Gündem / 25 Şubat 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 25 Şubat 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs'ü ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

25.02.2016 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs'ü ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/19.30/14.30/16.30/17.30)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Borsa İstanbul-Borsa Konya işbirliği imza ve gong törenine katılıyor.

- Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Konya/09.00/Ankara/14.00/15.00 ) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Akdağmadeni Mevkii T-9 Tünelinin Işığa Kavuşturulması Töreni"ne katılacak.

- Bozdağ ayrıca Valilik ve Belediyeyi ziyaret edecek.

(Yozgat/11.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti ilçe başkanları ile yemekli toplantıda bir araya gelecek, Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'ne katılacak.

(Denizli/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türk-Alman Üniversitesinde öğretim üyeleri ve öğrencilere hitap edecek, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ve Airbus yöneticilerini kabul edecek.

(İstanbul/10.00/Ankara/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Namet Entegre Besi ve Et Tesisini, Şanlıurfa Teknoparkı, Pınar Süt fabrikasını, Pamuk Borsası ve Lisanslı Deposunu, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, AK Parti İl Başkanlığını, Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek, "Rekabetçi Sektörler Programı Projeleri Protokol İmza Töreni"ne katılacak.

(Şanlıurfa/10.30-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rixos Otel'de, "6. Buhara Medya Ödülleri Töreni"ne iştirak edecek.

(Ankara/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Dışişleri Komisyonunda, Türk dış politikasındaki son gelişmeler hakkında bilgi verecek.

(TBMM/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "2023 Türkiye İhracat Stratejisi ve Eylem Planı Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti İl Başkanlığı, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsasını ziyaret edecek, Ege Bölgesi Sanayi Odaları Başarılı Sanayiciler Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

(İzmir/16.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın da katılacağı basın toplantısıyla sona erecek.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- TBMM Genel Kurulunda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına dair kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde kabul edecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de çatışmaların sona erdirilmesine dönük mutabakatın sağlanmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Beşşar Esed'in, Suriye'de parlamento seçimlerinin 13 Nisan'da yapılmasına dair kararının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İsrail ve Filistinliler arasındaki gerginlik izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- İran'da yarın yapılacak İran Meclisi ve Uzmanlar Meclisi seçimleriyle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Tahran)

EKONOMİ

1- TÜİK, geçen yılın son çeyreğine ilişkin inşaat işgücü girdi endeksleri ile aralık ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda rövanş maçları yapılacak.

- Fenerbahçe, Rusya'nın Lokomotiv Moskova, Galatasaray ise İtalya'nın Lazio takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Moskova/18.00/Roma/20.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi Top 16 turu 8. haftası 6 maçla başlayacak.

- E Grubu'nda Darüşşafaka Doğuş, evinde İspanya'nın Unicaja Malaga, Fenerbahçe ise deplasmanda Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/19.30/Atina/21.15) (Fotoğraflı)

3- Uluslararası Salon Atletizm Yarışması "Athletics İstanbul", Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'da yapılacak.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement