınlara adamış bir Cumhuriyet Çınarı olan Nüket Alevli Ersoy'un başarı hikayesi kadınlara rol model oluyor. Gaziantep'te modern anlamdaki ilk tekstil fabrikası olan Veliç'in kurucusu Cemil Alevli'nin kızı olan Nüket Alevli Ersoy, toplumun gelişimi için eğitimin önemini vurgulayarak kadınların eğitimine ve toplumda etkin görevler almasına destek verdi. Gaziantep Kolej Vakfı Okulları'nın kurucusu olan Ersoy, 60 yıldır Anadolu'yu aydınlatan bir eğitim kurumu olarak önemli bir rol oynadı. Ayrıca sosyal ve kültürel alanlarda da başarılı projelere imza atan Ersoy, tüm Anadolu kadınlarına ilham kaynağı oldu.

  • Engelli Sporcu Halitcan Ünal, Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu
    07 Mar Engelli Sporcu Halitcan Ünal, Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu

    Türkiye Vücut Geliştirme ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası milli takım seçmeleri sona erdi. Halitcan Ünal, engelliler kategorisinde hem sağ hem de sol kolda Türkiye şampiyonu oldu. Ünal, bu başarısıyla Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

  • Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail'in Gazze saldırılarını belgeleyen 'Kanıt' kitabını inceledi
    06 Mar Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail'in Gazze saldırılarını belgeleyen 'Kanıt' kitabını inceledi

    Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında işlediği savaş suçlarını belgeleyen 'Kanıt' kitabını inceledi. Kitap, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği insanlık suçlarını fotoğraflarla ortaya koyuyor ve beyaz fosfor kullanımını da belgeliyor.

  • Apple, iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 Güncellemelerini Kullanıma Sundu
    06 Mar Apple, iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 Güncellemelerini Kullanıma Sundu

    Apple, iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 güncellemelerini yayınladı. Avrupa Birliği bölgesi için geçerli olan güncellemeler, App Store'un tekel olmasını engelliyor ve alternatif uygulama mağazaları, üçüncü taraf ödeme sistemleri ve tarayıcı motorları desteği sağlıyor. Ancak bu yenilikler Türkiye için geçerli değil. Ayrıca güncelleme, oyun uygulamalarında önemli geliştirmeler, yeni emojiler, Apple Podcast özellikleri ve pil sağlığıyla ilgili yenilikler de içeriyor.

  • Ağrı'da Kızılay Gönüllüleri Yetim Çocukları Geleceğe Hazırlıyor
    05 Mar Ağrı'da Kızılay Gönüllüleri Yetim Çocukları Geleceğe Hazırlıyor

    Ağrı'da Türk Kızılay öncülüğünde faaliyet gösteren gönüllü üniversite öğrencileri, yetim çocuklara İngilizce ve matematik kursları düzenleyerek geleceğe hazırlık yapmalarını sağlıyor. Türk Kızılay Ağrı Şubesi'nin Yetim Destek Projesi kapsamında verilen eğitimlerle çocuklara burs ve çeşitli destekler de sağlanıyor. Ayrıca, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenerek çocukların psikososyal gelişimleri destekleniyor.

  • EPDK Başkanlığı'na yeniden Mustafa Yılmaz atandı
    05 Mar EPDK Başkanlığı'na yeniden Mustafa Yılmaz atandı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Mustafa Yılmaz, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanlığına atandı. Yılmaz, daha önce de üç kez bu göreve atanmıştı.

  • Chris Pratt'li Garfield filmi 24 Mayıs'ta vizyonda
    05 Mar Chris Pratt'li Garfield filmi 24 Mayıs'ta vizyonda

    Animasyon ve beyaz perdenin ikonik karakterlerinden biri olan Garfield, Chris Pratt ve Samuel L. Jackson'in başrolde olduğu yeni filmiyle 24 Mayıs'ta sinemalarda olacak. Yeni fragmanı yayınlanan film, Garfield'ın terk edilmiş bir yavru kediyken evcil hayvan olarak rahat bir hayata alışmasını ve babasıyla bir araya gelme hikayesini konu alıyor. Bu buluşma, Garfield ve köpek dostu Odie'yi rahat hayatlarını terk etmeye itecek ve Vic karakteri tarafından planlanan yüksek riskli bir soygunu içerecek. Chris Pratt, oyuncu kadrosuna dahil olduğunda büyük heyecan duyduğunu ve Garfield hikayesinin daha da genişleyeceğini ifade etti.

  • İzmir'de Ukrayna Sinema Günleri Başlıyor
    04 Mar İzmir'de Ukrayna Sinema Günleri Başlıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğinde düzenlenen Ukrayna Sinema Günleri, üç gün sürecek etkinlik kapsamında, Kültürpark İzmir Sanat'ta, ücretsiz film gösterimleriyle başlıyor. Açılış filmi olarak Maryna Er Horbach'ın ödüllü filmi 'Klondike' gösterilecek. Etkinlikte ayrıca Serhiy Paradzhanov'un 'Unutulmuş Ataların Gölgeleri' adlı Ukrayna sinema klasiği de izleyicilerle buluşacak.

  • Avustralya'da Aborjin kökenli bir kişi Müslüman oldu
    03 Mar Avustralya'da Aborjin kökenli bir kişi Müslüman oldu

    Avustralya'nın Sydney şehrinde yaşayan Aborjin kökenli Felix Auburn, arkadaş çevresinden etkilenerek İslam dinini araştırdı ve Müslüman oldu. Diyanet İşleri Başkanlığına başvuru yapan Felix için Gelibolu Camii'nde ihtida merasimi gerçekleştirildi. Felix'e ihtida belgesinin yanı sıra İngilizce Kur'an-ı Kerim ve ilmihal kitapları hediye edildi.

  • 70 Yaşındaki Metin Yıldız, İngilizce Öğrenmek İçin Kursa Gidiyor
    03 Mar 70 Yaşındaki Metin Yıldız, İngilizce Öğrenmek İçin Kursa Gidiyor

    Nevşehir'de yaşayan 70 yaşındaki Metin Yıldız, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde mezun olabilmek için İngilizce kursuna kaydoldu. Hafta sonları bastonla kursa gelen Yıldız, çevresindekilerin takdirini topluyor. Yıldız, kurs sonrasında Japonca öğrenmek istediğini belirtti.

  • UPU Uluslararası Mektup Yazma Yarışması Başvuruları Başladı
    03 Mar UPU Uluslararası Mektup Yazma Yarışması Başvuruları Başladı

    Evrensel Posta Birliği (UPU) tarafından bu yıl 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Mektup Yazma Yarışması için adaylar 19 Nisan'a kadar başvurabilecek, yarışma sonuçları ekim ayında duyurulacak.

  • 7 kıtadan çeşitli uyruklu vatandaşlar Türkçe öğreniyor
    03 Mar 7 kıtadan çeşitli uyruklu vatandaşlar Türkçe öğreniyor

    Ukrayna, Rusya, Almanya, Güney Kore, Mısır, Kanada gibi birçok ülkeden Kocaeli'ye yerleşen yabancı uyruklu vatandaşlar, KO-MEK'te aldıkları kurslarla hem Türkçe öğreniyor, hem de farklı kültürlerle bir araya geliyor.

  • Antalya Diplomasi Forumu'nda liderler 'Kanıt' kitabını inceledi
    02 Mar Antalya Diplomasi Forumu'nda liderler 'Kanıt' kitabını inceledi

    Antalya Diplomasi Forumu'na katılan ülke liderleri ve dışişleri bakanları, Anadolu Ajansı'nın 'Kanıt' kitabını inceledi. Kitap, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçlarını belgeleyen fotoğrafları içeriyor.

  • Antalya Diplomasi Forumu'nda liderler 'Kanıt' kitabını inceledi
    02 Mar Antalya Diplomasi Forumu'nda liderler 'Kanıt' kitabını inceledi

    Antalya Diplomasi Forumu'na katılan ülke liderleri ve dışişleri bakanları, Anadolu Ajansı'nın 'Kanıt' kitabını inceledi. Kitap, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık suçlarını belgeleyen fotoğrafları içeriyor. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, kitabın İsrail'in Gazze'deki katliam ve vahşeti gösterme işlevi üstlenebileceğini belirtti.

  • TOGÜ Öğrencileri Gazze için Koreografi Sundu
    01 Mar TOGÜ Öğrencileri Gazze için Koreografi Sundu

    Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) öğrencileri, Gazze için koreografi sunarak dayanışma gösterdi. TOGÜ Taşlıçiftlik Kampüsü stadyumunda bir araya gelen öğrenciler, Filistin haritasını oluşturarak İngilizce olarak GAZA yazdı.

  • Fethiye'de zeytin budama eğitimi İngilizce ve Almanca'ya da çevrildi
    01 Mar Fethiye'de zeytin budama eğitimi İngilizce ve Almanca'ya da çevrildi

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen zeytin budama eğitimine tercümanlar eşliğinde Alman ve İngiliz vatandaşlar da katıldı. Eğitimde zeytin ve zeytinyağı kalitesine etkileri, bahçe tesisi, mücadele, ürün ve şekil budaması, hasat ve depolama konularında teorik bilgiler verildi.

  • Edirne'de Yeşilay Haftası programları tüm okullarda başladı
    01 Mar Edirne'de Yeşilay Haftası programları tüm okullarda başladı

    Edirne'de Yeşilay Haftası programları kapsamında tüm okullarda bağımlılıkla mücadele konusu anlatılarak başladı. Programlar çerçevesinde öğrencilere farkındalık filmi izletildi ve Milli Eğitim Müdürü öğrencilerle buluştu. Yeşilay'ın yurt içi ve yurt dışında yaptığı programlarla milyonlarca insana ulaşıldığı belirtildi.

  • Hakkari'de Sevilay ve Mahir Çağlar çifti 29 Şubat'ta nikahlandı
    29 Şub Hakkari'de Sevilay ve Mahir Çağlar çifti 29 Şubat'ta nikahlandı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde polis memuru Mahir Çağlar ile İngilizce öğretmeni Sevilay Çağlar, 4 yılda bir kez denk gelen 29 Şubat'ta nikahlandı. Çift, nikahlarını ilçe emniyet müdürlüğünde gerçekleştirdi ve nikah törenine yakın arkadaşları katıldı.

  • Filistinli Gazeteci İsrail'in Savaş Suçlarını Belgeleyen 'Kanıt' Kitabını İnceledi
    29 Şub Filistinli Gazeteci İsrail'in Savaş Suçlarını Belgeleyen 'Kanıt' Kitabını İnceledi

    Gazze Şeridi'nde 107 gün boyunca görev yapan Filistinli gazeteci Mutez el-Azayize, Anadolu Ajansının (AA) İsrail'in Gazze saldırılarında beyaz fosfor kullanması başta olmak üzere işlediği savaş suçlarına yönelik belge niteliğindeki fotoğrafların bulunduğu 'Kanıt' kitabını inceledi. Azayize, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri on binlerce ton bomba attığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 107 gün boyunca mesleğini icra eden gazetecilerden biriydi. İstanbul'da bulunan Azayize, AA'nın 'Kanıt' kitabını inceledi ve İsrail'in Gazze'deki suçlarını belgeleyen kitabın oldukça iyi bir çalışma olduğunu vurguladı.

  • Zeybek Oyunu Oynayarak Dünya Turuna Çıkan Genç
    29 Şub Zeybek Oyunu Oynayarak Dünya Turuna Çıkan Genç

    Simavlı genç Ahmet Ertem, sokaklarda oynadığı zeybek oyunundan kazandığı para ile dünyayı geziyor. 2023 yılından bu yana 13 ülke gezdikten sonra şu anda Sri Lanka'da seyahatine devam eden Ertem'in sonraki durağı Maldivler olacak. Genç gezgin, sadece sırt çantası ve çadırıyla yolculuğuna devam ediyor ve bulduğu işlerde çalışarak para kazanıyor.

  • Beşiktaş Genel Koordinatörü: A Milli Takım Teknik Direktörü Semih Kılıçsoy'u Takip Ediyor
    29 Şub Beşiktaş Genel Koordinatörü: A Milli Takım Teknik Direktörü Semih Kılıçsoy'u Takip Ediyor

    Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, A Milli Takım Teknik Direktörü Montella'nın, genç futbolcu Semih Kılıçsoy'u yakından takip ettiğini söyledi. Aybaba, ayrıca takımın hedeflerini, transfer politikasını ve altyapıya verilen önemi açıkladı.

  • İİT'ye bağlı IRCICA, Osmanlı Vesikalarında Gazze üzerine çalışma yapacak
    29 Şub İİT'ye bağlı IRCICA, Osmanlı Vesikalarında Gazze üzerine çalışma yapacak

    İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) bağlı İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, 'Osmanlı Vesikalarında Gazze' başlıklı bir çalışma yapacaklarını söyledi. Çalışmaya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Kılıç, İİT'nin 57 İslam ülkesinden meydana geldiğini, IRCICA'nın da İİT'nin alt organlarından biri olarak kültür, sanat, tarih araştırmaları üzerine yoğunlaştığı bilgisini paylaştı.

  • Yalova'da Progeria Hastalığıyla Mücadele Eden Kardeşler
    29 Şub Yalova'da Progeria Hastalığıyla Mücadele Eden Kardeşler

    Yalova'da yaşayan İremsu ve Zeynep Arslan kardeşler, nadir görülen erken yaşlanma hastalığı olan progeria ile mücadele ediyor. Anneleri Tülay Arslan'ın desteğiyle hayata sımsıkı sarılan kardeşler, fizik tedavi süreçlerine katılıyor ve birçok etkinliğe katılarak mutlu oluyorlar. İremsu ve Zeynep'in tedavileri İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde devam ediyor.

  • Dünyanın en düşük doğum oranına sahip Güney Kore'de kadınlar neden çocuk sahibi olmuyor?
    29 Şub Dünyanın en düşük doğum oranına sahip Güney Kore'de kadınlar neden çocuk sahibi olmuyor?

    Güney Kore, dünyadaki en düşük doğum oranına sahip ve her yıl kendi rekorunu kırmaya devam ediyor.

  • Kiliseye Çevrilen Türk Eserleri Kitabı Tanıtıldı
    28 Şub Kiliseye Çevrilen Türk Eserleri Kitabı Tanıtıldı

    Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen tanıtımda, 19 ülkede bulunan ve kiliseye dönüştürülen Türk eserlerini anlatan 'Kiliseye Çevrilen Türk Eserleri' adlı kitap tanıtıldı. YTB Başkanı Abdullah Eren, yapılan çalışmaların soydaş ve akraba coğrafyadaki mimari eserleri gün yüzüne çıkarmayı ve tarihi acıları hatırlatmayı amaçladığını belirtti. Kitap, toplam üç cilt ve 1425 sayfadan oluşurken, Türkiye ve 19 ülkedeki kiliseye dönüştürülen Türk eserlerini ele almaktadır.

  • KBÜ'de Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi
    28 Şub KBÜ'de Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu Gerçekleştirildi

    Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu, İslami ilimlerde güncel sorunlar ve çözüm önerilerini ele aldı. Sempozyuma Türkiye, Katar, Nijerya, Yemen, Libya, Suriye, Irak, Fas, Cezayir, Lübnan, Malezya, Mısır, Etiyopya, Endonezya, Burkino Faso ve Mali'den 73 lisansüstü öğrenci katıldı.

  • 'Arap-İslam Bilimler Tarihi' kitap lansmanı ve '100'üncü Doğum Yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin'e Vefa' töreni AKM'de yapıldı
    28 Şub "Arap-İslam Bilimler Tarihi" kitap lansmanı ve "100'üncü Doğum Yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin'e Vefa" töreni AKM'de yapıldı

    "Arap-İslam Bilimler Tarihi" kitap lansmanı ve "100'üncü Doğum Yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin'e Vefa" töreni AKM'de yapıldı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "İslam kültür ve medeniyetinin zengin mirasını gelecek nesillere aktarıyoruz" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bu programın...

  • Büyükelçi Merve Safa Kavakcı: Başörtüsü yasağı demokrasiye bağlılığımız sayesinde kalktı
    28 Şub Büyükelçi Merve Safa Kavakcı: Başörtüsü yasağı demokrasiye bağlılığımız sayesinde kalktı

    Büyükelçi Merve Safa Kavakcı, Bursa Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'deki başörtüsü yasağının kalkmasının, Cumhurbaşkanı'nın dirayeti, vizyoner bakış açısı ve demokrasiye bağlılığı sayesinde gerçekleştiğini belirtti. Kavakcı, ayrıca başörtüsü yasağıyla ilgili çalışmalar yapmanın önemine değindi ve yasağın kadınlar üzerinden siyaset yapmanın kolay bir yol olduğunu vurguladı. Konuşmasında 28 Şubat dönemini de değerlendiren Kavakcı, bu dönemin bir darbe olduğunu ve başörtüsü yasağının farklı tezahürlerle hala devam ettiğini ifade etti.

  • Prof. Dr. Fuat Sezgin'e Vefa Programı Paneli Düzenlendi
    28 Şub Prof. Dr. Fuat Sezgin'e Vefa Programı Paneli Düzenlendi

    Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı tarafından düzenlenen '100. Doğum Yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin'e Vefa' programı kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde panel düzenlendi. Panelde, Fuat Sezgin'in 'Arap-İslam Bilimler Tarihi' adlı eserinin tanıtımı yapıldı ve konuşmalar gerçekleştirildi. Bilal Erdoğan, panelde yaptığı konuşmada, İslam medeniyetinin bilimler tarihindeki önemine vurgu yaparak, Fuat Sezgin'in çalışmalarının önemini vurguladı. Ayrıca, Fuat Sezgin'in eserlerinin dijitalleştirilerek yaygın erişime açılacağı ve çevirilerinin yapılacağı belirtildi.

  • Türkçe, Romanya'da Tercih Edilen Bir Ders Haline Geliyor
    28 Şub Türkçe, Romanya'da Tercih Edilen Bir Ders Haline Geliyor

    Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Tercihim Türkçe Projesi ile Romanya'da Türkçe dersleri başladı. Proje kapsamında Bükreş'teki 6 okulda Türkçe öğretimi yapılıyor. Proje, Romanya geneline yayılmayı hedefliyor.

  • Müdür, 12 üniversite bitirerek hedefini Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek olarak belirledi
    28 Şub Müdür, 12 üniversite bitirerek hedefini Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek olarak belirledi

    Samsun Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Alpaslan Yüksel, 12 üniversite bitirerek dikkat çekiyor. Şu anda dört üniversite eğitimine devam eden Yüksel, toplamda 17 üniversite bitirerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor. Eşi ve oğluyla birlikte mezun olan Yüksel, öğretmenlik mesleğinde öğrenci olmanın önemine vurgu yaparak, eğitim hayatına devam etmeye karar verdi.

Advertisement