Gündem / 20 Aralık 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 20 Aralık 2016

Gündem / 20 Aralık 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Avrasya Tüneli açılıyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin açılış törenine katılacak.

20.12.2016 09:01

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Avrasya Tüneli açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin açılış törenine katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili Türkiye'de

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek, Başbakan Binali Yıldırım ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya gelecek.

(İstanbul/16.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP ve HDP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesine ilişkin gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk-İş Genel Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Olcay'ın cenaze törenine katılacak.

(Afyonkarahisar/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Elazığ Şehir Hastanesi Finansal Kapanış Tanıtım Toplantısı"na katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM'den

TBMM Genel Kurulunda, Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı görüşülecek

(15.00) (Fotoğraflı)

TBMM Anayasa Komisyonunda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler başlayacak.

(16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Emekli Sandığı Kanunu ile bazı kanun ve KHK'larda değişiklik öngören tasarı ele alınacak.

(14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, kasım ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'da, Halep'teki durum başta olmak üzere Suriye konusunun değerlendirileceği Türkiye-Rusya- İran üçlü dışişleri bakanları toplantısına katılacak.

Çavuşoğlu toplantı öncesi Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

(Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun davetlisi olarak gideceği Rusya'da temaslarda bulunacak.

(Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı terör gruplarının kuşatmasındaki Halep'in doğusunda sivillerin ve muhaliflerin tahliye süreci ile iç savaştaki gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Şam-Hama-Humus-Lazkiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla İstanbul'da toplantı yapıyor.

Kulüp başkanları ile Şehitler Tepesi'ne yürüyerek 10 Aralık'ta İstanbul'da yaşanan terör saldırılarında yaşamını yitirenleri anacak Kılıç,TFF 1. Lig kulüplerinin başkanlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(İstanbul/09.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto Süper Lig takımlarında forma giyen yerli ve yabancı futbolcuların, terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla "Yıldızlar Karması" adı altında Vodafone Arena'da oynayacağı dayanışma maçıyla ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplarda 3. hafta 5 maçla başlayacak.

D Grubu'nda Beşiktaş, deplasmanda TFF 1. Lig ekibi Boluspor ile karşılaşacak.

(Bolu/20.00) (Fotoğraflı)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi 13. hafta maçlarında Unics Kazan- Galatasaray Odeabank, Anadolu Efes-Zalgiris karşı karşıya gelecek.

(Kazan/19.00/İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

5- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Banvit, deplasmanda Çekya'nın CEZ Nymbruk takımıyla karşılaşacak.

(Nymbruk/20.30)

6- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi 11. hafta maçında Beşiktaş, Eczacıbaşı VitrA'yı konuk edecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi kurulacak"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ:

"Türkiye'de 500 Göçmen Sağlık Merkezi yapacağız. Bunlar bizim aile sağlığı merkezlerimizin biraz daha farklı şekilleri. Buralarda birinci derecede Suriyeli doktorları, Suriyeli sağlık çalışanlarını istihdam edeceğiz"

"Dünyada gerek sağlık hizmetleri açısından gerekse günlük hayat ihtiyaçları açısından bu kadar göçmeni kendi ülkesinde misafir edip başarıyla hizmet veren başka bir örnek yok"

"Suriye'deki insanlık trajedisine yeterince dönüp bakmayan ve bu meselenin çözümü için gerekeni yapmayan ülkeler hakikaten tarih önünde suçlu duruma düşüyorlar"

(Zehra Melek Çat/Erzurum)

2- Yeni asgari ücret için kritik buluşma

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında yarın üçüncü toplantısını yapacak

TİSK'in ev sahipliğindeki toplantıda, TÜİK temsilcilerinin "ağır", "orta ağır" ve "hafif işlerde" çalışan bir işçinin net yaşam maliyetine ilişkin rakamları paylaşması bekleniyor

(Özcan Yıldırım/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement