Jorge Cardoso 11 Şubat'ta Akbank Sanat'ta - Son Dakika
Kültür Sanat

Jorge Cardoso 11 Şubat'ta Akbank Sanat'ta

Jorge Cardoso 11 Şubat\'ta Akbank Sanat\'ta

Cenk Karaferya, 11 Şubat'ta Zorlu Center'da sahne alacak Arjantinli sanatçı Jorge Cardoso, 11 Şubat'ta Akbank Sanat'ta sahne alacak.

06.02.2014 11:15  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

L'Opera Magazine tarafından "geleceğin opera yıldızı-kontrtenoru" olarak gösterilen Cenk Karaferya, 11 Şubat'ta Zorlu Center PSM Drama Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. 

Karaferya'ya, Broschi Ensemble'nın eşlik edeceği konserde, lavtada Alex McCartney, viyolonselde George Ross ve klavsende ise Ian Peter Bugeja yer alacak.

Karaferya, konserde Handel, Monteverdi ve Dowland'ın bestelerinin yanı sıra Farinelli ile Carestini gibi ünlü kastratlar için yazılmış bestelere de yer verecek.

Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde ödül kazanan Karaferya, South Bank Centre, London Handel Festivali, Greenwich Festival of Early Music, İstanbul Barok Festivali ve Albert Long Hall gibi prestijli mekan ile etkinliklerde performanslar sergiledi.

Karaferya, Divino Sospiro, I Virtuosi Delle Muse, Barockorchester La Banda, Les Bougies Baroques ve Broschi Ensemble gibi önemli orkestralar eşliğinde solo konserler verdi.

Şef Hakan Şensoy yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın  Caddebostan Kültür Merkezi'nde konser verecek. 

Konserde, orkestra Antonio Vivaldi, David Popper, Orçun Orçunsel ve Pyotr İlyiç Çaykovski'nin eserlerini seslendirecek. 

Viyolonselde  Murat Berk, Çağ Erçağ, Melih Kara ve Ozan Tunca, konserde orkestraya eşlik edecek.  

Arjantinli sanatçı Jorge Cardoso, 11 Şubat'ta Akbank Sanat'ta sahne alacak.

"Milonga" bestesiyle tanınan sanatçı, müzik eğitimini Real Conservatorio Superior de Musica de Madrid'te tamamladı. Gitar için 350'den fazla besteye imza atan Cardoso,  Fransa'da Alsace, Lambesc ve Beauvezer, Arjantin'de Posadas, Fas'ta Iberoamericano olmak üzere pek çok uluslararası gitar festivalinin sanat yönetmenliğini yaptı.

 

CRR'de "Caz Şubatı" etkinliği

25. kuruluş yıl dönümünü kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu "Caz Şubatı" etkinliği kapsamında, caz müziğinin önemli isimlerini konuk edecek.   

Türkiye'ye ikinci kez gelen Norveçli grup Jaga Jazzist, yarın CRR'de sahne alacak. 9 müzisyenden oluşan grup, tanımlanamayan müzik tarzlarıyla caz müzikten elektronika müziğine, postrocktan afrobeat müziğine tınılarıyla dikkati çekiyor. 

Aynı gece, Norveçli gitarist Stian Westerhus, yeni grubu Pale Horses ile sahneye çıkacak.

Ünlü yazar Lev Tolstoy'un torunu olan ve hiç şan dersi almadığı halde güçlü bir sese ve yoruma sahip olan Rus Asıllı İsveçli sanatçı Victorya Tolstoy da program kapsamında 10 Şubat'ta CRR'de dinleyiciyle buluşacak.

"!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali" 

"!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali", 13 Şubat'ta başlayacak. 

Bu yıl 13.'sü düzenlenen organizasyonda, dünyanın en önemli festivallerinde büyük ilgi görmüş filmlerin Türkiye galaları yapılacak.  

Film gösterimlerin yanı sıra, atölye çalışmaları ve çeşitli etkinliklerin de düzenleneceği festivalde, filmler farklı ve güncel temalar altında izleyiciyle buluşacak. 

Devlet ve şehir tiyatroları 

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın ve 8 Şubat'ta  Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?", Cevahir Salon 1'de "Profesyonel", Cevahir Salon 2'de "Son Tango",  Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde, "Kalpak", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Cimri", Küçük Sahne'de "Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş" ile 11 ve 13 Şubat'ta Üsküdar Stüdyo Sahne'de "Michelangelo" adlı oyunlar sahnelenecek. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 8 ve 9 Şubat'ta  Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Şark Dişçisi", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Para", Kadıköy  Haldun Taner Sahnesi'nde "Toros Canavarı", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Buluşma Yeri", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "İsimsiz",  Ümraniye Sahnesi'nde "Yolcu", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Büyünün Gözleri" isimli oyunlar izlenebilecek.

Ayrıca yarın ve 8 Şubat'ta Çevre Tiyatrosu'nda "Metot", 8 Şubat'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde "Hadi Öldürsene Canikom", 8 ve 9 Şubat'ta Zorlu Center PSM Drama Sahnesi'nde "Ayrılık", yarın Kenter Tiyatrosu'nda "İyi Geceler Desdemona (Günaydın Juliet)", yarın KKM Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde "Kimsenin Ölmediği Günün Ertesiydi", 10 Şubat'ta Salon İKSV'de "Evim! Güzel Evim!" isimli oyunlar tiyatroseverlerin karşısında olacak.

Gelenekselden çağdaşa, alternatiften popülere farklı sanat dallarına ev sahipliği yapacak "26. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları" kapsamında, 11 Şubat'ta "Kim Korkar Hain Kurttan" oyunu sahnelenecek. Amerikan tiyatrosunun önde gelen yazarlarından Edward Albee'nin başyapıtı olarak kabul edilen oyun, Hira Tekindor yönetiminde Zerrin Tekindor ve Tardu Flordun'un performanslarıyla ENKA'nın konuğu olacak. 

Sergi

İngiliz sanatçı Marc Quinn'in "Aklın Uykusu" isimli kişisel sergisi, 8 Şubat'ta Beyoğlu'ndaki Arter'de sanatseverlerin ziyaretine açılacak. 

Küratörlüğünü Selen Ansen üstlendiği sergide, Quinn'in 2000 yılından bu yana yaptığı 30'dan fazla eseri yer alacak.  

Sanatçının, Arter'in giriş bölümüne yerleştirilecek "The Origin of the World - Cassis Madagascariensis" isimli anıtsal ölçekteki deniz kabuğu heykelinin de görülebileceği sergi, 27 Nisan'a kadar ziyarete açık kalacak. 

Danimarkalı Bente Christensen-Ernst'in "Sınırda" isimli resim sergisi, yarın Teşvikiye Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak. 

Yaşamını ve sanat çalışmalarını Antakya ve Danimarka'da sürdüren sanatçının hiperrealist resimleri, sanatseverleri, farklı coğrafyalardaki gündelik hayatın çarpıcı renkleri arasında bir yolculuğa çıkaracak.

Bente Christensen-Ernst'in, doğu ve batı kültürlerinin iç içe geçtiği yapıtlarında devleşen obje ve figürleri, göz alıcı renklerinin yanı sıra, hareket duygusunun baskın olduğu güçlü kompozisyonlar içerisinde fazlasıyla seyretme arzusu uyandırıyor. 

Sanatçının son yaptığı eserleri arasında, "Hüzn-ü İstanbul", "Lale", "İstanbul Fatih", "İstanbul Nişantaşı", "Fatma", "Abdulhamit The Third", "Paganini Bülent" ismini verdiği çalışmaları da yer alıyor. 

Sergi, 7 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Çocuklar için

Sihirli baloncuklarıyla izleyen herkesi büyüleyen Fan Yang, Tom&Jerry ile inanılmaz bir deneyim yaşatmak için yarın ile 8 ve 9 Şubat'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde olacak. 

Sabun köpüğü ustası olarak ortaya çıkan ve Almanya'da uluslararası beğeni kazanarak, "yılın sanatçısı" seçilen Fan Yang, 19 kez dünya rekoru sahibi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer aldı. 

Sahne tasarımıyla seyircileri kaynaştıran bir gösteri olan ve gittiği her ülkede kapalı gişe izlenen Bubble Show, her yaştan izleyiciler için uygun eğlenceli, renkli ve interaktif bir gösteri niteliği taşıyor.

Dünyanın en ünlü sirkleri arasında yer alan ve gittiği her ülkede büyük ilgi gören Milano Sirki, yarın ile 8 ve 9 Şubat'ta Vialand Gösteri Merkezi'nde olacak.

Sevimli köpekler, jonklör Angelo, hulo hoop, vahşi Bengal kaplanları, palyaço Rossi, kafes içinde motor şov, tehlike çemberi, komik at gösterisi, halı şov, komik zebra, hava kuşak ve ünlü sihirbaz Yarda, çocuklara keyifli anlar yaşatacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 8 ve 9 Şubat'ta  Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Ali Baba ve Kırk Haramiler", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Edi'nin Annesi Nerede?", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Boncuk", Üsküdar Muhasipzade Celal Sahnesi'nde "Fareli Köyün Kavalcısı", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Çiçek Prenses", Ümraniye Sahnesi'nde"Pırtlatan Bal", yarın ve 13 Şubat'ta Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde "Kedi ile Palyaço", Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde yarın ve 13 Şubat'ta "Piti" ile İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda ise Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde 9 Şubat'ta "Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay?" isimli çocuk oyunları sahnelenecek. 

Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde yarın arkadaşlığın önemini anlatan müzikli çocuk oyunu "Mutluluk Çiçeği", Akbank Çocuk Tiyatrosu'nda 8 Şubat'ta "İçerisi Dışarısı" adlı çocuk oyunu izlenebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Jorge Cardoso 11 Şubat'ta Akbank Sanat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement