Potanın Kralı Fenerbahçe - Son Dakika
Spor

Potanın Kralı Fenerbahçe

Potanın Kralı Fenerbahçe

2017'de Cumhurbaşkanlığı kupası, Süper Lig ve Euroleague'de mutlu sona ulaşan sarı-lacivertliler büyük bir alkışı hak etti.

31.12.2017 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERKAN AYRAÇ
THY Euroleague'de mutlu sona ulaşarak tüm Türkiye'yi sevince boğan sarı-lacivertliler bir ilki gerçekleştirdi. Sırp Coach Obradovic ise 'Yılın Başantrenörü' ödülünü 3. kez alarak tarihe geçti.
Fenerbahçe Doğuş, Avrupa'da destan yazarak Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı. THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Yunanistan'ın Olympiakos ekibini 80-64 yenerek şampiyonluğa ulaşan sarı-lacivertliler, bir ilke imza attı. Başantrenör Zeljko Obradovic ise Yılın Başantrenörü ödülüne layık görüldü. Sırp çalıştırıcı, bu ödülü 3 defa alarak tarihe geçti.
Sarı-lacivertli takımın başarısı bununla bitmedi. Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Beşiktaş Sompo Japan'a 4-0'lık üstünlük sağlayan ve sezonu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe, 33. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da müzesine götürdü.
*Erkekler Türkiye Kupası'nın finalinde, Anadolu Efes'i 75-66 yenen Banvit, tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürdü.
*Kadınlar Avrupa Kupası finali rövanş maçında Bellona AGÜ'yü 63-58 yenen Yakın Doğu Üniversitesi, Avrupa şampiyonu oldu.
*Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Dinamo Kursk'a 77-63 mağlup olan Fenerbahçe, turnuvayı 2. tamamladı.
* FIBA Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'inde Banvit, Tenerife'ye 63-59 yenilerek turnuvayı 2. bitirdi.
* Billyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe'ye 3-2 üstünlük sağlayan Yakın Doğu Üniversitesi, şampiyon oldu.
*2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası İstanbul'da sona erdi. Türkiye, son 16 turunda İspanya'ya 73-56 mağlup olarak elendi.
*TÜBAD Başkanı, eski milli sporcu ve milli takım antrenörü Mehmet Baturalp 81 yaşında hayatını kaybetti.
*Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Büyük Britanya'yı 76-69 yenen Türkiye zirveye çıktı.
*All- Star 2017, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapıldı. Asya Karması, Avrupa Karması'nı 140-135 yendi.
Kartal 3. yıldızı taktı

Beşiktaş, toplamda 15. kez mutlu sona ulaştı ve 3. yıldızı kaptı. Kartal, Şampiyonlar Ligi gruplarından lider çıkarak bir ilki başardı.
Süper Lig'de 2016-17 sezonu Beşiktaş'ın şampiyonluğuyla bitti. Siyah-beyazlılar bu başarısıyla 15. şampiyonluğuna ulaştı ve 3. yıldızı taktı. Başakşehir 2. sırada yer alırken, Fenerbahçe averajla 3., Galatasaray 4. oldu. Adana, Gaziantep ve Ç. Rize ise TFF 1. Lig'e düştü.
Beşiktaş fırtınası Avrupa'da devam etti. Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş, G Grubu'nu namağlup lider bitirdi. Kartal ilk kez bir üst tura adını yazdırdı. Galatasaray Östersunds'a, Fenerbahçe Vardar'a elenerek Avrupa Ligi'nde gruplara kalamadı. Konya ile Şampiyonlar Ligi ön elemesini geçemeyen ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden Başakşehir gruplardan çıkamadı.
*Ampute Futbol Milli Takımı, İstanbul'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın final maçında İngiltere'yi 2-1 yenerek şampiyon oldu. Şampiyonanın finali Vodafone Park'ta oynanırken 40 bin seyirci millilere destek verdi.
*Atiker Konyaspor, hem Ziraat Türkiye Kupası'nı hem de Turkcell Süper Kupası'nı müzesine götürdü.
*TFF 1. Lig'de Sivas ve Yeni Malatya doğrudan, Göztepe ise play-off sonunda Süper Lig'e çıktı.
*UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Medya Komitesi Başkanlığı'na seçilirken aynı zamanda Stadyum ve Güvenlik Komitesi Başkan Vekili görevini de üstlendi.
*Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yerine Lucescu getirildi.
* Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, 81 yaşında hayatını kaybetti.
*G. Saray'da Tudor'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Fatih Terim oturdu.
Yeni Bolt, Guliyev!

Milli atlet, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede zirveye çıkarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Guliyev ayrıca Süper Lig finallerinde 100 metreyi 9.97'de koşarak, 10 saniyenin altına inen 3. beyaz atlet unvanını aldı
16. Dünya Atletizm Şampiyonası, İngiltere'de düzenlenirken Ramil Guliyev ile tarihindeki ilk altını kazanan milli takım, ilk kez bir dünya şampiyonasında birden fazla madalya aldı. Guliyev, erkekler 200 metre finalinde 20.09'luk derecesiyle birçok yıldız atleti geride bıraktı. Türkiye 4x100 bayrak mücadelesinde finale kalmayı başararak 7. oldu. Erkekler 400 metre engellide 2. olan Yasmani Copello Escobar da tarihi başarıda pay sahibi oldu.
*Turkcell Süper Lig Finalleri'nde ENKA, kadınlar ve erkeklerde şampiyon oldu. Fenerbahçe'den Guliyev, 100 metreyi 9.97'de koşarak, 10 saniyenin altına inen 3. beyaz atlet unvanını aldı.
*10. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, tarihinin en yüksek skorunu elde ederek 46 puan topladı.
*24. Gençler Avrupa Şampiyonası İtalya'da yapıldı. Erkekler 4x400 metre bayrak takımı, finale yükselerek tarihe geçti.
*Avrupa Gençler Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Fenerbahçe, hem kız hem de erkeklerde şampiyon oldu.
*24. Avrupa Kros Şampiyonası'nda Türkiye, erkeklerde Kaan Kigen Özbilen, kadınlarda ise Yasemin Can'ın kazandığı altın madalyaların yanı sıra erkeklerde takımca şampiyon oldu.
* Aslı Çakır, doping nedeniyle ömür boyu pistlerden men edildi.
Vakıfbank zirvede
*VakıfBank, Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final maçında Imoco Volley'i 3-0 yenerek kupayı şampiyon tamamlarken, Eczacıbaşı VitrA üçüncü oldu. Sarı-siyahlılar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda ise Rexona-Sesc takımını 3-0 devirdi ve zirveye çıktı.
* Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde Galatasaray'ı 3-0 yenen Fenerbahçe, seriyi 3-0 kazanarak şampiyon oldu ve kupayı 5. kez müzesine götürdü. Efeler Ligi'nde ise Arkas Spor karşısında seriyi 3-1 alan Halkbank 8. kez şampiyonluğa ulaştı.
*CEV Kadınlar Challenge Kupası'nda Bursa Büyükşehir Belediye şampiyon oldu.
*Fenerbahçe Asbaşkanı ve Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay 56 yaşında vefat etti.
*Dünya 23 Yaş Altı Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye, altın madalyanın sahibi oldu.
*Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Sırbistan kupayı kaldırırken, Türkiye bronz madalyanın sahibi oldu.
*Spor Toto Kadınlar Şampiyonlar Kupası'nı, Fenerbahçe'yi 3-0 yenen VakıfBank kazandı. Erkeklerde de Halkbank'ı 3-1 mağlup eden Fenerbahçe mutlu sona ulaştı.
*Erkekler Kupa Voley final maçında Maliye Piyango'yu 3-2 mağlup eden Halkbank, kadınlarda da Eczacıbaşı Vitra'yı yenen Vakıfbank şampiyon oldu.
Cep Herkülü'nü kaybettik

*Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, hayatını kaybetti. Karaciğer naklinin ardından tedavisi süren Süleymanoğlu, 50 yaşında yaşamını yitirdi. Kariyerinde 3 olimpiyat, 7 dünya ve 6 Avrupa şampiyonluğu bulunan Süleymanoğlu, 46 kez dünya rekoru kırdı. Cep Herkülü lakabıyla anılan efsanevi sporcu, ayrıca 1984 yılında 16 yaşındayken, silkme kategorisinde vücut ağırlığının 3 katını kaldıran 2. halterci olarak tarihe geçti.
*Avrupa Halter Şampiyonası'nı Türkiye 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 9 madalya ile bitirdi.
TENİS
TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda Ukraynalı Elina Svitolina, erkeklerde ise Hırvat Marin Cilic mutlu sona ulaştı. Öte yandan çiftlerde İtalyan Motti ile yarı finale yükselen Tuna Altuna, ATP seviyesinde bir turnuvada son 4'e kalan ilk Türk oldu.
GÜREŞ

Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye, 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalyayla tamamlayarak, 1949'dan sonraki en büyük başarısını elde etti. Yasemin Adar, üst üste 2. kez şampiyon olarak bir ilki başardı. Dünya Şampiyonası'nı ise 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalyayla tamamlayan Türkiye, 55 yıl önce elde ettiği başarıdan sonraki en iyi derecesine ulaştı. Son iki Avrupa Şampiyonası'nda altın alan Adar, dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk kadın güreşçi olarak tarihe geçti.
KIRKPINAR

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, finalde Orhan Okulu'yu yenen İsmail Balaban kazandı.

YÜZME

*Dünya Bedensel Engelliler Yüzme ve Halter Şampiyonası'nda Beytullah Eroğlu, erkekler 50 metre kelebekte şampiyon olurken, 50 metre sırtüstünde ise bronz madalya elde etti.
*Dünya Masterler Şampiyonası'nda Ahmet Nakkaş, erkekler 100 metre serbestte şampiyona rekoru kırarak altın madalyaya ulaştı.
*Türkiye 23 Yaş Altı Sualtı Hokeyi Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'nda Fransa'yı 3-1 yenerek 2. kez adını zirveye yazdırdı.
*Türkiye Erkek Sualtı Hokeyi Milli Takımı Avrupa şampiyonu oldu.
MARATON
Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Abraham Kiprotich, kadınlarda ise Ruth Chepngetich kazandı.
OLİMPİYAT
*İşitme Engelliler Olimpiyatları Samsun'da yapıldı. Türkiye ilk kez ev sahipliği yaptığı olimpiyatlarda tarihi bir başarıya imza atarak, 46 madalya kazandı.
*2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde Aydan Karakulak, snowboard kızlar büyük slalom finalinde bronz madalya kazandı ve EYOF'un kış organizasyonlarında kürsüye çıkan ilk Türk sporcu oldu.
ESKRİM

*Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonası'nda İbrahim Ahmed Acar, kılıç kategorisinde altın madalya alarak, Türkiye'ye eskrim tarihindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandırdı. Acar, Dünya'da da mutlu sona ulaşarak bir ilki daha başardı. - 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda, Kadın Kılıç Milli Takımı altın madalya kazanarak 94 yıllık eskrim tarihinde, takımlarda ilk Avrupa şampiyonluğuna imza attı.
CİMNASTİK
Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) tarafından, düzenlenen Dünya Challenge Kupası'nda İbrahim Çolak, halka aletinde altın, Ferhat Arıcan, paralel aletinde gümüş, Ahmet Önder yer ve halka aletinde bronz madalya aldı.
BOCCE
*Kahramankazan Belediye Avrupa üçüncüsü olarak bu alanda Türkiye'ye madalya kazandıran ilk kulüp unvanını elde etti.
*Dünya Kadınlar Bocce (Petank) Şampiyonası'nda Hilal Çaputlu bronz alarak madalya kazanan ilk sporcu unvanını aldı.
AT YARIŞI

*91. Gazi Koşusu'nu Oğuz Yalçın'ın sahibi olduğu, Ahmet Çelik'in jokeyliğini yaptığı "Piano Sonata" adlı safkan kazandı.

SATRANÇ

*Satranç Milli Takımı, 2017 Dünya Takımlar Şampiyonası'nda 5. olarak, Türk satranç tarihinin en büyük başarısını aldı.

BİSİKLET
53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu BAE Takımı Emirates'in İtalyan bisikletçisi Diego Ulissi kazandı.
RALLİ

Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa Ralli Şampiyonası'nda takımlar klasmanını 153 puanla zirvede tamamlayarak Türkiye'ye takımlardaki ilk şampiyonluğunu getirdi.

]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Potanın Kralı Fenerbahçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement