Et ve Süt Kurumu'ndan içeri alınmadı, yanındaki Türkiye Uzay ajansı telle kapatıldı: Kılıçdaroğlu kapıda açıklama yaptı - Son Dakika
Ekonomi

Et ve Süt Kurumu'ndan içeri alınmadı, yanındaki Türkiye Uzay ajansı telle kapatıldı: Kılıçdaroğlu kapıda açıklama yaptı

Son dönemde TÜİK ve MEB'e yaptığı baskın ziyaretlerle gündem yaratan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son durağı Et ve Süt Kurumu oldu. Randevu isteyip alamadığını belirten Kılıçdaroğlu, kapıda açıklama yaptı. CHP liderinin kapının telle kapatılması nedeniyle içeriye girmeyi başaramadığı iddia edildi; ancak fotoğraflardaki kapının kurumun hemen yanındaki Türkiye Uzay Ajansı'nın binasına ait olduğu ortaya çıktı.

08.04.2022 10:13  Güncelleme: 12:52

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, TÜİK ve MEB'den sonra randevu istemeyip alamadığı Et Ve Süt Kurumu'nu bu sabah itibarıyla ziyaret edeceğini belirtmişti. Çocukların beslenme hakkını konuşmak için saat 10'da kuruma gideceğini belirten Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler bir baskın ziyaret de Et Ve Süt Kurumu'na yaptı.

ET VE SÜT KURUMU'NUN KAPISI BAĞLANMADI

Kuruma ulaştıklarında diğer ziyaretlerde yaşanılan durumlara benzer bir durumla karşılaşan CHP lideri Kılıçdaroğlu ve ekibi, binaya giremedi. Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafın, Kemal Kılıçdaroğlu Et Ve Süt Kurumu'na giremesin diye kapının telle bağlandığını gösterdiği iddia edildi. Bağlanan kapının Et Ve Süt Kurumu'na değil, hemen yanında bulunan Türkiye Uzay Ajansı'na ait olduğu ortaya çıktı.

"HİÇBİR ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRMEMESİ LAZIM"

CHP lideri bugün tam da belirttiği saatte Et ve Süt Kurumu'nun önünde hazır bulundu. Kılıçdaroğlu'nu burada kalabalık bir basın ordusu karşıladı. Kılıçdaroğlu'nu karşılayan güvenlik görevlisi ise "randevunuz olmadığı için sizi içeri alamıyorum" dedi.

Kurumun önünde kısa bir açıklama yapan CHP lideri, "Daha önce TÜİK'e gitmiştim. Emeklilerin, asgari ücretlilerin, memurların, dul ve yetimlerin haklarını savunmak için. Çünkü TÜİK, enflasyonu düşük göstererek milyonlarca insanın düşük zam almasının yolunu açıyordu. Buna toplumun dikkatini çekmek için TÜİK'e gitmiştim. Daha sonra sözlü sınavda hakları yenen gençlerin uğradığı haksızlığı kamuoyuna duyurmak için MEB'e gitmiştim. Türkiye'de KPSS'de dereceye giren pek çok genç üzülerek ifade edeyim sözlü sınavda elenmişlerdi torpilleri olmadığı için.

Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleri ile beraberim. Kadın milletvekilleri, bütün anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler. Beslenme bir haktır. Yeterli beslenme bütün çocuklar için bir haktır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım. Bu çok ama çok önemlidir. Tarım Bakanı dün katıldığı bir televizyon programında 'Türkiye'de aç ve açıkta kimse yok. Herkesin karnı tok' diye bir açıklama yapıyor. Tarım Bakanı'nın Türkiye gerçeklerinden haberi yok." ifadelerini kullandı.

Son Dakika: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu kez de Et ve Süt Kurumu'nda! Randevu alamadı, kapıda açıklama yapıyor

"ET VE SÜT KURUMU ÜRETİCİNİN YANINDA OLMALI"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradan Saray'a ve yetkililerine çağrı yapıyorum, 5'li çeteye sağlanan olanakların, verilen dolarların en azından binde birini yoksul aileler için harcasalar hiçbir çocuk yatağa aç girmez. Bugün süt üreticileri perişan. Hangi asgari ücretli kıyma alabilecek? Hangi aile çocuğuna süt verebilecek? Daha önce yaptığımız gibi Ramazan Bayramı'ndan sonra milletin sesi mitinglerine yeniden başlayacağız. Benim yaptığım çağrı hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi içindir. Ben Türkiye'nin itibarını koruyorum. Et ve Süt Kurumu çiftçinin, üreticinin yanında olmalı."

"AÇLIK VAR ARKADAŞLAR"

Kılıçdaroğlu daha sonra sözü Derin Yoksulluk Ağı'nın sözcüsü Hacer Foggo'ya verdi. Foggo şunları söyledi:

"Yapılan bir araştırmada çocuklarda kansızlık çıktı, geçen hafta açıklandı. Bu ne demek, yetersiz beslenme demek. Bütün çocuklar bununla mücadele ediyor. Daha dün bir anne ile görüştüm "Çocuklarla beraber sahurda patates kızartması yedik, iftarda ise çorba içtik" dedi. Bir kasabın önünden geçerken yaşlı bir adam bana dedi ki "Kızım eskiden kuyumcu vitrinine bakardık, et değil mücevher sanki" dedi.

Güneydoğu'da çocukların çoğu bodur, bu da yetersiz beslenme demek. Yoksulluk ve açlık yok demek, bunu inkar etmek yanlış. Yoksulluğun olmaması benim temel hedefim, ben böyle bir dönem görmedim. Her girdiğim evde beslenme yetersizliği yüzünden gelişim bozukluğu olan çocuklar var.

Cep telefonunu soracağınıza fakir mahallelerdeki çocukların kaç yaşında olduğunu sorun. Açlık var arkadaşlar, ben Türkiye'nin her yanında geziyorum ve siz de bu sokaklarda olun. Ya da gelin birlikte gezelim. Sayın Genel Başkanım'ın sözleri ile buradayım "Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" ve biz o son çocuğu bulana kadar çalışacağız."

"ET VE SÜT KURUMU ÇİFTÇİNİN YANINDA OLMALI"

Foggo'dan sonra yeniden söz alan Kılıçdaroğlu ise şu vurguları yaptı:

"Saray'a açık bir çağrı yapıyorum; beşli çeteye verilen dolarların en azından binde birini yoksul ailelerin çocukları için harcasalar hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Süt üreticileri perişan, bir kilo kıyma 98 lira oldu, hangi asgari ücretli kıyma alabilecek? Bu nedenle daha önce yaptığımız gibi bayramdan sonra Millet'in Sesi Mitingleri'ne yeniden başlayacağız. Saray ne kadar duyar bilmiyorum ama benim yaptığım çağrı bu halkın refahı içindir, siyaset kurumunun halkın gözünde saygın olmasını sağlamak içindir. Ben Türkiye'nin itibarını ve saygınlığını korumak istiyorum.

Et ve Süt Kurumu çiftçi ve üreticinin yanında olmalı. Bu nedenle çağrımı yineliyorum: Beşli çeteye sağlanan imkânların binde birini üreticiye verirseniz bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmez."

NE OLMUŞTU?

Et ve Süt Kurumu geçtiğimiz haftalarda et fiyatlarına yüzde 48 oranında zam yapmıştı. Gündem olan bu fiyat artışının ardından kurumun Genel Müdürü Osman Uzun ise zam gerekçesini, "Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle fiyatı artırdık" sözleriyle açıklamıştı. Bu sözler kamuoyunun tepkisini çekti.

Gündeme oturan açıklamaları sonrası Osman Uzun, genel müdürlük görevinden alındı. Yerine ise Mustafa Kayhan getirildi.

Et ve Süt Kurumu\'ndan içeri alınmadı, yanındaki Türkiye Uzay ajansı telle kapatıldı: Kılıçdaroğlu kapıda açıklama yaptı

Son Dakika Ekonomi Et ve Süt Kurumu'ndan içeri alınmadı, yanındaki Türkiye Uzay ajansı telle kapatıldı: Kılıçdaroğlu kapıda açıklama yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Muhlis Çağıran: Vah Türkiye'm vah.Ne hale geldik. Umarım geleceğe örnek teşkil etmez. Türkiye'nin Ana Muhalefet partisi Devletin Kurumlarına alınmıyor. Diyelim ki iktidar değişti O makamlarda oturanlar ne yapacak. Bundan sonra böyle mi olacak muhalefet partilerinin ülke kurumları üzerinde bir etkisi olmayacak mı. 134 12 Yanıtla
  • Nazli Söylemez: Ohhhh ne kadar güzel olmusss 13 91 Yanıtla
  • Mehmet Yavuz: süt, su, ekmek, elektrik uygun verecektiniz. vaatleriniz buydu. kaç büyük şehir aldınız. ne yaptınız koca bir hiç. siz kimsiniz de o kapıdan gireceksiniz. gidin tatil yapın. 20 45 Yanıtla
  • Selim Ofofo: ibb zam protoslarinada bekleriz bay Kemal sizi 10 17 Yanıtla
    yunus kara: ama bursaya yapılabılır dımı onda sesınız cıkmaz 4 2
  • kerim kolay: Adamın yaptığı basın konuşmasına bakar mısın , Bu adam mı memleketi yönetecek , Çocukların iyi beslenmesi gerekirmiş . Türkiye Cumhuriyeti , gerçekten çok büyük bir DEVLET ki; SİZE RAĞMEN AYAKTA... 5 19 Yanıtla
  • İBRAHİM ÇELİK: İçeri girseydi ne yapacaktı acaba? Kendine bonfile yandakilere antrikot mu alacaktı? Balıkçıdan çıkmayanlara gidip hesap sorsana sen. Ne işin var sağda solda bu millet seni ezberledi artık. 5 12 Yanıtla
  • Yusuf Bdk: Mecliste neden ucuz yemek yiyiyoruz diye eleştir o zaman samimiyetini görelim 14 1 Yanıtla
  • Taner Arslan: Sen başa geçersen sgk değil Türkiye batar cenazeler yine hastanede rehin kalır vesselam 5 6 Yanıtla
  • Salih uslu: Ya bu millet aç muhabbeti baymadı mı artık. Bu ülkede gerçek anlamda aç insan yok. Geçen ziyarette asma kilidi kemal beyin adamları taktığı ortaya çıktı 2 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement