Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Mitinge giden midibüs takla attı: 3 ölü 16 yaralı CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana'daki toplu açılış törenine katılmak için yola çıkan midibüsün devrilmesi sonucu 3 genç hayatını kaybetti 16 kişi de yaralandı.

07.04.2017 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mitinge giden midibüs takla attı: 3 ölü 16 yaralı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana'daki toplu açılış törenine katılmak için yola çıkan midibüsün devrilmesi sonucu 3 genç hayatını kaybetti 16 kişi de yaralandı.

Kaza, Adana- İmamoğlu karayolu Handeresi Mevkii'nde meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana'da katılacağı açılış törenine gittiği belirtilen 01 S 2340 plakalı servis midibüsü, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda şarampole yuvarlandı. Kazada 3 kişi hayatını kaybederken 16 kişi de yaralandı. Kaza sonrası yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

İmamaoğlu İlçe Belediye Başkanı Gazi Adam Hasan, aracın Ak Parti tarafından kirilanmış olduğunu, ölenlerin lise öğrencileri olduğunu, ağır yaralılar olduğu için ölü sayısının artmasından korkulduğunu söyledi.

Aynı bölgede sel sularına kapılan 2 aracın da sürüklenmekte olduğu bildirildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE-Fatih KARAÇALI-Uğur SELÇİK/ ADANA, -

================================

Bakan Çelik: Böyle uzaktan füzeyle değil, bu yönetimi oradan kaldırın

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü 59 Tomahawk füzesiyle vurmasıyla ilgili "Samimiyseniz; böyle uzaktan füzeyle değil, bu yönetimi oradan kaldırın" dedi.

Şanlıurfa Bozova İlçesi'nde referandum çalışmasını sürdüren Bakan Faruk Çelik, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Suriye'nin İdlib kentinde kimyasal silah kullanılmasına tepki gösteren Bakan Çelik, ABD'nin Suriye rejime ait hava üssünü 59 Tomahawk füzesiyle vurmasının yetersiz olduğunu savunarak, şöyle dedi:

"Utanmadan, sıkılmadan kimyasal silahı kullanma noktasına geldiler. Sözüm ona çağdaşlar, demokratlar, insan haklarından bahsedenler; diri diri Suriye'de İdlib'de insanları katlettiler. Bir başkaları çıkmış bugün füzeyle müdahale ediyor. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı 6 yıldır söylüyor; 'Bu bela Suriye'den temizlenmediği sürece, burada huzur yok' demişti. Tam 6 yıldır bunu söyledi, şimdi kimyasala gelince dünya insanlığının gözünden çok değerleri düştüğü için biraz değer kazanabilir miyim, füzeyle müdahale ediyor. Bu kimyasal kullananlar, yarın bu bölgede neler yapacaklarını kimse bilemez. Onun için samimiyseniz; böyle uzaktan füzeyle değil, bu yönetimi oradan kaldırın. Kimyasalın kullanıldığı mesafe bize 80 kilometrededir. Ne tür zarar oluyorsa bölgede sınır hattındaki illerimiz başta olmak üzere Türkiye bundan zarar görüyor."

ESAS AĞA BABALARI DIŞARIDA

Ülke üzerinde oynanan oyunlara karşı dikkatli olunması isteyen Bakan Çelik, konuşmasını şöyle devam etti:

"Her dönem bu ülke üzerinde oyunlar oynandı. Neden? Çünkü bizim birliğimizden korkuyorlar. Bizim birlik ve beraberliğimiz çok şeyi başaracak, çok yanlışlıkları ortadan kaldıracaktır. Bu memlekette birlik ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe emperyalist güçler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Çok ciddi hesapları var üzerimizde. 'Ah bir parçalasak bu Türkiye'yi de rahat yutulur lokma hale getirsek' diye hesap yapıyorlar. Bugüne kadar buna fırsat vermediniz, vermedik, Allah'ın izniyle bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz. Piyonlar çok, bu piyonlar bölmeyi çarpmayla uğraşanlar içerideki piyonlar. Yani bu emperyalist güçlere alet olmuş olanlar. Esas ağa babaları kim? Esas ağa babaları dışarıda. Dünyanın kaymağını yiyenler, Ortadoğu'nun petrolünü sömürenler, bu sömürünün devam etmesi için fakir fukaranın hakkının, sofrasının kendi sofrasına akması için bu planları, projelerini uygulatacakları gençler buluyorlar. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de aynısını yapıyorlar."

Terör örgütünün Çözüm Süreci'nde silah bırakmak yerine, şehirlerin altını silah ve bombalarla doldurduğunu anlatan Bakan Çelik, "Gidin Güneydoğuda bazı ilçelerde devlet 15 katrilyon para harcıyor. Oradaki vatandaşlarımızı sağlıklı evlere taşımak için anlamadılar. Daha doğrusu onların bir iradesi yok. Keşke iradeleri olsa oturup konuşup anlaşırız. Ama talimat daha büyük yerden geliyor. Dağdan ibaret değildir, bu talimat. Kimler olduğunu gördünüz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Bozova'da halka seslenen Bakan Faruk Çelik

Vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK/ BOZOVA (Şanlıurfa), -

================================

Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu'nun arkasına tenekeyi takıp, yallah diyecekler (2)

BAKAN SOYLU BORÇKA'DA HALKA HİTAP ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hopa'da cuma namazını kıldıktan sonra helikopterle Borçka ilçesine geçti, Belediye Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Ülkede bir dönem birilerinin Yargıtay'ı, Danıştay'ı ülkeye patron yaptığını anlatan Bakan Soylu, ülkenin istikrarsız hale getirilmek istendiğini söyledi. Ülkeyi bölmeye ve parçalamaya çalışanlara tek tek hesap soracaklarını ifade eden Soylu, terör örgütlerine seslendi, "Topunuz gelin. Bize Borçka yeter' dedi."

"PKK KILIÇDAROĞLU'NA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR"

Türkiye güçlü olsun diye MHP ile ortak bir Anayasa adımı attıklarını ifade eden Bakan Soylu, şunları söyledi:

"MHP ve Devlet Bahçeli' ile uzlaştık. Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu kiminle uzlaştı? PKK, HDP, FETÖ, Almanya, Hollanda ve Cumhurbaşkanımızın kafasına silah dayayan fotoğrafın yer aldığı İsviçre ile uzlaştı. Esas oğlanlar onlar, bunlar onların distribütörü. Siyaset yapabilirsiniz ve bizi de eleştirebilirsiniz. Bizde eksik yapabiliriz. Ama memleketin beka meselesi varken, bizim evlatlarımız terörün belini kırmak üzereyken onlar 'hayır' diyor. Kandil, 'Evet çıkarsa biz bittik' diyor. 7 Haziran sonrası bazı yerlere baskı yapmaya çalıştılar, hemen tutup onları aldık. Ülkemiz terörü tasfiye için büyük bir mücadele gösterirken terörün değirmenine can suyu taşımak bu ülke, bu millet, özgürlüğümüz ve hürriyetimiz için büyük bir vebaldir. Bu millet bunun hesabını Kılıçdaroğlu'na bu dünyada da, öteki dünyada da soracaktır. Bunlar tutunacak bir yer arıyorlardı. Kılıçdaroğlu'na tutunmaya çalışıyorlar. Kimseye tutunamayacaksınız . 16 Nisan'da bu millet size en ağır cevabını demokratik bir şekilde verecek."

"BAYKAL KAÇ YAŞINA GELMİŞSİN, AYARIN KAÇMIŞ SENİN"

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, başkanlıktan nasıl gittiğini Kılıçdaroğlu ve Baykal'a anlatmaya hazır olduğunu ifade ederek İçişleri Bakanlığı'na gelmeleri çağrısında bulunan Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu tezgah nasıl kuruldu bizde ayan beyan hazır. Mahkemeye gönderdik. Mahkemeye sabretmiyorsanız gelin şimdi size bunu gösterelim. Tıs yok. 'Bakarız, ederiz, gereğini yapsınlar' diyorlar. Biz gereğini yapıyoruz. Bu ülkede darbe sadece Başbakanlara olmuyor. Ana muhalefet partilerine, siyasete, milletin iradesine de oluyor. Hepsine karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Benimki de saflık. Deniz Baykal bir şeyle karşı karşıya kaldı. Bu Türkiye demokrasisine ayıptır diye söylüyorum. Adam bizim için, 'Hayır çıkarsa düşmanın denize döküldüğü günkü gibi sevineceğim' diyor. Böyle bir şey var mı? Kaç yaşındasın Baykal, kaç yaşına gelmişsin? Ayarın kaçmış senin, ayarın. Ayıptır. Buradaki herkes terör başı Karayılan'dan daha uzak değil mi? Kandil'deki o itlerden biz size daha uzağız değil mi ey CHP'li kardeşlerim. Yazıklar olsun. Biz ne yaptık size? Nedir bu kin, öfke. Sandıkla bizi mağlup etmeye yıllardır gücünüz yetmiyor. Hep darbelerle, hem de başkalarının uşakları ile mağlup etmeye çalışıyorsunuz."

Bakan Soylu, 16 Nisan referandumunda güçlü ve kuvvetli bir ses beklediğini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Vatandaşları selamlayan ve kucağına aldığı kız çocuğu öpen Bakan Soylu, sahneden indi, vatandaşlarla tokalaştı. Yoğun ilgi ile karşılaşan bakan Soylu, kalabalıkta zor anlar yaşadı. Soylu, helikopterle Artvin'e hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakan Soylu'nun konuşmaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR ARTVİN-DHA

============================================

Mustafa Destici: "Türkiye, ABD'ye ve Rusya'ya güvenmemeli"

DENİZLİ'ye gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD'nin Suriye'yi bombalamasıyla ilgili konuştu. Destici, "Türkiye ne ABD'ye ne de Rusya'ya güvenmemelidir. Kendi tedbirlerini almalıdır" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Denizli'de partisinin il başkanlığı ile Alperen Ocaklarının, sivil toplum kuruluşlarına yönelik düzenlediği toplantıya katıldı. Destici, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD'nin Suriye'yi bombalamasıyla ilgili konuşan Destici, "ABD'nin verdiği tepki doğrudur. Suriye askeri üssünün bombalanması konusunda biz bunun devamını bekleyeceğiz. Bakalım bu gerçekten ciddi bir adım mı yoksa sadece bu İslam dünyasından ve hür dünyadan gelen bir tepkiyi dindirmeye ya da azaltma adına yapılmış göstermelik bir müdahale mi. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Eğer ABD burada ciddiyse, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acilen toplamalı ve bu konuda ciddi kararlar almalıdır. Artık Suriye'de süresiz ateşkesin sağlanması, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlanarak orada bu iş savaşın sona erdirilmesi gerekiyor. Hepimiz biliyoruz ki, ABD ve Rusya isterse orada iç savaş üç günde biter. Bu açık ve net görünüyor. Burada ne kadar samimiler göreceğiz. Bu yoksa danışıklı dövüş mü, orada ABD'nin bir taraftan Suriye'nin kuzeyinde PYD'yi, YPG'yi birlikte destekleyecekler, eğitecekler her türlü ağır silahlı verecekler. Oradaki PKK ve terörist gruplara, ondan sonrada birisi güya Esat'a karşıymış gibi bir tavır için girecek. Öbürü destekliyormuş gibi tavır içine gerecek. Bu danışıklı dövüş değilse, ABD ve Rusya bu konuda samimiyse ciddi adımlar atarlar ve üç günde barış tesis edilir, savaş sona erdirilir" dedi.

Rusya'nın Suriye'de hava savunma sistemi daha da güçlendireceğini açıklamasına değinen Destici, "Rusya'nın açıklaması şunu gösteriyor. Birleşmiş Milletlerde veto edeceğini açıklaması da, Suriye'deki askeri üsleri de destekleyeceği açıklamaları da savaşa devam kararında olacaklarını açık şekilde gösteriyor. Dolayısıyla Türkiye ne ABD'ye ne de Rusya'ya güvenmemelidir. Kendi tedbirlerini almalıdır. Özellikle PKK, PYD ve YPG noktasında kararlı bir tutum sergilemelidir. Suriye'de iç savaşın bitirilmesi konusunda Türkiye'de kararlı bir tutum içinde olması lazım" dedi.

Kerkük'ün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlanması için referandum yapılması kararına değinen Destici, "Türkiye'nin yapması gereken şudur; Oradaki Türkmenlere destek verilmiştir ama esas yapılması gereken Türkmenlerden oluşan silahlı birliklerin oluşması. Barzani ve Talabani'nin silahlı grupları var, Peşmergeleri var, Türkmenlerin yok. O zaman yapmamız gereken Türkmenlerden silahlı gruplar kuracağız. Onları destekleyeceğiz, silahlandıracağız çünkü o bölgede silahın varsa, silahlı birliğin varsa gücün yetiyor. Bu sayede Türkmenler ne İran'ın yanına gitmek zorunda kalacak, ne Irak merkezi devletinin nede başka birisinin. Türkiye'yle birlikte hareket edecekler. Hem Kerkük'ün Türk yurdu olarak kalmasını sağlayacaklar hem de orada Türkmen, Kürt, Arap kardeşçe barış içerisinde huzur içerisinde yaşamanın garantisi olacak. Oranın da güvenliği sağlanmış olacak. Kerkük'ün güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir. Eğer Türkiye gerekli adamı atmazsa yarın Diyarbakır'da referandum isterler. Hakkari'de referandum isterler dolayısıyla bu bilinçle hareket etmek zorundayız. Dolayısıyla bir oldubittiyi asla kabul etmemeliyiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mustafa Destici'den detay görüntüler

Destici'nin açıklaması

Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

==========================================

Rus çıkarma gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti (2)

BİR RUS SAVAŞ GEMİSİ DAHA YOLDA

ABD'nin Suriye'yi vurmasının ardından bölgede sıcak gelişmeler yaşanırken, Rus Donanması'na ait 'Nikolai Filchenkov'un ardından 'Admiral Grigoryeviç' savaş gemisi de Çanakkale Boğazı'nı geçerek Akdeniz'e yol aldı. Rus Donanması'na ait 494 bordro numaralı Baş Koruma Gemisi 'Admiral Grigoryeviç' saat 12.30'da Marmara Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu dönen gemi saat 14.45 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. 'Dur Yolcu' yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen gemi Ege Denizi'ne açıldı. Rus savaş gemilerinin ABD'nin bu sabah karşı vurduğu, sıcak gelişmelerin yaşandığı Suriye'nin de bulunduğu Akdeniz'de görev yapacağı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Rus Donanması'na ait 494 bordro numaralı Baş Koruma Gemisi 'Admiral Grigoryeviç'in çanakkale Boğazı'ndan geçişi

Haber: Burak GEZEN - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=============================================

Kamyondan fırlayan lastik okul bahçesinde oynayan 13 yaşındaki öğrenciyi öldürdü

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi Aksakal Mahallesi'nde, bijon kesilmesi sonucu yerinden fırlayan TIR'ın tekerleği, okul bahçesinde oynayan 13 yaşındaki Umut Akkaya'ya çarptı. Ağır yaralanarak Hastaneye kaldırılan Umut Akkaya yaşamını yitirirken, TIR sürücüsü gözaltına alındı.

Olay,  Bandırma merkezine 26 kilometre uzaklıkta Bandırma- Balıkesir Karayolu kenarında bulunan Aksakal Ortaokulu'nda meydana geldi. Okula yaklaşık 200 metre uzaktaki karayolunda seyreden Hayrettin T. yönetimindeki 10 AHB 77 plakalı TIR'ın sol arka tekeri bijon kesmesi sonucu yerinden fırladı. Hızla hareket eden teker, o sırada okul bahçesinde teneffüste olan 8'inci sınıf öğrencisi Umut Akkaya'ya çarptı. Çarpmanın etkisiyle bir anda yere yığılan öğrenci ağır yaralandı. Umut Akkaya, 112 ambulansıyla kaldırıldığı Bandırma Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. TIR şoförü Hayrettin T., olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Umut Akkaya'nın cesedi Bandırma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü dökümü

------------------------

-Okul bahçesinde röp

-Cenaze töreninden görüntü

-Detaylar

-Ölen çocuğun fotoğraflı

-Kamyonun fotoğraflı

Haber: Tufan DALGIÇ- Erdem ÖZCAN/ BANDIRMA(Balıkesir), -

===============================================

Fabrika'da gaz sızıntısı: 3 ölü, 12 yaralı (2)- yeniden

Sayın Yazıişleri müdürlerinee

Osmaniye'deki gaz sızıntısında ölü sayısının artması ve ek bilgilerle haber yeniden geçildi.

------------

YENİDEN

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, - OSMANİYE Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Baştuğ Metalürji A.Ş. tesisinde meydana gelen flor gazı sızıntısında zehirlenen 1'i mühendis 3 kişi öldü, 12 kişi de tedaviye alındı.

Bugün saat 11.30'da sıralarında Organize Sanayi Bölgesi'ndeki demir-çelik işleyen tesiste iddiaya göre Karbon Silobaz kazanına giren 1 işçi sızan flor gazından etkilendi. Bu işçiyi kurtarmak isteyen diğer 2 kişi de zehirlendi. Ambulanslarla Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan işçiler Mustafa Köprü, Murat Güçlüer ve mühendis Mustafa Özsoy  kurtarılamadı. Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı 12 işçi ise AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) kabininde sağlık ekibinin kontrollerinin ardından tedaviye alındı. Tesiste kimyasal sızıntıya karşı çalışma yapılmaya başlandı.

Yaralıların isimleri ise şöyle:

Halil İbrahim Keten, Erdi Baltacı, Satılmış Eryılmaz, Kenan Öncül, Tamer Duran, Alü Küçük, İdris Ateş, Ahmet Tolga Aslan, Ümit Pehlivan, Adem Kocaman, Fatih Akyar ve Cevdet Halil İbrahim Özsoy.

FABRİKADAN AÇIKLAMA

Kazanın meydana geldiği Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş.'den de konuyla ilgili bir yazılı açıklama ise  şöyle denildi:

"7 Nisan 2017 tarihinde fabrikamız makine birimi sorumlusu ve ekip arkadaşlarının gerçekleştirdikleri rutin bakım çalışması sırasında hepimizi derinden üzen bir iş kazası yaşanmıştır. Olaydan etkilenen 3 çalışanımıza ilk müdahale olay yerinde yapılmış olup, müdahalenin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişlerdir. Kazanın nasıl meydana geldiğine ilişkin olarak yetkili birimlerin incelemeleri devam etmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Hepimizi derinden üzen kazadan dolayı üzüntümüz sonsuzdur. "

Osmaniye Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada karbon silosunda bakım yapan 3 işçinin karbon monoksit gazına maruz kalarak hayatını kaybettiği, 12  işçinin ise yine karbon monoksit gazına maruz kaldığından hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Devlet Hastanesi KBRN Arındırma Ünitesi ve maskeli sağlık ekibi

Hastane morgu önünde bekleyen kalabalıktan detaylar

Hastaneye gelen jandarma aracı

Acil servis önündeki ambulans

Hastaneye gelen seyir halindeki ambulans

Acil Servis tabelası ve girişi

KBRN Görevlileri

OOSB Giriş kapısı

Kazanın yaşandığı fabrika içi ve dışından detay

Seyir halinde ilerleyen ambulans

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement