Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

DOĞU KAR HAPSİNDE (EK)1)ERZURUM VE IĞDIR'DA OKULLAR YARIN DA TATİLErzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okul öncesi, ilkokul ve liselerde yarın eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

14.12.2016 16:27

DOĞU KAR HAPSİNDE (EK)

1)ERZURUM VE IĞDIR'DA OKULLAR YARIN DA TATİL

Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okul öncesi, ilkokul ve liselerde yarın eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Valilik, kamu kurumlarında çalışan hamileler ve engellilerin de 1 gün süreyle idari izinli olduklarını bildirdi.

Iğdır'da da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar Perşembe-Cuma olmak üzere 2 gün tatil edildi. Iğdır'da öğrenciler Pazartesi günü okula gidecek.

IĞDIR'DA UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Iğdır'da sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı Iğdır -Ankara- İstanbul uçak seferlerini iptal ettirdi. Iğdır Havalimanı Müdürü Fikret Bağca, "Sabah erken saatlerde başlayan yoğun fırtına şeklindeki kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi düştüğünden uçak seferleri karşılıklı olarak iptal ettik.Alanda kar temizleme çalışaması devam ediyor" dedi.

ERZURUM-IĞDIR/DHA

================================================

KAR, AKSEKİ- SEYDİŞEHİR YOLUNDA ULAŞIMI ENGELLİYOR (EK)

2)BÜYÜK ARAÇLAR BEKLETİLİYOR

Antalya'nın Akseki İlçesi'ne bağlı Alacabel mevkiinde yoğur kar yağışı ve tipi Akseki- Seydişehir karayolunda ulaşımı olumsuz etkiledi. Karayolu zaman zaman ulaşıma kapanırken, yolcu otobüsü, çeki ve kamyon türü araçların geçişine izin verilmedi. Geçişine izin verilmeyen araçlar bölgedeki dinlenme tesislerinde bekletildi. AFAD ekipleri de yolda araçlarında mahsur kalanları kurtarıp, dinlenme tesislerine götürdü. Akseki- Seydişehir karayolunda ise çok sayıda TIR'ın buzlanma nedeniyle kontrolden çıkıp, yolda kaldığı görüldü. Bazı araçlar ise tekrar Antalya'ya döndü.

Görüntü Dökümü

--------------------

Tesiste bekleyen vatandaşlar

Yoldan detay

-Yolda kalan araçlar

(Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

======================================================

3)BAHÇESARAY'DA KARLA MÜCADELE GREYDERİN ÜZERİNE ÇIĞ DÜŞTÜ

VAN'ın Bahçesaray İlçesi'nde karla mücadele çalışması yapan bir greyderin üzerine çığ düştü. Operatör ve greyder yapılan çalışmayla kar altından çıkarıldı. Hastaneye götürülen operatör ayakta tedavi edildi. Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde etkili olan kar yağışı bazı mahallelerin yolunu ulaşıma kapattı. Bunun üzerine bölgeye Karayolları karla mücadele ekipleri gönderildi. Yoğun kar ve tipinin sürdüğü Liman Mahallesi'nde karla mücadele çalışması yapan Salih Akpınar yönetimindeki greyderin üzerine öğlen saatlerinde çığ düştü. Çığ altında kalan grayderin operatörü Akpınar, arkadaşları tarafından kurtarılarak hastaneye götürüldü. Akpınar ayakta tedavi edilirken, greyder de yapılan çalışmayla kısa sürede kar altından çıkarıldı.

Gülay KUYUCU/ VAN,-

=====================================================

FIRTINA SERALARI YIKTI, AĞAÇLARI DEVİRDİ

4)ÇİLEK SERASI ZARAR GÖREN ÜRETİCİ;'RESMEN BİTTİK, MAĞDURUZ'

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde dün akşam etkili olan şiddetli rüzgar seraları yıktı, tarım alanlarına zarar verdi ve ağaçları devirdi.

Gazipaşa'da dün akşam saatlerinde şiddetli rüzgar etkili oldu. İlçe genelini etkisine alan şiddetli rüzgar özellikle Korubaşı, Koru, Ekmel ve Çobanlar mahallerinde sera alanları ve meyve bahçelerine zarar verdi. Saatteki hızı 60- 85 kilometre arasında değişen rüzgar nedeniyle salatalık, çilek, fasulye ve domates gibi ürünlerin ekili birçok seranın naylonlarını yırtıldı, demir iskeletleri çöktü. Muz ve limon ağaçları ise rüzgarın etkisiyle devrildi. İlçede şiddetli rüzgar etkisini sürdürürken, sabaha karşı dinmesi beklenen rüzgarın ardından yaşanabilecek don olaylarına karşı üreticiler önlem almaya çalışıyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin ise hasar tespit çalışmalarına başlayacağı belirtildi.

'RESMEN BİTTİK, MAĞDURUZ'

Çilek serası rüzgardan zarar gören Seydi Yılmaz, "Çaresizce çileklerin üzerine çektiğimiz noylonların yırtılmasını izledik. 10 dekar arazide çilek üretimi yapmaktayız. Dün akşam saatlerinde çıkan ve devam eden fırtına sebebiyle mağdur olduk. Seranın 5 dekarında naylonlar zarar gördü. Para etmeyen sebze fiyatlarından mağdur olan çiftçiyi şimdi fırtına vurdu. Resmen bittik, mağduruz. Diğer salatalık, domates, muz üreticileri de mağdur. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Fırtına nediniyle zarar gören seralar

Açık arazilerdeki meyve ağaçları

Arazilerden görüntü

Röp: Seydi Yılmaz

( HABER- KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya),

=====================================================

5)KEMER TOKASINDAKİ BOMBA VE TABANCA DESENİ RÖNTGENDE ÇIKINCA CANLI BOMBA SANILDI

BURSA'da, Yüksek İhtisas Hastanesi'nde bacak röntgeni çekilen Azerbaycan uyruklu 15 yaşındaki M.O.'nun kemer tokasındaki el bombası ve tabanca deseni filme yansıyınca canlı bomba zannedildi. Röntgen teknisyeninin haber vermesi üzerine hastaneye gelen polisin yaptığı inceleme sonucu gerçek ortaya çıkınca genç serbest bırakıldı.

Kısa süreli panik ve korkuya neden olan olay, Bursa'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yaşandı. Bacağındaki rahatsızlık nedeniyle hastaneye gelen Azerbaycan uyruklu M.O. röntgen servisine gönderildi. Burada pantolonu çıkarmadan çekilen röntgen filmine gencin taktığı metal tokanın görüntüsü de yansıdı. Tokadaki tabanca, el bombası ve mermi desenlerini gencin beline bağladığı bomba zanneden görevli durumu polise bildirdi.

Hastanede kısa süreli panik yaşanırken, polislerin incelemesi sonrası gercek ortaya çıkınca genç serbest bırakıldı.

LAR

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

======================================================

Akçakale'de 16 DEAŞ'lı terörist yakalandı (EK)

6)ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Akçakale'de, dün gece güvenlik güçlerince yapılan operasyonla yakalanan biri kadın 16 yabancı uyruklu DEAŞ terör örgütü üyesinin sorgulaması tamamlandı. İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından DEAŞ üyesi şüpheliler, ilk olarak sağlık kontrolünden geçirildi ardından yoğun güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Teröristlerin hastaneye getirilmesi

Teröristlerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

Alınan güvenlik önlemleri ve zırhlı araçlar

Teröristlerin adliyeye götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Hadi KURT ŞANLIURFA - DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 255 MB

======================================================

7)TARSUS'TA BOŞANMA KAVGASI: 1 YARALI

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde çocuklarının velayeti için adliyeye giden 26 yaşındaki Davut Yaşar, kurşunlandı.

Olay, Tarsus Adliyesi civarında yaşandı. Çocuklarının velayeti için ablasıyla birlikte adliyeye giden Davut Yaşar, burada eniştesi Erhan S. ile karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışmada Erhan S., üzerinde taşıdığı tabanca ile, kayınbiraderi Davut Yaşar'a 6 el ateş ederek yaraladı. Çağrılan sağlık ekibi, ağır yaralanan Davut Yaşar'ı 70'nci Yıl Devlet Hastanesi'ne götürdü. Polis, olayın adından Erhan S. ile birlikte 2 arkadaşını gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturla sürüyor.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), -

====================================================

8)KAYMAKAM SAFİTÜRK'ÜN ŞEHİT EDİLMESİ DAVASINDA 2 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

MARDİN'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edildiği saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 2 kişi, savcılığın itirazı üzerine yeniden çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklu sayısı da 9'a yükseldi.

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün, PKK'lı teröristlerce geçen 10 Kasım günü makam odasında tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olmasının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kaymakamlık çalışanı Zuhal Dalçın ve Zinet Erdaş'ın, 8 Aralık'ta çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti. Gözaltına alınan iki zanlı, çıkarıldıkları 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

KAYMAKAMLIK BAHÇESİNDE ELDİVEN BULUNDU

Öte yandan, olayın ardından yapılan incelemede elde edilen delillerin incelenmesi sürüyor. Hükümet konağı bahçesinde bulunan bir eldivende yapılan incelemede tespit edilen doku örneğinin, tutuklanan bir zanlıya ait olduğu belirlendi. Güvenlik güçleri, eldivenin parmak izinin tespit edilmemesi için kullanıldığını değerlendiriyor.

DAHA ÖNCE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Safitürk'ün, PKK'lı teröristlerce 10 Kasım'da makam odasına tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olmasının ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında emniyet ve jandarma ekiplerince 71 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 29 kişiyle ilgili işlemler tamamlandı. Şüphelilerden 17'si savcılıkta serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 12 kişiden Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş ile Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu, eşi Saime Mesutoğlu, Derik Belediyesi Zabıta Amiri Vedat Erol, çaycı Fikret Bağı, odacı Devran Aslan ve işçi Nursel Eser, 'kamu görevlisini kamu görevinden dolayı tasarlayarak, bomba koyarak öldürmek', 'devletin birliğini bozmak' suçlarından tutuklandı. 5 zanlı ise serbest bırakıldı.

MURAT KARAYILAN VE DURAN KALKAN HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Aynı soruşturmanın devamında dün Mardin 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nce, terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında da, 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer biyolojik kimyasal silah kullanarak öldürme' suçlarından yakalama emri çıkarıldı.

Nezir GÜNEŞ/ MARDİN,-

=======================================================

9)ORMAN YANGINI KORKUTTU

DÖŞEMEALTI İlçesi'nde çıkan orman yangını, orman işçileri ve belediye personelinin müdahalesiyle söndürüldü.

Ahırtaş Mahallesi Karaağaçlı ve Gökseki mevkilerinde aynı anda çıkan orman yangınını görenler, durumu 177 Orman Yangını İhbar Hattı'na bildirdi. İhbar üzerine yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Döşemealtı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli müdahale etti.

Sık ağaçlık ve dağlık olması nedeniyle araçların giremediği bölgedeki yangına, orman işçileri ve belediye personeli kazma, kürek ve tırmıklarla müdahale etti. Rüzgar nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdüren ekipler, yangının yaklaşık 3 saat süren çalışma sonunda kontrol altına aldı. Yangında yaklaşık 30 dönüm alan zarar gördüğü kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Yangından ve söndürme çalışmalarından detay

Haber- Kamera: Antalya-DHA)

=======================================================

10)KUYUYA DÜŞEN OĞLAĞI AKUT KURTARDI

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 8 metrelik su kuyusuna düşen iki aylık oğlak, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum ekibi tarafından kurtarıldı. Armutçuk Mahallesi'nde 62 yaşındaki çoban Hüseyin Zorlu'nin oğlağı, dün (Salı) su kuyusuna düştü. Zorlu, kendi çabaları ile oğlağı kurtaramayınca, AKUT Bodrum ekibinden yardım istedi. Olay yerine gelen AKUT Bodrum ekibi, içi yaklaşık 1 metre suyla dolu kuyudaki oğlağı kurtarmak için çalışma başlattı. Halatlar yardımıyla kuyaya inen AKUT ekibinden bir kişi oğlağı başka bir halatla bağladı. Ardından yukarı çekilen oğlak, ikik saatlik bir çaba sonucu kurtarıldı.

Oğlağını kurtaran AKUT Bodrum ekibine teşekkür eden çoban Hüseyin Zorlu, "Henüz iki aylık olan oğlağımı ortalıkta göremeyince kuyudan seslerini duydum. Benim, kuyuya inip, çıkarmam mümkün değildi. Oğlağın, uzun sürede orada kalması mümkün değildi. Çünkü soğuktan ölebilirdi" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Kurtarılan oğlağın görüntüsü

-Kurtarma çalışmalarından görüntü

-Oğlağın sahibi Hüseyin Zorlu ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

==================================================

11)ESKİŞEHİR'DE 11 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

ESKİŞEHİR'de polisin düzenlediği operasyonda 11 kilo 377 gram esrar ele geçirildi, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotim ekiplerinin, kent merkezinde 3 ayrı eve düzenledikleri baskında G.E. (46), E.Y. (31) ve F.G. (16) yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda toplam 11 kilo 377 gram esrar ele geçirildi. 3 şüpheli, sorgulamalarının ardından 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Sivil ekip araçlarının Devlet Hastanesi bahçesine gelişi,

-Şüphelilerden 2 kişinin polisler tarafından sağlık raporu için Devlet Hastanesi acil servisine götürülmeleri,

-Şüphelilerin ekip araçlarına bindirilmeleri ve araçların hareket etmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

==============================================

12)RESTORASYONDA DUVAR YIKIMINA TEPKİ

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde, kentin simgesi haline gelen 91 yıllık tarihi binanın restorasyon çalışması sırasında duvarların yıkılarak orijinal demir korkuluklarının sökülmesi tepkilere neden oldu.

Fransızlar döneminde postane olarak inşa edilen ve uzun yıllar Adliye Sarayı olarak hizmet veren, Cumhuriyet Meydanı'ndaki binada restorasyon çalışması başlatıldı. Aslına uygun restorasyon yapılacağı açıklanan binanın ilk olarak orijinal demir korkulukları sökülüp ardından ihata duvarı yıkıldı. Özellikle sosyal medyadaki paylaşımlarda yıkım, tepki gördü. Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda 1936'da çekilen bir fotoğrafta tarihi bina çevresindeki korkuluklar ve ihata duvarı yer aldı.

Binadaki restorasyon çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Tarihi binanın çevresinde restorasyon için hazırlık yapanlar

Binanın dışından görüntü

İşçiler malzeme taşırken

Binanın yıkılan duvarı ve çevresinden görüntü

Sosyal medyada paylaşılan tarihi binanın kartpostal fotoğrafları

SÜRE: 02'40" BOYUT: 125 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

=======================================================

13)DÜZCE'DE 'ŞEHİTLERE SAYGI, TERÖRE LANET' YÜRÜYÜŞÜ

DÜZCE'de yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüşle, İstanbul'da Dolmabahçe'deki bombalı terör saldırısı protesto edildi.

Sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen 'Şehitlere saygı, teröre lanet' yürüyüşüne Vali Zülkif Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, diğer siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Cedidiye Camisi önünde başlayan yürüyüş Anıtpark'a kadar devam etti. Kalabalık, 'İdam isteriz' ve 'Polisimizin yanındayız' sloganları attı. Basın açıklamasını okuyan İHH Düzce İl Temsilcisi Ali Kasım, şöyle dedi:

"Bugün bu meydanda sivil toplum kuruluşları ve Düzceliler olarak terörü lanetlemek için toplandık. Burada polisimize, askerimize ve sivil vatandaşlarımıza kadın-erkek, genç-yaşlı, çoluk-çocuk demeden kalleşçe yapılan saldırıları lanetlemek, tüm dünyaya bu meydandan haykırmak için toplanmış bulunuyoruz. Ey dünya zalimleri; Ne yaparsanız yapın, ne planlar hazırlarsanız hazırlayın asla maksadınıza ulaşamayacaksınız. Bugün burada bütün siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak tek ses ve tek yürek olmuş ay yıldızlı bayrak altında bayrak inmez vatan bölünmez mesajını vermek için toplandık."

Açıklamanın ardından şehit olan 44 kişi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kalabalık daha sonra dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Yürüyüş

-Pankart

-Sloganlar

-Açıklama

-Gıyabi cenaze namazı

Dosya adı: dzcyuruyus

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, -

=======================================================

14)BERGAMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NÜN PAYLAŞIMINI BAKAN YILMAZ'A SORDU

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz'ın, sosyal medya hesabından yayınladığı yazıyı TBMM gündemine taşıdı.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından 11 Aralık günü, "Darbeyle yapamadınız. Ekonomik saldırılar ile yapamadınız. İçimizdeki siyasi muhalefet maşanız olan - Cumhursuz Halt Parçası - ile de gerekli muhalefeti yapamadınız. Çok ilginç ne diyordu o da; Kan dökülmeden bu anayasayı değiştiremeyeceksiniz. Ne tesadüf değil mi? Neyse bu cümleleri de bir yere yazalım. Nihayet emperyalist babalar içimizdeki maşalar ile hanidir ara verdikleri terör saldırısına tekrar geri döndü" ifadelerinin yer aldığı bir yazı yayınladı.

Yazıda yer alan ifadelerin hakaret içerdiğini belirten CHP'li Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Sertel, Bakan Yılmaz'ın soru önergesinin yasal sürecini beklemeksizin yönelttiği sorulara cevap vermesi gerektiğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında ivedilikle soruşturma açılması gerektiğini belirten Sertel, "Bu açıklamayı yapan zat tam anlamıyla 'halt' etmiştir. Birilerine yaranmak ve yerini sağlamlaştırmak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'ne dil uzatmak hiç kimsenin haddine değildir. Derhal özür dilemeli ve hakkında soruşturma başlatılmalıdır" dedi.

Yapılanın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 7'nci maddesine aykırı olduğunu belirten Sertel, "Partimize ağır ithamlarda bulunan ve hakaret eden bu müdür yasaları çiğnemiştir. Bir dakika dahi o makamı işgal etmemelidir" diye konuştu.

Kiraz'ın paylaştığı yazıya yapılan yorumlarda da CHP'ye hakaret etmeye devam ettiğini belirten Atila Sertel, Nuri Kiraz'ın 2014 yerel seçimlerinde AKP'den aday adayı olduğunu ancak aday yapılmadığını hatırlattı.

Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nuri Kiraz'ın izinli olduğunu bildirdi.

Timur TARLIĞ/İZMİR, -

=========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement