MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması
21.07.2013 15:54

"PKK’nın sözde asayiş birlikleri polisle çatışmaktadır, militanlar şehirlere inmektedir, sözde üniformalı şekilde geçit törenleri düzenlemektedir, yol kesmektedir, adam kaçırmaktadır; ama Başbakan Mursi’nin derdine düşerek dik durmaktan bahsetmektedir" "Başbakan Erdoğan Mısır’ı konuşmaktadır, Gezi Parkı istismarını sürdürmektedir, sözde çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunmaktadır da nedense bir türlü bölücü terör örgütünün azgınlaşan eylemlerini, Suriye’nin kuzeyindeki tehlikeli durumu gündemine almamaktadır" "Şanlıurfa ilimizin Ceylanpınar ilçesinin tam karşısında bulunan bir Suriye kasabasının PYD terör örgütü tarafından kontrolü ülkemiz adına son derece ağır ve azımsanmayacak bir beka meselesidir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, " PKK'nın sözde asayiş birlikleri polisle çatışmaktadır, militanlar şehirlere inmektedir, sözde üniformalı şekilde geçit törenleri düzenlemektedir, yol kesmektedir, adam kaçırmaktadır; ama Başbakan Mursi'nin derdine düşerek dik durmaktan bahsetmektedir" dedi.

Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın, katıldığı iftar ve açılış programları vesilesiyle yaptığı konuşmalarda, ramazan ayının manevi atmosferini "dedikoduya, gıybete ve tezvirata boğmak için" elinden gelen çabayı gösterdiğini iddia etti.

Bahçeli,"Ağzının kaçan ayarının nelere yol açacağını hesaplamadan önüne koyulan tüm kürsülerde en hafif tabirle bozgunculara taş çıkartırcasına konuşmaktadır" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları savundu:

"Nasıl bir körlük ve nasıl bir vicdansızlıktır ki, Başbakan havalara kaldırdığı, pazarlıklar yaptığı, 'barış ve çözüm' diye yalvar yakar olduğu, ihanetin kubbe taşı olan milletin asıl düşmanlarıyla, vatanın asıl kanlılarıyla sırt sırtadır, ele eledir, gönül gönüledir. Başbakan öylesine şaşırmış ve konuşmalarında ölçüyü o kadar çok kaçırmıştır ki, ağzından çıkanları zannederim duymamakta, duysa bile anlamlandıramamaktadır.

Başbakan'a göre şehitlerimizin ruhu incitilmemektedir. Başbakan Erdoğan, çok seyrek de olsa doğru şeylere temas etmektedir. Şu sözler bizzat kendisine aittir: 'Şehitlerine ve gazilerine sırtlarını dönenler, onlara yüz çevirenler vatanlarına, bayraklarına, mensubu oldukları milletlere yüz çevirmişlerdir.' O halde Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı kendi sözleriyle çelişmiş ve suçüstü yakalanmıştır. Zira Başbakan Erdoğan'ın, vatana, bayrağa ve millete yüz çevirdiğini cümle alem çoktan öğrenmiş, hatta sağır sultan bile işitmiştir."

-Tencere tava

Devlet Bahçeli, "Şu çirkinliğe, şu edepsizliğe bakınız ki, elinde silah taşıyanlar barış yanlısı, tencere tava bulunanlar kamu düzenini bozan suçlulardır. İşte burası sözün bittiği yerdir" dedi.

Erdoğan'ın her beyanatının istismara dayalı ezber ve klişe ifadelerle dolu olduğunu ileri süren Bahçeli, şunları söyledi:

" Recep Tayyip Erdoğan'ın gücü teröriste değil, katillere değil, şehir ve dağ eşkıyalarına değil; masum şekilde demokratik tepkisini gösterenlere yetmektedir. Bu gidişle tencere ve tavanın yasaklanması, üretiminin azalması herhalde imkansız sayılamayacaktır. Bunun yanında Başbakan, kredi kartına kafayı takmış, faiz lobisinin hop oturup hop kaktığını söyleyerek, bunların ceplerine giren paranın artık girmediğini sevinç içinde duyurmuştur. Nasıl ve hangi yollarla hesaplandığı meçhul olan 642 milyar lira tutarındaki bir astronomik meblağa göz dikmiş faiz lobisinin buna ulaşamadığını da ilave olarak iddia etmektedir. Kredi kartı felaketini Türk milletine hediye eden bir siyasi zihniyetin, şimdi kalkıp da bundan şikayet etmesi traji komiktir.

Başbakan Erdoğan'ın her beyanatı istismara dayalı ezber ve klişe ifadelerle doludur. Sürekli aynı eksende konuşmalar yapan, sürekli aynı noktalara temas eden, sürekli kafa karıştırmak ve aldatmak için çırpınan bu zihniyetin iyi niyetli olmadığı tüm çıplaklığıyla ortadadır. Başbakan Mısır'dan girmekte Suriye'den çıkmaktadır. Gezi Parkı'yla ilgili hayal mahsulü açıklamalarını, süreç ihanetiyle ilgili sarsak ve sancılı düşünceleriyle devam ettirmektedir. Başbakan kimi zaman sözde dört dörtlük Alevi, kimi zaman dört dörtlük Mısır yanlısı, kimi zaman dört dörtlük çözümcü, kimi zaman dört dörtlük pazarlıkçı, kimi zaman da dört dörtlük demokrasi aşığı olarak hayret verici bir geniş repertuvara sahip olduğunu hezeyanlar içinde göstermeye çalışmaktadır."

Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı'nı istismar ettiğini ve bunu sürdürdüğünü savunan Bahçeli, "Başbakan Erdoğan Mısır'ı konuşmaktadır, Gezi Parkı istismarını sürdürmektedir, sözde çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunmaktadır da nedense bir türlü bölücü terör örgütünün azgınlaşan eylemlerini, Suriye'nin kuzeyindeki tehlikeli durumu gündemine almamaktadır. Görüldüğü kadarıyla Başbakan PKK'yı kızdırmamak için hep alttan almayı benimsemiştir" ifadelerini kullandı.

- Terör örgütü tehdidi

MHP Genel Başkanı bahçeli, terör örgütünün hükümeti tehdit ettiğini ancak Başbakan Erdoğan'ın sessizliğe gömüldüğünü öne sürdü

Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"PKK'nın sözde asayiş birlikleri polisle çatışmaktadır, militanlar şehirlere inmektedir, sözde üniformalı şekilde geçit törenleri düzenlemektedir, yol kesmektedir, adam kaçırmaktadır; ama Başbakan, Mursi'nin derdine düşerek dik durmaktan bahsetmektedir. Sormak lazımdır ki, Başbakan terörün karşısında iki büklüm olduğunu ne zaman görecektir? İmralı canisinin tesir ve çekim alanına kapılıp görme, duyma ve sezme hasletlerinin kaybolduğunu ne zaman anlayacaktır? Başbakan Erdoğan bölücü teröre ve bebek katiline arayıp da bulamadıkları çok geniş imkanlar sunmuştur. PKK terör örgütü meydanı boş bulmuş, küstahlıklarında dur durak bilmeksizin ilerleme kaydetmektedir. Ve öyle bir sürece gelinmiştir ki terör örgütü sınırlarımızın hemen yanı başında özerk bir yönetim kuracak kadar şımarmıştır.

Hiç şüphesiz Suriye'nin kuzeyinde cereyan eden hadiseler Türkiye için büyük bir risktir. PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Türkiye'nin güney sınırının mücavir alanlarında hakimiyet kurmuş, geçtiğimiz günlerde Rasulayn'ı ele geçirmiştir. Irak'ın kuzeyinden sonra ikinci bir özerk bölgenin çatısı oluşturulmuş, kapısı açılmıştır. Allah korusun ama böyle giderse üçüncü sırayı Türkiye alacaktır. Şanlıurfa ilimizin Ceylanpınar ilçesinin tam karşısında bulunan bir Suriye kasabasının PYD terör örgütü tarafından kontrolü ülkemiz adına son derece ağır ve azımsanmayacak bir beka meselesidir."

Son gelişmelerin, Irak'tan sonra Suriye konusunda da hükümetin milli menfaatleri gözeten etkili ve caydırıcı politikalar izleyemediğini gösterdiğini iddia eden Bahçeli, "Başbakan ve hükümeti, bağımsız Kürdistan'ın Irak parçasının koruyucusu, Suriye parçasının seyircisi, Türkiye parçasının hazırlayıcısı olarak ihanette son sınıra, son etaba, son hıza yaklaşmıştır" iddiasında bulundu.

"Suriye'nin kuzeyinde yaşanan kaos, AKP'nin Esad'la girdiği inadın ve sonuçsuz cebelleşmenin eseridir" diyen Bahçeli, Beşşar Esed'in hala işbaşında olduğunu, Suriye ordusunun da ülke çapındaki denetim ve etkinliğini derinleştirerek genişlettiğini vurguladı.

Bahçeli, "Diğer yandan, 'Ortadoğu'yu biz yeniden inşa edeceğiz, bu coğrafyada biz oyun kurucu olacağız, değişimin öncüsü olacağız' diyerek boş boş konuşan Dışişleri Bakanı, Türkiye'yi nasıl bir kötürüm hale düşürdüklerini ne zaman kabullenecektir?" diye sordu.

Türkiye'nin dış politikasının çöktüğünü savunan Bahçeli, "Başbakan Erdoğan da kendi acınacak halini kenara itmiş Mısır'ın Adeviyye Meydanı'nda toplananlara merak salmıştır. Türkiye'nin gerçeklerinden koparak başka coğrafyalarda kahramanlığa soyunan Sayın Erdoğan'ın başımıza büyük belalar açması, kendisiyle birlikte Türk milletini de altından kalkılamayacak badirelere mahkum etmesi artık an meselesidir" dedi.

- "Hükümet kararlılığını göstermeli"

Bahçeli, Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere karşı şu önerileri sundu:

"Suriye sınır bölgemizde PKK otonom bölgesinin resmiyet kazanmasını önlemek, ilanını engellemek karşımızdaki en acil meseledir. Hükümet bu konuda kararlılığı göstermeli, alacağı tedbirler ile atacağı adımları ilan etmelidir. Türkiye Suriye'nin kuzeyinde özerk yönetim kurulmasına askeri güçle müdahale edeceğini açıklamalıdır. Bu amaçla, askeri caydırıcılığının gereği olan hazırlık ve tedbirlerin sınır bölgelerimizde ve arazide fiili uygulamasına geçilmelidir. Barzani, Suriye'deki PKK unsurlarına olan tüm desteğini kesmesi konusunda açık bir dille uyarılmalıdır. Başbakan teröristlerle pazarlıkları sonlandırmalı, süreç rezaletini bitirmeli; gelişmeleri şeref ve siyasi namus ölçeğinde dürüstçe ele alarak aklını başına almalıdır.

Bağımsız Kürdistan'ın kurulması için büyük bir gayret ve çaba vardır. Irak, Suriye, İran ve Türkiye'den koparılacak dört parçalı topraklar üzerinde yeni bir devlet harıl harıl inşa edilmektedir. Ne acıdır ki, Başbakan tüm bu olup bitenlere onay vermiş gibi tepkisizdir. Türkiye'nin bir bölgesi sözde kuzey Kürdistan olarak lanse edilmektedir. Ama hükümetten hiçbir itiraz ve karşı çıkış gelmemiştir.  PKK terör örgütü Doğu ve Güneydoğu'da eylem üstüne eylem yapmaktadır. Hatta sözde şehit mezarlıkları açmakta, bölünme için yoğun bir alt yapı hazırlamaktadır."

-"Kürt kökenli kardeşlerim bunlardan rahatsız"

Bahçeli, "Ne var ki, Kürt kökenli kardeşlerimin büyük çoğunluğu bunlardan rahatsızdır" dedi ve "Şahsıma ulaşan, mesaj gönderen, aracılarla haber ulaştıran çok sayıda Kürt kökenli kardeşim 'biz bölünmek istemiyoruz' kararlılığında ve iradesindedir" görüşünü dile getirdi

Bahçeli, "Kürt kökenli kardeşlerim PKK'nın hain emellerinden, AKP ve BDP'nin dışlayıcı ve İmralı canisi merkezli siyasetinden bunalmıştır. Daha da önemlisi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından herhangi bir şikayetleri de yoktur. AKP-BDP ve PKK arasına sıkışan kardeşlerim ses beklemekte ve uzanacak el istemektedir. Bana kadar gelen bu talepleri Başbakan görmemekte midir?" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

Şırnaklı, Hakkarili, Diyarbakırlı, Bingöllü, Bitlisli, Adıyamanlı, Ağrılı, Vanlı ve Tuncelili çok sayıda Kürt kökenli kardeşim ayrılığa kapalı, bölünmeye karşıdır. Kız alıp veren, İstanbul'da, İzmir'de, Mersin'de, Antalya'da ve yurdumuzun daha birçok yerinde ikamet eden, iş yapan, meslek edinen, yuva kuran, ekmeğini kazanan Kürt kardeşlerim 'artık yeter' demektedir. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da yerleşik ya da çoluğunun çocuğunun rızkı için ülkemin her tarafına giden, yerinden yurdundan olarak göç yoluna çıkan Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi hain terör örgütü PKK değildir.

Kürt kökenli kardeşlerimin sesi çıkmıyor diyerek bunlara potansiyel PKK'lı muamelesi yapılması tarihi bir hata olacaktır. Bu kardeşlerim, bu vatandaşlarım seslerini çıkarmalı, teröre, feodal kalıntılara, millet altı yapılanmalara güçlü bir tepki göstermelidir. Biz onların samimiyetine inanıyor ve hepsini kucaklıyoruz. Bir de buluşan, Türk milletinde kucaklaşan kökü, mezhebi ne olursa olsun tüm kardeşlerimizi, tüm vatandaşlarımızı bağrımıza basıyoruz. İnancım odur ki, Türk milleti yapay ayrımlara, sinsi çabalara fırsat vermeyecek, bilhassa Kürt kökenli kardeşlerim beraberlik hukukunu sonsuza kadar sadakatle sürdürecektir."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması - Son Dakika


Advertisement