Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın lüks araçları TMSF'ye çekildi - Son Dakika
3.Sayfa

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın lüks araçları TMSF'ye çekildi

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın haklarında yürütülen soruşturma kapsamında Yediemin Otoparkı'ndaki lüks araçları, kayyımların isteğiyle TMSF'ye götürüldü.

05.12.2023 19:12  Güncelleme: 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dilan ve Engin Polat çiftine ait lüks araçlar, TMSF'nin otoparkına çekildi. Kararın, Polat çiftinin şirketlerine atanan kayyımlar tarafından alındığı öğrenildi.

Haklarında "kara para aklama", "vergi kaçırma" gibi 4 ayrı suçtan tutuklu yargılanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın Yediemin Otoparkı'ndaki lüks araçları, kayyımların isteğiyle TMSF'ye çekildi.

YEDİEMİN OTOPARKI'NA ÇEKİLMİŞLERDİ

Haklarında "kara para aklama", "bahis oynatma" ve "vergi kaçırma" gibi iddialar bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile yakınları hakkında yürütülen soruşturma devam ederken Polat çiftinin araçları Ataşehir'de Yediemin Otoparkı'na çekilmişti.

Dilan Polat'ın lüks araçları TMSF'ye çekildi

KAYYIMLARIN İSTEĞİYLE KONVOY HALİNDE TMSF'YE GÖTÜRÜLDÜ

Şirketine kayyım atanan Polat çiftinin araçları, otoparka günlük ücret ödemesi yapılması nedeniyle kayyımların isteğiyle otoparktan çekiciyle alındı. Araçların Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na götürülmek üzere konvoy halinde yola çıkartıldığı bilgisine ulaşıldı. Konvoy, akşam trafiğine takılınca vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Dilan Polat'ın lüks araçları TMSF'ye çekildi

TMSF NEDİR?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), tasarruf sahiplerinin haklarını yolsuzluk ve usulsüzlüklerden korumak amacıyla kurulmuş devlet kurumudur. TMSF'nin fonksiyonları mevduat sigortacılığı, banka çözümleme, geri kazanım, kayyımlık ve tasarruf finansman şirketlerinin tasfiyesi başlıkları altında değerlendirilir. TMSF, Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca kayyım atanması hükme bağlanan şirketlerde kayyımlık görevini yürütür.

İşte konvoydan görüntüler:

Dilan Polat ve Eşi Engin Polat'ın Lüks Araçları TMSF'ye Çekildi
Dilan Polat ve Eşi Engin Polat'ın Lüks Araçları TMSF'ye Çekildi
Dilan Polat ve Eşi Engin Polat'ın Lüks Araçları TMSF'ye Çekildi
Dilan Polat ve Eşi Engin Polat'ın Lüks Araçları TMSF'ye Çekildi
Dilan Polat ve Eşi Engin Polat'ın Lüks Araçları TMSF'ye Çekildi

DİLAN POLAT OPERASYONU

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da düzenlenen operasyon ile devamındaki operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

Dilan Polat'ın lüks araçları TMSF'ye çekildi

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespitinin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirlemiş, İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmıştı. Hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat\'ın lüks araçları TMSF\'ye çekildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın lüks araçları TMSF'ye çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement