Gündem / 30 Kasım 2018 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 30 Kasım 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Zirvesi için Arjantin'deTürkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde "Adil ve Sürdürülebilir Gelecek" temalı özel oturuma katılacak.

30.11.2018 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Zirvesi için Arjantin'de

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde "Adil ve Sürdürülebilir Gelecek" temalı özel oturuma katılacak.

Zirve kapsamında liderlerin resmi karşılanması töreninde ve G20 aile fotoğrafında hazır bulunacak Erdoğan, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin konuşma yapacağı açılışa da iştirak edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanları İlk Sıraya Koymak-Küresel Ekonomi, Çalışma Hayatının Geleceği ve Kadının Güçlendirilmesi" temalı oturuma ve çalışma yemeğine katılacak.

Colon Theatre'daki aile fotoğrafında ve zirve kapsamındaki kültürel etkinlikte yer alacak Erdoğan, G20 Liderler Yemeği'ne iştirak edecek.

(Buenos Aires) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Avusturya Birliğinin 5'inci yıl dayanışma gecesi etkinliğine katılacak.

(Viyana) (Fotoğraflı - Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fatih İlçesi Süleymaniye Yenileme Alanı Proje Temel Atma ile İstanbul Sanayi Odası Çevre Ödülü törenlerine iştirak edecek.

(İstanbul/11.00/15.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübünün düzenlediği "Yerel Yönetim ve Yerel Seçim Stratejileri" konulu konferansa katılacak.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kurşunluhan'da açılış törenine katılacak, sanayicilerle istişare toplantısı yapacak, AK Parti İl Başkanlığına ziyaret gerçekleştirecek.

(Manisa/11.00-17.00-19.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ziyaretlerde bulunacak, "Konya Tarım Zirvesi" ile "81 İlden Gençlerle Genç Çiftçi Zirvesi" programlarına katılacak.

(Konya/09.00-16.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- TÜİK, ekim ayı dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesinin yansımaları takip ediliyor.

(Riyad/Washington/Ankara)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 474 sanığın yargılandığı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 224 kişinin yargılandığı davaya Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne" üye olma suçundan dava açılan, aralarında eski Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgen'in de bulunduğu biri tutuklu, 2'si firari, 22 sanığın yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Adana/10.00)

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında eski Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'nın da olduğu eski emniyet mensubu 3'ü firari, 7'si tutuklu 36 sanığın yargılanması 11. Ağır Ceza Mahkemesinde sürdürülecek.

(Adana/11.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Gazeteci Bedir Acar'ın yönetiminde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Sanatın Ustaları Konuşuyor" programının konuğu Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt olacak.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

SPOR

1- Basketbolda 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 2. tur gruplarında 3. hafta müsabakaları sona erecek.

2- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 10. haftasında Anadolu Efes, İspanya temsilcisi Baskonia'yı Sinan Erdem Spor Salonu'nda ağırlayacak, Fenerbahçe ise aynı ülkeden Barcelona Lassa ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.30/Barselona/23.00) (Fotoğraflı)

3- A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2019 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nde Makedonya'nın ev sahipliği yaptığı 4. Grup'taki ilk maçında İzlanda ile karşılaşacak.

(Üsküp/22.00)

4- Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta Çaykur Rizespor- MKE Ankaragücü, Atiker Konyaspor- Aytemiz Alanyaspor müsabakalarıyla başlayacak.

(Rize/Konya/20.00) (Fotoğraflı)

5- Spor Toto 1. Lig'de 14. haftanın ilk maçında Adanaspor ile Hatayspor, 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda karşılaşacak.

(Adana/19.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Efeler Ligi'nde 8. haftanın ilk maçında Tokat Belediye Plevne ile İnegöl Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Tokat/18.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - Türkiye petrol ve doğal gaz aramada atağa geçti

Oruç Reis ve Barbaros Hayreddin Paşa gemileriyle sismik araştırmalara devam eden Türkiye, derin denizde Fatih gemisiyle başlattığı petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına Mersin açıklarında sığ deniz faaliyetlerini de ekledi

Akdeniz'de, 19 mil açıkta Kuzey Erdemli-1 kuyusuyla iki ay petrol ve doğal gaz arama çalışması yapılacak sondaj platformu, Karataş'ın 9 mil açığında da dört ay benzer faaliyeti yürütecek

(İbrahim Erikan/Adana)

2- "Yeni tedavilerle AIDS'ten ölüm yüzde 40 azaldı"

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol:

"Yeni tedavilerle, yeni enfeksiyon gelişme oranı dünya genelinde yüzde 35 ve AIDS'e bağlı ölüm oranı yüzde 40 azaldı"

"Geliştirilmesi beklenen aşı, koruyucu değil tedavi edici aşıdır"

"Birden fazla tedavi yöntemi birlikte kullanılarak uzun etkili iğneler veya vücuda yapıştırılan ilaçlarla, aylık gibi daha uzun aralıklı tedavilerle hastaların yaşam kalitesi artırılacaktır"

(Yeşim Sert Karaaslan/Ankara)

3- Alışverişte file dönemi

Plastik alışveriş poşetlerinin en az 25 kuruştan satışına yönelik düzenlemeye çevre mühendislerinden destek geldi

Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran Bozoğlu:

"Ücretli poşet uygulaması, çevreyi korumak adına olumlu bir gelişme"

"File, çanta kullanımı gibi yaklaşımları hayatımıza geçirmemiz gerekiyor. Vatandaşlar yanlarında file taşıyarak çok rahat şekilde alışverişini yapabilir ve doğanın kirlenmesini, yok edilmesini önleyebilirler"

(TBMM/Meltem Öztürk)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 30 Kasım 2018 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı
    11:53 Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı

    Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 92 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında uyuşturucu madde suçundan 4, dolandırıcılık suçundan 9, hırsızlık suçundan 18, yağma suçundan 2 ve çeşitli suçlardan 59 kişi bulunmaktadır. Yakalananların 36'sı hükümlü, 56'sı ise ifadeye yönelik aranmaktadır.

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı
    11:51 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Maltepe Mahallesi'ndeki bir iş merkezinin 5'inci katında çıkan yangın nedeniyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.

  • Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu
    11:50 Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu

    Sivas'ta yaşayan 15 yaşındaki Dilara Durmuş, hayvancılıkla uğraşırken yem karma makinesine saçlarını kaptırması sonucu derisi kopmuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen 8 saatlik başarılı operasyonla Dilara, saçlarına kavuştu. Prof. Dr. Mehmet Dadacı ve ekibi, mikrocerrahi yöntemlerle kopan saçlı deriyi dikti. Durmuş, 1 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi. Operasyon olmasaydı, hayatı boyunca peruk takmak zorunda kalacaktı.

  • Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı
    11:49 Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 44 kişiden 40'ı yakalandı. Ankara, Konya, Kastamonu, Zonguldak ve Denizli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Mardin'de Şüpheli Araçta Uyuşturucu Ele Geçirildi
    11:49 Mardin'de Şüpheli Araçta Uyuşturucu Ele Geçirildi

    Mardin'de polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde bulundu. 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, şehit aileleriyle bir araya geldi
    11:49 AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, şehit aileleriyle bir araya geldi

    AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Adana Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Emine Kunt ve ailelerle görüşen Karamık, talepleri dinledi. Kunt, ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek Karamık'a teşekkür etti.

  • Diyarbakır'da Sualtı Arama Kurtarma Timi, Eğitimlerini Aksatmıyor
    11:49 Diyarbakır'da Sualtı Arama Kurtarma Timi, Eğitimlerini Aksatmıyor

    Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timi, yazın boğulma vakalarının arttığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde görev yapmak için eğitimlerini aksatmıyor. Tim, iç sular, barajlar, göller ve akarsularda kaybolan ve yardım isteyenlerin yanı sıra sel, su baskınları gibi afetlerde de görev alıyor. Su altı ve su üstündeki suç delillerinin aranması ve bulunmasında da önemli rol oynayan tim, yaz kış eğitimlerini sürdürerek 24 saat göreve hazır bekliyor.

  • Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti
    11:49 Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti

    Yalova'nın Altınova ilçesinde bir tersanede kule vincinin devrilmesi sonucu kabinde sıkışan operatör hayatını kaybetti. Şiddetli rüzgar nedeniyle meydana gelen kaza sonucunda operatörün cansız bedenine ulaşıldı.


Advertisement