Cumhuriyet Bayramı Yurtta Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Genel

Cumhuriyet Bayramı Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı yurtta coşkuyla kutlandıYURT TOPLU - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurtta düzenlenen törenlerle kutlandı.

29.10.2018 14:28

Cumhuriyet Bayramı yurtta coşkuyla kutlandı

YURT TOPLU - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurtta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bolu'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

BOLU - Bolu'da, Cumhuriyet'in kuruluşunun 95'inci yılı düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Bolu'da, Cumhuriyet'in kuruluşunun 95'inci yılı, Demokrasi meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Törene, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu 2. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen törende halk oyunları gösterileri, öğrencilerin şiir okumaları ve 2'inci Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı askerlerin 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sloganları eşliğinde yürüyüşü büyük alkış aldı.

Törende konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, "Türkiye Cumhuriyet'inin Büyük Millet Meclisi'mizce ilan edildiği 29 Ekim 1923, milletimizin Anadolu topraklarındaki bin yıllık tarihihin dönüm noktasıdır. 1071 yılında atamız Alparslan'ın beyaz kefenini giyerek, ölüme meydan okuyarak ordusunu kumanda ettiği Malazgirt Meydan Savaşı'nda kazandığı kutlu zaferle milletimize açılan anadolu toprakları o günden beri bize yurt olmuştur" ifadelerini kullandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzurum'da coşkuyla kutlandı

ERZURUM - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanında tören düzenlendi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen törenle devam etti.

Kutlamalara, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Bekir Uzun, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İdari ve Yargı Mensupları, Siyasi Parti İl Başkanları,daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Azizoğlu, vatanın her köşesinde namusu ve onuru için savaşarak bağımsızlığını kazanan bir milletin mensubu olmaktan onur duyduğunu belirterek, "95 yıldır büyük bir özveri, gayret ve umutla bugünlere getirdiğimiz demokratik hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin kurulup gelişmesini ve dünya medeni milletler arasındaki onurlu yerini almasını sağlayan; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun yanında istiklal mücadelesi veren kahraman silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle ve hürmetle anıyoruz. Yiğitler diyarının kahraman evlatları, küresel dünyanın güçlü aktörleri yeni güçlü ortaklar istemiyorlar. Cumhuriyetimiziniz 95. Yılını kutladığımız bugün vakit dünyaya yepyeni bir müjdenin haykırılma vaktidir" dedi.

Öğrencilerin şiir okumasıyla süren programda, 9. Kolordu Komutanlığı Bölge Bando Takımı ile Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı birlikte gösteri sundu.

Program, atletizm sporcularının Azizoğlu'na Türk bayrağı vermesinin ardından askeri birlikler, emniyet birimleri ile çeşitli kurumların personeli ve araçlarının resmi geçidiyle sona erdi.

Cumhuriyetin 95'inci yılı büyük coşkuyla kutlandı

BALIKESİR - Balıkesir'de Cumhuriyetin ilan edilişinin 95'inci yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde Valilikteki töreninin ardından Kuvayi Milliye Meydanı'nda geçit töreni düzenlendi. Tören öncesi askeri bandonun seslendirdiği marş ve şarkılar vatandaşlardan büyük alkış aldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı bu yıl da Kuvayi Milliye meydanında yapıldı. Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun halkın bayramını kutlamasıyla başlayan kutlamalarda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Vali Ersin Yazıcı yaptı. Vali Yazıcı, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Vali Yazıcı'nın konuşmasının ardından şiirler okunarak halk oyunları gösterisi yapıldı. Tören Balıkesir'deki ortaokul ve lise öğrencileri ile askerlerin resmi geçidiyle sona erdi.

Cumhuriyetimizin asırlık çınar olmasına 5 yıl kaldı

Vali Ersin Yazıcı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, "Çocuklarımız ve gençlerimiz Cumhuriyetin en büyük güvencesidir. Eğitime yapılan yatırımın ülkemizin geleceğine yatırım olduğunu hatırda tutarak, Devletimizin sunduğu eğitim olanaklarından çocuklarımızın en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamalıyız. Eğitim çalışmalarını desteklemeli, eğitime gereken önemi vermeliyiz. Halkımızın her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023'e geldiğinde, güçlü demokrasisi, dev ekonomisi, birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmiş yapısıyla Türkiye'nin dünyada hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir asırlık bir Cumhuriyet olmasına sadece 5 yıl kaldı. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında ülkemizi müreffeh ve her alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri yapma yönünde hep birlikte azim ve gayretle çalışmamız gerektiği bilinci içindeyiz. Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silah arkadaşlarının eşsiz kahramanlıkları ve özverili mücadeleleri sonucu kurulan cumhuriyetimiz sayesinde bugün geçmişimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından şiirler okunarak halk oyunları gösterisi yapıldı. Tören resmigeçit ile sona erdi.

Çanakkale'de 29 Ekim coşkusu

ÇANAKKALE - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yıldönümü Çanakkale'de törenle kutlandı.

Çanakkale'de düzenlenen törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, daire müdürleri, öğrenciler, asker ve vatandaşlar katıldı. Törende, Vali Tavlı, Tuğamiral Uça ve Başkan Gökhan vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj okundu. Mesajın ardından konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, "Ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak ifade ettiği direnişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşun un 95'inci yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, aziz milletimin, Çanakkaleli hemşerilerimin yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum" dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halkoyunu gösterisi sunuldu. Ayrıca Uluslararası Troya Halk Oyunları Festivali için Çanakkale'de bulunan Ukrayna ve Gürcistan dans ekipleri tarafından dans gösterisi yapıldı.

Kordonda ki tören, askeri birlikler ve öğrencilerden oluşan kortejin resmi geçişiyle sona erdi. Daha sonra kutlamalar çerçevesinde Çanakkale Boğazı'ndaki Sahil Güvenlik botları, Deniz Polisi botları ve Kıyı Emniyetine ait römorkörler gösteri yaptı. Ardından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Kordon Boyunda devam etti.

Tunceli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

-Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel;

-" iki vatan evladımızı hastaneye yetiştirilmesine rağmen kaybettik, Onun hüznü ve burukluğu var içimizde"

" O dağlarda son bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir, çünkü başta Tuncelimiz olmak üzere bu memleket huzuru hak ediyor"

TUNCELİ - Tunceli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan ve 2 jandarma personelinin hipotermi geçirip şehit olması nedeniyle hüzünlü olduklarını belirten Vali Tuncay Sonel, o dağlarda son bir terörist kalmayıncaya kadar teröristle mücadelenin devam edileceğine vurgu yaptı.

Tunceli'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayarak, Atatürk Stadyumu'nda Vali Sonel ile Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak'ın, katılımcıların bayramını kutlamasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin Vali Sonel konuşma yaptı.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirten Vali Sonel, "Bu Cumhuriyet Bayramında biraz hüzünlüyüz. İki gün önce yine operasyonlar esnasında havanın ani soğuması, tipiye çevirmesi sonucu hipotermi geçiren iki vatan evladımızı hastaneye yetiştirilmesine, doktorlarımızın her türlü müdahalesine rağmen maalesef kaybettik. Onun hüznü ve burukluğu var içimizde. Ama şunu herkes bilsin ki Tunceli'den sesleniyorum. Başta sayın cumhurbaşkanımızın, içişleri bakanımızın,milli savunma bakanımızın ve milletimizin azmi, gayreti desteğiyle o dağlarda son bir terörist kalmayınca kadar teröristle mücadelemiz devam edecektir. Çünkü başta Tuncelimiz olmak üzere bu memleket huzuru hak ediyor. Bu çocuklarımız, bu vatandaşlarımız huzuru hak ediyor. Öyle kundaktaki bebeği babasız bırakanın yanına bırakmayız. O hainleri tek tek etkisiz hale getireceğiz" dedi.

Vali Sonel'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Kick boks, karate gösterilerinin de yer aldığı kutlama programında, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere ödüller verildi.

Kutlamalar resmigeçit töreni ile sona erdi.

Törene Vali Sonel ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Çolak'ın yanı sıra,diğer protokol üyeleri, cumhuriyetle yaşıtların yanı sıra şehit aileleri, gaziler, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet'in 95. yılı Sakarya'da coşkulu törenle düzenlendi

SAKARYA - Cumhuriyet'in 95. Yılı kapsamında Sakarya'da coşkulu tören düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her ilde olduğu gibi Sakarya'da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet'in 95. Yılı kapsamında Adapazarı Kültür Merkezi önünde bir tören düzenlendi. Gerçekleşen törene Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İdris Acartürk, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milletvekilleri, Belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar Saygı Duruşu'nun bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. daha sonra Sakarya Valisi İrfan Balkanloğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

"Gücümüze güç katacağız"

Sakarya Valisi İrfan Balkanloğlu yaptığı konuşmada, "Eksiklerimiz de olsa demokrasisi olan, yöneticilerin seçimle geldiği ve beğenilmeyen yöneticilerin de seçimle değiştirilme imkanının bulunduğu güzel bir rejime kavuştuk. Bu sayede bölgede örnek bir ülke konumundayız. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece aynen 1. Dünya Savaşı'ndan sonra bütün düşmanın geldiği gibi gittiği gibi olay devam edecektir. Bizle Dünya'nın süper gücü dahi baş edemeyecektir. Gücümüze güç katacağız" dedi.

Konuşmanın ardından tören geçit merasimiyle devam etti. Öğrenciler başta olmak üzere kurum araçları protokolü selamlamasıyla program son buldu.

Nevşehir'de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına eğitimli köpeklerin gösterisi damga vurdu

NEVŞEHİR - Nevşehir'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere Jandarmanın narkotik, devriye ve bomba arama köpeklerinin gösterisi ilgiyle izlendi.

Nevşehir'de Gazi Stadında gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, vatandaşların ve bayrama katılan öğrencilerin bayramını kutladı.

İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından konuşan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, " 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak büyük fedakarlıklar ile başlattığı milli mücadele Türk milletinin inanç ve azmiyle sonuçlanmış 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'in ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürk'ün Türk milletini karakterine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir" diye konuştu.

Gazi Stadındaki törende daha sonra, Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı'nda iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, yangın tespit, arama ve kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama, kağıt para arama, keşif ve özel operasyon konularında eğitilen Alman, Hollanda ve Belçika ırkı köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi. Gösterilerde tatbikat gereği cezaevinden firar ederek bir kişiyi rehin alan kişi, Jandarma ekiplerinin eğitimli köpeklerle yaptıkları operasyon sonu etkisiz hale getirildi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra, kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Atletizm ve Voleybol yarışmalarının yanı sıra, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Jandarma Komutanı Kurmak Albay Yüksel Yiğit'in vermesi ile sona erdi.

Tören alanına giren Kutay'ın bayram sevinci

TOKAT - Tokat'ta Cumhuriyet Bayramının yapıldığı tören alanına girerek davul zurna eşliğinde oynayan 2 yaşındaki Kutay'ın sevimli halleri ilgiyle izlendi.

Cumhuriyet'in 95'inci yıl dönümü kutlamaları Tokat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören Tokat Valisi Ömer Toraman, Garnizon Komutanı Piyade Albay Rıfat Dönel, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun halkı ve tören birliklerini selamlaması ile başladı. Kutlamalara katılan vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı. Bu arada bayılarak yere düşerek başından yaralanan bir vatandaşa 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Kütahya Valisi olarak atanan Tokat Valisi Ömer Toraman, törende günün anlam ve önemini anlattı.

Kutay'ın sevimli halleri

Törende, Tokat Belediyesi itfaiye eri yangın merdiveninden sarkıtılan iple aşağı inerek Türk Bayrağı açtı. Tekvando ve güreş takımlarının gösterilerinin ardından ise folklor gösterileri yapıldı. Bu sırada tören alanın çeviren bariyerlerden içeri girmeyi başaran 2 yaşındaki Kutay Polat davul ve zurna eşliğinde oynamaya başladı. Sevimli halleri ile dikkatleri çeken Kutay oyunu bittikten sonra polisin yardımı ile ailesine teslim edildi. Bando ekipleri ve öğrenciler ile askeri birliklerin geçişini vatandaşlar alkışlayarak izledi. Gençler 60 metre uzunluğunda açılan Türk Bayrağı ile geçiş yaptı.

Niksar'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Tokat'ın Niksar ilçesinde Ahmet Altıkulaç Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan ve Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan'ın konuşmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler eserlerini okudular ve daha sonra protokol tarafından ödülleri verildi. Kutlama programı resmi geçit töreniyle sona erdi.

Manisa'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

MANİSA - Manisa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamalar, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in makamında bayram tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Valilikteki programın ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kutlamaların yapılacağı Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinde vatandaşları selamladı. Tören alanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Güvençer, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Güvençer, "Ortak hafızamız ortak bilincimiz hepimizin vicdanlarında bugün çok daha kuvvetle yankı bulan derin sesiyle tekrarlamaktadır ki bugün kutladığımız yalnızca Cumhuriyetimizin ilanı değildir. Atasının lisanıyla 'Bağımsızlık benim karakterimdir' diyen bir milletin Türk milletinin dizginlenemez hürriyet sevdasıyla bu sevda uğruna toprağa düşen nice canlar, çekilen nice acılar, akıtılan kanlar, katlanılan büyün felaketler pahasına bedeli sonuna kadar ödenmiş büyük zaferlerle kazandığı yeniden diriliş ve var oluş mücadelesinin muhteşem başarı öyküsüdür. Bu başarının adı olan Türkiye Cumhuriyeti hepimize sunulmuş ve emanetimize tevdi edilmiş en büyük, en kutlu armağandır" dedi.

Güvençer'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunurken, Çağatay Uluçay İlkokulu öğrencileri ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri sergilendi. Çocukların ve gençlerin sergilediği halk oyunu gösteri izleyenlerden büyük alkış aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları görkemli tören geçişinin ardından sona erdi. Kutlamalar akşam düzenlenecek fener alayı ile devam edecek.

Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Edirne'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türk askerine ve tanklara coşkulu alkış

EDİRNE - Edirne'de Cumhuriyet'in 95'inci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 2016 yılında meydana gelen hain darbe girişimi sonrası ilk kez meydanlara inen tankları ise halk coşkuyla alkışladı.

Edirne'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Günay Özdemir'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Sabah saat 09.00'da başlayan kabul törenine başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin olmak üzere il protokolü katıldı. Ardından Edirne Talatpaşa Asfaltı'nda geçit töreni yapıldı. Törene Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksek Erdin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, askeri erkan, kamu kurum il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Geçit töreni öncesi Vali Özdemir, Garnizon Komutanı Erdin ve Belediye Başkanı Gürkan, askeri araç üzerinden vatandaşların bayramını kutladı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ellerinde Türk bayrakları ile binlerce Edirneli katıldı.

"15 Temmuz'da müsaade etmediğimiz tanklar sevgiyle karşılandı"

Vali Özdemir, kutlama törenlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün gerçekten Cumhuriyetimizin 95'inci yılını bütün halkımızın büyük bir katılımıyla, heyecanla kutladık. İlk defa da bu sene 15 Temmuz'dan sonra tanklarımız tören alanından geçti. 15 Temmuz'da müsaade etmediğimiz tanklar, bugün halkımızın beğenisiyle, coşkusuyla, sevgisiyle karşılandı. Ben halkımıza, bütün askerlerimize, şehitlerimize, gazilerimize ve şehit yakınlarına da teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen resmi geçit töreninde, eğitim ve öğretim kurumlarının öğrenci ve öğretmenlerinin geçişlerinin ardından askeri birliklerin geçit töreni ile Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tamamlandı. Kutlama programı kapsamında Vali Özdemir ve eşi tarafından saat 19.30'da bir restoranda yemek verileceği de bildirildi.

Cumhuriyet Bayramı Yurtta Coşkuyla Kutlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Cumhuriyet Bayramı Yurtta Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement