Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

OSMANİYE Neva Musiki Cemiyeti Cebelibereket Kültür Merkezi'nde konser verdi.

25.05.2013 15:20

/////////

neva Musiki'den konser

OSMANİYE Neva Musiki Cemiyeti Cebelibereket Kültür Merkezi'nde konser verdi. Osmaniye Neva Musiki Derneği Başkanı Nazım Günay, konser öncesi yaptığı konuşmada "Amacımız ecdadımızdan telaffuz ve özellikleri itibarıyla dünyada bir benzeri bulunmayan Klasik Türk Musikimizi orijinalliğini bozmadan gelecek nesillere taşımak. Tabii ki bu ulvi vazifeyi yaparken siz değerli dinleyicilerimizin teveccüh, destek ve katkıları inkar edilemez. Sadece burada bulunmanız bile bize güç ve şevk vermektedir" dedi. Başkan Günay'ın konuşmasının ardından konserin hazırlanmasında katkı ve desteklerini esirgemeyen sponsor firmalara teşekkür plaketi verildi. Daha sonra başlayan ve iki bölüm halinde sunulan konserde Segah, Süz-i Dil ve Muhayyerkurdi eserler şef Cevdet Cömertpay yönetiminde seslendirildi. 30 eserin koro ve solo olarak seslendirildiği etkinlik musiki severlerin coşkulu alkışları ile son buldu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(25.5.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////////////////////////////////

Minikler hünerlerini sergiledi

MERSİN'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Okul Öncesi Eğitim Şenliği büyük ilgi gördü. Minikler sundukları gösterilerle alkışlandı. Mersin Marina'daki amfi tiyatroda gerçekleştirilen şenliğe Vali Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, okul öncesi eğitimin bir özveri ve sevginin eseri olduğunu belirtti. Gül, Mersin'in okul öncesi eğitimde 2010'da Türkiye'de 49'uncu sıradayken, yapılan çalışmalar sonucunda 2011'de Türkiye 10'uncusu, 2012'de de Türkiye 1'incisi olduğunu vurguladı. 2013'de ise büyükşehirler içerisinde Türkiye birincisi olduklarını ifade eden Gül, "Sayın Valimize bu konuda çok teşekkür ederim. Sayın valimizin desteklerinin sadece söz ile kalmadı. Başkanı olduğu ilimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı her gün 10 bin ana sınıfı ve okul öncesi eğitim çocuğuna kahvaltı desteği veriyor. Dolayısıyla bunun maliyeti her ay 140 bin TL'yi buluyor. Bu destek bizim okul öncesi eğitimdeki başarımızı il geneline yaygınlaştırmamızı sağlayan en önemli etkenlerden biridir" dedi.

Daha sonra söz alan Vali Güzeloğlu, çocukların en değerli varlıklar ve dünyanın en güzel çiçekleri olduğunu söyledi. Güzeloğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Okul öncesi eğitimde Mersin'in bugün Türkiye'de bir marka kent oldu. Mersin, okul öncesi eğitimde Türkiye 1'incisi ve büyükşehirler arasında açık ara en öndeki kenti olmuştur. Bu başarının gerçekleşmesinin sahibi ve buna katkı koyan siz anneler ve babalarsınız. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Böylesi güzel şölenlerde sizlerle buluşmak dileğiyle, böylesi evlatları yetiştirdiğiniz için siz anne ve babalara, onları eğittikleri için öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından sahneye çıkan minikler birbirinden güzel gösteriler sundu. Anaokulu öğrencilerinin sunduğu Kafkas, zeybek, dans, halk oyunları ve jimnastik gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Minikler gösterilerinin sonunda açtıkları Türk bayraklarını da Vali Güzeloğlu'na verdi. Şenlik, kurulan stantların gezilmesiyle sona erdi.

MERSİN, (DHA)

(25.5.2013)

///////////

Danışman öğretmenlere sertifika

MERSİN'de TÜBİTAK Bölge Merkezi İlleri Öğretmen Bilimsel Proje Danışmanlığı Kursu'na katılan öğretmenler sertifikalarını törenle aldı. 18-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen kursa Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Hatay, Maraş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 100 lise öğretmeni katıldı. Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, Doç. Dr. Serap Yalın, Doç. Dr. Ayla Çelik, Doç. Dr. Ali Havare, Doç. Dr. Kenan Söğüt, Doç. DR. Gülşen Avcı, Yrd. Doç. Dr. Nida Palamut Koşar ve Soner Yurtdaş'ın eğitmen olarak görev aldığı kurs boyunca katılımcılara proje hazırlama süreçleriyle ilgili bilgi verildi.

Üç gün süren ve 32 saatlik eğitimi kapsayan kursa katılan öğretmenlere sertifikaları Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonu'nda yapılan törenle verildi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, kurs eğitmeni olan öğretim üyeleri ve kursiyerler katıldı.

MERSİN, (DHA)

(25.5.2013)

//////////////

Kamyonculara müjde

KARAYOLU taşımacılığı yapan tır ve kamyoncuların K Belgesi yenileme süresi 30 Nisan 2014 tarihine kadar uzatıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın konuyla ilgili kararı 23 Mayıs 2013 günü resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, kararı şöyle değerlendirdi: "Karayolu taşımacılığı yapan kamyon ve tırcı esnafının oldukça sıkıntı yaratan bu sorunlarının kısa adı TŞOF Olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile işbirliğimiz neticesinde K Belgesi iptal olanların bu belgeyi yüzde 25 indirimli almaları da sağlandı. Sürenin de 30.4.2014'e kadar uzatılması sevindiricidir."

MERSİN, (DHA)

(25.5.2013)

////////////////

Muhtarlar dertlerini anlattı

TARSUS'ta muhtarlar düzenledikleri yemekle ilçe protokolüne sorunlarını anlattı. Tarsus Muhtarlar Derneği'nce Platin Cafe'de düzenlenen yemeğe Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Muhtar Derneği Başkanı Ömer Özcan ve mahalle muhtarları katıldı. Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Özcan, davete katılan ilçe protokolüne teşekkür ederken, bu toplantıları geleneksel hale getireceklerini söyledi. Yemeğin ardından muhtarlar protokol üyeleriyle sohbet edip, mahallelerinin sorunlarını aktardı.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(25.5.2013)

//////////

Halk oyunları antrenörlük kursu başladı

TÜRKİYE Halk Oyunları Federasyonu'nun Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte organize ettiği 1. Kademe Halk Oyunları Antrenörlük Kursu başladı. 22 Mayıs 3 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek kursa Hakkari, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Mersin ve Osmaniye'den çok sayıda antrenör adayı katıldı. İl Müdürü Ökkeş Demir, kursun açılışında yaptığı konuşmada "Halk Oyunları kültürel değerlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir unsurdur. Bunun bir spor olarak ele alınıp yapılması bir disiplin içerisinde en iyi ve en doğruyu yapabilme adına bir yarış anlamına da gelir. Sizler antrenör olarak önemli bir görevi yerine getirerek değerlerine sahip çıkan, sağlıklı bir gelecek yetiştireceksiniz. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(25.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Sevgi çocukları sahnede

ADANA'da "Sevgiye Uzanan Eller" projesi kapsamında, tiyatro eğitimi alan çeşitli ilköğretim okullarının öğrencileri, hazırladıkları oyunu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sahneledi. Cafer Recai Gizer İlköğretim Okulu öğrencilerinin, eğitmenleri Ozan Sargın yönetiminde sergileği "Töre" adlı oyunu, projeye verdik destekle bilinen Vali Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş da izledi. Ayrıca, Vali Yardımcısı Halis Arslan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü yetkilileri, projeye destek veren gönüllüler, sivil toplum örgütleri temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin izlediği oyunlar büyük beğeni topladı.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Aylin Coş, proje kapsamında 21 Mayıs Salı günü, Seyit Ali Onbaşı, Abdurrahim Karakoç, Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulları, 22 Mayıs Çarşamba günü Gülbahçesi İlköğretim Okulu ile Anadolu Ortaokulu, 23 Mayıs Perşembe günü ise Cafer Recai Gizer ve 125. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerince hazırlanan tiyatro oyunlarının sahnelendiğini belirtti. Aylin Coy, proje ile kentin özellikle yoğun göç alan gecekondu bölgelerindeki ilköğretim çağında bulunan çocuk ve gençleri sanatsal faaliyetlere yöneltmeyi, estetik ve düşünsel yönden daha sağlıklı bir hale gelmelerini sağlamayı, aralarında kaynaşma ve bütünleşmeyi artırmayı hedeflediğini kaydetti. Coş, şöyle devam etti.

"Öğrencilerimizce hazırlanan tiyatro gösterilerinin sonunda, 27 Mayıs Pazartesi günü Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nca protokole yönelik hazırlanan 'Çocuk Hakları' konulu tiyatro gösterisi çok geniş bir katılımla sahnelenecek. Bu tür etkinlikler, Sevgiye Uzanan Eller projesinin amacına ulaşmasına öncülük ederken, projeye verilen desteğin her geçen gün artması bizleri hayli sevindiriyor. Bu konudaki duyarlılığın toplumun tüm kesimlerinde artarak sürmesini diliyoruz."

ADANA,(DHA)

////////

Kadınlar işgücüne kazandırıldı

MERSİN'in Mezitli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce hazırlanan "Zeytinyağından Gelen Temizlik" adlı proje ile 40 işsiz kadın meslek sahibi oldu.

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje ile Mersin'e göç eden sosyal ve ekonomik durumu iyi olmayan kadınların toplumsal hayata ve ekonomik sisteme uyumu amaçlandı. Proje, Tece Merkez Mahallesi'nde yaşayan göçle gelmiş 15-30 yaş arası işsiz kadınları kapsadı. Sabun üretimi ile ilgili mesleki eğitim alan kadınlar, 'Kadının Ekonomik Hayattaki Yeri' ve 'Girişimcilik' seminerleri ile de bilgilendirildi.

Eğitimin sona ermesi nedeniyle projenin çıktısı olan doğal zeytinyağı sabunlarının tanıtımı bir düğün salonunda yapıldı. Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu'ndan sertifikalarını alan kadınlar, kendilerine bu olanağı verenlere teşekkür etti. Mezitli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Avni Taşyürek, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Kadınların sorunlarının farkındayız. Hedefimiz kadınları bilgilendirmek, toplumsal süreçlere dahil etmek ve meslek sahibi olmaları sağlamaktır. Mezitli'ye göçle gelen 40 kadına kentsel yaşamın beraberinde getirdiği çeşitli zorluklara göğüs gerebilmeleri amacıyla hayata geçirilen 'Zeytinyağından Gelen Temizlik' projesiyle mesleki eğitim verildi. Yaklaşık 9 ay eğitim alan kadınlar hem meslek sahibi oldu hem de ekonomik anlamda gelir elde etme şansına kavuştu. Artık iş gücüne atılmanın hayalini kuruyorlar."

Gülhan DEMİRCİ/MEZİTLİ(Mersin),(DHA)

(25.5.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////

Biçerdöverle hasat uyarısı

OSMANİYE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, hububatta hasat döneminin 20 mayısta başladığını belirterek, çiftçilerin biçerdöverle hasatta dikkatli olmalarını istedi. Sağlam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Çiftçilerimizin büyük emek ve masrafla üretmiş oldukları hububat ile diğer ürünlerin, biçerdöverlerle hasat edilmeleri sırasında meydana gelen tane ve sap kayıpları ile tane hasarlarını önlemek üzere, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2013 yılı hasat döneminde de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca görevlendirilen teknik elemanlar tarafından tarla kontrolleri yapılacaktır" dedi.

Hasat öncesinde ve hasat sırasında biçerdöver sürücüleri, biçerdöver sahipleri ile ürün sahiplerinden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "2013 Yılı Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı" doğrultusunda belirtilen hususlara uyulması gerektiğini vurgulayan Müdür Sağlam şöyle devam etti.

ÇİĞ KALKMADAN HASADA BAŞLANILMAYACAK

"Biçerdöver sahipleri, hasat sezonundan önce, biçerdöverlerinin tamir, bakım ve ayarlarını tekniğine uygun bir şekilde yaptırarak, hasada hazır hale getireceklerdir. Biçerdöverlerini operatör belgesi olmayan sürücülere kullandırmayacaklardır. Biçerdöver operatör belgesi olmayan sürücüler, biçerdöverle ürün hasadı yapmayacaklardır. Biçerdöver sahipleri ve operatörleri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce tespit edilen kayıp oranından yüzde 2 fazla dane kayıplarına sebep olmamaya çalışacaklardır. Hasat esnasında ürün sahibi, tarlasının başında bulunacak, kayıpları sık sık kontrol edecek, kayıp tespit ettiğinde operatörü uyaracak, bu uyarıya uymayan operatörü en yakın İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirecektir. Her ürüne göre, hasat zamanı, hassasiyetle belirlenecek, hasat olgunluğuna erişmemiş ürünlerin hasadından kesinlikle kaçınılacaktır."

ÜRÜN KAYBINA CEZA

İbrahim Sağlam, belirtilen konulara uymayarak, ürün kaybına neden olanlar ile görevlilere karşı gelenler hakkında Kabahatler Kanunu'nun 32 ve 40'ncı maddelerine göre 182 ve 88 TL yasal işlem yapılacağını sözlerine ekledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(25.5.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Mezitli'de Suriyeli olmak

SURİYE'deki iç çatışmadan kaçarak Mersin'in Mezitli ilçesine yerleşen binlerce Suriyelinin topluma uyumunu sağlamak amacıyla 'Mezitli'de Suriyeli Olmak' adlı bir proje hazırlandı.

Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), tarafından hazırlanan proje, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Projenin kabul edilmesi durumunda Suriyeli vatandaşlar, gönüllü Türk ailelerle kardeş aile bağı kuracak, Türkçe öğrenme kurslarına gidecek, sportif ve kültürel faaliyetlere katılarak psikolojik destek hizmetleri alacak. Ayrıca iletişim için Kaymakamlık binasında tercümanlık bürosu açılacak.

Yaklaşık 1 yıl sürecek proje hakkında açıklama yapan SYDV Müdürü Kamuran Zengin, şu bilgileri verdi: "Suriyelilerin acılarını paylaşmak ve sıkıntılarına çözüm bulmak amacıyla projeyi hazırladık. Misafirlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Barışın en kısa zamanda ülkelerine gelmesini temenni ediyoruz. Suriyeli vatandaşlarımız bizim misafirimiz olarak kalmaktadır. Biz de konuk severliğimizi gösteriyoruz. Burada kaldıkları sürece karşılaştıkları eğitim, sağlık, oturma izni, iş gibi sorunlar var. Suriyelilerle alakalı sorunları imkanlar el verdikçe çözmeye çalışıyoruz. Bu amaçla yaklaşık 500 bin TL bütçeli 'Mezitli'de Suriyeli Olmak' adlı proje hazırladık. Ümit ediyorum ki projemiz Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından uygun görülerek kabul edilir."

Zengin, Suriyelilerin en kısa sürede huzura kavuşmuş ülkelerine geri dönmelerini umut ettiğinin sözlerine ekledi.

Gülhan DEMİRCİ/ MEZİTLİ(Mersin),(DHA)

(25.5.2013)

///////////////////

'Kadına şiddete son' dediler

MERSİN'in Silifke ilçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü öğrencileri, kadına şiddete karşı bir gösteri düzenledi.

Öğretmenleri Duygu Çakır nezaretinde kadına uygulanan şiddete dikkat çekmek amacıyla özel makyaj yapan öğrenciler, açtıkları pankartlarla da 'kadına şiddete hayır' dedi. Gösteri, Uluslararası Silifke Kültür Haftası kortej geçişinde ilgiyle izlendi. Bölüm öğretmeni Duygu Çakır, yaptığı açıklamada, Silifkelilerin bu konudaki tepkilerinin önemli olduğunu söyledi.

Kadına uygulanan şiddete hayır demenin yanında öğrencilerin makyaj tekniklerindeki yeteneklerini de öne çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Çakır, "Bunu da elimizden geldiğince göstermeye çalıştık" dedi. Çakır, kendilerine destek olan Duvarsız Sanat Tiyatrosu'na da teşekkür etti.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(25.5.2013)

///////////////////

En güzel batırığa ödül

SİLİFKE Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel batırık yemeği yarışması düzenlendi. Belediye personeli tarafından yapılan bin kişilik batırık yarışmayı izleyen vatandaşlara ve yabancı halk oyunları ekiplerine ikram edildi. 6 yarışmacının katılımıyla Kamu-Sen bahçesinde düzenlenen yarışmanın jüri üyeliğini Nazan Kundak, Nesrin Esin, Sariye Köroğlu, Türkan Uğur, Fatma Kırıt ve Sibel Saraç yaptı. Batırığın temizliği, lezzeti ve aroması, renk ve kokusu, kıvamı, malzemenin niteliği, servis şekli, kullanılan kaplar dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda Hülya Atilla birinci, Saadet Akduman ikinci, Zeliha Turaç üçüncü oldu. Birinci yarım altın, ikinci ve üçüncü yarışmacılar ise çeyrek altınla ödüllendirildi.

Silife Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yaptığı konuşmada, batırığın Silifke'de misafirlikte hemen hemen her ev sahibinin ikram ettiği ince bulgurdan yapılan soğuk bir içecek olduğunu, besleyiciliği ve lezzeti ile tanındığını kaydetti. Öngel, batırığın yapılışı hakkında da şunları söyledi:

"Kavrulup havanda dövülmüş fıstık ve susam, salça, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş domates, bulgur ile derin bir kap içerisinde yumuşayıncaya kadar ovulur. Sonra üzerine su dökülerek ezilir ve sulandırılır. İçine tuz, pul biber atılıp, limon sıkılarak servis tabağına konulur. Daha önce mevsimine göre başka bir kapta hazırlanan ince doğranmış salatalık, yeşilbiber, yeşil soğan, marul, maydanoz, nane, patlıcan, lahana haşlaması üzerine ilave edilip servis yapılır" dedi.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(25.5.2013, FOTOĞRAF)

/////////////////////

Silifke'ye kardeş şehir

SİLİFKE Belediyesi ile Belarus Orsha Belediyesi arasında kardeşlik sözleşmesinin ön anlaşması törenle imzalandı.

Silifke Belediyesi Bahçesaray Sosyal Tesislerinde yapılan imza törenine Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Belarus Orsha Belediye Başkanı Nikolai Victorovich Lisovsky katıldı. Belarus Orsha Kardeş Şehir Komite Başkanı İşadamı Tevfik Yıldırım'ın konuşmasıyla başlayan imza töreninde, konuklara Silifke ve Orsha şehirlerini anlatan bir sinevizyon gösteri yapıldı. Silifke ve Orsha Belediye Başkanlarının yaptığı konuşmalardan sonra iki şehir arasında kardeşlik ön anlaşması imzalandı. Almanya Hassloch, Fushe Kosova ve Belarus Orsha kardeş şehirlerinden gelen konuklara

günün anısına bir plaket verildi. Başkan Öngel, yapılan anlaşmayla Orsha ve Silifke arasındaki ticaret, bilim, teknoloji, spor gibi konularda işbirliği yapacaklarını kaydetti.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(25.5.2013)

//////////////////////

Köylü kadınına şiddet eğitimi

MERSİN'de merkez Yenişehir Kaymakamlığı öncülüğünde Jandarma Komutanlığı tarafından hayata geçirilen 'Şiddet Kaderiniz Değil Projesi' kapsamında köylü kadınlara eğitim verildi. Değirmençay Beldesi'nde gerçekleşen eğitime Değirmençay ve Uzunkaş köylerinden kadınlar katıldı.

Şiddeti Önleme İzleme Merkezi'nin (ŞÖNİM) desteğiyle gerçekleştirilen projede kadına şiddeti önlemek, biçimlendirmek ve şiddete maruz kalan mağdurlara karşı yasal haklar konusu ele alındı.

Eğitim toplantısına Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm Ümit Yıldız, Değirmençay Belediye Başkanı Hasan Ay, Sosyal Hizmetler Uzmanı Manolya Karaoğlan, Psikolog Şahnur Jamam, muhtarlar ile öğrenciler ve eğitimciler katıldı. Toplantıda, Şiddeti Önleme ve İnceleme Merkezi'nde görevli Sosyal Hizmetler Uzmanı Manolya Karaoğlan, 6284 sayılı Aile İçi Şiddet Kanunu hakkında bilgi verdi. Avukat Abdullah Bayrak kanunun hukuki boyutu ve yasal hakların oluşumu, Psikolog Şahnur Jamam tarafından da şiddetin kadın ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Dr.Özarslan, kadına şiddet konusunun önemine dikkat çekerek şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu konuyu her kesime duyurarak, daha geniş kitlelere ulaşmak için sizlerle beraber kadına yönelik şiddet konusunun ve sorunların daha çabuk giderilmesi konusunda birlikte koordineli çalışmalar yapmak amacı ile bu toplantıları düzenliyoruz. Projemiz 3 köyümüzde uygulanacak. Amacımız; kırsalda yaşayan kadınlarımıza yönelik, kendi yasal haklarını kullanmalarının önünü açmak ve bilinçlendirmek. Öncelikli olarak, kadınlarımız olmak üzere erkeklere de kadına şiddetle ilgili yasa anlatılmalıdır. Bu yasada kadınlar, kendilerine ne haklar tanılıyorsa bunu bilmelidir."

Gülhan DEMİRCİ/ MEZİTLİ(Mersin), (DHA)

(25.5.2013)

/////////////

Model coşturdu

ULUSLARARASI Silifke Kültür Haftası'nda sahne alan Grup Model, verdiği konserli hayranlarını coşturdu. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde kurulan platformda sahne alan Gurup Model, seslendirdiği şarkılarla müzik dolu anlar yaşattı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Gurup Model'e konser sonrasında Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar tarafından teşekkür belgesi, plaket ve çiçek verildi.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(25.5.2013)

/////////

En iyi Silifke yoğurdu seçildi

ULUSLARARASI Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında en iyi yoğurt yarışması düzenlendi.

Kamu-Sen ilçe temsilciliğinin bahçesinde düzenlenen ve 10 kişinin katıldığı yarışmanın komite başkanlığını Cemil Doğal, jüri üyeliğini ise Nesrin Esin, Zeynel Saraç, Fadime Özmen, Erol Iskar ve Mehmet Onur Bakır yaptı. Yarışma öncesinde Kültür Haftası etkinliklerine katılan Romanya, Kosova, Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan, Rusya Federasyonu'ndan Çuvatistan, Dağıstan, Başkurdistan, İnguşetya ve Türkmenistan'dan halkoyunları ekipleri gösterilerini sundu. Gösterilerin ardından halkoyunları grubu oyuncularına Silifke yoğurdu ikram edildi. Yarışmada ise Sevim Bakır birinci, Teslime Palaz ikinci, Nebiye Şen üçüncü oldu. Birinciye yarım, ikinci ve üçüncüye de çeyrek altın ödülü verildi. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Silifke'nin ünlü yoğurduğun tanıtmak amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(25.5.2013)

/////////////////

Adana'da Akdeniz ezgileri

ADANA İonia Art Cafe'de 'Sirtaki ve Rembetiko' gecesi düzenlendi. Adını ünlü Ege medeniyeti İonia'dan alan 'İonia Art Cafe' Adanalılara Akdeniz ezgileriyle dolu bir akşam yaşattı. 'Sirtaki ve Rembetiko' gecesinde Yanı Klamantakı ve grubu sahne aldı. Buzuki eşliğinde Akdeniz ezgileri çalınırken Türkçe ve Rumca şarkılar seslendirildi. Gecede anne kızın sirtaki dansı büyük beğeni toplarken izleyiciler de alkış tutarak eşlik etti.

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA)

(25.05.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement