CHP Samsun İl ve İlçe Örgütleri Tarafından Deprem Bölgesine Gönderilecek Yardım Tırı Yola Çıktı - Son Dakika
Yerel

CHP Samsun İl ve İlçe Örgütleri Tarafından Deprem Bölgesine Gönderilecek Yardım Tırı Yola Çıktı

CHP Samsun il örgütü ve 17 ilçe örgütünün bir araya gelerek depremden etkilenen vatandaşlar için hazırladıkları yardım paketleri, CHP Atakum ilçe örgütü önünden tıra yüklenerek Malatya’ya doğru yola çıktı.

10.02.2023 16:38  Güncelleme: 16:45

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

CHP Samsun il örgütü ve 17 ilçe örgütünün bir araya gelerek depremden etkilenen vatandaşlar için hazırladıkları yardım paketleri, CHP Atakum ilçe örgütü önünden tıra yüklenerek Malatya'ya doğru yola çıktı.

Samsun CHP il örgütü ve 17 ilçe örgütü bir araya gelerek, depremzedelere iletilmek üzere toplanan yardımları Malatya'ya gönderdi. CHP il ve ilçe örgütleri tarafından yüklenen yardım kolilerinin CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'ya teslim edileceği bildirildi.

"YARDIM KOLİLERİMİZİ İMECE USULÜ TOPLADIK GÖNDERİYORUZ"

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, şunları söyledi:

"Biz CHP Samsun il örgütü olarak, 17 ilçemizle birlikte Samsun'un dört bir bucağında özellikle deprem felaketinden etkilenen illerimize yardımlar topladık. Tırlarımızı hazırladık. Bugün de tırlarımızdan birini yükledik, Malatya bölgesine gönderiyoruz. Yokluklarını acılarını bir nebze olsun dindirebilirsek, imece usulü topladığımız bu yardımları tırları, oraya gönderip bir nebze destek olabilirsek bizim için, en önemli görev olacak.  Buradan gıda yardımları gönderiyoruz. Ayni yardımlar, giyecek gönderiyoruz. Kadın, genç, erkekler için kıyafetler gönderiyoruz. Çocuk bezleri gönderiyoruz. Hijyen malzemeleri gönderiyoruz. Her şeye rağmen buradan biz milli mücadelenin başladığı Samsun'dan yüreğimizi gönderiyoruz Malatya'ya, sevgilerimizi gönderiyoruz. Geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz ve CHP Samsun il örgütü olarak, kadın kollarımızla gençlerimizle, dayanışma içerisinde bütün çevremizle birlikte, bu dayanışmamız devam edecektir. Bundan sonra tırlar göndermeyi, yüreğimizi onlara göndermeye devam edeceğiz."

"TÜM SİYASİ KAYGILARDAN UZAK DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

CHP Atakum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Diyar Dağ şöyle konuştu:

"CHP'nin tüm örgütleri şu anda deprem bölgesindeki depremzedelere yaralılara, ulaşmak için cansiperane çalışıyorlar. Bundan sonra bütün yardım şekilleriyle elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Buraya gelen, Samsun'a gelen çevre illere gelen, depremzedeler içinde çalışmalarımızda devam edecek. Bugün elimizden bu geliyordu, her zaman dayanışma içinde birlik içinde, yaralarımızı ancak böyle sarabiliriz ancak böyle bugünleri geride bırakabiliriz. Ama tabi ki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu denli yaşanan böyle bir olayın unutulmaması için de siyasi olarak elimizden geleni yapacağız. Bu tırımız Malatya'ya gidiyor. Malatya'da milletvekillerimiz tırlarımızı karşılayacaklar. Tüm siyasi kaygılardan uzak bir şekilde, Atakum ilçe başkanlığımızı Atakum ilçe başkanlığımızı afet koordinasyon merkezi haline getirdik. Bütün yardımları üç gündür  burada toparlıyoruz. Yardımları toparlamaya devam edeceğiz. Tırlarımızı yola çıkarmaya devam edeceğiz. Burada gördüğünüz gibi arkadaşlar üç gündür, ben burada 200-300'den fazla farklı yüz gördüm ve bunlar bütün siyaseti bir kenara bırakıp, sadece ülkemizin dayanışması için, örgütlü bir mücadele için buraya gelen genç arkadaşlarımız var. Tüm Atakum halkına, Atakum'daki genç arkadaşlarıma Atakum ilçe başkanlığında yardım ve dayanışmaya davet ediyoruz."

"SAMSUN'DAN UMUDU GÖNDERİYORUZ"

CHP Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Öykü Özkan, "İl başkanım, ilçe gençlik kolları başkanım da söyledi, tırımızı yükledik, yüklemeye de devam ediyoruz. Tabi ki ne kadar yardım olur ne kadar yaraları sarar bilemiyoruz ama bir nebze olsun umudu göndermek için Samsun'dan gün birlik günü hep birlikte çalışmaya ve çabalamaya devam edeceğiz" dedi.

"DEPREMZEDELERE EVLERİMİZİN KAPISINI AÇTIK"

CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Yurttan Güneysu şunları söyledi:

"Dört sabah korkulara uyanıyoruz. Maalesef korkunç bir felaket yaşadık. Biz CHP olarak, genel merkez yönetim kademesi, milletvekillerimiz, MYK üyelerimiz, 81 ilde ve ilçede müthiş bir çabayla mücadele ediyoruz çünkü biz isteriz ki çalışmaya başladığımızda 19 Mayıs şehrinde gurur duyuyorum hemşerilerimle. Dört gündür Samsun halkı, malzeme, gıda, çocuk maması, deprem bölgesinde ihtiyaç ne varsa, yetiştirmeye çalışıyorlar. Belediyemiz aracılığıyla, hayal ettiğimiz planladığımızın, üzerinde destek ve yardım var. Şehrimize gelen depremzedeler var. Onlara da biz evlerimizin kapısını açtık. Boş daireler bulduk. Onları orada huzur içinde yaşamaları için çabalıyoruz. Bu kötü günleri hep beraber dayanışmayla sona erecek. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak CHP kadınları erkeklerle bütün örgütümüzle varız."

"ACILARI BAL EYLEMEK İÇİN BURADYIZ"

Atakum CHP kadın kolları başkanı Emine Kandemir, "Biz deprem anından bugüne kadar acı içindeyiz. Acıları bal eylemek için varız. Acıları bal eyledik. Bir nebze yardımımız olduysa oradaki vatandaşlara, ne mutlu bize.  Bizim de onlarla birlikte uykularımız kaçtı. Gençlerimizle kadınlarımızla, ilçe ve il örgütlerimizle birlikte Samsun tek yürek" dedi.

CHP Samsun İl ve İlçe Örgütleri Tarafından Deprem Bölgesine Gönderilecek Yardım Tırı Yola Çıktı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel CHP Samsun İl ve İlçe Örgütleri Tarafından Deprem Bölgesine Gönderilecek Yardım Tırı Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement